![]() |
MAICUTA NOASTRA DUPA DUH, MAICA VIETII !
https://lh5.googleusercontent.com/-o...k/frumoasa.jpg Ah, daca am sti cum iubeste Preasfanta pe toti cei ce pazesc poruncile lui Hristos si cat ii este de mila si se intristeaza pentru cei ce nu se indreapta. Am simtit acest lucru pe mine insumi. Nu mint, spun adevarul inaintea fetei lui Dumnezeu, pe Care sufletul meu Il cunoaste: cu duhul am cunoscut-o pe Preacurata Fecioara. N-am vazut-o, dar Duhul Sfant mi-a dat sa o cunosc pe ea si iubirea ei pentru noi. Daca n-ar fi fost milostivirea ei, as fi pierit de mult, dar ea a vrut sa ma cerceteze si sa ma lumineze sa nu mai pacatuiesc. Ea mi-a spus: "Nu-i frumos pentru Mine sa ma uit la tine sa vad ce faci!" Cuvintele ei erau placute, linistite si blande, si ele au lucrat asupra sufletului meu. Au trecut de atunci mai mult de patruzeci de ani, dar sufletul meu n-a putut uita aceste cuvinte dulci si nu stiu ce i-as putea da in schimb eu, pacatosul, pentru dragostea ei fata de mine, necuratul, si cum voi multumi bunei si milostivei Maici a Domnului. Cu adevarat, ea este Ocrotitoarea noastra la Dumnezeu si chiar si numai numele ei bucura sufletul. Or, tot cerul si tot pamantul se bucura de iubirea ei. Lucru minunat si neinteles. Ea viaza in ceruri si vede neincetat slava lui Dumnezeu, dar nu ne uita nici pe noi, sarmanii, si acopera cu milostivirea ei tot pamantul si toate noroadele. Si pe aceasta Preacurata Maica a Sa Domnul ne-a dat-o noua. Ea este bucuria si nadejdea noastra. Ea este Maica noastra dupa duh si, ca om, e aproape de noi dupa fire si tot sufletul crestinesc e atras spre ea cu iubire". (Sfantul Siluan Athonitul) Stapana de Dumnezeu Nascatoare, imparateasa cerului si a pamantului, cinstea si slava crestinilor, ceea ce esti mai inalta decat cerurile si mai curata decat soarele, Fecioara prealaudata, nadejdea celor pacatosi si linistea celor batuti de valurile pacatelor, cauta asupra norodului tau, vezi mostenirea ta, nu ne lasa pe noi, pacatosii, ci ne pazeste si ne mantuieste de viclesugurile diavolului, ca ne-au impresurat scarbele, nevoile, rautatile si necazurile. Da-ne mana de ajutor, Fecioara, ca pierim. Idura-te de noi, ca pe tine te avem ajutatoare si la tine nadajduim, ca prin rugaciunile tale cele preaputernice si nebiruite, sa imblanzesti pe Fiul tau asupra noastra, ca sa-si intoarca mila sa cea bogata spre noi; si inca roaga cu caldura, ca sa dea putere dintru inaltimea lacasului Sau si prealuminatului nostru domn, pe carele pronia Sa l-a ales si l-a pus preste acest norod, ca sa poata chivernisi cu intelepciune intreaga turma ce i s-a incredintat, in multi ani luminat, cu fericita sanatate, si sa o apere de lupii cei vazuti si nevazuti; sa pazeasca si toata cinstita aceasta boierime de toate primejdiile si de toate viclesugurile vicleanului si sa le dea dragoste, uniciune, spor si ajutor intru toate; si sa ne invredniceasca pe toti de obste ca sa petrecem toata viata noastra cinstita, curata si fara de prihana, ca cu o gura si cu o inima pe Dansul pururea sa-L marim si tie sa zicem: „Bucura- te, ceea ce esti plina de dar, Domnul este cu tine“. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
in prezent, sunt o biserica moarta. deja au inceput sa devina ecumenici si asta nu se vede doar la nivel de cult ci chiar pe acest forum, unde useri adventisti au ca prieteni useri penticostali, baptisti ba chiar catolici ! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Doamna draga , i-am privit la televizor , in salile lor , cum un "pastor" imbracat la cravata vorbeste unei multimi pierdute , fara vlaga , fara credinta , indoctrinata de vocea "pastorului"- predicatorului , erau ca niste simple marionete conduse de duhul necurat , se observa pe fata lor bolnava si pierduta ! Apoi , i-am intalnit prin parcuri , pe la intersectii , cu pliante multicolore despre sfarsitul lumii , despre saracie si marile minuni savarsite de sectantii deprin occident ! Doamna draga , ei au aceasta misiune clara de a bruia orice credinta , dar mai cu seama cea ortodoxa si catolica , au porunca de la mai marii lor , inclusiv indemn launtric de la Satan ! Nu realizeaza de multe ori raul pe care si-l fac , dar noi ii pomenim in rugaciuni si in pomelnicele de la sfarsitul Psaltirei , pentru luminarea si vindecarea lor . Sunt bolnavi , iar unui bolnav in faza terminala cand mai toate functile vitale sunt blocate , discernamantul , dreapta socoteala , bunul simt , cumpatarea , si toate celelalte , si atunci nimic nu mai este de facut omeneste , ci doar Bunul Dumnezeu si a Lui Maica mai pot aduce tamaduirea lor ! Lucreaza ca niste robotei programati , cum vad ceva despre Maica Domnului , Ortodoxie , dreapta credinta , Sfintii Parinti , despre icoane , si alte cele sfinte , hopa si ei sa inceapa cu "propovaduirea" sectara ! Cine-i Maica Domnului sau Icoana Ei , pentru acesti rataciti robotei ? N-ati auzit : o simpla mama , iar icoana o poza , si ei nu pupa nici poze si nici tamaie nu aprind , caci fug de tamaie precum predicatorul lor din adancuri Dialog cu ei ? Da , dialogul surzilor m caci ei prin insasi programarea lor nu au decat un CD , pe cae il pun la nesfarsit , indiferent de tema dezbatuta ! Sper in interventia Adminului caruia i-am trimis un mesaj in acest sens , iar cand va crede de cuvinta , pentru ca el este suveran in administrare aici si trebuie respectat acest lucru , va lua masurile ce se impun pentru fluenta si buna functionare a forumului in general ! Orice putem gresi , dar a batjocori pe Maica Domnului , este de neiertat , mai ales ca toata aceasta tulburare a fost voita , premeditata , si fara rusine si bun simt ! |
Acest topic este dedicat cinstirii Maicii Domnului, nu este creat pentru discutii interconfesionale privind oportunitatea cinstirii Maicii Domnului. Asadar noi nu punem la indoiala invatatura ortodoxa, nici nu solicitam sfaturile altor confesiuni.
|
Măi 66 iarăși te plictisești?
|
As dori sa postez aici o intamplare pe care eu am trait-o in urma cu un an.
Toata lumea stie ca Sfantul Munte Athos este Gradina Maicii Domnului iar, monahii din Sfantul Munte cinstesc pe Maica Domnului ca fiind "Imparateasa Heruvimilor, imparateasa a toata faptura; camara intruparii lui Dumnezeu Cuvantul ! Usa Luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat ! Poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel ( cap. 44, 2 )." Parintele Cleopa Ieromonahul Petru al carei fiica duhovniceasca sunt, era in noiembrie anul trecut in Manastirea Simonos Petras din Sfantul Munte. In data de 17 noiembrie anul trecut, am facut o hemoragie puternica, care nu s-a mai oprit, in urma careia am ajuns de urgenta la spital in orasul Polighiros din nordul Greciei. Am ajuns la spital seara pe la ora 8, si dupa un ecograf medicii mi-au spus ca va urma a doua zi sa mi se faca o biopsie. Mi-am dat seama ca sunt suspecta de cancer. Am fost dusa intr-un salon in acea noapte. Hemoragia continua extrem de abundent. Mare bucuria mea, sa vad la capul patului meu, si doar la capul patului meu, (desi in salon mai erau alte 3 paturi), o icoana a Maicii Domnului. In acea noapte m-am rugat mult dar gandul meu a zburat la Parintele. Stiam ca noaptea fac slujba, si i-am trimis un mesaj pe telefon , rugandu-l sa se roage pentru mine ca am o mare incercare si am nevoie de ajutor duhovnicesc. In aceea noapte am constietizat ce simte un bolnav de cancer, cum se schimba sufletul sau, cum se schimba toata perceptia asupra vietii. A fost o noapte grea in care nu am incetat sa spun Rugaciunea lui Iisus. A doua zi au venit si m-au luat. M-au pus pe patul cu rotile si m-au dus in sala de operatii. Eu repetam intr-una Doamne Iisuse , fara incetare. Nadejdea mea era la Domnul , speranta mea. M-au facut anestezia, si in timp ce medicul, numara, eu am zis Doamne Iisuse si am adormit. Indata ce am pierdut legatura cu lumea inconjuratoare, am simtit ca se apropie de mine, de capul meu, o femeie. Era mica la trup, nu pot sa explic , cum am simtit, pentru ca nu o vedeam, dar curios simteam ca e femeie, ca e putintica la trup. S-a apropiat atat de fin si delicat de mine, s-a asezat la capul meu si a inceput sa ma mangaie bland si sa imi vorbeasca. Tot timpul m-a mangaiat pe cap si mi-a spus sa stau linstita ca totul va fi bine. Era de o blandete extraordinara, avea un glas atat de bun, atat de bland, m-am simtit extrem de fericita, cu adevarat este ajutatoarea tuturor oamenilor, este mijlocitoarea noastra in fata Domnului. este de o blandete nemaivazuta, este toata iubire. Am fost cea mai fericita fiinta de pe pamant, mi-a dat incredere, mi-a dat putere, mi-a dat fericire. Tot timpul cat a durat interventia m-a magaiat si m-a consolat. A fost la capataiul meu si nu m-a parasit. Va spun cu mana pe inima ca este cu adevarat ajutatoarea tuturor bolnavilor, a tuturor saracilor si are mila pentru toti oamenii. La un moment dat am fost strigata. Mihaela, m-a strigat medicul anestezist. Mihaela trezeste-te. Si m-am trezit , eram deja cu patul in lift coboram spre salon. Cand m-am trezit eram de o fericire extraordinara, m-am uitat la asistentii care ma duceau si am inceput sa multumesc la toata lumea. eram in extaz. Ei nu pricepeau ce e cu mine, de ce sunt atat de fericita. M-am intors in salon, iar celelalte colege de salon m-au intrebat. Cum a fost? Iar eu le-am raspuns. Minunat, extraordinar de frumos , sunt extrem de fericita. S-au uitat la mine ciudat si nu intelegeau ce este atat de frumos sa ti se faca o biopsie. M-am intors cu ochii la iconita de la patul meui si am multumit Maicii Domnului. Pentru rugaciunile Parintelui meu, Maica Domnului a fost atunci alaturi de mine. Pentru rugaciunile lui din acea noapte din Manastirea Simons Petras, nu pentru ale mele, pacatoasa, ci pentru ale monahilor din Sfantul Munte. Am incredere deplina in cuvantele ei de atunci: va fi bine, stai linistita ca va fi bine. O iubesc nespus pe Maica Domnului cu atat mai mult cu cat i-am simtit iubirea si mila sa. Asadar osutafaraunu, nimeni nu ma va putea face sa cred altceva decat ca Maica Domnului merita toata cinstea noastra a oamenilor, si cu adevarat cum spune si Parintele Cleopa, "Ea s-a umplut de toate darurile Duhului Sfant devenind camara. Daca un om credincios intelege tainele mari dumnezeiesti, cu atat mai mult Maica Domnului. Ea si-a dat seama ca este camara lui Dumnezeu-Cuvantul. Ea a purtat in pantecele ei pe cel ce a zidit serafimii si heruvimii din nefiinta. Ea n-a purtat un sfant in pantecele ei; ci pe Fiul lui Dumnezeu, pe Cel ce a facut heruvimii si serafimii numai cu gandirea, pe care L-a purtat in pantecele ei. Si ea n-are impartasire de Dumnezeu cu participare, cum au heruvimii sau serafimii sau preafericitele tronuri. Dumnezeu se odihneste pe tronuri cu darul, nu cu fiinta. Iar in preacuratele sangiuri, adica in pantecele Maicii Domnului si in bratele ei preasfinte, Dumnezeu nu se odihneste cu darul, ci cu fiinta. Toata dumnezeirea S-a unit cu toata omenirea din preacuratele sangiuri ale Maicii Domnului !" |
CINSTIREA MAICII DOMNULUI ÎN TRADIȚIA ORTODOXA
Sf. loan Maximovici Trad.: Cristian Maxim După: „The Ortodox Veneration of the Mother of God“ tradusă din limba rusă de Părintele Serafim Rose 1. Cinstirea Maicii Domnului în timpul vieții sale pământești ÎNCĂ DIN TIMPURILE APOSTOLICE și până în zilele noastre, toți cei care L-au iubit cu adevărat pe Hristos au cinstit-o și pe cea care L-a născut, L-a crescut și L-a îngrijit în timpul copilăriei Sale. Dacă Dumnezeu-Tatăl a ales-o, Dumezeu-Duhul Sfânt a adumbrit-o, iar Dumnezeu-Fiul S-a sălășluit întru ea supunându-i-Se în timpul copilăriei, îngrijindu-Se de ea atunci “când era spânzurat pe Cruce -, nu ar trebui atunci ca toți cei care își mărturisesc credința în Sfânta Treime să o cinstească și pe Maica Domnului? Chiar din zilele vieții sale pământești, prietenii lui Hristos, Sfinții Apostoli au arătat o mare grijă și dragoste față de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Intre toți, cel mai mult Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan care, împlinind porunca Dumnezeiescul ei Fiu a luat-o la sine și a îngrijit-o ca pe propria sa mamă din clipa în care Mântuitorul i-a spus de pe Cruce „Iată mama ta” (Ioan 19, 27). Dar, în timpul petrecerii sale pământești Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a căutat să se ferească de slava care i se cuvenea ca Maică a Domnului. A iubit mai mult liniștea, gătindu-se pentru plecarea către lăcașurile cele veșnice. Până în cea din urmă zi a vieții sale s-a îngrijit să se arate vrednică de împărăția Fiului său, iar înainte de a adormi s-a rugat fierbinte ca să fie izbăvită de duhurile cele rele, care așteaptă sufletele oamenilor după moarte și se sârguiesc să le tragă în iad. Iar Domnul a ascultat rugăciunea Maicii Sale, venind în clipa morții înconjurat de mulțime de cete îngerești pentru a-i primi sufletul. Dar Maica Domnului L-a rugat de asemenea pe iubitul ei Fiu ca înainte de a adormi să își poată lua rămas bun de la Sfinții Apostoli. De aceea, Domnul a făcut printr-o minune mai presus de fire, să fie aduși în aceeași clipă de la marginile pământului pe unde propovăduiau Evanghelia în Ierusalim toți, afară de Toma, pentru a fi de față la slăvită adormire a Maicii Sale. Sfinții Apostoli i-au purtat preacuratul trup spre mormânt cu alai slăvit și cântând psalmi, iar a treia zi, după ce li s-a alăturat și Sfântul Toma au deschis mormântul ca și acesta să o poată vedea pentru ultima oară pe Preacurata și să-și ia rămas bun măcar de la trupul ei adormit. Dar, nu mică le-a fost mirarea atunci când, găsind mormântul gol și întorcându-se uimiți la casele lor, în timpul mesei li s-a arătat însăși Maica Domnului, strălucind de lumină dumnezeiască și spunându-le că Fiul ei a ridicat-o cu trupul la ceruri, stând acum lângă slăvitul Său Tron, făgăduindu-le în același timp că pururea va fi cu ei. Acestea i-au umplut de multă bucurie pe Sfinții Apostoli, aceștia începând să o cinstească pe Preacurata Fecioară nu numai ca pe Maica preaiubitului lor învățător și Domn, ci și ca pe o ajutătoare a lor, ca pe o apărătoare a creștinilor și rugătoare înaintea Dreptului Judecător pentru întregul neam omenesc. Iar oriunde Evanghelia lui Hristos a fost propovăduită, a fost de asemenea slăvită și Preacurata Lui Maică." |
O mica corectie , 17 noiembrie anul 2011, acum un an, nu acum o luna jumatate, deci nu noiembrie anul trecut, am trait intamplarea de care va povesteam. Am uitat ca suntem deja in 2013.
Ma iertati. |
citind aceasta minune mi-am adus aminte de cartea "Minunile Maicii Domnului" care nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunui crestin.
|
Superba marturia ta , Mihaela , despre ajutorul dat tie de Maica Domnului , ajutor pe care-l simt neancetat , si mai ales de la prima mea Spovedanie facuta cu adevarat in urma cu niste ani , cand am plans ca niciodata in fata Icoanei ei si m-am rugat sa ma intareasca , sa ma ajute , sa prind curaj , sa depasesc clipele grele de deznadejde in care ma aflam . M-a ajutat , m-am ridicat , am prins curaj , am fost salvat si miluit de nenumarate ori de atunci , dar tot ea m-a pedepsit acum doi ani si jumatate cand am gresit chiar de praznicul ei . Am fost tulburat , mahnit din cale afara , dar am inteles ca vina este numai si numai a mea , si sunt sigur ca la vremea si timpul potrivit imi va ridica "pedeapsa " primita din partea ei , caci mult mai bine este in a ne 'pedepsi" ea decat Dumnezeu , caci poate atunci greutatea pedepsii ar fi mult mai grea .
O simt neancetat , dar ea ramane mai presus de toata mintea si de tot cuvantul . Avem nevoie de Acoperamantul ei , mai ales cand suntem in noroiul pacatelor si al patimilor pierzatoare de suflet . Din cauza aceasta nu cutezam sa cerem direct iertare si tamaduire pentru ranile nevindecate , dar tot El ne-a daruit-o ca mijlocitoare si ca maica a tuturor , pe Preasfanta Fecioara ! Ea este singurul nostru ajutor direct , cel mai apropiat de noi cei de aici , caci ea este liman , acoperamant , ocrotire si indrumare spre viata vesnica . Ce ne-am face fara Maica Domnului care destrama norii intristarii , incetosarea si tulburarea gandurilor si departeaza de la noi viforul si tulburarea patimilor . Ea ne ajuta , bineanteles cine accepta ajutorul ei , sa ne infatisam in fata Mirelui pregatiti si ingrijiti ca la o mare si importanta intalnire ! Asa sa ne rugam mereu inainte de culcare , in fata Sfintei sale Icoane " O preasfanta doamna , stapana , fecioara , Nascatoare de Dumnezeu , primeste nevrednica noastra rugaciune si pazeste-ne de moarte napraznica si da-ne pocainta inaintea sfarsitului nostru . Amin ! Sa ne bucuram si sa-i spunem ei : Bucura-te , ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau , Hristos , Dumnezeul nostru ! Bucuria ei in veci nu se sfarseste , si sa ne ajute Dumnezeu prin ea si prin toti Sfintii , ca si bucuria noastra sa fie vesnica ! |
Citat:
https://lh4.googleusercontent.com/-8...hastria001.jpg „Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, nădejdea mea, Tu cunoști cugetele mele și faptele mele și slăbiciunea smeritei mele făpturi și ție îți pun înainte sufletul meu cel întinat cu multe păcate. Tu, Stăpână, vezi murdăria rănilor nevrednicului meu suflet. Tu, însă dăruiește-mi vindecare, punând asupra mea picătura dragostei de oameni. Ascultă-mă, Preacurată, și fă-L binevoitor pentru mine pe Fiul tău și Dumnezeu, Cel care va spune înaintea îngerilor și a oamenilor cugetele mele și faptele mele cele viclene. Să te primească pe tine, Iubitorul de oameni, ca pe o Maică, pentru ca să mijlocești pentru tot sufletul păcătos și deznădăjduit, ca ceea ce ești izbăvirea și mijlocitoarea păcătoșilor! Miluiește-mă pe mine, cel afundat în adâncul păcatelor, care îndrăznesc la mila ta și la ocrotirea ta cea iubitoare de oameni, care îți aduc suspin din inima mea zdrobită. Nu înceta, Stăpână, să mijlocești pentru mine, cel smerit și nevrednic pentru ca prin ajutorul tău să mă învrednicesc de iertarea multelor și grelelor mele păcate. Că tu ești nădejdea celor deznădăjduiți, ajutorul celor neajutorați, scăparea celor ce aleargă la tine și pe tine te laudă toată făptura în veci. Amin”. |
Citat:
https://lh4.googleusercontent.com/-8...hastria001.jpg „Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, nădejdea mea, Tu cunoști cugetele mele și faptele mele și slăbiciunea smeritei mele făpturi și ție îți pun înainte sufletul meu cel întinat cu multe păcate. Tu, Stăpână, vezi murdăria rănilor nevrednicului meu suflet. Tu, însă dăruiește-mi vindecare, punând asupra mea picătura dragostei de oameni. Ascultă-mă, Preacurată, și fă-L binevoitor pentru mine pe Fiul tău și Dumnezeu, Cel care va spune înaintea îngerilor și a oamenilor cugetele mele și faptele mele cele viclene. Să te primească pe tine, Iubitorul de oameni, ca pe o Maică, pentru ca să mijlocești pentru tot sufletul păcătos și deznădăjduit, ca ceea ce ești izbăvirea și mijlocitoarea păcătoșilor! Miluiește-mă pe mine, cel afundat în adâncul păcatelor, care îndrăznesc la mila ta și la ocrotirea ta cea iubitoare de oameni, care îți aduc suspin din inima mea zdrobită. Nu înceta, Stăpână, să mijlocești pentru mine, cel smerit și nevrednic pentru ca prin ajutorul tău să mă învrednicesc de iertarea multelor și grelelor mele păcate. Că tu ești nădejdea celor deznădăjduiți, ajutorul celor neajutorați, scăparea celor ce aleargă la tine și pe tine te laudă toată făptura în veci. Amin”. |
Citat:
Tu esti Ajutatoarea si Aparatoarea cea atotputernica a neamului crestinesc. Izbaveste pe cei care se roaga tie de caderea in pacat, de asuprirea oamenilor rai, de toata nevoia si ispita, de tot necazul si de moartea cea naprasnica. Daruieste-ne noua duhul smereniei, inima infranta, curatia cugetelor, ca laudand cu multumire maretia ta sa ne invrednicim toti de Imparatia Cerurilor si acolo impreuna cu toti Sfintii sa preamarim Preacinstitul si de mare cuviinta Nume al Tatalui si al Fiului, si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin! https://lh6.googleusercontent.com/-Y...Boctombrie.jpg |
Citat:
Extraordinar ce icoana frumoasa! E asa de delicata. Mi-a mai placut icoana care ai pus-o la thread-ul Toti Sfintii: http://sergiuconstantinescu.files.wo...ilor.jpg?w=750 |
Iar aceasta icoana m-a lasat fara grai!
Citat:
Dumnezeu sa te binecuvanteze! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus" (1 Tim.2,5 - versiunea Sinodală) Iar dacă vreți, mai este un Singur Mijlocitor (de fapt tot Dumnezeu) între om și Iisus Hristos: Duhul Sfânt. "De asemenea, și Duhul îi vine slăbiciunii noastre într'ajutor; că nu știm să ne rugăm cum trebuie, dar Duhul Însuși mijlocește pentru noi cu suspine de negrăit" (Rom.8,26 - versiunea Anania) Citat:
"Că la Tine este izvorul vieții, întru lumina Ta vom vedea lumină." (Ps.35,10 - versiunea Sinodală) Citat:
|
CINSTIREA MAICII DOMNULUI - Parintele Cleopa
Citat:
Dintre toti sfintii, pe care trebuie sa-i cinstiti, sa cinstiti mai tare pe Maica Domnului ! Auziti cum lauda Biserica pe Maica Domnului ? Scaun de Heruvimi, Fecioara. Ai auzit axionul Marelui Vasile ? Ati auzit " ca pantecele tau mai desfatat decat cerul a lucrat !" Comoara si vistieria tuturor darurilor Duhului Sfant a fost Maica Domnului ! Prin Maica Domnului, Dumnezeu S-a pogorat pana la noi si firea noastra s-a ridicat pana de-a dreapta maririi intru cele inalte, pana de-a dreapta lui Dumnezeu-Tatal. Firea cu care este imbracat Hristos astazi, adica firea omeneasca fara de pacat, a luat-o din preacuratele sangiuri ale Maicii Domnului. Iata, ea este scara lui Iacov pe care, ai vazut, se pogorau si se suiau ingerii lui Dumnezeu, pe care a vazut-o Iacov cand dormea, cand mergea spre Laban Sirianul. Ca Dumnezeu S-a pogorat pe aceasta scara prin intrupare pana la noi, S-a intrupat de la Duhul Sfant si din preacuratele sangiuri ale Fecioarei Maria si a ridicat firea noastra pana de-a dreapta maririi intru cele inalte, de unde era cazuta toata firea lui Adam in fundul iadului, cu toti patriarhii si proorocii. Sa aveti mare evlavie, fratilor, la Fecioara Maria si fericita este casa si familia aceea care are in casa icoana Maicii Domnului si in fiecare dimineata ii citeste Acatistul si cinstitul ei Paraclis si toti stiu rugaciuni catre Maica Domnului. Mult pot si sfintii lui Dumnezeu, dar nici unul cat Maica Domnului. Daca nu era Maica Domnului in ceruri, intre Sfanta Treime si noi, lumea asta se pierdea de mult. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Preasfintei Treimi. Ea este a patra fata duhovniceasca din ceruri. Intai este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, adica Sfanta Treime, apoi a patra este Maica Domnului. Auziti cum canta Biserica : Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii... Ati auzit ? De ce ? Ea a purtat in pantecele ei pe cel ce a zidit serafimii si heruvimii din nefiinta. Ea n-a purtat un sfant in pantecele ei; ci pe Fiul lui Dumnezeu, pe Cel ce a facut heruvimii si serafimii numai cu gandirea, pe care L-a purtat in pantecele ei. Si ea n-are impartasire de Dumnezeu cu participare, cum au heruvimii sau serafimii sau preafericitele tronuri. Dumnezeu se odihneste pe tronuri cu darul, nu cu fiinta. Iar in preacuratele sangiuri, adica in pantecele Maicii Domnului si in bratele ei preasfinte, Dumnezeu nu se odihneste cu darul, ci cu fiinta. Toata dumnezeirea S-a unit cu toata omenirea din preacuratele sangiuri ale Maicii Domnului ! Pentru ca Cel ce era in bratele ei nu era numai om, era Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit. De aceea Biserica intelege ca " ...pantecele tau s-a facut mai desfatat decat toate cerurile". Dumnezeu nu incape in toate cerurile, ca nu-L cuprinde nici o fiinta dar a incaput in pantecele Preacuratei Fecioare. Stiti voi cine-i Maica Domnului ? Ea este Imparateasa Heruvimilor, imparateasa a toata faptura; camara intruparii lui Dumnezeu Cuvantul ! Usa Luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat ! Poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel ( cap. 44, 2 ). Scara catre cer, pod catre cer; porumbita care a incetat pierderea sau potopul pacatelor, precum porumbila lui Noe a adeverit incetarea potopului. Cadelnita dumnezeiasca, ca a primit focul dumnezeirii si Biserica a Preasfantului Duh. Cine este Maica Domnului ? Este Mireasa Tatalui, Maica Cuvantului, si Biserica Duhului Sfant. Stiti voi cine-i Maica Domnului ? Cand auzi un blestemat de sectar ca nu crede in Maica Domnului, fugi, ca acesta este fiu al iadului. Vor vedea in ziua judecatii ceea ce spune la Psalmul 44 : De fata a statut imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haina aurita si prea infrumusetata ( vers. 11 ). Maica lui Dumnezeu, Imparateasa cerului si a pamantului, cata mila are de cei care au crezut in ea si au laudat-o, si cata urgie are sa vina peste cei care n-au crezut in ea ! Ce vor face sectele care nu cred in Maica Domnului si popoarele care n-o cinstesc ? Cand ea sta de-a dreapta maririi, sta de-a dreapta Sfintei Treimi ! Si cate miliarde de suflete care au credinta si nadejde in Maica Domnului vor trece usor vamile vazduhului si din moarte la viata, pentru ca au cinstit-o pe Maica Domnului. Deci, va rog sa nu lipseasca din casa Acatistul Maicii Domnului, Paraclisul si alte rugaciuni catre Maica Domnului ! Si la icoana ei sa arda candela permanent. Cand vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos in brate, tu stii ce vezi acolo ? Cerul si pamantul ! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului si al pamantului; si Maica Domnului reprezinta pamantul, adica toate popoarele de pe fata pamantului, ca ea este din neamul nostru. Este din semintie imparateasca si arhiereasca. Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decat umerii heruvimilor si ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine tine Fecioara Maria in brate ? Voi stiti pe cine tine ? Pe Cel ce a facut cerul si pamantul si toate cele vazute si nevazute. Stiti voi cine este Maica Domnului si cata cinste, cata putere si cata mila are ? Este mama noastra, ca are mila si de saraci si de vaduve si de crestini. Pururea se roaga Mantuitorului Hristos pentru noi toti. De cand i-a spus arhanghelul puterilor ceresti, Gavriil, care venise in Nazaret la ea cu crin, cine este Cel Care se va naste, zicandu-i : Bucura-te ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine ( Luca 1, 28 ), ea fiind fecioara, nestiind de barbat, l-a intrebat pe arhanghel : Cum va fi aceasta sa nasc, ca eu nu stiu de barbat ? Si i-a spus chipul zamislirii, ca prin auz va fi. Duhul Sfant va veni peste tine si puterea celui Preainalt te va umbri. Pentru aceasta si Sfantul care se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema ( Luca 34, 35 ). Ea s-a umplut de toate darurile Duhului Sfant devenind camara. Daca un om credincios intelege tainele mari dumnezeiesti, cu atat mai mult Maica Domnului. Ea si-a dat seama ca este camara lui Dumnezeu-Cuvantul. Si ganditi-va, cand Il purta in brate pe Hristos si-L alapta, sa suga laptele de la ea : " Pe cine m-am invrednicit eu sa nasc si sa port in brate ?" De aceea ea s-a numit " roaba " (Luca 1, 38). Iata cat har avea Maica Domnului ! Si fecioria, ca era de neam imparatesc, al lui David, si arhieresc, al lui Aaron, si nu facea nimic, daca nu era smerita. Cand a vazut ce misiune are ea pe pamant, i-a spus ingerului : Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau ! S-a numit " roaba ". Dar a proorocit, cand s-a dus ea la Ierusalim : Iata, de acum ma vor ferici toate neamurile ! (Luca 1, 48) Ea isi dadea seama. A devenit maica dupa trup a lui Dumnezeu-Cuvantul. " Toate popoarele si ingerii si heruvimii, toate ma vor slavi de-acum. Asa a voit Dumnezeu sa ma aleaga din toate fecioarele de pe fata pamantului ". Si atunci, cum Spune istoria, cand Mantuitorul era mic, ea il alapta, il punea intr-o fasa curata, alba si incepea a face sute de metanii la El si-I saruta piciorutele. Ca ea isi dadea seama : " Acesta pe care Il vezi prunc, este Dumnezeu cel mai inainte de veci ", cum canta Biserica : Fecioara astazi, pe Cel mai presus de fiinta naste si pamantul pestera, Celui neapropiat aduce. Ingerii cu pastorii slavoslovesc si magii cu steaua calatoresc, ca pentru noi S-a nascut Prunc tanar, Dumnezeu cel mai inainte de veci. Isi dadea seama pe cine naste si pe cine poarta in brate. |
Citat:
Degeaba prietene, Cuvântul lui Dumnezeu rămâne, cuvântul oamenilor piere... Cinstește tu pe cine vrei, eu Îl cinstesc pe Dumnezeu și mă închin doar Lui și se va vedea la urmă cine s-a închinat corect. Creaturii, ori Creatorului... |
[quote=osutafaraunu;495032. . .[/quote]
Chiar și primii protestanți au cinstit-o pe Maica Domnului: „Maria este cea mai mare între femei și niciodată nu o vom putea mări destul” (Martin Luther). |
Citat:
Chiar si primii protestanti au cinstit-o pe Maica Domnului: „Maria este cea mai mare intre femei si niciodată nu o vom putea mari destul” (Martin Luther). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Intorcand spatele Maicii Domnului , intorci spatele Tatalui , Cuvantului si Duhului Sfant , caci Maica Domnului este Mireasa Tatalui , Maica Cuvantului si Biserica Sfantului Duh !
Asata nu intelegeti voi sectarii si calaii vostri din salile unde va adunati saptamanal ! |
Citat:
|
Citat:
Hm , in cercul tau de golani nu cred ca intereseaza asa ceva ! Am impresia , daca nu siguranta ca dumneata ai alte probleme , care nu se pot trata aici , si nu am cunostinte in lumea medicala , caci la cati oameni ti-au raspuns astazi si tu n-ai inteles nimic , si ii desconsideri pe toti colegii de pe forum , inclusiv pe Adminul acestui site , ma intreb cum de mai esti in libertate , sau probabil ca cei din secta ta au oameni sus pusi in spitalele de specialitate ! Oricum , este ultimul meu raspuns in intalnirea noastra trecatoare ( Slava lui Dumnezeu ) si la toate nebuniile tale ( induse de diavol ) voi raspunde cu cate o icoana , ortodoxa bineanteles , o ruga , un cuvant al Sfintilor Parinti ,asta pana se indura cineva de aici in banarea ta ( in odihna mult meritata ) ! |
Citat:
|
|
pictura a lui Arsenie Boca in biserica de la Draganescu http://roncea.ro/wp-content/uploads/...-Bucuresti.jpg
|
O, Preasfântă, Preacurată și preanevinovată dumnezeiască Pruncă și Fecioară Maria, care te-ai născut din părinți drepți și fără prihană, spre bucuria și mântuirea a toată lumea. O, Preasfântă Fecioară, floarea firii omenești, preafrumoasă și preaînțeleaptă, care din tulpină uscată și neroditoare ai răsărit și care, prin a ta naștere, întristarea prea fericiților tăi părinți și a toată lumea o ai risipit; nu ne lăsa pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care întru întristări și scârbe ne aflăm din cauza păcatelor noastre. O, roadă preasfințită a rugăciunii și a înfrânării, ascultă rugăciunea neputincioșilor robilor tăi și cu darul preasfintelor tale rugăciuni, ajută-ne nouă și ne învață a ne ruga lui Dumnezeu din inimă, fără de răspândire și fără de formă. Pe tine, chemarea lui Adam celui căzut, te rugăm să mijlocești pentru noi către Dumnezeu ca să ne cheme cu darul Său, la adevărata pocăință. Pe tine, Maica bucuriei, te rugăm, veselește cu darul tău sufletele noastre cele mâhnite și cuprinse de întristare. Tu, Maica luminii, mijlocește la Preabunul Dumnezeu pentru luminarea minților și a inimilor noastre. Tu, raiule cuvântător, ajută-ne cu darul rugăciunilor tale, să ne curățim de întinăciunea păcatelor noastre ca să ajungem la dumnezeiescul rai. Tu, palatul cel însuflețit al Cuvântului, ajută-ne nouă să vedem palatul Noului Sion, cel din ceruri. Tu, Mireasa cea Preasfântă și cu totul fără de prihană a lui Dumnezeu, ajută-ne ca să vedem și noi, cei neputincioși, Ierusalimul cel ceresc, pe Mireasa Mielului și Maica celor întâi născuți. Tu, căruța luminii, du-ne pe noi la lumina bucuriei care de-a pururea este strălucitoare celor drepți și sfinți, pentru împărăția lui Dumnezeu. Tu, norul cel în chipul porfirei cu raze de aur, umbrește-ne pe noi de acea fierbințeală a poftelor trupești și de aprinderea mâniei și a iuțimii.
Pe tine, ceea ce ești starea fulgerului dumnezeirii și raza cea strălucită a Soarelui celui de gând, te rugăm, luminează-ne cu darul tău ca să nu uităm că și noi suntem biserici ale lui Dumnezeu și să nu întristăm cu păcatele noastre Duhul lui Dumnezeu care locuiește în noi. Tu, noian al darurilor celor duhovnicești, ajută-ne să dobândim și noi nevrednicii, darul lui Dumnezeu în veacul de acum și în cel viitor. Tu, sălaș al Duhului Sfânt, mijlocește cu darul tău la Dumnezeu, ca inimă curată să zidească în noi și cu duh drept să înnoiască cele dinlăuntru ale noastre. Pe tine, Maica îndurării și a mângâierii, te rugăm cu adâncă umilință a inimii, să stai lângă noi în ceasul cel mai de pe urmă al vieții noastre ca să ne ajuți și să ne mângâi sufletele în vremea despărțirii de acest trup stricăcios și de veacul acesta trecător. Pe tine, porumbiță înțelegătoare cu aripi de aur și cu străluciri de fulger, te rugăm din toată inima să călătorești cu noi până ce vom trece toate vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului și toată puterea întunericului celui de sub cer. Pe tine, ușa vieții, a luminii și a bucuriei, te rugăm să ne ajuți să intrăm pe porțile cele sfinte ale împărăției cerurilor și să ajungem, cu darul prea sfintelor și prea puternicelor tale rugăciuni, la lumina veseliei celei neasemănate și neapropiate. Pe tine, Împărăteasa cerului și a pământului, care pururea stai de-a dreapta Sfintei Treimi și care ai născut pe Ziditorul Serafimilor și i-ai întrecut întru cinstire pe Heruvimi, te rugăm, noi păcătoșii și nevredniciii robii tăi, să stai aproape de sufletele noastre în ziua cea mare și înfricoșătoare a Judecății de apoi și să îmblânzești mânia cea sfântă și dreaptă a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ca să miluiască și să mântuiască sufletele noastre. Amin! https://lh3.googleusercontent.com/-0...rei-ierahi.jpg |
Maica Domnului Mijlocitoarea "Paramythia" - Manastirea Vatoped Icoana Maicii Domnului Paramythia este o icoana facatoare de minuni pastrata in Manastirea Vatopedi. Aceasta este legata de amintirea minunii in care Maica Domnului si Pruncul si-au schimbat fetele si pozitia corpurilor. In momentul in care piratii au coborat pe tarmul marii si s-au ascuns acolo, spre a astepta deschiderea portilor manastirii, care avea loc in fiecare dimineata, staretul manastirii a primit cuvant de la Maica Domnului.
Terminandu-se slujba si iesind toti calugarii, staretul a mai ramas in biserica, in spate, spre a-si continua rugaciunea. La un moment dat, el aude dinspre icoana Maicii Domnului urmatoarele cuvine: "Nu deschideti portile manastirii astazi, ci urcati-va pe zidurile manastirii si alungati mai intai pe piratii cei ascunzi pe tarm." In timp ce parintele isi indrepta ochii spre icoana Maicii Domnului, el L-a vazut pe Prunc intinzandu-si mana si acoperind gura Maicii Sale, spunandu-i: "Nu, Mama, lasa-i sa fie pedepsiti, precum si merita." Insa Maica Domnului, luandu-I mana de o parte, si departandu-si putin capul, a repetat aceleasi cuvinte. Aceasta pozitie a corpurilor celor Sfinte a ramas pana astazi, spre amintirea ajutorului primit prin Maica Domnului. http://www.crestinortodox.ro/files/i...ia-vatoped.jpg |
Despre puterea Maicii Domnului.
După încreștinare, Sfântul Munte a ajuns aproape de pustiire. Când a rânduit Bunul Dumnezeu și Preasfânta Lui Maică, au început să vină unii bărbați râvnitori, care s-au nevoit și s-au sfințit aici, precum a fost Sfântul Petru Atonitul, care a auzit din gura Maicii Domnului următoarea făgăduință: „Părinte, în Muntele Athonului va fi odihna ta! Pe acest Munte l-am ales eu dintre toate părțile pământului și am hotărât să-l afierosesc spre a fi locuință călugărilor și pustnicilor și are să se numească «sfânt» și câți vor locui într-însul și vor voi să se lupte cu dușmanul obștesc al omenirii, adică cu diavolul, eu însăși voi lupta alături de ei, voi fi cu dânșii în toată viața lor, mă voi face lor ajutătoare nebiruită, îi voi învăța cele ce se cuvine să le facă și îi voi sfătui la cele ce se cuvine să nu le facă. Mă voi face lor mai înainte gânditor, doctor și le voi purta de grijă, atât pentru hrana și doctoria care întăresc și folosesc trupul, cât și pentru hrana și doctoria care împuternicesc sufletul; și nu-i voi lăsa să cadă de la bine și de la fapta lor cea bună. Și aceasta o voi face în viața lor; iar după moarte voi înfățișa Fiului și Dumnezeului meu pe aceia care cu iubire de Dumnezeu și întru pocăință își vor săvârși viața lor în muntele acesta și le voi cere de la Dânsul desăvârșită iertare a păcatelor". Această făgăduință nu o face altcineva, ci Preasfânta și Preacurata Maică a lui Dumnezeu pentru cei care părăsesc toate și vin în Sfântul Munte și se încredințează în mâinile ei cele preacurate și preasfinte. O, cât de bogați suntem noi, cei care avem o astfel de Maică preabună și preamilostivă!' |
Despre minunile Maicii Domnului Sfantul Munte Athos
Manastirea Vatopedu Maica Domnului Paramitia (Mângâietoarea). Această icoană a fost pictată în secolul al XIV-lea și se afla în pronaos, pictată pe perete, în fața Paraclisului Sfântului Nicolae, fiind mutată mai târziu în Paraclisul care-i poartă numele. În timpurile mai vechi era obiceiul ca monahii care ieșeau din biserică dimineața, după terminarea slujbei, să sărute această icoană, iar starețul preda atunci cheile mănăstirii portarului, pentru a deschide porțile mănăstirii. Se spune că, în una din zile, pe când starețul voia să dea cheile portarului, a auzit o voce blândă și rugătoare venind dinspre icoană: „Nu deschideți astăzi porțile mănăstirii, ci urcați-vă pe ziduri și alungați pirații!". Întorcându-se spre icoană, starețul a văzut pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe, fiind ca vie. Apoi a văzut pe Prunc punând mânuța la gura Maicii Sale și zicând: „Maica Mea, nu mai purta grijă de această adunătură de păcătoși; lasă-i să fie trecuți prin sabia piraților, că mult M-au supărat cu păcatele lor". Dar Sfânta Fecioară, luând mânuța Pruncului Hristos de la gura sa, și-a îndreptat capul spre dreapta și a repetat aceleași cuvinte. După terminarea glăsuirii, Născătoarea de Dumnezeu și Preasfântul său Prunc au luat iarăși înfățișarea de icoană, rămânând în acea poziție care se vede până astăzi. Atunci starețul, mulțumindu-i cu lacrimi Maicii Domnului pentru grija pe care le-o poartă, a urcat împreună cu călugării pe zidurile mănăstirii, alungând pirații care se aflau ascunși pe lângă ziduri și așteptau deschiderea porților. De atunci, în amintirea minunii călugării păstrează mereu o candelă aprinsă în fața sfintei icoane, iar în ziua de vineri se slujește Sfânta Liturghie în cinstea ei și se cântă Paraclisul Maicii Domnului. În legătură cu această icoană, se mai povestește minunea făcută cu Sfântul Neofit Prosmonarul, care era slujitor în acest paraclis. Odată, fiind trimis de ascultare la metocul din Evvia, s-a îmbolnăvit foarte grav. Văzându-și sfârșitul aproape, s-a rugat cu lacrimi în ochi Maicii Domnului să-l învrednicească să ajungă din nou la Vatopedu și să moară acolo. Pe când se ruga, a auzit o voce zicându-i: „Neofite, du-te la mănăstire și într-un an de zile să fii gata!". Un an mai târziu, după ce s-a împărtășit cu Sfintele Taine, pe când urca scările a auzit din nou vocea Maicii Domnului care venea dinspre paraclisul Preasfintei Fecioare, zicându-i: „Neofite, ceasul plecării tale s-a apropiat!". Mergând la chilie, a simțit că puterile încep să-l părăsească. După ce și-a cerut iertare de la toți frații, și-a dat sufletul în mâinile Maicii Domnului. |
Manastirea Vatopedu
Maica Domnului Esfagmeni (Înjunghiata). Această icoană se află în naosul Paraclisului Sfântului Dimitrie, fiind pictată în secolul al XIV-lea pe perete. Se spune că într-una din zile, un diacon care era paracliserul bisericii principale, după o priveghere mai obositoare, mai întârziind în biserică, după cum era rânduiala paracliserului, a ajuns mai târziu la trapeză. Trapezarul l-a respins, spunându-i că nu mai are mâncare. Atunci paracliserul, fiind o fire mai iute, s-a umplut de mânie și s-a întors înapoi în biserică. L-a întunecat diavolul atât de mult, încât luând cuțitul cu care curăța ceara de pe sfeșnice, s-a apropiat de icoana Preasfintei și Preablândei Fecioare și i-a zis plin de mânie: „Îți slujesc de atâta timp, iar tu nu te îngrijești nici de hrana mea?". și, ridicând cuțitul, a lovit în chipul cel Preacurat al Sfintei Fecioare, din care a început îndată a curge sânge. În acel moment a intrat diavolul în nefericitul diacon și l-a trântit la pământ, muncindu-l. Auzind țipetele lui, au venit câțiva frați care erau în apropiere și, văzând cele întâmplate, au anunțat pe stareț care, adunând obștea au făcut Priveghere de toată noaptea, rugând-o pe Preasfânta Fecioară să-l ierte pe cel care a îndrăznit să o lovească. După multe rugăciuni, diaconul a fost izbăvit de diavol, iar Maica Domnului i-a descoperit starețului, zicându-i că îl va ierta, dacă va face pocăință. Și a stat diaconul în fața icoanei Maicii Domnului plângând și cerându-și iertare timp de trei ani de zile. După timpul acesta, s-a arătat Maica Domnului starețului și i-a zis: - Îl iert de fapta lui nesăbuită, dar mâna cu care m-a lovit va rămâne uscată până la sfârșitul vieții lui, iar după moarte, blestemată spre neputrezire. După ce monahul a murit, trecând o perioadă de câțiva ani și venind timpul să fie dezgropat, după cum este rânduiala în Sfântul Munte, trupul i-a fost găsit putrezit, în afară de mâna cu care lovise chipul Preacuratei Fecioare. Această mână se păstrează până în ziua de astăzi neagră și neputrezită. În legătură cu această icoană, s-a mai întâmplat o minune cu un preot care, venind în mănăstire să se închine, nu credea că sunt adevărate cele ce se spuneau despre icoană. Întinzând mâna fără de evlavie, a atins locul unde icoana fusese lovită. În acel moment din icoană a început să curgă iarăși sânge, iar preotul a căzut mort chiar în clipa aceea. |
In aceasta perioada criza este resimtita si de catre manastiri.
In anul 2011, Manastirea Ormilia metoc al Manastirii Simonos Petras din Sfantul Munte s-a confruntat cu o situatie mai dificila, cand nu a avut suficienti bani sa plateasca consumul de curent al manastirii. Atunci calugaritele au inceput rugaciuni la Maica Domnului, ocrotitoarea manastirii sa le ajute. La scurt timp, maica stareta a primit un telefon de la o persoana necunoscuta care i-a spus ca in vis a venit o femeie si i-a spus sa daruiasca manastirii o anume suma de bani ca milostenie. suma respectiva s-a dovedit a fi exact valoarea facturii de curent. |
Citat:
pentru ce platiti zeciuiala, domnule "99", daca nu va invata nimic la biserica unde mergeti? |
Colegul nostru Marius22 ne-a facut cunoscut pe un alt thread despre una dintre icoanele Maicii Domnului din Sfantul Munte, mai putin cunoscuta, cea de la Manastirea Esfigmenu, numita Maica Domnului "Arsaniotissa".
Icoana dateaza din perioada dinastiei paleologilor (sec.11-15). Se gasea asezata la vechea arsana a manastirii ce a fost distrusa pe 6 decembrie 1892 din cauza unei caderi de stanci. Un mirean ce vietuia in manastire, si care se ocupa cu pescuitul, a fost salvat de la moarte in acea noapte in timp ce dormea, vegheat fiind de aceasta icoana a Maicii Domnului. Pescarul a fost gasit nevatatmat, infasurat in patura cu care dormea, fiind mutat in chip minunat din acel loc prin mijlocirile Maicii Domnului. http://www.esfigmenou.gr/photos/thau..._eikona_02.jpg http://www.esfigmenou.gr/photos/thaumatourgi_eikona.jpg |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:12:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.