Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce este sufletul! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17800)

AlinB 26.10.2017 18:14:52

Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?

GMihai 26.10.2017 19:15:08

Păi, Biserica Catolică, evident. Papa. Papa Damasus, în 382, și fericitul eretic Augustin, la Sinoadele din Cartagina, 397 și 419.

Deci, vezi, tot Emilian avea dreptate. Canonul biblic e eretic, și nu degeaba au luat neoprotestanții ideile eretice ale lui Augustin.

Ali Baba 27.10.2017 09:17:15

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 585607)
Cred ca ar fi bine sa clarificam acest aspect!

pai nu a reusit nimeni s-o faca si crezi ca o pot face cativa necunoscatori?

din cate stiu eu doar pavel spune undeva ceva despre suflet, anume ca omul e alcatuit din trup, duh si suflet, dar nu vine cu nicio adaugire, asa ca suntem in ceata. printre cei cateva mii de sfinti sunt si o gramada de insi care, geniali ca teologi, au avut cu siguranta si probleme psihice, au urat cu siguranta omul/umanitatea. dupa parerea mea e si cazul lui augustin, atat de adulat de catre bisericile imperiale, catolica si ortodoxa. asta zice ca omul, inca de la adam si eva, e un nemernic, ca s-o zic pe sleau. bisericii i-a convenit si-i convine in continuare chestia asta si mai ales cea ortodoxa isi bombardeaza necontenit credinciosii cu tampenia augustiniana.

catalin2 27.10.2017 17:46:41

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653494)
pai nu a reusit nimeni s-o faca si crezi ca o pot face cativa necunoscatori?
din cate stiu eu doar pavel spune undeva ceva despre suflet, anume ca omul e alcatuit din trup, duh si suflet, dar nu vine cu nicio adaugire, asa ca suntem in ceata. printre cei cateva mii de sfinti sunt si o gramada de insi care, geniali ca teologi, au avut cu siguranta si probleme psihice, au urat cu siguranta omul/umanitatea. dupa parerea mea e si cazul lui augustin, atat de adulat de catre bisericile imperiale, catolica si ortodoxa. asta zice ca omul, inca de la adam si eva, e un nemernic, ca s-o zic pe sleau. bisericii i-a convenit si-i convine in continuare chestia asta si mai ales cea ortodoxa isi bombardeaza necontenit credinciosii cu tampenia augustiniana.

1. Daca ceva nu stii tu nu insemna ca, automat, nimeni nu stie.
2. Daca cineva nu are aceleasi conceptii cu ale tale nu inseamna ca e nebun (ma refer la acei sfinti).
3. Fericitul Augustin este numit "fericit" tocmai din cauza ca a avut si abateri dogmatice.
4. De multe ori am scris, ultima data acum cateva zile, ca invatatura ortodoxa spune ca oamenii pot face fapte bune de la sine, adica toti oamenii se nasc buni. Spre deosebire de invatatura protestanta (in special calvinismul), care spune ca oamenii au cazut de tot dupa Adam si nu mai pot face fapte bune, sunt rai din nastere.

Ali Baba 27.10.2017 18:03:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653520)
1. Daca ceva nu stii tu nu insemna ca, automat, nimeni nu stie.
2. Daca cineva nu are aceleasi conceptii cu ale tale nu inseamna ca e nebun (ma refer la acei sfinti).
3. Fericitul Augustin este numit "fericit" tocmai din cauza ca a avut si abateri dogmatice.
4. De multe ori am scris, ultima data acum cateva zile, ca invatatura ortodoxa spune ca oamenii pot face fapte bune de la sine, adica toti oamenii se nasc buni. Spre deosebire de invatatura protestanta (in special calvinismul), care spune ca oamenii au cazut de tot dupa Adam si nu mai pot face fapte bune, sunt rai din nastere.

1.inseamna ca ai citit tu in Biblie altceva, ia spune-ne, mai scrie undeva despre suflet in afara de ce am scris eu mai sus? tot ce au spus altii, restul, sunt palavrageli, teorii, pcte de vedere ca al meu sau ca al tau.
2.da, multi au avut probleme psihice, majore in cazul unora.
3....
4.foarte frumos, dar fericitul ala a urat umanitatea si i-a urat pe oameni.

catalin2 27.10.2017 18:14:25

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653523)
1.inseamna ca ai citit tu in Biblie altceva, ia spune-ne, mai scrie undeva despre suflet in afara de ce am scris eu mai sus? tot ce au spus altii, restul, sunt palavrageli, teorii, pcte de vedere ca al meu sau ca al tau.
2.da, multi au avut probleme psihice, majore in cazul unora.
3....
4.foarte frumos, dar fericitul ala a urat umanitatea si i-a urat pe oameni.

Sunt multe articole ortodoxe despre suflet. Mie mi s-a parut foarte interesant acesta: http://www.parohia-duesseldorf.net/i...-este-sufletul

Ali Baba 27.10.2017 18:17:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653526)
Sunt multe articole ortodoxe despre suflet. Mie mi s-a parut foarte interesant acesta: http://www.parohia-duesseldorf.net/i...-este-sufletul

nu ma intereseaza articole, ma intereseaza Biblia. scrie acolo altceva decat ce am zis eu? eu am cautat mult timp si n-am gasit, dar poate ma insel.

stefan florin 30.10.2017 14:47:39

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 653381)
Asta se intampla desi, Sfanta Scriptura spune, in repetate randuri, ca "sufletul moare".

...si tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit

marivas6519 12.11.2017 08:33:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653408)
Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?

Conteaza cine a stabilit canonul biblic, in discutia noastra? Important este faptul ca sufletul moare (asa spune Biblia, in repetate randuri). Biblia spune despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea sufletului. Asta conteaza.

marivas6519 12.11.2017 08:35:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 653690)

Nu stiu ce Biblie folosesti dumneata, dar Biblia (traducerile ortodoxe) spune ca Dumnezeu este "singurul care are nemurirea".

stefan florin 13.11.2017 11:37:57

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 654327)
Nu stiu ce Biblie folosesti dumneata, dar Biblia (traducerile ortodoxe) spune ca Dumnezeu este "singurul care are nemurirea".

spune Biblia ca singurul care are nemurirea este Dumnezeu, dar tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit. Uite:
"Deci după ce a luat oțetul, Iisus a zis: Săvârșitu-s-a. Și plecându-Și capul, Și-a dat duhul.
Deci iudeii, fiindcă era vineri, ca să nu rămână trupurile sâmbăta pe cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor și să-i ridice.
Deci au venit ostașii și au zdrobit fluierele celui dintâi și ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja MURISE, nu I-au zdrobit fluierele" (Ioan 19:30-33)

"Iar Iisus, scoțând un strigăt mare, Și-a dat duhul.
Și catapeteasma templului s-a rupt în două, de sus până jos.
Iar sutașul care stătea în fața Lui, văzând că astfel Și-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!
Și erau și femei care priveau de departe; între ele: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic și a lui Iosi, și Salomeea,
Care, pe când era El în Galileea, mergeau după El și Îi slujeau, și multe altele care se suiseră cu El la Ierusalim.
Și făcându-se seară, fiindcă era vineri, care este înaintea sâmbetei,
Și venind Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aștepta și el împărăția lui Dumnezeu, și, îndrăznind, a intrat la Pilat și a cerut trupul lui Iisus.
Iar Pilat s-a mirat că a și MURIT și, chemând pe sutaș, l-a întrebat dacă a MURIT de mult.
Și aflând de la sutaș, a dăruit lui Iosif trupul." (Marcu 15:37-45)
Este Iisus Hristos Dumnezeu? Este! A murit Iisus? A murit!

AlinB 13.11.2017 13:19:52

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 654326)
Conteaza cine a stabilit canonul biblic, in discutia noastra? Important este faptul ca sufletul moare (asa spune Biblia, in repetate randuri). Biblia spune despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea sufletului. Asta conteaza.

Sigur conteaza.
Asta inseamna ca talmacirile nu sunt pentru amatori.

Ce e moartea sufletului? Despartirea de Dumnezeu. Adam a murit din ziua in care a muscat din fructul oprit, nu sute de ani mai tarziu cand a murit cu trupul.

Ca asa a spus si Dumnezeu:

"17. Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!"

Cornel Urs 29.11.2017 17:49:08

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 654366)
dar tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit.

Ai înțeles greșit.
Poate vei reconsidera această afirmație...

AlinB 29.11.2017 19:41:09

sau poate tu...

marivas6519 01.12.2017 08:32:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 653690)

Biblia spune despre "Dumnezeul nemuritor" (Romani 1:23, 1 Timotei 1:17) si "singurul care are nemurirea" (1 Timotei 6:16).

Cat despre noi .... Biblia spune ca "vor primi viata vesnica cei ce , prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea"(Romani 2:7). Deocamdata .... toti murim (suflarea de viata se duce la Dumnezeu, care a dat-o - cum spune Eclesiastul).

marivas6519 01.12.2017 08:38:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 654374)

Ce e moartea sufletului?

Ca sa intelegem ce este moartea sufletului, trebuie sa stim ce este sufletul (in conceptia biblica, nu in cea lumeasca). Nicidecum, sufletul nu poate fi o entitate care se desparte de trup si traieste, mai departe, in mod constient si plin de simtiri. Doar mintea omeneasca, influentata de cel rau (mincinosul, inselatorul), a putut sa nascoceasca asa ceva. Cuvantul lui Dumnezeu (Adevarul) nu ne invata asa.

Cornel Urs 10.12.2017 09:38:11

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655274)
Nicidecum, sufletul nu poate fi o entitate care se desparte de trup si traieste, mai departe, in mod constient si plin de simtiri.

Citez din Biblia Cornilescu:

Am fost mort(Apoc.1:18)

caci nu-mi vei lasa sufletul in Locuinta mortilor si nu vei ingadui ca sfantul Tau sa vada putrezirea. (Fapt.2:27)

Întrebare: ce s-a întâmplat, concret, cu sufletul lui Isus.
Conform cu cele scrise de dumneata mai sus, să înțeleg că trei zile și trei nopți, Iisus nu a continuat să existe?

Cornel Urs 11.12.2017 14:07:49

Am pus o simplă întrebare, marivas6519, observ că o ignori. Poate că încă nu ai citit-o. Dar dacă într-adevăr te-ai hotărât să nu mai răspunzi întrebărilor care te deranjează, atunci să-ți fie rușine!
Dacă vii aici în mijlocul nostru, al ortodocșilor, fii pregătit pentru a răspunde tuturor întrebărilor, altfel te poftim afară!
Și să știi că nu suntem dintre aceia pe care-i păcălești cu plata zeciuielilor. Eu nu sunt genul care să vă dea 10% din truda mea! Găsiți-vă alt fraier!
Oricum,
întrebarea rămâne în picioare. Când Iisus a fost mort 3 zile și 3 nopți, ce s-a întâmplat cu sufletul Lui, a continuat să existe sau a trecut într-o stare de completă inactivitate, inconștiență, ca un somn.
Asta vreau să aflu de la dumneata, nu rețete de mâncăruri, că la asta nu vă întrece nimeni!

marivas6519 13.12.2017 06:43:52

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655746)
Am pus o simplă întrebare, marivas6519, observ că o ignori. Poate că încă nu ai citit-o. Dar dacă într-adevăr te-ai hotărât să nu mai răspunzi întrebărilor care te deranjează, atunci să-ți fie rușine!
Dacă vii aici în mijlocul nostru, al ortodocșilor, fii pregătit pentru a răspunde tuturor întrebărilor, altfel te poftim afară!
Și să știi că nu suntem dintre aceia pe care-i păcălești cu plata zeciuielilor. Eu nu sunt genul care să vă dea 10% din truda mea! Găsiți-vă alt fraier!
Oricum,
întrebarea rămâne în picioare. Când Iisus a fost mort 3 zile și 3 nopți, ce s-a întâmplat cu sufletul Lui, a continuat să existe sau a trecut într-o stare de completă inactivitate, inconștiență, ca un somn.
Asta vreau să aflu de la dumneata, nu rețete de mâncăruri, că la asta nu vă întrece nimeni!

Pacat de intrebare. Ai acoperit-o cu o sumedenie de vorbe de țață. Ușurel, că nu mă feresc de nici o intrebare. Ai vrea tu (și altii). Imediat dati drumul la vorbe de oameni fara cap. Sunt foarte ocupat si nu am timp nici de forum nici de facebook nici de altele ca acestea. Dar .. tie iti raspund, acum. Chiar imi place subiectul acesta.

Ce s-a intamplat cu sufletul? Repet .. ce este sufletul? Asta este prima intrebare. Conform Sfintei Scripturi, sufletul moare si nu este NICIDECUM ceva (o entitate) care se desprinde de trup si traieste mai departe in mod constient si plin de simtiri (un fel de fantoma a celui mort).

Conform Sfintei Scripturi, "suflet" (nephes - in VT, psyche - NT) are mai multe intelesuri: insasi viata (pastorul cel bun isi da viata - psyche - pentru oile sale) sau persoana in intregime (tarana+suflare de viata=suflet viu, - facerea 2:7),etc.

In cazul nostru, sufletul (este folosit termenul "psyche") inseamna persoana. Domnul Isus a fost mort (exact asa cum Insusi El o spune). Sfanta Scriptura spune clar si raspicat, de mai multe ori, ca "sufletul moare". Asta s-a intamplat si in cazul Domnului Isus.

Probleme si intrebari ciudate apar din cauza ca multi cred tot felul de bazaconii nebiblice referitoare la "suflet" (cum ar fi teoria sufletului nemuritor - care dezvolta alte ciudatenii - vezi, ca exemplu edificator, povestirea s.f. a parintelui Cleopa despre drumul sufletului).

Cornel Urs 13.12.2017 09:03:40

Ați repetat exact ce v-am spus și eu.
Nu asta doream să întreb. V-ați eschivat.
Repet, ce s-a întâmplat cu Persoana Iisus Hristos, a doua din cadrul Sfintei Treimi, în cele 3 zile și 3 nopți ? Biblia spune că a fost mort și că sufletul Lui era în Hades. Deci, era conștient în tot acest timp? Da sau Nu. Lăsați facebook-ul și concentrați-vă pentru a da un răspuns aici!

Cornel Urs 13.12.2017 11:47:49

Hai, ca să vă facilitez un răspuns explicit și la obiect, vă rog să bifați:

1. Timp de 3 zile și 3 nopți, Iisus Hristos a fost:
a. conștient,
b. inconștient.

2. Dumnezeu este :
a. Tatăl;
b. Tatăl, Fiul, Duhul;
c. Fiul, care este totodată și Tatăl și Duhul;
d. niciuna din variantele de mai sus.

La prima întrebare nu am putut să-ți pun : ”niciuna din variante”, fiindcă nu poate fi o altă variantă afară de cele două menționate deja, conștient/inconștient. Sper că mă înțelegi.

marivas6519 13.12.2017 13:28:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655868)
Ați repetat exact ce v-am spus și eu.
Nu asta doream să întreb. V-ați eschivat.
Repet, ce s-a întâmplat cu Persoana Iisus Hristos, a doua din cadrul Sfintei Treimi, în cele 3 zile și 3 nopți ? Biblia spune că a fost mort și că sufletul Lui era în Hades. Deci, era conștient în tot acest timp? Da sau Nu. Lăsați facebook-ul și concentrați-vă pentru a da un răspuns aici!

Biblia spune clar si in repetate randuri ca "cei morti nu stiu nimic" (exemplu:Ecleziastul 9:5). Domnul Isus spune la fel de clar ca "a fost mort". Este la mintea ursului ca NU era constient. In moarte "nu este nici lucrare, nici stiinta, nici chibzuiala, nici intelepciune" (Ecleziastul 9:10).

P.S. Acum sa n-o dati pe aia ca L-am omorat pe Dumnezeu. Sa nu uitam ca Domnul Isus S-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat si S-a coborat la noi (Filipeni 2:6-8).

Cornel Urs 13.12.2017 15:29:49

Bun, deci la prima întrebare ați răspuns b) - INCONȘTIENT.
Rog răspundeți și la a doua întrebare. Mulțumesc. Aștept.

marivas6519 13.12.2017 17:43:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655899)
Bun, deci la prima întrebare ați răspuns b) - INCONȘTIENT.
Rog răspundeți și la a doua întrebare. Mulțumesc. Aștept.

Care este a doua? Nu stiu daca am inteles-o bine. Te rog sa repeti. Multam fain.

Bucuriepedrum 13.12.2017 17:50:59

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655919)
Care este a doua? Nu stiu daca am inteles-o bine. Te rog sa repeti. Multam fain.

Cea cu "Dumnezeu este". (Eu așa am înțeles.)

Cornel Urs 13.12.2017 18:21:32

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655919)

Desigur stimate domn.

2. Dumnezeu este :
a. Tatăl;
b. Tatăl, Fiul, Duhul;

Cornel Urs 13.12.2017 18:22:55

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 655920)
Cea cu "Dumnezeu este". (Eu așa am înțeles.)

Ai înțeles bine.
Vreau ca acest adventist de ziua a șaptea să-mi expună aici Cine este Dumnezeul lui.
După care va veni o a treia întrebare. Sau poate că nu. Depinde de răspuns.

Cornel Urs 14.12.2017 10:23:34

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655892)
Sa nu uitam ca Domnul Isus S-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat si S-a coborat la noi (Filipeni 2:6-8).

Până răspundeți la întrebarea de mai sus, a doua, haideți să o lămurim și pe asta de aici, ce ați scris, ce ați putut scrie, probabil v-ați grăbit și acum regretați prostia.
Ziceți că Iisus s-a dezbrăcat de dumnezeire când s-a întrupat?
Să înțeleg că adventiștii de ziua a șaptea nu cred învățătura creștină despre cele două firi ale Mântuitorului, Om adevărat și Dumnezeu adevărat???

Ali Baba 14.12.2017 14:26:41

din cate stiu eu asta e o taina, Biblia nu ne spune exact ce s-a petrecut cu Iisus in cele trei zile.

Cornel Urs 14.12.2017 16:59:23

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 655993)
din cate stiu eu asta e o taina, Biblia nu ne spune exact ce s-a petrecut cu Iisus in cele trei zile.

Aspectul acesta îl vom detalia ulterior. Să asteptăm pe domnul de la BAZS ca să ne răspundă la întrebările deja puse. Întrebările nu sunt grele.

Nu uita, dragă Ali, acest topic nu este despre Iisus Hristos si nici despre cele 3 zile cât a fost în mormânt, după care a înviat ci despre notiunea de suflet. Discutăm deci despre suflet în contextul în care adventistii zic că ei sunt trinitari ca si noi, dar nu sunt. Vreau să-i arăt acestui adventist că cele două doctrine sunt incompatibile si deci va trebui să renunte la una din ele!

Ali Baba 14.12.2017 17:42:17

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655997)
Aspectul acesta îl vom detalia ulterior. Să asteptăm pe domnul de la BAZS ca să ne răspundă la întrebările deja puse. Întrebările nu sunt grele.

Nu uita, dragă Ali, acest topic nu este despre Iisus Hristos si nici despre cele 3 zile cât a fost în mormânt, după care a înviat ci despre notiunea de suflet. Discutăm deci despre suflet în contextul în care adventistii zic că ei sunt trinitari ca si noi, dar nu sunt. Vreau să-i arăt acestui adventist că cele două doctrine sunt incompatibile si deci va trebui să renunte la una din ele!

ce te intereseaza? il acuzam de erezie si-l ardem pe rug? daca ai putea sa faci asta te-as intelege, dar asa? :))

in anii 90 un coleg citeste pe un fluturas ca unii organizau lectii gratuite de limba engleza. de fapt örganizatorii"erau un cult d'ásta charismatic si uite cum ajunge colegul asta al meu, cam blegut el, direct in mana alora. venea unu si le punea alora mana pe cap si aia dadeau ochii peste cap, spume la gura, bataieli, nebunii d'ástea. asta al meu statea in spatele lor si avea grija sa nu-si inghita aia limbile... nebunie si grozavie in toata regula.

pana la urma a plecat de la ei, dar acolo, printre aia ;), si-a intalnit viitoarea nevasta, are o fetita majora acu, nevasta-sa a trecut la baptism... pana la urma ce conteaza? doar daca ne consideram niste aparatori/soldati ai bisericii, altfel?!?

marivas6519 15.12.2017 05:26:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655926)
Desigur stimate domn.

2. Dumnezeu este :
a. Tatăl;
b. Tatăl, Fiul, Duhul;

Dumnezeu este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, tot asa cum soarele= corpul ceresc, razele solare si caldura solara sau tot asa cu timpul=prezent, trecut si viitor. Toate trei una sunt.

marivas6519 15.12.2017 05:31:37

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655992)
Până răspundeți la întrebarea de mai sus, a doua, haideți să o lămurim și pe asta de aici, ce ați scris, ce ați putut scrie, probabil v-ați grăbit și acum regretați prostia.
Ziceți că Iisus s-a dezbrăcat de dumnezeire când s-a întrupat?
Să înțeleg că adventiștii de ziua a șaptea nu cred învățătura creștină despre cele două firi ale Mântuitorului, Om adevărat și Dumnezeu adevărat???

Nu eu am spus ca Domnul Isus s-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat. O SPUNE SCRIPTURA.

""""El, măcar că avea chipul (morphe) lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
ci S-a dezbrăcat pe sine însuși și a luat un chip de rob, făcîndu-se asemenea oamenilor.""(Filpeni 2:6-7)

marivas6519 15.12.2017 05:36:26

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 655999)
ce te intereseaza? il acuzam de erezie si-l ardem pe rug? daca ai putea sa faci asta te-as intelege, dar asa? :))

in anii 90 un coleg citeste pe un fluturas ca unii organizau lectii gratuite de limba engleza. de fapt örganizatorii"erau un cult d'ásta charismatic si uite cum ajunge colegul asta al meu, cam blegut el, direct in mana alora. venea unu si le punea alora mana pe cap si aia dadeau ochii peste cap, spume la gura, bataieli, nebunii d'ástea. asta al meu statea in spatele lor si avea grija sa nu-si inghita aia limbile... nebunie si grozavie in toata regula.

pana la urma a plecat de la ei, dar acolo, printre aia ;), si-a intalnit viitoarea nevasta, are o fetita majora acu, nevasta-sa a trecut la baptism... pana la urma ce conteaza? doar daca ne consideram niste aparatori/soldati ai bisericii, altfel?!?

"Frumoasa" incercare de a manji, cu blandete. In biserica adventista nu gasesti nicidecum manifestarile ciudate de care tot pomeneai. Chiar putem fi urmariti live cum se desfasoara lucrurile la noi. In plus, nu intra nici un "blegut" in randul membrilor, pana nu cunoaste destul de bine Scriptura si punctele de doctrina adventiste (ca sa stie in ce se baga).

P.S. "Blandetea" dvs. este falsa si gretoasa. Prefer rautatea "ursului".

Cornel Urs 15.12.2017 10:07:10

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 656015)
Dumnezeu este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, tot asa cum soarele= corpul ceresc, razele solare si caldura solara sau tot asa cu timpul=prezent, trecut si viitor. Toate trei una sunt.

Bun răspuns!
Păi, avem așa, să conchidem:

1. Înainte de întruparea lui Iisus,
Dumnezeu este:
Tată - conștient, divin 100%
Fiu - conștient, divin 100%
Duh - conștient, divin 100%

2. După întruparea lui Iisus,
Dumnezeu este:
Tată - conștient, divin 100%
Fiu - conștient, om 100% (fără a mai fi Dumnezeu, fiindcă ați menționat într-un mesaj că dvs. credeți în faptul că Iisus își dezbrăcase dumnezeirea)
Duhul - conștient, divin 100%

3. În timpul celor 3 zile și 3 nopți, Dumnezeu este:
Tată - conștient, divin 100%;
Fiu - inconștient, om 100%;
Duhul - conștient, divin 100%

4. După învierea lui Iisus, Dumnezeu este:
Tată - conștient, divin 100%;
Fiu - conștient, om 100% și divin 100%;
Duhul - conștient, divin 100%.

Este simplu de observat că Dumnezeul adventist este o glumă de prost gust. Un Dumnezeu muabil, care se schimbă, care se transformă, care se metamorfozează.
Aveți un așa Dumnezeu??!!! Zice Biblia că nu este schimbare la Dumnezeu, nici măcar umbră de mutare! (Iacov 1:17)
Ori poate învățătura despre suflet nu este bună, ce ziceți?
Una din două!

Ali Baba 15.12.2017 10:13:48

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 656017)
"Frumoasa" incercare de a manji, cu blandete. In biserica adventista nu gasesti nicidecum manifestarile ciudate de care tot pomeneai. Chiar putem fi urmariti live cum se desfasoara lucrurile la noi. In plus, nu intra nici un "blegut" in randul membrilor, pana nu cunoaste destul de bine Scriptura si punctele de doctrina adventiste (ca sa stie in ce se baga).

P.S. "Blandetea" dvs. este falsa si gretoasa. Prefer rautatea "ursului".

sunt cel putin doua motive pentru care nu ar fi trebuit sa scrii mesajul asta:

1.nu m-am referit la adventisti, nu cunosc mare lucru despre ce se intampla la neoprotestanti si nici nu ma intereseaza, de obicei ignor. de fapt singurele reactii pe care le am sunt impotriva "durilor" din ortodoxia autohtona, acu catva timp chiar am fost taxat ca-s adventist de niscaiva habotnici. ;)
2.inteleg ca adventismul face parte dintre cultele charismatice? inseamna ca si la voi vine popa si-si pune mainile pe craniile enoriasilor? iar aia au momentele alea de transa cu spume la gura si tot tacamul? ei bine, habar n-aveam de chestia asta, eu chiar dadusem de exemplu filmul lui mel gibson aici.

Cornel Urs 15.12.2017 15:36:08

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 656015)

Ce o mai fi și asta?
Dumnezeu este Sfânta treime pentru că așa ne învață Crezul niceo-constantinopolitan, nu aiurelile de mai sus.

Soarele, căldura și razele nu sunt persoane și nici co-egale. Ele nu formează o ființă divină.
Tatăl, Fiul și Duhul sunt unul Dumnezeu, căci ”una” sunt și creștinii, totuși creștinii nu sunt aceeași ființă - Ioan 17:11, Galateni 3:28.

Întrebare ontopic:
Câte suflete are Dumnezeu?
a. unul
b. două
c. trei
d. o infinitate
e. niciunul

Cornel Urs 21.12.2017 13:29:53

Văd că habar nu aveți despre ce discutăm și nu înțelegeți.
La fel am pățit cu un corifeu adventist, un anume Florin Lăiu. Cu acesta m-am descurcat mai bine. Am discutat pe un canal Yt.
I-am pus în față doctrina adventistă despre suflet, am aplicat-o la Domnul Iisus și, în context trinitar, l-am întrebat ce s-a întâmplat cu Dumnezeu în timpul celor 3 zile și 3 nopți cât sufletul lui Iisus a fost în Hades.
Mi-a dat replica (pe care dumneavoastră nu ați fost în stare să mi-o dați) în felul următor: Iisus, suflet mort deci inconștient 3 zile și 3 nopți, urma să învie după această perioadă de timp, în schimb dumnezeirea lui Iisus a supraviețuit fiindcă s-a mutat în Dumnezeu Tată și Dumnezeu Duh, adică în Dumnezeu Sfânta Treime.
L-am întrebat apoi dacă această dumnezeire a lui Iisus este Iisus ca persoană, sau ce este? S-a blocat. Nu a mai răspuns. Nu avea ce. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus este persoana Iisus atunci îi replicam că adventiștii au 2 Iisuși, unul mort care urma să învie, altul viu, niciodată mort. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci l-aș fi întrebat ce este această dumnezeire și i-aș fi pus în vedere că dacă dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci rămâne problema nerezolvată, Dumnezeu Sfântă Treime care este 3 persoane, la adventiști devine 2 persoane active căci una este inconștientă.

Cornel Urs 29.12.2017 15:34:55

Nu mai ai nimic de zis, nene adventist? Ai plecat cu coada între picioare precum mentorul vostru Florin Lăiu. Auzi, deci sufletul lui Iisus dormea, iar dumnezeirea lui Iisus era la Tatăl. Când îl întrebi, unde era Iisus cele 3 zile, dă din colț în colț! Dacă îl întrebi, era Iisus la Tatăl, zice nu, că era în Iad, mort, inconștient. Dacă îl întrebi, Dumnezeu este trei persoane tot timpul, zice că da. Atunci, în cele 3 zile, doar 2 persoane erau conștiente? Zice că nu, fiindcă dumnezeirea lui Iisus era la Tatăl. Deci Iisus era la Tatăl? O, nu, nu era, va răspunde Florin Lăiu, era în mormânt, așteptând Învierea. Și uite așa se învârte în cerc, până când îl oprești și-i zici: omule, m-am săturat de tâmpeniile dumitale și de dogmele adventiste penibile!

marivas6519 14.01.2018 07:44:40

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656444)
Nu mai ai nimic de zis, nene adventist? Ai plecat cu coada între picioare precum mentorul vostru Florin Lăiu. Auzi, deci sufletul lui Iisus dormea, iar dumnezeirea lui Iisus era la Tatăl. Când îl întrebi, unde era Iisus cele 3 zile, dă din colț în colț! Dacă îl întrebi, era Iisus la Tatăl, zice nu, că era în Iad, mort, inconștient. Dacă îl întrebi, Dumnezeu este trei persoane tot timpul, zice că da. Atunci, în cele 3 zile, doar 2 persoane erau conștiente? Zice că nu, fiindcă dumnezeirea lui Iisus era la Tatăl. Deci Iisus era la Tatăl? O, nu, nu era, va răspunde Florin Lăiu, era în mormânt, așteptând Învierea. Și uite așa se învârte în cerc, până când îl oprești și-i zici: omule, m-am săturat de tâmpeniile dumitale și de dogmele adventiste penibile!

""Fereste-te de intrebarile nebune" - 2 Timotei 2:23. Ce vrei sa discut cu dumneata? Despre cate suflete are Dumnezeu!? Cam asta intrebi. Sau sa discut nascociri pe care mi le atribui mie? Sau sa vorbim despre dumnezeul adventist desi eu am dat, in mod clar, versete din Sfanta Scriptura (pe care dumneata nu o cunosti - s-a vazut acest lucru cand ti-am dat versetul despre dezbracarea de dumnezeire a Mantuitorului). Dumneata te certi cu Sfanta Scriptura. Mai bine ai cerceta-o. Apoi, vii sa discutam bazati pe Cuvantul lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:51:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.