Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

osutafaraunu 19.12.2011 10:56:20

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416378)
Am sa folosesc o exprimare pe care o folosesc multi teologi protestanti si noeoprotestant: "Dupa parerea mea"

Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!

Citat:

Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine?

Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?

Citat:

Acum am inteles. Ba da. Dumnezeu Fiul, nu Iisus Hristos.

Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.

Profetul de carton 19.12.2011 10:58:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416386)
Ok, asta am sa fac. Multumesc.

Nu aveti pentru ce... sa stiti ca in continuare va voi purta aceeasi stima si respect, chiar daca nu vom mai continua dialogul.

Profetul de carton 19.12.2011 11:03:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416365)

P.S. Ați reușit să faceți varză conceptul și aproape-mi pare rău că m-am abținut a comenta a doua parte a postării. Poate ați fi învățat ceva...

Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.

osutafaraunu 19.12.2011 11:06:44

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416394)
Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.

Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?

Profetul de carton 19.12.2011 11:09:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416396)
Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?

Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?

Lucian008 19.12.2011 11:20:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416391)
Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!

Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Citat:

Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?

Corect. Dar lumea acesta nu mai are ca scop si nu isi mai propune ca tinta finala mantuirea. Acesta este lumea in care traim. Nu suntem izolati si rupti de ea. Si in versetul dat ca exemplu nu se specifica faptul ca acele informatii il vor face sa isi piarda sufletul, doar ca nu ii sunt utile ptr mantuire. Atat.

Citat:

Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.

Dumnezeu Fiul este neschimbat. Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte. Doamne fereste, ar fi o erezie. Asta este una dintre tainele Dumnezeirii.
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.

anita 19.12.2011 11:35:25

Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului

osutafaraunu 19.12.2011 11:37:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416400)
Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?

Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

osutafaraunu 19.12.2011 11:39:54

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416407)
Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"...

Citat:

Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte.

Acum în Cer, Fiul are și fire umană?. Dar... chiar vă rog să nu răspundeți... mai bine-mi retrag întrebarea:40:

Citat:

Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.

Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea?

Profetul de carton 19.12.2011 11:52:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416418)
Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

Unde a poruncit Isus pazirea Sambetei?

Profetul de carton 19.12.2011 11:54:23

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416416)
Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului

A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp? cum ar fi aceasta? as zice ca L-am dezonora daca nu I-am recunoaste calitatea de Dumnezeu plin, fara nimic uman, cum a fost si este din vesnicii.

osutafaraunu 19.12.2011 11:59:24

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416425)
Unde a poruncit Isus pazirea Sambetei?

Pe Muntele Sinai.

ioanna 19.12.2011 12:02:43

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 416339)
Eu n-am inteles care e pozitia Bisericii Adventiste de ziua a 7-a fata de intersubiectivitatea fiintei divine. Adventistii cred in Tatal, necauzat si nenascut, care are pururea Cuvantul Sau (Fiul) nascut din El, enipostatic si Duhul ce exista intr-o ipostaza proprie care purcede din Tatal si se „odihneste” in Fiul facandu-l cunoscut sau au o pozitie diferita? Am senzatia ca exista ,totusi, o diferenta intre perceptia ortodoxa si cea adventista a Sfintei Treimi.

Nu uitati sa-mi raspundeti si mie :)

osutafaraunu 19.12.2011 12:06:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 416430)
Nu uitati sa-mi raspundeti si mie :)

Mi-e teamă pur și simplu că voi fi prins la mijloc, căci inevitabil am atinge chestiunea filioque. De aceea prefer să mă axez mai mult pe problemele practice ale teologiei adventiste. Eu nu sunt teolog.

ioanna 19.12.2011 12:07:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416433)
Mi-e teamă pur și simplu că voi fi prins la mijloc, căci inevitabil am atinge chestiunea filioque. De aceea prefer să mă axez mai mult pe problemele practice ale teologiei adventiste. Eu nu sunt teolog.

Ok, cum doriti. Nu vroiam polemica, nu vroiam sa dezbatem filoque sau crezul ortodox, fiecare cu a lui,pur si simplu nu stiam cu credeti d-voastra, atata tot.

Profetul de carton 19.12.2011 12:08:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416429)
Pe Muntele Sinai.

acolo a fost degetul lui Dumnezeu Tatal

osutafaraunu 19.12.2011 12:10:35

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416435)
acolo a fost degetul lui Dumnezeu Tatal

Dacă certificați dumneavoastră, musai că așa trebuie să fie!

Profetul de carton 19.12.2011 12:11:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416436)
Dacă certificați dumneavoastră, musai că așa trebuie să fie!

Cititi in Scripturi.
Reluati Noul testament si aratati-mi unde Isus sau vreun apostol porunceste tinerea Sambetei.

anita 19.12.2011 12:19:22

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416426)
A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp? cum ar fi aceasta? as zice ca L-am dezonora daca nu I-am recunoaste calitatea de Dumnezeu plin, fara nimic uman, cum a fost si este din vesnicii.

Dumnule ,Hristos are doua firi ,chiar daca El s-a inaltat.
Asa ne invata biserica ortodoxa.
Coptii din Egip spun ca are o singura fire ,dumnezeiasca.
Dumneavoastra sunteti ortodox?

osutafaraunu 19.12.2011 12:26:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416438)
Cititi in Scripturi.
Reluati Noul testament si aratati-mi unde Isus sau vreun apostol porunceste tinerea Sambetei.

Nu renunțați la această idee fixă, deși mai normal ar fi să arătați unde se poruncește ținerea duminicii. Ținerea sâmbetei a fost poruncită odată, până la desființarea (prin reducere la absurd) a poruncii, aceasta rămâne în vigoare:

"άρα άπολείπεται σαββατισμός τώ λαώ τού Θεοώ" (Evrei 4,9 - în original)

osutafaraunu 19.12.2011 12:27:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416441)
Dumnule ,Hristos are doua firi ,chiar daca El s-a inaltat.
Asa ne invata biserica ortodoxa.

Nu, dânsul e... copt!:21:

ioanna 19.12.2011 12:33:58

Citat:

Profetul de carton:A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp?
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.

Profetul de carton 19.12.2011 14:04:57

Citat:

Stiu acest lucru. (Monofizitismul/ Eutihianismul)

Citat:

Nu.

Profetul de carton 19.12.2011 14:11:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416443)
Nu, dânsul e... copt!:21:

Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile, dar dumneavoastra nu recunoasteti ca biserica Adventista a preluat de la Biserica Catolica anumite invataturi, si v-am spus care, iar apoi veniti si spuneti ca Biserica Catolica nu e buna absolut deloc si ca un papa va fi Anticristul. Mie asta imi miroase a ipocrizie. Dati-va mana cu catolicii, impacati-va cu ei si anulati acele profetii referitoare la Vatican pe care profetii adventisti le-au facut (stiti la ce ma refer, ca toate religiile mai putin cea adventista se vor uni sub stapanirea Vaticanului) --- vedeti bine ca deja Biserica Catolica are stapanire asupra dumneavoastra. Recunoasteti acest lucru si impacati-va cu ideea.

osutafaraunu 19.12.2011 14:25:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416458)
Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile

Ei bine, tocmai asta n-o faceți...

anita 19.12.2011 14:33:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416457)
Stiu acest lucru. (Monofizitismul/ Eutihianismul)

Nu.

Hristos ne spune sa iubim lumina ,nu intunericul , ca sa se vada faptele noastre bune.
D-voastra trebuie sa declarati carui cult apartineti.
Inversunarea de care dati dovada dovedeste ca nu sunteti ortodox ci apartineti unei secte ,poate baptist sau evanghelist
Sunt curioasa daca vreun sectant ,in urma discutiilor cu ortodocsii s-a gandit sa se intoarca la religia in care a fost botezat.
Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea ca pana la sfarsitul veacurilor sectantii vor ramane in erezia lor si iata ca profetia se implineste..

Profetul de carton 19.12.2011 14:39:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416465)

am declarat deja: nu apartin niciunui cult

Citat:

Inversunarea de care dati dovada .

nu, asta nu, discut cu amabilitate, citesc si postez, nimic mai mult.

Profetul de carton 19.12.2011 14:41:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416463)
Ei bine, tocmai asta n-o faceți...

cum nu fac asta? v-am trimis la pionierii adventisti, dar nu ati vrut sa luati in considerare ca si aceia au avut ceva de zis si credeti-ma, multi pionieri adventisti au luptat mai mult pentru Domnul decat o faceti dumneavoastra.

Lucian008 19.12.2011 14:43:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416419)
Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"

Depinde la ce va referiti. Daca va referiti la partea cu lucrarile teologilor protestanti nu am inteles. Oricum chiar nu e deloc relevand ca acestia spus ca este parerea lor sau daca spus ca asa este sigur. Dpdv al BO invatatura lor e gresita indiferent de cum se exprima.
Daca va referiti la faptul ca ati avea nevoie de vreo 3 vieti sa studiati toata literatura patristica, e mai simplu: Cititi marturisirea de credinta, sau dogmatica unde sunt prezentate argumnetele cu trimiteri, acolo unde doriti sa verificati.

Citat:

Acum în Cer, Fiul are și fire umană?. Dar... chiar vă rog să nu răspundeți... mai bine-mi retrag întrebarea:40:

Daca vi s-a raspuns la intrebarea pe care o considerati retorica eu tot va voi raspunde: Fiul nu. Hristos da. Si ca sa nu spuneti ca sustin idei eretice, nu nu sunt persoane diferite si tine de taina intruparii si taina Fiintei si a Persoanelor Sfintei Treimi.

Citat:

Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea?

E dreptul dvs sa nu raspundeti. Dar atat timp cat afirmati ceva astept si o argumentare. Nu va oblig bineinteles, era doar o rugaminte.

Mihai36 19.12.2011 14:47:12

sfirsitul veacurilor este aproape ,apoi incep alte veacuri -vremurile feriocite promise,

Lucian008 19.12.2011 14:50:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 416448)
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.

Mentionez ca raspunsul este ptr dvs. Nu ati inteles? Hristos nu era in "hibrid", deci nu putea sa fie si om si Dumnezeu in acelasi timp. Asa ca a fost om pe Pamant si Dumnezeu dupa. Adica un om a devenit Dumnezeu. :))

anita 19.12.2011 14:50:49

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416467)
am declarat deja: nu apartin niciunui cult

Daca sunteti botezat ortodox si nu ati trecut la vreo secta sunteti ortodox
Desi un ortodox practicant merge duminca la sf.Liturghie

Lucian008 19.12.2011 14:53:18

Citat:

Hristos ne spune sa iubim lumina ,nu intunericul , ca sa se vada faptele noastre bune.
Inversunarea de care dati dovada dovedeste ca nu sunteti ortodox ci apartineti unei secte ,poate baptist sau evanghelist
Sunt curioasa daca vreun sectant ,in urma discutiilor cu ortodocsii s-a gandit sa se intoarca la religia in care a fost botezat.
Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea ca pana la sfarsitul veacurilor sectantii vor ramane in erezia lor si iata ca profetia se implineste..

Sunt multe exemple in acest sens, dar e nevoie de deschidere spre adevar. Adica cineva poate sa fie "ratacit", dar sa caute adevarul si nu sa sustina ca el il cauta si ca trece totul prin propria ratiune cand de fapt preia invataturile gresite ale inaintasilor. Daca acela cauta adevarul va ajunge inevitabil tot la ortodoxism.

Profetul de carton 19.12.2011 14:54:43

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416474)

Nu sunt botezat ortodox, imi pare rau...sper ca ma veti ingadui si pe mine pe acest forum...iar daca spun lucruri cu care nu veti fi de acord, va asigur ca la nivelul acesta am ajuns desi poate e unul inferior, cu toate ca am o varsta, asta e posibilitatea mea de intelegere a lucrurilor spirituale.

anita 19.12.2011 14:55:17

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416473)
Mentionez ca raspunsul este ptr dvs. Nu ati inteles? Hristos nu era in "hibrid", deci nu putea sa fie si om si Dumnezeu in acelasi timp. Asa ca a fost om pe Pamant si Dumnezeu dupa. Adica un om a devenit Dumnezeu. :))

Cititi acatistul Domnului Iisus Hristos si veti vedea ca este Dumnezeu si om in acelasi timp :
"Cu totul era intre cei de jos, si dintre cei de sus nicicum nu S-a despartit Cel negrait, cand de voie pentru noi a patimit, si cu moartea Sa moartea noastra a omorat-o, si cu Invierea Sa a daruit viata celor ce-I canta"
De unde aveti ideile astea?

Lucian008 19.12.2011 14:58:02

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 416470)
sfirsitul veacurilor este aproape ,apoi incep alte veacuri -vremurile feriocite promise,

Da e aproape. Dar e gresit sa spunem ca aproape reprezinta 1 an, 10, 100 sau 1000. De ceasul acela nu stie nimeni, nici ingerii din cer, nici Fiul (am parafrazat). Exista intradevar semnele pe care le-a specificat Mantuitorul, dar aceleasi semne erau sa spunem acum 100 de ani. De aia unii au si prezis sfarsitul acum 100 si ceva de ani. Si nu spun ca este vorba de AZS. Nu stiu si nu pot sa imi dau cu presupusul.
Dupa sfarsitul veacurilor incepe vesnicia.

anita 19.12.2011 14:59:22

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416476)
Nu sunt botezat ortodox, imi pare rau...sper ca ma veti ingadui si pe mine pe acest forum...iar daca spun lucruri cu care nu veti fi de acord, va asigur ca la nivelul acesta am ajuns desi poate e unul inferior, cu toate ca am o varsta, asta e posibilitatea mea de intelegere a lucrurilor spirituale.

Discutia e la sectiunea "Secte si culte" asa ca nu deranjati pe nimeni.
Probabil sunteti iudeu.
Discutiile sunt pt.a clarifica unele aspecte ale ortodoxiei care se vor denaturate si criticate de unii dintre participanti ,majoritatea neortodocsi.

Profetul de carton 19.12.2011 15:03:27

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416480)
Discutia e la sectiunea "Secte si culte" asa ca nu deranjati pe nimeni.

Daca as posta la alte sectiuni, in afara de "Secte si culte" ar fi ceva gresit din partea unui neortodox?

Lucian008 19.12.2011 15:03:58

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 416474)

Nu, ca dumnealui sustine ca e prezbiter (adica un fel de preot), deci ar trebui sa vina niste oameni, sa se roage undeva, sa aiba sintetizata o invatatura de credinta, dar sustine ca nu apartine unui cult. Mie mi se pare contradictie de termeni.
Si dupa ma acuza ca eu l-as ataca cu ura. Nu e ura, doar ca nu pot sa accept lucrurile irationale. Tocmai de aia nu ii mai raspund dumnealui. Va raspund dvs ca sa va faceti o parere mai complexa despre cum stau lucrurile.

Profetul de carton 19.12.2011 15:06:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416481)
Daca as posta la alte sectiuni, in afara de "Secte si culte" ar fi ceva gresit din partea unui neortodox?

M-am uitat la "Reguli generale de utilizare a forumului", dar acolo sunt tot topice. Unde as putea gasi un regulament al acestui forum? nu vreau sa fac ceva gresit, sa postez unde nu trebuie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:38:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.