Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciunea inimii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9367)

Daniel777 10.05.2010 02:04:27

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 245332)
Ce ma mira pe mine este ca restul rugaciunilor se invata,si se rostesc cu cuvinte,pe cand aceasta rugaciune simpla e de fapt un strigat interior . Ea nu are nevoie parca de cuvinte ,desi paradoxal ,trebuie rostita explicit,si fiecare cuvnat din cele putine ale ei,are importanta.De as fi orb si surd si nu doar 'low memory' cum ma declar,si daca nu as putea cu nici un chip,nici macar prin alfabetul Braille sa iau cunostinta de alte rugaciuni, si tot as multumi Domnului pentru aceasta simpla si scurta rugaciune.Pentru ca prin ea se intalnesc real in mine ,toate persoanele implicate in mantuire :
-Hristos ,pentru ca e e invocat direct >>>> "Doamne Iisuse Hristoase"
-Tatal pentru ca e deasupra tutror >>>> "Fiul lui Dumnezeu"
-Duhul sfant pentru ca de la El asteptam tot harul >>> "milueste-ma"
-si la sfarsit eu, cel descult precum Moise pe muntele sfant >> "pe mine pacatosul"

Avem nevoie si de celelalte rugaciuni. Ce bine ar fi daca am citi,daca ne-am ruga zilnic din Psaltire!

cristiboss56 10.05.2010 06:17:53

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 245704)
Avem nevoie si de celelalte rugaciuni. Ce bine ar fi daca am citi,daca ne-am ruga zilnic din Psaltire!

Sincer, forte sincer , cine te împiedică Daniel ?

Daniel777 10.05.2010 09:00:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 245715)
Sincer, forte sincer , cine te împiedică Daniel ?

Mă împiedică:
1.Dorinta de a gusta din placerile lumii acesteia
2.Întâietatea pe care o dau trupului față de suflet.
3.Lipsa exemplelor din jurul meu,a oamenilor care se roagă,într-un mod eficient.

Sincer,nu am întâlnit pănă acum un om total dedicat vietii duhovnicești,lui Dumnezeu.
Toti spun lucruri frumoase,interesante,însă trăirea autentică lipsește.

carmina 10.05.2010 09:08:41

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 245744)
Mă împiedică:
1.Dorinta de a gusta din placerile lumii acesteia
2.Întâietatea pe care o dau trupului față de suflet.
3.Lipsa exemplelor din jurul meu,a oamenilor care se roagă,într-un mod eficient.

Sincer,nu am întâlnit pănă acum un om total dedicat vietii duhovnicești,lui Dumnezeu.
Toti spun lucruri frumoase,interesante,însă trăirea autentică lipsește.

Probabil ca nu vei afla prea curand, mai mult ca sigur, si nu intr-un forum; oamenii duhovnicesti pe care ti-i doresti dau o cu totul alta valoare timpului si comunicarii cu semenii lor.

Am citit undeva, mai demult, ca nu toata nemultumirea de sine este ziditoare de suflet. Se pare ca sunt destule tertipuri, cum spunea cineva, prin care se poate conduce un suflet la deznadejde, iar acesta poate fi unul dintre ele.

Daniel777 10.05.2010 09:30:45

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 245749)
Probabil ca nu vei afla prea curand, mai mult ca sigur, si nu intr-un forum; oamenii duhovnicesti pe care ti-i doresti dau o cu totul alta valoare timpului si comunicarii cu semenii lor.

Am citit undeva, mai demult, ca nu toata nemultumirea de sine este ziditoare de suflet. Se pare ca sunt destule tertipuri, cum spunea cineva, prin care se poate conduce un suflet la deznadejde, iar acesta poate fi unul dintre ele.

Nu mai am demult speranța că voi întâlni astfel de oameni.Nădejdea mi-o pun doar in speranța începerii unui drum duhovnicesc autentic,la un moment dat.
In ceea ce privește deznădejdea,din fericire sunt din fire optimist,dar sunt alte pericole care mă pândesc și mă amenință.
Nemulțumirea poate fi bună,dacă e un criteriu de selecție riguros.

carmina 10.05.2010 09:59:26

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 245755)
Nu mai am demult speranța că voi întâlni astfel de oameni.Nădejdea mi-o pun doar in speranța începerii unui drum duhovnicesc autentic,la un moment dat.
In ceea ce privește deznădejdea,din fericire sunt din fire optimist,dar sunt alte pericole care mă pândesc și mă amenință.
Nemulțumirea poate fi bună,dacă e un criteriu de selecție riguros.

Ca pot sa spun altceva decat: sa-ti ajute Dumnezeu!

Un fel de ps: multe raspunsuri am aflat din vietile oamenilor traitori in Hristos, din gandurile lor, din corespondentele lor cu diversi crestini care le cereau ajutorul. In mod deosebit ma interesa modul prin care, desi prezenti in lumea si viata asta, ei traiau si gustau de fapt din cea viitoare.

Doamne, ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:59:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.