![]() |
Re:
Da, m-am gandit foarte bine. Asta e tot ce mi-am dorit sa fac vreodata.
Insa, momentan gandurile mele nu rezoneaza prea bine cu Romania... intentionez sa practic meseria in alta tara, nu aici... poate chiar pe alt continent... Nu imi doresc un viitor in Romania. Sunt foarte dezamagita de tot ce ma inconjoara aici... Inclusiv de educatia pe care cel mic o primeste la gradinita. La 4 ani stie sa socoteasca, sa scrie si vorbeste o limba straina la nivel conversational. Este o fire creativa si nu este vazut deloc bine de educatoare. In fine, oricum am ganduri de plecare. Acestea sunt sperantele mele de viitor. |
Totul este sa nu-ti faci ganduri prea roz despre cum ar fi in alta tara.
Acum nu (mai) umbla cainii cu covrigi in coada. Criza se simte peste tot. |
Re:
Sigur ca nu imi imaginez un scenariu mult prea roz. Insa totusi, chestiunile de baza exista si nu se compara cu ce este aici. Oricum, cale lunga pana acolo...
|
Pai sunt recunoscute studiile de aici?
|
Citat:
|
Pai si de ce sa faci atat efort pentru o meserie care nu ai degand sa o practici in Romania sau chiar daca ai incerca, sansele de a avea o slujba bine platita sunt destul de mici iar afara nu poti sa o practici?
Daca ai de gand sa emigrezi, pune deoparte bani pentru asta, gaseste-ti acolo o slujba buna din care sa poti sa te intretii si sa platesti cursurile care sunt valide acolo. Alfel, mai piezi inca 2-3 ani aici, cheltui niste bani si pentru ce? |
Citat:
Nu este atat de simplu. Mai ales pentru mine, cu un copil mic dupa mine. Nu am 19 ani ca sa o iau iar de la capat cu facultati si doctorate. As lua-o si maine de la zero, in strainatate, daca as stii ca sunt acceptata la facultatea de acolo, sau poate si altfel, cu un an pauza, insa cine imi da mie bani de plecare si stabilire? Acum de exemplu, nu am decat bani de paine si nu stiu cat de optimista ma voi mai putea tine. E foarte complicat. Mai sper un pic. |
Citat:
daca ai noroc sa lucrezi din timpul facultatii la un cabinet sau magazin si pastrezi relatia buna cu angajatorii, ( si nu intri in vreun conflict de interese) mai ales dc e un lant mare, sa ramai si dupa ce termini, eu zic ca e ok, cel putin pana acumulezi cunostinte si resurse sa-ti deschizi propria afacere. daca vrei sa faci cabinet sau cosmetica insa iti trebuie si manualitate, pe care sa o exersezi din timpul facultatii, preferabi. dc vrei doar magazin, tb sa ai cunostinte bune de management/marketing, ceea ce din pacate iti trebuie si la cabinet, alaturi de manualitate. prea multa teorie (medicala ) nu are rost sa stii, ca nu intereseaza pe nimeni. Oricum pe cartile scriese de ai nostri nu prea are rost sa dai banii, pt ca si alea mai noi, ori sunt copy-paste dupa altele straine (ar fii bine) ori dupa altele mai vechi (ceea ce ma tem ). |
Citat:
Din pacate si anul 1 si anul 2, au profesori de genul descris mai sus de tine... Eu am invatat ca o nebuna sa pot promova... am avut profesor la care a trebuit sa dau de doua ori ca sa iau examenul. A fost oribil in sesiune. Cat despre carti, sunt vechi si fara sens. Insa sunt doua, trei materii la care ni le baga pe gat, ca altfel nu trecem... Nu intereseaza pe nimeni ca tu esti diferit, toti vor acelasi lucru. Din punctul asta de vedere, sunt foarte dezamagita. Am lucrat jumatate de an cu norma intreaga, mi-a placut foarte mult, in ciuda a multor lucruri... inca sper sa mai merg la cabinet. Pana la vara as avea posibilitatea sa invat lucrand cu animale mari. Insa acum, este obligatoriu sa am banii de taxa. Fara ei nu pot face nimic. :( |
Inca o data, ce te face sa crezi ca ai facut alegerea corecta?
Uite colega noastra de mai sus, a trecut prin toti cei 6 ani de facultate si acum lucreaza practic ca vanzatoare si nu cred ca n-ar fi vrut sa gaseasca un cabinet unde sa practice. Tu crezi ca poti duce inca 4 ani de facultate si pentru ce, sa obtii un salariu de 1000-1500 ron/luna si in plus studiile nu sunt recunoscute? Macar daca ai avea certitudinea ca s-ar putea echivala in strainatate cu un curs de scurta durata dar si acela, cu ce il platesti? Efortul asta nu era mai demn de medicina umana, de exemplu? |
Citat:
|
Adica medic veterinar.
De ce asa mare vis in legatura cu asta? |
Citat:
|
Nu vad de ce ar fi ceva asa complicat? Ti-e greu sa scrii?
E ceva rusinos, sau cum? |
Citat:
|
Mi se pare cam ciudat, pana acum ne-ai spus cate in luna si in stele despre viata ta si acum deodata, la un lucru minor..
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acum daca unii au impresia eronata ca daca nu iti faci treaba ca lumea si omori animale e mai putin grav decat sa omori oameni, adevarul e ca orice mesere ai avea, daca nu o faci cu simt de raspundere, tot de oameni iti bati joc, pana la urma, si daca esti lipsit de integritate si de simt moral, si pui interesele proprii mai presus, nu conteaza ce meserie ai, chiar si medic de oameni daca esti, tot nu o sa iti pese ca le faci rau, pe termen lung, daca asta iti satisface interesele imediate. |
Citat:
|
Citat:
Dar nu te-am intrebat de viata ta sentimentala, ce relatii ai avut cu barbatii sau alte lucruri care ar fi de inteles sa fie un mare secret. De fapt, se pare ca pana acum am fost cam singurul care l-a interesat ce facultate faci si de ce, deci stai linistita, majoritatea de aici pur si simplu nici nu e interesata de legaturile tale sentimentale secrete cu animalutzele. Si probabil nici de altele. Sper ca in "real life" sa ai prieteni mai buni cu care sa impartasesti motivatiile tale secrete, ambitiile, problemele, etc. |
Citat:
De ce n-ai investi timpul asta in medicina umana, o ocupatie cu mult mai multa trecere si sanse de viitor? |
Citat:
Ca pana la urma ai zis ca nici macar nu poti profesa in domeniu iar acolo unde lucrezi si are mai mult legatura cu comertul veterinar decat cu medicina veterinara esti pusa sa faci tot felul de invarteli, daca am inteles bine. |
Citat:
"Real life" este cum este... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Insa un lucru imbucurator este ca acei colegi care au fost bine pregatiti si au avut coloana vertebrala, dupa multi ani de servit la asemenea personaje, au reusit pana la urma sa-si deschida propria afacere, e drept la scara mai mica, dar macar nu sunt obligati sa umble cu "cioara vopsita" si sa faca compromisuri de ordin moral si profesional. |
Citat:
|
Fata de vremea noastra sa stii ca mie mi se pare ca facultatea a evoulat semnificativ, si ca dotari, si ca personal (ma refer la clinici) si ca cazuistica; probabil in primii ani sunt aceiasi dinozauri pitecantropi, insa in "clinici" s-a mai innoit matca, au aparut personaje noi si interesante. pe vremuri daca se nimerea sa ai ore dupa 12, mai ales medicala, infectioase, etc, batea vantul , nu mai era cazuistica de nici o culoare, acum am auzit ca la medicala mai ales se duce lumea dimineata la 9-10 cu animale si pana la 2-3 dupa-amiaza nu apuca sa intre ... Trebuie doar voi sa aveti dorinta de a invata si de a pune mana sa faceti ceva, efectiv; chiar si pe vremea noastra dc un student era vazut ca e interesat de cazuistica era lasat sau chiar indemnat sa participe la investigatii si la proceduri, desigur sub suprevegeherea si indrumarea cadrului didactic. Am avut si noi cativa profesori buni, o parte inca mai sunt, ba chiar am inteles ca s-au inmultit. Cred ca daca nu a devenit deja facultatea noastra competitiva, lucrul asta se va intampla in curand. Mai greu cred ca este sa se alinieze toti ceilalti practicieni, mai ales cei din teritoriu, adica viitorii nostri angajatori, ca astia sunt cam de moda veche, si ca ideologie si chiar si ca practica, sunt "pe stil vechi"...
|
Citat:
|
Buna
Buna Maria
Nu ai o alta ruda cu care ai putea lasa copilasul si tu sa ti cauti de munca in alta tara. Eu locuiesc in Anglia si poate te as putea ajuta. Daca esti interesata lasa mi adresa ta de mail. Elena |
Citat:
|
Nu stiu daca are vreo importanta, insa vroiam sa va spun ca de maine teoretic nu o sa am internet. O sa-l taie. Poate doar daca gasesc vreo retea wireless neparolata voi mai putea scrie (daca trebuie). Insa, in cazul in care nu o sa mai pot scrie, va doresc de pe acum Craciun fericit si un An Nou minunat! Imi pare rau daca v-am suparat pe unii dintre voi sau pe toti cu problemele mele, promit sa nu va mai deranjez, sau cel putin voi incerca. Si mai promit ca o sa ma straduiesc mai mult sa avem un viitor mai bun. Poate totusi mila lui Dumnezeu ajunge si la noi. Va rog sa va rugati si pentru noi daca puteti. Mai am 5 lei pana la mijlocul lui ianuarie. N-am reusit sa-i cumpar nimic celui mic. Sunt foarte trista, insa sper sa nu mai ajung vreodata asa...
Numai bine va doresc! Maria |
Probabil nu se pot compara temerile unui student obisnuit (examene, colocvii, promovari, etc) cu ale unei mame singure in preajma Craciunului... Nu poti ajunge la ai tai, macar acum de sarbatori? Poate primesti un ajutor de la tatal copilului? daca nu, nu ai prietene, colege pe care sa le vizitezi de Craciun? mergi la vreo biserica? acolo ai putea sa intalnesti persoane binevoitoare si cu siguranta si tu si cel mic veti primi dulciuri, fructe, sau poate chiar un cadou; la noi la biserica pana acum s-a facut in fiecare an serbare de Craciun, cu cadouri pt copii, pom, chiar si "Mos Craciun" (recunosc ca anul asta nu stiu daca s-a facut sau urmeaza sa se faca, nu mai sunt la curent). poate pana la urma nu e atat de important sa fie mancare multa pe masa, asta nu a facut fericit pe nimeni, cat linistea si impacarea sufleteasca. chiar daca acum e greu, vom invata sa supravietuim, nu avem incotro. cu siguranta vor veni si vremuri mai bune, Doamne ajuta!
|
Citat:
Din pacate, nu am putut sa ma aliniez in randul colegelor mele de la facultate, care au 20 de ani si petrec intr-una... viata mea "complicata" este vazuta ciudat si este prost inteleasa de catre colegele mele. Asa cum la fostul loc de munca eram vazuta ca pe un fel de victima, de zici ca daca esti parinte singur si te zbati, ai vreun fel de boala contagioasa... Am fost recent la un interviu si mi s-au scos ochii cu "ce faci cu copilul?, il duci undeva asa-i, ca sa poti munci la noi zi si noapte (vorba vine)?"... mi s-a acrit de tot. La ce mai cheama mame la interviu, daca le defavorizeaza in acest hal? Imi aduc aminte cum la locul de munca erau 2 gravide si de cat de nervoasa si antipatica era managera din acest punct de vedere... Am intrebat cred ca peste 20 de persoane, cunostinte, daca ma pot ajuta cu ceva, macar pana trec acest hop si nimic... unii sunt la munte, altii in vacante peste hotare si toti zic ca nu au bani. Nu mai am nicio asteptare acum. Sunt foarte dezamagita. Peste doua zile e Craciunul si sunt in pom. N-am de niciunele, de niciun fel... Si ma doare ca nici pt cel mic nu am un cadou... M-am tot gandit daca eu as avea mereu o situatie financiara foarte buna, daca as fi intrebata cum as proceda, oare tot ca ei? Nu cred, si sper sa am mereu bunavointa sa fac bine, in functie de puterile mele. Asta este, incerc sa fiu tare... Insa sunt extrem de trista. Craciun fericit si numai bine, tuturor! |
2014
La multi ani, tuturor!
Va doresc un an nou fericit! Un an nou extraordinar, plin cu reusite, sanatate si presarat cu bucurii! Un an nou lipsit de griji si deznadejde, un an nou bogat in dragostea si puterea lui Hristos! Va doresc tot ce-i mai bun! |
Buna seara!
M-am intors cu vesti.
Vreau sa va spun ca am reusit sa imi platesc integral, primele doua transe din taxa de studii la facultate (2750lei). Mai am 1050 lei de achitat, urmatoarea transa si ultima si aproximativ doua sute de euro de returnat unei persoane care m-a ajutat. Va multumesc pentru sprijin si rugaciuni, caci fara voi si Dumnezeu, nu as fi reusit! Chiar cand eram lipsita de speranta, in ultima clipa a venit ajutorul. Stiu ca nu e roz acum, insa sper din tot sufletul sa reusesc sa aranjez lucrurile cum trebuie. Mai sunt intr-adevar multe de facut... As vrea sa va intreb, iertati-mi indrazneala... m-am tot uitat pe freecycle, dar degeaba. Are cineva o centrala termica second-hand, chiar si noua, cu tot cu calorifere si vrea sa mi-o vanda in rate mici pe o perioada mare de timp? Nu mai fac fata cu mucegaiul si condensul! Am inhalat la greu umezeala si spori... si nu mi-e numai de mine, ci de cel mic... M-am tot incalzit dand drumul la cuptor, la aragaz, caci calorifer electric nu indraznesc sa pun in priza, la cat e de scump curentul... Stiu ca nu reprezint un candidat ideal in materie de finante, insa promit ca in timp, putin cate putin as achita-o. Daca stiti pe cineva, dati-mi va rog un pm. |
1 Martie
Buna dimineata!
Va doresc tuturor o primavara minunata, cu mult soare si bucurii infinite! Maria |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:11:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.