Citat:
În prealabil postat de Danut7
(Post 273491)
"care e rostul la toata sarada asta la inmormantari?"
|
Danut,
Iti raspund eu,fara ocolisuri:ca sa traiasca bine clasa preoteasca.
In rest,cam habar n-avem ce e dupa moarte(treaba cu raiul si iadul e perimata,tot o gaselnita a bisericii ortodoxe ca sa aiba cu ce sa ne sperie ca,vezi Doamne,ajuti cu ceva sufletul mortului daca faci pomeni si paratase.Ajuti,cum sa nu...ajuti la rotunjirea veniturilor preotimii.Adica vreti sa-mi ziceti ca eu am fost in viata un pacatos notoriu,si dupa ce am murit se schimba "starea"mea,daca se fac toate ritualurile?Si sa si cred treaba asta?
Am citit si eu Biblia,da,n-am vazut pe niciunde ca ar fi zis Cristos ca tre'sa dai de pomana pt.sufletul mortului.Si de ce nu pot sa ma rog si eu,acasa pt.acel"suflet"?De ce tre'sa fac coliva si sa ma duc cu ea la biserica?Vrajeala!Preotul are "puteri speciale"?Are linie directa cu divinitatea?Creada cine vrea chestia asta.
De ce tre'sa faci coliva?A zis Cristos asa ceva?Faceau primii crestini coliva?Scrie pe undeva,prin Faptele Apostolilor?
De ce tre'sa faci parastas la 40 de zile ?Ca a stat Cristos 40 de zile pe pamant dupa inviere?Si care e legatura?A stat ca fiiinta vie,nu ca suflet,l-a vazut o gramada de lume.Unde scrie in Biblie ce se intampla cu sufletul mortului dupa 40 de zile,si ce se intampla cu acel"suflet"in general??
Sau de ce tre'sa faci parastas in fiecare an,timp de 7 ani?Pe urma ce se intampla cu sufletul mortului?E "clasat"?
Cand oi da coltu',nu vreau sa se roage nimeni pt.mine,si o inmormantare FARA NICI O CEREMONIE RELIGIOASA,si cu cat mai putine cheltuieli.Pur si simplu bagat in pamant si gata.Ce am facut in viata,ASTA CONTEAZA!
V-am pupat.