Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   sfinti catolici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11397)

camy_d 12.03.2011 19:14:45

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 314730)
Ce iconomie, domnule, dv veniți aici cu o dialectică nesustenabilă. Iconomia se poate aplica numai referitor la rânduielile Bisericii, la chestii disciplinare, cel mult la ierurgii, care încă mai sunt în puterea Bisericii. În privința Sfintelor și Dumnezeieștilor Taine, ele nu sunt în puterea Bisericii, care este doar administrator al lor. Poți aplica iconomia în cazul unui olimpic la matematică, care cere dezlegare de post fiindcă are olimpiada exact în Vinerea Mare. Dar nu poți aplica iconomia la o căsătorie, sau la un botez. Nici la o hirotonie. Sfânta Taină fie a avut loc, fie nu a avut loc. Asta e un adevăr obiectiv, nu are legătură cu părerea Bisericii. Păi ce seriozitate prezintă o alcătuire eclezială ca cea ortodoxă, în care o Biserică (din România) nu rebotează și nu rehirotonește, dar re-confirmă, altă Biserică (din Grecia) nu rebotează, nu rehirotonește și nu reconfirmă, alta (din Rusia) rebotează, rehirotonește și reconfirmă etc. Un preot care vine din Biserica Catolică ori e preot, ori nu e preot. E o chestie la fel de obiectivă ca o figură geometrică, ce e fie cerc, fie pătrat. Nu ai ce iconomie/acrivie să aplici. Dacă este preot, înseamnă că nu trebuie rehirotonit, iar dacă nu este preot și totuși nu e rehirotonit, înseamnă că BOR a prostit credincioșii ei ani de zile lăsându-i să creadă că pâinea și vinul asupra cărora ar opera astfel de laici în ornate împărătești ar fi Trupul și Sângele Mântuitorului. Lăsându-i să creadă că mirii care au venit în fața unui asemenea "preot" sunt căsătoriți, când de fapt trăiesc în curvie. Lăsându-i să creadă că le sunt iertate păcatele, când de fapt mor cu ele pe suflet.

Sunt foarte fericit că am scăpat de o asemenea Biserică în care căsătoria e tratată la mișto, în care preoții sunt valid sau invalid hirotoniți în funcție de dispoziția de moment spre iconomie sau acrivie a episcopilor, în care o mare bălmăjeală dialectică și relativistă cuprinde toate aspectele: Sfintele Taine, ierarhia, canoanele, etc. În care Dumnezeu pedepsește dar nu pedepsește, postul este obligatoriu dar nu e obligatoriu, copiii nebotezați nu ajung în Limb, dar nici în rai nu prea ajung și în iad în nici un caz, anticoncepționalele sunt interzise în caz de acrivie și permise în caz de iconomie, în funcție de înțelegerea la care se ajunge cu duhovnicul.

Și preoții catolici sunt mai vrednici? Cred că nu-i nevoie să enumăr marile păcate pe care le au și care am înțeles că sunt foarte răspândite în V, poate doar în țările ortodoxe să fie mai buni catolici.

calator prin ploaie 13.03.2011 10:40:39

Cu masura cu care judecam , vom fi judecati....Sa ne ierte pe toti Dumnezeu !

Mihnea Dragomir 24.08.2012 16:26:23

Moaștele Sfintei Rita din Cascia au ajuns la București. De sâmbătă 25 august până luni 27 august, trupul incorupt al sfintei va fi expus spre venerare la Biserica Sf Cruce de pe Șos Mihai Bravu, în apropierea Pieței Hurmuzaki (fostă Piață a Muncii).

Mihnea Dragomir 12.09.2012 23:16:53

În arhieparhia de Louisville, Kentucky, SUA, a avut loc Sf Missă și procesiunea de mutare a relicvelor a doi sfinți în morminte noi. Este vorba de Sf Magnus, centurion roman, martir și de Sf Bonosa, fecioară și martiră. Scheletele lor se aflau sub pietrele de altar a două altare la care nu se mai slujește. Imagini de la impresionanta slujbă:

http://2.bp.blogspot.com/-hhygmShu32...terment-1b.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-O5--aBVlio...nterment-4.jpg

http://photo.blogpressapp.com/big_ph...09/11/2888.jpg

Și noua așezare a trupurilor acestor sfinți ai Bisericii primare:
http://photo.blogpressapp.com/big_ph...09/11/2891.jpg

Mihnea Dragomir 20.04.2013 15:34:01

Pe 25 mai va avea loc beatificarea lui Padre Giusseppe ("Pino") Puglisi, preot asasinat de Mafia Siciliana in septembrie 1993, fiind impuscat in ceafa. Slujba de beatificare va avea loc pe Stadionul Barbera din Palermo. Trupul incorupt al acestui mucenic va fi mutat in racla noua, potrivita Fericitilor Bisericii.

Sursa: http://www.kipa-apic.ch/index.php?pw...,0,f&ki=242329

Mihnea Dragomir 12.05.2013 19:25:40

800 de noi sfinti !

Duminica viitoare Biserica se va bucura de canonizarea a 800 de noi sfinti. Mucenicii din Otranto. Este vorba de 800 de locuitori ai unei asezari din sudul Italiei, care ramasesera in viata dupa o lupta eroica, din anul 1480, cu musulmanii care debarcasera in Italia. Niciodata in istorie dusmanii Crucii nu au fost mai aproape de a-si vedea implinit visul ca "din Pristolul de la Roma sa dea calului ovaz". Mahomed al II-lea, cuceritorul celei de a Doua Rome, se inchipuia deja instaland drapelul verde pe Colina vaticana. Superioritatea trupelor lui era zdrobitoare. Roma chemase in ajutor celelalte state papale, Spania, Franta, Germania si Ungaria. Dar, ca de multe ori, din diverse motive, ajutoarele intarziau. Venetia a declarat explicit ca nu vine, dezastrul incasat in apararea Constantinopolului ii fusese de ajuns. Bologna a declarat ca trimite...una bucata corabie. Dar Ferdinand de Aragon, suzeranul locului, a raspuns pozitiv. Trupele lui erau, insa, departe. "Rezistati pana la unul", le-a spus Papa. "Trebuie sa rezistati doua saptamani, pana cand sosesc ajutoarele de la crestini". Si au rezistat 15 zile. In cele din urma invinsi si capturati de inamicii Crucii, au fost intrebati daca trec la Islam. Niciunul nu a primit. Au fost decapitati cu totii, in afara de comandantul lor care a fost taiat, de viu, cu fierastraul. Turcii au facut prapadul cunoscut asupra zonei. Una dintre cele mai de pret biblioteci din Italia, adapostita de Manastirea Sf Nicolae, a pierit atunci. O statuie facatoare de minuni a Madonei a fost batjocorita.

Dar nimeni nu isi bate joc de Sf Fecioara fara sa fie pedepsit. Dupa cateva lui, Mahomed Cuceritorul a fost chemat la judecata, murind la numai 53 de ani.

Peste ani, dusmanii lui Cristos si ai Bisericii Sale vor face o ultima incercare de a debarca in Italia. Dar atunci, la Lepanto, Sfanta Fecioara va interveni personal chiar in timpul luptei. Acea expeditie navala, care la inceput parea un galop de sanatate pentru turci, va sfarsi in mod miraculos in spuma marii, facandu-i pe mahomedani, cu pierderi incalculabile la Lepanto, sa renunte pe vecie la ideea de a mai cuceri cartierul general al Bisericii Luptatoare.

Cei 800 de mucenici de la Otranto, rugati-va pentru noi si intariti-ne si pe noi in credinta, la ceas de tulburare!

Amistad 14.05.2013 18:02:05

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 466634)
Moaștele Sfintei Rita din Cascia au ajuns la București. De sâmbătă 25 august până luni 27 august, trupul incorupt al sfintei va fi expus spre venerare la Biserica Sf Cruce de pe Șos Mihai Bravu, în apropierea Pieței Hurmuzaki (fostă Piață a Muncii).

Nu exista absolut nici un trup incorupt in confesiunea romano-catolica. (spuneti-mi macar un trup pe care l-ati vazut cu ochii vostri). Cei care veti merge la "moastele" Ritei din Cascia veti vedea doar un trup de ceara care acopera osemintele. Am vazut cu ochii mei la Vatican "trupul incorupt" al unui papa Inocentiu expus acolo si cand am intrebat om din din personalul de acolo mi s-a spus ca e acoperit cu un invelis din ceara asa ca o staueta. Cel mai mediatizat caz la ora actuala de trup incorupt este cel al Bernadetei de Soubirous din Franta de la Nevers. Pe net sau in presa sunt afisate poze cu trupul de ceara care bineinteles ca arata ca si cum ar fi viu, dar in realitate trupul real este descompus. Intamplator cunosc pe cineva (romano-catolic) care a fost la Nevers si a prins chiar momentul cand se schimba invelisul de ceara si a ramas socat de ce a vazut acolo. Astea sunt cazuri cu care m-am intalnit personal. De cele despre care am citit nici nu mai scriu aici. Catolici in trecut au umblat si cu imbalsamari de tip egiptean. Rita de Cascia apropo pentru cei care nu stiu a purtat un spin in frunte spin care ar fi provenit din coroana de spini. La fel ca stigmatele aceeasi idee ca mai trebuie sa mai sufere cineva ranile Mantuitorului pentru mantuirea lumii. Recomand cartea "Despre Inselare" a Sfantului Ignatie Briancianinov.
P.S. Nu vreau sa fiu (prea) rau dar nu mi se pare normal ca pe un forum ortodox sa vina cineva si sa faca propaganda asa zisilor "sfinti" romano-catolici.

Amistad 14.05.2013 18:14:44

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 333763)
Pe mine Sfantul Arsenie Boca m-a inspirat foarte mult; pe tine am citit ca Maica Tereza. Vezi deci cum a lucrat Dumnezeu prin acesti doi sfinti "nespectaculari"? Maica Tereza e o sursa nesecata de pace si iubire si o inspiratie pentru foarte multe suflete simple.

Niste oameni din Vistea l-au invitat pe Parintele sa faca vecernia in Vistea de Sus. Erau multi sectari acolo. Cand a ajuns acolo, Parintele a zis: “Dar ce vad aici? O multime de persoane care nu-si pot face Sfanta Cruce. Sa iasa toti afara!”. Incet-incet, desi se codeau, au iesit. Le-a spus Parintele: “Eu va cunosc pe voi caci aveti pecetea satanei pe frunte si va arat cu degetul”. Dupa ce au iesit toti, Parintele si-a rostit cuvantul. (Beleana Ileana, Recea)

Pocaitilor le spunea ca, daca nu cred in Iisus Hristos, in Maica Domnului si in Sfanta Cruce, vor merge in iad cu Biblia in mana! (Cismas Eugenia, 78 ani, Fagaras)

Daca va place de parintele Arsenie Boca ce credeti sectarii (penticostai, adventisti etc.) sunt si ei crestini si se mantuiesc? Sau merg in iad cu biblia in mana?

MihaiG 14.05.2013 18:26:47

No, dragă Amistade, dar tu știi sau nu știi ce-o spus părintele Arsenie când o fost întrebat dacă putem să avem evlavie la sfinții catolici ?

MihaiG 14.05.2013 18:28:20

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 518512)
Duminica viitoare Biserica se va bucura de canonizarea a 800 de noi sfinti.

Deo gratias !

Vă mulțumim pentru veștile bune, domnule Dragomir.

Amistad 14.05.2013 22:42:04

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518837)
No, dragă Amistade, dar tu știi sau nu știi ce-o spus părintele Arsenie când o fost întrebat dacă putem să avem evlavie la sfinții catolici ?

Stiu ce a spus si a gresit. Daca cineva vorbeste si invata diferit de ce invata Sfintii Parinti ai Bisericii Orodoxe greseste, oricine ar fi el: preot, patriarh, teolog.

MihaiG 14.05.2013 22:51:25

Na, Klhamistade, bine că știi tu mai bine decât părintele Arsenie Boca.

Sau, cu alte cuvinte: Sfinții Părinți sunt sfinți și sunt părinți și au dreptate numai atâta vreme cât ni se pare că ne susțin și ne alimentează ura anticatolică.

E un fel de infailibilitate sui-generis: infailibili și negreșelnici, sunt sfinții părinți atâta timp cât îi critică pe catolici. Când încetează a-i mai critica, HOPA ! devin greșelnici, iar nouă ne este dat să le vădim greșelile.

Apropo, n-ai (n-ați) lămurit problema: tu și Klamath sunteți clonele lui Cornel Urs sau clonele lui Decebal ?

Amistad 14.05.2013 22:54:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 470622)
În arhieparhia de Louisville, Kentucky, SUA, a avut loc Sf Missă și procesiunea de mutare a relicvelor a doi sfinți în morminte noi.

Doarece ati recunoscut diferentele clare, si faptul ca invatatura catolica si cea orodoxa sunt opuse, ma abtin de la a face comentarii vizavi de poze. Sper sa nu fie acesta "The begining of a beautifull friendship". In materie de teologie trebuie sa ne contrazicem. Fiecare trebuie sa isi apere credinta. Asta e treaba. "No retreat, no surender".

MihaiG 14.05.2013 23:00:10

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 518883)
"The begining of a beautifull friendship".

Dacă tot își place să folosești citate din alte limbi, asigură-te că le folosești corect. Corect se scrie "beautiful", cu un singur l la sfârșit.

Citat:

"No retreat, no surender".

Și se scrie "surrender", cu doi de r.

Citat:

faptul ca invatatura catolica si cea orodoxa sunt opuse

Iar cât privește opoziția dintre învățătura catolică și cea "orodoxă", nu-mi aduc aminte să fi scris domnul Dragomir ceva.

Lucian008 14.05.2013 23:15:53

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518837)

Iar revenim la subiecte la care s-a raspuns. Dar cand cineva nu vrea sa accepte un raspuns spune ca nu l-a primit.
1. Nu exista vreo certitudine ca ar fi spus parintele asa ceva. E doar o carte unde sunt culese unele marturii ale oamenilor despre ce ar fi zis parintele. Unele sunt adevarate. La altele veridicitatea celor spuse poate fi pusa la indoiala.
2. Chiar si sfintii pot gresi. Parintele nu e canonizat, dar si daca ar fi, asta nu implica infailibilitate. Cineva poate invata multe lucruri bune, dar poate si gresi. Noi trebuie sa avem discernamant si sa le alegem pe cele in concordanta cu invataturile Bisericii.
3. Invatatura Bisericii spune ca exista o singura Cale: Hristos. Cei care cred in invataturi gresite si le "promoveaza" (in catolic nu poate invata decat dogmele credintei lui) nu pot fi cinstiti ca sfinti.

Am sa fac si o completare ca nu cumva sa spuna cineva ca o parte din punctul doi, ce cu sfintii care pot gresi se contazice cu punctul 3.
Chiar daca cineva a gresit din nestiinta (unii sfinti ai primelor vecuri cand unele invataturi nu erau statornicite) dar s-a impartasit cu Tainele Bisericii (in BC acestea au fost denaturate) face parte din Biserica lui Hristos si poate fi cinstit ca sfant.

Amistad 14.05.2013 23:17:23

Da, am gresit un pic cu engleza, m-am grabit, dar trebuie sa gresesc si eu undeva, nu?

Uite aici a recunoscut dl. Mihnea.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...d=1#post518821

<<Citat:
(Amistad:) Si o data ce invatatura catolica este opusa celei ortodoxe atunci nu se poate ca amandoua sa fie bune si sa fie aceleasi "invataturi sanatoase".

(Dl. Mihnea:) Aici aveti dreptate.>>
--------------------------

1. Dv. nu credeti ca sunt opuse cele 2 invataturi?
2. Ce credeti despre adventisti? E buna invatatura lor? Se mantuiesc sau merg cu Biblia in iad?

MihaiG 14.05.2013 23:26:54

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 518888)

1. Dv. nu credeti ca sunt opuse cele 2 invataturi?
2. Ce credeti despre adventisti? E buna invatatura lor? Se mantuiesc sau merg cu Biblia in iad?

1. Nu sunt opuse, sunt divergente în anumite puncte. Modul în care încercați să folosiți termenul "opus" este nelegitim, este ca și cum ați susține că limba română este opusă limbii italiene.

2. Învățătura adventiștilor este bună până la un punct. Pe de altă parte, folosiți din nou în mod nelegitim termenii. Nu "adventiștii" (sau ortodocșii, sau catolicii), luați la modul general, se mântuiesc sau merg în iad (doar unul dintre motivele pentru care sintagma "Catedrala mântuirii neamului" este o aberație), ci persoanele, oamenii în individualitatea lor. Deci, se poate ca un adventist să fie mântuit, la fel cum se poate ca un ortodox să nu se mântuiască. Și, aș spune, șansele la mântuire ale ortodoxului scad proporțional cu nivelul de intensitate e care îl atinge în psihicul său ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad" sau a altora de asemenea factură.

Amistad 14.05.2013 23:31:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518882)
Na, Klhamistade, bine că știi tu mai bine decât părintele Arsenie Boca.

Sau, cu alte cuvinte: Sfinții Părinți sunt sfinți și sunt părinți și au dreptate numai atâta vreme cât ni se pare că ne susțin și ne alimentează ura anticatolică.

E un fel de infailibilitate sui-generis: infailibili și negreșelnici, sunt sfinții părinți atâta timp cât îi critică pe catolici. Când încetează a-i mai critica, HOPA ! devin greșelnici, iar nouă ne este dat să le vădim greșelile.

Apropo, n-ai (n-ați) lămurit problema: tu și Klamath sunteți clonele lui Cornel Urs sau clonele lui Decebal ?

Eu nu stiu mai bine decat părintele Arsenie Boca dar Sfintii Parinti stiu; si eu spun ce am citit la ei. N-am zis asa ceva ca sunt Sfinti numai cand ii critica pe catolici. Daca un parinte invata lucruri opuse invataturii Bisericii atunci sunt probleme pentru ca adevarul in materie de credinta este de la Dumnezeu si ramane mereu valabil, nu se poate schimba. Daca te uiti un pic in Istoria Bisericii ai sa vezi ca aproape toti Sfintii Parinti mai ales ierarhii au luptat impotriva ereziilor sau altor credinte. O porunca foarte importanta este cea a apararii adevarului mantuitor. Daca arianismul ii ducea pe adeptii sai la iad, nu trebuiau Sfintii sa lupte sa ii apere pe credinciosii cazuti in greseala si sa ii aduca pe calea cea dreapta, si sa incerce sa opreasca raspandirea arianismului? Asta insemna ca ii urau pe arieni? Nu, ci ii iubeau si incercau sa ii salveze de iad.

Eu nu stiu a cui clona sunt de aia am intrebat poate ma lamuriti voi. Eu zic ca nu-s clona nimanui, dar lumea crede ce vrea. "I am one of a kind" - aici am fost atent sa scriu bine in engleza.

Amistad 14.05.2013 23:51:30

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518890)
1. Nu sunt opuse, sunt divergente în anumite puncte. Modul în care încercați să folosiți termenul "opus" este nelegitim, este ca și cum ați susține că limba română este opusă limbii italiene.

2. Învățătura adventiștilor este bună până la un punct. Pe de altă parte, folosiți din nou în mod nelegitim termenii. Nu "adventiștii" (sau ortodocșii, sau catolicii), luați la modul general, se mântuiesc sau merg în iad (doar unul dintre motivele pentru care sintagma "Catedrala mântuirii neamului" este o aberație), ci persoanele, oamenii în individualitatea lor. Deci, se poate ca un adventist să fie mântuit, la fel cum se poate ca un ortodox să nu se mântuiască. Și, aș spune, șansele la mântuire ale ortodoxului scad proporțional cu nivelul de intensitate e care îl atinge în psihicul său ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad" sau a altora de asemenea factură.

1. Sunt opuse (nu diferite) in 90 la suta din invatatura chiar daca nu pare la prima vedere.
De ex.

catolic: Duhul Sfant purcede de la Fiul - opus - ortodox: Duhul Sfant NU purcede de la Fiul.

catolic: Maica Domnului nu a murit ci a fost ridicat cu trupul la cer- opus - ortodox: Maica Domnului a murit.

catolic: exista purgator (foc curatitor)- opus - ortodox: NU exista purgator (foc curatitor).

catolic: NU se pot scoate pacatosii din Iad- opus - ortodox: se pot scoate pacatosii din iad.

catolic: se poate impartasi cu azime- opus - ortodox: NU se poate impartasi cu azime.

catolic: exista indulgente- opus - ortodox: NU exista indulgente. etc. etc., mai pot continua daca mai vrei.

catolic: exista mai multe biserici surori - opus - ortodox: NU exista mai multe biserici surori. Exista o singura Biserica si o singura invatatura (adevar) mantuitoare. etc. etc., mai pot continua daca mai vrei.

2. Si eu cred ca sintagma "Catedrala mântuirii neamului" este o aberație. <<Ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad">> - deci aici nu mai sunteti de acord cu parintele Arsenie Boca?

Iar despre adventisti, doar asa in mare va spun: ei nu au preoti (rad de "prostia"-spun ei celor care se spovedesc la preoti), nu se spovedesc (cum li se iarta pacatele?), nu au taine (sacramente) - prin acestea hulesc Biserica si preotia si tainele. Hulesc pe Maica Domnului (spun niste lucruri oribile despre ea, aici se vede clar lucrarea diavolului). Hulesc crucea. Nu cred ca Iisus Hristos este Dumnezeu ci doar un prooroc, un om sfant. Credeti ca Dumnezeu le primeste rugaciunile? Si aici da spun la general despre toti adventistii: orice adventist care face si marturiseste toate astea merge in iad.

Amistad 14.05.2013 23:58:27

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 518890)
Și, aș spune, șansele la mântuire ale ortodoxului scad proporțional cu nivelul de intensitate e care îl atinge în psihicul său ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad" sau a altora de asemenea factură.

Sfintii Parinti spun ca "numai ortodocsii se mantuiesc". V-ati format impresia ca eu sau altul (clona sau nu) suntem niste habotnici si niste uratori de semeni. Si nu vreti sa credeti ca Sfintii Parinti spun aceste lucruri, dar nici nu vreti sa cercetati. Aici este greseala voastra. "Daca nu ai stiut de ce nu ai intrebat"; si trebuie cautate si argumentele ortodoxe din cartile ortodoxe ca doar asa o sa va puteti face o parere reala. Daca cititi numai argumentele catolice si doar ce spun ei despre ortodoxie nu o sa va puteti face o idee reala asupra situatiei. Nu sunt lucruri inventate de mine sau de altul. Eu nu ii urasc pe catolici, pe oameni, (dar invatatura catolica ma deranjeaza).

MihaiG 15.05.2013 00:00:24

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 518897)
Iar despre adventisti, doar asa in mare va spun: ....... Nu cred ca Iisus Hristos este Dumnezeu ci doar un prooroc, un om sfant.

Uite cum ai dovedit că habar nu ai despre ce vorbești. Adventiștii sunt trinitarieni și cred în dumnezeirea Fiului. Tu îi confunzi cu musulmanii, probabil. Adu dovezi în sprijinul afirmației tale (ceea ce nu vei putea face, pentru că nu e adevărată), sau cere-ți scuze pentru că dezinformezi.

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 518897)
Credeti ca Dumnezeu le primeste rugaciunile? Si aici da spun la general despre toti adventistii: orice adventist care face si marturiseste toate astea merge in iad.

Este culmea că, deși nici măcar nu cunoști învățătura adventiștilor, te încumeți să-i osândești pe toți la focul iadului. Asta numești tu creștinism ?!!!

Crezi că ai tu cădere să stabilești ale cui rugăciuni le primește Dumnezeu și ale cui nu ? Asta numești tu creștinism ?!!!

Amistad 15.05.2013 23:34:01

Este culmea că, deși nici măcar nu cunoști învățătura adventiștilor, te încumeți să-i osândești pe toți la focul iadului. Asta numești tu creștinism ?!!!

Crezi că ai tu cădere să stabilești ale cui rugăciuni le primește Dumnezeu și ale cui nu ? Asta numești tu creștinism ?!!!

Or fi trinitari adventistii dar sa stii ca asta nu e mare diferenta fata de celelalte secte care nu cred in dumnezeirea Fiului, penticostali, martorii lui Iehova etc.. Pentru ca raman hulele celelalte. Adica un om huleste pe Maica lui Dumezeu, Biserica sa, pe sfintii sai, crucea si chiar pe Fiul lui Dumnezeu, pentru ca hulind toate acestea Il hulesc pe Insusi Dumnezeu si Dumnezeu le primeste rugaciunile? Adica acum injur de Dumnezeu, apoi spun o rugaciune, apoi iar injur si o tin tot asa si Dumnezeu trebuie sa imi asculte mie rugaciunea nu? Nu am eu cadere sa stabilesc ale cui rugaciuni le primeste Dumnezeu, dar Dumnezeu Insusi are cadere si El ne-a spus pe care rugaciuni le primeste si pe care nu le primeste. Nu-i osandesc eu pe adventisti ci hulele lor ii osandesc si ratacirea lor. Operele Sfintilor Parinti si chiar scriptura este plina de invataturi privind rugaciuna rea care este uraciune inaintea lui Dumnezeu. Dumneata pari ca esti bun si crestin si eu par ca ii urasc pe adventisti si vin cu acuze. Dar de fapt nu e asa, dumneata nu cunosti invatatura si adevarul. Crezi ca asa o simpatie omeneasca este iubire de aproapele. Daca ai iubi aproapele ai incerca sa il scoti din ratacirea si mocirla in care este. Stii ce este aia erezie si cat este de grava? Stii ce este aia hula impotriva Duhului Sfant care nu se iarta nici in lumea aceasta nici in cealalta. Ai auzit vreodata ca "rugaciunea ereteicilor este uraciune inaintea lui Dumnezeu"? Ai auzit de "evlavia blestemata a ereticilor"? - se cheama blestemata pentru ca nu este de la Dumnezeu ci este o evlavie falsa de la diavolul. Crestinism numesc a cunoaste cat de cat invatatura si poruncile pe care le avem de urmat. A fi crestin nu inseamna a avea asa un sentimentalism omenesc in detrimentul iubirii de Dumnezeu si chiar in detrimentul iubirii aproapelui.

Amistad 04.02.2014 13:15:14

Referitor la sfintii romano-catolicilor:
De ce folosesc romano-catolicii invelisuri de ceara peste osemintele celor pe care ii considera sfinti? De ce au nevoie sa faca asta? De ce sunt tinute corpurile in sicrie de sticla sau cristal? Majoritatea romano-catolicilor care se inchina la acele oseminte imbracate in ceara cred ca sunt intr-adevar trupurile reale, nedescompuse. Nu sunt explicatii care sa le spuna credinciosilor ca sunt invelisuri de ceara, doar cel care cauta pe cineva din acea biserica si intreaba poate afla ca de fapt este invelis de ceara. De ce au nevoie de asemena practici?

De ce au nevoie de mumificari? Este o practica des intalnita si in trecut si in prezent la romano-catolici. Se trateaza trupurile cu tot felul de substante chimice pentru a intarzia descompunerea. Why?

gabriela8 04.02.2014 20:59:11

Ca sa ramana intacti, neputreziti...

Amistad 05.02.2014 12:56:20

Intacti nu raman. Stiii vreun exemplu de trup intact? Iar de putrezit tot putrezesc insa intr-un ritm mai lent. Tocmai de aia se si pun in sicriele de sticla ca sa nu iasa mirosul.

Teodosie 06.03.2014 00:27:46

Catolicii au cativa sfinti mari autentici recunoscuti si iubiti de multi ortodoxi .Ca exemplu , Sf Bernard , Francisc sau Toma da Kempis.Acestia au fost inainte de sminteala Imaculatei Conceptii care aduce o slava mincinoasa pe care Maica Adevarului , care are nespusa slava adevarata, nu o poate primi.
(Oricum nu stiu daca zamisliirea in sine este un pacat , desfranarea este)
Si Papa Ioan Paul II a fost indragit de ai nostrii.
Din pacate au si o industrie de fabricat "sfinti" cu traditie.
In viata Sf Francisc scrie ca o singura data a intrat intr-un palat episcopal si a fost chinuit de un balaur cumplit iar de atunci a fagaduit sa nu mai calce intr-o resedinta episcopala niciodata.
Eu ma simt foarte bine in bisericile catolice.

DragosP 06.03.2014 07:06:02

O tonă de prostii.

Teodosie 07.03.2014 00:37:28

La o medie de 3 posturi pe zi in 3 ani nici nu se putea altfel.

prieten_apoleon 11.06.2014 10:57:01

Sfintenia

NU exista altcineva Sfant, ci doarDumnezeu!
El ne iubeste pe toti atat de mult, vrea ca noi sa ne apropiem de el, dar cum altfel decat prin adevar, prin citirea SCripturii si nu prin minciuna si chipuri cioplite, prin afacere cu lumanari si alti intermediari scoliti*, fiecare dintre noi nu are nevoie decat de o inima sincera si deschisa

DragosP 11.06.2014 11:44:04

Mare noroc avem noi că ați primit voi revelația la 1800 de ani după Mântuitor!

Mare noroc! :77:

AlinB 11.06.2014 16:32:27

Citat:

În prealabil postat de prieten_apoleon (Post 562119)
NU exista altcineva Sfant, ci doarDumnezeu!
El ne iubeste pe toti atat de mult, vrea ca noi sa ne apropiem de el, dar cum altfel decat prin adevar, prin citirea SCripturii si nu prin minciuna si chipuri cioplite, prin afacere cu lumanari si alti intermediari scoliti*, fiecare dintre noi nu are nevoie decat de o inima sincera si deschisa

Se vede ca iti place sa vorbesti, dar sa citesti Biblia ioc.
Sau Cornilescu ala v-o ciuntit Biblia si la capitolul "Sfinti" ca sa se potriveasca cu traditia voastra?

Uite oleaca de lectura in acest sens:

http://bibliaortodoxa.ro/cautare-rez...carte2%5B%5D=4

Si daca n-ai aflat, si la neoprotestanti e f. trendy sa se vorbeasca in "sfinti" au renuntat de mult la "dogma" enuntata de tine mai sus.

Uite ia de aici o mostra:

Cartea neoprotestanta: "Amintiri cu sfinti".
Binenteles, "sfintii" lor sunt oameni obisnuiti, au mai citit Biblia intre timp, au mai facut niste sondaje, si si-au dat seama ca au nevoie si de asa ceva, asa ca au fabricat cativa:

http://www.kerigma.ro/coperti/20397.jpg

Mihnea Dragomir 11.11.2014 08:46:34

Venerabila Marta Robin

Sanctitatea Sa a promulgat decretul prin care sunt recunoscute virtutile eroice ale Martei Robin, laica mistica a secolului al XX-lea, astfel incat devine venerabila.
In acest fel, ea va putea, in viitor, fi declarata fericita sau chiar sfanta.

Marthe Robin (1902 - 1981) a fost o simpla taranca, nascuta intr-o familie numeroasa din sud-estul Frantei. La 16 ani se imbolnaveste de o boala incurabila, constand din paralizie progresiva. Curand, avea sa foloseasca scaunul cu rotile. In 1926, in urma unei revelatii, boala ei capata sens. Numeroase experiente mistice vor urma. Incepand cu 1930 si pana la moartea ei din 1981 nu se mai poate hrani, deoarece paralizia ii cuprinde tubul digestiv. Sfanta Impartasanie, primita, de regula, o singura data pe saptamana, este singura ei hrana. In 1958, ea ii explica filosofului Jean Guitton, care o viziteaza, nelamurit de cum ar putea cineva trai timp de decenii cu Sfanta Impartasanie drept unica hrana:

"Ma hranesc numai cu asta. Mi se umecteaza gura, dar eu nu pot sa inghit. Hostia imi ofera o impresie fizica de hrana. Isus fiind intregul meu trup, El este cel care ma hraneste. Si simt asa, ca o inviere."

Unul dintre cei mai vestiti teologi interbelici, parintele Garrigou-Lagrange, a fost trimis de Papa Pius al XII-lea, care auzise de aceasta tanara taranca paralizata care se hraneste numai cu Preasfantul Sacrament, sa mearga sa vada despre ce e vorba. Intalnirea a fost rascolitoare pentru padre Garrigou-Lagrange, care a inteles ca, pana atunci, fusese doar un teoretician al crestinismului.

In 1930, anul incepand cu care se va hrani in acest fel original, primeste Stigmatele Domnului si in fiecare vineri traieste Patimile. Intr-o astfel de vineri, in anul 1981 jurul orei 17, trupul ei, cantarind "intre 25 si 30 de kilograme", va fi gasit mort. La inmormantarea ei, in cimitirul comunal, au participat in jur de 7000 de persoane.

Venerabila Marta, roaga-te pentru noi!

Mihnea Dragomir 16.11.2014 00:11:03

Albertus Magnus

Pe 15 noiembrie, in anul 1280, la varsta de 87 de ani s-a dus la Domnul Sf Albert cel Mare, invatator al Bisericii.
Albertus Magnus, "lumina Germaniei", format el insusi la Padova si Colonia, a fost un eminent profesor la multe Universitati (Ratisbona, Freiburg, Strassburg) si cel mai mult la Paris, unde, in 1240, primeste titlul de maestru teolog. El este descoperitorul si formatorul lui Toma din Aquino. Sfatuitor al Papei Alexandru al II-lea intre 1259 si 1263, este numit apoi episcop de Ratisbona. Devine Superior al Ordinului Fratilor Predicatori (="dominicani"). A scris un mare numar de lucrari, ridicand teologia la cote nedepasite decat de elevul sau, Doctorul Angelic.

Sfinte Albert, roaga-te pentru noi!

Mihnea Dragomir 06.02.2015 00:13:01

Sfantul Parinte a recunoscut formal virutile eroice a doi franciscani polonezi si a unui preot italian asasinati in Peru, in anul 1991, de gruparea comunista Carari Luminoase.

Recunoasterea virtutilor eroice este prima etapa in drumul spre cinstea altarelor.

Mihnea Dragomir 06.02.2015 00:13:40

Sfantul Parinte a recunoscut formal virutile eroice a doi franciscani polonezi si a unui preot italian asasinati in Peru, in anul 1991, de gruparea comunista Carari Luminoase.

Sursa: http://www.zenit.org/fr/articles/per...pretre-italien

Recunoasterea virtutilor eroice este prima etapa in drumul spre cinstea altarelor.

Mihnea Dragomir 23.02.2015 18:57:13

Sfantul Grigore din Narek va fi proclamat, in curand, al 36 Invatator al Bisericii.

Sursa: http://www.news.va/fr/news/un-nouvea...eur-de-leglise

Sf Grigore din Narek a trait in secolul al X-lea in Armenia, unde a fost ieromonah. El a lasat o serie de lucrari care au contribuit esential la formarea limbii armene clasice. Opera sa cea mai citita este Cartea lamentatiilor.

Sfinte Grigore din Narek, roaga-te pentru noi!

Mihnea Dragomir 06.03.2015 13:26:58

La Sinodul asupra familiei care va avea loc in octombrie vor fi canonizati Fericitii Louis si Zelie Martin, parintii Terezei si Lisieux ("Tereza cea Mica").
Sursa: http://www.la-croix.com/Religion/Act...-03-03-1286888

Este pentru prima data cand un cuplu de sfinti familisti ar fi canonizat impreuna.

autunit 20.07.2015 20:01:34

http://www.traditionalcatholicpriest...ilian-july-20/

Mihnea Dragomir 25.08.2015 23:03:11

25 August este ziua in care fratii de rit apusean il cinstesc pe Ludovic al IX-lea cel Sfant, patron al Frantei crestine, om politic exemplar si regele de referinta a intregi dinastii Capet.

Sancte Ludovice, ora pro nobis!

Dalian 26.08.2015 09:48:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 598961)
fratii de rit apusean il cinstesc

F r a t i i ?

Frați cu cine? Frati vor fi cand vor lepada ereziile si schisma in care au intrat Frati vor fi cand le vor trece fumurile cu primatul petrin. Frati vor fi cand va fi acelasi potir.
Acum sunt frati cu sambatarii, calvinii, pentacostalii, iehovistii si mormonii.

Sa se stie bine!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:20:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.