Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Noi atentate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18199)

GMihai 19.07.2016 16:59:13

Nu cred că s-a urcat în tren, în scopul de a cerși, cu un topor și un cuțit la el.

În altă ordine de idei, cunosc oameni din zona respectivă, foarte vocali în ce privește drepturile "refugiaților".

În iarnă, în gările din Munchen și Nuremberg nu încăpeai de cetățenii țărilor calde.Cei câțiva țigănuși de-ai noștri pe care am apucat să-i văd păreau absolut copleșiți. Aproape că mi-a părut râu de ei.

Romowe 19.07.2016 17:12:57

Pai cea mai vocala e chiar cancelara, aducatoarea "calamitatis regni", d-na Merkel. Britanicii au avut creier si vointa sa iasa din...chestia asta bruxelliana. Pe de alta parte, in problema refugiatilor, cu atit mai mult rasismul fascistoid al PEGIDA nu este o solutie.

AlinB 19.07.2016 17:20:44

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 626188)
Nu cred că s-a urcat în tren, în scopul de a cerși, cu un topor și un cuțit la el.

Autoaparere, omule.
Ce, nu stii ce nationalisti sunt nemtii?

Mai ales cu atatia imigranti care nu respecta protocolul, vor sex cu femeile inainte sa le imbete bine :)

Ca o paranteza, imi povestea cineva ca tiganii de prin zona lui, s-au fript cu furatul prin Germania.

Au incercat cativa si au venit acasa la cutie.
Apucau de puneau mana, fugeau putin si de neunde aparea o echipa de motociclisti, doua gloante in cap si gata. Crima cu autor necunoscut.

Acum s-ar duce oriunde la furat, dar nu in Germania..

Romowe 19.07.2016 17:40:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626191)
Autoaparere, omule.
Ce, nu stii ce nationalisti sunt nemtii?

Mai ales cu atatia imigranti care nu respecta protocolul, vor sex cu femeile inainte sa le imbete bine :)

Ca o paranteza, imi povestea cineva ca tiganii de prin zona lui, s-au fript cu furatul prin Germania.

Au incercat cativa si au venit acasa la cutie.
Apucau de puneau mana, fugeau putin si de neunde aparea o echipa de motociclisti, doua gloante in cap si gata. Crima cu autor necunoscut.

Acum s-ar duce oriunde la furat, dar nu in Germania..

Alin, terorismul nu intra la "autoaparare", ci la "omor deosebit de grav". Intreaba-l pe Mihai paragraful si alineatul respectiv din CP, dar sint sigur ca asa este.

AlinB 19.07.2016 17:42:44

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 626192)
Alin, terorismul nu intra la "autoaparare", ci la "omor deosebit de grav". Intreaba-l pe Mihai paragraful si alineatul respectiv din CP, dar sint sigur ca asa este.

N-as avea atat de mare incredere in "dreapta jjudecata" a celor care ar clasifica gestul respectiv ca atare.

Daca striga inainte "Le dieu e grande" sau ceva de genu' tot terorist era?

Mihnea Dragomir 19.07.2016 22:02:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626193)

Daca striga inainte "Le dieu e grande"

Am aflat cum se spune pe tiganeste: "Hristos baros!"

Florinvs 20.07.2016 08:05:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626193)
N-as avea atat de mare incredere in "dreapta jjudecata" a celor care ar clasifica gestul respectiv ca atare.

Daca striga inainte "Le dieu e grande" sau ceva de genu' tot terorist era?

Evident ca si daca striga Le dieu e grande (si comitea acceiasi fapta), tot terorist era!

Nimic nu poate scuza uciderea unor oameni nevinovati, care nu ti-au facut un rau deosebit de grav (iar prin rau deosebit de grav, facut unei persoane, inteleg mutilare, viol, uciderea sau violarea persoanelor foarte apropiate de aceea persoana- copii, sot/sotie, iubit/iubita, parinti, frati/surori, alte rude. Doar in aceste cazuri extreme o razbunare- omeneste vorbind- poate fi inteleasa).

Pur si simplu nu pot intelege cum un om poate ucide sau agresa alti oameni, datorita faptului ca acesti alti oameni au alta religie, alte conceptii si convingeri politice, sociale, filozofice, etc!

Iar pentru fapte antisociale si infractiuni deosebit de grave, precum crima (exceptând legitima aparare sau o razbunare in sensul celor de mai sus), viol, proxenetism, tradare de tara, terorism, furturi din instalatiile de siguranta a circulatiei in transporturi, doar organele statului ar trebui sa aplice (in urma unei hotarari judecatoresti) pedeapsa cu moartea.

AlinB 20.07.2016 09:18:37

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 626237)
Pur si simplu nu pot intelege cum un om poate ucide sau agresa alti oameni, datorita faptului ca acesti alti oameni au alta religie, alte conceptii si convingeri politice, sociale, filozofice, etc!

Da' comunistii cum au putut? Si se pare ca nu doar ii intelegi, ci ii si iubesti? :33:

GMihai 22.07.2016 21:40:14

Munchen: cel putin trei morti; identitatea atacatorilor este inca necunoscuta.

Ion Pop 22.07.2016 23:05:51

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 626407)
Munchen: cel putin trei morti; identitatea atacatorilor este inca necunoscuta.

Politia spune de 7 morti, iar politia spune ca nu pare un atac Terorist, si nici islamist.

Mihnea Dragomir 23.07.2016 00:27:12

Eu, unul, am o banuiala privind identitatea teroristilor. Cred ca este vorba de un comando franciscan.

Romowe 23.07.2016 09:21:53

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626419)
Eu, unul, am o banuiala privind identitatea teroristilor. Cred ca este vorba de un comando franciscan.

Neh, dominicani. Acum serios, fie națiunile vestice au luat-o pe panta autodistrugerii politice, din cauza apostaziei quasi-oficiale, fie liderii lor comit înaltă trădare, fiind infiltrați cu scop, fie ambele. Înclin spre a treia ipoteză de lucru.

Mihnea Dragomir 23.07.2016 10:54:21

Dis de dimineata, am dat sa citesc stirile de pe yahoo! despre carnagiul de aseara. Scria "atentat in Germania: autorul recunoscut de Statul Islamic". Numai ca e vorba de cel de 17 ani, care a tabarat cu toporul in tren. Nu e cel de ieri, de 18 ani, dotat cu pistol. Astia de la Yahoo sunt, ca sa zic asa, in urma cu un atentat...

AlinB 23.07.2016 13:15:24

Intr-o lume nebuna astia erau declarati labil psihic si inchisi la nebuni.

Acum, se pare ca exista o alta agenda.

Cand o tara distruge o alta tara, deci nu vorbim de razboi, ci efectiv de afectat grav vietile a milioane de oameni, zeci de mii de civili omorati, e razboi si e legitim.

In presa apare cel mult ca au mai cazut niste bombe. Rareori pe cine, de obicei cand se vorbeste despre civili omorati, sunt "aialalti".

Pe de alta parte, cand un nebun sau mai multi ataca/ranesc/ucid cativa zeci de civili e "terorism" si e "absurd" si mai mult ca siguri e nevoie si de mai mult razboi si mai multe bombe.

Mihnea Dragomir 23.07.2016 21:55:19

Azi dimineata: 80 de morti si 231 de raniti intr-un atentat cu bomba in capitala Afganistan-ului. Victimele erau dintr-o secta islamica siita.

Sursa: http://www.msn.com/fr-fr/actualite/m...cid=spartanntp

Vineri seara la Munchen, sambata dimineata la Kabul. Globalizarea isi spune cuvantul si in acest trist domeniu.

AlinB 24.07.2016 03:16:27

Eh, Afganistan.. Doar 80?
Pai de cand l-au ocupat americanii, cati trebuie sa fie? 800? 8000? 80.000?
Tot globalizarea e de vina?

Mai nou, asa se numeste ocuparea altor tari sau imixstiunea in problemele lor interne sub pretextul implementarii "democratiei"?

CristianR 24.07.2016 17:04:27

Atentatul de la München se pare că nu face parte din seria celor islamiste, fiind înrudit cu cele din Norvegia (comise cu exact 5 ani în urmă de Breivik). Ucigașul avea probleme psihice, fiind obsedat de crimele în masă.

În schimb, astăzi a avut loc un nou atentat islamist, la Bagdad, cu cel puțin 15 morți.

Mihnea Dragomir 24.07.2016 17:28:51

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 626493)
Atentatul de la München se pare că nu face parte din seria celor islamiste, fiind înrudit cu cele din Norvegia (comise cu exact 5 ani în urmă de Breivik). Ucigașul avea probleme psihice, fiind obsedat de crimele în masă.

Povesti. Povesti de adormit nemti care inca mai cred ca nu exista o legatura intre religia dusmanilor lui Cristos si terorism.
Breivik nu a tras la intamplare, ci a tras in activistii unui partid pe care il percepea ca detracat. Breivik nu era musulman si, mai ales, nu a strigat "Alah este mare" inainte de a trage.
Pentru cititorii cufundati in minunata lume a lui Hansel si Graetel, criminalul comite crime nu fiindca e un bun musulman, ci fiindca e nebun. Un nebun care si-a pregatit crima timp de mai bine de un an.

CristianR 24.07.2016 17:41:41

Și Ali Sonboly a strigat Alah e mare? Că parcă a strigat: Sunt german! Plus că n-am auzit ca SI să-l revendice.

Mihnea Dragomir 24.07.2016 18:01:02

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 626495)
Și Ali Sonboly a strigat Alah e mare?

Conform unei martore citate de CNN si numita "Loreta".

Citat:

Plus că n-am auzit ca SI să-l revendice.
Aveti putintica rabdare, ca si in cazul camionagiului de la Nisa, si in cazul padurarului minor de la Würzburg a durat cateva zile pana ce SI au revendicat. Pe urma, doar nu are SI monopolul islamismului. Atentate islamice au fost si inainte de SI si, din pacate, vor fi si dupa ce "califatul" va fi distrus. Lupta mahomedanilor cu crestinii e poveste veche, doar n-a inceput cu SI.

Mihnea Dragomir 24.07.2016 21:16:29

Atac cu toporisca in centrul oraselului Reutlingen, in Germania. O femeie a fost omorata, un barbat si o femeie sunt raniti. Autorul, o "sansa pentru Germania" in varsta de 21 de ani, a fost arestat si este "cunoscut de catre Politie".

Sursa: http://www.msn.com/fr-fr/actualite/m...cid=spartandhp

Madam Merkel: aveti la dispozitie o singura cale onorabila: demisia.

Romowe 24.07.2016 22:50:46

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626508)
Atac cu toporisca in centrul oraselului Reutlingen, in Germania. O femeie a fost omorata, un barbat si o femeie sunt raniti. Autorul, o "sansa pentru Germania" in varsta de 21 de ani, a fost arestat si este "cunoscut de catre Politie".

Sursa: http://www.msn.com/fr-fr/actualite/m...cid=spartandhp

Madam Merkel: aveti la dispozitie o singura cale onorabila: demisia.

Sper că va compare în fața unui tribunal pentru incompetență politică foarte gravă, favorizarea infractorului și subminarea siguranței cetățenilor europeni. 4 life. No parole.
Cît privește demisia ei benevolă...te știu un tip foarte realist. Te rog, doamna are o agendă de îndeplinit. Adică, jurămintele alea sînt doar pentru beneficii? Păi voi catolicii, cu disciplina perfectă a Bisericii, păreți o grupă de preșcolari gălăgioși și slab educați comparativ cu disciplina "lor". Cred că știi chestia cu frînghia de mătase, care se practica în epoca iluministă...

Mihnea Dragomir 25.07.2016 08:56:01

Aseara, atentat cu bomba partial dejucat in frumosul orasel Ansbach din Bavaria, cu ocazia unui concert de muzica pop. Bilantul este de 12 raniti, dintre care trei grav. Spun "partial dejucat" fiindca atentatorul nu a fost lasat sa intre la concert si atunci a fost nevoit sa isi declanseze vesta exploziva in fata intrarii (lucru care s-a intamplat si in cazul "Stade de France").
Desigur, si de aceasta data oficialii euro-germani vor incerca sa ne demonstreze ca nu e un atac terorist, ci fapta unui dezaxat depresiv, doar intamplator adept al religiei pacii, iubirii si tolerantei.
In acest din urma caz, "sansa pentru Germania" era un sirian "refugiat" in varsta de 27 de ani.
Frau Merkel, in cazul in care nu ati inteles precedentul meu mesaj: kündigen Sie schnell, bitte!

M-am saturat ca, deindata ce deschid lap-topul, sa aflu despre oameni mitraliati in cafenele, explodati la intrarea in stadion, calcati de camioane, taiati cu toporul in tren, impuscati cand merg la McDo si cu gatul taiat pe motiv ca au fota prea scurta in vacanta. Ce au facut din Germania mea, din Franta mea, din Europa mea ? Iancu de Hunedoara, Ioan Capistranul, papa Martin, Ian Sobieski, unde sunteti ? E nevoie de voi. Nenorocitii si pampalaii care conduc crestinatatea acum lasa Europa de caruta in fata necredinciosilor. Viena are nevoie, iarasi, de voi!

Romowe 25.07.2016 09:49:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626526)
Aseara, atentat cu bomba partial dejucat in frumosul orasel Ansbach din Bavaria, cu ocazia unui concert de muzica pop. Bilantul este de 12 raniti, dintre care trei grav. Spun "partial dejucat" fiindca atentatorul nu a fost lasat sa intre la concert si atunci a fost nevoit sa isi declanseze vesta exploziva in fata intrarii (lucru care s-a intamplat si in cazul "Stade de France").
Desigur, si de aceasta data oficialii euro-germani vor incerca sa ne demonstreze ca nu e un atac terorist, ci fapta unui dezaxat depresiv, doar intamplator adept al religiei pacii, iubirii si tolerantei.
In acest din urma caz, "sansa pentru Germania" era un sirian "refugiat" in varsta de 27 de ani.
Frau Merkel, in cazul in care nu ati inteles precedentul meu mesaj: kündigen Sie schnell, bitte!

M-am saturat ca, deindata ce deschid lap-topul, sa aflu despre oameni mitraliati in cafenele, explodati la intrarea in stadion, calcati de camioane, taiati cu toporul in tren, impuscati cand merg la McDo si cu gatul taiat pe motiv ca au fota prea scurta in vacanta. Ce au facut din Germania mea, din Franta mea, din Europa mea ? Iancu de Hunedoara, Ioan Capistranul, papa Martin, Ian Sobieski, unde sunteti ? E nevoie de voi. Nenorocitii si pampalaii care conduc crestinatatea acum lasa Europa de caruta in fata necredinciosilor. Viena are nevoie, iarasi, de voi!

PEGIDA pare a fi, deocamdată, răspunsul. Evident, să sperăm că nu devine, în anii următori, un nou NSDAP. Totuși, din fericire, dacă am înțeles corect, spre deosebire de infamii naziști și legionari, a căror politici de bază erau instigarea la omor deosebit de grav și subsecventele vandalizări, asasinate, pogromuri și genocide, PEGIDA NU are o docttină antisemită, spre cinstea ei.

stefan florin 25.07.2016 09:54:08

Citat:

ce sa faci amice, daca musulmanii au drepturi?!

AlinB 25.07.2016 11:23:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 626529)
ce sa faci amice, daca musulmanii au drepturi?!

Nu ar trebui sa aiba sau cum?

Poate si drepturile tale sunt o problema, ca uite, respiri, consumi, deci contribui la efectul de sera, distrugi planeta..

Esti care va sa zica un soi de terorist planetar..

Copacel 25.07.2016 11:25:10

Citat:

M-am saturat ca, deindata ce deschid lap-topul, sa aflu despre oameni mitraliati in cafenele, explodati la intrarea in stadion, calcati de camioane, taiati cu toporul in tren, impuscati cand merg la McDo si cu gatul taiat pe motiv ca au fota prea scurta in vacanta. Ce au facut din Germania mea, din Franta mea, din Europa mea ?

https://www.youtube.com/watch?v=7hAO9sbVgRk
Tare sunt curios ce vei face cand europeenii teroristi vor pune mana pe
material nuclear sau poate se hotaresc sa faca niste vizite la reactoarele nucleare ca sunt multe.
O sa-ti vina un mic francez Abdul sau un mic german Hassan si o sa faca
live experimente nucleare pe cetatenii europeeni.
"Atentie, va arat numai o singura data".

https://www.youtube.com/watch?v=8FO40jTVxRU

AlinB 25.07.2016 11:29:15

Citat:

M-am saturat ca, deindata ce deschid lap-topul, sa aflu despre oameni mitraliati in cafenele, explodati la intrarea in stadion, calcati de camioane, taiati cu toporul in tren, impuscati cand merg la McDo si cu gatul taiat pe motiv ca au fota prea scurta in vacanta.

Cand esti in Franta, normal, chestiile astea n-au cum sa te lase rece, ca te intrebi, "daca sunt eu urmatorul?"

Da' aici, cam toata lumea doarme linistita, iese pe centru linistita, merge la filme, concerte, etc.

Citat:

Ce au facut din Germania mea, din Franta mea, din Europa mea ? Iancu de Hunedoara, Ioan Capistranul, papa Martin, Ian Sobieski, unde sunteti ? E nevoie de voi. Nenorocitii si pampalaii care conduc crestinatatea acum lasa Europa de caruta in fata necredinciosilor. Viena are nevoie, iarasi, de voi!
O cruciada mica ceva?
Vesnica solutie romano-catolica: lichidarea "necredinciosilor", cu familii cu tot.

Ups, stai ca asta a fost politica, deja implementata - culmea ironiei, de noua generatie de necredinciosi (atei) crescuta pe ruinile mai intai a unui romano-catolicism falimentar, pe urma a protestantismului si neoprotestantismului derivat din el, la fel de falimentare moral se pare.

A fost deja mai un razbel pe ici sau dincolo, mai o "primavara" mai niste drone, dar cam descurajatoare rezultatele..

Ma rog, nu pentru aia care dau ordinele, la ei e o situatie win-win, dar amaratul cu stampila si iluzia democratiei, o cam ia pe coaja se pare.

Oricum, poate acum a aflat si stapilatorul liber cugetator ceea ce un bun crestin, fie el si romano-catolic, stia deja; cine scoate sabia...

Sau in varianta moderna: inchizi ochii, pui stampila, culegi roadele. Amare.

Mihnea Dragomir 25.07.2016 11:43:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626536)
Cand esti in Franta, normal, chestiile astea n-au cum sa te lase rece, ca te intrebi, "daca sunt eu urmatorul?"

Da' aici, cam toata lumea doarme linistita, iese pe centru linistita, merge la filme, etc.

Stai linistit, ca nu mai dureaza mult. Uiti ca Romania e tara emergenta. Cu un decalaj de cativa ani, ce se intampla la Paris se intampla si la Bucuresti.

Citat:

O cruciada mica ceva?
Bineinteles ca trebuie o cruciada. Una mare. Dar cine sa o faca, in zilele noastre ? Cel care are puterea spirituala este mut, iar cei care au puterea temporala sunt surzi.

Sau, pentru dumneata, in varianta ortodoxa: cand Daniil Sihastrul e inlocuit cu Daniil Ciobotea si cand pe tronul lui Stefan cel Mare este Klaus Iohannis, atunci nema Podul Inalt.

AlinB 25.07.2016 11:49:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626537)
Stai linistit, ca nu mai dureaza mult. Uiti ca Romania e tara emergenta. Cu un decalaj de cativa ani, ce se intampla la Paris se intampla si la Bucuresti.

Tot ce e posibil, din necesitati politice s-ar putea sa avem si noi parte de un demo ceva desi va fi cam greu de justificat, fara sa cada in ridicol.

Adica, sa pui o bomba in Romania, e ca si cand ai dinamita cotetul cu gaini.

Cam greu de justificat ideologic, desi din slugarnicie, am trimis si noi oameni sa moara pe bani, in Irak si Afganistan, macar nu am facut-o din colonialism, si in afara de bani pierduti si oameni intorsi in sicrie, n-am castigat nimic din asta.

Citat:

Bineinteles ca trebuie o cruciada. Una mare. Dar cine sa o faca, in zilele noastre ? Cel care are puterea spirituala este mut, iar cei care au puterea temporala sunt surzi.
Casca ochii bine, desi ar fi impropriu de numit cruciada, zeul lor fiind mai degraba banul si setea de putere, "cruciada" asta moderna s-a intamplat deja cu ceva timp inainte sa se intample ce vezi acum prin Europa.

Cu alte cuvinte, benzina nu e lichidul cu care stingi focul pe care tu insuti l-ai provocat.

Citat:

Sau, pentru dumneata, in varianta ortodoxa: cand Daniil Sihastrul e inlocuit cu Daniil Ciobotea si cand pe tronul lui Stefan cel Mare este Klaus Iohannis, atunci nema Podul Inalt.
Ba da, toate sunt (aproape) la locul lor, minus Stefan cel Mare, "Podul Inalt" sunt chiar doua acum: UE si Fratele cel Mare, jocul de glezne tocmai a devenit mult mai complicat.

stefan florin 25.07.2016 11:54:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626534)
Nu ar trebui sa aiba sau cum?

Poate si drepturile tale sunt o problema, ca uite, respiri, consumi, deci contribui la efectul de sera, distrugi planeta..

Esti care va sa zica un soi de terorist planetar..

cine are drepturi, are si responsabilitati

AlinB 25.07.2016 11:57:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 626539)
cine are drepturi, are si responsabilitati

Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.

Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba?

Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.

Romowe 25.07.2016 12:30:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 626540)
Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.

Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba?

Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.

O remarca perfecta, de bun-simt.
PEGIDA e o solutie doar daca devine mai moderata. Cu alte cuvinte, sa lase naibii discurusul antiislamic. Am prieteni si fosti colegi islamici si iudaici, Dumnezeu sa ii binecuvinteze. Nici ei nu ar ridica mina contra mea, nici eu contra lor. Da, imigratia e o timpenie si trebuie regindita sau stopata, aici e singurul lucru in care PEGIDA are dreptate. Rasismul, antiislamismul, xenofobia, nu au ce cauta in discursul nu zic al unui politician, dar al unui om intreg. Dar "primavara araba", cum cu cinism o numea securimea euroamericana, a fost nu doar o timpenie si mai mare, ci o crima globala, si o tentativa de genocid la adresa unei rase si a unei religii.
Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului.
Si tot in evul mediu crestin occidental; sa nu privim cu idealism: Franta in care locuiesti, a fost primul stat european crestin feudal care a stabilit relatii ok cu Padisahul Otoman. Asa ca, repet, sa nu idealizam "minunatul" front crestin din acea perioada. Atunci Biserica, aliata cu statul feudal dictatorial, pardon, monarhic, era o metastaza politica si sociala. Partea nasoala ca Nebunia Franceza de la 1789 si cea bolsevica de la 197, repcum si catifelatele revolutii portoclaii de dupa 1989 au adus la putere nemernici la fel de ticalosi ca aia aflati la putere din Evul Mediu, atit cei din Apus, cit si din Rasarit, sau chiar mult mai rai, pentru ca ridicarea lor la putere a coincis/a fost facilitata de darimarea sacrului in societatea europeana.
P. S. Ca intotdeauna, incerca sa fiu obiectiv: imi ridic in cap pe toti.
P. P. S. Aline, iarta-ma: e foarte greu sa imi schimb stilul alambicat. Incerc, dar deocamdata nu prea imi iese.

Mihnea Dragomir 25.07.2016 13:12:28

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 626543)
Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului.

Sionului, mai mult decat datoreaza. Crestinismul ESTE Sionul. Dar, cand spui ca datoreaza Islamului, m-ai face sa rad daca n-as sti ca tampenia asta nu s-ar preda, oficial, in universitati euro-americane. Daca datoram ceva acestei religii diabolice care e Islamul, datoram o lunga serie de mucenici.

Citat:

Stii cine ii mai salva, la modul fizic si asumat, pe arominii cautati de grecii (frati ortodocsii ai pluii, de) isterizati mental de "ideea mare a Greciei Mari", idee propovaduita inclusiv de samanii greci, pardon, preotii ortodocsi greci instigatori la violenta, care faceau crize de furie la ideea Liturgiei in romina ("cum sa slujeasca Liturgia niste imputiti de ciobani vlahi, in limba lor inferioara?!"), acum mai putin de un secol si jumatate? Iti spun eu: "fanaticii" de musulmani, indeosebi turcii dinn Balcani,
Da cu goagla dupa cuvantul-cheie "Moscopole", ca sa vezi cat de mult datoreaza aromanii blanzilor lor prieteni, musulmanii turci.

Citat:

pe care adunatura lui Venizelos i-a gonit din Grecia. Sint fapte istorice.
A, si nu crezi ca Grecia era a Greciei ? Sau trecuse prea mult timp de la 1453, cand "umbra lui Allah pe pamant" a inscris din nou in contul datoriei pe care crestinii o au fata de binefacerile Islamului ? Alungarea turcilor din Grecia sau: "Ce animal rau, plin de draci! Se apara, cand il ataci!"

DragosP 25.07.2016 13:24:35

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 626537)

Normal, până nu arăți că ești nesimțit nu te simți tu bine.

Romowe 25.07.2016 13:54:43

Necesitatea eliminarii terorismului este, cum sa zic, o chestiune nu doar de politica, ci de sanitate mentala: doar sociopatii aproba violenta si moartea.
Pe de alta parte: musulmanii de aici, din Rominia, niciodata, fie ei turco-tatari vechi de secole, fie arabi sau iranieni veniti intre 1950-1989 si dupa 1990 in Rominia, niciodata nu au fost violenti, religios sau altfel, fata de romini, alti crestini sau alte comunitati, religioase sau etnice. Pe de alta parte, imigrantii, dupa cum orice om vede, numai frau merkel nu, pot deveni o problema grava. Trebuie pur si simplu trimisi inapoi: fara violenta, fara atitudini de rasism dispretuitor, civilizat dar ferm: fermitatea sanatoasa lipseste cel mai mult "conducatorilor" europeni. Nimeni, nici un om responsabil nu instiga la violenta contra lor, ci doar e vorba de a cere sa nu ne bagam singuri (sau sa nu bage altii, adica politicienii, in numele nostru) calul troian in casa.

stefan florin 25.07.2016 14:07:05

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 626543)

si ma rog, CE datoreaza crestinismul islamului?

Romowe 25.07.2016 14:21:11

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 626564)
si ma rog, CE datoreaza crestinismul islamului?

Gugleste "sufi" si Ibn Arabi. Pe urma, mai vorbim. Pe urma cauta despre modul in care relationau clericii si credinciosii crestini cu cei musulmani in Dobrogea, inclusiv tot felul de episoade ecumenice. In principal musulmanii de extractie etnica turanica sint foarte pasnici.

GMihai 25.07.2016 14:26:58

Eu atâta știu, că am crescut cu istoria oficială a faptelor de vitejie a marilor domnitori români, care s-au bătut, cu excepția lui Traian, cu turcii, după cum ne învață și Conu Iancu:

Profesorul: (.........)No! acuma… noi, românii, musai doară să șkim pe cum că: ghe unghe ne trajem noi?… ghe unghe?… spune!

Elevul (energic): De la Traian, dom'le!

Profesorul (făcând cu ochiul inspectorului, care stă în admirație): Și cine era Trăian?

Elevul: El era un om bun!

Profesorul (emoționat): Bun, drăguțul ghe el! zic zău lui Dumnezău, bun!… și cu cine s-au bătut el?

Elevul (brav): Cu turcii!

Profesorul (râzând cu mult chef): Pe dracu! Că-z unghe erau turcii până atunci în Europa… Mai târziu doară apoi s-or ghescoperit turcii… (Puternic:) Cu dacii, mă!

Elevul (mai brav): Cu draci!

Profesorul: Că zău lui Dumnezeu că cu draci s-o bătut!… Dar mai apoi, Ștefan cel Mare și Michaiu Bravul cine au fost?

Elevul (mândru): Ei erau oameni buni.

Profesorul (aprobând cu tărie): Buni, mă !… și s-au bătut…

Elevul (cu multă mândrie națională): Cu draci!

Profesorul (entuziast): Cu draci! zic zău lui Dumnezeu!… Merji la loc!… Bravo, prostovane!

CristianR 25.07.2016 14:43:16

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 626566)
Gugleste "sufi" si Ibn Arabi. Pe urma, mai vorbim. Pe urma cauta despre modul in care relationau clericii si credinciosii crestini cu cei musulmani in Dobrogea, inclusiv tot felul de episoade ecumenice. In principal musulmanii de extractie etnica turanica sint foarte pasnici.

Sigur, asta ca argument pentru a nu-i băga pe toți în aceeași oală; după cum față de creștini nu ar fi corect. Însă la momentul la care au început cruciadele – deși ulterior au degenerat – situația creștinilor din Bizanț era cumplită. Nu vreau să dau detalii cu privire la ororile pe care creștinii le îndurau (pot fi aflate în articolul de aici); pe de altă parte, la fel de cumpliți au fost oamenii (dacă îi putem numi așa) lui Mihai Viteazul când au năvălit peste turci la sud de Dunăre (v. Xenopol).
Deci faptul că se numeau musulmani sau creștini nu reprezenta neapărat o deosebire privind tratamentul aplicat populațiilor cotropite.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:58:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.