Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Iudaismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5033)
-   -   Holocaustul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1762)

Miha-anca 29.10.2009 20:40:55

O propunere...

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 176899)
Eu, ca evreii, iert repede dar nu uit. Ce sa-i faci, o problema de mentalitate...

Citat:

În prealabil postat de marioad24 (Post 176933)
Si de ce nu uiti? Ca sa pedepsesti atunci cand se iveste ocazia?

:68: Nu vom reusi noi in veci sa impacam iudaismul cu crestinismul.
De aceea nu ar fi mai bine sa-i lasam pe evrei sa vorbeasca intre ei in aceasta sectiune, iar noi sa invatam , daca avem ce, de la ei despre Vechiul Testament?!?

Evreulcelales 30.10.2009 14:19:55

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 177195)
De aceea nu ar fi mai bine sa-i lasam pe evrei sa vorbeasca intre ei in aceasta sectiune, iar noi sa invatam , daca avem ce, de la ei despre Vechiul Testament?!?

I-mi pare foarte rau ca nu esti de acord cu ce am scris dar ce sa faci cand discuti cu altii? Uneori incerci sa-i convingi ca ai dreptate, uneori te conving ei ca au dreptate dar mai ai o posibilitate, in special la forumuri: poti sa treci la alte discutii la care poate vei avea mai mult noroc. Ca sa incerci sa tragi cu tine si altii, asta este o mizerie care numai anumiti oameni needucati incerc sa o fac.Tu sabotezi de fapt forumul.Daca nu vrei sa discuti treci la altceva care te intereseaza.Si inca ,tu nu ai luat parte deloc la ultimele discutii.
Aci suntem la subiectul "Holocaustul" si nu ceva care aminteste inca o data ura contra evreilor.

ghemis 30.10.2009 14:44:29

pt.Miha-Anca

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 177195)

Nu acesta este scopul in sine,de a impaca iudaismul cu crestinismul,sunt 2 religii diferite,ci de a face cunoscut pe Iisus Hristos celor care nu-l cunosc,de a impartasi dreapta credinta si celor care nu o cunosc.Cred ca din acest punct de vedere trebuie abordat acest subiect."Impacarea" se incearca ea la nivel mai inalt dar este un ecumenism total gresit,nu la acest tip de ecumenism-globalizare se refera sf.Apostol Pavel,ci la propovaduirea dreptei credinte la toate neamurile,si ele,neamurile sa primeasca sau nu adevarul dreptei credinte.

Miha-anca 30.10.2009 14:57:20

Era o propunere adresata crestinilor...

Ca crestini, trebuie sa-i accepam pe toti oamenii asa cum sunt, indiferent de credinta; tocmai de aceea invitam la o evitare a comparatiei cu celelalte credinte, caci, avand in vedere diferentele, nu se poate ajunge la consens.
In schimb, daca lasam evreii sa vorbeasca intre ei, ei vor comunica mai bine si mai pe inteles pentru toata lumea.
Ma refeream la toata sectiunea de iudaism, nu numai la acest topic despre holocaust.

Miha-anca 30.10.2009 15:03:18

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 177349)
Nu acesta este scopul in sine,de a impaca iudaismul cu crestinismul,sunt 2 religii diferite,ci de a face cunoscut pe Iisus Hristos celor care nu-l cunosc,de a impartasi dreapta credinta si celor care nu o cunosc.Cred ca din acest punct de vedere trebuie abordat acest subiect."Impacarea" se incearca ea la nivel mai inalt dar este un ecumenism total gresit,nu la acest tip de ecumenism-globalizare se refera sf.Apostol Pavel,ci la propovaduirea dreptei credinte la toate neamurile,si ele,neamurile sa primeasca sau nu adevarul dreptei credinte.

Domnul Iisus Hristos a fost facut cunoscut in toata lumea. Iar lucrarea de care vorbesti, adica trezirea credintei, o face Domnul cu fiecare in parte.
Scria cineva, si pe buna dreptate, ca noi trebuie mai intai sa ne sfintim pe noi insine, si abia apoi vom avea efectul scontat si asupra altora; nu inainte!

andreicozia 30.10.2009 16:30:12

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 177355)
Domnul Iisus Hristos a fost facut cunoscut in toata lumea. Iar lucrarea de care vorbesti, adica trezirea credintei, o face Domnul cu fiecare in parte.
Scria cineva, si pe buna dreptate, ca noi trebuie mai intai sa ne sfintim pe noi insine, si abia apoi vom avea efectul scontat si asupra altora; nu inainte!

...frumos SPUS, acum ne ramine sa vedem cum ne sfintim? oare prin a indeparta pe cei care nu sunt ca noi si cred intr-o sfintire diferita ca "tehnica" de a noastra, si prin mesaje exclusiviste ca cele de mai sus?

Oare Sf Pavel cind zicea ca nu este nici o diferenta intre elini, Iudei, ...eschimosi, taiati imprejur sau nu, negrii, rosii, galbeni, cei cu un zeu, sau cei cu 10 zei, cu freza pe o parte sau pe alta, imbrobodite sau nu, rujate sau palide , facea referire DOAR la cei CO-Operanti?
Asta este DOAR in imaginatia noastra!

Miha-anca 30.10.2009 21:56:39

Andrei, cu parere de rau trebuie sa-ti spun, ca ai inteles gresit mesajul meu.
Ceea ce-mi doresc eu, e un dialog intre doi evrei despre VT, ca sa intelegem si noi punctul lor de vedere. Daca tot intervenim cu optica noastra crestina, nu se mai intelege nimic si duce numai la altercatii.

Cat despre sfintire, nu discutam aici despre asta, caci tine de crestinism si avem topicuri speciale despre acest subiect.
Interesant ce spui despre Sf. Pavel. Poate pui si un verset...

Evreulcelales 31.10.2009 12:00:28

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 177466)
Andrei, cu parere de rau trebuie sa-ti spun, ca ai inteles gresit mesajul meu.
Ceea ce-mi doresc eu, e un dialog intre doi evrei despre VT, ca sa intelegem si noi punctul lor de vedere. Daca tot intervenim cu optica noastra crestina, nu se mai intelege nimic si duce numai la altercatii.

Cat despre sfintire, nu discutam aici despre asta, caci tine de crestinism si avem topicuri speciale despre acest subiect.
Interesant ce spui despre Sf. Pavel. Poate pui si un verset...

Gresala ta, ca ai gresala,este ca habar nu ai care este scopul unui forum pe Internet. Ce tu propui nu se potriveste aci.Dupa parerea ta,trebuie sa stai de o parte si sa citesti ce is scriu acei doi evrei.Asa vrei tu sa inveti VT? Si daca nu intelegi ceva? Pe cine intrebi?
Haide nu te face inocenta.Pe forumul acesta dupa cate inteleg eu se afla numai un evreu ales.Tu propui sa deslantuiesc o interesanta discutie despre VT cu mine insusi?
Aci la Judaism este un subiect despre VT .Daca subiectul ista te intereseaza,acolo scrie nu la Holocaust. Nu-i musai ca evreii sa te invete despre VT ca ai aci membri crestini care desigur stiu biblia pe de rost. Daca de parerea evreilor esti interesata, cauta un forum roman unde poti intreba ce vrei. Te asigur ca vei gasi pe alte forumuri mai multi evrei ca aci si desigur mai bine instruiti in biblie decat mine. Poate si pe mine ma vei gasi pe alte forumuri ca ,sti tu,
sunt uneori oameni care nu poti sa scapi de ei....

ghemis 31.10.2009 13:29:20

pt.andreicozia

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 177375)
...frumos SPUS, acum ne ramine sa vedem cum ne sfintim? oare prin a indeparta pe cei care nu sunt ca noi si cred intr-o sfintire diferita ca "tehnica" de a noastra, si prin mesaje exclusiviste ca cele de mai sus?

Oare Sf Pavel cind zicea ca nu este nici o diferenta intre elini, Iudei, ...eschimosi, taiati imprejur sau nu, negrii, rosii, galbeni, cei cu un zeu, sau cei cu 10 zei, cu freza pe o parte sau pe alta, imbrobodite sau nu, rujate sau palide , facea referire DOAR la cei CO-Operanti?
Asta este DOAR in imaginatia noastra!

Domnule Andrei Sf.Apostol Pavel se refera asa(cititi ca sa memorati mai bine) ca cei ce s-au imbracat in Iisus Hristos(adica s-au botezat) nu mai pot fi numiti nici iudei,nici elini,nici romani,nici taiati imprejur s-au netaiati,ci toti sunt intru Iisus Hristos,adica nu mai viaza lorusi dupa obiceiurile stramosesti si religioase ci viaza in noua lege a iubiri prin Iisus Hristos.Dar pentru asta e musai ca evreul,musulmanul,budistul,chinezul,sectarii sa se boteze in dreapta credinta primind-UL pe Iisus Hristos ca Mantuitor.Deci cine nu-L cunoaste pe Iisus Hristos nu-l cunoaste nici pe Dumnezeu Tatal,"Eu sunt Calea,Adevarul,Viata",Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica in el.Deci nu mai dati sfaturi din acestea inselatoare,mai bine haideti impreuna sa deslusim care este dogamatica credintei ortodoxe,cu totii avem ceva de invatat,si eu am de invatat sa nu credeti ca le stiu pe toate,dar trebuie sa fie cooperare intre noi,discutiile sa fie folositoare pentru noi si la baza sa fie scriptura si scrierile sf.parinti.Sa lasam aceste cuvinte precum antisemiti,sovini,comunisti,ca nu este cazul aici pe forum.Ne aparam credinta asa cum stim,invitam la discutii pe toti,si pe "celales"care se declara nu religios.De ce nu accepta discutiile despre credinta-ortodoxa?De ce nu accepta sa discute macar despre VT? Mereu improscam atunci cand suntem in imposibilitatea de a da un raspuns.Trebuie sa INVATAM SA NE SMERIM,aceasta este latura importanta a credintei noastre.Vorbim, dar cu smerenie,cu teama ca nu cumva sa rastalmacim Sf.Scriptura sau scrierileSf.Parinti.Ganditi-va ce s-ar intampla cu noi daca ne-am mantui,am dobandi de la Dumnezeu puteri mari si ne-ar trece si noua prin minte ca suntem mari,suntem cineva,putem face orice?Fara smerenie o sa ajungem in aceeasi situatie ca si Lucifer.Va invit la o meditatie mai adanca in ce priveste dogmatica credintei ortodoxe.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

Evreulcelales 31.10.2009 18:56:40

Pentru totii,

Vreau numai sa va amintesc ca subiectul discutii aci ar fi trebuit sa fie despre Holocaust si nu despre altceva.
Se poate ca sunt membrii care au interes sa "inece" subiectul discutii cu variatii religioasa fara legatura cu subiectul? Nu prea cred insa asta este o posibilitate.

Miha-anca 31.10.2009 22:57:26

Multumim ca ne-ai amintit...

Am cautat pe net despre imigrantii evrei din Romania, din timpul Celui de-al doilea Razboi Mondial, caci stiam ca au existat din acestia si am gasit urmatoarele:
"
În perioada celui de-al doilea război mondial, când evreii din Ardealul de Nord ocupat de hortiști erau persecutați de unguri, dr. Moshe Carmilly a ajutat evrei din toată Transilvania să se refugieze în România și apoi să plece spre Palestina. Principala acuzație adusă de către unguri la adresa evreilor era că evreii sunt români.
Cu câteva săptămâni înainte de deportarea evreilor din Ardealul de Nord, Moshe Carmilly a sosit la București. A solicitat liderilor comunitari din România, Șef Rabinului [COLOR=#0000ff]Alexandru Șafran[/COLOR], doctorului [COLOR=#0000ff]Wilhelm Filderman[/COLOR] și cunoscutului sionist [COLOR=#0000ff]A.L. Zissu[/COLOR] să-și unească eforturile pentru salvarea evreilor din Nordul Transilvaniei. Șafran a apelat la Nunțiul Papal, dr. Filderman la ambasadorii Statelor Unite, Uniunii Sovietice, Marii Britanii și l-a însoțit pe Carmilly la sediul Crucii Roșii Internaționale din București. Sionistul Zissu a obținut de la autoritățile românești asigurări legale pentru refugiații existenți în România. Cu ajutorul doctorului [COLOR=#0000ff]Raoul Șorban[/COLOR], dr. Carmilly s-a întâlnit cu [COLOR=#0000ff]Iuliu Maniu[/COLOR], care i-a oferit 1200 de vize de intrare în țară pentru evreii refugiați din Cluj, încercând să tranziteze România". [COLOR=#800080][1][/COLOR]
"În acele vremuri grele și tulburi, când era cea mai mare nevoie de ajutor, doi episcopi din Transilvania, [COLOR=#0000ff]Iuliu Hossu[/COLOR] și [COLOR=#0000ff]Marton Aron[/COLOR], primul greco-catolic, al doilea romano-catolic, au oferit un exemplu al umanitarismului lor. Pe episcopul Iuliu Hossu nu l-am cunoscut personal. Cei care-l cunoșteau îmi spuneau că era un om înțelept, înzestrat cu însușiri deosebite. Pe lângă înțelegere și inițiativă el era generos și gata de sacrificii... Episcopul Iuliu Hossu și-a concentrat generozitatea într-o Chemare adresată românilor din Ungaria pentru ajutorarea evreilor, text aflat, după mărturia profesorului [COLOR=#0000ff]Raoul Șorban[/COLOR], în arhiva personală a lui Gh. Giurgiu, redactor-șef al ziarului "Ardealul" din Cluj, în anii 1940-1944. Eu însumi, însoțit de Ernest Hatsezgi, l-am vizitat pe ministrul prof. [COLOR=#0000ff]Emil Hațieganu[/COLOR]. Cererea mea a fost să intervină la autoritățile din București în favoarea refugiaților care vor sosi acolo, nu cumva să fie trimiși înapoi", rememorează dr. Moshe Carmilly. [COLOR=#800080][2][/COLOR]
Referindu-se la [COLOR=#0000ff]Ion Antonescu[/COLOR], dr. Moshe Carmilly apreciază că acesta: "Neinterferându-se în emigrarea evreilor, închizând ochii, ne-a ajutat. Pe când eram implicat în salvarea evreilor din Ardeal a trimis scrisori către diferite misiuni românești din lume, anunțându-le: „Azi, un vapor plin cu refugiați evrei a părăsit portul Constanța”. A fost neutru, dar de o neutralitate pozitivă." [COLOR=#800080][3][/COLOR]
http://ro.wikipedia.org/wiki/Moshe_Carmilly-Weinberger

De retinut: Transilvania a facut parte din Ungaria si a fost sub Horty in acea perioada. Si Rabinul Moses Rosen subliniaza in cuvantul sau din filmul facut cu 2 ani inainte de moartea sa, ca evreii din Transilvania au murit, caci nu si-a mai gasit rudele ramase in acea parte a tarii; in schimb a regasit dupa razboi toate rudele din Romania, deci din regat, ceea ce-l face sa traga concluzia ca in Romania nu a fost holocaust.
Sa facem totusi aceasta distinctie!

Am mai aflat de grupuri de evrei polonezi , care au primit la cativa km de Craiova drept de sedere in acea perioada. Au fost atat de impresionati de atitudinea romanilor, incat au invatat limba romana si de atunci o vorbesc in familiile lor. Romanii, care au vizitat Polonia, au fost invitati in cadrul acelor familii, care ca semn de recunostinta inca vorbesc limba romana in casele lor.

Evreulcelales 01.11.2009 14:45:50

Poti sa ne dai sursele? Nu de alta ci ca nu prea corespunde realitatii. Lasa-ma sa ghicesc. Ai gasit asta la un site care nu recunoaste ca a fost Holocaust.
Daca vei cauta pe Internet ce s-a intamplat evreiimi din Romania in anii 40 a WWII vei gasi alte lucruri. Pentru inceput vezi ce s-a intamplat cu progromurile din Iasi si Bucuresti,cu deportarea de sute de mii de evrei in Transnistria si altele. Evreii romani au pierdut in acele timpuri intre o treime la jumatate din ei.
Apropo, Despre acele vapoare care au fost autorizate sa ia evrei la Palestina,desigur ca nu o sa ma crezi dar se stie numai de un vapor cu numele de Struma care a fost torpilat cateva ore de la plecarea lui din Constanta.Germanii au pretins ca rusii au torpilat si rusii invers. Mii de oameni si echipaj s-au inecat. Numai un barbat a reusit sa inoate pana la malul Turc si a fost salvat. Alte vapoare nu au fost torpilate ca nu se poate torpila vapoare care nu au existat.

Miha-anca 01.11.2009 17:13:42

Cautand putin pe net...

... am dat de aceste informatii scrise:
http://www.romania-israel.com/module...ewtopic&t=2106
[SIZE=4][SIZE=4]una din cele mai crunte tragedii ale evreimii romane: scufundarea in apele turcesti a vasului "Struma". Vasul ridicase ancora din portul Constanta, indreptan-du-se spre Tara Sfanta cu 769 de emigranti.Povestea tragica a "Strumei" a inceput in urma cu 65 de ani, la 12 decembrie 1941. Maresalul Ion Antonescu, ocupat peste cap cu razboiul sau din Rasarit, a acceptat ca un numar cat mai mare de evrei romani sa paraseasca tara si sa plece in Palestina. Circa 27.000 de evrei au reusit sa se imbarce in porturile romanesti Constanta, Braila si Galati, pe cele 47 de ambarcatiuni care au navigat spre Palestina in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Istoricii inca nu si-au spus ultimul cuvant in aceasta poveste unica in istoria Holocaustului european. Nu e de mirare ca emigrarea devenise o afacere veroasa, exploatata fara mila de apropiatii stapanirii. Porturile romanesti erau unica poarta de salvare nu numai pentru evreii romani, ci si pentru evreii iugoslavi, unguri, polonezi, greci etc., care fugeau de urgia nazista."Struma" nu era un vas sigur: fusese folosit la transporturi de vite si zacea in portul bulgar Varna, urmand sa fie vandut la fier vechi. Peste noapte, insa, vasul a devenit "navigabil" pentru 300 de pasageri. Pe punte si sub puntea vasului s-au inghesuit 769 de evrei, care isi vandusera toate bunurile pentru a plati pretul exorbitant al calatoriei. Ar fi trebuit sa ajunga in prima halta, la Istanbul, dupa 12 ore, insa drumul a durat sapte zile. Calatorii erau infometati si insetati, dar vasului nu i s-a permis sa ancoreze. Nu s-a aprobat aprovizionarea cu alimente si apa a pasagerilor. Intre acestia se aflau si 70 de copii. Englezii, care detineau mandatul asupra Palestinei, le-au sugerat turcilor sa impuna blocada asupra vasului de teama ca evreii, odata debarcati pe tarmul turcesc, si-ar fi putut continua drumul spre Palestina, in masini sau pe jos. Toate incercarile de a indupleca Anglia au fost zadarnice. Inaltul Guvernator britanic Sir Harold McMichael comunica Londrei ca "este foarte important sa nu se permita emigrantilor de pe <<Struma>> sa intre in Palestina". Mecanismul crimei incepuse sa functioneze. La 23 februarie 1942, turcii au scos vasul, care avea carma si motoarele avariate, in afara portului. Era furtuna pe Marea Neagra si "Struma" rezista cu greu valurilor furioase. La 24 februarie 1942, o torpila a scufundat "Struma". Din cei 759 de pasageri, barbati, femei si copii (10 coborasera la Istanbul, fiind in posesia unor pasapoarte britanice), nu s-a salvat decat unul singur, David Stoleru, care a reusit sa inoate pana la tarm. El traieste astazi in Oregon, Statele Unite.Multa vreme s-a crezut ca un submarin german a scufundat vasul. Ulterior, insa, a fost descoperit un document care dovedea ca submarinul sovietic "Sci-213" a lansat torpila, apreciind in mod eronat ca "Struma" transporta marfuri germane sau se ocupa de spionaj. La aflarea tragediei, liderii rezistentei evreiesti din Palestina au lipit pe strazile din Ierusalim afise cu chipul guvernatorului englez si inscriptia "Wanted for murder" (cautat pentru crima). El n-a fost insa judecat dupa incheierea razboiului, nici armatorul grec Pandelis nu a fost judecat, precum n-au fost pedepsiti nici romanii si evreii care, din cupiditate si iresponsabilitate, au admis sa urce pe vas un numar dublu de pasageri fata de cel cu care "Struma" putea sa navigheze.La inaugurarea Muzeului "Struma" din Beer-Sheva au fost aprinse 769 de candele in memoria celor disparuti. Au luat cuvantul ministri, generali, rabini, istorici, primarul orasului Beer-Sheva, dar si ambasadoarea Romaniei in Israel, dr. Valeria Mariana Stoica.
Tesu SOLOMOVICI, Ierusalim

Aceasta este deci istoria trista a mortii celor 759 de evrei, care au pierit pe Stroma. Totusi nu au pierit din cauza romanilor, dupa cum scrie mai sus.
De remarcat si faptul ca se vorbeste de 27.000 de evrei, care s-au imbarcat din portul Constanta!
Sa incercam sa aducem adevarul, pastrand o nota de obiectivitate!

[/SIZE]
[/SIZE]

ghemis 01.11.2009 21:37:24

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 177690)
Poti sa ne dai sursele? Nu de alta ci ca nu prea corespunde realitatii. Lasa-ma sa ghicesc. Ai gasit asta la un site care nu recunoaste ca a fost Holocaust.
Daca vei cauta pe Internet ce s-a intamplat evreiimi din Romania in anii 40 a WWII vei gasi alte lucruri. Pentru inceput vezi ce s-a intamplat cu progromurile din Iasi si Bucuresti,cu deportarea de sute de mii de evrei in Transnistria si altele. Evreii romani au pierdut in acele timpuri intre o treime la jumatate din ei.
Apropo, Despre acele vapoare care au fost autorizate sa ia evrei la Palestina,desigur ca nu o sa ma crezi dar se stie numai de un vapor cu numele de Struma care a fost torpilat cateva ore de la plecarea lui din Constanta.Germanii au pretins ca rusii au torpilat si rusii invers. Mii de oameni si echipaj s-au inecat. Numai un barbat a reusit sa inoate pana la malul Turc si a fost salvat. Alte vapoare nu au fost torpilate ca nu se poate torpila vapoare care nu au existat.

Domnule,dumneata esti bolnav de holocaust si antisemitism,orice raspuns ti-ar da cineva s-au replica este neadevarat si plin de antisemitism.Ma tot intreb de ce acceptam aceste discutii cu dumneata?Nu este mai simplu asa,dumneata acasa la dumneata cu sursele dumitale si noi cu ce avem.Eliminam pierderea asta de timp.

andreicozia 01.11.2009 22:20:48

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 177744)
Domnule,dumneata esti bolnav de holocaust si antisemitism,orice raspuns ti-ar da cineva s-au replica este neadevarat si plin de antisemitism.Ma tot intreb de ce acceptam aceste discutii cu dumneata?Nu este mai simplu asa,dumneata acasa la dumneata cu sursele dumitale si noi cu ce avem.Eliminam pierderea asta de timp.

Ghemis, incearca daca poti sa o iei ca pe un exercitiu de autocontrol si al iubirii propavaduita de Hristos si ai sa vezi ca pe viitor vei cintari orice cuvint cu care ai putea sa ranesti un evreu.
Daca nu o faci tinzi sa cazi in capcana automatismului de a folosi minciuni atisemite din marea varietate culturala antisemitica.

Crede-ma nici nu-ti dai seama cit de mult se minte!

In legatura cu vaporul(rele)torpilate , ce spune un evreu care a trait acele momente( si care corespund cu ce am aflat eu direct de la martori) este mult mai credibil decit sursele "evreiesti" date de Ancah

Miha-anca 02.11.2009 18:28:44

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 177753)
In legatura cu vaporul(rele)torpilate , ce spune un evreu care a trait acele momente( si care corespund cu ce am aflat eu direct de la martori) este mult mai credibil decit sursele "evreiesti" date de Ancah

Cozia, este alegerea ta pe cine crezi. Uite iti mai dau niste link-uri; cine stie, poate vei vrea sa te documentezi pe viitor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Struma_(ship)
http://wapedia.mobi/ro/Struma
http://www.jew-focsani.com/ro/istoria_evreilor4.html
http://www.respiro.org/Issue4/FILM_S...lianTanase.htm

andreicozia 02.11.2009 21:41:33

"Fără motor, Struma este lăsată în derivă în Marea Neagra. La 24 februarie, la 9 dimineața, un submarin sovietic torpilează vasul. Apele sunt extrem de reci. Rezultatul 769 morți. Un singur supraviețuitor, un tînăr de 18 ani, David Stoliar din București. El ajunge la mal, este reținut cîteva săptămîni de autorități. Se fac investigații, apoi este lăsat să plece în Palestina. "

In mod clar este alegerea mea... si SUB NICI O FORMA eu nu voi accepta vreodata o marturie mincinoasa scrisa sub forma de scenariu de slugile mioritice ale americanilor.

Atit iti spun draga Anca, sa nu iti inchipui vreodata ca eu voi crede idioteniile antisemitice si pseudo-istorice care le vehiculeaza o tara-sluga!..asa cum este Romania la ora actuala prin conducatorii ei.
Pacat de poporul nostru care este de treaba dar care nu are nici o sansa in fata acestor nemernici care sunt ca o caracatita, infiltrati in toate domeniile publice si culturale!
Ai facut bine ca ai plecat la timp!

Uite, desi n-ar trebui, iti dau un indiciu de minciuna crasa:

Vasul Struma in mod vadit a fost readus in Marea Neagra pentru a fi torpilat de Nazisti. De ce ar fi re-adus turcii cu englezii un vas plin de emigranti evrei(chipurile neacceptati la granita turceasca) daca nu din antisemitism- ucigas pentru a fi serviti PE PLATOU SUBMARINELOR GERMANE. Este de ris faptul ca se poate crede ca rusii ar fi avut ceva de a face cu un vas plin de emigranti, de ce cu ce scop, nu face absolut nici un sens decit de denigrare si lingusire a acestor pseudo-scriitorasi-lichele isterizate pe linga conducerea de stat si a americanilor, de ce?..pentru a fi bagate-n seama pe la nu stiu ce Palm d-Or sau expozitii si premii satesti de prin Germania sau Franta

In caz ca nu stii si o sa-ti confirme si Moshe, toata Europa "civilizata" le refuza intrarea! Chiar si americanii le-au creat mari probleme de emigrare pentru o perioada considerabila de timp. Mai tirziu cind s-a ingrosat gluma cu Aushwitz-ele din Polonia, au bagat-o pe mineca si au inceput sa-i accepte!...dar pina atunci erau considerati ( din isterie si ura colectiva) ca fiind paria, leprosi
...si crede-ma ca nu este in interesul mintuirii si sfinteniei tale de care faci atita caz si distribui atita "iubire in jur" sa aderi la o minciuna care tot creste despre acest mare popor!

Miha-anca 02.11.2009 22:49:35

Andrei, daca ai tu link-uri mai credibile, atunci te rog, pune-le aici.

andreicozia 02.11.2009 23:41:35

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178072)
Andrei, daca ai tu link-uri mai credibile, atunci te rog, pune-le aici.

"Link-urile" mele sunt in morminte! si-ti mai spun ceva!, eu cred in ce mi-au spus aceste rude, deoarece in primul rind trebuie sa tii aproape cu familia in care ai incredere nu cu strainii care mint

Ce-i aia link, ce sa spun ne-am modernizat si acum credem in tot ce PARE frumos invelit cu chenare sclipitoare.

Anca, tu ai o virsta! cum poti sa mai crezi ca devi DOCUMENTATA din prostiile care se vehiculeaza pe Net! ce inseamna expresia " Mai documenteaza-te!" priveste doar de unde te documentezi tu!

Eu stiu ca tu iti pui baza foarte mult pe MANUAL! pe carti, insa trebuie sa realizezi ca se minte foarte mult.
Crezi ca daca scrie undeva Wikipedia, gata eu o sa ma inchin la acea "documentare"

Parerea mea

Miha-anca 03.11.2009 00:13:33

Din pacate nu am aceasta posibilitate, caci rudele mele au fost de alte natii decat evrei si nu au participat la holocaust, nici activ si nici ca victime. Si apoi eu nu vorbesc cu mortii...
Deci singura posibilitate de informare e de a citi istorie si plangerile urmasilor celor disparuti in holocaust. Dar vad ca si pe acestea din urma le respingi, desi stii f bine, ca multi evrei sunt originari de pe teritoriul Romaniei, cunoscand limba romana; astfel ii putem si intelege.
Am ales special declaratiile scrise de evrei, ca sa fie credibile. Ele nu s-au contrazis cu articolele din ziare, aparute in Romania sau in alta parte.
Ceea ce ma intereseaza pe mine, e partea reala de vina a romanilor si nu accept acuzatii gratuite. Tocmai de aceea am folosit putin din timpul meu, inainte de a scrie la acest topic.

speranta1970 03.11.2009 09:16:11

Nu credeti tot ce cititi

MAI COPII, SI MA REFER LA AIA CARE SE DAU MARI STIUTORI DE ISTORIE CITIND PE ICI PE COLO CE GASESC SI EI FARA SA CAUTE PROVENIENTA SI AUTENTICITATEA CELOR SCRISE SI FARA SA CERCETEZE DACA CUMVA A FOST VREUN CONFLICT DE INTERESE.

LASA-TI ISTORIA PE SEAMA ISTORICILOR si voi indeletnicitiva cu credinta in Bibile ca e mai sanatos.

Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.PUNE-TI BOTUL LA VRAJILE ALTORA ( asta asa sa vorbesc in jargon romanesc, sau fiu mai pe intelesul tutor), si multi luati drept credinta si puneti la suflet ce ati auzit sau ati citit pe te miri unde, dar se vede ca multi sinteti lipsti de educatie si de credinta ca daca ati avea macar cit un graunte din ambele ati fii mai cu bun simt si mai buni unii cu altii.
Dumnezeu sa ne lumineze calea la toti si se ne deschida ochii ca tare orbi sintem, si ne lovim cu batele unii pe altii.

Evreulcelales 03.11.2009 10:53:36

Citat:

În prealabil postat de speranta1970 (Post 178144)
MAI COPII, SI MA REFER LA AIA CARE SE DAU MARI STIUTORI DE ISTORIE CITIND PE ICI PE COLO CE GASESC SI EI FARA SA CAUTE PROVENIENTA SI AUTENTICITATEA CELOR SCRISE SI FARA SA CERCETEZE DACA CUMVA A FOST VREUN CONFLICT DE INTERESE.

LASA-TI ISTORIA PE SEAMA ISTORICILOR si voi indeletnicitiva cu credinta in Bibile ca e mai sanatos.

Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.PUNE-TI BOTUL LA VRAJILE ALTORA ( asta asa sa vorbesc in jargon romanesc, sau fiu mai pe intelesul tutor), si multi luati drept credinta si puneti la suflet ce ati auzit sau ati citit pe te miri unde, dar se vede ca multi sinteti lipsti de educatie si de credinta ca daca ati avea macar cit un graunte din ambele ati fii mai cu bun simt si mai buni unii cu altii.
Dumnezeu sa ne lumineze calea la toti si se ne deschida ochii ca tare orbi sintem, si ne lovim cu batele unii pe altii.

Bun venit la discutie Speranta1970,
pe o parte ai dreptate dar pe alta, din pacate-nu. Ai dreptate cand scri ca se baga aci la discutie persoane " lipsti de educatie si de credinta" (citat) si prostiile ce scriu iti face durere de cap. Nu ai dreptate cand scri ca istoria sa se lase pe seama istoricilor deoarece ei numai scriu si amintesc istoria dar ea este facuta de oameni buni si uneori oameni rai.
Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.
Si Wikipedia nu este curata de manipulatii. Ca enciclopedie voluntara la care fiecare poate sa scrie si/sau sa schimbe texte din ea,asta o face sa fie ceva cam dubios.Uneori gasesti texte reale .Iti ramane sa citesti totul si sa incerci sa verifici cele citite.
Departe de mine ideia lui Anca si altii ca eu cred romanii in general antisemiti.Daca sunt partial antisemiti,asta-i problema tarii lor.Ei nici nu sunt vinovati pentru crimele facute in trecut de alti antisemiti. Poate aci este locul sa pretind ca bine ar face acei antisemiti sa invete din istoria lor.Crimele antisemitilor nu au reusit sa extermineze acel popor care a supravietuit 2000 de ani in exil risipit in toata lumea. Evreii in Romania ar fi facut numai bine poporului roman.Cum se zice la voi, pe langa un evreu intotdeauna vei avea paine. Azi nu mai aveti evrei in Romania dar inca sunt romani care sunt antisemiti. Nu-i straniu?

Miha-anca 03.11.2009 11:56:31

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 178170)
Si Wikipedia nu este curata de manipulatii. Ca enciclopedie voluntara la care fiecare poate sa scrie si/sau sa schimbe texte din ea,asta o face sa fie ceva cam dubios.Uneori gasesti texte reale .Iti ramane sa citesti totul si sa incerci sa verifici cele citite. ?

In cazul Struma, ce inexactitati s-au scris in Wikipedia?

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 178170)
Departe de mine ideia lui Anca si altii ca eu cred romanii in general antisemiti.Daca sunt partial antisemiti,asta-i problema tarii lor.Ei nici nu sunt vinovati pentru crimele facute in trecut de alti antisemiti. Poate aci este locul sa pretind ca bine ar face acei antisemiti sa invete din istoria lor.Crimele antisemitilor nu au reusit sa extermineze acel popor care a supravietuit 2000 de ani in exil risipit in toata lumea. Evreii in Romania ar fi facut numai bine poporului roman.Cum se zice la voi, pe langa un evreu intotdeauna vei avea paine. Azi nu mai aveti evrei in Romania dar inca sunt romani care sunt antisemiti. Nu-i straniu?

"Ideea lui Anca" era cu totul alta... Dar desi vorbim cu totii romaneste, nu ne prea intelegem, caci in baza ideilor tale preconcepute, nu te sfiesti sa-l acuzi chiar pe cel, care doreste sa inteleaga corect lucrurile.
Pentru tine, Moshe, a fi crestin este egal cu a fi antisemit; in vreme ce crestinul trebuie sa ii iubeasca pe toti oamenii ca pe el insusi. Vezi diferenta?

Evreulcelales 03.11.2009 16:56:16

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178184)
In cazul Struma, ce inexactitati s-au scris in Wikipedia?

"Ideea lui Anca" era cu totul alta... Dar desi vorbim cu totii romaneste, nu ne prea intelegem, caci in baza ideilor tale preconcepute, nu te sfiesti sa-l acuzi chiar pe cel, care doreste sa inteleaga corect lucrurile.
Pentru tine, Moshe, a fi crestin este egal cu a fi antisemit; in vreme ce crestinul trebuie sa ii iubeasca pe toti oamenii ca pe el insusi. Vezi diferenta?

1.M-am referit la cum sa te referi in general la ce scrie la Wikipedia si Altimedia, cu cata banuiala.
2.Nu-i frumos fin partea ta sa "pui cuvinte in gura mea".Nu am scris niciodata ca crestinii sunt antisemiti prin crestinitatea lor. Ia de exemplu pe domnul Andrei care fara gresala este crestin si se poate usor observa sila lui de antisemiti.

Miha-anca 03.11.2009 17:43:42

As aprecia daca nu as primi doar comentarii, ci si raspuns la ce intreb eu, : ce inexactitati s-au scris pe Wikipedia despre Struma? Sa revenim deci la topic, acum ca mi-ai trezit interesul pentru aceasta catastrofa.

Nu am pus "cuvinte in gura ta", ci am tras o concluzie dupa cuvintele scrise de tine, care inca se mai pot citi in toata sectiunea "Iudaism".

Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei: faptul ca fiecare individ, indiferent de meserie, este considerat ceva deosebit.
Acest lucru ar trebui sa il invatam si noi, romanii: ca omul e o valoare in sine; nu e valoros pentru banii pe care ii are sau pentru meseria pe care o practica, ci pentru ca e om. In cazul romanilor as zice sa fie tratati cu deminitate pentru ca sunt oameni si fii ai lui Dumnezeu. Dar respectul acesta incepe de la fiecare persoana in parte. Daca noi avem respect fata de noi insine, si ceilalti ne vor trata cu respect.

speranta1970 03.11.2009 21:51:34

buna

Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.

Da, sint de acord ca trebuie sa ne cunoastem istoria, dar asa cum spui si tu trebuie sa fim atenti ce citim ca sa nu cadem intr-o "capcana a mincinosilor" asa cum spui tu.

Pentru acest motiv sfatuiesc ca discutia despre istorie sa fie lasata pe baza celor care au cunoastere de istorie nu de habarnisti, care citesc un rand-doua pe unde apuca si din te miri ce sursa si apoi vine aici pe forum si se da mare istoric si scoate niste bazaconii care le si foloseste ca arme sa jigneasca pe altii ( nu m-am referit la tine, din cite posturi am citit sub nick-ul tau mi-am dat seama ca stii tu ceva , nu stiu cit de bine stii ce stii, dar stii ceva mai mult decit multi de aici si imi pare rau ca-ti irosesti cunostiintele prin cearta cu multi care nu sint interesati sa stie adevarul fiind orbiti de indoctrinari mostenite de pe o era in care toti umblam si eram fortati sa gandim ca robotii).

Ai putea sa-m scrii mesaje pe privat sa-mi vorbesti de istoria evreilor, pe mine ma intereseaza personal nu ca sa am cu ce ma certa, ci pur si simplu ca bunicul a fost evreu si doresc sa stiu mai multe de cultura lui.

speranta1970 03.11.2009 21:52:57

pentru evreul cel ales

[quote=speranta1970;178384]Istoria este la baza poporului si tarii.Din istorie se invata din greselile trecutului.Foarte important de a cunoaste istoria. Iar, din pacate,sunt oameni si uneori natii care scriu istoria nu dupa faptele reale ci una care sa serveasca ideile lor. Cand citesti istoria trebuie sa fii foarte atent ca sa nu cazi intr`o capcana a mincinosilor.

Da, sint de acord ca trebuie sa ne cunoastem istoria, dar asa cum spui si tu trebuie sa fim atenti ce citim ca sa nu cadem intr-o "capcana a mincinosilor" asa cum spui tu.

Pentru acest motiv sfatuiesc ca discutia despre istorie sa fie lasata pe baza celor care au cunoastere de istorie nu de habarnisti, care citesc un rand-doua pe unde apuca si din te miri ce sursa si apoi vine aici pe forum si se da mare istoric si scoate niste bazaconii care le si foloseste ca arme sa jigneasca pe altii ( nu m-am referit la tine, din cite posturi am citit sub nick-ul tau mi-am dat seama ca stii tu ceva , nu stiu cit de bine stii ce stii, dar stii ceva mai mult decit multi de aici si imi pare rau ca-ti irosesti cunostiintele prin cearta cu multi care nu sint interesati sa stie adevarul fiind orbiti de indoctrinari mostenite de pe o era in care toti umblam si eram fortati sa gandim ca robotii).

Ai putea sa-m scrii mesaje pe privat sa-mi vorbesti de istoria evreilor, pe mine ma intereseaza personal nu ca sa am cu ce ma certa, ci pur si simplu ca bunicul a fost evreu si doresc sa stiu mai multe de cultura lui.[/QUOTE

mesajul de mai sus este prentru evreulcelales

Miha-anca 04.11.2009 00:19:05

Citat:

În prealabil postat de speranta1970 (Post 178144)
Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.

Speranta, te asteptam cu postari competente, ca sa ne luminezi si pe noi, cei care nu stim.

speranta1970 04.11.2009 07:59:54

Nu trebuie sa fii asa intepata

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178460)
Speranta, te asteptam cu postari competente, ca sa ne luminezi si pe noi, cei care nu stim.

Unde consider ca sint competenta scriu , daca sint intrebata si daca stiu ca am ceva bun de impartit.
De luminat te poate lumina numai Dumnezeu , Lui sa-i ceri asta.

vsovi 04.11.2009 09:25:25

Citat:

citat ancah
Citat:

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Tot citesc pe forumul asta postari de tot felul si multi scrieti din nestiinta, niste prostii ca ma doare capul.
poi de mine era vorba, ca ei nu par ca suporta Iistoria, ca le convine ci le place mai mult cum le pacalesc urechiushele "oamenii de bine" cu adevarurile rastalmacite dupa interesele politice, cu antisemitismul cu antifascismul, cu anti legionarismul cu anti comunismul, cu anti-antiecumenismul shi celelate fobii... caci celor multzi le place sa se incalzeasca cu minciunele... ce le insufla lor ideea ca acuzand ar fi ei vrednici alaturi de procurori, ca doar ele, minciunile, ii mentzin pe ei in starea lor de calaudicei... ca e mai ushor sa acuzi decat sa-tzi vezi barnocu' telescopic din ochishorul ala, ochisorul tau cel drept... caci fireshte ca cu totzii pretindem ca vedem drept... poi daca e asha atunci de ce acuzam stramb? shi de ce faptuim viceversa?

dar tot e ceva, ca andreicozia shi evreulcelales au legat o prietenie frumoasa... dar ma intreb ce anume ii face sa se simta atat de buni prieteni ca ishi adreseaza mereu aprecieri... sa fie vorba de dragostea sincera? daca e asha foarte bine, dar tare ma tem ca e vorba de altceva la mijloc...
shi nu ma amestec in relatzia lor de prietenie caci ei shtiu mai bine de ce anume totzi ceilatzi sunt catalogatzi ca fiind antisemitzi sau de ce Reginia Romania e considerata ca un fel de Auschvitz... iar regimurile de atunci ca fiind aservite furerului, deshi pe multzi evrei a izbavit Romania, razboiul l-a intors shi au cashtigat aliatzii shi datorita lor iar cei salvatzi de romani printr-o jertfa imensa nici macar nu erau cetatzeni romani ci evrei straini, deci n-avea fatza de ei tzara mama nici o datorie... decat eventual una morala... iar grabirea sfarshitului prin intoarcerea armelor a fost tot intr-un fel shi pentru ei caci puteam face pace sau sa ne aparam de sovietici pana ne cucereu sau se razgandeau asha cum a cerut Mircea la Baiazid... dar Regele shi guvernul de uniune natzionala a intors armele shi a luptat pana la granitza Germaniei grabind sfarshitul shi dand astfel posibilitate ca mai repede sa fie eliberatzi evreii shi polonejii din lagarele de exterminare de catre americani...

deci Ancah, la mine se refera... ca ei nu vor sa creada decat ceea cu ce ii flateaza politicienii lor... shi se shtie cui sunt aservitzi cu totzii shi ce urmaresc ei defapt...

Evreulcelales 04.11.2009 12:13:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178283)
As aprecia daca nu as primi doar comentarii, ci si raspuns la ce intreb eu, : ce inexactitati s-au scris pe Wikipedia despre Struma? Sa revenim deci la topic, acum ca mi-ai trezit interesul pentru aceasta catastrofa.

Nu am pus "cuvinte in gura ta", ci am tras o concluzie dupa cuvintele scrise de tine, care inca se mai pot citi in toata sectiunea "Iudaism".

Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei: faptul ca fiecare individ, indiferent de meserie, este considerat ceva deosebit.
Acest lucru ar trebui sa il invatam si noi, romanii: ca omul e o valoare in sine; nu e valoros pentru banii pe care ii are sau pentru meseria pe care o practica, ci pentru ca e om. In cazul romanilor as zice sa fie tratati cu deminitate pentru ca sunt oameni si fii ai lui Dumnezeu. Dar respectul acesta incepe de la fiecare persoana in parte. Daca noi avem respect fata de noi insine, si ceilalti ne vor trata cu respect.

Eu nu am pretins ca in acel topic despre Struma este ceva gresit. Am atras numai atentia, in general ca nu tot ce se scrie la Wiki este absolut adevarat si trebuie sa fim atenti.
Nu trage concluzii despre ce scriu eu deoarece daca vreau sa scriu ceva- scriu si nu "pe ascuns" ca nu am secrete.
Fiecare are de invatat ceva de la altii ca nimeni nu stie absolut totul. Nenorocirea incepe cu cei care nu stiu, nu invata de la altii si din lipsa de altceva ignoranta lor le face frica de "necunoscut" si iata prima caramida la palatul antisemitismului.
Scri:" Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei:".Ai si aci mare gresala ca evreii nu sunt la fel totii. Sunt asa si sunt si altfel. Evreii sunt ca romanii.Uneoori buni si uneoori rai. prima lectie: Nu pune pe totii evreii in aceias oala. Adevarat ca evreii se ajuta intre ei mai mult ca romanii de exemplu dar asta nu ii face pe toti buni sau rai.

Miha-anca 04.11.2009 19:06:00

M-am convins inca odata, ca nu esti dispus sa dai nici un raspuns concret; doar le balmajesti, Moshe.
Stiu f bine cat e de credibila sau nu Wikipedia. Dar comparand cu cele gasite in alte articole, precum si in afirmatiile de pe acel forum - practic am citit tot ce am gasit despre Struma - am ajuns la concluzia ca informatiile date de Wikipedia sunt corecte.

Si atunci, care este aportul tau, Moshe, la edificarea aceste probleme, legate de vina romanilor in cazul Struma? Nici unul. Tu vii doar ca sa ne acuzi de antisemitism, si asta in mod total gratuit si fara discernamant. Frumos rol ti-ai asumat, n-am ce spune!

andreicozia 04.11.2009 19:22:28

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178696)
practic am citit tot ce am gasit despre Struma - am ajuns la concluzia ca informatiile date de Wikipedia sunt corecte.

Ancah, ai ajuns la concluzia care-ti convine TIE si-ti gidila orgoliul, iar cei care scriu stiu foarte bine cum sunt programati cititorii mai ales cei simpatizanti cu varianta pro-vestica

Daca vrei sa aflii si informatii care nu-ti mai convin si evident le vei declara ca inchipuite, citeste biografia Field-Mareshalului Gheorghi Jukov care a cistigat razboiul impotriva Germaniei si i-a eliberat pe evrei din lagare, sa vezi parerea acestui mare conducator de osti despre miscarile din Marea Naeagra si despre Romania, aliata Germaniei dupa care mai vorbim. Nu aveau ei nici o treaba cu evreii care refugiau in Palestina. Cind Struma inca plutea toate resursele si concentrarea lor era pe diviziile de tancuri ale satanei dinspre Minsk...nu Marea Neagra

Evreulcelales 04.11.2009 19:55:51

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 178696)
M-am convins inca odata, ca nu esti dispus sa dai nici un raspuns concret; doar le balmajesti, Moshe.
Stiu f bine cat e de credibila sau nu Wikipedia. Dar comparand cu cele gasite in alte articole, precum si in afirmatiile de pe acel forum - practic am citit tot ce am gasit despre Struma - am ajuns la concluzia ca informatiile date de Wikipedia sunt corecte.

Si atunci, care este aportul tau, Moshe, la edificarea aceste probleme, legate de vina romanilor in cazul Struma? Nici unul. Tu vii doar ca sa ne acuzi de antisemitism, si asta in mod total gratuit si fara discernamant. Frumos rol ti-ai asumat, n-am ce spune!

Tu draga mea nu "intelegi" concluzile ci le inventezi. Cine a pretins ca romanii sunt de vina cu scufundarea Strumei????????? Ce am pretins este ca in timpul razboiului a fost un singur transfer de evrei si el a fost facut cu Struma care mult timp nu s-a stiut cine l-a torpilat, rusii sau germanii care s-au invinovatit unu pe altul. Asta ce am scris.
Tot ce tu le amesteci, habar nu am de unde le scoti. Daca vei continua sa replici cu stil aproape de mojicie voi raporta asta la admin. Daca numai cearta cauti,fa asta in alt loc si poate mai bine in alt forum.Multumesc pentru cooperare.

marioad24 04.11.2009 20:06:57

Si eu am sa raportez la ....

Si eu am sa raportez la Iisus Hristos ca te tii de scandaluri cu toata lumea....

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 178716)
Tu draga mea nu "intelegi" concluzile ci le inventezi. Cine a pretins ca romanii sunt de vina cu scufundarea Strumei????????? Ce am pretins este ca in timpul razboiului a fost un singur transfer de evrei si el a fost facut cu Struma care mult timp nu s-a stiut cine l-a torpilat, rusii sau germanii care s-au invinovatit unu pe altul. Asta ce am scris.
Tot ce tu le amesteci, habar nu am de unde le scoti. Daca vei continua sa replici cu stil aproape de mojicie voi raporta asta la admin. Daca numai cearta cauti,fa asta in alt loc si poate mai bine in alt forum.Multumesc pentru cooperare.

Miha-anca 04.11.2009 20:33:53

Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 177690)

Dupa cum vad iti cam lipsesc informatiile. Sa iti mai dau eu un link:
http://www.bjt2006.org/mefkure.html
despre cele 3 vapoare care au parasit portul Constanta cu destinatia Palestina. Impresionanta si aceasta relatare.
Deci pe 3 august 1944 mai erau inca evrei in Romania, care s-au putut salva. Unul dintre ei, autorul articolului, a fost salvat de la moarte de un prieten german din Timisoara. Cititi articolul.

Andrei si Moshe, pe lumea asta nu sunt numai mincinosi, mai sunt si oameni, care spun adevarul, mai ales cand e vorba de viata lor... Veti vedea in articol.

Evreulcelales 05.11.2009 11:41:07

Citat:

În prealabil postat de marioad24 (Post 178722)
Si eu am sa raportez la Iisus Hristos ca te tii de scandaluri cu toata lumea....

Posibil ca nu te v-a intelege ca nu stii ivrit ca mine si el nu stie romaneste. Afara de asta,mai mult ca sigur ca nu o sa-I placa manifestarile antisemite ca si El a fost evreu.
Ca Mantuitorul crestinilor,nu a predicat niciodata ura contra evreilor si nu ura in general.
Asa ca adevaratii crestini nu sunt antisemiti si ura nu face parte din religia lor.

Daca o persoana merge pe drum si sar cateva javre la ea,asta inseamna ca toti cainii sunt javre? (Apropo de "toata lumea" de care ai scris)

vsovi 05.11.2009 12:22:13

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 178699)
Ancah, ai ajuns la concluzia care-ti convine TIE si-ti gidila orgoliul, iar cei care scriu stiu foarte bine cum sunt programati cititorii mai ales cei simpatizanti cu varianta pro-vestica

Daca vrei sa aflii si informatii care nu-ti mai convin si evident le vei declara ca inchipuite, citeste biografia Field-Mareshalului Gheorghi Jukov care a cistigat razboiul impotriva Germaniei si i-a eliberat pe evrei din lagare, sa vezi parerea acestui mare conducator de osti despre miscarile din Marea Naeagra si despre Romania, aliata Germaniei dupa care mai vorbim. Nu aveau ei nici o treaba cu evreii care refugiau in Palestina. Cind Struma inca plutea toate resursele si concentrarea lor era pe diviziile de tancuri ale satanei dinspre Minsk...nu Marea Neagra

Ia citeshte aici viatza lui Beria shi o sa vezi cine sunt cei ce cereau pace nemtzilor caci nemtzii ii invadasera shi imi pare ca doar asha au scapat rushii catzi mai erau creshtini shi evreii nebolshevici de la genocid shi antisemitism, shi citeshte sa vezi cum era tactica revoluta de a transforma o tzara democrata ca georgia in una bolshevica... tot asha cum incercase shi Sima cu legionarii fascizatzi sa scape de Carol al II-le shi apoi de Antonescu...

iar in '41 era posibil sa fie marea neagra plina de nave sau submarine sovietice ca abea atunci incepea razboiul din rasarit, iar in '44 sunt posibile ambele variante, deci daca nemtzii nu au distrus toate cele trei nave inseamna ca nu aveau interes antisemit decat in ascuns, caci au distrus din ordin militar ofitzeri poloneji fugari... deci nu se shtia shi nu se practica antisemitismul de catre nemtzi shi nu exista holocaust in zonele unde nu era ocupatzie fascista-nazista-hortista, shi chiar in zonele ocupate se facea doar in ascuns... iar la noi, in Regina Romania, aflata sub influentza nazista, cat mai ramasese din ea fara Ardealul de nord shi fara Basarabia shi Bucovina care aveau statut de zona de razboi, nu era holocaust caci multzi evrei straini se refugiasera aici la noi... iar deportarile peste nistru nu se faceau din Romania ci din zonele din basarabia shi bucovina unde erau statzionate armatele romane sau germane caci erau multzi partizani sau bolshevici... deci de acolo s-au deportat de catre armata, la comanda ofitzerilor ce aveau datoria sa ia masuri ca sa-shi protejeze soldatzii, nu exista nici o politica in acest sens.

shi asta e gloria generalilor bolshevici ai armatei sovietice: cat atacau nemtzii in est, trimiteau gloatele la moarte sigura caci tactica nebuna era copleshirea adversarului prin numarul oamenilor trimishi sa moara, iar dupa ce s-au retras nemtzii pentru ca debarcasera aliatzii in Italia shi razboiul din est pe spatzii prea largi era risipa de resurse, au ajuns abea in ianuarie '44 la Leningrad, caci furerul shtia ca lupta decisiva se va da in vest shi de aceea a retras armatele germane cerand generalului neamtz sa se retraga shi astfel umilindu-l caci batalia nu se terminase, iar apoi au venit shi ei sovieticii spre vest ca s-au retras nemtzii, shi apoi au intors armele romanii shi au mers pana inspre Germania iar in spate erau rushii cu tancurile shi katiushele, shi asha au cucerit ei Germania cand s-au intors romanii in tzara shi cand fugeau nemtzii din Germania shi se predau americanilor ca razboiul era terminat... deci asha au tzinut ei piept, generalii ashtia, caci sarmanul popor rus a murit ucis de ei... shi asha au invins generalii ashtia in razboi, prima data cu piepturile poporului lor, cu masele de creshtini trimishi ca orbetzii sa copleseasca adversarii prin numar iar apoi cu mana romanilor shi sarbilor... ce se eliberau din ordinul lui Tito shi al Regelui Mihai I, furandu-le pe urma lor razboiul de eliberare zicand ca ei ne-au eliberat.... poi ei, generalii, defapt au ocupat Germania, Basarabia shi Bucovina shi jumatate de Polonie, iar apoi tot ce se putea... asta au facut ei shi deci de astea se tzineau shi cu astea se ocupau... iar englezii aveau interesul ca sa pastreze zonele de influentza din Africa deci n-aveau de ce sa doreasca creerea statului Israel... ci ei voiau sa-shi pastreze coloniile... shi erau gata sa declansheze dupa al doilea razboi mondial prin '50 shi ceva un mic-mare razboi atomic...

Deci iata ce rezulta din texte, ca am impresia ca razboiul nemtzesc de invadare de peste Nistru, de dincolo de Nistru, caci pana la nistru a fost al nostru de eliberare, deci dincolo de Nistru a fost nemtzesc, nazist, shi asta, razboiul asta infernal i-a scapat pe rushi de genocidul facut de maimarii lor impotriva propriului popor, genocid facut de stalin shi echipele de tortzionari bolshevici caci apoi a trebuit sa se ocupe de razboi... deci pare ca nazishtii fara sa shtie au dus un razboi sfant de ocupare a sovieticilor shi eliberare a poporului oprimat shi supus unui autogenocid imens... dar in rest shi razboiul nazishtilor a fost razboi de ocupare caci shi ei au dorit ca shi hortishtii sau fascishtii, au dorit revizionismul absurd shi au practicat ocuparea celorlalte tzari prin razboiul blitz-crig... crezand multzi ca ei sunt salvatorii europei... caci nimeni nu ii puteau opri... decat mai tarziu abea de le tzineau piept englejii prin africa, pana au intrat romanii creshtini in lupta impotriva lor... cand am trecut de Ungaria si impreuna cu sarbii lateral shi cu rushii in spate au priceput shi ei ca au pierdut... razboiul... iar Gorbaciov a distrus zidul lacomilor facut in Berlin... inventand perestroika... adica un fel de capitalism comunist cu fatza umana, adica aceiashi minciuna dar mascata ceva mai frumos... cu ranjetul mandriei desharte... cam asha ca ranjetul heroshimei... pardon, surasul... cam asha ca in cazul giocondei... care se uita mereu la tine ca sa te seduca chiar daca te uitzi la masca din alta directzie...

marioad24 09.11.2009 10:36:09

Daca nu stiai, Iisus Hristos poate vorbi orice limba voieste

Daca nu stiai, Iisus Hristos poate vorbi orice limba voieste, ca un Dumnezeu ce este, atoatecunoscator... Daca nu stiai, Iisus Hristos este deasupra lumii si , ca Unul ce a creat deopotriva cu Tatal Ceresc lumea, este fara cetatenie... doar muritorii isi revendica apartenenta la un sistem politic, de guvernamant... sisteme care sunt straine de arhitectura cereasca si care vor fianeantizate la schimbarea lumii.... cei ce isi pun increderea in sisteme si in forta lor se identifica cu cel ce le-a creat...mamona!
Citat:

În prealabil postat de Evreulcelales (Post 178896)
Posibil ca nu te v-a intelege ca nu stii ivrit ca mine si el nu stie romaneste. Afara de asta,mai mult ca sigur ca nu o sa-I placa manifestarile antisemite ca si El a fost evreu.
Ca Mantuitorul crestinilor,nu a predicat niciodata ura contra evreilor si nu ura in general.
Asa ca adevaratii crestini nu sunt antisemiti si ura nu face parte din religia lor.

Daca o persoana merge pe drum si sar cateva javre la ea,asta inseamna ca toti cainii sunt javre? (Apropo de "toata lumea" de care ai scris)

Evreulcelales 09.11.2009 11:58:46

Citat:

În prealabil postat de marioad24 (Post 179830)
Daca nu stiai, Iisus Hristos poate vorbi orice limba voieste, ca un Dumnezeu ce este, atoatecunoscator... Daca nu stiai, Iisus Hristos este deasupra lumii si , ca Unul ce a creat deopotriva cu Tatal Ceresc lumea, este fara cetatenie... doar muritorii isi revendica apartenenta la un sistem politic, de guvernamant... sisteme care sunt straine de arhitectura cereasca si care vor fianeantizate la schimbarea lumii.... cei ce isi pun increderea in sisteme si in forta lor se identifica cu cel ce le-a creat...mamona!

Poate o sa te mire dar sunt pe deplin de acord cu tine, nu de alta insa si eu fac parte de poporul Lui si stiu cat de capabil sunt. Si noi vorbim pe toate limbele sicum ai scris si tu, daca nu gresesc,ne aflam in cele mai importante posturi din lume cu mamona noastra. Asa dragul meu, nu ti-ar lipsi putina modestie si smeriene cand scri la un evreulcelales.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:08:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.