![]() |
[quote=Mihnea Dragomir;473570]Bunica dv avea, într-o anumită măsură, dreptate. Ceea ce este util să reținem din ceea ce credea bunica este că cei morți ar putea pleca de aici într-o asemenea stare, încât faptele noastre bune făcute în amintirea lor să le fie, cumva, utile.
Asta nu înseamnă că, dacă eu dau un pian unui copil talentat, dar sărac, mortul va beneficia de un pian la care să cânte în lumea invizibilelor. Ci asta înseamnă că o faptă bună a mea, de exemplu a da un pian unui copil talentat, dar sărac, se "contabilizează" în balanța lui, în lumea de dincolo. Acest fapt nu are importanță dacă mortul este în rai, de unde nu poate fi retrogradat. Nici dacă este în iad, fiindcă în iad va rămânea în veci de veci. Dar, dacă este într-o stare intermediară în care își achită datoriile neachitate pe pământ, până ce sufletul lui va fi purgat, atunci chestia cu pianul ar putea să îl ajute. |
adica faptele mele il mantuie pe mort ?
|
Citat:
Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine. Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea. Cred ca ai auzit de formula asta. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Prostia nu e pacat, dar rautatea este. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Felicitari pentru dialog, tipic adventist. |
Citat:
Deci afirmatia ta "recunosc că nu se ghidează după Biblie, ci mai mult după Sfânta Tradiție." e un nonsens, o contradictie zic eu, evidenta. Citat:
Desigur, se folosesc tot felul de artificii verbale pentru a cosmetiza realitatea. Citat:
Citat:
|
Citat:
Din păcate, în realitate acești fii rătăciți ai Tatălui NU sunt Sola Scriptura. Ei aderă la o tradiție. Dar la o tradiție făcută de oameni, și anume dintre cei mai dubioși. În orice caz, o tradiție diferită de Sfânta Tradiție. "Sola Scriptura" este printre Tezele de la Augsburg afișate de călugărul augustinian Martin Luther. Sola Scriptura credea el în cultul sfinților, Sola Scriptura practica el cultul duminical. Sola Scriptura recomanda el botezul copiilor, încât luteranii erau mai rapizi chiar decât catolicii în a-și boteza copii, mergând cu ei la baptisterii în ziua a treia de viață în lume. Câtă deosebire între Sola Scriptura de ieri și Sola Scriptura de azi ! |
Ca si dl. Mihnea mai sus am aratat de N ori dl. "osutafaraunu" ca "Sola Scriptura" de care face el caz este o facatura grosolana, dar continua sa practice in continuare acelasi minciuna grosolana.
Nu stiu daca ma insel eu cand afirm ca este prea inteligent ca sa o creada cu adevarat deci.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute. Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar de cand tu adventist, ai inceput sa crezi ca exista judecata deci si viata dupa moarte de vii cu atfel de argumente? Ca despre asta vorbim, de judecata particulara. Citat:
|
Citat:
Ca și dl. Mihnea, crezi că spunând "Sola Scriptura" eu fac apel la ce credea Luther. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Care de altfel se preda si pe la facultatile de teologie chiar adventista. Oricat de deformata ar fi, si oricum i s-ar spune, nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine. Citat:
|
Citat:
Asta insemna ca...? Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Din punct de vedere ortodox, faci lucrarea lui (a diavolului). Si asta o poate spune si cineva care nu e neaparat ortodox, doar din analiza conflictului teologic intre dogma ortodoxa si cea adventista. Cat de constient, asta e alta discutie. Citat:
Citat:
Citat:
Ca sa vezi ce contradictorie este gandirea adventista. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Este un tipic furt de autoritate. Sau aici, doar tentativa, furtul reuseste doar in cadrul AZS. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Prostii cu "Scriptura se interpreteaza singura" poti sa le vizi la aia care isi schimba religia pentru un sac de haine si unul de soia. Oricum, stai linistit, cunosc ceva adventisti, stiu ca nu le poti cere mai mult de atat. Tragic este ca si cand renunta la confesiunea lor, chiar daca pastreaza o doza de religiozitate, prea mult nu le poti cere. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Un concurs de post & rugaciune? Sau "ne vedem la Parusie" si vedem care a avut dreptate? Daca e asa, eu totusi sper sa te vad de-a dreapta, nimic altceva :) Citat:
Daca ponderam cifrele cu ponderea ortodocsilor vs. cea a adventistilor in populatia Romaniei, iti spun ca eu am mai mare castig de cauza. Iar daca vorbim de practicanti...nici nu mai are rost sa concurezi :) |
Citat:
De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata. Stii ce se intampla cand furi ceva fata de care o ai o ignoranta desavarsita si refuzi sa folosesti manualul de utilizare? Te frigi! |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:20:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.