Citat:
mai cauta si ai sa vezi ca atunci cand este sau a fost in pericol familia, tara, ziua Romaniei, cultul eroilor nostri ea a luat initiativa prin diferite manifestatii..
|
Am inteles, deci patriotismul e limitat la homosexuali si cultul eroilor. Si zi, ati stat voi acolo la sedinte si mai mult de cele enumerate mai sus nu ati gasit nimic mai important cu care "de piept" romanul in ziua de azi? Sau care ameninta tara? In afara de homosexuali si cultul eroilor?
Citat:
daca se merge pe aceasta linie DA se departeaza foarte mult de subiect pentru ca cei asemenea cu dumneavoastra nu caut adevarul ci vor sa se gadile pe ei insisi cu adevarul inteles de ei..
|
Cum poate fi intrebarea mea o deviere de la subiect? Ai afirmat ca homosexualitatea e anormala, te-am intrebat pe ce te bazezi cand faci impartirea normal/anormal. E cat se poate de la subiect. Face parte din definirea termenilor despre care vorbim.
Citat:
nu cred ca primi oameni daca e sa mergem pe aceasta linie au fost homosexuali altfel nu mai vorbeam unul catre altul aici.
|
Care primii oameni? Adam si Eva? Eu am avut impresia ca discutam despre fapte aici, nu mituri. Mai mult, poate te socheaza, dar sunt oameni care se simt impliniti si fara sa faca copii.
Citat:
ce legatura este prietene intre Marsul pentru normalitate (ca aici era discutia) si omorat..
|
Este, pentru ca ai spus ca organizarea unui asemenea mars se face conform poruncilor divine. Si am tinut sa iti amintesc ca exista si alte porunci divine, ca omoratul a diversi indezirabili, pe care alegi sa le ignori.
Citat:
asta este o problema de care se lovesc cei ca dumneata incep sa citeasca Biblia si evident incep cu VT si cand aud de omoruri o inchid si zic ca acest Dumnezeu era razbunator..
|
Nu este o problema pentru mine, dar este pentru tine, pentru ca tu esti cel care ia biblia ca izvor de moralitate, si o poti face doar daca recurgi la rationalizari, pentru a scapa de disonantele cognitive.
Deci, explica, te rog, de ce povestea Sodomei si Gomorei este un exemplu clar de vointa divina, pe care ai ales sa il urmezi, cu toate ca nu e porunca/indicatie directa, ci doar interpretarea ta a unei relatari din biblie?
Asta in timp ce ai ales sa ignori alte indicatii cu caracter direct, din Deutenorom sau Levitic? Sa fie oare pentru ca sunt inacceptabile (si ilegale, de asemenea) pentru lumea in care traim? Si drept urmare, ai ales cumva doar acele exemple de vointa divina care sunt
acceptabile social si legal si in acelasi timp comod de urmat? Ce fel de credinta e aia, pe care o urmezi doar daca e comod si legal?
Te rog sa imi explici, pentru ca mie asa mi se pare.
Citat:
la fel ca si in postul trecut CAUTA si cauta bine citeste mai departe in SF Scriptura si daca iti lasi un pic din pene jos ai sa intelegi...
|
Am citit, multumesc. Partea cu penele nu am inteles-o, dar astept de la tine citatele din biblie care spun ca indicatiile divine din Deuteronom si Levitic nu mai sunt valabile.
Citat:
oricum ar fii tot putini sunt acesti homosexuali 2% daca nu ma insel..
|
Tocmai, de ce iesiti in strada pentru 2% cand sunt probleme mult mai importante pentru care ati putea manifesta?
Citat:
nu despre aceasta neliniste iti spuneam..biserica nu are nimic cu stiinta (nu face confuzie aici cu biserica catolica care a spus crede si nu cerceta)
|
Atunci explica, te rog, la care neliniste te referi, pentru ca mie mi s-a parut ca ai ceva impotriva nelinistii care te face sa iti pui intrebari.
Si nu mai face afirmatii legate de atitudinea bisericii despre stiinta, vrei sa iti dau link pe youtube cu purtatorul de cuvant al Patriarhiei care spune ca Pamantul are 6000 de ani?
Citat:
cauta si vezi ca oameni de stiinta f cunoscuti au inteles ca Dumnezeu exista in cele din urma..
|
Da, care? Si mai ales, cu ce argumente au explicat treaba asta?