Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16024)

ovidiu b. 28.01.2013 20:48:31

Ideea este că nu și-a dat seama că e pe un site adventist, nu cred că ar fi postat. Dar e greu să recunoască că a greșit.

ovidiu b. 28.01.2013 20:51:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499149)
Repet: Nu te-am trimis pe un site sectar, ci am scos de acolo un text, ca sa il citesti si sa imi spui ce e incorect scris acolo. Intelegi?

Ai scos un text și ai postat sursa care te trimitea pe site. Înțelegi?
Și chiar dacă nu postai sursa, tot penibil rămâne, dar nah, eu renunț la a-ți mai face observații.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499149)
Daca poti... daca nu, am inteles intentia adevarata a acestor atentionari.

Nu prea ai înțeles, dacă înțelegeai era de mult închisă discuția.

Miha-anca 28.01.2013 22:26:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 499167)
Ai scos un text și ai postat sursa care te trimitea pe site. Înțelegi?
Și chiar dacă nu postai sursa, tot penibil rămâne, dar nah, eu renunț la a-ți mai face observații.

Nu prea ai înțeles, dacă înțelegeai era de mult închisă discuția.

Ma bucur ca nu mai insisti cu aceasta prostie, la care nu ai nici un argument!Absolut nici unul. Doar afirmi.
Ai inceput sa scrii ca AlinB. Interesant!

Yasmina 28.01.2013 22:29:34

Urmaresc cu deosebit interes cine va renunta primul la acest nonsens.
Banuiesc ca cel mai intelept :)

Miha-anca 28.01.2013 23:38:32

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 499236)
Urmaresc cu deosebit interes cine va renunta primul la acest nonsens.
Banuiesc ca cel mai intelept :)

Yasmina, am vazut-o odata pe Jean Collins dand sfaturi in legatura cu garderoba unei femei: spunea ca unei femei ii trebuie 6 tinute, ca sa se considere bine imbracata. M-a mirat numarul mic de tinute; dar le-a si enumerat si din toate am retinut costumul de blugi.
Cam ce ar trebui sa intre in garderoba unei femei, ca aceasta sa fie pregatita pentru orice ocazie din timpul saptamanii? Tu ce crezi?

ovidiu b. 29.01.2013 00:09:16

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499234)
Ma bucur ca nu mai insisti cu aceasta prostie, la care nu ai nici un argument!Absolut nici unul. Doar afirmi.

Eu cred că ai nevoie de ochelari. Ia vezi cam câți useri te-au atenționat. Poți să-i numeri sau te ajut eu? :39: Unii au renunțat de mult, dar uite că ți-ai găsit unul mai încăpățânat ca tine.

Yasmina 29.01.2013 00:25:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499276)
Yasmina, am vazut-o odata pe Jean Collins dand sfaturi in legatura cu garderoba unei femei: spunea ca unei femei ii trebuie 6 tinute, ca sa se considere bine imbracata. M-a mirat numarul mic de tinute; dar le-a si enumerat si din toate am retinut costumul de blugi.
Cam ce ar trebui sa intre in garderoba unei femei, ca aceasta sa fie pregatita pentru orice ocazie din timpul saptamanii? Tu ce crezi?

Depinde,d.p.d.v. al unei absolvente Fashion as avea multe de spus,dar d.p.d.v. al unei crestine eu nu am auzit niciodata ca a fi bine imbracata este o deosebita valoare spirituala.
Bine imbracat pentru mine inseamna sa adopti haine care sa serveasca scopului si actiunilor tale in momentul respectiv,sa fie haine potrivite masurii si a varstei tale ,sa fie mereu curate iar cand se degradeaza materialul vechi sa le poti schimba pe unele noi.

Altele sunt nevoile vedetelor si altele sunt nevoile femeilor de rand.
Saptamana mea nu seamana cu cea a lui Jean Collins :)
Dar desi dansa spune ca 6 tinute ar fi deajuns,sunt sigura ca debaralele dumneai,vreo 10 la numar dau pe afara :)

Miha-anca 29.01.2013 00:27:15

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 499289)
Eu cred că ai nevoie de ochelari. Ia vezi cam câți useri te-au atenționat. Poți să-i numeri sau te ajut eu? :39: Unii au renunțat de mult, dar uite că ți-ai găsit unul mai încăpățânat ca tine.

Este O B L I G A T O R I U sa postezi sursa, altfel e furt intelectual.

Nastya 29.01.2013 00:36:43

Am gresit titlul cursului

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 498823)
Domnule, chiar nu ma nelinistesc. Nelinistea sufleteasca e de la cel rau. Linistea si pacea sufletului sunt de la Dumnezeu. Cred ca ar trebui sa tindem spre Dumnezeu, presupunand ca suntem sau ne straduim sa fim crestini ortodocsi.

Am indraznit sa pomenesc despre Sfantul Nectarie, Mitropolit de Pentapolis, pentru ca, din ce am citit pe mai multe topicuri, am vazut ca se dezbate mult pe forum despre erezii, eretici si atitudinea fata de acestea/acestia. Si dumneavoastra ati vorbit despre un "ghimpe sectar". De aici vi se trage. Sfantul Nectarie, la ale carui moaste sunt siruri intregi de oameni care se inchina in ziua de 9 noiembrie, a fost si teolog; in cursul sau de "Teologie patristica" pe care l-a tinut la Seminarul Teologic Rizarios ne vorbeste si despre ce-a de-a doua porunca: <<Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.>> Matei 22,39, aplicata in dialogul cu ereticii.

N-am stiut ca pe forum se poate beneficia si de astfel de terapii de indreptare, smerire, cunoastere de sine etc.
Intrebare: V-ati tratat si dumneavoastra? L-ati tratat si pe domnul Ovidiu?

Omul smerit nu vede lipsa de smerenie a aproapelui sau. Daca vede lipsa smerenie a aproapelui, el insusi nu este smerit.

Daca pe forum exista aplaudaci... Parca n-ar fi vorba de credinta, crestinism, ortodoxie.

Cursul este de "Teologie pastorala", nu teologie patristica.

Mihnea Dragomir 29.01.2013 00:40:23

Haios dialog. Ma amuza s-o vad pe conita miha anca, pe care o stiam ca pe o stalpa a ortodoxismului, prinsa la foc incrucisat cum ca s-a dat cu ereticii sectari dusmani de neam.

Yasmina 29.01.2013 01:06:47

Am gasit o poza-model de tinuta a femeii crestine,pe un site de formatie ortodox,care m-a facut sa zambesc.
http://paisiee.blogspot.com/2012/07/...nesi-moda.html

ovidiu b. 29.01.2013 01:12:39

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499297)
Este O B L I G A T O R I U sa postezi sursa, altfel e furt intelectual.

Aha...dar tu tot nu vrei să pricepi că ai nevoie de ochelari?

Miha-anca 29.01.2013 01:25:37

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 499305)
Haios dialog. Ma amuza s-o vad pe conita miha anca, pe care o stiam ca pe o stalpa a ortodoxismului, prinsa la foc incrucisat cum ca s-a dat cu ereticii sectari dusmani de neam.

Multumesc de compliment! Cu sectarii nu ma dau nici moarta, Mihnea Dragomir! Asa ca nu te bucura degeaba!
Iar apelativul "conita" incepe sa imi placa, de vreme ce insemna "femeie tanara". Chiar va multumesc celor, care va adresati mie cu apelativul conita. Cum sa ma simt lezata, cand cineva ma face tanara?!? Chiar ma bucur ca asa ma percepeti!
Cat despre "stalpa ortodoxismului", nu e corect. Se zice stalp al ortodoxiei.
Dar poate imi raspundeti si la intrebarea mea, pe care v-am pus-o pe topicul "Botez": Ce inseamna botez 100%.

Miha-anca 29.01.2013 01:27:02

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 499320)
Aha...dar tu tot nu vrei să pricepi că ai nevoie de ochelari?

Ovidiu, ceea ce faci tu e manipulare; deci nu iti mai raspund la prostii.

Yasmina 29.01.2013 01:29:17

Ok,imi este din ce in ce mai clar ca nimeni de pe aici nu doreste sa vorbeasca despre tinuta femeii!
O zi buna tuturor!

Miha-anca 29.01.2013 01:47:07

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 499318)
Am gasit o poza-model de tinuta a femeii crestine,pe un site de formatie ortodox,care m-a facut sa zambesc.
http://paisiee.blogspot.com/2012/07/...nesi-moda.html

Da, Yasmina, cred ca imaginea respectiva te-a facut sa zambesti, caci ai privit cu ochi "europeni".
Am fost in pelerinaj prin Ucraina si am simtit ca ma intorc in timp cu 50 ani. Tinuta enoriaselor era in mare parte f simpla, neasortata, dar curata. Toate umbla, cel putin cand se duc biserica, in rochie sau fusta si bluza; nu am vazut femei in pantaloni. La fel si fetitele, care au si ele baticut pe cap. Mamele vin cu copiii lor si ii invata de mici sa se inchine, iar bancnota pe care o pun la cutia milei o dau copiilor, ca si ei sa invete sa faca milostenie. Atat Ucraina, cat si Rusia se prezinta lumii cu fata lor ortodoxa, plina de evlavie, recuperand anii pierduti in timpul comunismului totalitar, cand au suferit precum cainii de pe urma acestuia.
De aceea sa nu ne miram de vestimentatia femeii crestine, prezentata in articolul, al carui link l-ai postat tu. Fata de saracia trecuta si cea existenta, acea tinuta este f. moderna, chiar daca pe noi ne duce mintea la moda anilor '70-'80. Oricum e moderna, caci nu e tinuta traditionala a rusoaicelor si a ucrainiencelor.

Si ca o paralela, as vrea sa spun ca de Craciun am fost in Maramuras. Femeile acolo inca se mai imbraca in costumul national in zilele de sarbatoare. Si ce frumos le sade!

patrunjeluldigital 29.01.2013 09:35:39

Fratilor,oameni buni,oprițiva ca ai luati pita de la gura lui osutafaraunu! Peste osutafaraunu de postari doar despre nenorocitu ala de sait adventist!nu se poate!! Ceo sa va faceti cadn or intra pe forum zecile de adventisti ce stau de ani de zile in hibernare ca securistii?! Suspendati forumu?

DragosP 29.01.2013 09:37:41

Nu, punem mâna pe cărțile de gramatică și le dăm cu ele-n cap!

Cornel Urs 29.01.2013 09:44:21

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 499342)
Fratilor,oameni buni,oprițiva ca ai luati pita de la gura lui osutafaraunu! Peste osutafaraunu de postari doar despre nenorocitu ala de sait adventist!nu se poate!! Ceo sa va faceti cadn or intra pe forum zecile de adventisti ce stau de ani de zile in hibernare ca securistii?! Suspendati forumu?

sa vina, ca le tinem piept.

pe matale, ia zi, te afecteaza imbracamintea colegelor? ca sa fim on-topic.

patrunjeluldigital 29.01.2013 09:49:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 499343)
Nu, punem mâna pe cărțile de gramatică și le dăm cu ele-n cap!

Ce-ți spuneam eu? Ai lăsat deja garda jos:33:
Pericolul real nu constă în adventiștii acunși ca securiștii, ci în securiștii disimulați în ortodocși!:30:

DragosP 29.01.2013 09:54:34

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 499349)
Pericolul real nu constă în adventiștii acunși ca securiștii, ci în securiștii disimulați în ortodocși!:30:

Corect! Adventiștii ascunși ca securiști disimulați în ortodocși sunt buni de pus la rană!:1:

Yasmina 29.01.2013 09:57:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499326)
Da, Yasmina, cred ca imaginea respectiva te-a facut sa zambesti, caci ai privit cu ochi "europeni".
Am fost in pelerinaj prin Ucraina si am simtit ca ma intorc in timp cu 50 ani. Tinuta enoriaselor era in mare parte f simpla, neasortata, dar curata. Toate umbla, cel putin cand se duc biserica, in rochie sau fusta si bluza; nu am vazut femei in pantaloni. La fel si fetitele, care au si ele baticut pe cap. Mamele vin cu copiii lor si ii invata de mici sa se inchine, iar bancnota pe care o pun la cutia milei o dau copiilor, ca si ei sa invete sa faca milostenie. Atat Ucraina, cat si Rusia se prezinta lumii cu fata lor ortodoxa, plina de evlavie, recuperand anii pierduti in timpul comunismului totalitar, cand au suferit precum cainii de pe urma acestuia.
De aceea sa nu ne miram de vestimentatia femeii crestine, prezentata in articolul, al carui link l-ai postat tu. Fata de saracia trecuta si cea existenta, acea tinuta este f. moderna, chiar daca pe noi ne duce mintea la moda anilor '70-'80. Oricum e moderna, caci nu e tinuta traditionala a rusoaicelor si a ucrainiencelor.

Si ca o paralela, as vrea sa spun ca de Craciun am fost in Maramuras. Femeile acolo inca se mai imbraca in costumul national in zilele de sarbatoare. Si ce frumos le sade!

M-a facut sa zambesc deoarece alte zeci de femei in pantaloni si o bluza mai larga,o depasesc in modestie si decenta pe acea femeie imbracata intr-o camasa mulata pe sani,un sarafan care-i marcheaza talia si care nu acopera partea superioara ci mai mult o accentueaza-dar ce bine ca are un batic pe cap!

ioanna 29.01.2013 10:25:48

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 499349)

spune asta un securist descoperit de prea multe ori? :71:
Sunteti inconfundabil, domnule osutafaraunu.

patrunjeluldigital 29.01.2013 10:29:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 499358)
spune asta un securist descoperit de prea multe ori? :71:
Sunteti inconfundabil, domnule osutafaraunu.

Eu doar am arătat cu degetul unde e pericolul real, poate îl veți descoperi și dvs. cu timpul. Acum să mă scuzați, voi reintra în hibernare pentru încă o perioadă...

ioanna 29.01.2013 10:38:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 499351)
Corect! Adventiștii ascunși ca securiști disimulați în ortodocși sunt buni de pus la rană!:1:

E trist totusi ca ei vad pericolul doar dupa ce au plecat din Biserica Ortodoxa si vin sa ne arunce avertismente de peste gard, de parca noi nu ne-am constientiza propriile probleme, de parca nu stim ca graul si neghina cresc laolalta. Ei au plecat si traiesc iluzia ca se afla intr-un lan de grau. Va veni o vreme cand se vor trezi din hibernarea generatoare de iluzii.

Noiembrie 29.01.2013 11:22:51

Deoarece pe acest topic se face vorbire despre cum influenteaza imbracamintea colegelor, barbatii, vin si eu si-mi spun punctul de vedere: o femeie poate sa se imbrace in spilhozen, sa se boiasca precum un clovn, ca nepreocupandu-se barbatii decat de jumatatea lor nu o baga in seama. Dar daca aranjata beton vine si lasa in urma un damf puternic de transpiratie, atunci e bagata nu in seama ci direct sub dus.

Cornel Urs 29.01.2013 11:46:45

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 499362)
Va veni o vreme cand se vor trezi din hibernarea generatoare de iluzii.

adventistii? niciodata.

daca era sa se trezeasca, si-ar fi dat seama odata cu dovedirea faptului ca Ellen White a fost o mare mincinoasa.

acum adventismul e o masinarie de facut bani.

sophia 29.01.2013 12:44:38

Mai dar chiar nu va plictisiti de prostii?
Sunteti mai rau ca la gradinita.

Vroiam sa spun ca mie imi place tinuta din poza.
Si nu este adevarat, bluza nu este mulata, pare asa din cauza ca este pe sub sarafan. Iar acesta din urma nu marcheaza talia, este destul de largut.
Pe cap...in fine. Fetei puse ca model ii sta bine cumva, dar se poate lega altfel, sau pune o palariuta.
Exista pericolul sa fim confundate cu alta religie unde asa leaga basmaua si au probleme destule in societate.

Si problema este ca nu se prea mai gasesc fuste in comert. Probabil ca nu mai este cerere. Ori gasesti unele urate, prea scurte, pentru fetite. Nu mai spun de anumite masuri.
Macar inainte mai gaseai o croitoreasa sa-ti lucreze. Acum au disparut si ele.
Cauti o fusta sa fie normala ca lungime si model, cu material frumos, sau un costum de dama. Nu gasesti nimic.
De aceea trebuie sa recurgi la blugi si alte feluri de pantaloni.
Mie nu-mi place ce vad in magazine. Ce mai gaseai inainte...!

Florinvs 29.01.2013 13:12:07

Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

Intradevar, o femeie care vrea sa se imbrace decent si cochet va sti cum, fara sa fie nevoie de despicat firu'in patru si multa teorie!
Fara suparare, dar de zis mai mult deja devine topic despre moda- ori la moda feminina despre toale nu prea ma pasioneaza...

Miha-anca 29.01.2013 17:19:23

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 499414)
Mai dar chiar nu va plictisiti de prostii?
Sunteti mai rau ca la gradinita.

Vroiam sa spun ca mie imi place tinuta din poza.
Si nu este adevarat, bluza nu este mulata, pare asa din cauza ca este pe sub sarafan. Iar acesta din urma nu marcheaza talia, este destul de largut.
Pe cap...in fine. Fetei puse ca model ii sta bine cumva, dar se poate lega altfel, sau pune o palariuta.
Exista pericolul sa fim confundate cu alta religie unde asa leaga basmaua si au probleme destule in societate.

Si problema este ca nu se prea mai gasesc fuste in comert. Probabil ca nu mai este cerere. Ori gasesti unele urate, prea scurte, pentru fetite. Nu mai spun de anumite masuri.
Macar inainte mai gaseai o croitoreasa sa-ti lucreze. Acum au disparut si ele.
Cauti o fusta sa fie normala ca lungime si model, cu material frumos, sau un costum de dama. Nu gasesti nimic.
De aceea trebuie sa recurgi la blugi si alte feluri de pantaloni.
Mie nu-mi place ce vad in magazine. Ce mai gaseai inainte...!

Lasa, sophia, ca nu sunt "prostii" intamplatoare, ci ei fac acest lucru pe toate topicurile. Daca se uita cineva la toate postarile unuia dintre cei de mai sus, va vedea ca nu au scris decat off-topicuri. Deci e absolut intentionat ceea ce fac si se inscrie la manipulare. Chiar si stilul copilaresc, pe care il adopta cate unul, e tot tehnica de manipulare, ca sa scada nivelul discutiei, pana cand te lasi pagubas. Crezi cumva ca Dumnezeu ii indemna sa procedeze asa? NU!

In legatura cu ceea ce ai scris tu mai sus despre fuste, sa stii ca ai dreptate. Dar cred ca se poate face altceva, daca ai putina indemanare si o masina de cusut: sa iei o revista BURDA si sa-ti cauti un tipar pe masura. De obicei au tipare perfecte; rareori trebuie ajustat ceva. Materiale se gasesc, sunt sigura.

Chiar! De ce nu mai sunt croitorese ca pana la revolutie? Fiecare femeie se imbraca exact cu ce ii statea ei bine...

Miha-anca 29.01.2013 17:23:12

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499372)
Deoarece pe acest topic se face vorbire despre cum influenteaza imbracamintea colegelor, barbatii, vin si eu si-mi spun punctul de vedere: o femeie poate sa se imbrace in spilhozen, sa se boiasca precum un clovn, ca nepreocupandu-se barbatii decat de jumatatea lor nu o baga in seama. Dar daca aranjata beton vine si lasa in urma un damf puternic de transpiratie, atunci e bagata nu in seama ci direct sub dus.

Mai este o problema igiena in Romania, acum ca se gasesc peste tot sapunuri si deodorante?

ovidiu b. 29.01.2013 17:34:16

Sunt unii care mai văd "capcanele" și mai sunt alții care greu mai pricep chiar și atunci când li se explică. Că unii au nevoie de ochelari înțeleg, dar că și după ce le explici nu pricep, asta nu mai înțeleg. În schimb ne tot văităm de manipulare, dar la a da lecții altora suntem primii. Și tot aceeași se plâng de off topicuri după ce trag o bârfă bună.
Prostul nu e prost destul dacă nu și e fudul.

Miha-anca 29.01.2013 19:50:53

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499456)
Mai este o problema igiena in Romania, acum ca se gasesc peste tot sapunuri si deodorante?

Ca igiena mai este o problema in Romania, imi dau seama. Ce vroiam sa spun este, ca nu ar trebui sa mai fie.

Noiembrie 29.01.2013 23:25:42

Pacat ca nu se pot inventa odorizante pentru mintea celor care nasc razboaie si alte rele pe lumea asta. Pacat ca nu transpira creierii politicienilor pentru binele poporului, nu al buzunarelor proprii.Insa asta e alta poveste si apoi ei nu se lasa ispititi de cucoane, decat de banisori.
post scriptum- nu se mai poarta mini ca nu mai e la moda, deci fustele sunt peste genunchi si ispita incet, incet dispare, iar deodorante sunt la magazinele cu "39" destule, joburi sa se gaseasca si ar fi chiar OK.

writer 30.01.2013 12:11:47

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499544)
post scriptum- nu se mai poarta mini ca nu mai e la moda

no, da de unde ai tras concluzia asta?

Noiembrie 30.01.2013 12:53:21

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 499615)
no, da de unde ai tras concluzia asta?

De la unii care isi zic facatori de zdrente,cica acum e moda midi !

Cornel Urs 30.01.2013 12:57:25

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499630)
De la unii care isi zic facatori de zdrente,cica acum e moda midi !

moda midi a fost in anii '60, cand erau si eu tanar.

Noiembrie 30.01.2013 13:07:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499632)
moda midi a fost in anii '60, cand erau si eu tanar.

tu nu stii ursoiule ca moda vine/revine? in barlogul tau nu exista TV?sigur o pb e cu blanurile ca cica nu mai sunt in trend, ase ca scapasi de posibilitatea ca cineva sa iti "ia" blana!
post scriptum: acasa am un ursoi de plus de 1.5m.E o frumusete.

Cornel Urs 30.01.2013 13:12:51

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499635)
tu nu stii ursoiule ca moda vine/revine?

pai atunci, precizati ca sa se inteleaga, ca midi e o moda retro.

Noiembrie 30.01.2013 13:16:24

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499638)
pai atunci, precizati ca sa se inteleaga, ca midi e o moda retro.

bine, fie ca tine! MIDI e o moda retro si mie imi plac multe chestii "retro".
ps. poate pt. ador decenta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:14:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.