Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

anaana71 25.06.2010 13:45:31

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262702)
Mesajul meu era totusi altul si crede-ma ca l-ai ratat.

atunci nu rata mesajul meu catre tine.:103: Zeus, bazaconii, etc...

cocacoc 25.06.2010 17:15:49

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 262674)
Zeus cred ca inca te asteapta.. nu-l rata. :67:

Nu vroiai sa zici Dumnezeu ?

gavriil 26.06.2010 22:04:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 261971)
Doriano, precizeaza si tu cind vorbesti obiectiv si cind vorbesti metaforic....si lasa-ma cu intilnirile cu inima... aia este altceva!( sau macar spune ca l-au simtit cu inima)

Cum adica L-au intilnit? tu asa, realizezi ce spui?
Bun, si stunci cum arata, ce le-a spus, sau doar a trecut ca o naluca misterioasa.
Din nou revin la vesnica mea intrebare:

De ce oare Dumnezeu este asa de sfios?

Nu vrea sa te sperie pe tine si pe cei care au aceste ginduri comice.:78::78::78::78:

gavriil 26.06.2010 22:15:30

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261888)
Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".

Unul din punctele care imi place mie este:
despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza

Voi ce credeti?

Adevarata stiinta va ajuta omul ratacit in materie sa se intoarca la DUMNEZEU.
Intre stiinta si religie (credinta in DUMNEZEU)nu este nici o competitie ci intre oamenii care au ales sa urmeze stiinta si cei care se cred religiosi.
Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de stiinta sint oameni destul de credinciosi chiar mai mult de cit cei care isi zic religiosi sau bisericosi.

dianadi 26.06.2010 22:37:13

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261974)
Creste credinta creste prostia. Se intampla lucruri si oamenii si pun intrebari si vine unul cu o singura carte si spune: De asta! Daca nu stiti de ce e asa si asa duceti-va si intrebati-l pe profesorul de biologie, pe cel chimie pe cel de fizica.

pe cine sa intrebam? am absolvit biologia si cu tot cu diploma psiho-pedagogica ma incadrez in categoria profesorilor de biologie...ca sa te luminez un pic am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.

stiinta nu dovedeste nimic: e ca o nuia cu care rascolesti tu in cenusa unui vulcan si crezi ca faci mari descoperiri.

proxymagape 26.06.2010 22:39:11

Pentru ca

Pentru ca Dumnezeu este iubire, toata cunoasterea stiintifica explorata de oameni care uita ca sunt persoane, toata aceasta cunoastere se va redimensiona cumva din marea iubire a lui Dumnezeu. Daca acesti oameni se incapataneaza sa il ignore pe Dumnezeu crezandu-se doar indivizi superiori animalelor (care il recunosc pe Dumnezeu), atunci acesti oameni au parte de minciuna, de praf si pulbere- pentru ca sunt pamant si in pamant se vor intoarce. Si odata cu ei stiinta care ignora pe Dumnezeu se va risipi ca un fum. Hawkings este o minte ascutita, rara in domeniul cunoasterii umane. Nu cred ca Il neaga pe Dumnezeu- dar faptul ca plaseaza stiinta inaintea religiei este un minus pentru Hawkings. Cred ca forma materiala a cosmosului "l-a furat" de la adevarata contemplare a universului (un drum inceput de Newton, Einstein care au recunoscut pe Creatorul). Oricum, Hawkings este printre ultimii oameni de stiinta cu o constiinta a cunoasterii, constient de faptul ca face stiinta. Stiinta nu trebuie ignorata, nici idolatrizata. Ea este o parte de lauda adusa creatiei lui Dumnezeu (sensul creatiei la Berdiaev, liturghia cosmica la parintele Ilie Moldovan). Aceasta lauda (adoulia, latreia) adusa Sfintei Treimi isi gaseste sensul si bogatia de semnificatii daca demonstreaza cunoasterea si trairea personala a omului in iubire fata de Dumnezeu si de semeni!

cocacoc 27.06.2010 08:15:31

[quote=dianadi;263336]am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.
/QUOTE]

Nu ma mira . La fel cum nu ma mira ca erai pe deplin convinsa despre Dumnezeu si nu Narayana si Krishna .

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 263336)
stiinta nu dovedeste nimic: e ca o nuia cu care rascolesti tu in cenusa unui vulcan si crezi ca faci mari descoperiri.

Totusi, tu ca biolog, descoperirea bacteriei-ce-mananca-nylon nu iti spune nimic ? Nu iti dovedeste nimic ?

Sau vaccinul pentru varicela sau microprocesorul cu tranzistor de marimea a-nu-stiu-cata miliarda parte dintr-un metru cu ajutorul caruia comunici tu acum, cam pe unde se gaseau in cenusa asta ?

konijiro 28.06.2010 02:34:15

Citat:

Adevarata stiinta va ajuta omul ratacit in materie sa se intoarca la DUMNEZEU.
Spune-mi, te rog, ce vrei sa spui cand spui "adevarata" stiinta? Stiinta nu e adevarata sau falsa in functie de cum se pliaza pe perceptia ta asupra realitatii (si aici includ existenta divinitatii). Daca stiinta greseste sau nu, asta se dovedeste usor, folosind dovezi. Le ce ajuta ipoteza existentei/inexisentei vreunui zeu? La nimic, nici macar nu e luata in considerare, pentru ca nu e nevoie de ea.

Citat:

Intre stiinta si religie (credinta in DUMNEZEU)nu este nici o competitie ci intre oamenii care au ales sa urmeze stiinta si cei care se cred religiosi.
Nu, nu exista competitie, exista conflict. Si e bine ca exista. Nu are cum sa nu existe, atata timp cat religia neaga descoperirile din ultimele sute de ani si realitatea in general, si se cramponeaza de o carte veche de mii de ani, prezentata ca izvor de intelepciune suprema. Unii dintre noi au observat ca traim in sec. 21, si omenirea a mai aflat una, alta, intre timp.

Citat:

Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de stiinta sint oameni destul de credinciosi chiar mai mult de cit cei care isi zic religiosi sau bisericosi.
Cine? Exemple, te rog. Cu majoritatea.
Si daca ar fi asa (si nu e), tot metoda stiintifica e cea care duce la descoperiri, nu credinta in divinitate.

Citat:

ca sa te luminez un pic am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...
Sunt sigur ca nu ai studiat tot ce era de studiat, din simplul motiv ca ai facut-o in Romania. Sau nu?

Mai mult, si eu am avut profesori de exceptie la materii care nu m-au interesat sau din care nu am inteles mare lucru. Ceea ce nu face ca profesorii sa fie cu nimic mai prejos, ci ma face pe mine sa ma indoiesc de cunostintele acumulate in timpul acelor ore.

Citat:

cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.
Nu esti o exceptie. Biserica Catolica (si nu e singura) accepta evolutionismul, dar crede in Dumnezeu. Sau cel putin asa spun declaratiile oficiale.:5:

Citat:

Ca sa nu intru in amanunte (si de asemenea sa trec peste generalizarea aruncata in postul tau), din toate cele dovedite de stiinta, un lucru e esential in discutia de fata: nu e nevoie sa presupunem ca exista vreun zeu pentru a descoperi lumea inconjuratoare.

Si daca descoperiri ca cele de mai jos nu sunt semnificative, te astept cu contra exemple de origine crestin ortodoxa, care au rezultat intr-o intelegere a lumii inconjuratoare de un nivel cel putin egal cu cele de mai jos. De asemenea, te rog sa argumentezi cum exemplele de mai jos se pot eticheta ca "nimic", si ce alternativa la descoperirile de mai jos aduce religia, sau gandirea magica in general.

- descoperirea faptului ca Pamantul se misca
- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- descoperirea hormonilor
- descoperirea anesteziei
- descoperirea rolului vitaminelor
- descoperirea virusurilor (impreuna cu metodele de prevenire a bolilor infectioase)
- descoperirea antibioticelor si a insulinei
- tabelul lui Mendeleev
- descoperirea plasticului
- electricitatea
- fizica nucleara
- computerele si internetul
- zborurile spatiale
- descoperirea si primele incercari de intelegere a ADN

Si inainte de a-mi spune ca toate astea nu s-ar intampla fara voia vreunui zeu (oricare ar fi el), spune-mi de ce tot ce vezi mai sus a fost descoperit prin metoda stiintifica (a se citi lots of trial and error) si nu a fost revelat vreunui calugar care nu avea habar de stiinta. Nici macar o singura data.

Deci da, ii dau dreptate lui Hawking. Science works.

Unknown 28.06.2010 08:50:34

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 263750)
Spune-mi, te rog, ce vrei sa spui cand spui "adevarata" stiinta? Stiinta nu e adevarata sau falsa in functie de cum se pliaza pe perceptia ta asupra realitatii (si aici includ existenta divinitatii). Daca stiinta greseste sau nu, asta se dovedeste usor, folosind dovezi. Le ce ajuta ipoteza existentei/inexisentei vreunui zeu? La nimic, nici macar nu e luata in considerare, pentru ca nu e nevoie de ea.

Nu, nu exista competitie, exista conflict. Si e bine ca exista. Nu are cum sa nu existe, atata timp cat religia neaga descoperirile din ultimele sute de ani si realitatea in general, si se cramponeaza de o carte veche de mii de ani, prezentata ca izvor de intelepciune suprema. Unii dintre noi au observat ca traim in sec. 21, si omenirea a mai aflat una, alta, intre timp.

Cine? Exemple, te rog. Cu majoritatea.
Si daca ar fi asa (si nu e), tot metoda stiintifica e cea care duce la descoperiri, nu credinta in divinitate.

Sunt sigur ca nu ai studiat tot ce era de studiat, din simplul motiv ca ai facut-o in Romania. Sau nu?

Mai mult, si eu am avut profesori de exceptie la materii care nu m-au interesat sau din care nu am inteles mare lucru. Ceea ce nu face ca profesorii sa fie cu nimic mai prejos, ci ma face pe mine sa ma indoiesc de cunostintele acumulate in timpul acelor ore.

Nu esti o exceptie. Biserica Catolica (si nu e singura) accepta evolutionismul, dar crede in Dumnezeu. Sau cel putin asa spun declaratiile oficiale.:5:

Ca sa nu intru in amanunte (si de asemenea sa trec peste generalizarea aruncata in postul tau), din toate cele dovedite de stiinta, un lucru e esential in discutia de fata: nu e nevoie sa presupunem ca exista vreun zeu pentru a descoperi lumea inconjuratoare.

Si daca descoperiri ca cele de mai jos nu sunt semnificative, te astept cu contra exemple de origine crestin ortodoxa, care au rezultat intr-o intelegere a lumii inconjuratoare de un nivel cel putin egal cu cele de mai jos. De asemenea, te rog sa argumentezi cum exemplele de mai jos se pot eticheta ca "nimic", si ce alternativa la descoperirile de mai jos aduce religia, sau gandirea magica in general.

- descoperirea faptului ca Pamantul se misca
- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- descoperirea hormonilor
- descoperirea anesteziei
- descoperirea rolului vitaminelor
- descoperirea virusurilor (impreuna cu metodele de prevenire a bolilor infectioase)
- descoperirea antibioticelor si a insulinei
- tabelul lui Mendeleev
- descoperirea plasticului
- electricitatea
- fizica nucleara
- computerele si internetul
- zborurile spatiale
- descoperirea si primele incercari de intelegere a ADN

Si inainte de a-mi spune ca toate astea nu s-ar intampla fara voia vreunui zeu (oricare ar fi el), spune-mi de ce tot ce vezi mai sus a fost descoperit prin metoda stiintifica (a se citi lots of trial and error) si nu a fost revelat vreunui calugar care nu avea habar de stiinta. Nici macar o singura data.

Deci da, ii dau dreptate lui Hawking. Science works.

Ti-am dat eu exemple de oameni mari de stiinta care erau crestini.

Dar oricum nu ai cum sa intelegi nimic pentru ca NU CREZI. Si iar intreb, cum am mai intrebat si pe altii, care este rostul venirii tale aici si a implicarii in subiecte?:) Vrei si tu sa ne LUMINEZI? Ca vad ca voi ateii le stiti pe toate, cel putin unii dintre voi. E usor sa tot faci pe atoatestiutorul, nu? Cand de fapt doar "filosofezi" aiurea pe teoriile altora. Sunt foarte curioasa, cam cata EXPERIENTA practica ai in tot ceea ce afirmi. Ca noi astia batuti in cap care credem in DUMNEZEU, avem credinta, o simtim, o traim, am cautat-o si am gasit-o. Voi in afara de a continua sa veniti aici cu teorii despre care nici macar nu aveti habar prea bine, si sa trancaniti despre ele ce aveti? Ce stiti?

Daca citeai posturile de mai devreme vedeai si oameni de stiinta care au crezut sau cred in Dumnezeu.

Dar unde iti erau marile descoperiri cand oamenii erau indurerati? Cand erau intristati? Cand erau torturati prin inchisori? Unde iti erau descoperirile stiintifice cand oameni erau tristi sau deprimati? Erau batuti si calcati in picioare. Ateismul tau nu rezolva nimic din toate astea, nu? Sau stai asa!!! STIU!!! Luam o pastila descoperita de marii savanti, sau chiar mai multe si putem sa dormim linistiti, sau si mai bine, sa halucinam linistiti.

Nu neaga nimeni savantii sau marile descoperiri, dar hai sa iti spun un secret: ERAU TOATE DEJA ACOLO cand au fost descoperite de astia pe care ii ridici tu in slavi. Ma intelegi? Ei nu au facut decat sa le descopere. Acum.. lumineaza-ma: cine le-a pus acolo? Cine le-a creat? Cum au aparut? De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu raspunde. Stim cu totii cum a aparut un punct din nimic si din el s-a facut Universul cu toate minunatiile lui...:) Sau alte teorii minunate. Ne tragem din maimuta.. si maimuta... Maimuta s-a intamplat sa fie acolo undeva pe terra:)

Va tot treziti pe rand, unul cate unul sa scrieti o linie: Dumnezeu nu exista. V-AS RUGA DIN SUFLET SA DOVEDITI CA DUMNEZEU NU EXISTA. Ca in rest sunteti buni de gura sa veniti cu replici ieftine, fara valoare, bazate pe TEORIILE ALTORA, la fel de luminati ca si voi.

Macar un crestin cand vorbeste, vorbeste din inima, si vorbeste incercand sa ajute, o face din bunatate. Un crestin care incearca sa fie crestin, desigur. Voi veniti aici incercand sa distrugeti ceva ce nici macar nu cunoasteti. Cata ipocrizie. Tot judecati voi si aruncati cu noroi in Dumnezeu si in crestini. Sunteti mari oameni voi astia... Mari de tot... Si culmea culmilor, va treziti sa o faceti pe un site crestin ortodox.

Crestinii nu neaga oricum descoperirile stiintei, doar ca nu le idolatrizeaza.

Domnule konijiro, ii tot dai inainte cu SECOLUL 21, te-as ruga sa te uiti putin in jurul tau, sa vezi cat si cum am EVOLUAT. Asta ca sa nu zic INVOLUAT. Si nici asa nu prea vad ce legatura au minunatiile pe care le scrii cu secolul 21. Se anuleaza mii de ani din cauza ca traim acum MOMENTUL? Si mai ziceai cuiva ca alege din Biblie doar ce ii convine. Tu esti cel care alege din jur doar ce ii convine, doar ce se potriveste cu "crezul" dumitale.

Dar e bine. E bine ca exista CONFLICT. Si e bine ca va treziti toti sa judecati ceva ce nu cunoasteti si in care nu credeti. Dar precis tu si ateismul tau ati vindecat miliarde de suflete si de rani. PRECIS! PRECIS!

Unknown 28.06.2010 08:55:55

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 263415)
Totusi, tu ca biolog, descoperirea bacteriei-ce-mananca-nylon nu iti spune nimic ? Nu iti dovedeste nimic ?

Sau vaccinul pentru varicela sau microprocesorul cu tranzistor de marimea a-nu-stiu-cata miliarda parte dintr-un metru cu ajutorul caruia comunici tu acum, cam pe unde se gaseau in cenusa asta ?

Si inca una foarte amuzanta...

Ba da, dovedeste. Ca esti teribil de amuzant.

Si tot ceea ce a fost folosit la crearea lor, DE UNDE A APARUT? Alea cine le-a facut? Fantastic... Probabil ca au aparut tot din MAIMUTA. A?

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:44:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.