Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   CREATIE sau EVOLUTIE? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4900)

topcat 29.06.2009 20:21:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 149024)
Nici un ateu nu a fost luat în batjocură . Să ți minte asta ! ! !

o mostra:
Citat:

În prealabil postat de CosminPopescu (Post 142715)
bre ești prost sau te prefaci ? ește destul de limitat în gândire dacă crezi că structurile moleculare pot fi fotografiate, probabil că stai prea mult pe net, la vârsta ta trebuia să ai grijă de nepoței nu să stresezi lumea cu ignoranța ta, caută mai bine să scapi de feciorie și să te însori, o să vezi că dacă faci asta nu o să mai ai nici o ură împotriva ortodocșilor

12345678

cristiboss56 29.06.2009 20:42:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 149029)
o mostra:

12345678

Bun, asta a fost așa ca între bărbați, acum ai (am ) evoluat , pentru că tot suntem la Evoluție, iar evoluția înseamnă și depășirea stadiului de miștocăreală . Nu ? Să trecem totuși la topic , iar de nu mai avem nimic de spus, să trecem la armonie , la armonia între creștini și atei ( un posibil viitor nou topic ) ! ! !

topcat 29.06.2009 21:00:29

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 149033)
Bun, asta a fost așa ca între bărbați, acum ai (am ) evoluat , pentru că tot suntem la Evoluție, iar evoluția înseamnă și depășirea stadiului de miștocăreală . Nu ? Să trecem totuși la topic , iar de nu mai avem nimic de spus, să trecem la armonie , la armonia între creștini și atei ( un posibil viitor nou topic ) ! ! !

de asta nici nu am reactionat :)

topcat 30.06.2009 11:31:56

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148781)
Deci esti un aparator al stiintei si atat. Ce face stiinta pentru tine ca tu sa fii un aparator al ei? Te face stiinta implinit? Te face fericit? Sau pur si simplu crezi ca pe aici se denatureaza adevarul despre ea?

Pentru ca tot iti place tie donkins, un citat din el:
Vom muri, și asta ne face norocoși. Cei mai mulți oameni nu vor muri niciodată pentru că nu se vor fi născut vreodată. Oamenii potențiali, care ar fi putut sta în locul meu dar nu vor vedea niciodată lumina zilei, de departe întrec în număr firele de nisip din Sahara — mai mult, atomii din univers. Cu siguranță printre toate aceste stafii nenăscute se află poeți mai mari decât Donne, savanți mai mari decât Newton, compozitori mai talentați decât Beethoven. Știm aceasta pentru că numărul ființelor umane posibile permise de combinațiile ADN-ului nostru întrece de departe numărul celor în viață acum. Și în ciuda improbabilității stupefiante, suntem noi cei privilegiați să fim aici — privilegiați cu ochi pentru a vedea și cu creiere ca să ne minunăm de ce.
Avem o foame de splendoare — și cine dacă nu știința adevărată este cea calificată s-o astâmpere?
Se spune adesea că oamenii „au nevoie“ în viața lor de mai mult decât doar lumea materială. Există un gol care trebuie umplut. Oamenii au nevoie să simtă un scop în viața lor. Ei bine, un scop BUN ar fi să găsim ce există deja aici, în lumea materială, înainte să tragem concluzia că avem nevoie de mai mult. Cât mai mult vreți? Studiați ceea ce este, și veți găsi că este mult mai înălțător decât orice v-ați putea imagina că aveți nevoie.

anita 30.06.2009 12:25:55

O anecdota draguta :
Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii: Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase! La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare. Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios.... Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste: - Doamneeee!!!..
In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer. Tipul, socat, auzi o voce: - Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice... vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat? Ateul se uita fix in lumina si raspunse: - As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin?
- Foarte bine, raspunse vocea. Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse: - Doamne, binecuvinteaza aceste bucate. Amin !

:1:

anita 30.06.2009 12:30:43

Topcat unii atei au macar acea retinere de a nu batjocori cele sfinte.
Tu nu ai calitatea asta .
Ti-am spus ,te situezi in mod involuntar prin atitudinea ta de partea celui rau.
Probabil ca ai citit Sf,Scriptura ca pe un roman.
Nici Noul Testament nu ai citit?
Ca sa nu te mai smintim propun sa nu mai discutam cu tine .

Fani71 30.06.2009 12:31:24

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 149158)
O anecdota draguta :
Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii: Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase! La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare. Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios.... Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste: - Doamneeee!!!..
In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer. Tipul, socat, auzi o voce: - Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice... vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat? Ateul se uita fix in lumina si raspunse: - As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin?
- Foarte bine, raspunse vocea. Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse: - Doamne, binecuvinteaza aceste bucate. Amin !

Hi hi hi! :-D

Eu o stiam cu un crestin in arena cu lei.

topcat 30.06.2009 12:33:27

Si, daca nu striga "Doamneeee"?

topcat 30.06.2009 12:46:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 149160)
Topcat unii atei au macar acea retinere de a nu batjocori cele sfinte.
Tu nu ai calitatea asta .
Ti-am spus ,te situezi in mod involuntar prin atitudinea ta de partea celui rau.
Probabil ca ai citit Sf,Scriptura ca pe un roman.
Nici Noul Testament nu ai citit?
Ca sa nu te mai smintim propun sa nu mai discutam cu tine .

Si eu as putea sa spun acelasi lucru despre tine: nu ai citi Origins of species, nu ai citit vreo carte de relativitate generalizata, de mecanica cuantica, de astrofizica.
Repet, consider ca am citit destul cit sa imi fac o idee iar voi nu imi dati motive de a citi mai mult.
Tu probabil citesti o carte cu sufletul, eu obisnuiesc sa o citesc cu mintea.

Daca jignesc ceva sfint, imi asum raspunderea de a o incasa de la cel in drept sa o faca.
Nu ai de ce sa te simti jignita, daca esti convinsa ca ai dreptate.
In general, nu vad de ce v-ati simti jigniti de atei, daca nu ar avea dreptate.
Daca am spus ca Dzeu nu e bun, nu inteleg de ce am jignit pe cineva.
Daca imi spune cineva ca sint prost, de ce sa ma simt jignit cind pot sa fac dovada ca nu sint. Iar daca sint, de ce sa ma simt jignit?
Daca teoria evolutiei jigneste pe cineva, nu sint eu de vina. Faptul ca eu consider ca realitatea este alta decit isi inchipuie cineva nu trebuie sa jigneasca pe nimeni. Nu am sustinut niciodata ca ortodocsii sint nebuni pentru ca cred ceva. Din contra, am sustinut ca asa ceva e firesc prin insasi natura umana.
Uite, ca sa iti fac pe plac, promit sa nu mai scriu pe acest forum pina cind nu mi-o vei cere tu in mod explicit.

ai2 30.06.2009 12:46:35

Deci parerea mea aici era vb de evolutie sau creatie!
E bine ca mai si glumim dar haideti sa nu ne indepartam chiar atat de la subiect. Daca vreti putem deschide un topic separat in care sa facem glume unii pe seama altora! :D

mihailt 30.06.2009 13:11:01

Pai bine da Dumnezeu Iisus Hristos a creat materie din nimic.
Vedeti minunea cu inmultirea painilor si a pestilor.
(aci e de la evanghelia Sfantului Ioan Teologul,capitolul 6).
"8. Și a zis Lui unul din ucenici, Andrei, fratele lui Simon Petru:
9. Este aici un băiat care are cinci pâini de orz și doi pești. Dar ce sunt acestea la atâția?
.
.
.
12. Iar după ce s-au săturat, a zis ucenicilor Săi: adunați fărâmiturile ce au rămas, ca să nu se piardă ceva.
13. Deci au adunat și au umplut douăsprezece coșuri de fărâmituri, care au rămas de la cei ce au mâncat din cele cinci pâini de orz."
Doar de la cinci paini nu au cum sa iasa douasprezece cosuri de faramituri.
Ceea ce arata clar ca Dumnezeu Iisus Hristos a creat acolo materie din nimic si mai mult ca a facut paine si peste adica materie gata pregatita pentru mancat.

Aceasta minune e suficienta sa contrazica toate aiurelile cu evolutionismul in care se zice ca egoismul a dus la evolutia speciilor.
Egoismul cum ne invata Sfintii Parinti poate duce la sfarsitul lumii iar nu la evolutia ei.
Faptul ca pisica,cainele si animalele salbatice vaneaza e pentru ca asa ii invata parintii.
Aceasta a inceput sa se intample dupa potop ca pana la potop animalele nu se mancau intre ele.
Oricum se poate ca potopul sa fi fost cu mai multe mii de ani inainte iar nu acum 3000-4000 de ani.
Se poate foarte bine ca langa un om induhovnicit un leu sa traiasca mult si bine mancand mancare fara carne.

ai2 30.06.2009 13:20:37

Slabut salbut! Inainte facea un univers intreg acuma doar niste mancare pt adepti?!

mihailt 30.06.2009 13:29:52

Mai soro/frate daca poti fratia ta sa faci nu niste paine si niste peste ci macar acolo 1gram de materie din nimic arata-ne si noua.
Da nu poti sa faci.

ai2 30.06.2009 13:30:26

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149167)
Aceasta minune e suficienta sa contrazica toate aiurelile cu evolutionismul in care se zice ca egoismul a dus la evolutia speciilor.

Care ar fi legatura cu evolutionismul? Scrie in Biblie ca Iisus a facut rost de mancare deci evolutia e falsa? Aici chiar am nevoie de ajutor sa inteleg logica.
Citat:

Egoismul cum ne invata Sfintii Parinti poate duce la sfarsitul lumii iar nu la evolutia ei.
Va arata prin dovezi sau doar prin vorbe? poate duce poate nu duce.
Citat:

Faptul ca pisica,cainele si animalele salbatice vaneaza e pentru ca asa ii invata parintii.
Sau pentru ca au instinctul de supravietuire?
Citat:

Aceasta a inceput sa se intample dupa potop ca pana la potop animalele nu se mancau intre ele.
Si ce mancau animalele carnivore cu sistemul digestiv incapabil sa digere ierburi? Ce rost ar fi avut caninii? Just in case?
Citat:

Oricum se poate ca potopul sa fi fost cu mai multe mii de ani inainte iar nu acum 3000-4000 de ani.
Potopuri au fost multe in multe regiuni geografice in multe perioade.
Citat:

Se poate foarte bine ca langa un om induhovnicit un leu sa traiasca mult si bine mancand mancare fara carne.
Am vazut la budisti niste tigri care erau pasnici dar tot mancau carne! Sistemul digestiv remember?

Fani71 30.06.2009 13:31:14

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 149162)
Si, daca nu striga "Doamneeee"?

Il manca necrestineste ursu :-)

ai2 30.06.2009 13:31:20

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149170)
Mai soro/frate daca poti fratia ta sa faci nu niste paine si niste peste ci macar acolo 1gram de materie din nimic arata-ne si noua.
Da nu poti sa faci.

Vrei sa ma ispitesti? :D

ai2 30.06.2009 13:33:55

Eu am fost mai impresionat de Fat frumos care se transforma in musca (parca) daca se dadea de trei ori peste cap! Super tare.

Fani71 30.06.2009 13:34:11

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149171)
Care ar fi legatura cu evolutionismul? Scrie in Biblie ca Iisus a facut rost de mancare deci evolutia e falsa? Aici chiar am nevoie de ajutor sa inteleg logica.

Si ce mancau animalele carnivore cu sistemul digestiv incapabil sa digere ierburi? Ce rost ar fi avut caninii? Just in case?

Am vazut la budisti niste tigri care erau pasnici dar tot mancau carne! Sistemul digestiv remember?

Eu ce tot spun, fratilor, lasati evolutia in pace, nu o contraziceti, altceva ne spune noua referatul biblic al creatiei! Este mult mai profund decat nivelul asta! Syiinta are planul ei, in care este adevarata.

C0rneliu 30.06.2009 13:38:57

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149171)

De ce exista instinctul de supravietuire?

Presupunand ca ar fi fost multe potopuri cum se face ca Biblia tocmai unul bun a nimerit? Stiau ei atunci sa faca sapaturi arheologice sa dateze cand au fost?

Tigri ca tigri, dar in vietile Sfintilor au fost si ursi si lupi si pasari si serpi si insecte... Asa ca mai incearca, ai2. :)

In "Marturii ale inchinatorilor" despre Cuviosul Paisie Aghioritul se spun multe intamplari minunate de acest gen. Oare, chiar asa sa se fi adunat niste oameni si sa inventeze? Hmmm.... nț, nț, nț. Hai, ai2 începe să crezi, știm că poți!

ai2 30.06.2009 13:52:43

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149177)
De ce exista instinctul de supravietuire?

Presupunand ca ar fi fost multe potopuri cum se face ca Biblia tocmai unul bun a nimerit? Stiau ei atunci sa faca sapaturi arheologice sa dateze cand au fost?

Potopurile sunt destul de dese! Cat despre sapaturile arheologice eu sa fi fost crestin taceam pentru ca sapaturile au aratat doar potopuri locale de mici dimensiuni si nu atat de dramatice cum scrie in Biblie.
De ce va grabiti sa va dati cu stangu in dreptu?
Citat:

Tigri ca tigri, dar in vietile Sfintilor au fost si ursi si lupi si pasari si serpi si insecte... Asa ca mai incearca, ai2. :)
Tu de Steve Irwin ai auzit? de tot felul de personaje mai ales de prin Asia care traiesc cu scorpionii sau alte creaturi chiar nu stii nimic? Nu e nimic deosebit in toate astea. Doar o cunoastere a comportamentului animalelor. Exista si oameni "nesfinti" care au trait cu ursii. Un individ, s-a apropiat la 2-3 metri de un grup de lei (salbatici evident!) si e bine sanatos.
Cat despre exemplele date de tine sa stii ca exista serpi neveninosi, care nu ataca oamenii si in niciun caz n-ar putea sa ii omoare. Insectele la fel.
Citat:

In "Marturii ale inchinatorilor" despre Cuviosul Paisie Aghioritul se spun multe intamplari minunate de acest gen. Oare, chiar asa sa se fi adunat niste oameni si sa inventeze?
Nu ca n-ar fi avut niciun interes!
Citat:

Hmmm.... nț, nț, nț. Hai, ai2 începe să crezi, știm că poți!

Chiar sa fac tot ce pot? Nu prea ma atrage ideea. As putea sa ma arunc de pe bloc de exemplu. Stiu ca pot! dar nu prea ma atrage ideea. Vrei mai multe exemple?

mihailt 30.06.2009 13:58:59

Pai or fi existat si dinozauri.
Da ce le-au cautat oamenii de stiinta in stomac sa vada ca mancau si altceva decat ierburi?
Chiar daca le-ar fi gasit dintii asa mai ascutiti asta nu e dovada ca se mancau intre ei.
Si elefantul are fildesi dar nu mananca carne.
Hipopotamul are niste colti foarte ascutiti dar este ierbivor.
Pe urma nu zice in Sfanta Scriptura ca la Dumnezeu o zi e ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi?
("8.Și aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiților, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi. "
A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru,cap 3,versetul 8.)
In sensul ca Dumnezeu nu masoara timpul cu masuri omenesti.
Dumnezeu stie cati ani au avut primele zile ale creatiei.
Sau poate milenii.
Sau cine stie.

C0rneliu 30.06.2009 14:04:56

Cand m-am referit la serpi, soparle si insecte in marturiile inchinatorilor se spune cum acestea ascultau de Cuvios si cum la un moment dat un grup de trei atei, au venit la coliba lui si au intrebat daca exista Dumnezeu. Trecand prin acolo o soparla, cuviosul a intrebat-o pe ea daca exista Dumnezeu si ghici ce s-a intamplat? Soparla s-a ridicat si a vorbit! "Dumnezu, Fiul si Duhul Sfant" Unul dintre tineri a lesinat si ceilalti doi au fost puternic tulburati.
La fel, cu serpi sau insecte, acestea ascultau de Cuvios ori de cate ori le mustra ca-i speria vizitatorii.

Ma bucur ca-ti dai seama ca acei oameni nu au avut nici un interes sa minta.
Cuviosul Paisie Aghioritul a murit in 1994 in Salonic, Grecia.

mihailt 30.06.2009 14:05:18

Aci e gura unui hipopotam animal care se hraneste cu ierburi:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:HippoJaw.jpg
Se pot remarca coltii foarte puternici.

ai2 30.06.2009 14:13:21

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149184)
Pai or fi existat si dinozauri.
Da ce le-au cautat oamenii de stiinta in stomac sa vada ca mancau si altceva decat ierburi? Chiar daca le-ar fi gasit dintii asa mai ascutiti asta nu e dovada ca se mancau intre ei.

Urmele de pe dinti arata hrana unui animal. Oasele sfaramate-n dinti lasa urma mai adanci decat iarba rumegata. Evident asta e doar un exemplu de modalitate de determinare a modului de hranire a unui dinozaur.
Citat:

Si elefantul are fildesi dar nu mananca carne.
Hipopotamul are niste colti foarte ascutiti dar este ierbivor.
Sa le foloseasca oare la aparare/atac?
Citat:

Pe urma nu zice in Sfanta Scriptura ca la Dumnezeu o zi e ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi?
("8.Și aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiților, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi. "
Dumnezeu stie cati ani au avut primele zile ale creatiei.
Sau poate milenii.
Sau cine stie.
Stiinta ofera un raspuns destul de precis.

ai2 30.06.2009 14:17:57

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149187)
Aci e gura unui hipopotam animal care se hraneste cu ierburi:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:HippoJaw.jpg
Se pot remarca coltii foarte puternici.

restul articolului e la fel de interesant, mai ales partea cu agresivitatea unde am o vaga impresie ca niste colti puternici te cam ajuta.

brunhilda 30.06.2009 15:05:03

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149177)

aici e vorba de un pototp intr-un anumit areal geografic intr-o anumita perioada de timp! biblia nu face o inregistrare a tuturor evenimentelor care au avut loc pe terra, altfel ar fi vorbit despre multe alte lucruri, ci urmareste doar o singura natie!

brunhilda 30.06.2009 15:07:28

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149184)

nu este singura mentiune a faptului ca timpul biblic nu este acelasi cu timpul terestru, in sfarsit cineva care citeste biblia a observat acest lucru!

brunhilda 30.06.2009 15:32:10

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 149167)
Pai bine da Dumnezeu Iisus Hristos a creat materie din nimic.
Vedeti minunea cu inmultirea painilor si a pestilor.
(aci e de la evanghelia Sfantului Ioan Teologul,capitolul 6).
"Aceasta minune e suficienta sa contrazica toate aiurelile cu evolutionismul in care se zice ca egoismul a dus la evolutia speciilor.

sunt oameni care fac aceste "materializari", aprind focul cu mainile, si multe alte chestii pe care biserica ortodoxa le considera ceva cu.... "diavolesti" in coada, nu mai imi amintesc exact expresia. insa cand se vorbeste despre un preot care se ridica de la pamant in timp ce spune o rugaciune, chestia asta e considerata instant ca fiind o minune. principiul e acelasi, numai ca... oamenii care vad/cunosc/inteleg aceste lucruri sunt diferiti si evident incearca sa scoata in evidenta un anumit lucru.

faptul ca cineva face ceva bun pt semenii sai nu are legatura cu egoismul sau evolutia speciilor.
pana la urma Isus este cel care aduce noua lege-a iubirii aproapelui, deci puterea exemplului era graitoare.

brunhilda 30.06.2009 15:43:46

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149186)
Cand m-am referit la serpi, soparle si insecte in marturiile inchinatorilor se spune cum acestea ascultau de Cuvios si cum la un moment dat un grup de trei atei, au venit la coliba lui si au intrebat daca exista Dumnezeu. Trecand prin acolo o soparla, cuviosul a intrebat-o pe ea daca exista Dumnezeu si ghici ce s-a intamplat? Soparla s-a ridicat si a vorbit! "Dumnezu, Fiul si Duhul Sfant" Unul dintre tineri a lesinat si ceilalti doi au fost puternic tulburati.
La fel, cu serpi sau insecte, acestea ascultau de Cuvios ori de cate ori le mustra ca-i speria vizitatorii.

banuiesc ca aceste fapte sunt bine documentate si filmate! cum se face ca... in mod ciudat 3 atei s-au prezentat?
magnetismul de care dispun anumite persoane pt a controla animalele se numeste mesmerism daca nu ma insel!

C0rneliu 30.06.2009 16:25:36

Citat:

În prealabil postat de brunhilda (Post 149212)
banuiesc ca aceste fapte sunt bine documentate si filmate! cum se face ca... in mod ciudat 3 atei s-au prezentat?
magnetismul de care dispun anumite persoane pt a controla animalele se numeste mesmerism daca nu ma insel!

Da, totul e o inventie pentru cei creduli. S-au adunat cateva zeci de oameni si au depus marturie mincionoasa sa se faca o carte. Apoi acea carte a fost publicata de crestini ca sa-i pacaleasca pe alti crestini. Cum de nu mi-am dat seama? Am fost pacalit sa cumpar cartea si am fost furat de 30 de lei, atat a costat. Trebuia sa cer si DVD-ul la ea ca sa ma asigur ca e asa cum scrie. Ca la un curs video de karate sau de gatit.
Omule, esti culmea incapatanarii sau a relei intentiii sau a... prostiei, din nefericire.
Dumnezeu sa ma ierte pentru vorbele mele, dar alta explicatie eu nu am...

brunhilda 30.06.2009 17:09:02

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149228)
Omule, esti culmea incapatanarii sau a relei intentiii sau a... prostiei, din nefericire.
Dumnezeu sa ma ierte pentru vorbele mele, dar alta explicatie eu nu am...

posibil ca sunt exact asa cum m-ai descris! alta explicatie oricum nu vei avea niciodata!

C0rneliu 30.06.2009 17:14:21

Citat:

În prealabil postat de brunhilda (Post 149237)
posibil ca sunt exact asa cum m-ai descris! alta explicatie oricum nu vei avea niciodata!

Pacat ca doar cu atat ai ramas din tot ce am scris...

ai2 30.06.2009 19:27:31

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149186)

Nu inteleg ce sens avea sa puna asa o intrebare! E cam fortat argumentul. Te duci la manastire sa intrebi un calucar daca exista D-zeu? pai ce altceva ar putea sa-ti raspunda?

C0rneliu 30.06.2009 20:13:58

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149272)
Nu inteleg ce sens avea sa puna asa o intrebare! E cam fortat argumentul. Te duci la manastire sa intrebi un calucar daca exista D-zeu? pai ce altceva ar putea sa-ti raspunda?

Evident ca doar "da". Intrebarea era pusa in batjocura, asa ca au avut nevoie de o dovada cutremuratoare. Tu daca ai vedea o soparla vorbind despre Sfanta Treime intrebata de un calugar, ai crede sau nu? Sincer!

ai2 30.06.2009 21:59:54

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149276)
Evident ca doar "da". Intrebarea era pusa in batjocura, asa ca au avut nevoie de o dovada cutremuratoare. Tu daca ai vedea o soparla vorbind despre Sfanta Treime intrebata de un calugar, ai crede sau nu? Sincer!

As crede ca am halucinatii. Probabil de aceea era nevoie de 3 atei in povestire.

C0rneliu 30.06.2009 22:27:23

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149290)
As crede ca am halucinatii. Probabil de aceea era nevoie de 3 atei in povestire.

Deci, vezi... "ai crede" orice altceva...
Dar, daca ti s-ar confirma ca nu ai halucinatii, ai crede in Dumnezeu? Mai mult, ce orice altceva ar trebui sa se intample ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu?

ai2 30.06.2009 22:35:52

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149304)
Deci, vezi... "ai crede" orice altceva...

NU, nu orice! Halucinatiile sunt fenomene reale si au o explicatie rationala. Tu chiar nu ai nicio problema cu faptul ca multi au vazut o lumina cand mergeau prin desert? Tot respectul ca au supravietuit dar sa crezi ca e real ce ai vazut cand mergi prin desert e cam hazardat.
Citat:

Dar, daca ti s-ar confirma ca nu ai halucinatii, ai crede in Dumnezeu? Mai mult, ce orice altceva ar trebui sa se intample ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu?
Sincer lista e lunga!
M-as limita la o singura chestie: Sa nu mai fie nevoie de medici pediatri. O minune mica pt atotputernicia lui D-zeu si ceva mai umana decat soparla vorbitoare. Sincer ce minune e asta cand atata lume sufera din cauza altora?
Evident dupa ce s-ar rezolva o asa problema ar trebui sa aflu care zeu a facut asta. Sunt prea multe variante. De unde stiu eu ca nu a fost Alah? Sau Zeus? Daca exista atatea nenorociri tocmai pentru ca lumea a abandonat zeii greci?

C0rneliu 30.06.2009 22:48:21

Ai2, nu mai privi viata asta ca fiind singurul film de care avem parte. Stiu ca este greu, ca nu ai avea la prima vedere motive sa faci asta, dar toate acestea sunt de primit in primul rand cu inima, nu cu mintea. Odata ce le dai voie in inima, ai sa vezi ca la un moment dat si mintea o sa gaseasca noi sensuri logice, sensuri pe care nu le-ai vazut pana atunci.
Sunt patit! :)

ai2 01.07.2009 09:12:59

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 149310)
Ai2, nu mai privi viata asta ca fiind singurul film de care avem parte. Stiu ca este greu, ca nu ai avea la prima vedere motive sa faci asta, dar toate acestea sunt de primit in primul rand cu inima, nu cu mintea. Odata ce le dai voie in inima, ai sa vezi ca la un moment dat si mintea o sa gaseasca noi sensuri logice, sensuri pe care nu le-ai vazut pana atunci.
Sunt patit! :)

Si eu sunt patit dar in sens invers. Lumea a capatat sens cand am renuntat la prejudecati, la superstitii, la credinta mostenita. Pur si simplu lumea se poate explica fara demoni, fara ingeri, fara zei, fara zane sau vrajitoare. Explicatiile naturale pentru mine sunt mult mai logice decat cele supranaturale. Pot sa inteleg cum a evoluat omul din bacterii dar nu pot sa inteleg cum a existat D-zeu dintotdeauna. E mult mai improbabil sa exista o fiinta atat de complexa decat sa apara o celula din combinarea intamplatoare a unor atomi asa cum credeti ca afirma evolutionismul. Deci daca tot vb de probabilitati, D-zeu, prin complexitatea lui, este cel mai improbabil sa existe.
Cat despre singurul film de care avem parte (frumos spus) prefer sa nu pierd ocazia. Nu de alta, dar daca ma bazez ca va fi si episodul doi si nu e, am pierdut singura ocazie sa traiesc.

C0rneliu 01.07.2009 09:42:25

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 149385)
Si eu sunt patit dar in sens invers. Lumea a capatat sens cand am renuntat la prejudecati, la superstitii, la credinta mostenita. Pur si simplu lumea se poate explica fara demoni, fara ingeri, fara zei, fara zane sau vrajitoare. Explicatiile naturale pentru mine sunt mult mai logice decat cele supranaturale. Pot sa inteleg cum a evoluat omul din bacterii dar nu pot sa inteleg cum a existat D-zeu dintotdeauna. E mult mai improbabil sa exista o fiinta atat de complexa decat sa apara o celula din combinarea intamplatoare a unor atomi asa cum credeti ca afirma evolutionismul. Deci daca tot vb de probabilitati, D-zeu, prin complexitatea lui, este cel mai improbabil sa existe.
Cat despre singurul film de care avem parte (frumos spus) prefer sa nu pierd ocazia. Nu de alta, dar daca ma bazez ca va fi si episodul doi si nu e, am pierdut singura ocazie sa traiesc.

De acord cu tine! Daca Dumnezeu ar fi fost doar pura teorie, atunci sansele ca El sa existe ar fi fost mult mai mici decat sa apara o celula prin combinarea aleatoare a moleculelor organice. Dar, Dumnezeu nu este un concept teoretic! El este o realitate prin toate lucurile minunate care se intampla. Oare, pentru tine nu au valoare dovezile care le aduc aici pe forum toti cei care povestesc despre minunile ce le-au trait personal? Apoi, toate scrierile Sfintilor Parinti, cartile despre minunile din ziua de astazi si din trecut. Toate acestea sunt intamplari reale si dovezi de netagaduit despre existenta lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:10:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.