Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

Cornel Urs 03.03.2013 10:32:14

Citat:

În prealabil postat de gertzedek (Post 507029)
Pana acum am intrat in Biserici Crestine (Ortodocsi, Catolici, Baptisti, Penticostali si Luterani) si in Sinagogi (Ortodoxe si Conservatoare) si m-am simtit bine oriunde. De ce ? Pentru ca am vazut oameni care se preocupa si de spiritual si nu de material.

asta la prima vedere

in realitate, neoprotestantii se ocupa numai de material, nu au venit cu cosuletul la dvs pentru a cersi bani ?

Claudiu_FT 04.03.2013 02:43:13

E lejer...

Eu in liceu, dupa ce am inceput sa imi revin din nesimtirea spirituala si am inceput sa citesc Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti mi s-a activat o sete de cunoastere religioasa puternica. Si in cateva duminici, seara m-am dus prin bisericile diferitelor confesiuni care le-am gasit in oras: romano-catolice, penticostale si baptiste.

Chiar daca nu stiam aproape nimic despre aceste biserici, nici chiar despre ortodoxie nu reusisem inca sa acumulez cunostinte consistente, totusi am simtit ca trebuie sa imi conturez o idee prin proprii ochi despre diversitatea religioasa in care traiesc.

M-au ajutat foarte mult acele vizite, discernamantul meu interior a intarit credinta in mostenirea ortodoxa. Repet, nu aveam multe cunostinte dogmatice, eram un simplu observator, care dorea sincer sa-si satisfaca o curiozitate.

In bisericile neo-protestante nu am gasit nimic sacru, erau niste intalniri de oameni si un fel de spectacol interesant si destul de placut. Insa nu asta insemna pentru mine o biserica. Pe atunci nu stiam multe, insa intelegeam prin Biserica, un locas sfant, unde intalnirea cu Dumnezeu iti despica sufletul pana in strafundurile existentei tale, unde sa meditezi profund la viata ta. Nu un loc in care te delectezi cu un spectacol in care se vorbeste despre un anume "Isus'' ca si cum ar fi ceva personalitate care ne-ar putea ajuta daca il contactam. Nimic simbolic, care sa iti provoace mintea dincolo de cuvinte. Plus anumite lucruri care mi s-au parul lipsite de echilibru, uneori chiar penibile, despre care nu are rost sa mentionez ca s-a discutat mult pe tema asta. M-au intampinat oamenii foarte zelosi dupa slujbe, caci deobicei se cunosc toti intre ei, si mi-au dat diferite carti si m-au incurajat sa mai vin. M-am intalnit chiar cu fosti colegi de generala. Lumea simpatica si binevoitoare, insa nu asta inseamna sa crezi in Dumnezeu, iar Biserica Lui nu trebuie sa fie un raspuns la nevoile sociale.

In concluzie, va zic ca pe mine m-au ajutat aceste vizite sa imi formez credinta in Dumnezeu, in diversitatea religioasa si culturala in care traim.

roboam 04.03.2013 09:23:17

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_FT (Post 507407)
iar Biserica Lui nu trebuie sa fie un raspuns la nevoile sociale.

Daca citesti Sfanta Scriptura vei vedea ca Domnul Iisus Hristos pune accent pe "nevoile sociale". (sa cercetezi pe vaduve si orfani, sa dai mancare celui flamand, sa imbraci pe cel gol, etc.)

Implinirea "nevoilor sociale" vor fi si principalul criteriu de judecata al Mantuitorului (Matei 25:31-46). Adevarata "slujba" placuta lui Dumnezeu, este grija de cel in nevoi. Iar o biserica adevarata are grija de cei in nevoi. Este o rusine si o dezonoare adusa lui Dumnezeu sa ai cersetori sau nevoiasi nebagati in seama, in sanul comunitatii din care faci parte.

gpalama 04.03.2013 09:38:57

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 507433)
Daca citesti Sfanta Scriptura vei vedea ca Domnul Iisus Hristos pune accent pe "nevoile sociale". (sa cercetezi pe vaduve si orfani, sa dai mancare celui flamand, sa imbraci pe cel gol, etc.)

Implinirea "nevoilor sociale" vor fi si principalul criteriu de judecata al Mantuitorului (Matei 25:31-46). Adevarata "slujba" placuta lui Dumnezeu, este grija de cel in nevoi. Iar o biserica adevarata are grija de cei in nevoi. Este o rusine si o dezonoare adusa lui Dumnezeu sa ai cersetori sau nevoiasi nebagati in seama, in sanul comunitatii din care faci parte.

Nu este complet ce zici.

Prima indatorire a credinciosului este: "sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta".
Iar in Biserica, exact asta se face, se slaveste Dumnezeu, credinciosul se sfinteste, invata cum sa slujeasca lui Dumnezeu si cum sa-si iubeasca aproapele.

Apoi vin faptele iubirii aproapelui: milostenia, cercetarea celor in nevoi.

Nu uita de indemnul dat de Hristos: "daca vrei sa fii desavarsit urmeaza-Mi Mie" si "fiti sfinti, precum si Tatal vostru cel ceresc Sfant este".
Desavarsirea si sfintirea sunt capatul drumului, si sunt mai mari decat milostenia.

Dar, noi fiind in lume, trebuie sa ne straduim mult si in faptele iubirii aproapelui.

Cornel Urs 04.03.2013 10:28:35

Citat:

...si sa platesti bani grei unor pastori care nu fac nimic altceva decat sa dea din gura.

Claudiu_FT 04.03.2013 14:26:02

Eronat...

roboam...ai inteles gresit ce vroiam sa spun.

In contextul in care am folosit "nevoile sociale", ma refeream ca nu trebuie sa ma duc la biserica doar pentru ca oamenii sunt zambitori si bineprimitori, iar in interiorul meu nu simt ca acolo e Dumnezeu. Ce ai zis tu, sunt deacord, insa sper ca ai inteles la ce m-am referit eu.

tigerAvalo9 04.03.2013 15:15:58

Sincer,nu am facut-o pana acum dar cred am sa o fac,as intra pentru a vedea doar ce fel este si ce fel se desfasoara slujba intr-o biserica catolica.Nu cred ca e un pacat,raman ortodox bineinteles dar sunt interesat sa vad ce fac si fratii nostri,catolicii.

Miha-anca 05.03.2013 00:28:34

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 507526)
Sincer,nu am facut-o pana acum dar cred am sa o fac,as intra pentru a vedea doar ce fel este si ce fel se desfasoara slujba intr-o biserica catolica.Nu cred ca e un pacat,raman ortodox bineinteles dar sunt interesat sa vad ce fac si fratii nostri,catolicii.

La ce bun, tigerAvalo9? Nu cred ca e cazul sa Il manii pe Dumnezeu. Mai gandeste-te, inainte de a te arunca cu capul inainte. Au mai fost si alti "curiosi" pe aici, si au sfarsit prin a lasa ortodoxia. (Asta, bineinteles, in cazul in care acestia au fost sinceri in cele spuse si nu ne-au pacalit!)

tigerAvalo9 05.03.2013 01:39:25

Pai nu pentru a ma converti ci doar din curiozitate.Sa vad ce fel e o slujba catolica,sa vad ce fel e o biserica catolica etc.Sunt absolut convins ca voi ramane ortodox,ortodox m-am nascut,ortodox mor.Nu cred ca Il manii pe Dumnezeu,de ce crezi asta?Daca am sa o fac,o sa ma duc ca intr-o vizita la un muzeu si nu pentru a ma ruga.

AlinB 05.03.2013 02:01:30

Citat:

Este o rusine si o dezonoare adusa lui Dumnezeu sa ai cersetori sau nevoiasi nebagati in seama, in sanul comunitatii din care faci parte.

Eu cunosc un astfel de caz, om ajuns la stramtoare si tot "ajutorul" care i l-a putut oferi comunitatea a fost sa-l mustre ca se deplasa in sabath incercand sa castige o paine.

Mai stiu si caz de unii care isi ignora familia si cei apropiati in schimb dau fugutza sa slujeasca "comunitatea".

Deci PR -ul e una, realitatea e altceva.

AlinB 05.03.2013 02:04:40

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 507642)
Pai nu pentru a ma converti ci doar din curiozitate.Sa vad ce fel e o slujba catolica,sa vad ce fel e o biserica catolica etc.Sunt absolut convins ca voi ramane ortodox,ortodox m-am nascut,ortodox mor.Nu cred ca Il manii pe Dumnezeu,de ce crezi asta?Daca am sa o fac,o sa ma duc ca intr-o vizita la un muzeu si nu pentru a ma ruga.

Pai du-te.
Un om superficial se va bucura ce scurta e slujba si "accesibila".
Un om duhovnicesc si cu un simt al harului va sesiza diferanta enorma intre una si alta.
De fapt stiu chiar romano-catolici care se planga de liturghia romano-catolica care se serveste la ora actuala in majoritatea bisericilor lor.

Claudiu_FT 05.03.2013 02:11:15

Linistit

Du-te linistit...fi increzator in discernamantul tau. Se cam exagereaza cu fobia asta fata de celelalte confesiuni.

Toate cele bune!

iuliu46 05.03.2013 10:30:30

Cand eram eu mai tanar circula un zvon despre o oarecare secta unde dupa ce se aduna toti se stinge lumina si ...fiecare cu fiecare.
Aveti grija sa nu nimeriti acolo.:4:

Fibril 05.03.2013 11:01:56

Participrea la slujbe in alte biserici

Sunt un crestin ortodox si particip relativ frecvent la sf. Liturghie ortodoxa.
Sotia mea a fost catolica si copii sunt botezati catolici. Din pacte neprecticanti. Am participat la slujbe catolice, inclusiv la moartea sotiei mele. Preotii catolici imi sfintesc casa de Boboteaza ca si preotul ortodox. Nu m-am impartasit la catolici ci la ortodocsi. In biserica catolica imi fac curcea ortodoxa si nu mi-a atras nimeni atentia. Il urmez pe Cristos oriunde ar fi. Gressc oare?

iuliu46 05.03.2013 11:15:58

Citat:

În prealabil postat de Fibril (Post 507716)
Sunt un crestin ortodox si particip relativ frecvent la sf. Liturghie ortodoxa.
Sotia mea a fost catolica si copii sunt botezati catolici. Din pacte neprecticanti. Am participat la slujbe catolice, inclusiv la moartea sotiei mele. Preotii catolici imi sfintesc casa de Boboteaza ca si preotul ortodox. Nu m-am impartasit la catolici ci la ortodocsi. In biserica catolica imi fac curcea ortodoxa si nu mi-a atras nimeni atentia. Il urmez pe Cristos oriunde ar fi. Gressc oare?

Poate pentru ca stiu si ei ca asa se facea crucea pana sa apara "inovatiile".

rainrainbow 05.03.2013 12:12:04

Citat:

În prealabil postat de logos (Post 76761)
Am primit si primesc numeroase invitatii de a participa la botezuri sau alte evenimente asa-zis importante (considerate de respectivii) desfasurate in alte biserici decat BO, ma refer in mod special la neo-protestanti &co.
Ma intreb doar de ce noi, ortodoxii fiind, trebuie sa fim atat de reticenti fata de tot ceea ce insemana ne-ortodox, asa cum intelegem noi. Apoi, daca chiar credem ca detinem adevarul si lumina sfanta si adevarata, de ce ne-am teme de alte confesiuni? De ce sa nu participam sau sa intram in alte biserici? oare chiar ne fac atata rau? Si pana la urma, nu trebuie sa intram in mijlocul lor ca sa-i putem convinge si pe ei?
Nu stiu daca sunt preoti/duhovnici care frecventeaza forumul, dar mi-ar plecea sa primesc pareri avizate. De ce nu altceva afara de BO? In plus, tindem sa-i catalogam pe ceilalti ca fiind eretici sau habotnici, dar noi oare nu suntem cu atat mai habotnici decat ei?
In cateva zile, am o invitatie intr-o biserica protestanta pt un botez. Nu stiu ce sa fac. Sa merg? Daca nu, de ce? Daca da, cu ce scop si care ar fi utilitatea?
Cu multumiri, astept pareri...

parerea mea e ca n sinagoga satanei protectia Domnului te paraseste la intrare.aia sunt prea salbaticiti si rupti de adevar.sunt scoliti in minciuni si au tot felul de tertipuri,mai vicleni ca serpii.de unde sa stii u ce intentii au?k la cat de disperati sunt sa si atraga adepti sa le goleasca buzunarele ca la prosti,nu poti sa ai incredere.sunt lupi in piele de oaie cum scrie in biblie,Hristosi mincinosi hulitori de Dumnezeu,premergatorii lui antihrist,unionisti mancatori si mestecatori de religii.toti vor uniune pt destramare si distrugere.de ce sa colaboram cu ei?se dau cu binisoru si cu pretexte de invitatii sa te atraga in prapastie,sa ti placa obiceiurile lor si apoi sa vina cu propuneri.daca vrei sa eviti un rau nu le da ocazii,nici macar una.ei impart pliante si trateaza religia ca un marketing,un fel de amagire si manipulare ce tine de stat.ce treaba are politica cu religia,sau comertul cu religia?oare Hristos vrea sa ne mantuiasca cu sila?avem libertatea de a alege.
o cunostinta a participat la o slujba de adventisti si a spus grozavia si topaiala ce era acolo,profa de religie i a spus ca e pacat,sa se spovedeasca si sa nu mai mearga.deci e cam acelasi lucru.
vezi stirea aia cu nicolaitii parca,i au facut o statuie unei femei fara valoare(un pumn de pamant bun de nimic,poate de vraji),nici macar sfintii n au asa ceva si se inchina ca prostii la un idol din piatra.o numesc Doamna.asta parca vad eu ca vrea s o inlocuiasca pe Fecioara Maria.
ramai in credinta ta ortodoxa adevarata si lasa i pe altii sa se amageasca singuri ca n ai cum sa i mai indrepti,decat sa te strambe ei pe tine.tot ce i neortodox e nesanatos.

rainrainbow 05.03.2013 12:33:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507109)
asta la prima vedere

in realitate, neoprotestantii se ocupa numai de material, nu au venit cu cosuletul la dvs pentru a cersi bani ?

tare asta...:)) mai bn puneau in palarie ca cersetorii

rainrainbow 05.03.2013 12:43:51

Citat:

În prealabil postat de PadreCory (Post 76824)
Ca si preot catolic ma abtin insa nu vad ce problema ar fi ca cineva sa participe la un eveniment intr-o biserica/casa de rugaciuni a altei confesiuni.Asta nu inseamna a nega propria credinta.

ca si preot catolic...ce cauti tu pe un site ortodox? :))
astia sunt primii pasi spre lepadarea de credinta,usor usor il invaluie intunericul ca dintr o data nu se poate.in plus unionistii nu sunt chiar atat de inteligenti incat sa i acapareze pe toti.

Claudiu_FT 06.03.2013 14:59:54

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 507744)
ca si preot catolic...ce cauti tu pe un site ortodox? :))
astia sunt primii pasi spre lepadarea de credinta,usor usor il invaluie intunericul ca dintr o data nu se poate.in plus unionistii nu sunt chiar atat de inteligenti incat sa i acapareze pe toti.

Mai usor cu teribilismele...nu e lumea atat de imbecila incat sa nu stie in ce sa creada, care le sunt principiile si care le e religia. Nu invaluie pe nimeni intunericul daca iese din "cusca", am explicat cu cateva posturi anterioare ca poate fi chiar folositor sa explorezi.

Mai lejer cu paranoia...

Toate cele bune!

DragosP 06.03.2013 15:12:03

Ușor-neușor...
Dacă vrei spectacol, de ce nu te duci la circ? :39:

rainrainbow 07.03.2013 09:01:40

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_FT (Post 508068)
Mai usor cu teribilismele...nu e lumea atat de imbecila incat sa nu stie in ce sa creada, care le sunt principiile si care le e religia. Nu invaluie pe nimeni intunericul daca iese din "cusca", am explicat cu cateva posturi anterioare ca poate fi chiar folositor sa explorezi.

Mai lejer cu paranoia...

Toate cele bune!

e greu sa iesi din cusca/adica sa te lepezi de tine.poti sa traiesti si n societate cu o gandire buna la cele ceresti si sa nu te molipsesti de agresiunile premergatoare ale antihristului,dar mai greu.depinde de tine daca vrei sa te indoctrinezi cu modernismul "binefacator",sa ti compromiti educatia sau nu.
iti recomand sa citesti "ecumenismul fara masca"si "cararea imparatiei-arsenie boca",mie nu mi se parea ca mint ;) in plus de ce ar vinde bisericile niste carti mincinoase?nu prea se potriveste cu ce spui tu.

redemptor 07.03.2013 12:44:07

Când eram mic și eu am participat la o slujbă de paști greco-catolică era în duminica floriilor după-masa iar după aceea m-a dus bunica și la o comemorare la iehoviști recent în urmă cu 4 ani am participat la 2 cununii (una greco-catolică și una reformată(calvină)), în urmă cu 8 ani am fost și la o cununie iehovistă, am participat în urmă cu 3 ani și la o mormântare iehovistă la o mătușă de-a mamei mele. Nimeni n-a avut de împarțit nimic cu nimeni. Deși mi s-a spus că nu e tare bine să mergi prin alte biserici eu am făcut-o fie din pricină că n-am știut fie din pricină că am fost invitat.Nu știu ce să zic părerile sunt împărțite.

DragosP 07.03.2013 13:00:12

Liberschimbist cu naturelul simțitor.

redemptor 07.03.2013 13:08:49

Sunt ortodox dar la mine în familie mai sunt și greco-catolici,penticostali sau iehoviști e drept DragosP nu toți dintr-o familie pot sta sub aceeași corabie deși e loc pentru toți pentru că ortodoxia e o corabie care îi leagă pe oameni sufletește depinde de oameni dacă vor să rămână în alte corăbii mai mici sau vor să intre în corabia unde fiecare are mângâiere, alinare, izvor de cuvinte duhovnicești și nu în ultimul rând dragoste, e alegerea fiecăruia.

DragosP 07.03.2013 13:10:14

Indubitabil. Alegerea și ponoasele trase sunt personale.

inoX88 06.12.2013 13:39:22

"Cine nu este cu mine este împotriva mea și cine nu adună cu mine risipește." Ca atare, nu avem ce cauta in alta parte decat in Biserica Ortodoxa. Recomand cu caldura si omiliile Sfantului Ioan Gura-de-Aur, in special cea despre evrei si sinagoga, ca sa va faceti o parere despre lejeritatea cu care tratam subiecte de genul asta. http://www.apologeticum.ro/2011/04/c...sa-de-desfrau/

gpalama 26.12.2013 08:53:46

Citat:

În prealabil postat de inoX88 (Post 542868)
"Cine nu este cu mine este împotriva mea și cine nu adună cu mine risipește." Ca atare, nu avem ce cauta in alta parte decat in Biserica Ortodoxa. Recomand cu caldura si omiliile Sfantului Ioan Gura-de-Aur, in special cea despre evrei si sinagoga, ca sa va faceti o parere despre lejeritatea cu care tratam subiecte de genul asta. http://www.apologeticum.ro/2011/04/c...sa-de-desfrau/

Nu uita cateva lucruri:

Hristos este EVREU.
Hristos a INVATAT IN SINAGOGA.
Hristos a fost urmat de foarte foarte multi evrei. De fapt de tot poporul.
Hristos a fost urmat si de multi conducatori.
Nu toti cei din legea veche sunt condamnati de Dumnezeu. Unii dintre ei mai tin si legea Veche.
Nu poti sa lepezi Legea Veche atat de usor. Nu poti sa spui ca tot ce invata evreii despre Legea Veche este de lepadat. Nu poti sa arunci la gunoi un popor pentru ca ....
Da, l-au rastignit pe Hristos, dar nu uita ce zice Scriptura, ca la sfarsitul veacurilor si acestia se vor intoarce la Hristos....

Mai usor cu infierarea evreilor, ca lor le-a dat legea Dumnezeu, nu degeaba. Au si ei ceva bun.

Barsaumas 26.12.2013 11:08:49

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 544988)
Nu uita cateva lucruri:

Hristos este EVREU.
Nu toti cei din legea veche sunt condamnati de Dumnezeu. Unii dintre ei mai tin si legea Veche.
Nu poti sa lepezi Legea Veche atat de usor. Nu poti sa spui ca tot ce invata evreii despre Legea Veche este de lepadat. Nu poti sa arunci la gunoi un popor pentru ca ....
Da, l-au rastignit pe Hristos, dar nu uita ce zice Scriptura, ca la sfarsitul veacurilor si acestia se vor intoarce la Hristos....

Mai usor cu infierarea evreilor, ca lor le-a dat legea Dumnezeu, nu degeaba. Au si ei ceva bun.

Craciun fericit!
Exact, admirabil exprimat, domnule gpalama. Chiar daca, din ratiuni de propaganda si subiectivism ecleziolatru, se predica ideea ca, chipurile, Dumnezeu i-ar fi parasit, adevarul istoric si practic e altul. Cei care spun asa ceva, indeosebi legionaroizi si nostalgici ai unei teocratii de tip papistas-fascist, uita ca la Dumnezeu NU este razgindire sau minciuna. Deci, legamintul Sau cu Poporul Ales va tine pina la finele planetei acesteia.

gpalama 26.12.2013 13:27:02

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 544996)
Craciun fericit!
Exact, admirabil exprimat, domnule gpalama. Chiar daca, din ratiuni de propaganda si subiectivism ecleziolatru, se predica ideea ca, chipurile, Dumnezeu i-ar fi parasit, adevarul istoric si practic e altul. Cei care spun asa ceva, indeosebi legionaroizi si nostalgici ai unei teocratii de tip papistas-fascist, uita ca la Dumnezeu NU este razgindire sau minciuna. Deci, legamintul Sau cu Poporul Ales va tine pina la finele planetei acesteia.

Eu zic asta mai mult din alte ratiuni: Dumnezeu este iubire.
Si am vazut ca Dumnezeu are grija de toate fapturile sale.
Si mai ales de evrei, fata de care chiar El zice: "am vrut sa adun pe fiii lui Israel precum aduna gaina pe puii ei"... Dumnezeu iubeste pe Israel.

Desi Legea Veche nu este tot Adevarul despre Dumnezeu, Legea Veche il arata pe Dumnezeu. Este o lege pe care acel popor poate sa poarte si are menirea sa o poarte.

Asa cum noi nu ne purtam Ortodoxia, nici ei nu isi poarta Legea lor.

Ca sa inchid ideea: Judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca judecatile noastre si Dumnezeu este mila si iubire.

antoniap 26.12.2013 15:37:14

Citat:

Nu uita cateva lucruri:

Hristos este EVREU.

Hristos este evreu doar dupa firea omeneasca. Este adevarat ca evreii au cerut rastignirea lui Iisus, insa pacatul este si el o forma de a-L rastigni si noi pe Iisus din inimile noastre. Pacatul ne desparte de Hristos.

Asadar, nu e corect sa judecam sluga altuia, ci e corect sa ne plangem mortul nostru, adica sufletul nostru care are nevoie de pocainta, dupa cum ne invata unii sfinti parinti. Exista evrei care s-au convertit la ortodoxie, exista apostoli evrei.

Fiecare om raspunde pentru faptele sale. Nu sunt de acord nici cu exagerarile crestinilor, nici cu cele ale evreilor.

catalin2 26.12.2013 20:30:58

Citat:

Ce spune Legea Veche? Ce asteptau toti iudeii? Spune ca va veni un Mesia, un Mantuitor. Legea Veche nu era mantuitoare, asa cum spune si Noul Testament. Cei din Legea Veche s-au mantuit tot dupa ce a fost data Legea Noua, cand Iisus a luat dreptii din Iad, dupa Rastignire. Si protestantii au inteles ca prin har suntem mantuiti (desi ei inteleg altceva prin har). Harul din botez si Sfintele Taine ne aduce mantuirea, nu faptele noastre. Chiar azi a vorbit preotul la predica despre asta. Puneti mana pe catehism si nu mai inventati invataturi ale voastre.

Dalian 27.12.2013 13:03:15

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 545063)
Chiar azi a vorbit preotul la predica despre asta.

Contează învățătura Bisericii nu vorbele cine stie cărui preot de mai stiu eu de pe unde.

catalin2 27.12.2013 13:10:44

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 545092)
Contează învățătura Bisericii nu vorbele cine stie cărui preot de mai stiu eu de pe unde.

Evident, de asta am si scris de catehism. Ba chiar unii preoti au uitat si ei care e invatatura Bisericii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:22:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.