Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10532)

alexander228 06.10.2012 22:37:38

[quote=Mihnea Dragomir;473570]Bunica dv avea, într-o anumită măsură, dreptate. Ceea ce este util să reținem din ceea ce credea bunica este că cei morți ar putea pleca de aici într-o asemenea stare, încât faptele noastre bune făcute în amintirea lor să le fie, cumva, utile.

Asta nu înseamnă că, dacă eu dau un pian unui copil talentat, dar sărac, mortul va beneficia de un pian la care să cânte în lumea invizibilelor. Ci asta înseamnă că o faptă bună a mea, de exemplu a da un pian unui copil talentat, dar sărac, se "contabilizează" în balanța lui, în lumea de dincolo. Acest fapt nu are importanță dacă mortul este în rai, de unde nu poate fi retrogradat. Nici dacă este în iad, fiindcă în iad va rămânea în veci de veci. Dar, dacă este într-o stare intermediară în care își achită datoriile neachitate pe pământ, până ce sufletul lui va fi purgat, atunci chestia cu pianul ar putea să îl ajute.

alexander228 06.10.2012 22:38:39

adica faptele mele il mantuie pe mort ?

AlinB 07.10.2012 01:18:28

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 474961)
adica faptele mele il mantuie pe mort ?

Sa zicem ca mai degraba credinta, dar credinta fara fapte..se stie.

Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine.

Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea.

Cred ca ai auzit de formula asta.

osutafaraunu 07.10.2012 08:30:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 474980)

Credința, da credința lui din timpul vieții. Dar fapte, ce fapte mai face pe timpul morții?:58:

Citat:

Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine.

Dogma nemuririi sufletului se bazează pe această incertitudine? Mă uimește sinceritatea ta!

stefan florin 07.10.2012 11:25:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475011)
Credința,
Dogma nemuririi sufletului se bazează pe această incertitudine? Mă uimește sinceritatea ta!

iar esti smecher! A zis Alin una ca asta? Cand s-a referit la stare a spus ca nu stie nimeni daca persoana s-a mantuit sau nu, daca sufletul lui este in iad sau rai

osutafaraunu 07.10.2012 12:08:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 475024)
iar esti smecher! A zis Alin una ca asta? Cand s-a referit la stare a spus ca nu stie nimeni daca persoana s-a mantuit sau nu, daca sufletul lui este in iad sau rai

Mie mi se pare că a zis de stare, nu de loc. Poate s-a exprimat greșit, în acest caz îmi retrag felicitările pentru sinceritate...

Illuminatu 07.10.2012 14:34:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 475024)

Nu e smecher, atat il duce capu' si inima, m-am prins de asta de mai mult timp! L-as privi cu mila, dar e foarte rautacios.
Prostia nu e pacat, dar rautatea este.

alexander228 07.10.2012 20:04:19

Citat:

Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea.

Cred ca ai auzit de formula asta.

Starea , adica purgatoriu, iad sau rai?

AlinB 08.10.2012 16:09:03

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475088)
Starea , adica purgatoriu, iad sau rai?

Sa zicem....

AlinB 08.10.2012 16:10:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475011)
Credința, da credința lui din timpul vieții. Dar fapte, ce fapte mai face pe timpul morții?:58:

Era vorba de cel care se roaga pentru cel decedat.

Citat:

Adica pui o intrebare si tot tu iti raspunzi?
Felicitari pentru dialog, tipic adventist.

AlinB 08.10.2012 16:14:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 474029)
Unde anume era minciuna, că n-ai explicat. E ușor să arunci cuvinte fără acoperire (numite pe românește tot minciuni)...

Biblia este componenta a Sfintei Traditii.

Deci afirmatia ta "recunosc că nu se ghidează după Biblie, ci mai mult după Sfânta Tradiție." e un nonsens, o contradictie zic eu, evidenta.

Citat:

Unde anume ai găsit o asemenea formulare, că observ că se vehiculează foarte des o asemenea idee. De asemenea "stupidă" (că anume "ORICINE" și mai ales "fără discernământ")!
Cam in toate sectele neoprotestate, asa zise "Sola Scriptura".

Desigur, se folosesc tot felul de artificii verbale pentru a cosmetiza realitatea.

Citat:

"Sectarismul" adventist nu este mai numeros decât sectarismul ortodox, oare de ce? "Autoritatea" Sfintei Tradiții produce sectarism mai îmbelșugat?:58::58::58:
In ce se masoara asta mai concret?

Citat:

Deci ei nu recunosc, dar lasă că știm noi cine învelea ciocolata în staniol!
Miller? Ellen White?

Mihnea Dragomir 08.10.2012 19:27:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475231)

Ar fi bine dacă sectele neoprotestante ar fi "Sola Scriptura". Faptul că există o deosebire între preoția universală a botezaților și preoția sacramentală este vizibil "Sola Scriptura". Existența primatului petrin este vizibilă "Sola Scriptura". Faptul că Apostolii împreună cu toți primii creștini cinsteau Duminica drept zi a Domnului este vizibil Sola Scriptura. Chiar și fecioria Sfintei Fecioare este atestată Sola Scriptura.

Din păcate, în realitate acești fii rătăciți ai Tatălui NU sunt Sola Scriptura. Ei aderă la o tradiție. Dar la o tradiție făcută de oameni, și anume dintre cei mai dubioși. În orice caz, o tradiție diferită de Sfânta Tradiție.

"Sola Scriptura" este printre Tezele de la Augsburg afișate de călugărul augustinian Martin Luther. Sola Scriptura credea el în cultul sfinților, Sola Scriptura practica el cultul duminical. Sola Scriptura recomanda el botezul copiilor, încât luteranii erau mai rapizi chiar decât catolicii în a-și boteza copii, mergând cu ei la baptisterii în ziua a treia de viață în lume. Câtă deosebire între Sola Scriptura de ieri și Sola Scriptura de azi !

AlinB 08.10.2012 19:39:15

Ca si dl. Mihnea mai sus am aratat de N ori dl. "osutafaraunu" ca "Sola Scriptura" de care face el caz este o facatura grosolana, dar continua sa practice in continuare acelasi minciuna grosolana.

Nu stiu daca ma insel eu cand afirm ca este prea inteligent ca sa o creada cu adevarat deci..

alexander228 08.10.2012 19:53:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475225)
Sa zicem....

Deci nu sunteti sigur ?

AlinB 08.10.2012 20:03:49

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475281)
Deci nu sunteti sigur ?

Realitatea se poate exprima in multe feluri, depinde de nivelul de perceptie a celui care asculta.

alexander228 08.10.2012 20:07:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475285)
Realitatea se poate exprima in multe feluri, depinde de nivelul de perceptie a celui care asculta.

Din ce imi spuneti dumneavoastra, trebuie sa inteleg ca o persoana poate face ce vrea in timpul vieti pentru ca daca rudele sau apropiati fac lucruri bune pentru el va fi mantuit prin acei oameni !

osutafaraunu 08.10.2012 20:11:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475226)
Era vorba de cel care se roaga pentru cel decedat.

Oricâtă credință ar avea, nu va putea face mai mult decât să mute munții. Doar Singur Dumnezeu va putea muta pe cineva din Iad în Rai, și-ți pun un secret: nici El nu o va face, căci aceasta ar însemna o recunoaștere a faptului că a greșit în judecarea acelui caz. Ori El nu greșește niciodată.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475226)
Adica pui o intrebare si tot tu iti raspunzi?
Felicitari pentru dialog, tipic adventist.

Răspunsul l-ai dat tu, eu am constatat sinceritatea răspunsului tău.

AlinB 08.10.2012 20:11:26

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475287)
Din ce imi spuneti dumneavoastra, trebuie sa inteleg ca o persoana poate face ce vrea in timpul vieti pentru ca daca rudele sau apropiati fac lucruri bune pentru el va fi mantuit prin acei oameni !

Daca asta este intrebarea, raspunsul este nu.

Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute.

Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem.

alexander228 08.10.2012 20:12:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475290)

Eu unul asta am inteles. Spunetim dumneavoastra cum e .

osutafaraunu 08.10.2012 20:13:45

Citat:

Biblia este componenta a Sfintei Traditii.

Unde scrie asta? În Biblie, ori în Sfânta Tradiție?:58:E greu de ghicit?

Citat:

Vorba prietenului nostru stefan florin: "textul prietene, textul!". Adică punctual, unde scrie -te citez: "fara discernamant","ORICINE are autoritatea de a interpreta Sf. Scriptura dogmatic".

Citat:

In ce se masoara asta mai concret?

În grupări ieșite din biserica mamă.

AlinB 08.10.2012 20:14:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475289)
Oricâtă credință ar avea, nu va putea face mai mult decât să mute munții. Doar Singur Dumnezeu va putea muta pe cineva din Iad în Rai, și-ți pun un secret: nici El nu o va face, căci aceasta ar însemna o recunoaștere a faptului că a greșit în judecarea acelui caz. Ori El nu greșește niciodată.

Serios?
Dar de cand tu adventist, ai inceput sa crezi ca exista judecata deci si viata dupa moarte de vii cu atfel de argumente?
Ca despre asta vorbim, de judecata particulara.

Citat:

Răspunsul l-ai dat tu, eu am constatat sinceritatea răspunsului tău.
Inca o data, tu singur intelegi doar ce-ti place si astfel construiesti chipurile raspunsuri si le pui in carca celuilalt.

osutafaraunu 08.10.2012 20:15:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475275)
Ca si dl. Mihnea mai sus am aratat de N ori dl. "osutafaraunu" ca "Sola Scriptura" de care face el caz este o facatura grosolana, dar continua sa practice in continuare acelasi minciuna grosolana.

Domnul Hristos a făcut de multe ori apel la Scriptură, mai ales în momente critice, ți se pare asta a fi o "făcătură", ori o "minciună grosolană"?
Ca și dl. Mihnea, crezi că spunând "Sola Scriptura" eu fac apel la ce credea Luther.

osutafaraunu 08.10.2012 20:18:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475293)
Serios?
Dar de cand tu adventist, ai inceput sa crezi ca exista judecata deci si viata dupa moarte de vii cu atfel de argumente?

De când există adventismul și de când sunt eu adventist. Judecata este totdeauna după moarte, iar învierea totdeauna după moarte.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475293)
Ca despre asta vorbim, de judecata particulara.

Eu vorbesc în termenii Scripturii (nici ai ortodoxiei, nici ai adventismului).

AlinB 08.10.2012 20:18:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475292)
Unde scrie asta? În Biblie, ori în Sfânta Tradiție?:58:E greu de ghicit?

In Istoria Bisericii.
Care de altfel se preda si pe la facultatile de teologie chiar adventista.
Oricat de deformata ar fi, si oricum i s-ar spune, nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.

Citat:

Vorba prietenului nostru stefan florin: "textul prietene, textul!". Adică punctual, unde scrie -te citez: "fara discernamant","ORICINE are autoritatea de a interpreta Sf. Scriptura dogmatic".

În grupări ieșite din biserica mamă.
Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.

AlinB 08.10.2012 20:19:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475294)
Domnul Hristos a făcut de multe ori apel la Scriptură, mai ales în momente critice, ți se pare asta a fi o "făcătură", ori o "minciună grosolană"?
Ca și dl. Mihnea, crezi că spunând "Sola Scriptura" eu fac apel la ce credea Luther.

Si diavolul a facut apel la Scriptura.
Asta insemna ca...?

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475295)
De când există adventismul și de când sunt eu adventist. Judecata este totdeauna după moarte, iar învierea totdeauna după moarte.

Am inteles, ca de obicei dl. adventist se face ca ploua.

Citat:

Eu vorbesc în termenii Scripturii (nici ai ortodoxiei, nici ai adventismului).
Am inteles, iarasi disimulam dogmatica adventista in spatele Scripturii.

osutafaraunu 08.10.2012 20:22:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475296)
In Istoria Bisericii.

Mulțumesc încă o dată pentru sinceritate.

Citat:

nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.

Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.

Citat:

Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.

Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?

AlinB 08.10.2012 20:24:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475300)
Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.

Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)

Citat:

Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)

alexander228 08.10.2012 20:26:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475290)

Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute.

Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem.

Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ?

osutafaraunu 08.10.2012 20:27:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475297)
Si diavolul a facut apel la Scriptura.
Asta insemna ca...?

Asta înseamnă că o cunoaște. Cum am putea să stăm împotriva ispitelor lui necunoscând-o? Ori făcând apel la instrumente ce nu sunt "căzute din cer" - ca să te citez

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475297)
Am inteles, ca de obicei dl. adventist se face ca ploua.

Nu mă fac că plouă, asta spune și Scriptura. Judecata e după moarte, nu înainte (nu cred în predestinare), iar învierea e după moarte, nu pe timpul morții (nu cred în "nemurirea sufletului")

osutafaraunu 08.10.2012 20:30:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475301)
Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)

Eu tot asta insist pe toate topicele, pentru face diferența e necesară întreaga Scriptură (inspirată de Aceeași Autoritate), nu doar de un verset-două ce ni se par nouă ce se potrivesc prejudecăților noastre denominaționale.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475301)
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)

Dacă aș da doar citate din clasicii acestui forum, n-ar mai însemna "discuție", ci monolog.

AlinB 08.10.2012 20:31:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475303)
Asta înseamnă că o cunoaște. Cum am putea să stăm împotriva ispitelor lui necunoscând-o? Ori făcând apel la instrumente ce nu sunt "căzute din cer" - ca să te citez

Pai cine te crede ca stai impotriva?
Din punct de vedere ortodox, faci lucrarea lui (a diavolului).
Si asta o poate spune si cineva care nu e neaparat ortodox, doar din analiza conflictului teologic intre dogma ortodoxa si cea adventista.

Cat de constient, asta e alta discutie.

Citat:

Nu mă fac că plouă, asta spune și Scriptura. Judecata e după moarte, nu înainte (nu cred în predestinare), iar învierea e după moarte, nu pe timpul morții (nu cred în "nemurirea sufletului")
Da, tipica amestecatura intre Scriptura si minciunile "profetilor" adventisti.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475304)
Eu tot asta insist pe toate topicele, pentru face diferența e necesară întreaga Scriptură (inspirată de Aceeași Autoritate), nu doar de un verset-două ce ni se par nouă ce se potrivesc prejudecăților noastre denominaționale.

Zise ciobul aratand spre oala (care o crede sparta).

Citat:

Dacă aș da doar citate din clasicii acestui forum, n-ar mai însemna "discuție", ci monolog.
Si totusi sustii ca "doar citezi" :)
Ca sa vezi ce contradictorie este gandirea adventista.

osutafaraunu 08.10.2012 20:36:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475305)
Pai cine te crede ca stai impotriva?
Din punct de vedere ortodox, faci lucrarea lui (a diavolului).

Aici îți dau dreptate. Doar din punct de vedere ortodox (n-am scris ortho-dox).

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475305)
Si asta o poate spune si cineva care nu e neaparat ortodox, doar din analiza conflictului teologic intre dogma ortodoxa si cea adventista.

De când a ajuns dogma ortodoxă, ori cea adventistă autoritate? Eu susțin că Scriptura e autoritate, dar înțeleg că nu convine apelul la această autoritate...

AlinB 08.10.2012 20:38:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475308)
De când a ajuns dogma ortodoxă, ori cea adventistă autoritate? Eu susțin că Scriptura e autoritate, dar înțeleg că nu convine apelul la această autoritate...

Nu-mi convine apelul tau la aceasta autoritate pentru ca la tine se reduce in ultima instanta la dogma adventista.

Este un tipic furt de autoritate.

Sau aici, doar tentativa, furtul reuseste doar in cadrul AZS.

osutafaraunu 08.10.2012 20:39:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475310)
Nu-mi convine apelul tau la aceasta autoritate pentru ca la tine se reduce in ultima instanta la dogma adventista.

Îți spun eu ce nu-ți convine: apelul meu la întreaga Autoritate.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475310)
Este un tipic furt de autoritate.

Să înțeleg că nu-ți convine nici faptul că citez din Biblia Ortodoxă?

AlinB 08.10.2012 20:41:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475311)
Îți spun eu ce nu-ți convine: apelul meu la întreaga Autoritate.

Avand in vedere ca prin "intreaga Autoritate" intelegi de fapt Autoritatea Adventista.. :)

Prostii cu "Scriptura se interpreteaza singura" poti sa le vizi la aia care isi schimba religia pentru un sac de haine si unul de soia.

Oricum, stai linistit, cunosc ceva adventisti, stiu ca nu le poti cere mai mult de atat.

Tragic este ca si cand renunta la confesiunea lor, chiar daca pastreaza o doza de religiozitate, prea mult nu le poti cere.

alexander228 08.10.2012 20:44:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475308)

Tu ai scriptura pe care ai fost invatat sa o folosesti asa cum trebuie, dansi au sfanta traditie pe care au fost invatati sa o foloseasca . Pana nu veti intelege ca :"Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis",iar cuvantul Sau este scris acolo in biblie nu veti avea un dialog.

osutafaraunu 08.10.2012 20:45:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475315)
Avand in vedere ca prin "intreaga Autoritate" intelegi de fapt Autoritatea Adventista.. :)

Dacă am scris cu majusculă, înseamnă că înțeleg cu totul altceva...

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475315)
Oricum, stai linistit, cunosc ceva adventisti, stiu ca nu le poti cere mai mult de atat.

Tu poți sta și mai liniștit (de fapt agitat) că eu cunosc cu mult, mult mai mulți ortodocși decât cunoști tu adventiști...:4:

AlinB 08.10.2012 20:49:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475317)
Dacă am scris cu majusculă, înseamnă că înțeleg cu totul altceva...

Si forma concreta sub care s-ar manifesta acest apel?

Un concurs de post & rugaciune?

Sau "ne vedem la Parusie" si vedem care a avut dreptate?

Daca e asa, eu totusi sper sa te vad de-a dreapta, nimic altceva :)

Citat:

Tu poți sta și mai liniștit (de fapt agitat) că eu cunosc cu mult, mult mai mulți ortodocși decât cunoști tu adventiști...
Depinde.
Daca ponderam cifrele cu ponderea ortodocsilor vs. cea a adventistilor in populatia Romaniei, iti spun ca eu am mai mare castig de cauza.

Iar daca vorbim de practicanti...nici nu mai are rost sa concurezi :)

AlinB 08.10.2012 20:50:34

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475316)
Tu ai scriptura pe care ai fost invatat sa o folosesti asa cum trebuie, dansi au sfanta traditie pe care au fost invatati sa o foloseasca . Pana nu veti intelege ca :"Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis",iar cuvantul Sau este scris acolo in biblie nu veti avea un dialog.

Si tu esti protestant din ala pacalit de "pastori" cu textul "noi avem Biblia ei au Sfanta Traditie"?

De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata.

Stii ce se intampla cand furi ceva fata de care o ai o ignoranta desavarsita si refuzi sa folosesti manualul de utilizare?
Te frigi!

osutafaraunu 08.10.2012 20:52:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475320)
Si forma concreta sub care s-ar manifesta acest apel?

Repet pentru a suta oară (fără unu): Întreaga Scriptură.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475320)
Depinde.
Daca ponderam cifrele cu ponderea ortodocsilor vs. cea a adventistilor in populatia Romaniei, iti spun ca eu am mai mare castig de cauza.

Iar daca vorbim de practicanti...nici nu mai are rost sa concurezi :)

Fiecare înțelege altceva, inclusiv ce înseamnă "practicant" ori ba...

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:20:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.