![]() |
Citat:
1 Ioan 2:3 "Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui. Cine zice: „Îl cunosc”, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el." Nu trebuie numai sa intri prin poarta care este Isus, ci trebuie ca dupa aceea sa mergi si pe calea ingusta care duce spre cer (citeste Matei 7). Si pe calea care duce spre cer sunt putini oameni. Biblia spune ca majoritatea oamenilor vor merge in iad. In Fapte 16:31, un temnicer ii intreaba pe Pavel si pe Sila „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”, iar Pavel si Sila ii raspund „Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta.” -> Chestia asta nu o sa o auzit niciodata de la Daniel_ortodox, ci el mereu a ignorat versetele astea. Citat:
In pilda saracului Lazar si a bogatului nemilostiv, Avraam spune in Luca 16:25 "„Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit." Versetul asta iti arata ca inainte de invierea lui Isus, cei neprihaniti care mureau nu erau chinuiti. Nu stiu daca mergeau in cer sau intr-un loc temporar, dar stiu sigur ca nu erau chinuiti, ca asa zice versetul 25, si nu uita ca pilda aia a fost zisa de Isus. Citat:
"10 Doi oameni s-au suit la Templu să se roage; unul era fariseu, și altul vameș. 11 Fariseul stătea în picioare și a început să se roage în sine astfel: „Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, hrăpăreți, nedrepți, preacurvari sau chiar ca vameșul acesta. Ps 135.2; Isa 1.15; Isa 58.2; Apoc 3.17; 12 Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.” 13 Vameșul stătea departe și nu îndrăznea nici ochii să și-i ridice spre cer; ci se bătea în piept și zicea: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!” 14 Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalță va fi smerit; și oricine se smerește va fi înălțat.”" Citat:
Nu am spus ca greci erau crestini, te provoc sa imi arati unde am zis chestia asta. Omule, inainte sa zici prostii, pe care orice om le poate afla in mai putin de 1 minut de pe net, mai bine pune mana si documenteaza-te. Vechiul Testament al evreilor (care este pana astazi Biblia lor, ei neacceptand Noul Testament, pentru ca ei inca il mai asteapta pe Mesia... saracii de ei) continea e mari parti: Torah (Legea), Profetii, Scrierile. Acestea contineau in total exact cele 39 de carti folosite in Biblile protestante, numai ca unele erau lipite intre ele, asa ca ei aveau doar 24 de carti, desi contineau toate lucrurile din Vechiul Testament de-al protestatilor. Citeste, si invata: http://www.torah.org/learning/basics...rah/bible.html Citat:
"Deuterocanonical books is a term used since the 16th century in the Catholic Church and Eastern Christianity to describe certain books and passages of the Christian Old Testament that are not part of the Hebrew Bible. The term is used in contrast to the protocanonical books, which are contained in the Hebrew Bible. This distinction had previously contributed to debate in the early Church about whether they should be classified as canonical texts. The term is used as a matter of convenience by the Ethiopian Orthodox Tewahedo Church and other Churches to refer to books of their Old Testament which are not part of the Masoretic Text. The Deuterocanonical books are considered canonical by Catholics and Eastern Orthodox, but are considered non-canonical by most Protestants. The word deuterocanonical comes from the Greek meaning 'belonging to the second canon'." deutero = al doilea, secund. Asta inseana cuvantul ala, in niciun caz ceea ce ai zis tu... asta-i numai a 738 minciuna pe saptamana asta. Citat:
|
Citat:
MINTI! Daca nu stii, mai bine TACI DIN GURA! :) Vorbesti numai minciuni: Ultimul martir despre care se vorbeste in versiunea septuaginta este Urie in Ieremia 26:21. Ultimul martir despre care se vorbeste in versiunea evreiasca folosita de Isus, este Zaharia in Cronici. Din cele doua de mai sus rezulta ca Isus il considera pe Zaharia ca fiind ultimul martir din Vechiul Testament, in consecinta El folosea Biblia evreiasca, nu versiunea septuaginta, si Biblia evreiasca nu a continut niciodata niciuna dintre cartile apocrife. Sah-mat. Alta dovada nu iti mai aduc, daca nu ai incredere in Isus, nu vei avea incredere in nimeni. Citat:
Singura diferenta intre Vechiul Testament al nostru fata de al vostru, este lipsa unor anumitor carti care nu apareau in Biblia folosita de Isus. Asta-i tot! Voi ati adaugat la Biblie, nu noi! Noi ne-am reintors la Vechiul Testament pe care il citea Isus, voi inca nu va-ti revenit din prostie. Si tot noio suntem sectari... oo, daca ai vedea adevarul... E atat de greu de inteles? Spune-mi ca ai mai mult de 10 ani, ca altfel nu mai are rost sa incerc sa iti explic... dar de fapt, daca ai mai mult de 10 ani, iarasi nu mai are rost sa iti explic ca daca pana acuma nu ai vrut sa intelegi, nici de acum incolo nu o sa vrei. Nu am spus ca Isus a zis ca toti crestinii sunt martiri, ci am zis ca Isus a zis ca de la toti martiri din Vechiul Testament, nu Noul Testament, de la Abel pana la Zaharia, adica de la primul martir al lui Dumnezeu din Geneza, pana la ultimul martir al lui Dumnezeu din Cronici. Ieremia 26:21 Citat:
"Nu-i nimic, lasă să fiu eu "penibil de nesimțit", și chiar anatema să fiu numit pentru că apăr și mărturisesc Adevărul" -> :)))))) Omule bun, Sfîntul Simeon Noul Teolog a descris Harul complet diferit de modul in care tu l-ai descris!!! Ori tu ai dreptate, ori el; e imposibil sa zici ca voi doi sa zicesti doua lucruri diferite, si pe urma tu sa zici ca ambii aveti dreptate. Te-ai apucat de cursul ala de logica, ca ai cam avea nevoie. Citat:
De unde stii ca acel baiat a fost inchinatorul unui Hristos mincinos? El a citit Evangheliile, l-a crezut pe Isus, si-a dovedit credinta prin fapte (a murit pentru numele lui Isus, mai degraba decat sa-l lepede) si a avut Harul lui Dumnezeu, care a fost manifestat prin faptul ca acel baiat a auzit despre Dumnezeu. Chiar si dupa teologia ta bolnava, acel baiat ar fi trebuit sa se califice pentru a merge in cer. Dar tu zici ca nu a mers? Pe ce te bazezi cand spui asta? Turma mica???? Adica 80% din populatia Romaniei sunt turma cea mica, iar cei 5% care sunt protestanti sunt turma cea mare??? Nici remarca nu are puterea de a exprima cat de bolovan (vorba ta) esti. |
Citat:
Efeseni 5:25-27 "25 Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, 26 ca s-o sfințească, după ce a curățat-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, 27 ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană." In versetele astea Dumnezeu ne spune ca Biserica lui va fi fara pata si fata zbarcitura; ea va fi sfanta si fara prihana, adica fara niciun pacat. Prin doctrina ta omul nu poate fi 100% fara pacat, ci doar prin doctrina biblica care spune ca crezand in El, credinciosiilor le este atribuita neprihanirea lui Isus. (2 Corinteni 5:21 "Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.") -------- Nu se vede ca ai studiat logica. Ai mers macar la vreun curs, sau te-ai prezentat doar la examenul de la final cu un plic? Logica, la fel ca si orice lege a universului (gravitatia, inertia, etc) a fost creata de Dumnezeu, si Dumnezeu le-a numit pe toate "foarte bune". Citat:
1 Ioan 5:13 "V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică." Citat:
Mai incearca odata: Proverbe 17:15 "[Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului." Versetul nu vorbeste despre persoana X care atat iarta pe vinovat cat si osandeste pe nevinovat, ci acel verset este impotriva a doua persoane: persoana X care iarta pe vinovat si persoana Y care osandeste pe nevinovat. Intelegem asta din faptul ca apare cuvantul "amandoi" in acel verset. Versetul se refera atat la iertarea vinovatului, cat si la osandirea nevinovatului. Versetul asta, pe langa multe altele, iti distrug doctrina cultului tau care interpreteaza Biblia cum ii convine. |
Cine isi da viatza pentru mine si evanghelie ,acela se vsa mintui.Ori numai la ortodocsi exista evanghelie ,mi se pare ca si la catolici...dar ei au draiat din pacate de la adevar.Deci nu se refera la BIBLIE ci la EVANGHELIA care se afla pe sfintele altare ortodoxe .
|
Doamne ajută.
Citat:
Nu le ignor, ele sunt în congruență, se completează, se susțin cu Iacov 2, 20, cu Filipeni 2, 12, cu Luca 16, 16, cu Matei 11, 12. Erezia înseamnă să fi orb și să nu vezi că ele sunt sunt împreună, că nu se anulează, ci se unesc pentru a fi de folos creștinului să evite ereziile și să spună corect și sănătos că mîntuirea vine prin credință, fapte și har. Dacă sunt acestea 3, Hristos, care mîntuiește, va da mîntuirea, oricui le are pe acestea 3 și nu a va nici unui om, care îi lipsește oricare din acestea 3. Iar ce ai dat tu acolo, textul în engleză, ți-am spus și repet nu descalifică iacov 2, 20, nici Filipeni, Luca și Matei. Citat:
E ca și cum spui că nu trebuie să ne prefacem că Iacov, Filipeni, Luca și Matei nu există. Deci repară erezia. Sau ieși din ea. Nu, scumpu meu, nu sunt mincinos, credința stricată în care te afli te minte mereu și pe toți care o urmează. Da, Efeseni 2, 8 spune că în har suntem mîntuiți prin credință, și credința este dar de la Dumnezeu, dar nu anulează trebuința faptelor. Tit 3,5: da, El ne mîntuiește nu pentru fapte, ci după îndurarea Lui, dar fără fapte credința este moartă și mîntuirea nu există. II Corinteni 5, 17, da, făptura nouă, omul cel nou în Hristos, trebuie să facă și fapte, conform Iacov 2, 20, altfel credința e moartă. Făptura nouă, trebuie să se silească la Împărăția Cerurilor, altfel o va pierde, conform Luca 16, 16, făptura nouă trebuie să se străduiască spre Împărăția Cerurilor, altfel o va pierde, făptura nouă trebuie să "LUCREZE cu frică și cu cutremur la mîntuire" altfel NU VA AVEA MÎNTUIREA ! Conform Filipeni 2, 12. Punct. Crezi sau nu. Crezi și te mîntuiești (dacă ai să ortodox) saunu crezi și te duci direct în iad, chiar dacă devii și marti și ești ucis în numele lui hristos (mincinos). Atît de simplu. Turma mică, nu e mare, e mică. Cărarea nu e largă, e strîmtă și îngustă și puțini sunt cei care o află. Puțini nu mulți. Înțelegi sau vei muri ! Citat:
Deci, acestea fiind spuse, da, Credința Mîntuitoare spune: "crede în Iisus și te vei mîntui dacă credința ta e roditoare, lucrează fapte cu frică și cu cutremur, se silește și se străduiește spre Împărăția Cerurilor." Poți să înțelegi, și să nu mai spui că mint și să accepți Adevărul, care e UNUL și nu sunt două adevăruri ? Înțelege sau vei muri. Citat:
Doar UN Adevăr este. Și înseamnă că unii mint și unii au Adevărul. Și îți spun Biblic, crede-mă, că ortodocșii nu mint și nu au mințit vreodată, din secolul I creștin. Deci nu mă mint ! Mărturisesc Adevărul. Tu te minți să spui altceva. Și ereziile în care crezi te mint. Da, (nu Pavel, că nu te-ai tras cu el de șireturi), da, Sfîntul Apostol Pavel spune de credință, iar Sfîntul Apostol Iacov spune de fapte. Sunt amîndoi Sfinți Apostoli, amîndoi au dreptate. Credință și Fapte. Și har. 1, 2, 3. Înțelegi sau vei muri în veșnicie. Citat:
TU, DRAGUL MEU; EȘTI ÎN ÎNTUNERICUL EREZIEI, care nu vrea să bage în seamă Iacov 2, 20 Luca 16, 16, Filipeni 2, 12 și Matei 16, 16. Nu pot avea și ortodocșii și protestanții dreptate. Dreptatea a UNA, și BISERICA UNA, "un Domn, o credință, un botez". Ortodoxia ! Singurul creștinism ce mai există pe pămînt ! Înțelege ce îți spun sau vei muri. Dar cum rămîne cu "plecăciunile", noi le spunem închinăciuni, în fine tu fă plecăciuni. Cum rămîne cu plecăciunile la Sfînta Fecioară Maria ? Ai făcut vreo una ? E Biblic, ți-am dovedit. Dacă îngerul spune la voi, la noi spune Arhanghelul, deci îngerul, poftim, i-a făcut plecăciune, ce tu ești mai presus de înger ? "Iată de acum mă vor numi fericită toate neamurile" Fă plecăciuni și spun: "Te numesc fericită" de fiecare dată cînd te rogi, iei Sfînta Icoana cu Sfînta Fecioară Maria și faci așa. Ai făcut? E Biblic ! Deci? |
Citat:
Romano-catolicismul este o serie de erezii apărute în 1054. Ei, romano-catolici, sunt defapt primii protestanți. Adevărul este Unul, nu pot fi două adevăruri, că un adevăr e minciună. Evanghelia este Una, Domnul este Unul, Credința este Una, botezul este unul. Și credem sau nu, doar cei numiți azi ortodocși, mai sunt creștini, doar ortodocșii se vor mîntui. Hristos în mijlocul nostru. |
Citat:
Doamne Iisuse, copile ești complet orb de la Dumnezeu ! A permis Dumnezeu orbirea asta a ta ! OMULE ! În verset sunt 3 persoane. Le vezi ? Nu, că ești orb ! 1. Prima persoană: judecătorul sau oricine iartă pe cel vinovatul care a osîndit pe nevinovat. 2. A doua persoană: vinovatul care a osîndit pe nevinovat și este în fața primei persoane. 3. A treia persoană: nevinovatul osîndit de prima persoană, care l-a osîndit pe el, nevinovat fiind și a scăpat pe vinovat. ESTE MĂRTURIA MINCINOASĂ ! Nu este TAINA SFINTEI SPOVEDANII ! Vrei să ieși din erezie ? Hai te rog frumos. Vrei ? Bucurii. |
Citat:
Hristos nu a eșuat. Ci a biruit. Da, a plătit pentru toți oamenii. Oamenii mai merg în iad pentru că nu cred în El sau cred greșit, se închină la hristoși mincinoși. EREZI ! Hristos nu a murit pentru anumiți oameni. Dumnezeu vrea: toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină. II Timotei 2, 4. Hristos a murit pentru toți oamenii și doar cine acceptă jertfa lui și are credință în El și fapte și har, se va mîntui. Cine acceptă jertfa Lui, prin credință, fapte și har, este ales de Hristos să vină în Rai, conform Efeseni 1, 4. Atît de simplu. Restul sunt erezii. Citat:
Exact pentru că trupul nostru devine templu al Duhului Sfînt, dacă facem faptele luminii, dacă facem păcate (și facem mereu), trebuie spovedanie, împărtășanie și apoi mai departe mergem înainte: credință, fapte și har. Foarte simplu, dart ereziile nu vor asta. Ei vor Duhul Sfînt în ei și dacă se gîndesc: bă ăsta-i prost. Gata. A plecat Duhul Sfînt. Pentru că ai păcătuit. Nu-i greu de înțeles, trebuie doar să-ți dai un pic silința ! Citat:
Citat:
Citat:
Dar poftim să zicem că ai dreptate. Este great things se traduce lucruri mari. Fă-i și tu lucruri mari ! Cum i-a făcut Domnul ! Fă-i plecăciuni și spune ce i-a spus îngerul ! Consideră că ești și tu înger, că doar nu ești mai presus de înger, nu? Ești mai prejos, sau dacă vrei, fi ca îngerul. Și spune-i așa: PLECĂCIUNE ȚIE CĂREIA ȚI S-A FĂCUT MARE HAR, DOMNUL ESTE CU TINE, BINECUVÎNTATĂ EȘTI TU ÎNTRE FEMEI ! Și apoi fiindcă spune: "mă vor numi fericită toate neamurile", după ce ai spus cuvintele îngerului, spune: TE NUMESC FERICITĂ, TE NUMESC FERICITĂ, TE NUMESC FERICITĂ ! Citat:
Citat:
Dacă un om nu vrea, nu înseamnă că Dumnezeu e incapabil să-l mîntuiască, înseamnă că ia dat libertatea și liberul albitru să aleagă. Crezi că Dumnezeu nu putea să-l oprească pe Adam în Rai să muște din fructul oprit? Putea să-l oprească dar nu a vrut Dumnezeu, că i.a respactat libertatea la Adam. Ia spus odată și e de ajuns. Odată și bine: să nu mînînci din acel fruct, că vei muri. Simplu. Dumnezeu nu e incapabil, dar nu calcă libertatea noastră de alegere. Că apoi nu fiecare om îl alege pe EL, sau doar crede că îl alege pe El, dar alege pe El, dar alege hristoși mincinoși, așa cum au ales toți protestanții. Te rog să ieși din erezie. Te rog, vrei ? Bucurii de la plecăciunile către Preasfînta Fecioară Maria. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Traducerea Septuaginta s-a făcut dupa limba pur evreiască, citește istoria Septuagintei să vezi Adevărul și să vezi unde-i minciuna. Citat:
Citat:
Da? Al doilea? Perfect. Deci acele cărți din Biblie, nu sunt minciuni. Sunt ca a doua dimensiune de importante. Pentru că ele nu contrazic Adevărul celorlalte, ci ÎL CONFIRMĂ, ÎL ATESTĂ, ÎL ÎNTĂREȘTE. Acele cărți sunt din Biblie și acolo trebuie să rămînă. Citat:
|
Citat:
Nimic din tot ce ai spus tu, nu spune. Și m-am uitat și cu două versete mai sus, și cu două versete mai jos. Așa că ce ți-am spus eu cu referire la acest subiect rămîne valabil. Deci cine minte, dragul meu? Tu, cu siguranță. Și cîtă vreme stai în erezii, NU TE VEI MÎNTUI. Așa că hai acasă, copilaș! Citat:
Pentru că de la bun început Septuaginta s-a tradus după ceea ce au găsit grecii. Grecii au găsit 53 de cărți aia au tradus. Cărți apocrife nu există în Vechiul Testament, ci în Noul Testament. Acelea sunt respinse de Biserică, începînd încă din secolul I. Creștinii, nu au adăugat nimic, ci prin Septuaginta, au tradus ceea ce au găsit acolo în scrierile evreiești. Repet, citește istoria Septuagintei și ai să vezi Adevărul. Ereticul Luther abea, a fost cel care a scos cărțile care Biserica le-a declarat în primele secole, deutero-canonice, adica care completează Adevărul, a doua dimensiune a Adevărului, acrelași lucru adică, dar spus în altă formă. Dacă Biserica creștină a primelor secole nu le denumeau pe acele cărți deuterocanonice, ereticul Luther nu ar fi scos nimic. Bine că nu a scos și cele 4 cărți din Noul Testament, că vroia. Dar pentru că Biserica nu a făcut nicio afirmație în primele secole despre acelea, ci le-a numit perfect canonice, ereticul Luther s-a mai gîndit de două ori și pînă la urmă nu le-a scos. Dar oricum, pentru că a scos cele care erau dintotdeauna, încă din primele secole creștine, în Biblie, și Dumnezeu i-a scos partea lui din Ceruri. Citat:
Citat:
Citat:
Dacă era ortodox, avea cruciuliță la gît și s-ar fi aflat că e ortodox. Da, și cei ce se închină hristoșilor mincinoși, citesc Evangheliile, dar degeaba, acolo scrie de "plecăciuni", ei nimiiiic ! Acolo scrie că pe Sfînta Fecioară Maria o vor numi fericită toate neamurile, ei nimiiiic ! Acolo scrie de fapte, de lucrarea faptelor, de silință, de străduință, ei nimiiiic ! Acolo scrie că toți oamenii vrea Dumnezeu să-i mîntuiască și la cunoștiința adevărului să vină ei nimiiiic ! Acolo scrie că Hristos a venit pentru păcătoși și bolnavi, ei nimiiiic ! Ei sunt sfinți ! Gata mîntuiți ! Ieeeeeei ! Gataaaaaa ! Vai de capu lor... Capu lor este un hristos mincinos ! Și se vor duce în iad, cu tot cu acel hristos mincinos ! Citat:
Global sunt 7 miliarde de oameni. Creștinii (cînd spun creștini, mă refer doar la ortodocși) sunt aproximativ 400 de milioane. Adică 5-6 % din totalul global. Dacă te referi la Romînia, nu sunt 80%, ci 89% sunt creștini. Să-mi spui te rog, cînd faci o plecăciune la Sfînta Fecioară Maria ! Să pot plînge de fericire ! Hristos a înviat ! |
Citat:
Multi judecatori aici pe forum. Si cum ati ajuns dumneavoastra la aceasta concluzie, ca evenghelia daca nu e stampilata de ortodocsi nu reprezinta decat hartie si cerneala ? Au existat multe cazuri in orientul mijlociu unde oameni care au fost musulmani si printr-o revelatie au crezut in Iisus, nu au devenit ortodocsi si nici nu au avut evanghelie ortodoxa dar pentru numele Lui au fost torturati si omorati, renuntand la mama, tata , copii , sot/sotie, si chiar la ei insisi. Dar se pare ca din punctul de vedere al atator judecatori nu este de ajuns pentru ca nu aveau numele de ortodocsi. |
Doamne ajută.
Citat:
Pentru că nu pot fi două adevăruri, ci doar Un Adevăr, care aduce mîntuire. Nu pot fi două Biserici Adevărate, ci o Biserică Creștină, restul sunt erezii. "Un Domn, o credință, un botez" - Efeseni 5, 4. Nu pot fi două categorii de preoți creștini, care "Oricâte vor lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte vor dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer." - Matei 18, 18. Creștinismul are felon, în hainele - veșmintele preoților. Unde e felonul la protestanți ? "Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele." - II Timotei 4, 13 De ce cerea felonul, oare nu putea sluji, fără felon ? DA! Nu putea sluji fără felon. De ce cerea cărțile, mai ales pergamentele? Nu mai avea ce să citească? Pentru că acele în acele cărți și pergamente, existau rugăciunile de slujbă, cum avem azi vecernia, utrenia, pavecernița, miezonoptica, ceasurile, și alte rugăciuni. Sfinții Părinți spune asta. Deci unde-i felonul ? Ăsta e doar un exemplu mic, ca să-ți arăt hristoșii mincinoși din ereziile protestante. Repet: Vai ție, frate rătăcit, EzioAuditore, și tuturor celor ca tine, care se închină hristoșilor mincinoși. Pentru că nu pot fi două adevăruri, ci doar Un Adevăr, care aduce mîntuire. Da, creștini pe pămînt, începînd din anul 1054, de la Marea Schismă, au mai rămas doar ortodocșii. Cine nu e creștin, nu se mîntuiește. Poți să consideri etichetă și ștampilă și orice mai vrei, dar creștini, mai sunt doar ortodocșii și doar în Ortodoxie, adică în unica Biserica Creștină, mai există mîntuire. Altcineva dacă moare pentru Hristos, nu e Hristos, cu H mare, ci e un hristos mincinos. Și împreună cu acel hristos micinos, despre care Biblia spune că vor veni, vor merge în iad. Cu durere spun, chiar cu durere. VĂ CHEM ACASĂ PE TOȚI PROTESTANȚII, VĂ CHEM ÎN CREȘTINISM ! VENIȚI ÎN CREȘTINISM ! NU MAI STAȚI ÎN EREZIE ! PENTRU CĂ IN EREZIE DACĂ VĂ PRINDE MOARTEA, NU VĂ VEȚI MÎNTUI ! HRISTOS A ÎNVIAT ! ÎNVIAȚI ȘI VOI DIN EREZIE ! |
Citat:
|
Citat:
Spune-mi cum vrei și cum poți. Domnul să aibe milă de tine, să devii creștin. Recomand tuturor celor ce nu sunt ortodocși, să citească întreg acest topic. Bucurii tuturor. |
Citat:
Intrati ca sa vorbiti urat, si sa ii faceti pe altii talibani, sa jigniti fara rost? Nu aveti cu ce altceva sa va pierdeti timpul? Bine ar fi sa va luati pastilele de trezit din ateism. |
Citat:
|
Doamne ajută.
Frați creștini (ortodocși, singurii creștini de pe pămînt), vă rog nu mai răspundeți nimănui, pînă nu răspund cei ce nu sunt creștini (ortodocși), la întrebările puse, anume: Pentru toți protestanții și neoprotestanții care vin și citesc în acest topic, inclusiv Daniel S., dacă vei mai posta, deci vă rog pe toți: Răspundeți prima dată la ce fel de "plecăciuni" faceți Sfintei Fecioare Maria, cum i-a făcut și îngerul, cum scrie în "biblia" cornilescu, că doar nu sunteți voi mai presus de îngeri, nu? Dacă a făcut îngerul plecăciune, faceți și voi la fel, și spuneți-i aceleași cuvinte ca ale îngerului și cum anume o fericiți, că spune: că o vor "numi fericită" toate neamurile? Deci după ce îi spuneți ce i-a spus îngerul: "Plecăciune ție, ceea ce ești plină de mult har, Domnul este cu tine, binecuvîntată ești tu între femei" și numiți-o fericită, spuneți-i ei: te numesc fericită, te numesc fericită, te numesc fericită, te numesc fericită, te numesc fericită, cum spune că o vor numi fericită toate neamurile. După ce faceți asta, Apoi răspundeți: credința este vie sau moartă fără FAPTE ? Apoi răspundeți: unde-i felonul din slujirea "preoțească" la protestanți și neoprotestanți ? Apoi răspundeți: unde sunt episcopii, preoții, diaconii ? Și multe altele, dar ajung acestea. Răspundeți la acestea, și mergem mai departe, sau ne oprim aici. Cu mila Domnului, eu aș vrea să mă retrag de pe forum, în timpul Postului Mare, să mai citesc și alte motive personale. Vă doresc tuturor mîntuire și revenire neîntîrziată din ereziile slujitoare hristoșilor mincinoși ai protestantismului și neoprotestantismului. Să veniți acasă, în creștinism, ieșind din erezie, acasă în Ortodoxie. Vă așteptăm, cu drag. Hristos a înviat ! Frate rătăcit EzioAuditore: Tot Acel Dumnezeu care a venit pe pămînt și s-a făcut om, a spus că vor veni și hristoși mincinoși și vor duce în pierzare și în rătăcire. Ia aminte. Deci răspunde la cele de mai sus ca să dovedești că ești creștin și nu slujești unui hristos mincinos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti-am explicat ce inseamna, nu mai fii catar si recunoaste conceptele. Citat:
De asemenea, este mentionat in Crezul Apostolic(un Crez antic, stramos al celui de la Niceea). Este mentionat de "Melito of Sardis (died c. 180) Homily on the Passion; Tertullian (A Treatise on the Soul, 55), Hippolytus (Treatise on Christ and Anti-Christ) Origen (Against Celsus, 2:43), and, later, St Ambrose (died 397)". Luther pomeneste de ea intr-o predica adresata celor din Torgau. Calvin o considera o parte esentiala a operei de mantuire. Citat:
Apropo, uita-te cand a fost scrisa. E "de pe vremea lui Iisus". |
Citat:
Nimeni nu intra in cer. Citat:
Uite, nu ne crezi pe noi, ca na, sunt indoctrinati. Citeste asta, e scrisa de un protestant. http://www.semneletimpului.ro/stires...nt--10890.html Nu vorbeste de atribuirea neprihanirii si alte aiureli, ci de sfintire practica, din voie proprie. |
Citat:
1. O femeie din Brasov apartinand unuia din cultele penticostale din Romania si-a injunghiat pruncul pentru ca asa i-au spus vocile interioare. Femeia a executat ce i s-a ordonat. Te intreb: se va mantui femeia - dealtfel credincioasa - sau nu? 2. Pastorul penticostal gasit mort alaturi de fiul sau intr-o masina incendiata pe undeva prin Satu-Mare este principalul suspect in toata acea tragedie. Ce crezi: pastorul se va mantui sau nu? |
Citat:
Daca un om neindoctrinat citeste pasajul de mai sus, o sa inteleaga ca Pavel spune ca mantuirea este datorita indurarii Lui Dumnezeu, si nu datorita faptelor noastre. Repet pentru ultima data: Nu numai ca Pavel spune ca mantuirea este doar prin credinta (Fapte 16:31), ci spune ca ea nu este datorita noua si a faptelor noastre. Asta-i interpretarea logica a acestui pasaj. Orice alta interpretare care incearca sa ne dea noua meritul mantuitii noastre, este o EREZIE care vine direct din gura lu' Satana. Dumnezeu va avea toata gloria. Citat:
DOAMNE APARA!!! Nu m-am gandit vreodata ca va trebui sa cobor la nivelul unui copil de clasa a I-a care pe deasupra mai are si unele probleme... Nu are niciun sens ceea ce ai zis. Daca te pun sa repeti nu o sa mai stii sa zici :))))) Unde vezi tu marturie minciunoasa in pasajul ala??? E vorba despre acuzarea pe nedrept sau iertarea pe nedrept. Adica daca liderul Koreei de Nord omoara pe Ion pentru ca considera ca Ion este un crestin, desi Ion nu este crestin -> asta este o acuzare pe nedrept, nu e nicio marturie mincinoasa. Esti orb. Bine, sunt 3 persoane daca vrei sa il incluzi si pe Domnul: Judecatorul, persoana A si persoana B. Persoana A este o uraciune inaintea lui Dumnezeu pentru ca el iarta pe vinovat. Persoana B este o uraciune inaintea lui Dumnezeu pentru ca el osandeste pe nevinovat. Asta e ceea ce orice om cu un IQ peste 40 ar intelege. Nu e nevoie de inteligenta, ci e nevoie de sinceritate si de lipsa indoctrinarii. Citat:
Spui ca Isus a platit plata tuturor pacatelor omenirii? Daca da, atunci ... nota de plata pentru pacatelor lumii a fost platita, asa ca nu mai e nevoie de iad, dupa interpretarea ta ciudata. E o prostie incredibil de mare sa spui ca toate pacatele omenirii au fost platite, si totusi Dumnezeu inca ii mai considera ca vinovati de acele pacate si ii trimite in iad. Si e si mai idioata interpretarea care zice ca Dumnezeu va trimite in iad oamenii care sunt nevinovati, adica care nu au pacatuit deloc. Stiu ca nu exista astfel de oameni, dar in cazul in care ar exista, atunci dupa parerea ta, nevinovatii merita sa fie considerati vinovati, si lucrul asta este o uraciune inaintea lui Dumnezeu. (Proverbe 17:15) Citat:
Biblia spune ca sangele lui Hristos ne curateste de orice pacat pe care l-am facut in trecut, de orice pacat pe care il facem in prezent, si de orice pacat care il vom face in viitor. Dar daca ai dreptate, atunci niciun ortodox nu poate zice "Eu stiu ca voi merge in cer". Oare vrea Dumnezeu sa ne tina in suspans, sa ne chinuiasca cu gandul ca mergem in cer, poate ca nu... ? Ioan 10:26-29 "26 Dar voi nu credeți, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteți din oile Mele. 27 Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, și ele vin după Mine. 28 Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri, și nimeni nu le va smulge din mâna Mea. 29 Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toți; și nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu." 1 Ioan 5:13 "V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică." ^ un crestin poate sa stie cu siguranta ca este mantuit. Daca mantuirea mea este bazata pe mine insumi si pe faptele mele, atunci nu am nicio siguranta pentru mantuire, dar daca mantuirea mea este bazata pe Hristos, atunci pot fi 100% sigur unde voi ajunge. Citat:
2. Biblia nu spune NICIUNDE ca una dintre conditile pentru a merge in cer este sa ii faci plecaciune Mariei. Din contra, Biblia spune de multe ori ca inchinarea la orice lucru inafara de Dumnezeu este un idol (orice poate sa fie un idol, chiar si o masina, chiar si un serviciu, orice lucru care este mai important pentru tine decat Dumnezeu; in cazul tau, cultul tau e mai important decat Dumnezeu), si cei care practica idolatria se indreapta spre iad. Citat:
In mai toate versiunile engleze, acel cuvant "Plecaciune" este tradus cu cuvantul "Greetings", care inseamna "Buna, Salut, Bine te-am gasit, etc", uita-te si tu: http://biblehub.com/luke/1-28.htm Cuvantul "plecaciune" este un cuvant arhaic, si Cornilescu a ales acest cuvant prin jurul anului 1924, pe atunci plecaciune insemna o forma de salut, nimic mai mult. Cuvantul "gay" inseamna "fericit, bucuros" acum cateva zeci de ani, iar astazi are cu totul alt inteles. Cuvintele tind sa isi schimbe intelesul cu trecerea timpului, asa ca atunci cand iti bazezi TOATA doctrina despre Maria pe un cuvant (care pe deaspra apare doar Biblia protestanta, pe care tu o consideri eretica, dar totusi, o consideri corecta cand e vorba ca sa iti dovedesti doctrinele cultului tau; nu iti dai seama ca esti un mincinos?) Citat:
Versetul asta? :)) |
Citat:
Efeseni 1:4 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui" Pavel nu spune ca Dumnezeu i-a ales pe toti oamenii, ci doar pe cativa, de aceea spune "ne-a ales" (ne-ul ala vine de la "noi") scriindu-le efesenilor. Iar daca Dumnezeu chiar i-ar fi ales pe toti oameni ca sa fie mantuiti, si nu toti au fost, atunci Dumnezeu nu e capabil sa isi duca planul pana la capat. Ala nu-i Dumnezeul Bibliei. Citat:
Citat:
Daca meritul este 100% a lui Dumnezeu, asta inseamna ca noua nu ne mai ramane nicio fractiune de procent. Ai probleme si cu matematica? Citat:
Citat:
Repet pentru a n-a oara: Biblia evreiasca nu continea cartile apocrife/deuterocanonice, cauta pe net daca nu ma crezi. Voi folositi un VT diferit fata de cel pe care il avea Isus. Da, ma omule, cei care au inceput traducerea (ca nu au reusit sa o traduca complet, ci septuaginta a fost terminata de urmatoarele generatii, dupa cei 70 de persoane au murit) au tradus Biblia evreiasca in greaca. Nu contest faptul ca nu au tradus corect, ci contest faptul ca au mai adaugat alte carti care nu faceau parte din Biblia evreiasca din care traduceau. Si septuaginta nu a fost completata de acei 70 de oameni, ci intregul proces de traducere a durat vreo 100-200 de ani, asa ca urmatoarea generatie au putut foarte usor sa se gandeasca sa mai adauge ceva la ea. Septuaginta a fost completata cu aprox. 100 de ani inainte de nasterea lui Hristos, asa ca Isus stia de existenta ei, si totusi nu a folosit-o. Citat:
Ieremia 26:21-23 "21 Împăratul Ioiachim, toți vitejii lui și toate căpeteniile lui au auzit cuvintele lui, și împăratul a căutat să-l omoare. Dar Urie, care a fost înștiințat de lucrul acesta, s-a temut, a fugit și s-a dus în Egipt. 22 Împăratul Ioiachim a trimis niște oameni în Egipt și anume: pe Elnatan, fiul lui Acbor, și pe alții împreună cu el în Egipt. 23 Aceștia au scos din Egipt pe Urie și l-au adus la împăratul Ioiachim, care l-a omorât cu sabia și i-a aruncat trupul mort în mormintele copiilor poporului.)" Martir = persoana care este ucisa datorita credintei in Hristos. Urie era un credincios, deci e corect sa spunem ca era un martir. In concluzie, adevarul invinge. Citat:
Greci au gasit 24 de carti, pentru ca Vechiul Testament de-al evreilor continea doar 24 de carti (acestea contineau cele 39 de carti de-ale Vechiului Testament protestant, numai ca unele carti erau unite intre ele; de exemplu cei 12 profeti minori, erau uniti intr-o singura carte), si nu continea ABSOLUT DELOC cartile apocrife/deuterocanonice. Iarasi ai mintit. Documenteaza-te, documenteaza-te, documenteaza-te. Uite ce zice fratele tau ortodox: http://proortodox.wordpress.com/2010...arti-apocrife/ El zice ca cartile apocrife sunt din VT, nu din NT si ca aceste carti apocrife NU SUNT INSPIRATE ci sunt adaugate la Biblie doar pentru ca sunt "bune de citit", asta spune el. Iarasi ai mintit. Tine-o tot asa. Citat:
DESPRE HAR AM VORBIT LA PUNCTUL ALA!!!!! Dar, decat sa recunosti ca nu ai avut dreptate, e mai convenabil sa deviezi de la subiect... Mi-e mila de tine, sper pentru sanatatea ta mintala ca faci asta intentionat. Citat:
Sunt multi ortodoxi care nu au cruciulita la gat, sunt toti acestia pierduti? Te-ai gandit ca era foarte posibil ca baiatul ala (din cate imi amintesc era din Nigeria, sau vreo alta tara africana) sa fie de 100 de ori mai sarac decat cel mai sarac om pe care l-ai intalnit vreodata prin Romania? Te-ai gandit ca poate baiatul ala nu aveau de unde sa cumpere sau cu ce bani? Te-ai gandit ca poate baiatul ala manca o data la 2 zile? Toti martiri sunt automat in cer, in afara de credinciosii din Africa, care mai bine mor decat sa renunte la credinta in Hristos, dar nuuuuuuuuu, ei sunt niste eretici ordinari, asa-i? Prostie absoluta. Citat:
Dar oare de ce ti-am mai pus versetul asta, ca oricum pe tine nu te poate convinge un verset din Cuvantul Creatorului Universului, mai bine crezi orice prostie numai pe EL nu. |
Citat:
Citat:
Citat:
Septuaginta nu a fost completata de acei 70/72 de oameni, ci de urmatoarele generatii, asa ca adaugarea de carti nu inseamna ca acei 70 de oameni era nesimtiti, ci ca urmatorii traducatori erau nesimititi. A durat vreo ~200 de ani in total, si a fost terminata prin 132 inainte de Hristos. Deci ai spus doua minciuni, sau neadevaruri, ca sa nu te iriti prea mult. Citat:
Daca crezi cu adevarat in Hristos, atunci Dumnezeu iti va da o inima noua (Ezechiel 36:26 "Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne") si vei fi o faptura noua, adica vei avea alte dorinte decat in trecut, vei avea alte afectiuni. Dovada ca esti mantuit sunt indicile ca te afli pe calea stramta, adica roadele, faptele; dar nu acestea te mantuiesc, nu dovada te mantuieste, ci cauza te mantuieste, si aceasta este credinta. Alta dovada pentru a afla daca esti mantuit sau nu este Evrei 12:6 "Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." In engleza cuvantul "pedepseste" este tradus ca si "disciplines", care inseamna "disciplineaza", adica pedepseste cu scopul de a-i intrepta. Daca mergi la biserica duminica, dar de luni pana sambata poti sa te comporti ca si cei pierduti care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si Dumnezeu nu te disciplineaza pentru a te pune inapoi pe calea ingusta, atunci e foarte posibil ca tu sa nu fi un fiu de-al Lui. Citat:
Citat:
Gandeste-te, niciodata, absolut niciodata, nu L-ai iubit pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu toata mintea ta, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta, si aceasta este cea mai mare porunca, si tu nu ai indeplinit-o niciodata. Niciodata nu l-ai iubit pe Dumnezeu asa cum ar merita. Si totusi voi aveti impresia ca puteti sa mergeti in cer pe baza unor fapte bune, care nu sunt altceva decat o spaga pentru Dumnezeu. Aici vine iarasi Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului", si acest verset iti arata ca calea ortodoxa de mantuire este ilogica si contrazice versetul asta. Citat:
2. Faptul ca era principalul suspect asta nu inseamna ca el a fost cel care si-a omorat fiul si s-a sinucis. Daca as stii toate detaliile adevarate ale cazului mi-as da cu parerea; eu nu ma consider ca sunt in stare sa zic cine e mantuit si cine nu, doar Hristos poate; desi unii de pe aici va considerati la fel de puternici ca Isus, si nu cand vine vorba despre nu stiu ce terorist care se credea crestin, ci cand vine vorba despre "ori te inchini in fata Mariei, ori mergi in iad", cand Biblia nu spune nimic despre asta... e dureros de penibile prostiile care ies din gura unora, si nu, nu ma refer la tine. |
Citat:
Totusi, nu prea poti sa strigi ca asta nu e ce a folosit Iisus, cand a fost scrisa de.... rabini evrei din vremea lui Iisus. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si vezi ca nu poti sa raspunzi cu no true scotsman.(http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
1.Tu spui: "Un crestin NU poate fi posedat de demoni". Dar eu iti reamintesc: femeia respectiva CREDEA IN IISUS HRISTOS, ERA O FEMEIE CREDINCIOASA. In momentul in care a auzit acele voci care-i porunceau sa-si omoare pruncul sunt sigur ca a avut un moment de ezitare, dar vocile acelea ii erau foarte cunoscute, ... A AVUT INCREDERE IN VOCILE ALEA, le auzea in fiecare Duminica in adunarile lor. Intelegi acum? Femeia era CREDINCIOASA, IL "MARTURISEA" PE Domnul Iisus Hristos toata ziulica, in sus si-n jos pentru ca asa i se trasase de la adunarea lor de "rugaciune" ca trebuie sa-L propovaduiasca pe Iisus Hristos!!!! Daca femeia era credincioasa practicanta te intreb: DE CE CREZI CA NU SE VA MANTUI? Deci iata ca ceea ce crezi - dogma pe care o crezi si ti-o asumi sau, mai bine-zis ADEVARUL dogmatic - conteaza in mod esential in formarea ta ca om crestin. Deci, in concluzie, IDEEA TA CA EXISTA OAMENI CREDINCIOSI IN TOATE CONFESIUNILE "CRESTINE" NU PREA ESTE ADEVARATA. Exista O SINGURA BISERICA PASTRATOARE A ADEVARULUI, Biserica despre care Mantuitorul Hristos i-a asigurat pe cei credinciosi ca "portile iadului nu o vor birui". 2.Prin marturisirea cu gura a Domnului Iisus Hristos - asa cum sigur a facut si sarmana femeie din exemplul de mai-sus - a ajuns sa fie hulit Numele Mantuitorului din cauza ca FAPTA femeii "crestin-marturisitoare" a ingrozit pe toata lumea. Concluzia e ca cu gura se pot spune multe, iti poti etala CREDINTA cu toata puterea decibelilor, insa faptele sunt cele care definesc profilul tau crestin: degeaba poti marturisi cu gura toata ziulica daca faptele tale nu contin niciun pic de jertfa de sine: "1.Și când am venit la voi, fraților, nu cu greutatea cuvântului sau a înțelepciunii am venit eu să vă vestesc taina lui Dumnezeu. 2.Că n'am socotit ca'ntre voi să știu altceva decât pe Iisus Hristos; și pe Acesta, răstignit..." 1 Corinteni 2. Adu-ti aminte de fecioarele cele nebune din pilda Mantuitorului Hristos: si acelea Il asteptau pe Mantuitorul, dar nu au socotit bine cat ulei sa puna in candele. Uleiul acesta poate fi interpretat ca fiind simbolul faptelor celor bune: fecioarele cele nebune NU AU SOCOTIT NECESARE FAPTELE care urmau sa fie aduse ca jertfa la venirea Mantuitorului, FAPTE DUPA CARE INSUSI MANTUITORUL HRISTOS URMA SA LE RECUNOASCA PE FECIOARE CA FIIND FIICE ALE SALE. |
Slava lui Dumnezeu ca a fost banat,nu se mai putea, acesti sectari intrec orice limita!
|
Poate ca totusi omul putea fi lamurit.
Mai avea inca nelamuriri la care i se putea raspunde. Eu ramasesem cam in urma cu raspunsurile. Pacat totusi.. |
Citat:
Mai greu e sa le inchizi gura in lumea reala. Va veni si ziua in care toate aceste lucruri se vor intampla nu doar pe un forum. Intrebarea este : Atunci cum o sa le inchizi gura ? Si totusi cand te afli in contradictoriu cu oricine si indiferent de credinte trebuie sa ai un minim de respect. Ca sa nu zic iubire ... Apropo sti ca aubergine = vanata in engleza |
Citat:
Ba da le este închisă gura mereu și în lumea reală, altfel, de n-ar fi așa s-ar duce toți buluc la rătăcirile protestante. Dar Adevărul nu doarme, nu va dormi niciodată, cum nu a dormit nici la 1054. Biserica a rămas în continuare UNA, ereticii au ieșit și s-au dus, și chiar și atunci chiar cînd a mai fost un singur creștin (ortodox pe pămînt - Sfîntul Maxim Mărturisitorul, mărturisind să fie scuipate Împărtășania monofizită, că ăla nu e trupul și sîngele Domnului, i s-a tăiat limba și mîna dreaptă de ereticii monofiziți), Adevărul nu a dormit, ci a rămas sus ! Înalt ! Și a biruit. Printr-un om ! I-a smerit pe toți, și s-au deșteptat. Așa și acum și în vecii vecilor. Și cu mila Domnului, le închid gura și eu în viața reală și noi toți. Atît e de ei, gura. Cu gura condusă de puterile întunericului, ei luptă împotriva Mielului lui Dumnezeu. Să nu ne fie frică să vorbim cu ei, atîta timp cît păstrăm dragostea în sufletele noastre și îi iubim ca pe niște oameni bolnavi ce au nevoie de ajutor, să nu ne fie frică, că Domnul ne va cuvînt ce să spunem în ceasul acela. Asta e lumea lor, a gălăgiei, Dumnezeu le permite: "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." I Cor. 11, 19. Ca să iasă Adevărul la iveală, dacă Dumnezeu le permite, pentru noi și pentru mărturisirea Adevărului, și stabilirea granițelor Adevărului revelat, le permitem și noi, și le închidem gura de fiecare dată. Absolut de fiecare dată, cu Adevărul. Problema nu e dacă le închidem noi gura, oferindu-le Adevărul, că aici e mîndrie, să nu credem că oferindu-le Adevărul, suntem cineva, nu, să ne smerim, și să mărturisim, asta să facem, și mai departe voia Domnului să se facă (facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pămînt - rugăciunea Tatăl nostru, Matei 6,9-15) ci problema apare cînd ei, deși au Adevărul, nu îl cred ! Și i-am explicat ca la un copil mic, cum trebuie să facă cu "plecăciunie" și să o numească fericită, pe cea la care Însuși Dumnezeu i-a făcut mărire ("lucru mare", traducerea Daniel S.) Dar ereziile nu îi face nici un lucru mare, ba mai mult o hulește. Atunci lasă-i să iasă și să nu creadă. Că nu mie îmi vor da răspuns. Dumnezeu știe că i-am vorbit cu iubire, și îi vreau binele, orice ar spune. Nu vreau să devină ortodox, vreau să vadă Adevărul, și atîta vreme cît nu are smerenie, precum Hristos, pace, precum Hristos, iubire precum Hristos nu numai că nu va vedea Adevărul, dar cînd alții Îl văd, și aleargă spre, El, spre Adevăr, ei tot cred că au dreptate și ceilalți greșesc. Dar pentru asta, în fața lui Hristos, către Care nu vor mai avea ce să spună, cînd le v-a arăta Mielul cine a avut Adevărul, că o singură credință are Adevărul (un Domn, o credință, un botez-Ef.4,5) cînd vor vedea care credință a avut în tot acest timp Adevărul, și cui s-au închinat ei, (un hristos mincinos-demon, care la momentul Judecății de Apoi, nu i se va mai permite să ispitească pe nimeni) atunci ! Și doar atunci vor plînge, trupul lor cel înviat întru osîndă va plînge ! Că miliarde și miliarde cîte s-au perindat pe pămînt, Adevărul le va sta Biruitor în față și ÎL VOR VEDEA, Judecătorul Drept, judecîndu-i, alături de toți sfinții care vor judeca lumea (I Cor.6,2), dar Îl vor vedea spre osîndă, slava Domnului îi v-a arde, pentru că nu au cunoscuto niciodată, ăsta le va fi iadul ereticilor, și păgînilor care-au trăit cu creștinismul lîngă ei. Nevoia de Dumnezeu, dar neputința de-a sta lîngă El. Vai lor, deci să iasă, bine că vor să iasă din Adevărul Cel Unul, să iasă și să rămînă ieșiți, dacă așa vor, pentru că nu sunt de-ai noștrii: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." (I Ioan 2, 19) Bucurii tuturor și un post binecuvîntat. Să mergeți la Cononul Sfîntului Andrei Criteanul, și la Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite, cei ce nu a-ți fost, că tare minunate mai sunt. Iertare. Pomeniți o beșică de puroi și patimi, ce sunt. |
Doamne ajută.
Vor penticostalii versete ? Le dăm versete ! La toți care au nevoie ! Cu mila Domnului, să nu ne fie spre laudă ! Sunt ei mîndrii? Îi smerim, ne smerim împreună. Sau alții care se mai cred creștini, dar nu sunt ortodocși. Le dăm versete tuturor ! Este de unde ! Slavă Domnului ! Cu rugăciune... Ca nu noi, ci Domnul Dumnezeu să fie slăvit ! Și Preacurata Maica Lui, să fie slăvită, să ne mîntuiască cu rugăciunile ei. Cum spunea Alin B., și Ovidiu B., ori e parul pe spinare (doar în cuvînt) spre îndreptare, ori cuvîntul Scripturii le este spre bucurie și mîngîiere, ca să le fie spre dobîndirea Împărăției Cerurilor. Care se ia tare greu... Lasă să ajung eu în iad, că n-am smerenie, dar să ajungă ei în Rai, văzînd și alergînd la Adevăr. Sau să lupte cu Adevărul, și îi va smeri Dumnezeu, dacă nu se smeresc din cuvintele unui păcătos ca mine, din Biblie. Am intrat să văd dacă s-a mai răspuns la topic aici și să mai adaog un verset, care arată că "sfinții" protestanți și neo-protestanți, nu sunt defapt sfinți, ci Adevărul nu este în ei : Deci răspund, nădăjduiesc, pentru ultima dată, fratelui bolnav și suferind de erezie, Daniel S., și întăresc în credință pe toți drept-măritorii creștinii să mărturisească cu curaj, pînă la moarte, în iubire de Dumnezeu, de aproapele și de vrăjmași oricare ar fi ei, Dreapta Credință Creștină, cea Una - ortodoxă ! Că numai Una este dreaptă: "Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi." - I Ioan 1, 8. Deci dacă ai păcat, cum mai spui că ești sfînt ? Și dacă spui că nu ai păcat, nu e Adevărul în tine. Deci dacă Hristos a venit pentru cei bolnavi și păcătoși (Matei 9, 13, Matei 9, 12, Marcu 2, 17, Luca 5, 31-32, Luca 9, 2) și dacă ne-a învățat smerenia, cum să te consideri sfînt ? Ești în mîndrie, și cum arată mai sus la I Ioan 1, 8, Adevărul nu este în ei și în niciun om ce se consideră sfînt. Da, Hristos nu este slujitor păcatului, cum vedem la Galateni 2, 17, și nici nu suntem păcătoșii dintre neamuri tot la Galateni spune, mai sus de versetul 17, la Gal. 2, 15, dar cu sensul nu păcătoși că nu facem păcate, ci cu sensul noi suntem creștini, nu păcătoși ca ei, adică necredincioși în Hristos, ca ei. Căci la Romani 5, 19, spune, cum am picat prin Adam, așa ne facem drepți, prin Hristos. Deci ne îndreptăm prin Hristos ! Nu suntem deodată drepți și sfinți și așa rămînem. Că dacă credem așa, vine Sfîntul Apostol Pavel și ne lovește peste gură și ne arată: "cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." - I Timotei 1, 15 ! Cum ? Cum adică ? Sfîntul Apostol Pavel, se numește păcătos ? Păi, cum îi posibil ? Cum îi contrazice pe penticostali, baptiști, adventiști, și alte tagme și secte fără de Dumnezeu Treime, fără Hristos ? Slujitoare demonilor și puterilor întunericului... Cum îi posibil să demoleze minciunile dracilor ? El care spune îmbrățișați pe toți sfinții din Biserica din Corint, Efes, Filipe și așa ? Da ! Pentru că asta este smerenia ! Și Sfîntul Apostol Pavel era sfînt precum ei, dar nu zbiera că ei sunt aleși ! Nu există aleși, el știa că e păcătos, și își dorea sfințenia, dar știa că nu o are, decît după adormirea în Domnul, dacă i-o va da Hristos. Nicidecum predestinați să fie sfinți ! NU există așa ceva, conform I Timotei 2, 4 ! Predestinați la iad se fac ei singuri dacă cred porcăriile astea. Fără smerenie, te duci direcția iadul. Pentru că dumnezeu lor, este un hristos mincinos ! Le dovedesc asta cu Biblia asta ! Ia luați de aici să aveți de cheltuială, sectari mîndri ce sunteți ! "Sfinții" iadului sunteți voi ! Frați aflați în întuneric ! Și nici dacă vă trag creștinii la lumină, tot nu vreți să veniți ! Că vă iubesc și îmi pasă de voi, de aceea vă spun acestea ! Dacă nu mi-ar păsa, aș sta întrun cot și m-aș rîde cum "se contrazic" pe forum, "niște" creștini acolo, "cretini - nebuni", cum fac mulți citind pe aici... Vai lor, vai vouă... Vai nouă tuturor... Închei, pentru ortodocși, singurii creștini, cu un îndemn, biblic: "ca să nu vă lăsați osteniți, slăbind în sufletele voastre." - Evrei 12, 3. fiindcă "În lupta voastră cu păcatul, nu v-ați împotrivit încă până la sânge." - Evrei 12, 4. nici eu și poate nici voi. Deci trebuie să luptăm, să mărturisim credința pînă la sînge. Dar nu sîngele ereticilor (să nu căutăm să-i convertim, ci să mărturisim și să se facă voia Domnului), ci sîngele nostru vărsat pentru Adevărul creștin, Cel Unu, lipsit de erezie. Căci dacă nu ne vor asculta pe noi, singurii creștini fără erezie, ortodocșii, pe Însuși Hristos nu Îl ascultă, care lucrează prin noi să îi aducă acasă, în Adevăr: "Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine." - Luca 10, 16 Și iarăși, ca și sus, pentru toți cei aflați în bolile ereziilor: "Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu." - Ioan 8, 47 Cel ce vrea să se ridice împotriva Mielului, prin erezii și hule, să fie dat satanei, cum a dat și Sfîntul Apostol Pavel satanei (adică excomunicat din comunitățile creștine), pe desfrînații ce se culcau fiu cu mamă (I Corinteni 5, 5) și mai ales, pentru hulele și ereziile lor, -dați satanei-, adică excomunicați, dați afară din Biserică, ca pe ereticii Imeneu și Alexandru, pentru hulele lor (cum bine vedem la I Timotei 1, 20). Deci ori vin acasă, în Adevărul Cel Unu, biblic, ori să lase în pace turma lui Hristos. Turma cea mică ce va primi Împărăția Cerurilor. (Luca 12, 32) Dacă se vor sili spre ea, dacă se vor strădui. Nu să "încreștineze" creștinii, cu întuneric. Să devină ei creștini. Sau să redevină, dacă au apostaziat. Așa și ereticii, care se împotrivesc Scripturii în primul rînd, deci Bibliei, sunt excomunicați din Biserica Creștină, ca unul fără de mamă, ca o mlădiță ruptă ce nu mai aduce rod (Ioan 15, 6). Așa nici ei nu mai pot aduce rod, decît lupta împotriva lui Hristos Cel Unu. (Matei 12, 30). Deși cînd scria Sfîntul Apostol Pavel, că îi dă satanei, adică îi excomunică pe Imineu și Alexandru, nu exista Biblia, căci Biblia a fost scrisă pe baza Sfintei Tradiții, adică pe ce s-a păstrat prin viu grai, și a fost mai apoi scris, dar iarăși Luther nu înțelege asta, e doar erezii de genul "sola scriptura - singură Scriptura, doar Biblia", în capul lor, s-au blestemat singuri, depărtați de Dumnezeu în învățături mincinoase și nu vor să iasă din blestem. Mărturisirea voastră, frați creștini, nu va fi lipsită de rodire și răsplătire, "patrie și Credință", Cătălin, Augergine, și alții care ați mai mărturisit pe Hristos aici în topic, ca în viața reală, așa și în virtual, căci și aici intră cei ce au nevoie de ajutor, dar nu înțeleg asta. Rugați-vă și pentru ei, măcar cu un "Doamne miluiește". Iubiți-vă-n Hristos ! "Vă îmbrățișez cu sărutare sfîntă." (Romani 16, 16, I Corinteni 16, 20, II Corinteni 13, 12, I Tesaloniceni 5, 26) CALEA SPRE MÎNTUIRE, A FOST ESTE ȘI VA FI, ORTODOXIA. CU DURERE DE ARSURĂ PENTRU ERESURI ȘI CU BUCURIE NEGRĂITĂ PENTRU NOI, CREȘTINII. Iertați și pomeniți. Vă doresc bucurii și post ușor și binecuvîntat tuturor ! P.S.: A început Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite și eu am întîrziat la ea. E pentru voi, să vă rugați să-mi ierte Domnul întîrzierea. |
Citat:
Ideea era alta, și anume, folosirea versetelor pe post de bâtă (practică străină de învățătura ortodoxă), metodă des întâlnită la tine. |
Saracu baiet..
Poate se referea la altceva. |
Citat:
In lumea reala ii ocolesc. Cu sectarii se sta de vorba maximum de 2 ori, numai cei mai tari in credinta pot sa isi permita luxul de a vorbi mai mult. Nu stiu la ce va referiti mai exact cand spuneti ca va veni ziua ....... Din partea sectarilor nu poate exista nici respect, nici iubire atata timp cat intra aici si vorbesc urat, batjocoresc credinta noastra si adreseaza apelative jignitoare... nu ati obervat cat de urat a vorbit cu domnul Daniel ortodox? Iar acesta, din iubire a incercat sa il aduca pe calea cea dreapta si i-a vorbit frumos si a avut multa rabdare ca sa il invete cele bune si folositoare pentru suflet. Acest om, vorba cuiva dinainte, a intrecut orice limita in nesimtire. Nu obliga nimeni pe sectari sa intre aici, daca nu le place credinta noastra n-au decat sa nu intre, dar sa nu intre si sa batjocoreasca si sa se astepte sa nu li se raspunda. Aubergine e in franceza, in engleza se foloseste cel mai des eggplant. Doamne ajuta! |
Citat:
Doar repeta la infinit aceeasi poezie luata copy-paste dintr-o carte sau un site evanghelic(care original era scris impotriva catolicismul(d-aia tot repeta cu mantuirea s-ar obtine prin fapte la noi si despre originea istorica, din secolul XVI, a faptului ca deuterocanonicele ar fii carti egale cu restul Bibliei), dar na, e complicat sa aprofundezi teologia adversarului tau, mai bine reciti propaganda pre-ambalata, poate merge si aici). In fine, ignora multe din argumentele ce ii erau aduse, si nu lasa sa plece discutia in subiecte in care nu putea sa repete ce stia dinainte. Stai linistit, nu era un biet suflet confuz, cu nelamuriri, care a venit sa inteleaga. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pelerin stiu ca a evitat niste confruntari pana la urma vizavi de niste doctrine care tin de calvinism. Si nici n-a venit vreodata sa expuna clar o problematica care il tine departe de ortodoxie in ciuda admiratiei si deschiderii pe care o are. Citat:
S-a vazut de multe ori cum se plafoneaza dialogul in ceea ce ii priveste. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:15:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.