![]() |
Citat:
E SIMPLU multa iubire |
Citat:
Sa nu uitam ca multi traducatori si-au adus contributia la textul actual al Bibliei. Poate ca unul a vrut sa infrumuseteze putin textul. |
Citat:
1. Expresia "rodul viței" apare în două evanghelii paralele: Marc.14,25; Luca 22,18. 2. În cele mai vechi manuscrise descoperite ale Bibliei expresia γενήματος τής άμπέλου este prezentă. Vă dau un singur exemplu, dacă este nevoie revin și cu altele: http://images.csntm.org/Manuscripts/...A_02_0019b.jpg Pe această coală din Codex Alexandrinus (sec.IV) găsiți expresia intactă și integrală la Marcu 7,25 (în rândul 7 de sus). |
10. Si i-a zis: Orice om pune intai vinul cel bun si, cand se ametesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum.
Daca mustul ameteste nu e vin? Asta e ca si mancatul de carne care adventistii il interzic precum si alte porunci care sunt inexistente dar pe care adventistii ca sa se arate mai nu stiu cum le le pun in vedere. Vezi ca cred ca esti pe langa si biserica adventista a recunoscut ca nu este interzis sa bei vinul! Apoi din rodul vitei nu se face si vin? Nu uita ca si Noe s-a ametit fara sa vrea. Si noi de unde stim ca mustul nu a devenit vin si riscam sa ne ametim? Apoi adventistii consuma must? Evreii consuma vin? Pe bune cum mai ai curaj sa vi cu postarile tale aici? Bine ca nu dai exemple si cu profetii implinite de White. Ti-ai dat seama si tu ca te-ai face de ras. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
De la momentul scrierii evangeliilor si pana la Codex Alexandrinus au trecut 3 secole. Sa mai amintesc ca este vorba de cea mai grea perioada din istoria crestinismului? Cine poate sti prin cate minti si guri au trecut evangheliile in acest timp? |
Citat:
|
Citat:
da se stie ca multi copisti adaugau si ei ceva manuscrisului pe care il copiau. |
Citat:
Care-s acei multi? Câteva note de subsol astăzi inventariate... |
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
in primul rand biserica adventa a recunoscut ca in acel pasaj era vorba despre vin. Ai ramas in urma putin. Dar sa vedem daca ai dreptate in cea ce scri mai sus.Iisus a facut un vin bun care nu ameteste zici tu. Dar a condamnat el gazda ca in loc de must a pus vin? Dar nu aici e problema grava. Si mai grava este ca contrazici biblia! Cum se impaca :"Orice om pune la masa intai vinul cel bun; si, dupa ce oamenii au baut bine(vedem ca Iisus a facut vinul bun dar acesta ameteste deoarece este scris:oamenii au baut bine sau oamenii sau ametit), atunci pune pe cel mai putin bun; dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum(adica acela care ameteste). Deci Iisus daca punea must el era vinul cel bun conform :dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum.dar ce face vinul cel mai bun conform bibliei?Citam :Orice om pune la masa intai vinul cel bun; si, dupa ce oamenii au baut bine(adica s-au ametit). Deci vinul bun ameteste! Din punct de vedere al unui om care consuma vin Iisus a procedat corect. Mai intai gazda punea vinul cel bun la gust si cel mai de calitate apoi gazda punea si vin mai slab de o calitate mai putin buna cand oamenii erau usor ametiti. Dar Iisus nu avea cum sa faca un astfel de vin mai putin bun! Apoi iar nu ai raspuns. Tu bei must. Dar daca te imbeti nestiind ca acesta e deja vin? Oricum ai vazut ca contrazici biblia? |
Citat:
rodul vitei SUNT STRUGURII , EI FAC VINUL ... mesenii STIU VINUL CUM E .... asadar sectare NU MAI VRAJI ca nu tine ..... iisus A BINECUVINTAT apa DE S-A FACUT VIN si asta poate determina ce spui tu NU CA NU AVEA ALCOOL .... stiu ca e prea profund pentru tine :4: asa cum pun pariu ca nu intelegi cum se transforma vinul in sangele domnului si crezi ca e o metafora si nu e singe , nu? ha ha ha ... multa iubire |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
si face asta singur, fara ajutor. |
Citat:
da versetul intreg ca sa ma distrez cu tine .... multa iubire ps si rodul vitei CIND A FACUT MINUNEA CU VINUL era APA .... cita prostie (lipsa de invatatura ) .... morrrr de rasss ... asa sunt toti sectarii ? :24: multa iubire |
Citat:
|
Citat:
interventia omului apare doar pentru a asigura calitatea bauturii rezultate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
multa iubire ps toti sectarii au logica asta ? atunci nu e de mirare ca vorbesc timpenii :21: |
Citat:
multa iubire |
Citat:
MULTA IUBIRE |
nu inteleg cum a ajuns topicul asta la 27 de pagini... scrie clar alb pe negru ca a fost vin, si apoi si Pavel spune cand vorbeste de "Cina Domnului" ca unii se imbatau... Ultima data cand am verificat oamenii nu se imbata cu must ci cu vin.
|
Citat:
cand zici necrestini, te referi la musulmani? |
Citat:
"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare", tot astfel voi face și cu slujitorii Mei; Mă voi feri să stric tot!" (Isaia 65,8) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
crezi ca David se referea la must?! |
Totusi osufranul am vazut ca biblia te contrazice .Iisus a facut vin bun care te ameteste. Ai trecut cam usor peste postare. Tu ai zis ca acel vin bun facut de Iisus nu te imbata dar biblia spune altceva!
Apoi cine mai stie pozitia adventista care e schimbatoare? Ne intersam nu avea nici o grija. Chiar tu te speli pe dini? Vezi ca pasta contine alcool! |
Citat:
nu-l rupe ... adica nu il consuma ..... :5: .... multa iubire |
Citat:
|
Să nu aud de vin. Eu am nevoie acuma de o bere. Ce bine că am pus la frigider încă de ieri cutii de bere Pils, luate de la Mega Image cu 1,6 Ron ! Una rece. Noroc !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:39:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.