Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

ai2 26.08.2010 13:39:55

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 282138)
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale.

Foarte bună.

Argumente ai pentru parerea asta?

TreciLaRugaciune 26.08.2010 13:42:34

Si va mai numiti si crestini ortodocsi ... Multumitii Domnului pentru atat de multe Biserici si nu nesocotiti darurile lui. De eram cu adevarat credinciosi si respectam legile Domnului era Romania: numai biserici, spitale 0. Iertati-ma caci sunt si eu praf si pamant.

Dumitru73 26.08.2010 13:51:42

Citat:

Foarte bună.

Excelenta chiar ...
Stii de ce au murit copilasii de la Giulesti?
Pentru ca asistenta era singura pe sectie si nu a avut cine s-o inlocuiasca ... de ce? din cauza lipsei de bani ...
Iar la mine pe strada este o biserica ortodoxa, proaspat construita, ce are 3 preoti, asta in conditiile in care la trei strazi distanta mai exista o biserica unde sunt 4 preoti, plus dascali si alti angajati.
Acestia sunt platiti tot din banii comunitatii.
Sau mai bine zis, sunt platiti din aceeasi oala din care trebuiau platite si a 2a si a 3a asistenta de la maternitatea respectiva.
Dar, situatia este foarte buna, dupa cum ziceai ...

Dumitru73 26.08.2010 13:52:24

Citat:

Foarte bună.

Cred ca esti singurul roman multumit de starea sistemului sanitar romanesc ...

Dumitru73 26.08.2010 13:55:44

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 282139)
Daca niste bani sunt alocati pentru armata/spitale si sunt cheltuiti pentru biserici se cheama deturnare de fonduri. Ca nu se sesizeaza nimeni asta-i alta poveste. Cat din fondurile spitalelor nu se cheltuie aiurea, nu numai pe biserici? Se sesizeaza cineva? ASta nu inseamna ca ilegalitatea nu exista.
Dupa care, inclusiv evaziunea fiscala pe care o comite biserica neplatind taxe a fost legalizata. Asta nu inseamna ca nu exista.
Sa nu mai vorbim ca preotii cand dau chitante, dau pentru sume mult mai mici decat primesc si asta inseamna foloase necuvenite. Nu platesti taxe, dar macar sa declari cat ai primit. Cati preoti crezi ca-si pot justifica averile din salariu si chitante date?
Si sa nu crezi ca parerea proasta despre preoti o am pentru ca sunt ateu. Sunt destui credinciosi satui de popi si multe exemple de la ei le-am aflat.

Sa mai pomenim ca 99 % din biserici sunt construite la negru?
Cu muncitori fara contracte de munca, cu firme ce nu elibereaza facturi, cu bani "din donatii" fara chitanta?
Sa mai pomenim ca asta se numeste evaziune fiscala?
Hai ca nu mai pomenesc ;)

Dumitru73 26.08.2010 13:56:15

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 282143)
Si va mai numiti si crestini ortodocsi ... Multumitii Domnului pentru atat de multe Biserici si nu nesocotiti darurile lui. De eram cu adevarat credinciosi si respectam legile Domnului era Romania: numai biserici, spitale 0. Iertati-ma caci sunt si eu praf si pamant.

TreciLaRugaciune ... esti praf ...

ai2 26.08.2010 14:03:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 282150)
Excelenta chiar ...
Pentru ca asistenta era singura pe sectie si nu a avut cine s-o inlocuiasca ... de ce? din cauza lipsei de bani ...
Iar la mine pe strada este o biserica ortodoxa, proaspat construita, ce are 3 preoti, asta in conditiile in care la trei strazi distanta mai exista o biserica unde sunt 4 preoti, plus dascali si alti angajati.
Sau mai bine zis, sunt platiti din aceeasi oala din care trebuiau platite si a 2a si a 3a asistenta de la maternitatea respectiva.

Sa nu uitam ca la maternitate se sarbatorea o onomastica crestina.

ai2 26.08.2010 14:07:39

Citat:

Dar cine nu e praf :D

Logica ta ar fi corecta daca ar fi indeplinite urmatoarele conditii:
1) D-zeu sa existe
2) Sa fie cel ortodox si nu altul (catolic de ex)

Tinand cont ca D-zeul ortodox desi plin de dragoste a ordonat cateva masacre si, tinand cont side faptul ca o fiinta superioara ar fi gasit alte solutii mai logice, prima conditie pare sa fie falsa. A doua nici nu mai are rost s-o discutam.

Scotianul 26.08.2010 14:26:22

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 282160)
Sa nu uitam ca la maternitate se sarbatorea o onomastica crestina.

AI2,tu esti baiat destept(serios.Sa nu intelegi ca am fost ironic) da acu ai fost rautacios.Lasa rautatea in sarcina mea protestanta ca-mi iei painea de la gura :) Glumesc.Ma,unde s-a spus in crestinism ca trebuie sa pui cuiva viata in pericol ca sa sarbatoresti tu pe cineva?Intreb si eu.

1.Acele asistente sarbatorea pe una dintre ele nu pe Maica Domnului.Nu era o agapa inchinta Maicii Domnului ci era o mica petrecere privata,in timpul serviciului,avand ca motiv o sarbatoare religioasa.
2.In Pateric(am ales acesta carte pt ca acele asistente/doctorite erau,din ce stiu,ortodoxe) exista o pilda>,,Sfantul avva Antonie, sezand odata in pustie, a venit in lenevie si in multa intunecare de ganduri si zicea catre Dumnezeu: Doamne, voi sa ma mantuiesc si nu ma lasa gandurile. Ce voi face in scarba mea? Cum ma voi mantui? Si, sculandu-se putin, a iesit afara si a vazut odata pe cineva ca pe sine sezand si impletind o funie, apoi sculandu-se de la lucru si rugandu-se, si iarasi sezand si impletind funia; apoi iarasi sculandu-se la rugaciune. Acesta era ingerul Domnului, trimis spre indreptarea si intarirea lui Antonie.Si a auzit pe inger zicand: asa fa si te mantuieste. Iar el auzind aceasta, a luat multa bucurie si indrazneala si facand asa se mantuia."

Adica>poti munci si te poti ruga.Exista un ,,timp" pentru fiecare.Le poti face si simultan.Cam toti Parintii din Pateric faceau asta.Dumnezeu nu ne-a cerut nicaieri sa fim lenesi sau inconstienti.Acele persoane am dubii ca se rugau.Cred ca mai degraba ciocneau un pahar de sampanie in timpul programului incalcand,in extenso, Juramintul lui Hippocrate(,,Niciodata nu voi vatama pe nimeni").Daca ar fi respectat,de ex,cele scrise in Pateric ar fi avut grija de copii,s-ar fi rugat in gand drept multumire Maicii Domnului(sau ce sarbatoare era atunci)si sarbatoreau (fie si laic) dupa terminarea programului.Daca ar fi respectat ,,paginul" juramint al marelui Hippocrate atunci iarasi mai intai ar fi avut grija de copii si la final sarbatoreau.Dupa cum vezi au incalcat cam toate normele religioase sau deontologice,crestine sau pagine.

Nicaieri Dumnezeu nu ne-a indemnat sa fim inconstienti,sau sa punem viata cuiva in pericol in mod egoist,spre propria placere(latinii foloseau un termen ,,cheltuieli voluptuarii ") servindu-ne de pretexte religioase.Ar fi o calamitate.Cine face asta va raspunde in fata Lui.In acest mecanism nevazut al vietii,Binele si Raul sunt ca o balanta prietene.Liberul arbitru este axul uman care le tine in echilibru si cateodata,cred ca tot cosmosul(am zis asa pt ca esti reticent la notiunea de Divinitate) priveste cu neliniste sau speranta ce alegem.

costel 26.08.2010 14:30:32

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 282164)
Tinand cont ca D-zeul ortodox desi plin de dragoste a ordonat cateva masacre si, tinand cont side faptul ca o fiinta superioara ar fi gasit alte solutii mai logice, prima conditie pare sa fie falsa. A doua nici nu mai are rost s-o discutam.

Faptele mele nu sunt faptele lui Dumnezeu. Asa ca nu e cazul sa-L faci vinovat pe Dumnezeu pentru prostia unui electrician. Asa cum Dumnezeu accepta ca tu sa nu crezi in El, asa accepta si libertatea chiar si de lucru a omului. In consecinta nu a ordonat niciun masacru.

Cat despre faptul ca Dumnezeu este desavarsit prin El Insusi si nu prin participare, e destul de dificil sa-ti explicam, tinand seama ca pentru tine ca Dumnezeu sa existe trebuie sa indeplineasca conditiile de existenta ale unei fiinte umane: sa o vezi asa cum vezi un om, sa o atingi ..., etc. Dar El este Creator, nu creatura.

cristian67 26.08.2010 14:41:01

cine are minte sa ia aminte

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 274690)
Medicul trateaza iar Dumnezeu vindeca.

Bolile noastre ca popor sunt in primul rand sufletesti... caci nu respectam poruncile lui Dumnezeu, doar simulam perfect, de aceea vin peste noi pedepsele lui Dumnezeu... doar doar ne-om pocai de pacatele noastre si vom merge la Biserica asa cum trebuie...

corect prietene si nu vedem acest lucru deoarece majoritatea privim lucrurile cu ochii de lut ai trupului,doar se si spune clar ca multi sunt chemati,putini alesi sau alegeti cararea ingusta a vietii ci nu pe cea larga a pierzaniei,dar toate sunt oranduite la timpul lor de Bunul Dumnezeu

cristiboss56 27.08.2010 20:07:35

Citat:

Excelenta chiar ...

D-ule , dar ca ateu ai informatii foarte "exacte " despre viata bisericeasca din jurul tau ! Sau cumva . . . ? ( sa fie intr-un ceas bun )

ai2 30.08.2010 09:20:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 282736)
D-ule , dar ca ateu ai informatii foarte "exacte " despre viata bisericeasca din jurul tau ! Sau cumva . . . ? ( sa fie intr-un ceas bun )

Multi atei cunosc viata bisericeasca sau Biblia mai bine decat multi credinciosi.

Dumitru73 30.08.2010 10:42:59

Citat:

Am o mica rectificare de facut.
La biserica de pe strada mea urmeaza sa vina si al patrulea preot, iar in plus, din cand in cand mai vine si un preot pensionar.

Dumitru73 30.08.2010 11:30:19

Citat:

Nu exista acest "cumva" ...
Sau mai bine zis ... a existat candva, asa cum am scris si in descriere. ;)

arriel 30.08.2010 13:17:28

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 282136)
Si daca mergi la biserica si preotul iti sugereaza sa faci meditatii in particular asa cum am vazut la stiri?

Nu trebuie neaparat sa "faci meditatii" cu preotul,trebuie sa faci meditatii cu tine insuti,sa cobori in adancul sufletului tau si sa vezi ce e acolo,ca de acolo incep toate.Si nu te mai uita la stiri

Pr.Gheorghe 30.08.2010 13:23:27

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 274689)
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . Ce parere aveti ?

Cam multe biserici... cam multe biserici goale!

Te-as ruga, fii bun si da-ne si numarul de carciumi (bodegi, spelunci, etc), nu de alta, dar este bine sa te uiti in amandoua partile cand traversezi strada.

Pr.Gheorghe 30.08.2010 13:33:05

Citat:

Excelenta chiar ...

S-ar putea intelege de aici ca vinovati de moartea copiilor de la Maternitatea Giulesti sunt acesti preoti (sau poate toti preotii)! La puscarie cu ei, mama lor de paraziti! Traiasca materialismul dialectic care ne va ridica pe cele mai inalte culmi ale prosperitatii, in frunte cu conducatorii nostri iubiti, unii, cei drept, putin cam impuscati! Ave, Caesar ca tie se cuvine slava-n veci!
Brrrrr..........!!!!!!

Dumitru73 30.08.2010 13:47:34

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283571)
S-ar putea intelege de aici ca vinovati de moartea copiilor de la Maternitatea Giulesti sunt acesti preoti (sau poate toti preotii)! La puscarie cu ei, mama lor de paraziti! Traiasca materialismul dialectic care ne va ridica pe cele mai inalte culmi ale prosperitatii, in frunte cu conducatorii nostri iubiti, unii, cei drept, putin cam impuscati! Ave, Caesar ca tie se cuvine slava-n veci!
Brrrrr..........!!!!!!

Parinte ... va credeam mai intelept.
Am afirmat eu asa ceva? In sfarsit, fiecare intelege ce vrea din ce am scris.
Dar de ce nu v-ati oripilat si cand s-a scris ca spitalele fura din banii cu care ar trebui sa se construiasca biserici?
Nu incercati sa faceti din mine un antihrist ca nu reusiti ...

Pr.Gheorghe 30.08.2010 13:57:07

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 283577)
Parinte ... va credeam mai intelept.
Am afirmat eu asa ceva? In sfarsit, fiecare intelege ce vrea din ce am scris.
Dar de ce nu v-ati oripilat si cand s-a scris ca spitalele fura din banii cu care ar trebui sa se construiasca biserici?
Nu incercati sa faceti din mine un antihrist ca nu reusiti ...

Recunosc ca mi s-a parut putin in contratimp postarea cu pricina fata de alte postari ale fratiei voastre si poate m-am gandit prea repede la "distinsul" Pavel Corut (Brrrrr........!!!!!, din nou) pe care se parea ca-l citati. Acordati-mi un termen de gratie spre reanalizare si primiti scuzele mele daca am inteles gresit. Dar, va rog sa ma ajutati, nu prea pot sa inteleg legatura dintre preotii aceia, multi (!!!!), si lipsa cadrelor medicale de la maternitate sau din sistemul medical. Nici nu am pretentia ca sunt intelept, dar acum, cu aceasta neintelegere a mea pe deasupra, am cazut serios pe ganduri!

blue_cat 30.08.2010 14:17:46

Citat:

tu glumesti sau....?
tare as vrea sa va vad pe toti cum nu mai cumparati aspirine sau paracetamoale, nu mai dati pe la doctori, nu mai chemati salvarile cand vi se face rau, nu mai platiti contributiile la sanatate, va lasati sotiile sa nasca acasa fara asistenta medicala etc etc, daca tot sunt inutile spitalele

Dumitru73 30.08.2010 14:26:54

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283584)
Recunosc ca mi s-a parut putin in contratimp postarea cu pricina fata de alte postari ale fratiei voastre si poate m-am gandit prea repede la "distinsul" Pavel Corut (Brrrrr........!!!!!, din nou) pe care se parea ca-l citati. Acordati-mi un termen de gratie spre reanalizare si primiti scuzele mele daca am inteles gresit. Dar, va rog sa ma ajutati, nu prea pot sa inteleg legatura dintre preotii aceia, multi (!!!!), si lipsa cadrelor medicale de la maternitate sau din sistemul medical. Nici nu am pretentia ca sunt intelept, dar acum, cu aceasta neintelegere a mea pe deasupra, am cazut serios pe ganduri!

Pe Pavel Corut l-am vazut accidental pe la TV.
Daca unele convingeri ale mele se aseamana cu ale lui, este pura intamplare.
Nu imi place personajul.

Personal nu am nimic cu bisericile si slujitorii ei.
Ce am scris era un raspuns la ce a scris I.Calin:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Foarte bună.

Lui i s-a parut foarte buna aceasta proportie, ceea ce m-a intrigat.

Pr.Gheorghe 30.08.2010 14:27:59

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 283589)
tu glumesti sau....?
tare as vrea sa va vad pe toti cum nu mai cumparati aspirine sau paracetamoale, nu mai dati pe la doctori, nu mai chemati salvarile cand vi se face rau, nu mai platiti contributiile la sanatate, va lasati sotiile sa nasca acasa fara asistenta medicala etc etc, daca tot sunt inutile spitalele

Sustin afirmatia fratelui meu TreciLaRugaciune (Doamne ajuta!), dar imi permit sa corectez putin: Daca eram credinciosi cu adevarat poate ca Adam nu cadea si atunci chiar n-aveam nevoie de paracetamol. Insa in aceasta situatie de acum, chiar azi de dimineata am luat o bulina pentru durerea mea de cap (chiar paracetamol, face bine la sinuzita). Asta nu inseamna ca nu cred ca daca Domnul vrea imi poate scapa trupul de suferinta si printr-o lucrare strict spirituala. Ba chiar garantez pentru asta!

Concluzie: si spitalele sunt cu randuiala lui Dumnezeu, slava Lui pentru toate!

Pr.Gheorghe 30.08.2010 14:39:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 283591)

Personal nu am nimic cu bisericile si slujitorii ei.

M-am linistit. Doamne-ajuta!

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 283591)
Lui i s-a parut foarte buna aceasta proportie, ceea ce m-a intrigat.

Chiar si asa, intrigat, am avut senzatia ca ati afirmat ca din cauza acelor "multi" preoti nu s-a putut plati o a doua si o a treia asistenta la maternitate si din cauza asta (poate partial din cauza asta) s-a intamplat nenorocirea.

Mie imi suna ca partasie la vina, atata timp cat "nesatuii" de preoti stiu cum sta treaba in sistemul sanitar, ca doar se mai uita si ei pe la TV, si totusi isi iau salariile alea nesimtite pe care statul le da din buzunarul cetateanului. Aferim, bre! dupa cum ar zice un prieten de-al meu musulman, adica "Bravos, musiu" dupa Caragiale.

anita 30.08.2010 14:42:39

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283592)
Sustin afirmatia fratelui meu TreciLaRugaciune (Doamne ajuta!), dar imi permit sa corectez putin: Daca eram credinciosi cu adevarat poate ca Adam nu cadea si atunci chiar n-aveam nevoie de paracetamol. Insa in aceasta situatie de acum, chiar azi de dimineata am luat o bulina pentru durerea mea de cap (chiar paracetamol, face bine la sinuzita). Asta nu inseamna ca nu cred ca daca Domnul vrea imi poate scapa trupul de suferinta si printr-o lucrare strict spirituala. Ba chiar garantez pentru asta!

Concluzie: si spitalele sunt cu randuiala lui Dumnezeu, slava Lui pentru toate!

Pentru sinuzita sunt bune inhalatiile de apa fiarta cu sare de bucatarie ,timp de mai multe zile.
Poate niste mir de la sfantul Nectarie sau sf.Maslu.
Si asa nu mai avem nevoie de medic sau spital.
Asta pentru Blue_cat:1:

Pr.Gheorghe 30.08.2010 14:43:05

Mi-a scapat porumbelul! Vai mie! Dupa ce am fost acuzat de prietenii cu penticostalii, na ca m-am scapat ca am prieteni musulmani! Daca ma acuza de "tirorism" acum!

Pr.Gheorghe 30.08.2010 14:57:20

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 283600)
Pentru sinuzita sunt bune inhalatiile de apa fiarta cu sare de bucatarie ,timp de mai multe zile.

Saru'mana pentru sfat! O sa incerc si cu sare!:58:
Domnul sa va rasplateasca dragostea!

anita 30.08.2010 15:10:11

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283604)
Saru'mana pentru sfat! O sa incerc si cu sare!:58:
Domnul sa va rasplateasca dragostea!

Doamne ajuta !
La un litru de apa ,2 linguri de sare ,dar cel mai bine in formula As e data reteta ,se fac doua ,trei inhalatii pe zi.
Si nu se iese afara la frig dupa inhalatie.
Sanatate !

Dumitru73 30.08.2010 15:18:27

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283598)
M-am linistit. Doamne-ajuta!

Chiar si asa, intrigat, am avut senzatia ca ati afirmat ca din cauza acelor "multi" preoti nu s-a putut plati o a doua si o a treia asistenta la maternitate si din cauza asta (poate partial din cauza asta) s-a intamplat nenorocirea.

Mie imi suna ca partasie la vina, atata timp cat "nesatuii" de preoti stiu cum sta treaba in sistemul sanitar, ca doar se mai uita si ei pe la TV, si totusi isi iau salariile alea nesimtite pe care statul le da din buzunarul cetateanului. Aferim, bre! dupa cum ar zice un prieten de-al meu musulman, adica "Bravos, musiu" dupa Caragiale.

Sa zicem ca "intorc" foarte greu obazul si de obicei palma mea tasneste in aceeasi fractiune de secunda in am primit-o la randul meu.
Am simtit nevoie sa-i raspund cu aceeasi moneda.
Nu consider ca sunt prea multi preoti (ma refer orice fel de preoti). Dar nici nu prea ma incanta ideea de a fi si mai multi. Dar nu e treaba mea asta.
Insa stim cu totii ca sunt mult prea putine cadre sanitare.

Pr.Gheorghe 30.08.2010 15:59:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 283611)
Nu consider ca sunt prea multi preoti (ma refer orice fel de preoti). Dar nici nu prea ma incanta ideea de a fi si mai multi. Dar nu e treaba mea asta.
Insa stim cu totii ca sunt mult prea putine cadre sanitare.

Faptul ca sunt "nu stiu cate" spitale, asa cum sunt azi, nu este datorat faptului ca sunt "nu stiu cate" biserici. Topicul este tendentios si are scopul clar de a lovi in Biserica folosindu-se de sensibilitatea provocata in mintea si sufletele noastre de distrugerea unui sistem vital pentru societate, cel sanitar. Un om echilibrat si intelept, trebuie sa simta si nuantele si sa nu raspunda provocarii perfide. Faptul ca v-a prins, oarecum, in capcana se poate datora nu neincadrarii dumneavoastra in categoria enuntata mai inainte, ci poate datorita unei suferinte acute pe care o incercati in raport cu sistemul sanitar. Cu Biserca ati marturisit ca nu aveti nimic!

In aceasta ordine de idei, va pot marturisi ca sotia mea lucreaza in sistemul sanitar, asistent medical intr-un spital ce trateaza TBC-ul. Ca familie resimtim din plin "binecuvantarile" cu care ne onoreaza sitemul in aceste zile. Mediul acesta (TBC) este unul din cele mai degradante nu numai pentru pacient dar si pentru personalul din aceste spitale. Nu stiu unde in Europa, un asistent intr-un spital TBC ar accepta sa lucreze pentru 1000 (o mie) de lei, deci putin peste 200 euro, pe luna? Asta in conditiile in care mediul este infect, echipamente de protectie nu exista si sitemul te batjocoreste constant.
Va rog sa ma credeti ca simt din plin frustrarea celor din sistemul medical, mai ales ca venitul sotiei, de peste doi ani, reprezinta peste 80% din totalul veniturilor din familie, astfel fiind vital pentru noi.

Vina preotilor pentru aceasta situatie este doar aceea ca poate nu se roaga mai abitir pentru tara asta! Poporul lui Israel de multe ori a cazut si multi fii ai sai au murit de mania Domnului Dumnezeu, dar Domnul si-a intors fata catre ei cu blandete de fiecare data cand dreptii au facut rugaciune. La noi fie nu mai sunt oameni drepti si vom muri cu toti, fie sunt dar nu se roaga, stiu ei de ce, fie sunt, se roaga, dar Domnul inca nu vrea sa ia seama; mai avem de patimit!

Dar oare numai preotii trebuie sa se roage domnule Dumitru? Dumneavoastra de la cine asteptati solutii? De la unul ca Boc sau ca Videanu? Iar imi vine sa ma scutur a lehamite, brrrrr.......!!!!!

Sa dea Dumnezeu sa aveti parte de sanatate multa ca sa nu ajungeti la spital. Acolo nu mai este decat Dumnezeu.

Radu32 30.08.2010 16:34:57

hai sa vorbim despre capitalism !

debandada din spitale va continua la infinit daca ele vor ramane de stat !

Singura solutie salvatoare este privatizarea urgenta si totala a intregului sistem sanitar romanesc !

Statul sa-i lase frumusel pe antreprenori si investitori privati sa-si investeasca banii in infrastructura si aparatura medicala, apoi sa ai dea banii sub forma unui card special, omului in mana, cand are probleme sa mearga la ce spital vrea si acolo sa i se deconteze toate serviciile bineinteles de catre stat !

Solutia e simpla si eficienta, pentru ca ar incuraja competenta si spitatele serioase, sa ramana pe piata, neseriosii ar da urgent faliment pt ca nu li s-ar mai duce nimeni pe acolo !

Sa vezi atuncea bici pe medici si asistente din partea patronului, care i-ar da afara in suturi,daca ar vedea ceva abateri de la regulamentul de ordine interioara !

In sfarsit, ideea nici macar nu se dezbate,pentru ca medicii in primul rand nu vor privatizare, pt ca le place la stat ca fac ce vrea muschii lor !
Da pt cetateanul de rand, pentru prostul de rand e pagubos !

Dumitru73 30.08.2010 16:54:29

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 283630)
debandada din spitale va continua la infinit daca ele vor ramane de stat !

Singura solutie salvatoare este privatizarea urgenta si totala a intregului sistem sanitar romanesc !

Statul sa-i lase frumusel pe antreprenori si investitori privati sa-si investeasca banii in infrastructura si aparatura medicala, apoi sa ai dea banii sub forma unui card special, omului in mana, cand are probleme sa mearga la ce spital vrea si acolo sa i se deconteze toate serviciile bineinteles de catre stat !

Solutia e simpla si eficienta, pentru ca ar incuraja competenta si spitatele serioase, sa ramana pe piata, neseriosii ar da urgent faliment pt ca nu li s-ar mai duce nimeni pe acolo !

Sa vezi atuncea bici pe medici si asistente din partea patronului, care i-ar da afara in suturi,daca ar vedea ceva abateri de la regulamentul de ordine interioara !

In sfarsit, ideea nici macar nu se dezbate,pentru ca medicii in primul rand nu vor privatizare, pt ca le place la stat ca fac ce vrea muschii lor !
Da pt cetateanul de rand, pentru prostul de rand e pagubos !

Cine le mai cumpara?
Dotari nu au, medicii buni au plecat aproape toti ...

krabu 30.08.2010 16:55:36

Sunt cumva mai mulți români bolnavi?

Personal cred că ar trebui să fie biserica și blocul!

[Sunt și spitale puține pentru că sunt arhipline dar și biserici puține pentru că se stă pe afară la Liturghie]

andreicozia 30.08.2010 17:34:42

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283621)

In aceasta ordine de idei, va pot marturisi ca sotia mea lucreaza in sistemul sanitar, asistent medical intr-un spital ce trateaza TBC-ul. Ca familie resimtim din plin "binecuvantarile" cu care ne onoreaza sitemul in aceste zile. Mediul acesta (TBC) este unul din cele mai degradante nu numai pentru pacient dar si pentru personalul din aceste spitale. Nu stiu unde in Europa, un asistent intr-un spital TBC ar accepta sa lucreze pentru 1000 (o mie) de lei, deci putin peste 200 euro, pe luna? Asta in conditiile in care mediul este infect, echipamente de protectie nu exista si sitemul te batjocoreste constant.
Va rog sa ma credeti ca simt din plin frustrarea celor din sistemul medical, mai ales ca venitul sotiei, de peste doi ani, reprezinta peste 80% din totalul veniturilor din familie, astfel fiind vital pentru noi.

Vina preotilor pentru aceasta situatie este doar aceea ca poate nu se roaga mai abitir pentru tara asta! Poporul lui Israel de multe ori a cazut si multi fii ai sai au murit de mania Domnului Dumnezeu, dar Domnul si-a intors fata catre ei cu blandete de fiecare data cand dreptii au facut rugaciune. La noi fie nu mai sunt oameni drepti si vom muri cu toti, fie sunt dar nu se roaga, stiu ei de ce, fie sunt, se roaga, dar Domnul inca nu vrea sa ia seama; mai avem de patimit!

Dar oare numai preotii trebuie sa se roage domnule Dumitru? Dumneavoastra de la cine asteptati solutii? De la unul ca Boc sau ca Videanu? Iar imi vine sa ma scutur a lehamite, brrrrr.......!!!!!

Sa dea Dumnezeu sa aveti parte de sanatate multa ca sa nu ajungeti la spital. Acolo nu mai este decat Dumnezeu.

hmmm,
Par Gheorghe, citesc si ma intristez....
Imi pare rau pentru tine ca gindesti asa...."Mediul acesta (TBC) este unul din cele mai degradante nu numai pentru pacient dar si pentru personalul din aceste spitale" si ca nu ai recunoscut in acestea o posibilitate de a te mintui si tu si sotia ta prin lucrarea inimi in actiune...ACESTEA sunt SANSELE pe care vi le-a dat Dumnezeu pentru a te sfintii, sa ajutati bolnavii de TBC prin actul "IUBIRII IN ACTIUNE"...

UITI DE HRISTOS, omule a lui Dumnezeu!...Hristos cind s-a bagat printre leprosi, paduchiosi si handicapati si bolnavi urit mirositori si "degradanti" NU a cerut beneficii si protectie sociala si NU s-a plins de batjocura!

Gindeste-te bine de ce ti-ai ales aceasta meserie de preot, tu si alti preoti care se ascund pe aici sub alte pseudonime nastrusnice!..oare este doar pentru a primi oameni la spovada, si a te foi toata ziua prin altar?...nu cred! Eu nu zic ca toti sunt capabili de dragoste pentru cel nemernicit si urit mirositor ca Maica Theresa, dar macar sa nu ne plingem ca nu cistigam CIT TREBUIE

..si mai vorbim ca s-a apostaziat Occidentul. GRESIT! Occidentul a trecut de la vorbe la fapte, de la ritualuri seci si ne-productiva in multe cazuri(dar buna la teschelie), la iubirea aproapelui in actiune(dar aia doare si pute)!..prin respect la toate nivelele de guvernamint. La ei religia iubirii s-a revarsat in afara..a parasit biserica, nu a ramas in cladire.
Da, intradevar occidentaliiin parte au parasit bisericile, dar au umplut societatile de caritate si de voluntari prin spitalele de bolnavi terminali, isi deschid usile si inimile tuturor nevoiasilor. Priveste doar ce fac cu tiganii si alti saraci goniti de noi..pe care nici nu-i lasam sa intre in biserica.

De la aceasta mentalitate stagnanta, din pacate, treburile merg in jos

cocacoc 30.08.2010 17:42:11

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283621)
Nu stiu unde in Europa, un asistent intr-un spital TBC ar accepta sa lucreze pentru 1000 (o mie) de lei, deci putin peste 200 euro, pe luna? Asta in conditiile in care mediul este infect, echipamente de protectie nu exista si sitemul te batjocoreste constant.

"Amice" , unde in Europa sunt conditiile astea ? Iti zic eu unde. In tara cu 90% declarati ortodocsi la recensamantul din 2002 .

andreicozia 30.08.2010 17:47:23

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 283647)
"Amice" , unde in Europa sunt conditiile astea ? Iti zic eu unde. In tara cu 90% declarati ortodocsi la recensamantul din 2002 .

Da, dar doar in Romania ai ocazia sa te mintuiesti pe loc mingiind un nemernicit de soarta "fara conditii" si sa devii "amica coca" cu el.

In Occident sunt asa de multi care s-au aruncat trup si suflet sa creeze conditii corespunzatoare pentru TBCisti ca nu prea mai este loc pentru tine, in Romania in schimb, la tot pasul! deci ce mai astepti?

Pr.Gheorghe 30.08.2010 18:19:53

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283646)
hmmm,
Par Gheorghe, citesc si ma intristez....
Imi pare rau pentru tine ca gindesti asa...."Mediul acesta (TBC) este unul din cele mai degradante nu numai pentru pacient dar si pentru personalul din aceste spitale" si ca nu ai recunoscut in acestea o posibilitate de a te mintui si tu si sotia ta prin lucrarea inimi in actiune...ACESTEA sunt SANSELE pe care vi le-a dat Dumnezeu pentru a te sfintii, sa ajutati bolnavii de TBC prin actul "IUBIRII IN ACTIUNE"...

Mai ce mai cautati acul in carul cu fan! De unde stii dumneata care este raportarea mea sau a sotiei mele la misiunea sociala? Esti rautacios la adresa preotilor, asta se vede clar si esti subiectiv din cine stie care motive. N-as vrea sa spun ca este din micimea sufleteasca sau intelectuala; nu te cunosc. Poate ai ceva motive "binecuvantate".

Oricum, raman la parerea ca mediul dintr-un spital TBC este foarte degradant, la nivel uman si social, ba si profesional (pentru personal); asta, bineinteles in sistemul nostru sanitar, ca despre asta scriam. Din apostrofarile domniei tale cred ca ai tradus (oare de ce?) ca am afirmat ca cei care au TBC nu sunt vrednici de atentie. Eu te-as invita sa faci misionarism caritabil intr-un spital de acest gen si apoi sa facem comparatii "fata catre fata", cine este mai tare. Sunt foarte serios cand afirm asta, se poate aranja; doar trei luni! Daca nu ai sa raspunzi invitatiei mele, poate ar fi bine sa te cercetezi putin si sa vezi cat din fiinta ta este altruism si cat este egoism. Esti rautacios si ca sa te arati mare (ca importanta) incerci sa micsorezi pe oricine se afla in preajma ta, pentu ca dumneata nu vrei, sau nu poti, creste. Repet, mediul este degradant (vino si gusta!) nu persoanele sunt degradante.

Acestea sunt sansele pe care Dumnezeu ni le-a dat spre mantuire, zici? Ai vorbit ca un intelept si daca nu te-ai fi aratat fariseu poate te foloseai de aceasta intelepciune si in viata proprie. Te si contrazici in acelasi timp: fie Biserica are o lucrare mantuitoare ce se bazeaza si pe opera caritabila si deci este nevoie de multe Biserici si preoti chiar in spitale fie nu este nevoie de asa ceva pentru ca dumneata nu dai nici doi bani pe aceasta lucrare si atunci iei in ras ceea ce imi sugerezi mie (o lucrare "IUBIRE IN ACTIUNE"); iar asta se poate traduce ca blasfemie.

Daca chiar iti pare rau pentru mine, iti multumesc si te rog sa faci o rugaciune si pentru mine, pacatosul! Am sa ma rog si eu pentru dumneata si poate ne vom mantui amandoi, cu mila lui Dumnezeu, nu din faptele noastre ca sa nu ne mandrim.

Pr.Gheorghe 30.08.2010 18:20:55

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 283647)

Esti pe langa!

Pr.Gheorghe 30.08.2010 18:26:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283646)
hmmm,

UITI DE HRISTOS, omule a lui Dumnezeu!...Hristos cind s-a bagat printre leprosi, paduchiosi si handicapati si bolnavi urit mirositori si "degradanti" NU a cerut beneficii si protectie sociala si NU s-a plins de batjocura!

Gindeste-te bine de ce ti-ai ales aceasta meserie de preot, tu si alti preoti care se ascund pe aici sub alte pseudonime nastrusnice!..oare este doar pentru a primi oameni la spovada, si a te foi toata ziua prin altar?...nu cred! Eu nu zic ca toti sunt capabili de dragoste pentru cel nemernicit si urit mirositor ca Maica Theresa, dar macar sa nu ne plingem ca nu cistigam CIT TREBUIE

Iarta-ma ca revin cu un nou citat. Mi-a scapat prima data! asta este partea care te arata fariseu: adica vrei sa fac un sacrificiu total iar dumitale sa ti se permita "dreptul" de a ma biciui cand doresti. Lasa-l pe Hristos si sa calculeze sacrificiul si sa foloseasca biciul!

andreicozia 30.08.2010 19:00:27

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283668)
Iarta-ma ca revin cu un nou citat. Mi-a scapat prima data! asta este partea care te arata fariseu: adica vrei sa fac un sacrificiu total iar dumitale sa ti se permita "dreptul" de a ma biciui cand doresti. Lasa-l pe Hristos si sa calculeze sacrificiul si sa foloseasca biciul!

Tu doar ai deschis cum se zice o "conserva plina de viermi" intr-o situatie aproape generalizata de evitare a ceea ce tine de "descrierea jobului tau". Apostrofarea mea ca vezi tu sunt fariseu tine de regula "In Biserica numai eu vorbesc". da, poate acolo, da numai tu vorbesti dar aici NU.
Nu te mai lega de mine si de observatiile mele deoarece de aceea mi-a dat Hristos capacitatea de a observa si trage concluzii pentru ca in lipsa Lui fizica sa ne putem corecta unii pe altii....si NU EU M_AM FACUT PREOT CI TU deci asuma-ti responsabilitatea actiunilor tale!
Nu te biciuiesc eu ci doar ti se reaminteste ce responsabilitati ai ca lucrator al poruncii de care faci tu misto si o declari BLASFEMIE, auzi tu, dupa care ti-ai postat-o cu pompa in semnatura.
Tu macar constientizezi ce inseamna sa "va iubiti ASA CUM V-AM IUBIT EU"????????? crezi ca este vorba de ritualurile continue fara ACTIUNE?
Zici ca nu stiu eu ce predici tu in legatura cu Iubirea aproapelui( cum te raportezi tu)...pai nu vezi ca in afara de predici in biserica in alte parti NU VA VEDEM? ce rost are sa avem atitea biserici TEORETICE si PREDICATIVE. Priveste, cine se cufunda in IUBIREA PRACTICA devine VIZIBIL!

Hristos ne-a iubit cu mizeria noastra, cu lipsa conditiilor MEDIULUI in care lucrezi, cu puroaie, cu flegme, cu tusiri in fata si varsaturi. Conditiile MEDIULUI erau sub orice critica. Lumea murdara tragea de el il murdarea pe haine cu singe si puroi. Cei mai saraci dintre saraci nu erau aruncati in strada ci se lucra cu ei, si nu 5 minute, cu o binecuvintare...ci trebuie sa stai cit trebuie.

La fel ca si in cazul presedintelui tarii.
Tatica, nu faci fata, , pa la revedere, apuca-te de altceva in viata, lasa locul altuia mai capabil...si astfel se reglementeaza si situatia in tara nu dind vina pe "cit de pacatosi suntem"
Daca ar fi valabila sintagma asta, Occidentul ar fi fost in cea mai crunta mizerie. Dar uite ca nu sunt, ci total invers, iar induhovnicirea lor se poduce prin seriozitate si iubire in practica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:47:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.