Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   11.08.10 - Arderea Coranului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10644)

coralina 14.09.2010 15:17:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 288062)
Chiar daca ar exista si o singura pagina de adevar in Coran, un rind care sa te apropie mai mult de Dumnezeu, acest lucru ar trebui sa te opreasca sa gindesti asa de extremist, ne-crestin.

Si Slava Domnului ca exista multe lucruri frumoase in Coran ca doar este de inspiratie divina si comuna in procent de 80-90% cu VT si NT.

Disperarea de care dati dovada impreuna cu Traditie si altii pe aici NU ESTE DE NATURA CRESTINA ci mai degraba izvorita din frustrarile personale.

Tot ce izvoraste din NE-iubire sau genereaza sentimente de violenta si ura la adresa musulmanilor este de la drac...si altceva nu faceti decit sa continuati CU SUCCES ceea ce vi s-a inoculat de 20 de ani, sistematic, de catre aliatii vostrii.

...este trist dar si amuzant cind va privim cum va manifestati..cei care sunt de acord cu mine!

Este foarte trist si josnic, repet NECRESTIN sa pui paie pe foc si sa jignesti o alta religie!

:)))) din pacate, nu sunteti crestini!

Foarte putini inteleg cu adevarat ce inseamna sa fi crestin. Dar asta vine si din faptul ca NU AVEM DE UNDE SA INVATAM!

Cum frate Andreicozia sa fie Coranul de inspiratie divina? Pai Dumnezeu s-ar contrazice pe Sine cand releva mesajul Sau (asa cum se vede in mod clar in Coran)?! Ori ar da oamenilor indrumari pe care le cere respectate, ca mai apoi sa le aboleasca?! Ia sa cauti exemplul cu "revelatia divina" care i-a permis lui Mahomed s-o ia de nevasta pe sotia propriului sau fiu, sa vezi cum isi justifica "profetul" indeplinirea poftelor prin cuvinte divine! Cat de credul trebuie sa fie cineva ca sa catalogheze o asemenea carte ca fiind de inspiratie divina?

Plus ca dumneata cataloghezi credinta musulmanilor in Iisus ca fiind profet, iar nu fiul lui Dumnezeu, ca fiind un amanunt??!! Pai nici daca ai pune neo-ortodox la profilul tau, tot n-ai reusi sa-ti definesti corect apartenenta religioasa in acest context... :46:

Cand Domnul Iisus Hristos a spus sa nu credem in profetii mincinosi care se vor ridica din popor, chiar daca vor face minuni, ce dovada ne mai trebuie ca sa intelegem ca Mahomed a scornit totul din capul sau? Cum sa gasim acceptabila justificarea ca Duhul Adevarului (Duhul Sfant) a fost trimis de catre Dumnezeu "sub forma" unui om care a ucis, a luat in robie, a abuzat sclave, a indemnat la omoruri si talharii, s-a casatorit cu mult mai multe femei decat ii "revelase" Allah (sic!), inclusiv un copil de 6 ani, etc, etc?!
Eu nu inteleg cum pot pretinde musulmanii ca islamul vine in continuarea / completarea crestinismului atat timp cat diferentele dintre "profeti" - Iisus si Mahomed - sunt colosale!! Pai ce-a promovat Iisus prin cele spuse dar si prin propria-i viata? Dragostea de aproapele, pacea, rabdarea, credinta in Dumnezeu, sinceritatea, etc. Mahomed a "profetit" tocmai pe dos atat prin cele scrise in Coran, cat si prin felul in care a vietuit.

Atitudinea ta, Andreicozia, imi aminteste de baha'i, cei care fac un ghiveci din toate credintele (toti profetii sunt buni, toate revelatiile acceptabile) si-l instituie drept dogma religioasa. Acest lucru nu e sustenabil la nivel logic. Intre crestinism si islam NU exista nici o continuitate, oricat de mult le-ar placea musulmanilor sa-si creeze o ascendenta nobila!

Arderea Coranului nu reprezinta o solutie, aici sunt de acord cu tine. Nu trebuie sa ii uram pe musulmani, ba din contra! Insa asta nu ne opreste sa demascam aberatiile care ni se servesc zilnic prin intermediul media si in numele unei fratii ecumenice desavarsite.

Doamne ajuta!

o_tzaranca 14.09.2010 15:22:49

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 288088)

Un capitol întreg din curan, anume al treilea (deci a treia sură ca importanță, fiindcă surele sunt aranjate de la cea mai mare spre cea mai mică) se cheamă Familia lui Imran, Imran fiind Amram din VT evreiesc, tatăl lui Aaron și Miriam. Numai că aici este menționată Maria, Maica Domnului ca fiică, nu Miriam. De asemeni, în alt capitol, la 66:12 Maria e numită clar "fiica lui Amram".

uite un fragment dintr-o conferinta la care participa un evreu ,un musulman si un crestin..(din pacate nu este ortodox,nu am prea gasit pe siteuri ortodoxe referinte strict la pasajul in cauza),dar, pentru ca ai zis ca nu conteaza pentru tine ce religie au cei de la answering-islam ,imi permit sa expun aici un fragment:

Creștinul: Excelență, Evreii refuzând să primească mesajul adus de Domnul Iisus, încetează a mai fi poporul ales, Dumnezeu întorcându-Și astfel privirea Sa către alte popoare, botezate întru Hristos (Mesia), fiul Fecioarei Maria, Unul născut iar nu făcut, Fiul lui Dumnezeu, El Însuși Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat. Mai mult decât atât, Iisus este Dumnezeu pogorît pe pământ în trup omenesc, Care împreună cu Tatăl ceresc și cu Sfântul Duh formează o indivizibilă Sfântă Treime.

Evreul: Și cu care noi nu putem fi de acord. În primul rând, termenul întrebuințat pentru mama lui Iisus este ,,Alma’’, care înseamnă ,,tânără fată’’ și care a fost abuziv tradus prin ,,fecioară’’.

Musulmanul: Cu diferența că Iisus (Aisa) nu este Fiul, ci Verbul lui Dumnezeu (Kalimat Allah), cum am mai spus, căci Allah nu poate avea un fiu. Altfel, noi suntem de acord că Allah are puterea de a înfăptui actele sale creatoare în orice condiții. Și Fecioara Maria (Maryam) și Ioan Botezătorul (Yahya) sunt născuți în mod miraculos, fiind procreați de părinți bătrâni și sterili. Coranul spune clar că Fecioara Maria (Maryam), fiica lui Ioachim (Imran), a fost aleasă de Allah, ,,purificată și aleasă între toate femeile’’ (Koran III, 37).

Evreul: Eminență, voi faceți aici o confuzie de persoană, căci este vorba despre preoteasa Maria (Miryam), sora lui Moise și Aaron, și fiica lui Amran.

Musulmanul: Inexact, căci aceasta nu a născut fiind fecioară și Duhul lui Allah nu a fecundat-o ca pe Maria (Maryam), mama lui Iisus (Koran XXI, 91 ; LXVI, 12). Doar Maryam (,,Pioasa’’), mama lui Iisus (Aisa) este numită în Coran ,,Fecioara’’:

si inchei subiectul acesta.

cocacoc 14.09.2010 15:28:25

Islamistii sunt pruncii lui Dumnezeu, asadar daca pruncii lui Dumnezeu vor sa-si raspandeasca samanta si credinta, cine sunteti voi crestinii sa opriti odraslele lui Dumnezeu ?

bmd 14.09.2010 15:34:00

Ce ne invata coranul

http://www.zeit.de/gesellschaft/zeit...ndliche-gewalt

Pe scurt un studiu pe 45 000 de elevi de clasa a 9 cu intrebarea cum schimba religia personalitatea unui tinar.
Concluzia cu cit mai credincios:
-musulman cu atit mai violent, cu mai multe contacte in mediul criminal
-crestin cu atit mai putin violent

Care dintre voi sinteti parinti ginditi-va bine daca mai faceti pe oamenii de lume deschisi ce sutin egalitatea religiilor, ginditi-va bine daca daruiti copiilor vostrii o Biblie sau un coran, ginditi-va bine daca e tot una ca pe prietenul fiului dumneavoastra il cheama Ahmed sau Ioan.

mihailt 14.09.2010 15:34:47

Sunt si eu curios de ce musulmanii acum cateva sute de ani nu practicau deloc acte de terorism?

bmd 14.09.2010 15:36:53

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 288358)
Islamistii sunt pruncii lui Dumnezeu, asadar daca pruncii lui Dumnezeu vor sa-si raspandeasca samanta si credinta, cine sunteti voi crestinii sa opriti odraslele lui Dumnezeu ?

Pai sa-si raspindeasca saminta in femeile lor, in tara lor.
Iar noi sintem urmasii celui care le-a umplut fundurile stramosilor tai de tepe! Multumit?:11:

IonelS 14.09.2010 15:42:14

Incerc sa reproduc din memorie ceea ce spunea Mircea Eliade in Istoria religiilor despre Mahomed ! Repet: Mircea Eliade si Istoria ...sa este studiata in cele mai prestigioase universitati din lume ! O spun de dragul impartialitatii!

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie..Erau triburi nomade cu grave probleme..Consumau alcool, sugrumau fetele si , in general, nu prea se raportau la nici un fel de cult religios cunoscut..
A batut la usa iudaismului si a fost refuzat, idolatria contemporana i-a repugnat, asa ca s-a apropiat de crestinism..Nu a fost refuzat, mai mult, s-a apucat sa-l practice. A ajuns pana intr-acolo incat s-a facut sihastru intr-o pestera.., unde a trait singura experienta extatica, confirmata ca atare de toti teologii din lume. A fost recunoscuta pt ca prin definitie o experienta extatica este unica de fiecare data...Obosise dupa multa rugaciune si s-a aplecat sa ia ulciorul cu apa aflat la indemana. L-a atins , l-a dezechilibrat si , inainte de a inchide ochii, cuprins de o ciudata somnolenta, a remarcat invariabila situatie - ulciorul urma sa ramana fara apa. A fost luat la ceruri unde, spune el, a ajuns sa fie purtat colo si colo...A stat foarte mult timp..Ideea este ca la intoarcere , cand a redeschis ochii, ulciorul inca nu pierduse toata apa...Aceasta este experiena extatica traita de Mahomed..! Necazul a fost cu ce-a urmat, caci a iesit din pestera si a cazut, ca multi alti sfinti..Restul istoriei este cunoscut: a pus la punct islamismul - o suma de legi, o intreaga filozofie personala, nu lipsita de sclipire, caci era un barbat titrat..A pus mana pe sabie si a ajuns hot la drumul mare..

CAND VORBITI DESPRE ISLAM CITIT MAI INTAI CAT DE CAT ALFABETUL SI ABIA APOI .. !

o_tzaranca 14.09.2010 15:43:16

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288362)
Sunt si eu curios de ce musulmanii acum cateva sute de ani nu practicau deloc acte de terorism?

pentru ca nu am avut intere in zona lor
dupa primul razboi mondial ,Anglia si Franta si-au impartit dominatia acolo.
dupa al doilea se retrage franta dar apare America.si acum incep si primele ,,atacuri teroriste,,
ma refer la zona orientului mijlociu .
diplomatia americana a fost bine impletita cu spionajul si diversiunea.

IonelS 14.09.2010 15:44:59

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288362)

Dupa moartea lui Mahomed a inceput lupta pt putere..Asa au ajuns sa se desparat in cele doua aripi - suniti si siiti..Unii din ei au hotarat ca pt eliminarea adversarilor si protejarea conducerii au nevoie de lluptatori sinucigasi..Acestia au fost creati de clerul islamic, in lacasele de cult islamic..

mihailt 14.09.2010 16:06:55

Pe vremea domnitorilor romani desi statul turc musulman vroia sa cucereasca tarile romane si existau razboaie intre statul turc si tarile romane erau destui musulmani (negustori etc) care traiau in pace cu romanii crestini ortodocsi in tarile romane.
Asa cum s-a putut sa traiasca atunci se poate si acum.
Iar Romania trebuie sa se fereasca de implicarea in razboaie nedrepte impotriva statelor musulmane ca noi suntem stat majoritar crestin ortodox.

IonelS 14.09.2010 16:12:04

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288375)
Pe vremea domnitorilor romani desi statul turc musulman vroia sa cucereasca tarile romane si existau razboaie intre statul turc si tarile romane erau destui musulmani (negustori etc) care traiau in pace cu romanii crestini ortodocsi in tarile romane.
Iar Romania trebuie sa se fereasca de implicarea in razboaie nedrepte impotriva statelor musulmane ca noi suntem stat majoritar crestin ortodox.

Nu poti, ca daca tolerezi demonismul la usa ta te certi cu Dumnezeu..Avem lupta crestina..si exemplul sfintilor parinti..

andreicozia 14.09.2010 16:40:51

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 288132)
Nu mai spuneti aberatii. Dumneavoastra stiti ce inseamna "Eu sunt Cel ce Sunt" in contextul religios iudaic ?!

Dar Dumneavoastra stiti oare de ce Hristos spune Tatal NOSTRU?

Oare de ce nu spune Tatal MEU care esti in ceruri?

Oare acest indiciu pe care nu l-au putut schimba in nici un fel "traducatorii" nu ne indica clar ca TOTI SUNTEM FII LUI DUMNEZEU?

Ca doar eu daca m-as referi la taica-miu nu te-as include si pe tine in aceelasi grup cu mine ca doar nu suntem neamuri.

o_tzaranca 14.09.2010 17:42:54

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 288366)

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie...
[...]

CAND VORBITI DESPRE ISLAM CITIT MAI INTAI CAT DE CAT ALFABETUL SI ABIA APOI .. !

nu ar strica si putina geografie.repet,berberii sunt in nordul africii.nu au nici o legatura cu respectivul.
s-au islamizat mult mai tarziu.ce e asa greu.sunt notiuni elementare.

,,s-au crezut intelepti ai au innebunit.,

mihailt 14.09.2010 17:47:28

Noi suparam pe Dumnezeu cand pacatuim noi (adica incalcam legile lui Dumnezeu Iisus Hristos) si ca sa prigonesti un musulman pe motivul ca e musulman aceasta e impotriva legilor lui Dumnezeu Iisus Hristos care ne-a zis sa iubim si pe vrajmasii nostri si cu atat mai mult pe cei care nu fac acte violente impotriva ta chiar daca au alta religie.
Domnitori romanii au luptat impotriva ostasilor turci care inselati de draci veneau sa prade populatia din tarile romane.Erau razboaie de aparare dar impotriva unor armate.
Nu s-a pomenit prin Tarile romane sa fie prigonit cineva pe motivul ca era musulman.
Asta se poate vedea foarte bine din faptul ca sunt moschei in Romania (exemplu la Constanta) si populatia musulmana a trait in pace cu crestini ortodocsi de acolo si nu s-a intamplat sa prigoneasca crestinii ortodocsi de acolo pe musulmani.
Se poate vedea ca si in Siria crestini ortodocsi de acolo traiesc in pace cu musulmani .
Chiar in Ziarul Lumina se arata de o manastire crestin ortodoxa unde vin in pelerinaj si musulmani:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...nta-Tecla.html

Traditie1 14.09.2010 20:29:04

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 288308)
e prima data cand intru pe stufoasele site-uri cu tema dvs.favorita-contradictii in islam-e posibil sa gresesc.
dar nu inteleg de ce nu recunosteti ca aveti o contadictie in propriile contradictii.
e important sa stiu sursa acestor siteuri,ca daca e cineva care si in evanghelii citeste fratii lui Iisussi accepta aceasta ca dogma a credintei lor ,ca sa nu mai zic ca nu cinstesc pe Maica Domnului,pt.mine nu prezinta nici o credibilitate.
parerea mea ,ca aici este o chestie de genealogie-ca aici e un mare clenci intre cele 3 religii-poti studia asta personal,pe baza site-rilor islamice,ca daca vrei sa-i ataci pe musulmani,mai intelept este sa-ii ataci cu propriile arme.

Nu ai spus la ce contradicție a mea te referi, ca să putem discuta.

Sursa nu e importantă, e lipsit de sens ce spui. Poate fi un site scris de atei, sataniști, musulmani sau orice altceva, dacă informația e reală și ideile clar expuse fiecare își poate face o părere. A citi un site web nu este un act de credință ci de informare. Poți citi și siturile islamice și te vei convinge singură că mint.

A spune că dacă nu cinstesc pe Maica Domnului nu au credibilitate e absurd. Tu nu înveți matematică decât din cărți scrise de cinstitori ai Maicii Domnului?
Și apoi, există și exagerări cu acest cult al Maicii Domnului, mulți nu știu că cel mai important este să ne unim cu Dumnezeu prin rugăciune și curățire de patimi, cultul Sfinților trebuie să fie ceva secundar.

Felul cum vorbești despre islam trădează prejudecata de care am vorbit, că islamul ar fi și el religie abrahamică. Nu este. Este o glumă, o cacialma. Dar atât timp cât nu ai studiat în ce constă islamul domină prejudecata, pentru că el are aparența că ar fi o instituție serioasă, cu o cultură, o civilizație.

Din câte știu, ești matematiciană și poate te atrage la islam contribuția unor matematicieni musulmani la dezvoltarea matematicii. Dar aceia erau beneficiari ai moștenirii ștințifice elenistice, indiene și persane preluate în urma cuceririi teritoriilor imperiilor bizantin și persan, mahomed și arabii propriu-ziși, înainte să-și întindă cuceririle până acolo, erau niște beduini sălbatici. Muhammad ibn Mūsā al-Khwārizmī, autorul cărții al-Kitab al-mukhtasar fi hisab al-jabr wa'l-muqabala de la al cărei titlu privine cuvântul algebră este numit Zoroastrianul de către istoricul Tabari, ceea ce înseamnă ori că nu era musulman ci zoroastrian ori că era un convertit de la zoroastrianism.

mihailt 14.09.2010 21:35:13

Mai frate Traditie musulmani sunt foarte multi.
Daca noi am fi avut de la un crestin ortodox Sfant asemenea gest anume arderea Coranului am fi stiut ca ar putea sa fie facut.
Da nu avem asemenea gest facut de un Sfant crestin ortodox .
Nu a zis nimeni de crestini ca nu au fost prigoniti de unii musulmani inselati de draci,nu a zis nimeni ca actele teroriste sunt ceva bun,dar a arde Coranul va face oare ceva bun pentru cineva?
Referitor la musulmanism eu cred ca e destul de clar aratat de Sfantul Ioan Damaschinul cu argumente ca e o erezie derivata din erezia ariana.
Nu e erezia ariana ca acolo se pastra botezul si ce se mai pastra.
Marturisesti credinta in Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu intrupat si deja ai aratat ca nu esti de acord cu ce zice in Coran referitor la Dumnezeu Iisus Hristos.
De ce mai trebuie sa arzi si Coranul?
Si asa in multe tari musulmane crestinii sunt prigoniti daca arzi Coranul nu se risca sa se inteteasca prigonirile impotriva crestinilor nu se risca sa apara prigoniri impotriva a diversi cetateni SUA?

IonelS 14.09.2010 22:52:27

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 288404)
nu ar strica si putina geografie.repet,berberii sunt in nordul africii.nu au nici o legatura cu respectivul.
s-au islamizat mult mai tarziu.ce e asa greu.sunt notiuni elementare.

,,s-au crezut intelepti ai au innebunit.,

Eu geografie cunosc, insa n-am facut decat sa reproduc ceea ce a scris Mircea Eliade si acesta ma indoiesc ca a scris ceva plin de confuzii !
Sunt unul din cei care sustin arderea coranului...Am mai spus-o: este in spiritul traditiei crestine din vremurile cand acceptau martiriul distrugand templele demonice sau obiectele lor de cult..Repet: o faceau cu putere de la Hristos!
Insa nu indemn la incalcarea legii ! Sa pastram masura: sa nu-l dezamagim pe Dumnezeu, dar sa ne supunem si stapanirii ! Cand stapanirea o deveni antihristica, atunci sa n-o mai respectam ! Sau mai bine, haideti sa ne intoarcem la credinta sa nu patim ce-au patit cei din vest si sa facem o tara crestina iarasi !

o_tzaranca 15.09.2010 09:33:07

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 288515)
Eu geografie cunosc, insa n-am facut decat sa reproduc ceea ce a scris Mircea Eliade si acesta ma indoiesc ca a scris ceva plin de confuzii !

adica mohamed era berber.asta rezulta.
la fel cu ..Moise era contemporan cu Iisus in koran.
mai bine ardem calculatoarele noastre.

haideti sa lasam balta threadul asta

IonelS 15.09.2010 09:54:32

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 288560)
adica mohamed era berber.asta rezulta.
la fel cu ..Moise era contemporan cu Iisus in koran.
mai bine ardem calculatoarele noastre.

haideti sa lasam balta threadul asta

Am scris eu acolo ca ar fi berber ? De ce nu iei cartea s-o citesti ? Daca este studiata in cele mai mari universitati din lume, pt tine de ce nu prezinta interes ? Este si un studiu comparativ intre religii..Ai scapa de multe lacune...si ne-ai omora pe noi mai putin pe aici !

bmd 15.09.2010 10:45:07

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288467)
Daca noi am fi avut de la un crestin ortodox Sfant asemenea gest anume arderea Coranului am fi stiut ca ar putea sa fie facut.Da nu avem asemenea gest facut de un Sfant crestin ortodox .

Gresit! Chiar daca ar fi facut lucru acesta un sfint tot nu puteai fi sigur ca nu-i o gresala:doar Dumnezeu este fara gresala!
In alta ordine de idei majoritatea sfintilor n-au trait pe vremea cind gaseai un coran la orice colt de strada, nici macar o Bibilie nu aveau toti asa ca erea f. greu sa arda ce nu aveau. Sfintii contemporani cred ca aveau altele de facut decit sa cumpere corane si sa le arda!

Citat:

Nu a zis nimeni de crestini ca nu au fost prigoniti de unii musulmani inselati de draci,nu a zis nimeni ca actele teroriste sunt ceva bun,dar a arde Coranul va face oare ceva bun pentru cineva?.

Gestul a stirnit vilva, discutii si asa o sa se clarifice fiecare unde stam. Uita-te pe acest forum de ortodocsi se pleaca de la coranul este sfint, religiile sint toate bune pina la este o lucrare satanica trebuie distrusa. Multi nu si-au pus niciodata problema care-i relatia dintre ei si islam (ca nu au fost nevoiti) si e timpul sa inceapa sa o faca. Multi inca nu-si dau seama ca Europa se islasmizeaza in ritm rapid. Dorim noi lucru asta?

Citat:

Marturisesti credinta in Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu intrupat si deja ai aratat ca nu esti de acord cu ce zice in Coran referitor la Dumnezeu Iisus Hristos.
De ce mai trebuie sa arzi si Coranul?.

1.Cum am mentionat deja gestul pastorului se leaga de constructia moscheii pe locul turnurilor.
2.este abacedarul ademenitor a unei credinte desfrinate pentru o lume lipsita de credinta. Ce crezi ca-i mai usor unui tinar de astazi care il cauta pe Dumnezeu (fiecare o face fara sa stie) sa aleaga abstinenta sexuala (macar 1 zi pe saptamina sau uneori mai multe zile la rind) sau desfinarea binecuvintata de religia islamica? Intorsul obrazului sau a palmei? Sa-si aleaga ca model un calugar jerpelit sau un star Rap?

Citat:

Si asa in multe tari musulmane crestinii sunt prigoniti daca arzi Coranul nu se risca sa se inteteasca prigonirile impotriva crestinilor nu se risca sa apara prigoniri impotriva a diversi cetateni SUA?

Crestinii sint cei mai persecutati dintre gruparile religioase indiferent ca arzi coranul sau nu. Asa a fost de cind este islamul pina in ziua de astazi si asa o sa fie pina exista islamul PENTRU CA IN CORAN SE CERE SA-I UCIZI PE NECREDINCIOSI! IN CORAN!!!! Doar cei lipsiti de credinta dintre ei nu o fac! "Sfintii" lor o fac, traiesc coranul sint adevarati musulmani.

IonelS 15.09.2010 10:52:42

Dar toti ar trebui sa ne intrebam: de ce a permis Dumnezeu islamizarea Europei ? Au incercat cu forta Imperiul Arab prin Spania si Imperiul Otoman prin sudul Europei..N-au reusit. Au reusit in acest fel ! Crestinului i se tot cere de la Revolutia Franceza abandonarea credintei...

bmd 15.09.2010 11:02:09

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288406)
ca sa prigonesti un musulman pe motivul ca e musulman aceasta e impotriva legilor lui Dumnezeu Iisus Hristos care ne-a zis sa iubim si pe vrajmasii nostri si cu atat mai mult pe cei care nu fac acte violente impotriva ta chiar daca au alta religie.

Corect. Nu a cerut nimeni sa-i ucizi.Ii iubesti, f. frumos roaga-te lui Dumnezeu sa-i lumineze, tine post negru pentru ei, fa milostenii, da-ti organele spitalelor islamice dar nu-i intarii in gresala! Si daca-i islamul o gresala SI ESTE! Fa ceva sa-i luminezi. Si in incercarea asta a ta o sa avem un nou martir roman!:9:

Citat:

Domnitori romanii au luptat impotriva ostasilor turci care inselati de draci veneau sa prade populatia din tarile romane.Erau razboaie de aparare dar impotriva unor armate.
Nu s-a pomenit prin Tarile romane sa fie prigonit cineva pe motivul ca era musulman.

Pai nici domnitorii romani nu prea aveau curajul sa o faca cum ar fi facut-o un taran? Ai uitat cum mergeau la Stambul arestati in tara lor ca sa fie executati? Ce trebuia sa faca Sf. Brincoveanu cu familia lui inafara sa accepte coranul ca carte sfinta?

Citat:

Asta se poate vedea foarte bine din faptul ca sunt moschei in Romania (exemplu la Constanta) si populatia musulmana a trait in pace cu crestini ortodocsi de acolo si nu s-a intamplat sa prigoneasca crestinii ortodocsi de acolo pe musulmani.

Mai omule cine a spus ca noi nu-i lasam sau nu i-am lasat vreodata sa traiasca? Dar vremurile acelea au apus. Acum nu mai sint citiva intr-o tara ci milioane. Acum nu se mai multumesc sa traiasca intre ei sa-si pastreze traditiile, credinta lor, acum incearca sa ne-o impuna si noua. Nu crezi ca-i o diferenta? Cum spuneam in Europa sint mai multi musulmani decit cei 20 din Romania care vind braga!!!Si se zice ca desteptul invata din patania altora. Intelegi?

Citat:

Se poate vedea ca si in Siria crestini ortodocsi de acolo traiesc in pace cu musulmani .
Chiar in Ziarul Lumina se arata de o manastire crestin ortodoxa unde vin in pelerinaj si musulmani:

Tu nu cunosti chiar nici o alta limba decit romana? Da pe google sa vezi cit de biŽne o duc si de ce cozile la emigrare sint in majoritate formate din crestini sirieni!
Si cei daca vin musulmani la minastire, tu n-ai vizitat moscheia din Constanta?

mihailt 15.09.2010 13:40:10

http://www.youtube.com/watch?v=82VU-...layer_embedded
Vedeti ultimul interviu cu pr Arsenie Papacioc ce zice acolo de pe la minutul 4.
Unde spune sa zicem "iarta-l Doamne pe dusmanul ala al meu care a vrut sa ma omoare".
Si arata ca Dumnezeu Iisus Hristos a iertat cand era rastignit pe cei care il rastigneau si Sfantul Stefan a zis la fel cand era omorat cu pietre.
Daca o tara musulmana va veni cu razboi asupra unei tari crestine tara crestina poate sa se apere dar oare s-a mai intamplat de 100 si ceva de ani asa ceva?
Nu s-a mai intamplat.

mihailt 15.09.2010 13:49:06

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 288591)
Corect. Nu a cerut nimeni sa-i ucizi.Ii iubesti, f. frumos roaga-te lui Dumnezeu sa-i lumineze, tine post negru pentru ei, fa milostenii, da-ti organele spitalelor islamice dar nu-i intarii in gresala! Si daca-i islamul o gresala SI ESTE! Fa ceva sa-i luminezi. Si in incercarea asta a ta o sa avem un nou martir roman!:9:

Mai frate eu am facut o gluma cu un musulman la un moment dat zicandu-i ca sunt evreu si nu mi-a facut nimic,nu mai crede tot ce citesti pe net,nu te omoara musulmanul daca ii zici de Coran ca e o carte care contine multe erori,nu te omoara daca ii zici ca tu crezi ca Dumnezeu Iisus Hristos e Dumnezeu intrupat.
Daca te duci sa ii ataci tara cu razboi e normal ca se va apara.

Citat:

Pai nici domnitorii romani nu prea aveau curajul sa o faca cum ar fi facut-o un taran? Ai uitat cum mergeau la Stambul arestati in tara lor ca sa fie executati? Ce trebuia sa faca Sf. Brincoveanu cu familia lui inafara sa accepte coranul ca carte sfinta?

Nu mai frate Sfantului Constantin i-a fost cerut sa se lepede de credinta crestina.

Citat:

Mai omule cine a spus ca noi nu-i lasam sau nu i-am lasat vreodata sa traiasca? Dar vremurile acelea au apus. Acum nu mai sint citiva intr-o tara ci milioane. Acum nu se mai multumesc sa traiasca intre ei sa-si pastreze traditiile, credinta lor, acum incearca sa ne-o impuna si noua. Nu crezi ca-i o diferenta? Cum spuneam in Europa sint mai multi musulmani decit cei 20 din Romania care vind braga!!!Si se zice ca desteptul invata din patania altora. Intelegi?

Tu nu cunosti chiar nici o alta limba decit romana? Da pe google sa vezi cit de biŽne o duc si de ce cozile la emigrare sint in majoritate formate din crestini sirieni!
Si cei daca vin musulmani la minastire, tu n-ai vizitat moscheia din Constanta?

Mai frate pai cine a mers peste musulmanii din Irak cu razboi nedrept si nu i-a lasat sa traiasca nu niste inselati de draci pe care musulmani ii considera crestini?
Unde sunt armele alea de distrugere in masa care se zicea ca sunt in Irak ca nu s-a gasit vreuna.
Cine a incercat mai frate in Europa sa impuna credinta musulmana?
Adica o musulmanca de ce nu are voie sa umble cu val pe strada in Europa?
Pe cine vatama cu ceva daca umbla cu val pe fata?
Nu e asta o incalcare a drepturilor omului ca doar nu vatama pe nimeni cu nimic facand asa ceva.
Vezi in cate tari europene le este interzis femeilor musulmance sa poarte val pe fata.
Unde sunt sunt milioane de musulmani in Europa?
In Germania?
Ca in alta parte nu sunt.
Da in Germania nu statul german i-a incurajat sa vina ca le murisera prea multi barbati in al doilea razboi mondial si le era frica sa nu piara ca natie?
Si unii turci de au venit in Germania s-au germanizat,altii nu.

o_tzaranca 15.09.2010 14:13:19

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 288565)
Am scris eu acolo ca ar fi berber ? De ce nu iei cartea s-o citesti ?

conform afirmatiei (lui Eliade ,sa zicem..):

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie..

semenii lui erau berberi..ok?...daca semenii..erau berberi..el ce doamne era?
(nustiu cum sa aerez raspunsul sa ma fac inteleasa.)
concuzia logica ar fi ... daca semenii erau berberi ..si el era berber.

sau poate comunica wireless peste Suez si peste Egipt cu ei.
jucam in Ionesco.

IonelS 15.09.2010 14:55:32

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288620)
http://www.youtube.com/watch?v=82VU-...layer_embedded
Vedeti ultimul interviu cu pr Arsenie Papacioc ce zice acolo de pe la minutul 4.
Unde spune sa zicem "iarta-l Doamne pe dusmanul ala al meu care a vrut sa ma omoare".
Si arata ca Dumnezeu Iisus Hristos a iertat cand era rastignit pe cei care il rastigneau si Sfantul Stefan a zis la fel cand era omorat cu pietre.
Daca o tara musulmana va veni cu razboi asupra unei tari crestine tara crestina poate sa se apere dar oare s-a mai intamplat de 100 si ceva de ani asa ceva?
Nu s-a mai intamplat.

Pai lupti si ierti ! Asa a facut Hristos! Asa au facut nenumaratii sfinti mucenici - au luptata impotriva demonismului si n-au lovit oamenii ! Cred ca tu, cu toate exemplele de sfinti mucenici, postati chiar aici la acest topic.. si tu nu sti inca cum lupta un crestin.

bmd 15.09.2010 14:55:33

Mama ei de naivitate!

In primul rind am o intrebare: esti femeie?
Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288623)
,nu mai crede tot ce citesti pe net,nu te omoara musulmanul daca ii zici de Coran ca e o carte care contine multe erori,nu te omoara ..

Prietene (?) spre deosebire de tine eu traiesc intre ei n-am nevoie de informatia de pe net, tv sau din ziare, muncesc linga ei, imi fac cumparaturile linga ei, nuta, botez...intelegi ? TRAIESC INTRE EI!
Deci nu vrei sa fi martir?De ce ma trimiti pe mine sa fac o experienta de a carui rezultat sint convins? Du-te tu in Arabia Saudita cu o Biblie in mina spune-le ca au si ei adevaruri prin coranul lor si pe urma...era sa spun mai vorbim dar de fapt trebuie sa spun : am incheiat discutia!:9:

Citat:

,Nu mai frate Sfantului Constantin i-a fost cerut sa se lepede de credinta crestina..

:21:

Citat:

,Mai frate pai cine a mers peste musulmanii din Irak cu razboi nedrept si nu i-a lasat sa traiasca nu niste inselati de draci pe care musulmani ii considera crestini?..

Ba da! Dar faptul ca americanii nu au facut bine asta nu inseamna ca, coranul e bun! De fapt americanii daca-ti aduci bine aminte au bombardat chiar de Sf. Pasti si crestinii ortodoxi ceea ce nu face Biblia mai neadevarata. Razboaie intre crestini au fost de-a lungul istoriei si o sa mai fie ca si intre religii diferite

Citat:

,Cine a incercat mai frate in Europa sa impuna credinta musulmana?..

Scuza-ma da tu n-ai fost la scoala, n-ai avut istorie?
Daca te referi la prezent de exemplu in Germania o sa se studieze coranul de cine doreste in scolile generale, exista spatii de rugaciune pentru islamici, profesoarele musulmane cer sa poartecapul acoperit samd in acelasi timp in care se cere scoaterea crucifixelor din clase , a crucilor de la gitul profesoarelor crestine. Cam ce inseamna lucrurile astea pentru tine?

Citat:

,Adica o musulmanca de ce nu are voie sa umble cu val pe strada in Europa?
Pe cine vatama cu ceva daca umbla cu val pe fata?
Nu e asta o incalcare a drepturilor omului ca doar nu vatama pe nimeni cu nimic facand asa ceva.
Vezi in cate tari europene le este interzis femeilor musulmance sa poarte val pe fata...

Tu in naivitatea ta nu intelegi un lucru. Nu-i Romania, nu-i ortodoxie unde sotia ta daca are chef sa poarte batic il poarta daca nu nu! Purtarea baticului e o obligatie nu o libertate si ca atare Europa nu poate fi de acord cu asa ceva.

Citat:

,Unde sunt sunt milioane de musulmani in Europa?
In Germania?
Ca in alta parte nu sunt.
Da in Germania nu statul german i-a incurajat sa vina ca le murisera prea multi barbati in al doilea razboi mondial si le era frica sa nu piara ca natie?
Si unii turci de au venit in Germania s-au germanizat,altii nu.

In Germania sint citeva miloane numai de turci dar tu uiti ca nu doar turcii sint musulmani...altfel n-ai pune o astfel de intrebare. Gindeste-te citi algerieni, pachistanezi, africani sint in Europa si poate incepi sa intelegi despre ce vorbim!
Statul German ii incurajaza si sa plece dar nu mai vor! Oare de ce pleaca italienii, grecii, sirbii oricare crestin dar musulmanii nu?
Turci germanizati? Unde ai vazut tu asa ceva? De ce crezi ca nu mai stiu nemtii ce sa faca ca macar sa poate vorbii cu ei dupa 40 de ani de trait in Germania?

IonelS 15.09.2010 14:56:23

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 288626)
conform afirmatiei (lui Eliade ,sa zicem..):

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie..

semenii lui erau berberi..ok?...daca semenii..erau berberi..el ce doamne era?
(nustiu cum sa aerez raspunsul sa ma fac inteleasa.)
concuzia logica ar fi ... daca semenii erau berberi ..si el era berber.

sau poate comunica wireless peste Suez si peste Egipt cu ei.
jucam in Ionesco.

Pune mana pe carte si citeste-o..Deocamdata vad la tine postura nefericita de Gica Contra !
Pentru toti ceilalti : Istoria religiilor de Mircea Eliade

o_tzaranca 15.09.2010 15:00:19

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 288445)
Nu ai spus la ce contradicție a mea te referi, ca să putem discuta.

ati afirmat :

Oricum, nu e singura astfel de confuzie, găsești o mulțime de astfel de contradicții între curan și Biblie aici:
http://www.answering-islam.org/Quran...dex.html#bible
(o singura contradictie,bine ca nu ati dat mai multe ,ca nu mai terminam..)

deci,conform acestor site-ri,avand tema ,,contradictii in islam,,la nustiu la ce sura ziceti:
Imran fiind Amram din VT evreiesc, tatăl lui Aaron și Miriam. Numai că aici este menționată Maria, Maica Domnului ca fiică, nu Miriam. De asemeni, în alt capitol, la 66:12 Maria e numită clar "fiica lui Amram".

cu alte cuvinte,siteurile respective
(nu mai conteaza ca sunt cei care citesc brothers like broters si sister like sister,ca ulterior m-am convins cine sustinea asta),

sustin ca musulmanii sustin ,cand de fapt sustineti ca ei mint...(nustiu sa fiu mai explicita de atat)

ca Maica Domnului e sora cu Aaron ( din VT)....adica sora cu Moise..fiind sora cu Moise ..Moise ar fi fost unchiul ?lui Iisus ..pt.ca coranul recunoaste nasterea lui Iisus din Feciora Maria( sau mint?)

deci,contradictia siteurilor de contradictii este ca sustineti ca Moise e contemporan si unchi cu Iisus ..ceea ce e fals.

daniil96 15.09.2010 15:14:47

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 288321)
Si cuvantul "Dumnezeu" vine din latinescul „Domine Deus”. A fost initial o expresie folosita de pagani, fiind adoptata de crestini mult mai tarziu.

al-illah (Allah) este zeul lunii la care se inchinau paganii animisti; astazi se numesc musulmani si au ca simbol luna si se inchina tot la Allah - deci continuitatea e reala si evidenta

Dumnezeu este termenul in limba româna, nu cred ca dacii vorbeau latina ... deci unde este continuitatea si de zeitate si de denumire?

Dumitru73 15.09.2010 15:17:11

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 288636)
al-illah (Allah) este zeul lunii la care se inchinau paganii animisti; astazi se numesc musulmani si au ca simbol luna si se inchina tot la Allah - deci continuitatea e reala si evidenta

Dumnezeu este termenul in limba româna, nu cred ca dacii vorbeau latina ... deci unde este continuitatea si de zeitate si de denumire?

Dacii il aveau pe Zamolxe, nu pe Dumnezeu (ca termen).
Termenul de Dumnezeu, a venit in limba romana din limba latina.

o_tzaranca 15.09.2010 15:18:10

o islamizare a Europei ,de care vorbti,si pericolul pe care il reprezinta,este un subiect fals.
Islamizarea se poate face in 2 directii:
pe verticala..de la conducator catre mase..prin ocupatie..adica cu forta,
si pe orizontala ...de la mase catre conducator,catre lider.

In Europa,la ora actuala, se pune problema unei islamizari pe orizonlala.De la mase catre lider,prin cresterea nr. de imigranti , majoritatea veniti pe motive sociale,mai putin sau chiar deloc ,veniti pe motive religioase (ceea ce ar insemna cat de cat un pericol).

Pleava societatilor arabe niciodata nu va constitiu un pericol pentru Europa.
(si in procent de sub 10 %)

bmd 15.09.2010 15:39:31

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 288640)
In Europa,la ora actuala, se pune problema unei islamizari pe orizonlala.De la mase catre lider,prin cresterea nr. de imigranti , majoritatea veniti pe motive sociale,mai putin sau chiar deloc ,veniti pe motive religioase (ceea ce ar insemna cat de cat un pericol)

Hura inca un teoretician!:41:
Pai si noi romanii emigranti nu am venit pe motive religioase ci economice. De cind am venit ortodoxia a fost recunoscuta ca confesiune, bisericile protestante, catolice se transforma in biserici ortodoxe, se poate spune ca si noi sintem in avint. Diferenta mare este ca noi venim cu un fundament pe care ei l-au uitat in timp ce musulmanii vin cuo credinta straina!!!!!
Omul duce cu eltot ce a devenit "a lui" credinta inclusiv!

Citat:

Pai spunele la francezi chestia asta!:21:

o_tzaranca 15.09.2010 15:52:50

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 288647)
Pai spunele la francezi chestia asta!:21:

crezi ca francezii ar face diferenta intre razbunarile istoriei si razbunari personale(ca arunca gunoiul pe geam ,ca urla ..s.a.)

daniil96 15.09.2010 15:53:02

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 288375)

care trait in pace?

cate razboaie au fost cu musulmanii?

si cand era "pace" copiii romani erau smulsi din poala mamei convertiti cu forta la islam si transformati in soldati de sacrificiu

ce fel de pace e asta?

daca in schimbul "pacii" ai fi fortat sa iti dai copiii ... ai numi asta pace?

daniil96 15.09.2010 15:59:02

Citat:

o islamizare a Europei ,de care vorbti,si pericolul pe care il reprezinta,este un subiect fals.
Islamizarea se poate face in 2 directii:
pe verticala..de la conducator catre mase..prin ocupatie..adica cu forta,
si pe orizontala ...de la mase catre conducator,catre lider.

In Europa,la ora actuala, se pune problema unei islamizari pe orizonlala.De la mase catre lider,prin cresterea nr. de imigranti , majoritatea veniti pe motive sociale,mai putin sau chiar deloc ,veniti pe motive religioase (ceea ce ar insemna cat de cat un pericol).

somn usor

francezii au peste 20% musulmani ... si procentul creste rapid

IonelS 15.09.2010 15:59:02

Musulmanii s-au inmultit in Europa pe doua cai: in principal prin emigrare cu tot cu harem, avand un spor demografic de ividiat si prin casatorii mixte..La cea din urma procesul se incheie invariabil cu convertirea europencei.., inclusiv a copiilor rezultati..Relatiile de concubinaj de tip harem, chiar daca legile nu le permit sa aiba mai multe sotii..! Copii cu aceste femei nu-s contabilizati..O ultima maniera de inmultire ar fi convertirea tinerilor europeni la islamism..Un procent mic, dar ...

Acestea pot fi considerate procese sociale inertiale, specifice lor, insa cand in moschei se propovaduieste cucerirea Europei, explicit, doctrinar, atunci vorbim de un proces nefericit, agresiv, cuceritor..Bosnia-Hertzogovina a fost crestina ! Kosovo a fost crestin !

daniil96 15.09.2010 16:03:19

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 288637)
Dacii il aveau pe Zamolxe, nu pe Dumnezeu (ca termen).
Termenul de Dumnezeu, a venit in limba romana din limba latina.

pai tu spuneai ca exista o continuitate si in cazul nostru

iar eu spuneam ca nu exista continuitate nici de zeitate nici de denumire ... multumesc pentru ca imi dai dreptate in final

o_tzaranca 15.09.2010 16:06:47

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 288655)
somn usor

francezii au peste 20% musulmani ... si procentul creste rapid

Buna dimineata!
era vorba de Europa .

Dumitru73 15.09.2010 16:08:22

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 288658)
pai tu spuneai ca exista o continuitate si in cazul nostru

iar eu spuneam ca nu exista continuitate nici de zeitate nici de denumire ... multumesc pentru ca imi dai dreptate in final

Eu nu m-am referit la continuitate.
Chiar si asa, continuitatea ar fi doar dupa nume si doar pe linie latina.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:50:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.