Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Poti sa ai o masina scumpa ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12947)

guardian knight 02.06.2011 21:20:19

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 365449)
Nu stiu daca bogatii se mantuiesc sau nu, dar chiar mi se pare aberant sa pretinzi ca este imoral sa ai bani.
Dumnezeu stie de ce unul are si altul nu are.. chiar nu este treaba noastra.

Ca sa nu mai vorbim ca un bogat, oricat de zgarcit ar fi, tot mai hraneste multi langa el, chiar indirect. Angajeaza oameni sa-i renoveze casa, altii sa-i conduca masina, sa-i sape gradina, sa-i gateasca, sa-i creasca copiii etc...
Langa un sarac nu se poate asa ceva! Deci sa nu-i mai vorbim de rau pe bogati ca daca fac rau, are cine sa-i judece.

(Asta-mi aminteste ca o cunostinta facea proiecte ecologice cu fonduri europene si avea nevoie de mana de lucru necalificata - dat cu sapa. Proiectgele se derulau in zone sarace si platea bine. Care a fost principalul impediment? Nu gasea oameni sa munceasca. Cereau salariul in avas si se imbatau din el, nu mai veneau la lucru decat daca aveau nevoie iar de bani de bautura! Si a avut proiecte in mai multe judete. Aaaa.. ca sa nu mai vorbim de ura ce o aveau oamenii impotriva lui.. i-au dat foc la materiale din pura rautate, au distrus noaptea ce se construia ziua etc.. Si repet: erau proiecte in folosul comunitatii, nu se imbogatea nimeni din asta)

Ultimul exemplu, e hazilu, dar cred ca e pura realitate ! Sa citeasca bine,si cei care ne contrazic !

guardian knight 02.06.2011 21:23:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 365477)
Am eu un teren. 1,1 hectare în Arges, la 10 km de Pitesti. In vatra satului. Are si o casa batraneasca pe el, cu lumina trasa si apa in poarta. Gasiti-mi un chirias, ca eu nu am gasit tot satul. Toata chiria pe care o vreau pe casa si pe hectar este un porc pe an.

Ce exemplu mai bun, vor contrazicatorii nostrii???

Lilith23 02.06.2011 22:42:07

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 365993)
Daca plecam de la premisa ca "om sarac " e ala ce s-a nascut sub ceru liber, enentual intr-o caruta cu coviltir...atunci ,e vorba de minoritarii nostrii,nomazi prin rasa,si nelegati de pamant,iubitori de calatorii si libertate,DA !

Ia mai du-te si tu pe la Cora,Kaufland,Iulius moll, Polus Center...ca am impresia ca locuiesti pe langa pata Rat,mai degraba ,daca zici mereu ca vezi in jur numa saraci !!!

Aratas-mi-i si mie, da te rog nu tigani,ca de astia is satul pana peste cap !

Te rog respectuos să nu mai ai tu "impresii" despre mine și viața mea!
Da, merg mereu la Cora, Kaufland, Polus, Iulius MALL . Prin munca mea cunosc zilnic zeci de oameni sărmani și nu sunt țigani. Cine nu vede că ei chiar există, este orb, indiferent sau trăiește cu capul în nori.
Dacă ți-ar păsa, i-ai vedea fără să trebuiască să ți-i arăt eu!

Lilith23 02.06.2011 22:44:20

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 365999)
Ce exemplu mai bun, vor contrazicatorii nostrii???

Uite o variantă mai bună: "Am o casă mică, pe undeva prin zona Clujului. Nu e nu știu ce, dar e locuibilă, are electricitate, apă și o grădinuță mică în spate unde poți planta niscaiva legume. Am dat-o spre locuință unei familii sărmane, cu doi copii mici, fără să le cer nimic în schimb. Așa, ca să le fac un bine".

Cum sună? ;) Îți răspund tot eu: utopic.

Yasmina 03.06.2011 00:05:51

Tatal meu a cumparat inainte de revolutie o casuta cu o mica gradina,intr-unul din vechile cartiere bucurestene;de multi ani dorea sa faca o investitie si aceasta s-a materializat cand niste rude batrane au avut probleme cu locuinta.Ce a propus el?Ca ei sa locuiasca in casa cat traiesc apoi casa sa se intoarca inapoi in familie,ca doar el o cumparase
In final s-a intors,dar dupa mult tam-tam,deoarece rudele incepusera sa-si faca planuri serioase cu privire la mostenitori;fara stirea noastra au instrainat casa printr-un contract cu niste straini luati din ziar!
Am fost foarte dezamagita de aceasta tradare,dar in final lucrurile s-au asezat asa cum era firesc!

windorin 03.06.2011 00:44:47

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 364265)
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus.
Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine?
Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?

Fiecare se va pronunta potrivit curateniei inimii sale.
Raspunsul va diferi in functie de cum priveste cel in cauza lumea aceasta si raportarea la semeni.

Hristos nu a avut nici macar unde sa'si plece capul.
'Vulpile au vizuini si pasarile cerului cuiburi, dar Fiul Omului n-are unde sa-Si plece capul' (Luca 9, 58).

Apostolii i'au urmat Lui, ascultandu'L.
'Și chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere și stăpânire peste toți demonii și să vindece bolile. Și i-a trimis să propovăduiască împărăția lui Dumnezeu și să vindece pe cei bolnavi. Și a zis către ei: Să nu luați nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani și nici să nu aveți câte două haine.' (Luca 9, 1-3)

Se poate si altfel, insa fiecare sa implineasca atat cat poate !
Domnul nu va cere nimanui lucruri peste putere.

Cat despre masina, fiecare sa hotarasca in masura in care intelege.

guardian knight 04.06.2011 16:27:51

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366035)
Te rog respectuos să nu mai ai tu "impresii" despre mine și viața mea!
Da, merg mereu la Cora, Kaufland, Polus, Iulius MALL . Prin munca mea cunosc zilnic zeci de oameni sărmani și nu sunt țigani. Cine nu vede că ei chiar există, este orb, indiferent sau trăiește cu capul în nori.
Dacă ți-ar păsa, i-ai vedea fără să trebuiască să ți-i arăt eu!

Eu sper ca ai inteles spiritul de gluma in leg. cu pata rat ,si sper ca nu te-ai suparat!

Poate or fi oameni sarmani,da ti-as pune doua intrebari :
1). sunt putini sau numerosi,adica mai degraba sunt exceptii sau o masa mare de oameni?
2). cum ai pot recunoaste pe stada,afara de cersetorii tigani, cum arata ei, sunt imbracati in zdrente, semiimbracati,is mai palizi ,mai trasi la fata, mai slabanogi ?

guardian knight 04.06.2011 16:30:36

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366037)
Uite o variantă mai bună: "Am o casă mică, pe undeva prin zona Clujului. Nu e nu știu ce, dar e locuibilă, are electricitate, apă și o grădinuță mică în spate unde poți planta niscaiva legume. Am dat-o spre locuință unei familii sărmane, cu doi copii mici, fără să le cer nimic în schimb. Așa, ca să le fac un bine".

Cum sună? ;) Îți răspund tot eu: utopic.

Ce sa inteleg din exemplul tau,dealtfel, admirabil ?!

Ai dat tu personal o locuinta la niste sarmani ?
sau, ai expus o situadie dezirabila,ipotetica pe care ar trebui sa o facem fiecare daca am avea o casa libera ?

Lilith23 04.06.2011 17:19:17

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 366497)
Ce sa inteleg din exemplul tau,dealtfel, admirabil ?!

Ai dat tu personal o locuinta la niste sarmani ?
sau, ai expus o situadie dezirabila,ipotetica pe care ar trebui sa o facem fiecare daca am avea o casa libera ?

Am expus o variantă mai bună și mai generoasă la oferta care fusese deja făcută. Ce fac eu, personal, o fac pentru a ajuta, nu pentru a mă lăuda.

Lilith23 04.06.2011 17:38:48

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 366495)
Eu sper ca ai inteles spiritul de gluma in leg. cu pata rat ,si sper ca nu te-ai suparat!

Poate or fi oameni sarmani,da ti-as pune doua intrebari :
1). sunt putini sau numerosi,adica mai degraba sunt exceptii sau o masa mare de oameni?
2). cum ai pot recunoaste pe stada,afara de cersetorii tigani, cum arata ei, sunt imbracati in zdrente, semiimbracati,is mai palizi ,mai trasi la fata, mai slabanogi ?

Nu, nu m-am supărat, dar nici nu m-am prăpădit de râs.

1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.

2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.

Yasmina 04.06.2011 20:35:10

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366506)

1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună.

2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede.

Din fericire,inteligenta nu este conditionata de starea materiala;si desigur daca un copil pierde educatia oferita in gradinita nu inseamna ca a pierdut totul,educatia incepe in gradinita este adevarat insa nu se termina aici!
Si in plus mai exista si cei "7 ani de acasa"care intra in componenta"educatiei" si de care mamicile trebuie sa tina cont:)

Exemplul folosit cu oul kinder si papusa este irelevant pentru neputinta materiala a unei familii-mai sunt cazuri in care parintii nu vor sa dezvolte la extrem ego-ul copiiilor si din acest caz nu le ofera tot ce acestia cer fara discernamant.

In alta ordine de idei,nu stiam ca se percep taxe la gradinitele de stat...nu ar trebui

Lilith23 04.06.2011 21:38:42

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 366554)
Din fericire,inteligenta nu este conditionata de starea materiala;si desigur daca un copil pierde educatia oferita in gradinita nu inseamna ca a pierdut totul,educatia incepe in gradinita este adevarat insa nu se termina aici!
Si in plus mai exista si cei "7 ani de acasa"care intra in componenta"educatiei" si de care mamicile trebuie sa tina cont:)

Exemplul folosit cu oul kinder si papusa este irelevant pentru neputinta materiala a unei familii-mai sunt cazuri in care parintii nu vor sa dezvolte la extrem ego-ul copiiilor si din acest caz nu le ofera tot ce acestia cer fara discernamant!

In alta ordine de idei,nu stiam ca se percep taxe la gradinitele de stat...nu ar trebui

Sigur că inteligența nu e condiționată de starea materială, dar e hrănită de aceasta. Nu știu dacă ai copii, însă toate jucăriile educaționale și cărțile pentru copii sunt foarte scumpe. În plus, e demonstrat (și am observat și eu, în puținii mei ani de muncă) faptul că un copil care călătorește mult și vede locuri diverse, e mult mai deschis și se dezvoltă mai repede, din toate punctele de vedere. Și nu vorbesc neapărat de călătorii în străinătate sau știu eu pe unde. Ci week-end-uri la pădure, pe munte etc. Nici alea nu le poți face fără să scoți câteva sute de lei din buzunar. Da, cei șapte ani de acasă contează mult, dar la școală, din câte știu eu, se cere să ai grupa pregătitoare. În plus, la grădiniță se dezvoltă unele abilități pe care e greu să le dezvolți acasă cu copilul tău, dacă nu ai măcar cunoștințe de bază de pedagogie și psihologia copilului. La asta se adaugă faptul că pentru a-i dezvolta personalitatea unui copil, e nevoie de multă socializare. La grădiniță copiii socializează mult, învață regulile de conviețuire, de integrare într-un grup, de comportament în contact cu adulți și copii de vârsta lui.

Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine".

Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste.

guardian knight 05.06.2011 13:31:27

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366506)

Poate ca tu esti cu adevarat o persoana plina de compasiune si mila,si de aceea esti inclinata mai tare inspre a vedea partea goala a paharului...
In realitate, totusi,cred ca procentul oamenilor extrem de saraci e unul totusi mai mic...

Chiar azi am fost la Cora, si iesind sa merg inspre masina din parcare,nu am putut sa nu observ un "roman" ,un cetatean simplu ca oricare altu (ca nu e nici becali,nici patriciu !) si care alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa, isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ???

guardian knight 05.06.2011 13:40:03

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366502)
Am expus o variantă mai bună și mai generoasă la oferta care fusese deja făcută. Ce fac eu, personal, o fac pentru a ajuta, nu pentru a mă lăuda.

La fel cum Domnul Isus,ne-a aratat practic prin exemplu personal si viu, cum sa procedam in viata de zi cu zi urmandu-l pe El,asa,cred ca pot si unii dintre noi,fara a fi invinuiti de marire sau lauda, sa ne arate,fara fereala, faptele lor bune si generoase la adresa semenilor.
Ca vazand ,noi, cei care suntem zgarciti, nemilosi si rai,ce fapte bune fac alti semeni de-ai nostri,sa ne mustre constiinta si sa facem mai mult si noi...

Era odata pe forum un o postare in care fiecare om era invitat sa zica o fapta buna !
Ce credeti ca scriau?
Cei mai multi se fereau sa zica ca au facut o fapta buna,si numai extrem de putini erau cei care ziceau ceva concret ! Si chiar era o dezbatere aprinsa pe subiectul daca sa zici sau sa nu zici !

Mihnea Dragomir 05.06.2011 13:49:05

Eu mă gândesc cam câte taxe trebuie să fi plătit acela pentru statul social care, teoretic, are grijă de săraci. Și mă ia cu amețeală.

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 366706)
alaturi de o masina de teren noua,scumpa si luxoasa,

Ceva gen Land Rover ? Cam 80 000 de euro. Atunci înseamnă că în chiar momentul când a achitat-o, 19 200 de Euro (adica 80 440 de RON) au intrat în buzunarul statului, pentru cei săraci. Ca să o înmatriculeze, a mai plătit o taxă cu al cărei nivel nu sunt la curent. Ca să ajungă cu ea la Cora, a băgat benzină: mai mult de jumătate din valoarea benzinei s-a dus la săraci, ca TVA și acciză. Cora este la capătul orașului, nu ? Ca să meargă un pic mai încolo, are nevoie de Rovinietă, proporțională cu cilindreea care trebuie să fie de peste 3000 de cmc.
Citat:

isi descarca caruciorul asa de plin de cumparaturi ca dadea pe afara ! Gandeste-te cat costa sa umpli un carucior cora pana la varf ???
Depinde mult de ce anume era în căruciorul acela plin moț. În medie, umplerea lui costă în jur de 500 de RON. Când a trecut pe la casă, acești 500 de RON i-a plătit (rotunjit) astfel: 400 de lei cât a costat, de fapt, marfa și 100 de lei a dat pentru săraci, ca TVA.

Melissa 05.06.2011 14:09:42

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 366711)
Eu mă gândesc cam câte taxe trebuie să fi plătit acela pentru statul social care, teoretic, are grijă de săraci. Și mă ia cu amețeală.

Ceva gen Land Rover ? Cam 80 000 de euro. Atunci înseamnă că în chiar momentul când a achitat-o, 19 200 de Euro (adica 80 440 de RON) au intrat în buzunarul statului, pentru cei săraci. Ca să o înmatriculeze, a mai plătit o taxă cu al cărei nivel nu sunt la curent. Ca să ajungă cu ea la Cora, a băgat benzină: mai mult de jumătate din valoarea benzinei s-a dus la săraci, ca TVA și acciză. Cora este la capătul orașului, nu ? Ca să meargă un pic mai încolo, are nevoie de Rovinietă, proporțională cu cilindreea care trebuie să fie de peste 3000 de cmc.

Depinde mult de ce anume era în căruciorul acela plin moț. În medie, umplerea lui costă în jur de 500 de RON. Când a trecut pe la casă, acești 500 de RON i-a plătit (rotunjit) astfel: 400 de lei cât a costat, de fapt, marfa și 100 de lei a dat pentru săraci, ca TVA.

Deci iata cum se ia de la bogati si se da la saraci! Vrei, nu vrei, donezi pentru saraci! Cu cat doresti mai mult lux, cu atat "milostenia" e mai mare..

mirabela 05.06.2011 14:13:14

si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.

este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366584)
Sigur că inteligența nu e condiționată de starea materială, dar e hrănită de aceasta. Nu știu dacă ai copii, însă toate jucăriile educaționale și cărțile pentru copii sunt foarte scumpe. În plus, e demonstrat (și am observat și eu, în puținii mei ani de muncă) faptul că un copil care călătorește mult și vede locuri diverse, e mult mai deschis și se dezvoltă mai repede, din toate punctele de vedere. Și nu vorbesc neapărat de călătorii în străinătate sau știu eu pe unde. Ci week-end-uri la pădure, pe munte etc. Nici alea nu le poți face fără să scoți câteva sute de lei din buzunar. Da, cei șapte ani de acasă contează mult, dar la școală, din câte știu eu, se cere să ai grupa pregătitoare. În plus, la grădiniță se dezvoltă unele abilități pe care e greu să le dezvolți acasă cu copilul tău, dacă nu ai măcar cunoștințe de bază de pedagogie și psihologia copilului. La asta se adaugă faptul că pentru a-i dezvolta personalitatea unui copil, e nevoie de multă socializare. La grădiniță copiii socializează mult, învață regulile de conviețuire, de integrare într-un grup, de comportament în contact cu adulți și copii de vârsta lui.

Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine".

Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste.

Melissa 05.06.2011 14:29:45

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 366714)
unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Nu poate fi ceva mai dureros pentru un parinte decat sa-si stie copilul marginalizat. Mereu m-am intrebat de unde le vine copiilor sa faca discriminari sociale de mici??? Oare primesc de la parinti instructiuni cu cine sa se joace? Sau au ei un instinct anume care ii face sa-si doreasca companii asemanatoare din acest punct de vedere? Sau e pura coincidenta?

E interesant ca la varsta asta, nu se fac discriminari pe baza inteligentei. Copiii sclipitori sa se joace separat de copiii mai putin dotati intelectual.Culmea, ca se fac discriminari numai pe criterii financiare. Oare de ce??

Lilith23 05.06.2011 14:42:08

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 366714)
si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.

este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Nu este deloc o mare greșeală. Copiii mici (mă refer în special la cei de grupă mică) se adaptează destul de greu la schimbarea majoră din viața lor pe care o presupune începutul grădiniței. Au nevoie de ceva familiar, de acasă, ca să le dea sentimentul de securitate. O despărțire prea bruscă de tot ce e familiar pentru el poate fi marcantă pentru copil. În primele săptămâni, veneau mereu cu câte o jucărie după ei. Apoi am instituit "Ziua jucăriilor", tocmai pentru a nu face despărțirea prea brusc și subit. Rămâne la latitudinea și bunul-simț al părinților să nu-și trimită copiii cu cele mai scumpe jucării, pe care alții nu și le permit.

Melissa 05.06.2011 14:58:43

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 366717)
Nu poate fi ceva mai dureros pentru un parinte decat sa-si stie copilul marginalizat. Mereu m-am intrebat de unde le vine copiilor sa faca discriminari sociale de mici??? Oare primesc de la parinti instructiuni cu cine sa se joace? Sau au ei un instinct anume care ii face sa-si doreasca companii asemanatoare din acest punct de vedere? Sau e pura coincidenta?

E interesant ca la varsta asta, nu se fac discriminari pe baza inteligentei. Copiii sclipitori sa se joace separat de copiii mai putin dotati intelectual.Culmea, ca se fac discriminari numai pe criterii financiare. Oare de ce??

Lilith draga, tu fiind educatoare, nu ai gasit vreo explicatie la atitudinea aceasta? N-ai observat care ar fi cauza?

mirabela 05.06.2011 15:28:20

Toti copii sunt inteligenti, doar ca unii sunt mai retrasi. De obicei copii rasfatati sunt cei care socializeaza cel mai mult, sunt copii care stiu ce vor si stiu cum sa obtina, si atunci cauta compania altor copii rasfatati. Copii rasfatati sunt copii de parinti instariti. Copii retrasi ii vezi mereu jucandu-se singuri, fie mereu cu aceeasi jucarie de care se ataseaza, sau se joaca cu alt copil retras, de multe ori se joaca fara ca sa vb intre ei. Deja se formeaza primele bisericute, si la masa se aseaza unii langa altii.

Aici intervine educatorul, daca vrea. Mi-au displacut mereu bisericutele, astfel ca-n timpul orelor am creeat un joc, prin care integram si copii retrasi. E o munca grea, dar si cand rezultatele apar, satisfactia e dubla.

Intr-adevar unii copii sclipesc, dar sunt putini. Acesti copii provin de regula dintr-o familie, unde parintii se ocupa de ei, deseaneaza impreuna, parintii le citesc povesti, le cumpara carti cu viata animalelor, etc.

Multi dintre parinti considera gradinita, o joaca.Dar nu e asa, deprinderile formate aici sunt foarte importante. Un copil in clasa I , dupa ce a fost la toate grupele de la gradi, inclusiv pregatitoare, este mult mai bine pregatit decat un copil care nu a fost la gradi, si tinut acasa de cele mai multe ori de parinti, pe motiv ca ii este greu sa se treazeasca dimineata, alt motiv ar fi ca e mic, si sa se uite la desene animate.

Despre copii care vin la grupa mica, le este ff greu, dar nu imposibil. Parintele instarit cand cumpara o jucarie unui copil, i-o cumpara ca-i place, e frumoasa, copilul si-o doreste, si devine un lucru normal pentru parinte etc. Un parinte mai sarac, ii cumpara copilului o jucarie in functie de posibilitatea materiala. Acum, parintii instariti nu au de unde sa stie, ca alti copii nu au jucarii ca si copii lor. De cele mai multe ori, rugam parintii sa nu arunce jucariile, si mai degraba sa le doneze gradinitei, astfel si copii mai saracuti puteau sa se joace la gradi cu jucarii frumoase.

Marimira 05.06.2011 15:42:30

Eu nu cred caii invata parintii sa faca discriminari, probabil ca ii vad pe acestia ca fac si ii copiaza!

Sa va spun si eu ceva si mai trist, eu cresc singura 2 copii- nu primesc demai bine de 1 an pensie de la tatal lor, o ducem destul de greu desi suntem ajutati deparintii mei si de o mana de oameni credinciosi.
DA, SUNT SI CRESTINI CU SUFLET MARE CARE SE GANDESC LA SEMENII LOR!!!

Dzeu a randuit asa...ca ceea ce nu pot implini eu ..in ultima vremea nu M-a lasat sa demoralizez si Mi-a trimis ajutor in functie de nevoia mea; adica aveam nevoie de bani - primeam bani;aveam nevoie de mancare - primeam mancare!; aveam nevoie de haine, inclataminte primeam tot asa.Chiar si pentru mine, la fel s-a intamplat.
Intr-o seara am iesit pe usa spunandu-i copilului cel mare, ca nu am pantofi pt.primavara aceasta si nici bani sa-mi cumpar, era o constatare nu o suparare, am zis astae, fie cum o vrea Domnul,chiar eram curioasa sa stiu cum ma va scoate din impas.
O jumatate de ora mai tarziu, m-a sunat o prietena,buna crestina- om al bisericii si mi-a oferit 2 perechi de pantofi,in aceeiasi seara!!! I-am primit impreuna cu un geamantan de haine,care le cumparase pentru ea din Italia si nu-i veneau. Si intamplari de genul acesta s-au tinut lant tot postul Pastelui si inainte si dupa...asa a lucrat Domnul cu noi si multe alte mari ajutoare am primit, nu a dorit sa ma lase sa cadin deznadejde.

Insa, altceva vroiam sa va marturisesc. Opinia mea;chiar unele educatoare si cadre didactice in general fac diferente intre copii saraci si cei mai instariti.

Copilul meu cel mic este la gradinita.Cu ocazia serbarii de 8 Martie, una dintre mamele mai instarite a propus in intelegere cu majoritatea ca fiecare parinte sa dea cate 50 ron pt. a se cumpara cadouri doamnelor cu aceasta ocazie.
Intrucat aveam cheltuieli mari cu cu celalat copil,am spus ca nu dau,pt ca nu pot.

Totusi consider ca trebuie sa aratam apreciere si respect celor care se ocupa de educatia copiilor nostri si atunci am oferit simbolic cate o cutie de bomboane educatoarelor.
Doresc sa aflati ca s-au suparat pe mine(au aflat ca eu nu am dat bani!), m-au privit f. urat laserbarea de 8 Martie, mi-au vorbit pe un ton artagos si am constat la acea serbare ca au facut discriminare intre copii, cu rolurile, cu aprcierile nefondate spre copii bine situati financia defavorizndu-i pe cei saraci.

Asta e.Trist dar adevarat.Daca educatoarele fac diferente de acest fel la gradinita ce exemplu mai elocvent poate fi decat acesta.Ele mai mult decat parintii au facut aceste discriminari.

Lilith23 05.06.2011 16:28:09

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 366723)
Lilith draga, tu fiind educatoare, nu ai gasit vreo explicatie la atitudinea aceasta? N-ai observat care ar fi cauza?

Ba da. Și chiar voiam să-ți răspund. Copiii nu pot face discriminări pe baza inteligenței, pentru că ei nu conștientizează încă aceste diferențe. Ei interpretează ceea ce fac la grădiniță, ca fiind joacă, nu știu de "lecții" (sau cel puțin, așa ar trebui să fie. Spunea cineva că dacă un copil spune acasă "azi m-am jucat toată ziua la grădiniță", educatoarea lui e de nota 10. Dacă el spune "azi am avut lecție despre..." ceva nu e bine). Iar în joacă, nu se fac diferențe, de cine e mai bun și cine nu, în general. Mai ales dacă e joc de grup, în care e implicat și cadrul didactic, care are grijă ca toți copiii să participe activ la joc.

Cât despre discriminarea socială.... Copiii se identifică prin prisma grupului din care fac parte. Prima dată e familia, apoi colegii de la grădiniță. Într-o grupă de 30 de copii, niciodată nu vor fi toți prieteni între ei. Pentru că personalitățile și interesele diferă, chiar și la copii. Pe principiul ăsta sunt și diferențele între copiii mai înstăriți și cei mai modești. Părinții care își permit, își duc copiii în excursii, îi duc la cursuri de înot, pictură, gimnastică, balet etc. Unii din ei sunt colegi la astfel de cursuri, deci au mai multe de împărtășit. În general, eu nu am observat mari discriminări pe acest plan. Copiii sunt mai predispuși la a refuza compania copiilor violenți.
Mai sunt și copii ai căror părinți sunt prieteni dinainte sau se împrietenesc pe parcursul grădiniței, deci copiii vor și ei apropiați, evident.

Lilith23 05.06.2011 16:46:01

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 366730)
Toti copii sunt inteligenti, doar ca unii sunt mai retrasi. De obicei copii rasfatati sunt cei care socializeaza cel mai mult, sunt copii care stiu ce vor si stiu cum sa obtina, si atunci cauta compania altor copii rasfatati. Copii rasfatati sunt copii de parinti instariti. Copii retrasi ii vezi mereu jucandu-se singuri, fie mereu cu aceeasi jucarie de care se ataseaza, sau se joaca cu alt copil retras, de multe ori se joaca fara ca sa vb intre ei. Deja se formeaza primele bisericute, si la masa se aseaza unii langa altii.

Aici intervine educatorul, daca vrea. Mi-au displacut mereu bisericutele, astfel ca-n timpul orelor am creeat un joc, prin care integram si copii retrasi. E o munca grea, dar si cand rezultatele apar, satisfactia e dubla.

Intr-adevar unii copii sclipesc, dar sunt putini. Acesti copii provin de regula dintr-o familie, unde parintii se ocupa de ei, deseaneaza impreuna, parintii le citesc povesti, le cumpara carti cu viata animalelor, etc.

Multi dintre parinti considera gradinita, o joaca.Dar nu e asa, deprinderile formate aici sunt foarte importante. Un copil in clasa I , dupa ce a fost la toate grupele de la gradi, inclusiv pregatitoare, este mult mai bine pregatit decat un copil care nu a fost la gradi, si tinut acasa de cele mai multe ori de parinti, pe motiv ca ii este greu sa se treazeasca dimineata, alt motiv ar fi ca e mic, si sa se uite la desene animate.

Despre copii care vin la grupa mica, le este ff greu, dar nu imposibil. Parintele instarit cand cumpara o jucarie unui copil, i-o cumpara ca-i place, e frumoasa, copilul si-o doreste, si devine un lucru normal pentru parinte etc. Un parinte mai sarac, ii cumpara copilului o jucarie in functie de posibilitatea materiala. Acum, parintii instariti nu au de unde sa stie, ca alti copii nu au jucarii ca si copii lor. De cele mai multe ori, rugam parintii sa nu arunce jucariile, si mai degraba sa le doneze gradinitei, astfel si copii mai saracuti puteau sa se joace la gradi cu jucarii frumoase.

Să înțeleg că ești cadru didactic? La titularizare nu ai dat și examen din gramatică și ortografie?

Țin să te contrazic. Nu copiii răsfățați sunt cei mai sociabili, ci cei ai căror părinți au avut grijă să încurajeze socializarea și contactul sau joaca cu persoane diverse, de vârste diferite. A ieși cu copilul în parc cu fiecare ocazie, a-l ajuta să-și facă prieteni și a-i încuraja relațiile cu aceștia nu se numește răsfăț, ci dezvoltare emoțională.

The_Fallen 05.06.2011 17:52:14

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la acest forum il constituie opiniile transante gen asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru, in conditia in care aceste opinii nu au o baza de nici un fel.
Cand cineva spune "copiii sunt asa si asa si gandesc asa si asa" ar trebui sa zica cartea din care a citit asa ceva si autorul ei, daca este educator/psiholog sa spuna si sa adauge "bazandu-ma pe experienta mea personala" sau sa spuna "in cursul x sau y am invatat ca copiii sunt...".
Asa pot sa vin si eu si sa zic orice.
Acum ma veti intreba (in vrajba si dezinteresul ce par sa domneasca pe acest forum) "dar de ce nu te duci dumneata pe alt site?".
Pentru ca: forumul pe care activati se cheama CRESTIN ORTODOX.Din nume te astepti sa discuti lucruri legate de CRESTINISM cu persoane CUNOSCATOARE, care daca nu aduc dovezi si date clare in favoarea argumentelor taioase si infailibile pe care le aduc mai bine sa taca sau sa zica "dupa parerea mea personala care nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe experienta de viata si pe ce mi s-a nazarit".
Asa se construieste un forum. Chiar nu intelegeti ce responsabilitate aveti? Cine vine aici vine sa se informeze despre CRESTINISM si ia drept bun TOT ce ii se spune, pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea au habar cu privire la ceea ce zic.
Nu cum am citit pe un thread chiar de aici despre ingeri care au facut sex cu femeile oamenilor. Cine a scris asta sper ca macar "calatorea in slavi" ca macar sa aiba o scuza. Altfel maine poimaine aud despre ingeri care au organism biologic si produc sperma si despre cum se transmit genele supranaturale de la ei la descendenti.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ht=ingeri+cain

Lilith23 05.06.2011 20:41:04

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 366751)
Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la acest forum il constituie opiniile transante gen asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru, in conditia in care aceste opinii nu au o baza de nici un fel.
Cand cineva spune "copiii sunt asa si asa si gandesc asa si asa" ar trebui sa zica cartea din care a citit asa ceva si autorul ei, daca este educator/psiholog sa spuna si sa adauge "bazandu-ma pe experienta mea personala" sau sa spuna "in cursul x sau y am invatat ca copiii sunt...".
Asa pot sa vin si eu si sa zic orice.
Acum ma veti intreba (in vrajba si dezinteresul ce par sa domneasca pe acest forum) "dar de ce nu te duci dumneata pe alt site?".
Pentru ca: forumul pe care activati se cheama CRESTIN ORTODOX.Din nume te astepti sa discuti lucruri legate de CRESTINISM cu persoane CUNOSCATOARE, care daca nu aduc dovezi si date clare in favoarea argumentelor taioase si infailibile pe care le aduc mai bine sa taca sau sa zica "dupa parerea mea personala care nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe experienta de viata si pe ce mi s-a nazarit".
Asa se construieste un forum. Chiar nu intelegeti ce responsabilitate aveti? Cine vine aici vine sa se informeze despre CRESTINISM si ia drept bun TOT ce ii se spune, pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea au habar cu privire la ceea ce zic.
Nu cum am citit pe un thread chiar de aici despre ingeri care au facut sex cu femeile oamenilor. Cine a scris asta sper ca macar "calatorea in slavi" ca macar sa aiba o scuza. Altfel maine poimaine aud despre ingeri care au organism biologic si produc sperma si despre cum se transmit genele supranaturale de la ei la descendenti.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ht=ingeri+cain

Și legătura cu acest thread care e?

Eu aș instaura o regulă nouă pe forum: cei care nu știu că scrie corect, să intre pe un forum de DOOM2, înainte să treacă pe aici!

LaReine 05.06.2011 21:15:28

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366782)
Și legătura cu acest thread care e?

Eu aș instaura o regulă nouă pe forum: cei care nu știu că scrie corect, să intre pe un forum de DOOM2, înainte să treacă pe aici!

Si ce legatura are asta cu prezentul thread? Uite ca eu am facut romana cu Piști no bine?

Lilith23 05.06.2011 22:03:20

Citat:

În prealabil postat de LaReine (Post 366787)
Si ce legatura are asta cu prezentul thread? Uite ca eu am facut romana cu Piști no bine?

Nu știu dacă ai observat, dar îmi repeți întrebarea. Fără sens.

În fine. Nu-mi pasă cu cine ai făcut română, atâta timp cât știi să te exprimi corect. E strict problema ta!

Melissa 05.06.2011 22:20:15

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de discriminarile intalnite la copiii de gradinita.
:53:

The_Fallen 05.06.2011 23:55:02

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366796)
Nu știu dacă ai observat, dar îmi repeți întrebarea. Fără sens.

În fine. Nu-mi pasă cu cine ai făcut română, atâta timp cât știi să te exprimi corect. E strict problema ta!

Tu ai citit ce am scris?
Spune exact unde nu m-am exprimat corect cu corecturile necesare si trimitere la pagina cartii de gramatica din care te-ai inspirat.

Lilith23 06.06.2011 07:00:57

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 366827)
Tu ai citit ce am scris?
Spune exact unde nu m-am exprimat corect cu corecturile necesare si trimitere la pagina cartii de gramatica din care te-ai inspirat.

Citat:

asta SIGUR e alb cealalta e SIGUR negru
Corect: Asta e ALBĂ, cealaltă e NEAGRĂ. Acord în gen se numește.

Citat:

baza de nici un fel
Corect: niciun fel.

Citat:

ar trebui sa zica cartea din care a citit
Uite o cacofonie în toată splendoarea ei. Bravo!

Citat:

pentru ca este implicat faptul ca persoanele care isi dau cu parerea
Asta nu are absolut niciun sens.

QED, da? Cât despre cărțile de gramatică, nu trebuie să mă "inspir" de nicăieri, că aici nu facem literatură. E gramatică simplă, de bază. Dacă totuși vrei să studiezi un pic (ceea ce nu ți-ar strica), aș fi bucuroasă să îți fac trimitere la niște cărți!
Let me know! ;)

Yasmina 06.06.2011 08:31:23

meditatiile de gramatica sa se faca pe threadurile dedicate ac subiect!

Pt cei care nu stiu,exista mai multe threaduri cu probleme de gramatica unde se aduc in lumina aceste aspecte legate de scrierea corecta in lb romana.Pt mine cat si pt multi altii,aceste aspecte sunt importante insa nu atat de importante incat sa denaturam functiile unui forum care ne doreste frati intr-u Hristos!
Tocmai aceasta ar trebui sa fie unicitatea si frumusetea forumului,caci asa balacareala se face oriunde pe forumurile romanesti de generalitati!

P.S.-daca toate argumentele discutiei despre posesia masinilor scumpe s-au epuizat,rog adminul sa inchida acest thread!

Lilith23 06.06.2011 09:24:09

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 366854)
Pt cei care nu stiu,exista mai multe threaduri cu probleme de gramatica unde se aduc in lumina aceste aspecte legate de scrierea corecta in lb romana.Pt mine cat si pt multi altii,aceste aspecte sunt importante insa nu atat de importante incat sa denaturam functiile unui forum care ne doreste frati intr-u Hristos!
Tocmai aceasta ar trebui sa fie unicitatea si frumusetea forumului,caci asa balacareala se face oriunde pe forumurile romanesti de generalitati!

P.S.-daca toate argumentele discutiei despre posesia masinilor scumpe s-au epuizat,rog adminul sa inchida acest thread!

Stiu de aceste threaduri, dar nu pot sa merg sa spun acolo ca The Fallen e agramat(a). Aici a fost cazul, aici am spus. :)
Nu inteleg cu ce te incurca/deranjeaza. Niciun thread nu ar trebui sa fie inchis, pt ca daca peste cateva saptamani cineva vrea sa spuna ceva referitor la un subiect al carui thread a fost inchis, va deschide unul nou si mereu se va gasi cineva ca tine sa ii spuna "uita'te mai atent, a mai fost deschis un altfel de subiect".

Yasmina 06.06.2011 09:43:56

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366856)
Stiu de aceste threaduri, dar nu pot sa merg sa spun acolo ca The Fallen e agramat(a). Aici a fost cazul, aici am spus. :)
Nu inteleg cu ce te incurca/deranjeaza. Niciun thread nu ar trebui sa fie inchis, pt ca daca peste cateva saptamani cineva vrea sa spuna ceva referitor la un subiect al carui thread a fost inchis, va deschide unul nou si mereu se va gasi cineva ca tine sa ii spuna "uita'te mai atent, a mai fost deschis un altfel de subiect".

Ar fi de dorit sa nu spunem de nimeni ca este agramat;pe de alta parte este bine sa faci corecturi acolo unde vezi greseli si sa aduci lumina acolo unde nu exista!Cum sa impaci una cu cealalta?Simplu,poti sa dai exemple de greseli si forma corecta a acestora fara a implica userul care a facut"magaria";el stie sigur despre cine este vb...
Este o modalitate mai eleganta zic eu :)

LapetiteMoc 09.06.2011 02:59:22

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 365300)
eu sunt clujean ! si in orasul meu,ziceam ca nu prea vad oameni sarmani ,dimpotriva !
poate in alte locuri ale tarii sunt, nu stiu, or fi ! da eu vorbeam de orasul meu, de cca. 700.000 de locuitori !

da parca vad multe terenuri nelucrate, imasuri necosite !
chiar si om sarman , care nu are nimica, ar putea lua un teren pustiu si sa-l coseasca, sa-l semene,sa tina o vaca, un porc !

tatal meu a fost copil de taran,cand Romania era Regat,si mi-a povestit ca taranii traiau foarte bine, si nu le trebuia nimic in plus fata de ce aveau !
disciplina si ordinea la sate era mentinuta de temuta jandarmerie regala !

au venit comunistii si i-au bagat pe tarani in blocuri la orase...dezastu nostru national !!!
baiu asta il tragem si acuma,din pacate,e baiu taranului dezradacinat...rupt de traditia sacra a satului ancestral romanesc !
cuvantul taran, e peiorativ deja, e de batjocura,in loc sa fie de mandrie !
vai noua !
si ne mai vaitam ca suntem saraci...pai se vede de ce !

"Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat." (Lucian Blaga)

DianaCornea1983 09.06.2011 13:35:01

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 364265)
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?

Este o sfidare, dar avand in vedere ca traim intr-o lume in care credinta si faptele morale nu mai conteaza deloc sau aproape deloc, este absolut firesc. Normal, ca intr-o lume crestina cu adevarat un crestin care isi ia o masina de lux ar trebui sa faca donatii celor nevoiasi, nu stiu sa precizez exact cata milostenie. In Biblie se spune cat se poate de clar ca mai lesne este sa intre o camila prin urechea acului decat un bogat in imparatia cerurilor. eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.

N.Priceputu 09.06.2011 13:47:10

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367481)
eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.

Totuși, nu așa trebuie înțeles; ci doar că e foarte greu din cauza atașării de bogății (confort, plăceri ș.a.m.d.). Mântuitorul a spus aceasta după discuția cu tânărul bogat, care nu a putut renunța la bogățiile lui și să-L urmeze pe Hristos. Cine e bogat dar folosește averea în scopuri bune, cum ar fi să creeze locuri de muncă, să aibă grijă ca angajații lui să câștige bine, să facă ce poate și pentru defavorizații societății... acela cu siguranță va fi iubit de Dumnezeu.
În pilda cu bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, bogatul nu pentru că era bogat a ajuns în iad, ci pentru că era nemilostiv.
Și bogatul, și săracul, se pot mântui dacă trăiesc pentru Dumnezeu.

glykys 09.06.2011 13:48:46

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367481)
In Biblie se spune cat se poate de clar ca mai lesne este sa intre o camila prin urechea acului decat un bogat in imparatia cerurilor. eu inteleg din asta, ca absolut nici un bogat nu va intra in imparatia cerurilor.

http://www.ziarullumina.ro/articole;...a-si-acul.html

razvan_andrei 09.06.2011 13:56:58

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366846)
Corect: Asta e ALBĂ, cealaltă e NEAGRĂ. Acord în gen se numește.

Corect: niciun fel.

Uite o cacofonie în toată splendoarea ei. Bravo!

Asta nu are absolut niciun sens.

QED, da? Cât despre cărțile de gramatică, nu trebuie să mă "inspir" de nicăieri, că aici nu facem literatură. E gramatică simplă, de bază. Dacă totuși vrei să studiezi un pic (ceea ce nu ți-ar strica), aș fi bucuroasă să îți fac trimitere la niște cărți!
Let me know! ;)

Lilith, care ti-e problema? Nu toti stiu gramatica de 10. Eu, personal, la mine in familie sunt 'agramat'. Cand stau de vorba cu profesorii sau alte persoane incerc pe cat de mult posibil sa vorbesc asa cum am invatat: corect.
Nu inteleg de ce l-ai atacat pe The Fallen cu atata patima. De unde ai tu dreptul asta? Vad ca il corectezi de parca esti profesoara lui de romana, ba chiar ii faci si trimitere catre niste carti.
Nu mi-a placut modul tau de a-l critica, de parca vrei sa arati ca tu stii gramatica, iar el/eu/altii nu.

P.S.: scuze pt mesajul offtopic.

DianaCornea1983 09.06.2011 14:35:02

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 367483)
Totuși, nu așa trebuie înțeles; ci doar că e foarte greu din cauza atașării de bogății (confort, plăceri ș.a.m.d.). Mântuitorul a spus aceasta după discuția cu tânărul bogat, care nu a putut renunța la bogățiile lui și să-L urmeze pe Hristos. Cine e bogat dar folosește averea în scopuri bune, cum ar fi să creeze locuri de muncă, să aibă grijă ca angajații lui să câștige bine, să facă ce poate și pentru defavorizații societății... acela cu siguranță va fi iubit de Dumnezeu.
În pilda cu bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, bogatul nu pentru că era bogat a ajuns în iad, ci pentru că era nemilostiv.
Și bogatul, și săracul, se pot mântui dacă trăiesc pentru Dumnezeu.

Multumesc pentru precizari, cu toate ca aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, eu un lucru nu inteleg, totusi de ce Mantuitorul a cerut apostolilor sa nu aiba averi si sa renunte la tot, familie inclusiv pentru El. Nu ar insemna asta, ca toti ar trebui sa facem la fel daca ne pretindem crestini?
Daca la familie este greu sa renunti totusi cred ca la averi ar fi mai usor sa renunti, sa fim sinceri ce bogati sunt mai atasati de credinta decat de bogatiile lor, prin insasi faptul ca sunt bogati asta spune multe despre ei, sunt mai preocupati sa isi procure bogatile decat sa duca o viata in Hristos? Poate sunt si bogati credinciosi dar sunt exceptii, saracii sunt de multe ori mai credinciosi ca acestia!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:14:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.