Marius D |
10.02.2012 17:28:20 |
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
(Post 428610)
Fii liniștit, că nu te vei plictisi, odată ce ai abordat tema asta. Probabil cătălin2 nu are timp să-ți răspundă acum sau poate s-a plictisit să reia aceleași răspunsuri de zeci de ori.
|
Pai ca un formator de opinii pe forumuri, cum inteleg ca este catalin2, se poate asimila rolului unui "profesor", daca e temeinic informat. Iar profesorul, atunci cand e intrebat, sigur ca poate sa raspunda punctual sau sa faca o trimitere catre un raspuns mai vechi, ori de cate ori e intrebat. Asa, in spirit crestin, nu cred ca va fi o povara pentru el.
Si in discutia aceea, ca si in asta ori in altele, mi se pare o greseala sa pierzi din vedere "spiritul legii", incercand sa citesti textual "litera legii". Spun asta la modul general. Si eu lucrez, la randul meu in justitie, si mi se pare atat mie cat si unei mari parti a doctrinei si jurisprudentei ca fiind o eroare sa interpretezi anumite texte legale "ad litteram" si nu in spiritul lor. Oare nu se aplica aceasta regula cu atat mai mult cand vine vorba de Scripturi?
|