Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

stefan florin 18.07.2012 17:24:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459625)
Continuitatea apostolică este dată de continuitatea învățăturii apostolilor, nu de o anume continuitate ereditară, națională, ori de altă natură ce oricum s-a pierdut în 2.000 de ani. Iar dacă invocați acest gen de continuitate, ea poate fi revendicată foarte bine de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (care apropos, nu e "Asociație") și apoi mai vedem dacă B.O. poate avea acest statut. În ciuda uriașei și străvechii ei mașinării de propagandă.

si voi respectati invataturile apostolilor? TE MAI INTREB ODATA:CARE APOSTOL A SPUS CEVA DE VREO ZECIUIALA?

bluester 18.07.2012 17:28:39

si martorii lui iehova spun ca ei traiesc dupa scriptura si dupa modul de viata al primilor crestini.
Erezia lor (la fel si adventismul si celalate erezii), a aparut in sua , adica la mii si mii de kilometri departare de europa si orientul mijlociu (unde exista demult civilizatie) si au curajul sa se laude ca ei traiesc ca primii crestini. Iar daca ratacitii care au infiintat aceste secte ar trai acum si ar fi intrebati - cu siguranta nu ar sti un strop de istorie a crestinismului primar.
Uneori , ma uimesc ereticii - de cata indrazneala impletita cu obraznicie dau dovada atunci cand isi lauda ratacirea.

bluester 18.07.2012 17:31:41

Domnule stefan florin , puteti sa mai intrebati inca de 20 de ori , ca tot nu o sa raspunda.
Ori ,daca o sa raspunda , o sa talmaceasca versetele si o sa le deformeze dupa bunul lui plac , astfel incat sa para ca este adevarat - desi va fi o minciuna.

osutafaraunu 18.07.2012 18:00:23

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459639)
De unde stii ca crestinismul lor s-a racit ?! Ai vorbit cu ei ?

Din aceleași surse din care ar fi trebuit să știi și tu:
  • Profețiile Scripturii
  • Istoria Bisericii

osutafaraunu 18.07.2012 18:01:17

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 459640)
si voi respectati invataturile apostolilor? TE MAI INTREB ODATA:CARE APOSTOL A SPUS CEVA DE VREO ZECIUIALA?

Subiectul a fost îndestul discutat, la vremea respectivă ai primit citatele din Domnul Hristos și apostolul Pavel. Altceva?

osutafaraunu 18.07.2012 18:03:45

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459641)
Erezia lor (la fel si adventismul si celalate erezii), a aparut in sua , adica la mii si mii de kilometri departare de europa si orientul mijlociu (unde exista demult civilizatie)

Ai ajuns să te lauzi cu civilizația și cultura greco-romană, uitând că Europa a parcurs apoi cea mai neagră epocă a istoriei - ia ghici din ce cauză? Tocmai din cauza decadenței unor creștini ce trebuiau să fie net superiori acelei civilizații!

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459641)
si au curajul sa se laude ca ei traiesc ca primii crestini.

Prietene faci confuzii. Credeam că am lămurit acest aspect cu "trăiesc ca apostolii", dar se vede că prejudecata gen "continuitatea apostolică" îți joacă feste. E vorba de învățătura apostolilor și idealul unei viețuiri precum apostolii. Cine a pretins că a atins acel ideal?

stefan florin 18.07.2012 18:11:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459646)
Subiectul a fost îndestul discutat, la vremea respectivă ai primit citatele din Domnul Hristos și apostolul Pavel. Altceva?

NU te eschiva amice. NU ai adus NICI un verset biblic din NT

bluester 18.07.2012 18:16:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459647)
Ai ajuns să te lauzi cu civilizația și cultura greco-romană, uitând că Europa a parcurs apoi cea mai neagră epocă a istoriei - ia ghici din ce cauză? Tocmai din cauza decadenței unor creștini ce trebuiau să fie net superiori acelei civilizații!

Aceeasi afirmatie o spun si martorii lui iehova cand au ocazia sa atace Biserica Ortodoxa.
Si ghice ce ? si ateii au preluat aceeasi afirmatie. Si iata cum Biserica lui Hristos este atacata din toate partile de toti care si-au vandut sufletul tatalui minciunii.

osutafaraunu 18.07.2012 18:21:55

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459649)
Aceeasi afirmatie o spun si martorii lui iehova cand au ocazia sa atace Biserica Ortodoxa.
Si ghice ce ? si ateii au preluat aceeasi afirmatie.

Dacă până și ateii spun asta, ar trebui să vă pună serios pe gânduri...

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459649)
Biserica Ortodoxa nu s-a crezut niciodata superioara altor oameni !!! De ce minti cu atat de multa nerusinare ?

Te lansezi repede în replici, fără să citești ce am scris. Am scris că trebuiau să fie superiori civilizației greco romane (care era una păgână, nu creștină).

bluester 18.07.2012 18:25:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459645)
Din aceleași surse din care ar fi trebuit să știi și tu:
  • Profețiile Scripturii
  • Istoria Bisericii

Da.. m-am lamurit eu cum interpretati Sfanta Scriptura. In loc sa o folositi spre cunoasterea Adevarului Unic , o folositi spre pierzania voastra : asemanand Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos cu bautura femeii curve din cartea apocalipsei. Blasfemie si erezie ca aceste vorbe nu am mai auzit.

bluester 18.07.2012 18:26:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu;459650

Te lansezi repede în replici, fără să citești ce am scris. Am scris că [U
trebuiau[/u] să fie superiori civilizației greco romane (care era una păgână, nu creștină).

am gresit. nu am citit bine... dar am corectat.

osutafaraunu 18.07.2012 18:42:30

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459651)
Da.. m-am lamurit eu cum interpretati Sfanta Scriptura. In loc sa o folositi spre cunoasterea Adevarului Unic , o folositi spre pierzania voastra : asemanand Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos cu bautura femeii curve din cartea apocalipsei. Blasfemie si erezie ca aceste vorbe nu am mai auzit.

Mai înainte spuneai că e o reclamă, nu vorbe auzite. Cum să te mai cred? De ce să nu cred că doar ai visat?

osutafaraunu 18.07.2012 18:43:14

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459652)
am gresit. nu am citit bine... dar am corectat.

OK, mai multă atenție pe viitor.

bluester 18.07.2012 18:55:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459654)
Mai înainte spuneai că e o reclamă, nu vorbe auzite. Cum să te mai cred? De ce să nu cred că doar ai visat?

Stiam si inainte de reclama , aceste lucruri. Insa cand am vazut reclama , mi-am adus aminte si m-am infuriat.
Pe de alta parte ,observ ca nu stii cum s-o dai cotită (nu stii cum sa schimbi subiectul) in ceea ce priveste acea blasfemie.

osutafaraunu 18.07.2012 19:15:14

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459656)
Stiam si inainte de reclama , aceste lucruri. Insa cand am vazut reclama , mi-am adus aminte si m-am infuriat.
Pe de alta parte ,observ ca nu stii cum s-o dai cotită (nu stii cum sa schimbi subiectul) in ceea ce priveste acea blasfemie.

Aham, acum am înțeles. Era doar o asociație de idei făcută de tine, nu scria în reclamă nimic de acea blasfemie.

stefan florin 18.07.2012 19:42:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459662)
Aham, acum am înțeles. Era doar o asociație de idei făcută de tine, nu scria în reclamă nimic de acea blasfemie.

amice astept versetele cerute. Cred ca NU o sa-ti cada mana daca le postezi din nou. Nu vrei sa ma luminezi si pe mine?

bluester 18.07.2012 19:42:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459662)

chiar vrei sa scot hartia din cosul de gunoi , sa-i fac poza si sa ti-o arat ? ( ca sa iti demonstrez ca pe acea reclama era scrisa blasfemia)

osutafaraunu 18.07.2012 19:49:08

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459670)
chiar vrei sa scot hartia din cosul de gunoi , sa-i fac poza si sa ti-o arat ? ( ca sa iti demonstrez ca pe acea reclama era scrisa blasfemia)

Mă îndoiesc puternic că o reclamă ce se vrea a atrage public ortodox la conferințe religioase să conțină texte blasfemiatoare tocmai la adresa Bisericii Ortodoxe. Te rog... puteai găsi o poveste mai credibilă...

bluester 18.07.2012 19:50:18

Si observ in continuare , cum tu incerci sa schimbi repede subiectul. Nu iti convine? Macar ai taria sa recunosti ca adventistii cred in aceasta blasfemie !

bluester 18.07.2012 19:51:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459673)
Mă îndoiesc puternic că o reclamă ce se vrea a atrage public ortodox la conferințe religioase să conțină texte blasfemiatoare tocmai la adresa Bisericii Ortodoxe. Te rog... puteai găsi o poveste mai credibilă...

mai repet , vrei sa fac poza la hartie si iti arat ?

bluester 18.07.2012 19:54:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 459669)
amice astept versetele cerute. Cred ca NU o sa-ti cada mana daca le postezi din nou. Nu vrei sa ma luminezi si pe mine?

ai rabdare - sa prepare minciunelele.

stefan florin 18.07.2012 19:56:54

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459677)
ai rabdare - sa prepare minciunelele.

NU o sa le aduca. Cu toate ca el zice ca le-a postat, in realitate NU a facut-o. A adus un verset care facea referinta la cu totul altceva. Nimic despre zeciuiala, ceeace defapt eu i-a cerut, daca tot zice ca ei adventistii urmeaza invataturile apostolilor

bluester 18.07.2012 20:01:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459673)

Iar daca nu ma crezi , fa o vizita fratilor tai din constanta si te vei convinge. poza , din nefericire nu pot sa iti mai fac , dar cu urmatoarea ocazie cand o sa mai primesc astfel de reclame , o sa le pozez si o sa ti le trimit.

osutafaraunu 18.07.2012 20:06:17

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459675)
mai repet , vrei sa fac poza la hartie si iti arat ?

Nu poza e importantă (desfrânata cu pocal în mână e reală, e din Apoc.17), ci textul blasfemiator.

osutafaraunu 18.07.2012 20:07:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 459678)
Nimic despre zeciuiala

Dacă nici άποδεκατόω nu înseamnă a da zecime, atunci putem trage obloanele și noapte bună [a conștiinței]!

osutafaraunu 18.07.2012 20:08:12

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 459679)
Iar daca nu ma crezi , fa o vizita fratilor tai din constanta si te vei convinge. poza , din nefericire nu pot sa iti mai fac , dar cu urmatoarea ocazie cand o sa mai primesc astfel de reclame , o sa le pozez si o sa ti le trimit.

OK. Noapte bună!

stefan florin 18.07.2012 20:08:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459683)
Dacă nici άποδεκατόω nu înseamnă a da zecime, atunci putem trage obloanele și noapte bună [a conștiinței]!

textul biblic amice, TEXTUL biblic...

editheraven 18.07.2012 21:12:30

Maleahi 3
" Sunteți blestemați câtă vreme căutați să Mă înșelați, tot poporul în întregime!
Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare, zice Domnul oștirilor, și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare."

NT nu zice nimic despre zeciuala. E chiar mai drastic

" Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una și nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște.
.........
Și nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toți câți aveau țarini sau case le vindeau și aduceau prețul celor vândute,
Și-l puneau la picioarele apostolilor. Și se împărțea fiecăruia după cum avea cineva trebuință. "

mistretul 18.07.2012 21:29:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 459620)
Pentru ca

Nu e nevoie de definitii si tot felul de analogii. Va rog sa ne spuneti de ce ne numiti sectanti si eretici, aratand caror invataturi din Cuvantul lui Dumnezeu ne impotrivim.

nutucutu 18.07.2012 22:05:27

Citat:

În prealabil postat de mistretul (Post 459698)
Nu e nevoie de definitii si tot felul de analogii. Va rog sa ne spuneti de ce ne numiti sectanti si eretici, aratand caror invataturi din Cuvantul lui Dumnezeu ne impotrivim.

De cind activez pe forum am descoperit o gramada. Cel mai evident si la indemana este urmatorul: Domnul nostru Isus Hristos a spus "Acesta este Trupul Meu." Dumneavoastra va impotriviti acestei invataturi si spuneti ca nu e adevarat ce spune Domnul nostru.

mistretul 18.07.2012 22:19:15

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 459707)
De cind activez pe forum am descoperit o gramada.

Incercati sa fiti serioasa. Nu ati descoperit nici una. Doar ati nascocit (precum nascocirea de mai jos).

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 459707)
Cel mai evident si la indemana este urmatorul: Domnul nostru Isus Hristos a spus "Acesta este Trupul Meu." Dumneavoastra va impotriviti acestei invataturi si spuneti ca nu e adevarat ce spune Domnul nostru.

Nu ne impotrivim nici unei invataturi ale Domnului Iisus Hristos.
Invataturi precum "Acesta este trupul Meu"(cu referire la painea franta) sau " Eu sunt usa.Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit" (Ioan 10:9) le credem (nici nu avem cum altfel) si le intelegem duhovniceste.

Daca dvs. le luati literar ajungeti la niste halucinatii (un hristos cu doua trupuri, sau un hristos cu clanta si balamale).

nutucutu 18.07.2012 22:37:30

Citat:

În prealabil postat de mistretul (Post 459711)
Incercati sa fiti serioasa. Nu ati descoperit nici una. Doar ati nascocit (precum nascocirea de mai jos).

Nu ne impotrivim nici unei invataturi ale Domnului Iisus Hristos.
Invataturi precum "Acesta este trupul Meu"(cu referire la painea franta) sau " Eu sunt usa.Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit" (Ioan 10:9) le credem (nici nu avem cum altfel) si le intelegem duhovniceste.

Daca dvs. le luati literar ajungeti la niste halucinatii (un hristos cu doua trupuri, sau un hristos cu clanta si balamale).

Da, si vom vorbi vreo 50 pagini despre cum se poate rastalmaci cuvantul Domnului nostru. Domnul nostru a spus simplu si clar "este", iar dumneavoastra spuneti "nu este"...(acest "nu este" vine insotit cu vreo 100000000000000000... postari, ca doar aveti o profetesa din care va inspirati; asa maestra, asa ucenici)

mistretul 18.07.2012 22:44:46

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 459728)
Da, si vom vorbi vreo 50 pagini despre cum se poate rastalmaci cuvantul Domnului nostru. Domnul nostru a spus simplu si clar "este", iar dumneavoastra spuneti "nu este"...(acest "nu este" vine insotit cu vreo 100000000000000000... postari, ca doar aveti o profetesa din care va inspirati; asa maestra, asa ucenici)

Bine. Luati-o cum vreti. Numai sa aveti de grija sa aduceti la slujba de duminica si o usa, si sa o transformati si pe aceea (la fel cum transformati painea). Doar, Domnul a spus "clar" ca El este usa prin care trebuie sa intri ca sa fii mantuit. Daca Domnul a spus "clar" ca "este", dvs. nu puteti sa spuneti "nu este".

nutucutu 18.07.2012 22:59:59

Citat:

În prealabil postat de mistretul (Post 459729)
Bine. Luati-o cum vreti. Numai sa aveti de grija sa aduceti la slujba de duminica si o usa, si sa o transformati si pe aceea (la fel cum transformati painea). Doar, Domnul a spus "clar" ca El este usa prin care trebuie sa intri ca sa fii mantuit. Daca Domnul a spus "clar" ca "este", dvs. nu puteti sa spuneti "nu este".

Mai am si alte exemple. Colegul dumneavoastra, mare aparator al BAZ7, a fost intrebat daca in confesiunea dumneavoastra este permis avortul. Raspunsul nu a fost de genul "Este interzis". AM inteles ca in anumite situatii avortul este permis. Ce facem cu "sa nu ucizi"? Contravine sau nu practica dumneavoastra cu invatatura lasata de Domnul nostru? Sper ca nu o sa-mi spuneti ca si in acest caz gresesc ca o iau ad literam.

editheraven 18.07.2012 23:02:21

Avortul este interzis. La fel si orice pacat/fapta care contravine legilor lui Dumnezeu.

stefan florin 18.07.2012 23:06:20

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 459695)
Maleahi 3
" Sunteți blestemați câtă vreme căutați să Mă înșelați, tot poporul în întregime!
Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare, zice Domnul oștirilor, și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare."

NT nu zice nimic despre zeciuala. E chiar mai drastic

" Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una și nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște.
.........
Și nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toți câți aveau țarini sau case le vindeau și aduceau prețul celor vândute,
Și-l puneau la picioarele apostolilor. Și se împărțea fiecăruia după cum avea cineva trebuință. "

mda...primii cresti aduceau bunurile materiale si le imparteau cu ceilalti DE BUNA VOIE SI NESILITI DE NIMENI si NU pentru ca ar fi fost obligati de vreo porunca divina sau de vreo persoana (apostol). E O MARE DIFERENTA! Zeciuiala adventista E OBLIGATORIE. Una e sa dai un ban la un nevoias pe strada pentru ca vrei sau simti tu asta si alta e sa te oblige cineva sa dai bani la oamenii strazii

editheraven 18.07.2012 23:07:42

Nu ma bag peste adventisti. Insa chiar si porunca din VT este pazita de ceea ce s'a spus mai devreme si anume ca "Dumnezeu este acelasi ieri, astazi si in veci"

Ioana-Andreea 18.07.2012 23:09:34

Citat:

În prealabil postat de mistretul (Post 459729)

Numai ca atunci cand a zis 'Eu sunt usa', nu a adaugat 'cine nu apasa pe clanta nu va avea viata" si nici nu a spus ca balamalele sunt mancaruri.
Cuvintele de la Cina cea de Taina au legatura cu Ioan 6, in care se face legatura dintre paine-Trup.
A zis "Aceste cuvinte sunt duh si viata", nu "aceste cuvinte sunt simboluri".

Illuminatu 18.07.2012 23:09:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459543)
Statistic da, însă la nivel personal sunt doi factori ce pot determina o moarte prematură prin cancer pulmonar: tarele genetice și poluarea.:58:

...sau alimentatia precara, promovata de voi si, mai ales, de reformistii ("lutheranii") vostri. In paranteza fie spus, s-a cam dovedit stiintific ca fripturile din carne de vita sunt mai nesanatoase decat cele din carne de porc. Iar pasarile sunt mult mai expuse bolilor decat porcul.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 459543)
De ce nu-mi poți spune? Cumva pentru că nu e adevărat? Ori nu le-ai reținut? Spune-mi atunci data când au murit. Dacă ai reținut că proveneau din familii adventiste (1) și că erau vegetarieni de mici copii (2) trebuie să cunoști aceste amănunte mai importante!

Cu atât mai ușor de depistat minciuna! Dă tu telefoanele, interesează-te de amănunte și revino cu date concrete. De data asta sunt decis să merg până la capăt cu devoalarea dezinformării.

Vezi, atitudinea ta te deconspira: tu crezi ca este imposibil ca sectari de-ai tai sa moara de cancer cand aveti un program atat de complex(at) de mentinere a tineretii fara batranete si a vesniciei.
Tu crezi despre sectarii tai ca sunt sfinti cu totii, de aceea te alarmeaza vestile astea. Si te alarmeaza pentru ca te linisteste credinta ta ca faci parte dintr-o secta in care toti sunt sfinti, inclusiv tu!

In particular fie spus, eu cand am gresit mi-am cerut scuze - adu-ti aminte -, spre deosebire de tine.
De ce crezi c-as fi mintit in legatura cu cei 2 sinucigasi de-ai tai? Ca sa-mi cer dupa aceea scuze? De la tine? Din nou?

mistretul 18.07.2012 23:14:57

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 459731)
Mai am si alte exemple.

Tot la fel de stralucite ca si precedentul?

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 459731)
Colegul dumneavoastra, mare aparator al BAZ7, a fost intrebat daca in confesiunea dumneavoastra este permis avortul. Raspunsul nu a fost de genul "Este interzis". AM inteles ca in anumite situatii avortul este permis. Ce facem cu "sa nu ucizi"? Contravine sau nu practica dumneavoastra cu invatatura lasata de Domnul nostru? Sper ca nu o sa-mi spuneti ca si in acest caz gresesc ca o iau ad literam.

Raspunsul este foarte clar: in Biserica Adventista de Ziua a Saptea, avortul este interzis. Doar nu vreti sa insinuati ca in BAZS s-a dat dezlegare la avort.

P.S. Sunt anumite cazuri deosebite in care esti nevoit sa alegi ce viata sa salvezi. Nadajduiesc ca nu o sa va pretati la deschiderea de astfel de subiecte, doar pentru a va iesi macar un exemplu de nesocotire a Cuvantului lui Dumnezeu, de catre BAZS.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:01:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.