Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Presedinte protestant ?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17385)

aubergine 04.10.2014 14:35:32

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 568586)
Nu sunt de acord cu ce spune/face MM în proporție de 100%. Dar sunt în destul de multe.
Spre exemplu, cred că Biserica ar trebui să nu depindă financiar de factorii politici. Și, în general, să nu depindă în vreun fel de stat, să nu fie condiționată de el. Președintele să nu aibă niciun rol în alegerea patriarhului, spre exemplu.

Daca in lucrurile care conteaza cel mai mult pentru mine, in speta religia, nu sunt de acord cu un candidat, eu nu il pot vota.
Aveti idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei, si poate maine prin vot.

abaaaabbbb63 04.10.2014 14:37:46

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568592)
Daca in lucrurile care conteaza cel mai mult pentru mine, in speta religia, nu sunt de acord cu un candidat, eu nu il pot vota.
Avet idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei si poate maine prin vot.

Faptul ca statul nu ar mai sprijini Biserica Ortodoxa Romana nu ar fi deloc o discriminare fata de ortodocsi. Ba din contra, ar insemna eliminarea discriminarii fata de celelalte religii din tara.

Cred ca statul nu ar trebui sa sprijine religiile financiar. Nu ajunge ca nu platesc taxe?

aubergine 04.10.2014 14:39:43

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568589)
E vorba de egalitatea in importanta a religiilor. A preda religia in scoli inseamna a ignora celelalte religii din tara asta, ceea ce ar insemna o mica discriminare fata de oricine nu este ortodox.

Eu cred ca istoria religiilor ar trebui sa fie introdusa in ora de istorie, iar ora de relgie scoasa de tot din scoli. Pana la urma, cea mai buna educatie religioasa nu o primeste copilul la scoala, ci acasa, si la biserica.

Daca, mie, ca si crestin ortodoxa, nu imi predai religia in scoli, desi reprezint 90 la suta din populatia tarii, eu sunt discriminata.
Daca esti ateu, poti sa nu faci religie, nu esti discriminat, iar daca esti pocait, ai profesor la scoala care iti preda ce vrei tu, nu imi impune mie sa nu am religie in scoala, pentru ca tu esti ateu.

abaaaabbbb63 04.10.2014 14:43:06

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568595)
Daca, mie, ca si crestin ortodoxa, nu imi predai religia in scoli, desi reprezint 90 la suta din populatia tarii, eu sunt discriminata.
Daca esti ateu, poti sa nu faci religie, nu esti discriminat, iar daca esti pocait, ai profesor la scoala care iti preda ce vrei tu, nu imi impune mie sa nu am religie in scoala, pentru ca tu esti ateu.

Nu este vorba de tine ca ortodoxa.

De exemplu, daca tu ai dreptul sa ti se predea religia ta in scoala publica, de ce nu ar avea dreptul si un musulman roman sa invete religia islamica la scoala? Sau un evreu/catolic/protestant/cine stie ce religii mai avem prin tara?

Toti cetatenii romani au drepturi egale. Scrie in constitutie.

forever... 04.10.2014 14:43:59

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568520)
Iohannis reprezinta intersele OMV Austria.
Apropos: astia de la OMV aveau la inceput 19 benzinarii la ei acolo.Austria
nu are pretol.In schimb o companie cu 19 benzinarii a reusit sa cumpere
o companie (RomPetrol) carea avea 1000 de benzinarii.
Asa ceva numai la prosti se poate intampla.
Contractul cu OMV Austria expira in Decembrie 2014.OMV Austria este direct
interesata sa-si prelungeasca contractul.
Un benzinar(lucrator la pompa) in Austria are salariu de 3000 de euro.
Un benzinar (lucrator la pompa) in Romania are salariu 190 de euro.
Amandoi benzinarii toarna benzina obtinuta din petrolul romanesc.

Diferenta de 2810 de euro, sunt de fapt banii de drept ce i se cuveneau
beninarului din Romania.Ca aia din Austria sa traiesca bine trebuie ca
astia din Romania sa traiasca prost, ala din Austria traieste din petrolul romanesc.

Chestia asta imi aminteste de vechea Poarta Otomana, ups acum nu mai
este Imperiu Otoman ci UE.Adica alte lipitori.
Ce sa-i faci, daca gazda este proasta si accepta sa fie supta.Prostia doare
si doare rau.Uita-te in Romania ca sa vezi cat doare.

Oricine va ajunge presedinte va avea ca scop continuarea sclaviei romanilor.
Va asteapta iarasi peste 40 de ani de sclavie.
Naspa...:5:

Semnalez doar câteva erori din cele cuprinse în acest mesaj:
OMV a cumparat pachetul majoritar al Petrom, nu al Rompetrol, și nu l-a cumpărat pe degeaba.
Despre expirarea cărui contract e vorba in 2014? Că nu e clar. Acțiunile nu se cumpără pe perioadă determinată.
De unde aveți informații privind salariile? Dacă benzinarul din România merita un salariu de 3.000 EUR, de ce nu i l-a oferit proprietarul anterior, respectiv Statul Român?
Mă opresc aici.

Nu înțeleg cum puteți vorbi fără să înțelegeți despre ce e vorba. Defectul poporului român, nu? Să se priceapă la toate...

aubergine 04.10.2014 14:45:31

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568593)
Faptul ca statul nu ar mai sprijini Biserica Ortodoxa Romana nu ar fi deloc o discriminare fata de ortodocsi. Ba din contra, ar insemna eliminarea discriminarii fata de celelalte religii din tara.

Cred ca statul nu ar trebui sa sprijine religiile financiar. Nu ajunge ca nu platesc taxe?

Platesc taxe, din moment ce imi elibereaza chitanta pentru tot ce achit in biserica.
Nu iti convine ca sprijina financiar, fiindca esti ateu, daca nu ai fi, ti-ar conveni.
Din dorinta de a nu-i discrimina pe ceilati, se va ajunge la situatia inversa, discriminarea majoritatii. nu mi se pare normal, din moment ce ateii sunt 1 la suta din populatie.
Catolicii au oamenii lor in scoala, pocaitii, oamenii lor, ateii pot sa stea acasa, asa ca nu vad discriminarea.

aubergine 04.10.2014 14:49:08

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568596)

De exemplu, daca tu ai dreptul sa ti se predea religia ta in scoala publica, de ce nu ar avea dreptul si un musulman roman sa invete religia islamica la scoala? Sau un evreu/catolic/protestant/cine stie ce religii mai avem prin tara?

Din partea mea sa le predea, si am mai spus si repet, la mine la scoala, catolicii predau catolicilor religia, pocaitii, pocaitilor si tot asa, este o falsa problema.
De fapt tot ce seintampla este lucrarea Satanei care ii impinge pe atei sa loveasca in tot ce este ortodoxie, adica in Hristos.

abaaaabbbb63 04.10.2014 14:49:37

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568598)
Platesc taxe, din moment ce imi elibereaza chitanta pentru tot ce achit in biserica.
Nu iti convine ca sprijina financiar, fiindca esti ateu, daca nu ai fi, ti-ar conveni.
Din dorinta de a nu-i discrimina pe ceilati, se va ajunge la situatia inversa, discriminarea majoritatii. nu mi se pare normal, din moment ce ateii sunt 1 la suta din populatie.
Catolicii au oamenii lor in scoala, pocaitii, oamenii lor, ateii pot sa stea acasa, asa ca nu vad discriminarea.

Pai nu vezi discriminarea?

"Restul pot sa stea acasa, mie sa-mi fie bine".

Faptul ca ti se iau niste drepturi pe care altii nu le au nu inseamna ca esti discriminata. Tot ce zic este ca ori incepe statul sa gaseasca profesori pentru orice religie i se cere, ori incepe sa scoata singura religie care se preda in scoli.

abaaaabbbb63 04.10.2014 14:51:35

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568599)
Din partea mea sa le predea, si am mai spus si repet, la mine la scoala, catolicii predau catolicilor religia, pocaitii, pocaitilor si tot asa, este o falsa problema.
De fapt tot ce seintampla este lucrarea Satanei care ii impinge pe atei sa loveasca in tot ce este ortodoxie, adica in Hristos.

Pai exact, dar cum ar fi mai usor pentru stat, sa gaseasca cate un profesor pentru fiecare religie de la fiecare scoala din tara asta? Sau sa renunte la singura religie care se preda in scoli?

In prezent, ora de religie este optionala, si e destul de bine asa. Dar exista multe scoli unde nu este optionala, si acele scoli sunt ingrijoratoare.

forever... 04.10.2014 14:53:14

Wow, s-au încins spiritele... din păcate.

abaaaabbbb63 04.10.2014 14:58:12

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 568604)
Wow, s-au încins spiritele... din păcate.

True.. true.

Hai sa mancam si sa ne relaxam.

catalin2 04.10.2014 15:23:50

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568596)

Esti gresit informat. Din cate am inteles din ce ai spus, inteleg ca nu stii situatia din tara. Atunci de ce spui despre lucruri pe care nu le cunosti? Nu merg musulmanii la orele de religie ortodoxa, fiecare religie are profesorul sau. Iar acolo unde sunt prea putini sa fie cate un prfesor copii pot opta pentru o disciplina in acel timp.

oaie_cugetatoare 04.10.2014 15:26:19

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 568597)
Semnalez doar câteva erori din cele cuprinse în acest mesaj:
OMV a cumparat pachetul majoritar al Petrom, nu al Rompetrol, și nu l-a cumpărat pe degeaba.

Mea culpa.Da este Petrom si nu Rompetrol.
Citat:

Despre expirarea cărui contract e vorba in 2014? Că nu e clar. Acțiunile nu se cumpără pe perioadă determinată.
Nu este vorba de actiuni.Este vorba despre redevente. In Decembrie se
renegocieaza pretul redeventei.OMV vrea sa reduca redeventele, ca sa
sa-si mareasca profiturile(care si asa sunt destul de mari).

Citat:

Dacă benzinarul din România merita un salariu de 3.000 EUR, de ce nu i l-a oferit proprietarul anterior, respectiv Statul Român?
Pai salariile inseamna cheltuieli.De ce sa-i dea celui de la pompa 3000 de
euro , cand pot sa-i puna in buzunarele lor sau sa le foloseasca in alte
interese (case si masini pt amante, vacante in Dubai, etc,etc)?

Citat:

Nu înțeleg cum puteți vorbi fără să înțelegeți despre ce e vorba.
Iar eu nu inteleg cum porti vorbi fara sa stii despre ce e vorba.

Citat:

Defectul poporului român, nu? Să se priceapă la toate...
Iti apreciez autocaracterizarea.

catalin2 04.10.2014 15:27:57

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 568586)
Nu sunt de acord cu ce spune/face MM în proporție de 100%. Dar sunt în destul de multe.
Spre exemplu, cred că Biserica ar trebui să nu depindă financiar de factorii politici. Și, în general, să nu depindă în vreun fel de stat, să nu fie condiționată de el. Președintele să nu aibă niciun rol în alegerea patriarhului, spre exemplu.

Statul trebuie sa plateasca salariile, pentru ca asa s-a angajat la secularizarea averilor. Inainte manastirile si restul aveau proprietati din care adunau venturi pentru intretinere. taierea salariilor ar insemna acum inchiderea multor biserici si poate migrarea multor credinciosi la cei care sar imediat in ajutor, neoprotestantii.

forever... 04.10.2014 15:31:39

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568612)
Nu este vorba de actiuni.Este vorba despre redevente. In Decembrie se renegocieaza pretul redeventei.OMV vrea sa reduca redeventele, ca sa
sa-si mareasca profiturile(care si asa sunt destul de mari).

Redevențele se stabilesc prin lege, nu prin contract.
Dar ce mai contează corectitudinea exprimării? Că de cea a conținutului văd că ești oricum convins.

Ioan_Cezar 04.10.2014 16:19:37

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568605)
True.. true.

Nu putem să ne relaxăm, până nu faci și tu un gest matur (mai lasă teribilismele!) și ștergi porcăria aia de la semnătură.
Te rog frumos!

oaie_cugetatoare 04.10.2014 16:27:09

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 568615)
Redevențele se stabilesc prin lege, nu prin contract.
Dar ce mai contează corectitudinea exprimării? Că de cea a conținutului văd că ești oricum convins.

Legea ofera doar forma juridica (legislatia necesara) sub care se vor desfasura contractele economice, Dooh.

Mihailc 04.10.2014 16:48:34

Aveți dreptate parțial, amândoi. Baza legislativă pentru redevențele din industria petrolieră este Legea Petrolului în vigoare din 2004 (cu modificări ulterioare) care prevede o marjă de negociere între 3,5 și 13,5 din nivelul producției. Din momentul privatizării Petrom și până în acest an, statul a încasat 7% în baza unui contract, iar începând din 2015 se preconizează o ușoară modificare a redevenței în favoarea statului, în urma unor negocieri care vor fi ratificate printr-un nou contract.

oaie_cugetatoare 04.10.2014 17:35:00

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 568626)
Aveți dreptate parțial, amândoi. Baza legislativă pentru redevențele din industria petrolieră este Legea Petrolului în vigoare din 2004 (cu modificări ulterioare) care prevede o marjă de negociere între 3,5 și 13,5 din nivelul producției. Din momentul privatizării Petrom și până în acest an, statul a încasat 7% în baza unui contract, iar începând din 2015 se preconizează o ușoară modificare a redevenței în favoarea statului, în urma unor negocieri care vor fi ratificate printr-un nou contract.

Iar piesa cheie in toata aceasta afacere o reprezinta cifra care este trecuta
in contract, pt ca in functie de aceasta cifra se stabileste valoarea procentului
de redeventa.Ori contractul este unul secretizat.Nimeni(din oamenii de rand)
nu cunosc valorea contractului.
Legea spune doar procentele, dar nu spune(nici n-are cum) valoarea procentelor.Aia este stabilita de cifra de pe contract , care este secretizat si expira in Decembrie anul asta.Si ne intoarcem la ce spuneam eu la inceputul discutiei cu forever.
Ne intoarcem la contract.

Mihailc 04.10.2014 17:54:35

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568628)
Iar piesa cheie in toata aceasta afacere o reprezinta cifra care este trecuta
in contract, pt ca in functie de aceasta cifra se stabileste valoarea procentului
de redeventa.Ori contractul este unul secretizat.Nimeni(din oamenii de rand)
nu cunosc valorea contractului.
Legea spune doar procentele, dar nu spune(nici n-are cum) valoarea procentelor.Aia este stabilita de cifra de pe contract , care este secretizat
si expira in Decembrie anul asta.

Redevența se încasează din valoarea producției, nu văd de unde o altă cifră "cheie", secretă sau nu. Contractul semnat în momentul privatizării a stabilit că statul încasează 7% redevență din producție pe perioadă de 10 ani, termen de grație, apoi se renegociază în funcție de piață, rezultate economice, valoarea investițiilor etc. Datele privind relația economică dintre Statul român și compania OMV-Petrom sunt transparente, există o evidență pe ani a sumelor încasate din redevențe.

aubergine 04.10.2014 17:58:10

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 568591)
Și iubirea de semeni??

Iar pe de altă parte, noi românii, dintr-un singur neam, suntem toți la fel?

Iubire pentru dusmanii tarii?

aubergine 04.10.2014 18:06:09

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568600)
Pai nu vezi discriminarea?

"Restul pot sa stea acasa, mie sa-mi fie bine".

Faptul ca ti se iau niste drepturi pe care altii nu le au nu inseamna ca esti discriminata. Tot ce zic este ca ori incepe statul sa gaseasca profesori pentru orice religie i se cere, ori incepe sa scoata singura religie care se preda in scoli.

Cand ateii o sa aiba profesori sa le predea ateismul nu au decat sa stea la ora de ateism, oricum au deja ora de biologie, care tot asta e , in fond.
Deocamdata stau acasa pentru ca parintii ateilor prefera sa isi tina copiii acasa, deci este alegerea lor proasta, in opinia mea, si vor raspunde in fata Domnului pentru crima pe care o comit cu sufletele copiiilor lor.
D-voastra ati citit ceva din ce am scris eu? In scoli exista profesori catolici, baptisti, etc! Sau nu aveti cunostinta despre ei?

oaie_cugetatoare 04.10.2014 18:12:07

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 568629)
Redevența se încasează din valoarea producției,.

Calculata de Statul roman sau declarata de OMV ?

aubergine 04.10.2014 18:12:25

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568602)
Pai exact, dar cum ar fi mai usor pentru stat, sa gaseasca cate un profesor pentru fiecare religie de la fiecare scoala din tara asta? Sau sa renunte la singura religie care se preda in scoli?

In prezent, ora de religie este optionala, si e destul de bine asa. Dar exista multe scoli unde nu este optionala, si acele scoli sunt ingrijoratoare.

Nu cred ca exista astfel de scoli.
Nu mi se pare o idee buna sa se scoata religia, este o idee pusa de draci in capul oamenilor.

aubergine 04.10.2014 18:14:58

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568605)
True.. true.

Nu e o cearta aici, e o confruntare de idei.

Mihailc 04.10.2014 18:19:28

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568635)
Calculata de Statul roman sau declarata de OMV ?

Ce anume.....?

oaie_cugetatoare 04.10.2014 18:43:36

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 568639)
Ce anume.....?

valoarea productiei

Mihailc 04.10.2014 21:41:28

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568645)
valoarea productiei

Bun, OMV Petrom este cea mai mare companie din România, nu chioșcul de ziare din parc, nu declară cifre, raportează cifre auditate în prealabil. Statul Român nu este numai concedent , ci și al doilea acționar la compania susnumită prin procentele deținute de Ministerul Economiei și Fondul Proprietatea, ambele pachete însumând în jur de 40% din acțiuni, prin urmare, pe lângă faptul că obține și alte beneficii substanțiale altele decât cele rezultate din redevențe, are acces la toate datele privitoare la activitatea companiei.

CristianR 04.10.2014 21:54:09

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568592)
Aveti idei din discursul ateist. Daca statul nu ar sprijini biserica, ar da nas ateilor care ar face persecutii impotriva crestinilor, vezi discriminari si altele. Deja sunt la nivelul de idei, vor fi in curand si la nivel de fapte, mai ales daca si crestinii ca d-voastra ii sprijina prin idei, si poate maine prin vot.

Biserica se sprijină pe credința celor care o alcătuiesc, iar susținerea ei materială ar trebui să fie o expresie a acestei credințe.

Dacă statul (adică politicienii) sprijină Biserica, aceasta, la rândul ei (adică cei care fac parte din ierarhia ei) îi va sprijini pe politicienii care „dau bani”. În felul acesta, ajunge să-i sprijine nu pe cei mai virtuoși, nu pe cei care doresc să facă ceva pentru oameni, ci pe unii care urmăresc un interes de grup, cu o mentalitate feudală, egoistă și necinstită, fiind, prin aceasta, anti-români și chiar anti-creștini.

Văzând aceasta, credința multora va slăbi, iar cei care nu o au se vor simți tot mai justificați în necredința lor.

Se vor construi, în acest fel, ziduri tot mai multe și mai frumoase, surpându-se în același timp credința oamenilor.

Dacă, însă, acest pact cu lumea s-ar rupe, ar rămâne un număr mic de credincioși sinceri și dispuși la a face sacrificii pentru ca Biserica să subziste inclusiv pe planul material.

Această sinceritate dublată de un duh de jertfă ar fi singura în măsură să întărească credința celor slabi și să le dea motive necredincioșilor să se îndoiască de corectitudinea poziției lor.

abaaaabbbb63 05.10.2014 00:21:46

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568630)
Iubire pentru dusmanii tarii?

Iubire pentru absolut toata lumea, si tot, da.

Ioan_Cezar 05.10.2014 15:29:31

Frumos din partea ta! Frumos de tot. Acu pot să zic că ai cea mai haioasă semnătură din tot forumul. ......:)
Bravo, frate! Te îmbrățișez și te felicit,
Doamne ajută!

Corinusha 06.10.2014 08:53:03

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568632)
Cand ateii o sa aiba profesori sa le predea ateismul nu au decat sa stea la ora de ateism, oricum au deja ora de biologie, care tot asta e , in fond.
Deocamdata stau acasa pentru ca parintii ateilor prefera sa isi tina copiii acasa, deci este alegerea lor proasta, in opinia mea, si vor raspunde in fata Domnului pentru crima pe care o comit cu sufletele copiiilor lor.
D-voastra ati citit ceva din ce am scris eu? In scoli exista profesori catolici, baptisti, etc! Sau nu aveti cunostinta despre ei?

In care scoli?! Poate in capitala, ca in provincie nu stiu de asa ceva, iar in oras la mine sigur nu este asa ceva. Aici daca esti de alta religie nu-ti vine nici un profesor sa-ti predea, tre' sa mergi tu la profesor, chiar daca nu gasesu unul decat in capatul orasului; si nici macar nu ti se da optiuna asta si ajug baptistii sa faca religia ortodoxa ca asa le impune scoala. Iar religia este o materie optionala doar pe hartie; nimeni nu e informat ca e optional. Religia ortodoxa se face obligatoriu in cel putin 3 scoli generale din orasul unde locuiesc (de astea 3 stiu sigur).

Personal n-am nimic imporiva religiei la scoala, ca oricum numai religie nu se face, decat daca elevii au noroc sa le vina un preot sa le predea... iar manualelele...sunt sub orice critica (sau cel putin erau acum 2-3 ani cand a vazut ultima oara un manual de religie).

Aubergine, biologia nu e in nici un caz "religia ateista". BIOLOGIA include si zoologia, si anatomia si genetica; sunt niste cunostinte care chiar te pot ajuta in viata asta; nu se face asa de flori de mar ca sa se "predea" ateismul. Se vede ca habar nu ai ce se preda la biologie, cel putin in ultimii 3 ani de generala si ultimii 3 ani de liceu (asta daca esti de profil, ca altfel faci 2 ani si gata). Pai daca n-ar fi biologia n-ar fi medici, n-ar fi sansele de vindecare, am muri pe capete, uneori poate si cu zile. Oare medicina si biologia nu tot Dumnezeu le-a lasat spre descoperire pe Pamantul asta?
Nu inteleg cum niste crestini adevarati il pot subsestima pe Dumnezeu. Sincer, nu inteleg asta. Dumnezeu lucreaza prin TOT, inclusiv prin oameni si descoperiri stiintifice (cel putin alea care au releventa, care te pot salva, care pot sa o noua perspectiva spre vinecare etc).

ps: e o parere personala, nu dati cu pietre.

guardian knight 06.10.2014 09:17:57

parere !

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 568490)
Într-adevăr, nu există sistem ideal, pentru că toate sunt alcătuite de oameni, care nu sunt ideali. Însă cred că suntem cu toții de acord că libertatea este mai bună decât oprimarea, având în vedere că alternativa la democrație este totalitarismul, iar în cadrul acestuia cei care conduc sunt tot niște oameni imperfecți, care impun altora principii și valori, refuzându-le dreptul de a gândi liber.

Democrația nu este bună în sine, ci este bună acolo unde cei care o alcătuiesc sunt buni. Dacă ea arată mai bine în Norvegia decât la noi este pentru că oamenii sunt educați altfel, încă din copilărie, adică în spiritul corectitudinii, al eficienței, al muncii responsabile, al protejării bunurilor, spațiilor, naturii comune.

Noi suntem mai egoiști, fiecare ar vrea să prospere el, prin mijloacele pe care le are la îndemână, acceptând să corupă și să fie corupt, fără a înțelege că acest mod de a trăi este necreștinesc, vătămându-i pe cei care nu consimt la diversele forme de a fura.

Educația noastră se situează între cea a majorității țiganilor – care sunt învățați de mici „să fie șmecheri”, să fure, să mintă, să înșele, să nu muncească (ca „fraierii”) – și cea occidentală.

Noi învățăm de mici să nu furăm, să nu mințim, însă, totodată, să acceptăm compromisul, să ne descurcăm în viață, să dăm mită pentru a trece un examen, a ne angaja, a ieși la pensie, a face o afacere profitabilă. Mai mult, ne simțim deja solidari cu cei de la vârful sistemului, pentru că promit că nu se vor proteja doar pe ei, ci ne vor feri și pe noi de sabia („nazistă” a) dreptății.

Avem, cu alte cuvinte, un comportament cam ipocrit, căci ne socotim creștini, dar nu prea avem fapte de iubire față de semenii noștri. Motiv pentru care democrația noastră este așa cum o trăim în fiecare zi.

Desi politicienii in marea lor parte sunt considerati tapi ispasitori,totusi, e oarecumva tara facuta din cateva sute de politicieni ?!
Au,oare nu exista libertate de initiativa privata,si nu mari sunt pamanturile patriei dornice de brate de munca ???

De ce oare pe tot ce exista mar in moluri exista incriptia Made in Poland !!!
Nu mai creste marul in Romania,sau e foarte greu de sadit ???
N-are romanii niste tgeren sa sadeasca sute de hectare cu...meri ???

E greu cu politicienii,dar am impresia ca e mai greu..cu talpa tarii !!!

forever... 06.10.2014 09:35:41

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 568709)
Nu mai creste marul in Romania,sau e foarte greu de sadit ???
N-are romanii niste tgeren sa sadeasca sute de hectare cu...meri ???

O problemă ar putea fi dificultățile de comercializare a merelor din livadă.
Când apar intermediarii, se cam strică unele lucruri. Și nu oricine poate să-și facă o afacere, oricât de mică, din agricultură.

Zic și eu.

oaie_cugetatoare 06.10.2014 18:21:01

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 568709)
E greu cu politicienii,dar am impresia ca e mai greu..cu talpa tarii !!!

ce sa faca talpa tarii ?

guardian knight 06.10.2014 20:49:57

Unul dintre...favoriti !

Klaus Iohannis, pionul Germaniei pe tabla de sah intinsa de Rusia la Bucuresti
http://www.ziaristionline.ro/2014/02...-la-bucuresti/

oaie_cugetatoare 06.10.2014 20:53:41

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 568741)

asta o stie toata lumea de mai bine de 2 ani.Eu am intrebat ce sa faca talpa
tarii ?

aubergine 06.10.2014 21:21:32

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 568708)
In care scoli?! Poate in capitala, ca in provincie nu stiu de asa ceva, iar in oras la mine sigur nu este asa ceva. Aici daca esti de alta religie nu-ti vine nici un profesor sa-ti predea, tre' sa mergi tu la profesor, chiar daca nu gasesu unul decat in capatul orasului; si nici macar nu ti se da optiuna asta si ajug baptistii sa faca religia ortodoxa ca asa le impune scoala. Iar religia este o materie optionala doar pe hartie; nimeni nu e informat ca e optional. Religia ortodoxa se face obligatoriu in cel putin 3 scoli generale din orasul unde locuiesc (de astea 3 stiu sigur).

Personal n-am nimic imporiva religiei la scoala, ca oricum numai religie nu se face, decat daca elevii au noroc sa le vina un preot sa le predea... iar manualelele...sunt sub orice critica (sau cel putin erau acum 2-3 ani cand a vazut ultima oara un manual de religie).

Aubergine, biologia nu e in nici un caz "religia ateista". BIOLOGIA include si zoologia, si anatomia si genetica; sunt niste cunostinte care chiar te pot ajuta in viata asta; nu se face asa de flori de mar ca sa se "predea" ateismul. Se vede ca habar nu ai ce se preda la biologie, cel putin in ultimii 3 ani de generala si ultimii 3 ani de liceu (asta daca esti de profil, ca altfel faci 2 ani si gata). Pai daca n-ar fi biologia n-ar fi medici, n-ar fi sansele de vindecare, am muri pe capete, uneori poate si cu zile. Oare medicina si biologia nu tot Dumnezeu le-a lasat spre descoperire pe Pamantul asta?
Nu inteleg cum niste crestini adevarati il pot subsestima pe Dumnezeu. Sincer, nu inteleg asta. Dumnezeu lucreaza prin TOT, inclusiv prin oameni si descoperiri stiintifice (cel putin alea care au releventa, care te pot salva, care pot sa o noua perspectiva spre vinecare etc).

ps: e o parere personala, nu dati cu pietre.

Si la noi in Arad, nu numai in Bucuresti sunt profesori de toate religiile. Pai lumea ar trebui sa se informeze, nu sa astepte mura in gura, sa isi afle drepturile. Ignorana nu e o scuza. Cauta si vei afla, dar daca nici nu vrei sa cauti... Vai, dar ce mai ii cainati pe saracii baptisti! Si ce e rau ca fac religie ortodoxa, ca doar nu li se zic lucruri rele, nu afla nimic rau, numai de bine sunt invatati. Si eu am fost cand eram atee si la baptisti la ora de religie si la ortodocsi si la catolici si nu am patit nimic, sa stiti, si asta s-a intamplat mai demult, nu in prezent. E o parerere personala ca, dintr-o data ati devenit o mare aparatoare a minoritatilor, nu inteleg pentru ce scrieti unele lucruri, numai ca sa va aflati in treaba si ca sa va contraziceti fara rost, de dragul contrazicerii, am impresia. Daca ati fi baptista sau penticostala as intelege, dar asa, ce rost are sa va erijati in apararea unor oameni care nici nu si-au exprimat o parere pana acum?
Nu sunt chiar asa de proasta ca sa nu stiu ca se preda biologie, anatomie, zoologie si ce o mai fi, dar explicatia care se refera pentru aparitia lumii, originea vietii sa nu imi spuneti ca nu e indoctrinare ateista. Stiti foarte bine din punct de vedere stiintific cum se considera vechimea lumii acesteia si stiti la fel de bine ca, pe baza Bibliei nu se ajunge la aceiasi concluzie.

guardian knight 06.10.2014 22:23:25

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568742)
asta o stie toata lumea de mai bine de 2 ani.Eu am intrebat ce sa faca talpa
tarii ?

sa creasca...oi !!!

CristianR 06.10.2014 22:34:08

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 568741)

Sursele pe care le indici pentru acuzațiile astea sunt la fel de credibile ca și cele venind din zona trustului Intact, având în spatele lor tot securiști sau colaboratori ai Securității, care se ocupă de mulți ani cu denigrarea unora în scopul promovării altora.

Nu pot înțelege cum oameni care vor să cunoască adevărul (și să-l împărtășească și altora) nu-și verifică sursele de informare, sau, mai mult, știind că în spatele acestor surse sunt persoane care și-au făcut din minciună o profesie, să pretindă că ceea ce emit posturile de televiziune sau ziarele acestora este adevărul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:15:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.