Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Mai sunt baieti crestini? Unde? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18104)

Mihailc 05.03.2016 17:25:09

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 616232)
...altu' care se crede mai breaz decat Sf.Adam. Vad ca e contagios...se ia de la un user la altul :21:...

Ar fi nemaipomenit să vezi că din norii pe unde-ți zboară mintea nu mai vezi bine...
Cât despre sfințenia lui Adam, ea este "provine" exclusiv de la noul Adam, n-are nimic mai mult decât sfințenia tâlharului de-a dreapta.

CristianR 05.03.2016 17:37:23

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616225)
Înainte de încălcarea poruncii dumnezeiești capitale, Adam și Eva au încetat să se mai păzească unul pe altul, raiul iubirii lor n-a mai fost ocrotit de trezvie . Unde era Adam când șarpele i-a dat târcoale Evei? La pescuit. (???)

Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. (Efeseni 7:5)

Foarte interesant tâlc. Nu m-am gândit la asta, însă legătura cu versetul îmi pare acum evidentă.

flying 05.03.2016 17:43:23

[QUOTE-Mihailc]Cât despre sfințenia lui Adam, ea este "provine" exclusiv de la noul Adam, n-are nimic mai mult decât sfințenia tâlharului de-a dreapta. [/quote]

:21:Asa spun Sfintii Parinti sau "sfintia" ta...e de parerea asta?

ahilpterodactil 05.03.2016 17:45:26

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 616238)
Foarte interesant tâlc. Nu m-am gândit la asta, însă legătura cu versetul îmi pare acum evidentă.

Nu-l lua in seama, vrea sa te ispiteasca. Cu alte cuvinte zice, in mod eronat, ca femeia era slaba si ca trebuia ca Adam sa aiba grija de ea. In realitate Adam era slab si, ca orice pescar, era patimas in fascinatia lui fata de rotocoalele apei... Practica autohipnoza, desena femei voluptoase cu inchipuirile amagitoare ale apei interioare, studia fizica plasmei in pleumbarile ei prin indicii inegali de refractie ai lacului.... Nu poti avea incredere in pescari si atunci singura problema a fost ca Eva, care avea mai multa intelepciune, ar fi trebuit sa ii ascunda lanseta si in loc de rama sa ii dea mamaliga facuta de cu seara, dragastuos, in ceainicul de unde altminteri si savurau impreuna cafeaua si ceaiurile antireumatismale. Ah, si sa nu uit, a mai omis ceva: nu i-a desenat inimioare pe sacul de pescuit, care sa ii aduca aminte de iubirea lor...
Deci Eva a fost de vina!
Ca nu si-a invatat barbatul sa se priceapa la femei!

P.S. In timp ce voi teoretizati (terorizati?) aici pe seama femeii, eu urmaresc in direct pe doua dintre ele cum se paruiesc de numa-numa... E meciul dintre frumoasa Maria (campioana mondiala en titre) si teribila Hou: http://www.chessbomb.com/arena/2016-...riya-Hou_Yifan

Mihailc 05.03.2016 18:19:23

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 616239)
:21:Asa spun Sfintii Parinti sau "sfintia" ta...e de parerea asta?

http://www.meetingrimini.org/img/eventi/4348_g.jpg

Dacă nu pricepi nimic din imaginea de mai sus, degeaba mai cauți la Sfinții Părinți...!

flying 05.03.2016 18:59:20

Citat:

În prealabil postat de Mihailc
Dacă nu pricepi nimic din imaginea de mai sus, degeaba mai cauți la Sfinții Părinți...!

Mihaita tata,nu pricep nimic din imaginea de mai sus.Da' pricep clar din mesajele tale ca tu esti "Sfant" Parinte.:21: Cand scoti prima carte despre cum mergea Sf. Adam la pescuit si cum ne explici cat de intelijent esti tu comparativ cu el?:24:

Mihailc 05.03.2016 19:12:01

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 616247)
Mihaita tata,nu pricep nimic din imaginea de mai sus.Da' pricep clar din mesajele tale ca tu esti "Sfant" Parinte.:21: Cand scoti prima carte despre cum mergea Sf. Adam la pescuit si cum ne explici cat de intelijent esti tu comparativ cu el?:24:

Ce te-ai mai autoflatat, numindu-mă "tată"....!
Păsărilă puiule, eu n-aș vrea să am prunci imbecili...!

Dar matale când îți cureți neuronii de agnoia, ca să pricepi și tu ce se întâmplă în jurul tău?

Yasmina 05.03.2016 21:38:03

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 616247)

Poate doresti sa scrii ceva interesant si la subiectul topicului ca asa zeflemea si mistocareala se mai gaseste,nu ducem lipsa.
Fara suparare!

Yasmina 05.03.2016 21:48:45

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616176)
Da', ai citit tu in cartea lui "Braun" ca Hristos era casatorit?

Cei care se casatoresc se dedica placerilor trupesti, chiar si binecuvantate, pentru ca se indragostesc de ce le place lor si nu se mai dedica vietii vesnice(mantuirii).

O familie crestina care traieste in curatie si are in grija vreo 7-8 copii sa zicem nu stiu cat timp si loc mai au sa traiasca dupa placeri trupesti.
De multe ori,este chiar un lux daca mama poate lua singura o baie, un dus.

Demetrius 05.03.2016 23:51:15

11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. (Mt5,11)

P.S. Cred ca ar trebui sa deschizi biiine ochii, sau sa schimbi ceva, daca de ani de zile nu L-ai gasit(la inima ta m-am referit).

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 616213)
Concluzia ta, dacă ar fi valabilă, ar însemna că noi toți, tot neamul omenesc, suntem un produs al desfrânării...

Toti, pentru ca infranarea incepe cu refuzul; modelul:Iisus Hristos.

"...Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut,..."

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 616208)
Of, of, Demetrius, ce-nseamna sa stim citate pe dinafara si sa nu le intelegem pe dinauntru!
Ai ajuns cu lectura Scripturii la Evanghelia de la Marcu? Ca uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8).

Si unde zice Hristos sau oricine altcineva(in afara de "impricinati") ca acel trup, sau macar o "jumate", s-ar mantui?

4. Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume. (2Petru1,5)

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616225)
... Unde era Adam când șarpele i-a dat târcoale Evei? La pescuit. (???)...

Alaturi; o tinea de mana.
Sarpele e in orice trup.

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 616182)
...sa invingi patimile care sa te faca sa poftesti barbat/femeie. Altfel in niciun caz nu este o virtute sa ramai asa.

E o mare virtute sa ramai asa; si din ea se nasc altele.

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616203)
P.S. Cand Apostolul isi arata preferinta pentru feciorie, in buna traditie ascetica, are in vedere desigur intaietatea acesteia inaintea lui Dumnezeu.

Pai despre ce vorbim, nu despre prioritati?
Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616203)
Dar nu pentru toti e buna calea asta (ca se intampla sa nu fie omul pe masura ei, oricat de mult i-ar placea). Si atunci, pentru cei care pot fi mai lucratori si mai impacati sufleteste in familie, Dumnezeu a lasat si binecuvantat Cununia. Eu asa inteleg, frate.

Fii mai sincer cu tine insuti si recunoaste ca monahismul este o cale tare neplacuta, ba chiar foarte grea, pe cand casatoria promite multe placeri.

ahilpterodactil 06.03.2016 00:13:00

Promite frate, promite!...:)
Ce, am zis eu ca nu promite?....:)))
Ca si monahismul, dealtfel. Dar problema nu e ce promite unul sau altul ci cum si ce faci tu cu ceea ce se intampla dupa promisiune.

P.S. Demetrius, imi pare rau ca nu pot si nici nu cred ca voi putea sa iti spun ce cred eu despre monahism si despre casatorie. Te-as plictisi prea tare...

Mihailc 06.03.2016 00:34:28

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616269)
Alaturi; o tinea de mana.
Sarpele e in orice trup.

Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.

Demetrius 06.03.2016 05:29:13

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616271)
Promite frate, promite!...:)
Ce, am zis eu ca nu promite?....:)))
Ca si monahismul, dealtfel. Dar problema nu e ce promite unul sau altul ci cum si ce faci tu cu ceea ce se intampla dupa promisiune.

P.S. Demetrius, imi pare rau ca nu pot si nici nu cred ca voi putea sa iti spun ce cred eu despre monahism si despre casatorie. Te-as plictisi prea tare...

P.S. Nu ma-ndoiesc.
P.P.S.Totusi, te felicit caci prima sansa de progres apare cand devii constient de capacitatile tale; insa abia apoi intervine probabilitatea sansei, dar jur ca nu te descurajez.

delia31 06.03.2016 15:49:09

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616279)
P.S.
P.P.S.

La un scriptum cu continut zero, dai si un post scriptum si un post-post scriptum.
Si probabil crezi ca e o retorica geniala!

P.S. ubercool!

delia31 06.03.2016 16:04:51

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 616208)
uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8).

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616269)
Si unde zice Hristos sau oricine altcineva(in afara de "impricinati") ca acel trup, sau macar o "jumate", s-ar mantui?

Dupa logica asta, Hristos a venit sa mantuiasca pe oricine, cu exceptia celor cu cununia binecuvantata!
Demetrius, nu casatoria sau necasatoria e conditie pentru mantuire, ci dobandirea harului Duhului Sfant. Si cei casatoriti si cei necasatoriti pot in egala masura sa se mantuiasca sau sa se osandeasca.

Te-am mai intrebat candva, parca, ce religie ai, da' n-am retinut.

delia31 06.03.2016 17:31:07

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616273)
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.

Seamana cu ceva reminiscente din teoria lui Origen cu preexistentianismul. Si cu filozofia lui Platon cu „trupul ca inchisoare a sufletului”.

Adica, dupa ei, Dumnezeu a creat toate sufletele la inceput, toate odata, dar au pacatuit in starea aceea nemateriala si drept pedeapsa, au fost trimise pe rand in trupuri, ca sa se curete prin suferinta.

Nu stiu cati adepti mai are erezia asta, oricum am mai intalnit ideea ca trupul material nu ar face parte integranta din om, ci e o inchisoare a sufletului. Si ca numai sufletul se mantuieste. Trupul, nu.

@Demetrius
De ce crezi ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat? Si mai ales, de ce crezi ca S-a inaltat cu Trupul la cer?
Dupa tine, omul intreg dupa Parusie, va fi doar suflet nematerial fara trup?

Din ce religie faci parte? In ce adunare/confesiune se propovaduieste ideea ta despre Eva?

Mihailc 06.03.2016 21:33:28

Singura scriere unde am găsit o fantezie asemănătoare cu credința lui Demetrius este Cartea Arhonților, text gnostic datând din sec. III, unde găsim că șarpele era de fapt animalul de companie al protopărinților, pe-atunci un simpatic și lipicios dragon, infiltrat în căminul celor dintâi oameni de însuși satana. Cică plimbându-se ei ziua în amiaza mare prin rai, șarpele s-a pierdut de Eva și căutându-l dânsa prin toată grădina l-a aflat fix sub pomul interzis. Inițial vroia să-l certe pentru neglijență, dar văzând pomul cum strălucea în soare cu roadele lui ispititoare, îndată s-a aprins de dorințe necunoscute până atunci și fiorul atracției irezistibile i-a străbătut gingașa făptură. Profitând de vulnerabilitatea ei, șarpele-dragon a început îndată s-o aburească cu filozofie pentru coafeze până Eva a cedat. A mâncat ea cât i-a poftit inima și a luat câteva în traistă ca să-l bage și pe bărbat-su în rahat. Și astfel s-a dus la Adam zicându-i cu viclenie: Iubi, uite ce banane am găsit în timp ce-l căutam pe Azorel, m-am gândit să-ți aduc și ție soțiorul meu drag și scump. Lăsându-se lesne amăgit, Adam mâncat cu poftă și uite-așa a început balamucul al cărui protagoniști suntem și noi.

ahilpterodactil 06.03.2016 21:51:58

..........:)))))))
....:(
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...

delia31 06.03.2016 22:24:47

Eu pusesem cap ca cap si alte piese de puzzle din gandirea lui Demetrius. De ex., zicea mai demult, ca si daca n-ar fi fost pacatul, Adam si Eva ar fi urmat sa moara la un moment dat, fiindca erau in trup, iar trupul trebuie sa moara.
Degeaba l-am intrebat care e cauza mortii in absenta pacatului, ca nu mi-a zis.

De aceea ziceam ca seamana cu ideea preexistentianismului si a " trupului ca inchisoare", dar nu stiu in ce confesiune se predica ceva de genul asta.

delia31 06.03.2016 22:37:47

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616331)
..........:)))))))
....:(
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...

Un fel de "as plange, da' nu mai pot de ras"!
Sau invers.

ahilpterodactil 06.03.2016 22:54:58

Rasu-plansu, ca tot ne place Nichita...

Intrarea Vagonului 06.03.2016 23:29:18

Demetrius, ești gnostic? Tu chiar crezi că trupul e osîndă?! Ok, temă de la Împăratul Vitiate însuși (adică e obligatorie :))))))) ) : de ce, oare, următoarele persoane și Persoane sînt acum cu trupul în Empireul Dumnezeiesc, dacă secta voastră are chipurile dreptate? Enoch, Ilie, Preasfînta Născătoare de Dumnezeu și Domnul Hristos Însuși?!
Și uite cum se vădește incoerența ălora de zic rău despre trup, ba că e stăpîn rău, ba slugă rea, etc.

DragosP 07.03.2016 06:38:27

"Nu știm asta"

Intrarea Vagonului 07.03.2016 07:35:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 616358)
"Nu știm asta"

Ha! Secte noi, naravuri vechi.

DragosP 07.03.2016 07:56:14

Eu mă refeream la onorabila noastră Sophia.

stefan florin 07.03.2016 08:47:57

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616243)
http://www.meetingrimini.org/img/eventi/4348_g.jpg

hai sa fim corecti. Imaginea de mai sus este inspirata din Evanghelia lui Nicodim, o evanghelie apocrifa (parerea mea este ca e buna de citit) si nu canonica

Intrarea Vagonului 07.03.2016 08:55:10

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616361)
hai sa fim corecti. Imaginea de mai sus este inspirata din Evanghelia lui Nicodim, o evanghelie apocrifa (parerea mea este ca e buna de citit) si nu canonica

Nu a scos Mîntuitorul pe Drepți din Sheol?

stefan florin 07.03.2016 09:08:24

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 616354)
Demetrius, ești gnostic? Tu chiar crezi că trupul e osîndă?! Ok, temă de la Împăratul Vitiate însuși (adică e obligatorie :))))))) ) : de ce, oare, următoarele persoane și Persoane sînt acum cu trupul în Empireul Dumnezeiesc, dacă secta voastră are chipurile dreptate? Enoch, Ilie, Preasfînta Născătoare de Dumnezeu și Domnul Hristos Însuși?!
Și uite cum se vădește incoerența ălora de zic rău despre trup, ba că e stăpîn rău, ba slugă rea, etc.

poate are influente budhiste, nu neaparat gnostice

Intrarea Vagonului 07.03.2016 09:11:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616371)
poate are influente budhiste, nu neaparat gnostice

Tot acolo se ajunge: trupul e o pîrnaie organică animată, etc.

stefan florin 07.03.2016 09:23:07

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 616363)
Nu a scos Mîntuitorul pe Drepți din Sheol?

nu am spus acest lucru. Eu am comentat DOAR imaginea in care Mantuitorul ii scoate din iad (sheol) pe Adam si Eva

Intrarea Vagonului 07.03.2016 09:50:51

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616374)
nu am spus acest lucru. Eu am comentat DOAR imaginea in care Mantuitorul ii scoate din iad (sheol) pe Adam si Eva

Nici mie nu îmi place imaginea, și cred, dar cu multă îndoială, în povestea cu scosul Drepților din Iad. Accept ca logică povestea asta doar în varianta, mult mai umană, în care TOȚI oamenii drepți, din toate culturile și timpurile de pînă la Întrupare, au fost scoși din Sheol. Nu doar profeții și drepții veterotestamentari. Ar fi fost un episod mustind de elitism religios, probabil a fost fabricat de biserică pentru convertirea evreilor.

Mihailc 07.03.2016 16:24:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616361)

Da, punem început bun corectitudinii cu observația că și tu l-ai luat duhovnic pe părintele Google care te învață semitâmpenii.

Evanghelia după Nicodim n-a prea avut circulație protocreștină precum alte apocrife atribuite unor personaje notorii ale Noului Testament. Primul document în care se bănuiește că a fost citată, sau a servit ca presupusă sursă de inspirație, este o omilie la Sâmbăta Mare a Sfântului Chiril al Ierusalimului. Dar și aici nu se știe exact care pe care s-a citat, întrucât o bună parte a cercetătorilor consideră că textul a fost alcătuit ulterior coagulării Noului Testament canonic sau cel mai devreme în timpul acestui proces de limpezire a apelor în privința scrierilor cu autoritate în Biserică.

Ar fi încă multe de spus, dar e suficient atât, n-are rost să mai tastez degeaba.

Deci să fim corecți și să nu mai venim cu hamburgheri culturali înghițiți în grabă de pe internet, pentru că produc constipație intelectuală.

Pelerin spre Rasarit 07.03.2016 21:30:30

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 616380)
Accept ca logică povestea asta doar în varianta, mult mai umană, în care TOȚI oamenii drepți, din toate culturile și timpurile de pînă la Întrupare, au fost scoși din Sheol. Nu doar profeții și drepții veterotestamentari.

Foarte interesanta abordare, generoasa as spune. Insa ar trebui sa extinzi limita pana la Crucificare cel putin, intrucat si dupa Intrupare, pe toata perioada vietii pe pamant a Mantuitorului, au fost oameni, din diverse colturi ale lumii care nu au auzit mesajul mantuitor.Istoric vorbind.

AlinB 07.03.2016 21:57:30

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616374)

Coborarea la iad a Mantuitorului

http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lui-88667.html

I Petru 3, 18-19
I Petru 4, 6

Deci nimic gnostic, doar Sf. Scriptura, sezi bland.

Si cuvintele astea trebuie sa-ti fi trecut pe langa urechi:

"Astazi toata faptura se veseleste si se bucura, ca Hristos a inviat si iadul a pradat.
Astazi a pradat iadul, Stapanul, Cel ce a ridicat pe cei legati, pe care-i avea din veac, cumplit tinuti intru sine. "

Slujba Invierii
http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...ii-135504.html

SINAXAR

In Sfanta si Marea Duminica a Pastilor praznuim Invierea cea datatoare de viata a Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Numim sarbatoarea de azi Pasti, dupa cuvantul care in vechiul grai evreiesc insemneaza trecere; fiindca aceasta este ziua in care Dumnezeu a adus, la inceput, lumea dintru nefiinta intru fiinta. in aceasta zi smulgand Dumnezeu pe poporul israelitean din mana Faraonului, l-a trecut prin Marea Rosie si, tot in aceasta zi, S-a pogorat din ceruri si S-a salasluit in pantecele Fecioarei. Iar acum, smulgand tot neamul omenesc din adancul iadului, l-a suit la cer si l-a adus iarasi la vechea vrednicie a nemuririi. Dar pogorandu-Se la iad, Domnul nu a inviat pe toti cati erau acolo, ci numai pe cei care au voit sa creada in El; si sufletele sfintilor din veac, tinute cu sila de iad, le-a slobozit si a daruit tuturor putinta sa se urce la ceruri.

Abrupt 07.03.2016 23:21:46

"Mai sunt baieti crestini? Unde?"

Heei. Sunt aici!.........................................in groapa!

Mihailc 07.03.2016 23:27:57

Citat:

În prealabil postat de Abrupt (Post 616464)
"Mai sunt baieti crestini? Unde?"

Heei. Sunt aici!.........................................in groapa!

Ești dinamovist?

Abrupt 07.03.2016 23:33:12

Sunt stelist. Dar am cazut de pe firmament.

Intrarea Vagonului 07.03.2016 23:38:10

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 616454)
Foarte interesanta abordare, generoasa as spune. Insa ar trebui sa extinzi limita pana la Crucificare cel putin, intrucat si dupa Intrupare, pe toata perioada vietii pe pamant a Mantuitorului, au fost oameni, din diverse colturi ale lumii care nu au auzit mesajul mantuitor.Istoric vorbind.

Ai dreptate, paina la Crucificare, cel putin.

Mihailc 07.03.2016 23:39:47

Citat:

În prealabil postat de Abrupt (Post 616468)
Sunt stelist. Dar am cazut de pe firmament.

Și crezi ai nevoie de o gagică evlavioasă ca să te suie înapoi pă cer?

ahilpterodactil 07.03.2016 23:43:32

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616470)
Și crezi ai nevoie de o gagică evlavioasă ca să te suie înapoi pă cer?

La stele...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:10:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.