![]() |
Citat:
De ce nu le spuneti pe fata enoriasilor, ca porunca a patra, scrisa de Dumnezeu pe piatra, s-a desfiintat si a fost inlocuita de o lege omeneasca? |
Citat:
Am repostat acest verset in care se arata clar ca sfintii apostoli vorbeau, sambata, neamurilor. Iudeii (evreii) erau contra apostolilor. "Iudeii, cand au vazut noroadele, s-au umplut de pizma, vorbeau impotriva celor spuse de Pavel, si-l batjocoreau"(Faptele apostolilor 13:45). |
Citat:
Asta fac si adventistii astazi (nu toti): tin sabatul asa cu l-a infatisat Domnul Iisus Hristos, nu cum l-au "legat" fariseii (se formasera, prin traditie, o sumedenie de reguli de pazire a sambetei). Un exemplu despre preocuparea pentru pazirea sabatului Domnului Iisus Hristos este si acest scurt comentariu video: http://oxigen.tv/. Comentariul se numeste "sabatul la sinagoga". |
Citat:
In Coloseni 2:14-17 (nu doar 16,17) se vorbeste despre acele legi, care erau scrise pe zapis, il simbolizau pe Domnul Iisus Hristos, si "au fost pironite pe cruce". "A STERS ZAPISUL CU PORUNCILE LUI, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, PIRONINDU-L PE CRUCE. A sters domniile si stapanirile, si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. Nimeni dar sa nu va judece cu privire la o mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privirea la o luna noua sau cu privire la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, DAR TRUPUL ESTE A LUI HRISTOS"(Coloseni 2:14-17). Se vorbeste despre niste porunci scrise pe zapis, si care stateau impotriva noastra. "Luati cartea (ZAPISUL) aceasta a legii, si puneti-o langa chivotul legamantului Domnului, Dumnezeului vostru, ca sa fie acolo MARTORA IMPOTRIVA TA"(Deuteronom 31:26) In acea carte (zapis) erau scrise legi privitoare la sarbatori si ceremonii. Existau sabate ceremoniale (nu se vorbeste despre sabatul zilei a saptea). Nu se face nici o referire la CELE ZECE PORUNCI, scrise pe piatra si puse in chivot. Acestea nu simbolizau trupul lui Hristos. CELE ZECE PORUNCI, sunt legi vesnice, care reflecta caracterul lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Daca tineam legea veche am avea preoti, care-l simbolizau in Vechiul Testament, pe Domnul Iisus Hristos (vezi Evrei cap 7 si 8). Daca am tine legea veche nu am tine cont de faptul ca Domnul Iisus Hristos slujeste ca Preot si Mare Preot in Sanctuarul Ceresc (Evrei cap. 9 incepand cu vers. 11), si am zidi sanctuare asemenea celor facute de Moise, David, Solomon sau Irod si am pune preoti sa slujeasca in ele. Referitor la taierea imprejur: aceea era o lege clara pentru evrei. Apostolul Pavel ne invata ca acum trebuie sa avem o taiere imprejur a inimii. |
Citat:
Se pare ca ne acuzati ca respectam cele zece porunci. Noi respectam toate cele zece porunci la fel de mult. Faptul ca s-au iscat multe controverse in jurul poruncii a patra, si pe care noi o pazim, face sa para ca aceasta ne este specifica ("suntem indragostiti de sambata" - cum va exprimati, cu amabilitate). |
Citat:
[SIZE=3]In Scrieri timpurii de doamna White, ediția din 1882, la paginile 25-28, există un raport al aceleiași viziuni de la Topsham, Maine, i[/SIZE][SIZE=3]n 1847. Ea spune: [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]"Am văzut un [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]inger venind in zbor spre mine. M-a luat repede de la pămant și m-a dus in cetatea sfantă. " Acolo, a fost dusă de Isus in Locul preasfant și i-a arătat chivotul. Isus a deschis chivotul și i-a arătat Cele Zece Porunci. Ea spune: "Cea de-a patra, Porunca Sabatului, strălucea mai mult decat celelalte. . . Am văzut că sfantul sabat este și va fi zidul despărțitor dintre adevăratul Israel al lui dumnezeu și cei necredincioși." Apoi, pagină după pagină, are viziuni una după alta. Merge adesea in rai, vorbește familiar cu Isus și cu ingerii. I se spune mereu despre Sabat, cat de sfant este și că reprezintă pecetea lui Dumnezeu și că oamenii "sunt i[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]ncercați prin problema Sabatului" (p. 35)[/COLOR][/SIZE]. [SIZE=4][COLOR=Red]De ce nu i s-a spus [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]intr-una din aceste vizite că incepea Sabatul la vremea greșită, țina[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]nd părți din două zile? Dar nu i s-a făcut nici măcar o aluzie.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Cum a descoperit pană la urmă? Astfel: această problemă dădea naștere la o separare intre ei. Așa că i s-a cerut liderului J. N. Andrews, cel mai invățat om pe care-l aveau pe atunci, să studieze prolema și să-și prezinte concluzia la conferința ținută in Battle Creek, Mich., pe 16 Noiembrie 1855. A făcut asta și a decis că apusul era timpul din Scriptură pentru a incepe Sabatul. Conferința a votat pentru a accepta părerea lui și intreaga denominație a trecut de la ora 6P.M. la apus, după nouă ani de eroare in această problemă vitală.[/SIZE] [SIZE=4]Acest lucru e povestit pe larg de către Smith in "Viziunile răspunsuri la obiecțiile aduse" paginile 88-93. [COLOR=Red]Apoi, la patru zile după ce Andrews și conferința rezolvase problema, doamna White a avut o viziune [/COLOR][COLOR=Red]in care un inger i-a spus că apusul era timpul corect!!! Smith spune: "După conferință, pe 20 noiembrie, i s-a dat o viziune care stabilea apusul pentru cei care nu se hotăra[/COLOR][COLOR=Red]seră "[/COLOR] (p. 93). Acest lucru a supărat-o pe doamna White. Așa că in acea viziune i s-a plans ingerului și a cerut o explicație. Ea spune: "Am intrebat de ce s-a intamplat așa că trebuie abia acum să schimbăm ora inceperii Sabatului. ingerul a spus 'Vei ințelege, dar nu incă, nu incă'" ("Mărturii" Vol. I., p. 116). [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]Asta s-a intamplat acum vreo șaizeci de ani; doamna White a murit; dar explicația promisă n-a mai fost dată. Așa c-o s-o dau eu acum: in viziunile ei vedea doar ceea ce-o invăța Bates. Cand Andrews a trecut la conducere, și-a schimbat părerile și a văzut exact ceea ce invățau el și cei de la conferință. [SIZE=5]Asta-i tot și la fel s-a [/SIZE][SIZE=6]inta[/SIZE][/COLOR][SIZE=5][COLOR=Red]mplat cu toate revelațiile ei. [/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Observați importanța acestui eșec. Timp de nouă ani, au inceput cu toții Sabatul la 6P.M. vinerea. In iunie la ora 6P.M. soarele mai era două ore pe cer cand incepeau Sabatul. Țineau două ore din ziua de vineri, două ore pe care le muncesc acum. La ora 6P.M., cu soarele incă pe cer timp de două ore sambăta, mergeau la muncă la arat, spălat, etc. Lucrau două ore din Sabat, timpul sfant, așa cum il consideră ei acum. In decembrie era invers; lucrau două ore vinerea după ce incepea Sabatul și țineau două ore sambăta seara după ce se termina Sabatul! Așa că de fapt au călcat Sabatul in fiecare săptămană timp de nouă ani de zile. Și toate astea in timpul frecventelor conversații despre sfințenia sacrului Sabat ale doamnei White cu Isus și cu ingerii! Oare nu i-a luat pe Bates și pe Andrews drept i[/SIZE][SIZE=4]ngeri? Unde e Biblia in aceste revelatii in care lumea a crezut atunci mai mult decat in Sfanta Scriptura? [/SIZE] |
Citat:
Propun sa revenim la subiectul in discutie pe acest topic. Este mai interesant decat obsesia dvs. (si a altora). P.S. Nu am citit postarea dvs., referitoare la Ellen White. Sunt sigur, ca daca as studia subiectul, as gasi multe neadevaruri spuse despre aceasta femeie. Dar nu vreau sa ma complic. Este problema dvs. |
[SIZE=3][COLOR=black]
Citat:
[SIZE=3]Hristos care era și Dumnezeu în acealși timp spune clar că a împlinit legea veche pe care a înlocuit-o cu legea nouă, a iubirii:[/SIZE] [SIZE=3]Gal.5.14 „Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți.” [/SIZE] [SIZE=3]Luca 16.16 „Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.” [/SIZE] [SIZE=3]Matei 5.17-18 Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. [/SIZE] [SIZE=3]Marcu 14.24 „Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al [COLOR=red]Legii celei noi[/COLOR], care pentru mulți se varsă. [/SIZE] [SIZE=3]Romani 10.4 Căci sfârșitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Evrei 9.10 “darurile și jertfele ce se aduceau n-aveau putere să desăvârșească cugetul închinătorului. Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Efeseni 2. 15-16 “Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea, Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Domnule Vasinec, dacă nu răspunzi limpede și clar la problemele ridicate aici (cum probabil nici nu vei face), o să reiau postarea de mai sus.[/SIZE] |
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, in drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Ioan 5.18 “Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=red]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Rom.14.6 “[COLOR=black]Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=red]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.”[/SIZE] [SIZE=3]Dar dacă voi adventiștii de ziua a șaptea sunteți atât de îndrăgostiți de poruncile pe care le-a dat Dumnezeu evreilor în V.Testament, de ce nu țineți TOATE poruncile sale? [/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3]Răspuns vasinec:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3] Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Interdic[/COLOR][COLOR=black]ția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Să vedem ce mai spunea legea veche:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=3]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]Fac.17 10-13 “[/COLOR]Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=red]ca legământ veșnic[/COLOR].”[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Replic[/COLOR][COLOR=black]ă :[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3] Citat:
[SIZE=3]Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=red]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.[/SIZE] [SIZE=3]Mai departe, să examinăm versetele:[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Iesirea 31.13[/COLOR] "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=red]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”[/SIZE] [SIZE=3]Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=red]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=red]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR][COLOR=black]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[/COLOR][COLOR=red] Aceasta este lege veșnică[/COLOR][COLOR=black]”[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=red]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR][COLOR=black]și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.[/COLOR][/SIZE] |
Citat:
Avand in vedere modul dvs. josnic in care purtati o discutie, nu va mai raspund decat la postarile care cuprind cate o singura intrebare. Puteti continua cu jignirile si intrebarile insinuante, dar numai cate una. Acesta este un forum nu un jurnal (ziar) in care eu sa dau replici la articole. |
Citat:
|
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
Citat:
|
"A STERS ZAPISUL CU PORUNCILE LUI, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, PIRONINDU-L PE CRUCE. A sters domniile si stapanirile, si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. Nimeni dar sa nu va judece cu privire la o mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privirea la o luna noua sau cu privire la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, DAR TRUPUL ESTE A LUI HRISTOS"(Coloseni 2:14-17).
"draga" vasinec, e vorba de zapisul pacatelor de la intemeierea lumii shi pana la rastignire, pacatele lui Adam shi a tuturora care s-au pocait shi care erau in iadul deznadejdii shi datori legii shi lui Dumnezeu dar n-a desfintzat nimic, n-a desfintzat zapisul din chivot shi a lasat tablele de piatra ale legii cum crezi dumneata, a calcat shi a shters decat zapisul, lista de pacte, cee era scris ca au pacatuit shi au greshit raportate la tot Cuvantul Legii shi Proorocilor, Cuvantul Lui Dumnezeu dat de la Adam pana la Hristos, de Dumnezeu prin Hristos. Deci nu e vorba ca a desfintzat zapisul din chivot scris de Moisi, ca doar era shi pe acela tot Cuvantul Lui Dumnezeu, chiar daca era scris de Moisi shi nu de un inger ori Dumnezeu. Iar desfintzarea stapanirilor shi domniilor este ca Hristos prin Cruce a desfintzat dreapta stapanire, scotzand pe om de sub jugul cel greu shi cel puternic, caci se dovedeshte ca El Singurul a respectat toate shi le-a plinit, deci niciunii nu s-au dovedit vrednici nici de intzelepciune shi nici de dreptate shi nici de neprihanire shi nevinovatzie shi astfel nu se mai poate Hotara nimic in Numele Lui Dumnezeu in absentza Lui Hristos, el devenind Usha ce ashteapta sa deschizi usha ta pentru ca luand, rascumparand astfel, patimile tale, sa te readuca in iubirea Lui shi a Tatalui Sau pe totzi drept credinciosii cazutzi sub jug shi in mana satanei. EW: [SIZE=3]" Acolo, a fost dusa de Isus in Locul preasfant si i-a aratat chivotul. Isus a deschis chivotul si i-a aratat Cele Zece Porunci. Ea spune: "Cea de-a patra, Porunca Sabatului, stralucea mai mult decat celelalte. . . Am vazut ca sfantul sabat este si va fi zidul despartitor dintre adevaratul Israel al lui dumnezeu si cei necredinciosi." tot ce e posibil shi valabil chiar daca e aratata unei femei considerata eretica[/SIZE] [SIZE=3]"doamna White a avut o viziune in care un inger i-a spus ca apusul era timpul corect!!! "[/SIZE] shi aici mi se pare foarte corect shi mie, pentru ca asha ne invatza CLD, deci e vorba de apusul soarelui shi nu de ora 6 neaparat pe care au hotarat-o ei, congresul lor, deci iata ca habar-naveau cand anume se tzine, deci nu shtiau nici la ce ora shi nici in ce zi chair daca ishi inchipuiau ca e vorba de sambata, totzi presupuneau ce e vorba de sambata, deci iata cum singuri, neintreband au presupus ca doar ora era problematica shi ingerul le-a confirmat cum era bine, dar ei n-au intrebat ziua shi nimeni nu i-a indreptat, caci doar diavolul te clateshte cu indreptari, shi pentru a nu face cele ale diavolului iata ca de atata amar de ani voi tzinetzi sabatul asha cum au presupus acel consiliu, acea intrunire ca e vorba de sambata. Deci vasinec, cum se poate sa ne invetzi pe noi ce ei nu shtiau shi au hotarat ei asha shi nu era de la Dumnezeu, ca ingerul i-a zis ca va afla shi va intzelege dar nu atunci, deci iata ca nu intzelegeau shi nici nu shtiau, deci ei au hotarat cum sa tzina sabatul, shi dumneata ne indemni sa-l tznem asha cum ei nu primisera de la Dumnezeu fiindca nu cerusera ci ei singuri hotarasera... deci ce e asta? Iar ca Duminica, adica intaia zi din saptamana in calendar la evrei, este ziua corecta pentru tzinerea noului Sabat o demonstreaza insashi prezentza Domnului printre apostoli in zi de intaia zi din saptamana, shi nu in celelalte zile ci doar atunci timp de 40 de zile, asha este scris, deci Duminica, astfel ca daca era Domn shi al Sabatului, le arata prin venirile Sale doar in prima zi din saptamana ca Noul Sabat pe Pamantul shi Cerul cel NOU se tzine in sfanta Duminica. Deci EW a vazut corect Noul Ierusalim, din Cer shi Chivotul shi Sabatul cel NOU, dar n-au shtiut cand sa-l tzina shi cum, deci neshtiind cum sa-l tzina, se demonstreaza clar ca voi tzinetzi ceva ce nu shtia cand se tzine shi de la ce ora, deci iata ne spune CLD ceva de genul asta ca nu mai shtiu exact citatul ca: "Sabatul cel Nou, Ziua Domnului, se tzine de sambata seara, pana luni dimineatza!" deci in SFANTA DUMINICA! EW: ingerul a spus 'Vei intelege, dar nu inca, nu inca' deci e valabil dar ce au inventat ei ca sa tzina adeptzii, aia e ascultarea de calea pe care o credea ea valabila, deci i-a invatzat cum a crezut ea ca e bine sa faca, pe adeptzii ei, sa faca din cate unele, nu e rau asta, ci ca se vor chema ingerii lui antichrist, asta e rau... ovidiu: "Hristos care era si Dumnezeu în acealsi timp spune clar ca a împlinit legea veche pe care a înlocuit-o cu legea noua, a iubirii: Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.” Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste si fiecare se sileste spre ea.” Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate. Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.” Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia"" astfel ca se vede clar ca "sfarshitul legii este Hristos spre Dreptate a tot celui ce crede" (SApPavel) deci aici e vorba ca pentru necredincios este legea shi proorocii shi toata canonizarea shi indreptarea iar pentru credincios este Harul shi Legea cea noua a dragostei nevinovate shi desavarshite shi totale, astfel ca valabilitatea intregului Cuvant al Lui Dumnezeu este zi de zi, de la Adam pana la Raiul Lui Dumnezeu din Noul Ierusalim, trecand prin potop, prin sodoma shi gomora shi prin egipet, apoi prin pustiu, prin pamantul binecuvantat, prin toata Caldiceea caldicelului, ajungand la cresha ortodoxiei ca in final ajungandu-se dupa Voia Lui Dumnezeu la golgota, la cruce, la suferintza shi daca ai rabdat dupa voia Domnului, cele mici shi cele mari shi n-ai pierdut dragostea de Dumnezeu shi aproape, mila shi smerenia, shi n-ai hulit, nu te-ai razvratit, nu te-ai plictisit, n-ai halit, n-ai intrat in ispita, in lux, in eres, in nemultzumita, in pisma, in lepadare, in ura shi anticrist, atunci, abea atunci s-ar putea sa nu ai parte de judecata ci sa invii pentru viatza veshnica shi moartea cea de-a doua sa nu aiba putere asupra ta. Nu va amagitzi ca atzi fi credincioshi sau in poporul care a ieshit din egipt, ca eu cel putzin vad ca sunt pe vremea lui NOE shi aud clopotul shi toaca shi merg sa vad cum mai lucreza Noe, mai stau de vorba cu el shi apoi iar ma imbuib ca pitidiotul... pe acolo sunt eu acuma shi e shi plin vazduhul exterior shi interior cu dracime... pe care n-o bag de seama iar pacatoshenia shi dulceatza din mine shed neintzelese shi neluate in seama spre luare aminte, spre indreptare intru Hristos.... deci ... nasol... dar potopul asta care vine n-o sa mai fie cu apa....... |
Citat:
"N-am ascultat de glasul Domnului , Dumnezeului nostru, ca sa urmam "Legile Lui" (ale Domnului)...de aceea ne-au lovit si blestemurile si juramintele scrise in "legea lui Moise""(Daniel 9:10,11) "Si oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ati fi putut fi iertati prin "Legea lui Moise"". Legile care s-au dat inainte de aparitia poporului evreu si nu au fost specifice acestuia si vremurilor vechi testamentare, sunt legi vesnice. Sa luam cele trei exemple ale dvs.: pazirea zilei a saptea, animale curate si necurate si zecimea. Voi face referire la ele, sarind peste perioada evreilor si a lui Moise. 1. Pazirea zilei a saptea (sambata): " Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse"(Facerea 2:3). Ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, ca pe o sarbatoare a creatiei, cand totul era bine si pacatul nu intrase in lume. Vedeti vre-un motiv ca aceasta zi sa fie schimbata? Porunca a patra(Iesirea 20:8-11) scrisa de Dumnezeu pe piatra - Porunca incepe cu cuvintele "aduti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti". O zi uitata si de cei din vremea lui Moise si de cei din vremea noastra. Porunca se incheie astfel: "caci in sase zile a facut Domnul cerurile pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o" - Ziua a saptea prezentata ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul. A desfiintat Dumnezeu aceasta porunca pe care chiar El a scris-o pe piatra? Toate lucrurile, Dumnezeu le-a facut prin puterea Cuvantului ("Dumnezeu a zis sa fie..."). Doua lucruri le-a facut Dumnezeu cu Mainile Sale: omul si scrierea Celor Zece Porunci (inclusiv porunca a patra). Domnul Iisus Hristos s-a numit "Domn al sambetei"(Marcu 2:28) si a pazit sambata "dupa obiceiul Sau"(Luca 4:16). Sfintii apostoli au pazit ziua sambetei (ex: Fapte 13:42-45, fapte 16:13). De asemenea, si primii crestini au pazit ziua a saptea, pana s-au infiripat in biserica legile pagane. P.S. Postarea, deja este prea lunga. Revin cu celelalte doua subiecte in postarile urmatoare. |
dai citate shi insinuezi ceea ce tzi-am aratat ca au hotarat consiliul acela ca nici EW shi nici ceilaltzi n-au shtiut cand se tzine dupa inviere ca daca ar fi shtiut ar fi tzinut-o asha ca fariseii shi saducheii...
deci degeaba dai citate ca nu e cum concluzionezi tu... e de sambata seara pana luni dimineatza... shi a mai facut multe Dumnezeu, sfanta treime, cu propriile Sale Maini... multe multe... shi nu doar ceea ce spui dumneata. |
Citat:
Dumnezeu a impartit animele in curate si necurate, de la inceputuri. Noe a trebuit sa asculte de aceasta imparteala. "Domul a zis lui Noe:" Ia cu tine cate sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cate o parte barbateasca si o parte femeiasca (Facerea 7:2). Noe nu era evreu (evreii inca nu aparusera), deci nu putem spune ca a fost o imparteala facuta pentru poporul evreu. In Levitic 11 si Deuteronom 14, ni se detaliaza care sunt animalele numite "curate" si din care putem manca, si care sunt animalele numite "necurate" si din care nu putem manca. Despre porc (ca sa luam strict exemplul d-lui Ovidiu) se spune: "Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita dar nu rumega; sa-l priviti ca necurat"(Levitic 11:7). Sunt sigur ca Domnul Iisus Hristos nu a mancat carne de la animalele pe care Dumnezeu le-a numit "necurate". Vedem ca apostolul Petru (care a stat trei ani la picioarele Mantuitorului) nu a vrut nicicum sa manance ceva spurcat sau "necurat". "Nicicum Doamne", a raspuns Petru. "Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat"(Fapte 10:14) Credeti ca Dumnezeu a impartit, de la inceput, animalele in "curate" si "necurate", asa fara rost? Astazi, si medicina recunoaste tot mai mult ca ceea ce este scris in Scriptura referitor la animale, curate si necurate, seamana a tratat de medicina preventiva (scris acum 3500 de ani). Cunosc persoane (chiar din familie) care nu mai consuma deloc carne de porc. Pentru ca asa le-a spus medicul care i-a consultat. Ca pe Marele Medic nu au vrut sa-L creada. |
Citat:
Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White. Citat:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=red]ca legământ veșnic[/COLOR].” Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=red]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche? Citat:
Să vedem ce mai spunea legea veche: [COLOR=red]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/COLOR] Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=red]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=red]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=red]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=red] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]”[COLOR=red]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=red]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. Citat:
Fapte 10.14-15 “Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: [COLOR=red]Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.” [/COLOR] Și ce mai zice sf Pavel creștinilor din orașul grecesc Colose: 1 Cor. 10.25 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru”. |
[SIZE=3]
Citat:
Citat:
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE] [SIZE=3]Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=red]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.”[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 5.18 “Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=red]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.” [/SIZE] [SIZE=3]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/SIZE] [SIZE=3]Rom.14.6 “Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” [/SIZE] [SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE] [SIZE=3]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/SIZE] [SIZE=3]Hristos a împlinit și a înlocuit legea veche cu porunca iubirii:[/SIZE] [SIZE=3]Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.” [/SIZE] [SIZE=3]Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.” [/SIZE] [SIZE=3]Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate. [/SIZE] [SIZE=3]Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. [/SIZE] [SIZE=3]Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE] [SIZE=3]Evrei 9.10 [COLOR=red]“darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii[/COLOR].”[/SIZE] [SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia"[/SIZE] |
[SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia"[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]deci intru Hristos prin zidirea omului cel nou se face impacarea intre Harul Intzelepciunilor shi legea poruncilor, intemeind pacea shi omorand vrajmashia prin Sfanta Cruce.... deci doar astfel a biruit tzatzapii shi capcaprele cele bogate pe care le-a scos in deshert.... cat de frumos shi de mare shi de biruitor al satenei este acest cuvant incat il mai copiez odata:[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia" Poi cat de frumos shi curat ne-a vorbit sf Ap Pavel? prea frumos pentru asha suflete care cerbice ori cerbote, asha ca mine... adica astfel se obtzine aurul cel probat, cel lamurit, in trupul Domnului... altfel e cocleala ori spoiala ori cestiueu ce aur ce s-a combinat cu fier shi ca atare rugineshte... pentru slava de la oameni firehte... ca altfel de ce sa-shi arate la oameni cate lucruri buine a facut ori face mereu... ca daca nu shi-ar arata ingerimea faptuita poate ca ... prea frumos Cuvant asha ca il mai copiez odata: Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou si sa întemeieze pacea, Si sa-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniti într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrajmasia" |
Citat:
Care adventist a spus ca tine legea veche? Este o acuzatie scornita de dvs.(impreuna cu multe altele), si pe care o tot repetati cu josnicie, desi ati primit raspuns in paginile anterioare. Ati postat, in mod repetat, niste versete pe care, eu sunt convins, ca le-ati scos din context si le-ati inteles gresit. Si v-am raspuns la ele, de mai multe ori. Nu vreti sa va schimbati deloc stilul "plin de eleganta". Ati postat, din nou, articole pline de minciuni si insinuari. V-am rugat, daca tot nu va puteti abtine sa spuneti minciuni si vorbe jignitoare, macar le spuneti pe rand. Ca sa pot raspunde. Dvs. le repetati si le spuneti la gramada. Consider ca nu mai are rost sa continui discutia cu dvs. Puteti sa umpleti forumul cu pagini intregi de "binecuvantari" la adresa adventistilor. P.S. Pentru linistea dvs.: stiti ce spun statisticile referitor la botezurile in randul adventistilor? Sunt cam 365.000 de botezuri pe an. Adica 1000 pe zi. Fara sa mai pui la socoteala simpatizantii care frecventeaza in mod regulat biserica adventista. Dvs. credeti ca puteti incetini aceasta miscare cu atitudinea pe care o aveti? |
[SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]:eek: Felicitări sectei dvs domnule vasinec, nu degeaba spune Hristos: „largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află” (Matei 7.13). Din păcate sectele neoprotestante contribuie din plin la pierderea sufletelor, dar din fericire, cu mila lui D-zeu, dvs nu veți face nici un adept al sectei dvs pe acest forum ortodox. De aceea, cu îngăduința moderatorilor voi relua la fiecare postare a dvs, întrebările cu argumentații biblice la care voi adventiștii nu veți avea niciodată un răspuns logic.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Bine ai spus că voi nu țineți legea veche, dacă ați fi ținut-o ați fi ținut-o pe TOATĂ! Voi țineți doar ceea ce v-a obligat profetesa mincinoasă, Ellen White să țineți din legea veche a lui Moise, adică: ținerea sâmbetei, zeciuiala și interdicția de a consuma carne de porc. Restul poruncilor din legea veche cum erau: tăierea împrejur, poligamia bărbatului, jertfele de animale, poruncile referitoare la menstruația femeii etc, etc, binenteles că nu i-au plăcut profetesei voastre.[/SIZE] |
CRESTINISMUL ESTE RELIGIA CARE SE BAZEAZA PE INVIEREA DOMNULUI ,CACI DACA HRISOS NU AR FI INVIAT [COLOR=magenta]ZADARNICA ESTE CREDINTA VOASTRA,[/COLOR][COLOR=red]SPUNE sf.apostol al neamurilor ,PAVEL.[/COLOR][COLOR=black]Deci aceasta religie se bazeaza pe credinta invierii Domnului nostru IISUS HRISTOS [/COLOR][COLOR=blue]CU TOATE CONSECINTELE CE DECURG DIN ACEST FERICIT SI MAGNIFIC EVENIMENT ,[/COLOR][COLOR=black]iar o consecinta importanta este serbarea zilei INVIERII DOMNULUI in ziua in care a inviat!DAR ESTE F.F.CLAR ,EXTREM DE CLAR CA CEEA CE NU SEBAM NU IUBIM!si crestinismul este religia iubirii ;rog a nu se intelege prin asta ecumenism cu iubira fara limite ,ci IUBIRE IN ADEVARUL ,care este HRISTOS ,IAR O DOVADA A ACESTEI IUBIRI ESTE SI PARTICIPAREA LA JERTFA LITURGICA ,care se petrece nesingeros in BISERICILE ortodoxe,evident ca in ziua in care DOMNUL A BINEVOIT SA INVIEZE!Ce anume nu e clar aci ,eu nu inteleg![/COLOR]
|
Citat:
|
Citat:
Ati dat niste citate din prima epistola a Apostolului Pavel catre Corinteni, cap.15. In acel capitol, incepand cu versetul 12, Sfantul Apostol vorbeste foarte convingator despre importanta invierii Domnului Iisus Hristos, ca o chezasie a invierii noastre. Credea Apostolul Pavel in inviere? Credea cu toata inima. Si totusi, Sfantul Apostol tinea porunca a patra si pazea ziua a saptea (ex: Fapte 16:13). Invierea Domnului Isus Hristos o serbam in ficare zi. Fara credinta in aceasta Inviere, "zadarnica este credinta noastra" (cum bine ati citat). Iar noi avem credinta in fiecare zi. Daca ar fi trebuit sa avem o zi speciala pentru a serba invierea Domnului Iisus Hristos, ne-ar fi spus aceasta Insusi Mantuitorul. A mai stat printre noi inca 40 de zile de la Inviere. Nu cred ca este intelept si nici placut lui Dumnezeu, ca oamenii sa aleaga cu de la ei putere o zi pe care sa o serbeze si, prin aceasta, sa inlocuiasca una din cele 10 porunci, scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu. |
[SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Ati intrat în defensivă și adoptați o poziție aparent conciliantă, ecumenistă, de genul nu contează ce religie ai , ci doar să crezi în domnul Hristos.... [/SIZE] [SIZE=3]Unde e bravul Vasinec, adventistul de altădată, cel care spunea că ținerea sâmbetei e OBLIGATORIE și alte cerințe specifice sectei sale la fel?[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]PS Iar pe Dumnezeu îl cunoști prin „Biserică, stâlp și temelie a Adevărului” cum spune Biblia, nu prin interpretarea personală a anumitor versete din Cuvântul lui Dumnezeu. [/SIZE] |
Citat:
Nici o data nu am spus ca ceva este OBLIGATORIU. Iarasi spuneti minciuni. Aratati-mi, va rog, unde am spus ca este obligatorie tinerea sambetei sau altceva. La noi, nimic nu este obligatoriu. Omul invata si alege. Libertatea de a alege este un principiu divin. |
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Nu mai veni cu baliverne sect[/COLOR][COLOR=black]ărești [/COLOR][COLOR=black]domnule vasinec/mariann. De fiecare dată când ati intrat pe acest forum fie sub numele de vasinec, fie sub numele de mariann ai început cu tertipul adeventistiștilor. Adică: Mai sunt obligatorii cele 10 porunci?[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3]De obicei ți se răspundea Da. Apoi întrebarea firească a sectanților sâmbetiști:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Dar ziua a șaptea de ce nu o țineți? Și de aici începea tromboneala.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]La fel de parșivă a fost și “argumentația” dvs cu interdicția de a mânca carne de porc, dând citatul cu sf Petru din Noul Testament, citat doar parțial și multe multe altele.[/SIZE][/COLOR] |
Citat:
Dati in intregme citatul cu sf. Petru din Noul Testament. Eu sugerez sa dati chiar tot capitolul 10 din Faptele Apostolilor. Sa vedem ce intelegeti. |
[SIZE=3][COLOR=black]vasinec a scris : "[/COLOR][COLOR=blue]Sunt sigur ca Domnul Iisus Hristos nu a mancat carne de la animalele pe care Dumnezeu le-a numit "necurate". Vedem ca apostolul Petru (care a stat trei ani la picioarele Mantuitorului) nu a vrut nicicum sa manance ceva spurcat sau "necurat". "Nicicum Doamne", a raspuns Petru. "Caci niciodata nu am mancat ceva spurcat sau necurat"(Fapte 10:14)" [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]De ce nu ai dat tot contextul în care apare versetul în Noul Testament în Fapte 10. 14-16? Ce [/COLOR][COLOR=black]îi răspunde D-zeu lui Petru?[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3]Fapte 10.14-15 [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]“Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: [/COLOR][/SIZE][COLOR=red][SIZE=3]Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.” [/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Și ce mai zice sf Pavel creștinilor din orașul grecesc Colose:[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]1 Cor. 10.25 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Caci a Domnului e pamantul cu toata plinatatea lui.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][SIZE=3]”[/SIZE][/COLOR] |
Citat:
Faptele Apostolilor cap. 10. Apostolul Petru urma sa primeasca vizita unor trimisi ai sutasului (centurionului) Corneliu. Neamurile (printre care si romanii) erau considerate de catre evrei, ca fiind "necurate". Inainte de a primi vizita trimisilor romani, apostolul Petru are o viziune (nu o descriu) in care i se spune, "ce a curatit Dumnezeu, tu sa nu le numesti spurcate". Iata cum talcuieste, insusi apostolul Petru, aceste cuvinte: "Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat"(Faptele apostolilor 10:28). Cred ca apostolul a fost foarte limpede in explicatia sa. Spune cumva apostolul Petru ca acele cuvinte auzite se refereau la mancaruri? Nu. Invatatura spunea sa nu numesti pe nici un om spurcat. D-le Ovidiu, sunt convins ca ati citit intregul capitol 10 din Faptele Apostolilor, si cunoasteti talcuirea data de insusi Sfantul Apostol Petru. De ce nu ati postat-o totusi? Sa stiti ca prin stilul nesincer pe care-l abordati, va mintiti pe dvs. Dar, ce este mai grav, se poate ca si altii sa fie inselati. Sunteti gata sa raspundeti pentru ei? |
Citat:
Oricum, in mare parte, eu sunt de acord cu dvs. ca nu ar trebui sa existe nici o opreliste in ceea ce priveste mancarurile. Dar, Sfanta Scriptura ne spune ca : "Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant; si asa sunteti voi."(1 Corinteni 3:16,17) Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant?(1 Corinteni 6:19) Vedeti cat de important este trupul nostru, in fata lui Dumnezeu. Ce se intampla cand consum cu buna stiinta ceva ce este daunator (cum ar fi carnea de porc - caci acesta era exemplul dvs.)? Distrug acest Templu cu buna stiinta. Fiecare este liber sa aleaga: sa distruga acest Templu (trupul nostru) sau sa-l pastreze curat si sanatos spre slava lui Dumnezeu. P.S. Am fost un fumator inrait, vre-o 20 de ani. Nimic nu m-a convins sa ma las de fumat. Dar, cand am citit in Sfanta Scriptura ca trupul meu este pretuit si este considerat un Templu, nu mi-am mai permis sa ma "tratez" cu tot felul de "gunoaie" (alcool, tutun, mancaruri clar nesanatoase, etc.). |
Citat:
domnule, nu va inshelatzi mereu cu interpretarile, ca a dat Dumnezeu liber la a manca toate porcariile blestemate, ca este scris cu roshu subliniat de tine ca cele ce a curatzit Dumnezeu sa nu le numeshti spurcate, shi cum le-a curatzit? poi s-au pocait roamnii aceia shi gandul pocaintzei ii conducea spre Apostol shi Dumnezeu i-a deschis ochii pentru ca el probabil se temea foarte corect de a intra in legatura cu oamenii pacatoshi, spurcatzi... deci se arata ca nici apostolii nu mancau carnuri shi porcarii cand au fost cu Iisus, caci sf Ap Petru doar nu mintzea... Iar apoi sf ap Pavel vorbeshte despre carnurile care sunt nimic, caci jertfirea catre idoli este nimic in fatza Lui Dumnezeu, iar daca le cumperi shi le mananci cu multzumire lui Dumnezeu ca pe orishice hrana, nu gresheshti ci te dovedeshti tare in credintza, dar nu pentru a satisface setea de lacomie, caci sa nu uitam cum carnea i-a intors pe evrei in deshert spre egipt, maniind pe Domnul care le-a dat atunci sa se sature atatea prepelitze ca a acoperit pamantul cu trupurile lor pretz de o zi de mers afara din tabara, incat va datzi seama ce miros greu era de jur imprejurul lor... caci se razvratisera... ca Adam shi Eva... tot din pricina mancarii, pierzand raiul, iar ei prelungindu-shi bantuiala prin deshert de la 1 an la 40 de ani, caci au shi mintzit spunand ca pamantul Canaanului nu este binecuvantat shi plin de belshugul binecuvantarii, demoralizand pe popor, care n-au mai vrut sa asculte de Domnul... ci li s-a facut frica de moarte shi au cartit.... deci nu interpretatzi aiurea ca se intorc impotriva noastra spre a noastra pierzare... |
[SIZE=3]
Citat:
[COLOR=black][SIZE=3]De ce o tot intorci iar domnule Vasinec?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Acolo e clar la ce se referă sf Pavel: Îți dau tot contextul:[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#ff0000]1 Cor 10. 26-28 “Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui". Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.” [/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3]Abia după asta apostolul Pavel se referă la jertfele idolilor.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Iar Hristos a spus clar:[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]Marcu 7.15 “[/COLOR][COLOR=black]Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă[/COLOR].”[/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3] Citat:
[SIZE=3]De ce ai scos din context aceste versete? Acolo sf. Pavel se referă la păcatele trupului, adică la curvii, nu la consumul de alimente.[/SIZE] [SIZE=3]1 Cor 6. 15 “Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum! Sau nu știți că cel ce se alipește de desfrânate este un singur trup cu ea? "Căci vor fi - zice Scriptura - cei doi un singur trup. Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El. Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?” [/SIZE] [SIZE=3]Hristos spune clar:[/SIZE] [SIZE=3]Ioan 6.63[/SIZE] [SIZE=3]6.63 Duhul este [COLOR=black]cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele[/COLOR] pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață. [/SIZE] [SIZE=3]1 Ioan 2.15 “Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; Pentru că tot ce este în lume, adică [COLOR=red]pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții[/COLOR], nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.” [/SIZE] [SIZE=3]Voi adventiștii formați o sectă milenaristă, doriți să mâncați bine și sănătos, să trăiți bine și să vă bucurați de lumea asta o sută de ani alături de partenerii de viață, să faceți adepți, să aveți o viață confortabilă dând zeciuială la “Adunarea” voastră, iar apoi să fiți și cu Hristos și să domniți cu el o mie de ani. Dumneata personal ai mult de recuperat domnule vasinec/mariann. Pe vremuri până ai trecut de 40 de ani și te-ai “pocăit”, așa cum mărturiseai, ai fost bețivan și fumător. Dacă și femeia pe care ai găsit-o la “Adunare” când aveai 42 de ani a dus o viață asemănătoare atunci e clară treaba. [/SIZE] [SIZE=3]Dacă e mult mai tânără atunci trebuie să te ferești mai tare de “mâncăruri necurate” să te menții tânăr, să nu cumva să o ducă Diavolul în ispită.[/SIZE] [SIZE=3]Bine că ți-a băgat în cap secta Ellenei White că nu e permis să mănânci carne de porc.[/SIZE] [SIZE=2]PS. A nu se considera faptul ca consumul de alcool sau fumatul e un lucru permis[/SIZE] [COLOR=black][SIZE=2](2 Petru 2.19 “[/SIZE][/COLOR]ceea ce te biruiește, aceea te și stăpânește.”) |
domnule Ovidiu:
[SIZE=3]Marcu 7.15 “[COLOR=black]Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă[/COLOR].”[/SIZE] aici se refera Domnul la invatzaturile saducheilor, ce au ieshit din inima omului care spurca pe om, caci ies din inima omului... aia beata, cum ar fi invatzaturile nicolaitzilor care desfranandu-se cu Izabela ii poticnesc pe fiii imparatziei sa manance cele jertfite idolilor, deci nu te arunca in iad avand impresia ca e libe la carnarie shi la potoale din orice fapturi shi plante ca doar nu in zadar a cerut lui Noe sa nu manance carne cu sange... nu in zadar.... spune CLD, ca vai cum se vor tangui aceia care spun ca potzi sa bagi orice in guritza ca nu aia spurca pe om, vai de ei cum se vor tangui... Preasfanta nascatoare de Dumnezeu. fecioara Maria a zis asha: "nu mai mancati carne, nu mai mancati carne, nu mai mancati carne" shi cine are pricepere, cred ca intzelege foarte bine ce a vrut sa spuna! |
iar sf apostol Pavel vorbeshte despre conshtiintza sangelui shi a carnii, sa nu-i datzi apa la moara daca mergetzi pe undeva... shi suntetzi servitzi cu dealegurii...
|
Citat:
"iar cozile lor vatama pe oameni caci cu alea vatama, ca au la capete ca nishte capete de oameni"... ceva de genul asta ne scrie prin Apocalipsa, deci citatul este dupa ureche, findca uit tot, tot uit... |
Citat:
"Daca va spune cineva "lucrul acesta a fost jertfit idolilor", sa nu mancati din pricina celui ce v-a instiintat si din pricina cugetului; caci "al Domnului este pamantul si tot ce este pe el""(1 Corinteni 10:28). Este versetul imediat urmator, celor postate de dvs. In acest verset se repeta expresia din vers. 26: "Caci al Domnului este pamantul si tot ce este pe el". Dvs. vreti sa sugerati ca versetele 25-27 vorbesc despre ceva iar versetul 28 despre altceva. Nu este adevarat. Apostolul Pavel, pana la versetul 33, dezbate aceeasi problema: mancarea jerfita idolilor si cugetul credinciosului. |
Citat:
cum ar vrea sarmanul vasinec sa ne invetze sa ne dam drumul pe apa sambetei... ca ei pe acolo se duc cu pluta... ca vinovat nu este numai cine invatza shi nu face ci shi cine primeshte invatzatura stricata shi otravita, caci nu cel ce sadeshte e vinovat ci mai ales cel ce nu-shi pazeshte bostanishorii... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:43:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.