Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintele Calciu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=952)

AlinB 16.12.2013 15:09:03

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 543973)
-categoric ca legionarii au fost impotriva masoneriei sataniste si a comunismului satanic (creat tot de sionisti) si de aceea au fost prigoniti atat.

Da, mieluseii, ca si cand n-ar fi omorat pe nimeni niciodata.

Au apelat la asasinat ca instrument politic? Li s-a intors "pomana" inzecit.

Daca ar fi fost batuti, omorati, fara sa omoare pe nimeni, ar fi fost cu adevarat martiri, inca inainte sa ajunga in inchisorile comuniste si un model cu adevarat de urmat peste decenii.

Dar asa..cam greu sa mai culegi ceva bun din ce a fost.

Miha-anca 16.12.2013 18:33:35

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 543922)
Probabil fiindca sunt un om simplu...
Iarta-ma, te rog... Din anumite motive, macar astazi nu vreau sa ma cert cu nimeni si nici sa fac polemica de dragul dreptatii mele. Crezi ce vrei, aperi pe cine vrei, daca tu spui asa, fie tie dupa vorbele tale si mie dupa ale mele...

legiúne, legiuni s. f.
1. Mare unitate militară romană, alcătuită din soldați pedeștri; p. ext. denumire dată unor formații militare sau paramilitare din diferite epoci.
2. Fig. Mulțime (foarte) mare de oameni urmărind același scop; ceată, gloată. ♦ Un număr mare de duhuri rele, aluzie la pasajul din Noul Testament (Luca 8, 30) privitor la vindecarea celui îndrăcit. [Var.: legheón, leghión s. n.] – Din lat. legio, -onis.
Sursa:D.Religios (1994)| Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală| Permalink

Miha-anca 16.12.2013 18:39:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 543980)

Daca ar fi fost batuti, omorati, fara sa omoare pe nimeni, ar fi fost cu adevarat martiri, inca inainte sa ajunga in inchisorile comuniste si un model cu adevarat de urmat peste decenii.

Inzecit? Curata subestimare!

antoniap 16.12.2013 20:17:38

Citat:

Cred ca inclini balanta intr-o anumita parte cu subiectivism.

antoniap 16.12.2013 20:37:13

Moastele parintelui Calciu

http://www.youtube.com/watch?v=uSr2TuKC2_w

AlinB 16.12.2013 22:32:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 544004)

Nu stiu daca se putea un misto mai mare despre ce inseamna ortodoxia si sfintele moaste.

antoniap 17.12.2013 07:37:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 544020)
Nu stiu daca se putea un misto mai mare despre ce inseamna ortodoxia si sfintele moaste.

Cred ca esti pus pe sotii. Unde vezi tu misto? Si apoi cum stii tu lucrarea lui Dumnezeu cu acest parinte?

Duhul Sfant se poate cobori peste oricine. De unde stii tu ca peste acest parinte nu s-a coborat? Dar, daca acesta este un prilej de zazanie, poate ca e mai bine sa asteptam sa se nasca alti crestini care sa stie sa-si cinsteasca sfintii. Daca ai fi simtit macar o data mangaierea Duhului Sfant, n-ai mai fi atat de categoric in chestiuni atat de delicate. Noi il cinstim pe Dumnezeu Care exact pentru asta S-a rastignit: ca sa ne faca sfinti. Cunoscuti sau necunoscuti.

Parascheva16 17.12.2013 08:04:59

Citat:

Esti tu sigur ca toti au ucis pe cineva? Foarte multi din inchisorile comuniste nici nu au fost in legiune, ci li se punea acesta eticheta ptr. ca erau impotriva guvernului. Apoi, sunt persoane care s-au calugarit inainte de venirea comunismului. Plus ca, chiar si un criminal se poate mantuit si sa devina Sfant. Nu stii tu ce a fost in inima si sufletul lor. Si sa afirmi ca torturile inumane pe care le-au indurat a fost defapt un lucru bun sau normal, nu este deloc crestineste. Este foarte gresit sa judeci o miscare si oamenii care au facut parte din ea pe baza unor persoane sau a unui moment din timp. Cei care au omorat s-au predat ei singuri de buna voie, si asta inainte de venirea comunistilor la putere.

Pr.Arsenie Papacioc, Inaltul Bartolomeu, Pr.Iustin Parvu sunt doar 3 exemple de fosti legionari.

Parascheva16 17.12.2013 08:08:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 544038)
Cred ca esti pus pe sotii. Unde vezi tu misto? Si apoi cum stii tu lucrarea lui Dumnezeu cu acest parinte?

Duhul Sfant se poate cobori peste oricine. De unde stii tu ca peste acest parinte nu s-a coborat? Dar, daca acesta este un prilej de zazanie, poate ca e mai bine sa asteptam sa se nasca alti crestini care sa stie sa-si cinsteasca sfintii. Daca ai fi simtit macar o data mangaierea Duhului Sfant, n-ai mai fi atat de categoric in chestiuni atat de delicate. Noi il cinstim pe Dumnezeu Care exact pentru asta S-a rastignit: ca sa ne faca sfinti. Cunoscuti sau necunoscuti.

Eu stiu asa. Deobicei omul asteapta sa aibe 2-3 vise ptr. a avea confirmare ca sunt de la Dumnezeu si nu de la diavol. Cam asa s-a intamplat in trecut, cum ar fi cazul Sf.Parascheva.

App., fiul Parintelui este foarte suparat si a spus ca o sa dea in judecata ptr. profanare de mormint.

AlinB 17.12.2013 08:47:27

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 544040)
Eu stiu asa. Deobicei omul asteapta sa aibe 2-3 vise ptr. a avea confirmare ca sunt de la Dumnezeu si nu de la diavol. Cam asa s-a intamplat in trecut, cum ar fi cazul Sf.Parascheva.

Un calugar zapauc poate avea cate vise doreste el.
Asta nu inseamna ca poate face orice, fara binecuvantare.

Citat:

App., fiul Parintelui este foarte suparat si a spus ca o sa dea in judecata ptr. profanare de mormint.
Mi se pare normal.
Parintele a spus clar, din timpul vietii, ca nu doreste astfel de "publicitate".
Dar s-au gasit destepti sa zica ca, din perspectiva smereniei, se poate "interpreta" (de parca ar fi loc de interpretare in ceva spus alb pe negru) in sens exact opus.

Adica Gafencu, care din timpul vietii a dorit sa-i fie gasit trupul (desi nu cred ca pentru inchinare) scop pentru care a dorit sa fie ingropat cu cruciulia in gura, n-a fost gasit nici pana acum desi s-au dat astia peste cap cu sapaturi peste sapaturi si stim ca sfintii care doresc sa le fie gasit trupul, fac sa fie gasit, iar la cineva care spune clar din timpul vietii ca nu doreste o astfel de inchinare, putem trage concluzia ca dupa moarte s-a razgandit.

Mai rar asa smintiti si sminteala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:58:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.