![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vom muri, și asta ne face norocoși. Cei mai mulți oameni nu vor muri niciodată pentru că nu se vor fi născut vreodată. Oamenii potențiali, care ar fi putut sta în locul meu dar nu vor vedea niciodată lumina zilei, de departe întrec în număr firele de nisip din Sahara — mai mult, atomii din univers. Cu siguranță printre toate aceste stafii nenăscute se află poeți mai mari decât Donne, savanți mai mari decât Newton, compozitori mai talentați decât Beethoven. Știm aceasta pentru că numărul ființelor umane posibile permise de combinațiile ADN-ului nostru întrece de departe numărul celor în viață acum. Și în ciuda improbabilității stupefiante, suntem noi cei privilegiați să fim aici — privilegiați cu ochi pentru a vedea și cu creiere ca să ne minunăm de ce. Avem o foame de splendoare — și cine dacă nu știința adevărată este cea calificată s-o astâmpere? Se spune adesea că oamenii „au nevoie“ în viața lor de mai mult decât doar lumea materială. Există un gol care trebuie umplut. Oamenii au nevoie să simtă un scop în viața lor. Ei bine, un scop BUN ar fi să găsim ce există deja aici, în lumea materială, înainte să tragem concluzia că avem nevoie de mai mult. Cât mai mult vreți? Studiați ceea ce este, și veți găsi că este mult mai înălțător decât orice v-ați putea imagina că aveți nevoie. |
O anecdota draguta :
Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii: Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase! La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare. Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios.... Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste: - Doamneeee!!!.. In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer. Tipul, socat, auzi o voce: - Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice... vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat? Ateul se uita fix in lumina si raspunse: - As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin? - Foarte bine, raspunse vocea. Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse: - Doamne, binecuvinteaza aceste bucate. Amin ! :1: |
Topcat unii atei au macar acea retinere de a nu batjocori cele sfinte.
Tu nu ai calitatea asta . Ti-am spus ,te situezi in mod involuntar prin atitudinea ta de partea celui rau. Probabil ca ai citit Sf,Scriptura ca pe un roman. Nici Noul Testament nu ai citit? Ca sa nu te mai smintim propun sa nu mai discutam cu tine . |
Citat:
Hi hi hi! :-D Eu o stiam cu un crestin in arena cu lei. |
Si, daca nu striga "Doamneeee"?
:1: |
Citat:
Repet, consider ca am citit destul cit sa imi fac o idee iar voi nu imi dati motive de a citi mai mult. Tu probabil citesti o carte cu sufletul, eu obisnuiesc sa o citesc cu mintea. Daca jignesc ceva sfint, imi asum raspunderea de a o incasa de la cel in drept sa o faca. Nu ai de ce sa te simti jignita, daca esti convinsa ca ai dreptate. In general, nu vad de ce v-ati simti jigniti de atei, daca nu ar avea dreptate. Daca am spus ca Dzeu nu e bun, nu inteleg de ce am jignit pe cineva. Daca imi spune cineva ca sint prost, de ce sa ma simt jignit cind pot sa fac dovada ca nu sint. Iar daca sint, de ce sa ma simt jignit? Daca teoria evolutiei jigneste pe cineva, nu sint eu de vina. Faptul ca eu consider ca realitatea este alta decit isi inchipuie cineva nu trebuie sa jigneasca pe nimeni. Nu am sustinut niciodata ca ortodocsii sint nebuni pentru ca cred ceva. Din contra, am sustinut ca asa ceva e firesc prin insasi natura umana. Uite, ca sa iti fac pe plac, promit sa nu mai scriu pe acest forum pina cind nu mi-o vei cere tu in mod explicit. |
Deci parerea mea aici era vb de evolutie sau creatie!
E bine ca mai si glumim dar haideti sa nu ne indepartam chiar atat de la subiect. Daca vreti putem deschide un topic separat in care sa facem glume unii pe seama altora! :D |
Pai bine da Dumnezeu Iisus Hristos a creat materie din nimic.
Vedeti minunea cu inmultirea painilor si a pestilor. (aci e de la evanghelia Sfantului Ioan Teologul,capitolul 6). "8. Și a zis Lui unul din ucenici, Andrei, fratele lui Simon Petru: 9. Este aici un băiat care are cinci pâini de orz și doi pești. Dar ce sunt acestea la atâția? . . . 12. Iar după ce s-au săturat, a zis ucenicilor Săi: adunați fărâmiturile ce au rămas, ca să nu se piardă ceva. 13. Deci au adunat și au umplut douăsprezece coșuri de fărâmituri, care au rămas de la cei ce au mâncat din cele cinci pâini de orz." Doar de la cinci paini nu au cum sa iasa douasprezece cosuri de faramituri. Ceea ce arata clar ca Dumnezeu Iisus Hristos a creat acolo materie din nimic si mai mult ca a facut paine si peste adica materie gata pregatita pentru mancat. Aceasta minune e suficienta sa contrazica toate aiurelile cu evolutionismul in care se zice ca egoismul a dus la evolutia speciilor. Egoismul cum ne invata Sfintii Parinti poate duce la sfarsitul lumii iar nu la evolutia ei. Faptul ca pisica,cainele si animalele salbatice vaneaza e pentru ca asa ii invata parintii. Aceasta a inceput sa se intample dupa potop ca pana la potop animalele nu se mancau intre ele. Oricum se poate ca potopul sa fi fost cu mai multe mii de ani inainte iar nu acum 3000-4000 de ani. Se poate foarte bine ca langa un om induhovnicit un leu sa traiasca mult si bine mancand mancare fara carne. |
Slabut salbut! Inainte facea un univers intreg acuma doar niste mancare pt adepti?!
|
Mai soro/frate daca poti fratia ta sa faci nu niste paine si niste peste ci macar acolo 1gram de materie din nimic arata-ne si noua.
Da nu poti sa faci. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu am fost mai impresionat de Fat frumos care se transforma in musca (parca) daca se dadea de trei ori peste cap! Super tare.
|
Citat:
|
Citat:
Presupunand ca ar fi fost multe potopuri cum se face ca Biblia tocmai unul bun a nimerit? Stiau ei atunci sa faca sapaturi arheologice sa dateze cand au fost? Tigri ca tigri, dar in vietile Sfintilor au fost si ursi si lupi si pasari si serpi si insecte... Asa ca mai incearca, ai2. :) In "Marturii ale inchinatorilor" despre Cuviosul Paisie Aghioritul se spun multe intamplari minunate de acest gen. Oare, chiar asa sa se fi adunat niste oameni si sa inventeze? Hmmm.... nț, nț, nț. Hai, ai2 începe să crezi, știm că poți! |
Citat:
De ce va grabiti sa va dati cu stangu in dreptu? Citat:
Cat despre exemplele date de tine sa stii ca exista serpi neveninosi, care nu ataca oamenii si in niciun caz n-ar putea sa ii omoare. Insectele la fel. Citat:
Citat:
Chiar sa fac tot ce pot? Nu prea ma atrage ideea. As putea sa ma arunc de pe bloc de exemplu. Stiu ca pot! dar nu prea ma atrage ideea. Vrei mai multe exemple? |
Pai or fi existat si dinozauri.
Da ce le-au cautat oamenii de stiinta in stomac sa vada ca mancau si altceva decat ierburi? Chiar daca le-ar fi gasit dintii asa mai ascutiti asta nu e dovada ca se mancau intre ei. Si elefantul are fildesi dar nu mananca carne. Hipopotamul are niste colti foarte ascutiti dar este ierbivor. Pe urma nu zice in Sfanta Scriptura ca la Dumnezeu o zi e ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi? ("8.Și aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiților, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi. " A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru,cap 3,versetul 8.) In sensul ca Dumnezeu nu masoara timpul cu masuri omenesti. Dumnezeu stie cati ani au avut primele zile ale creatiei. Sau poate milenii. Sau cine stie. |
Cand m-am referit la serpi, soparle si insecte in marturiile inchinatorilor se spune cum acestea ascultau de Cuvios si cum la un moment dat un grup de trei atei, au venit la coliba lui si au intrebat daca exista Dumnezeu. Trecand prin acolo o soparla, cuviosul a intrebat-o pe ea daca exista Dumnezeu si ghici ce s-a intamplat? Soparla s-a ridicat si a vorbit! "Dumnezu, Fiul si Duhul Sfant" Unul dintre tineri a lesinat si ceilalti doi au fost puternic tulburati.
La fel, cu serpi sau insecte, acestea ascultau de Cuvios ori de cate ori le mustra ca-i speria vizitatorii. Ma bucur ca-ti dai seama ca acei oameni nu au avut nici un interes sa minta. Cuviosul Paisie Aghioritul a murit in 1994 in Salonic, Grecia. |
Aci e gura unui hipopotam animal care se hraneste cu ierburi:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:HippoJaw.jpg Se pot remarca coltii foarte puternici. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
faptul ca cineva face ceva bun pt semenii sai nu are legatura cu egoismul sau evolutia speciilor. pana la urma Isus este cel care aduce noua lege-a iubirii aproapelui, deci puterea exemplului era graitoare. |
Citat:
magnetismul de care dispun anumite persoane pt a controla animalele se numeste mesmerism daca nu ma insel! |
Citat:
Omule, esti culmea incapatanarii sau a relei intentiii sau a... prostiei, din nefericire. Dumnezeu sa ma ierte pentru vorbele mele, dar alta explicatie eu nu am... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar, daca ti s-ar confirma ca nu ai halucinatii, ai crede in Dumnezeu? Mai mult, ce orice altceva ar trebui sa se intample ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu? |
Citat:
Citat:
M-as limita la o singura chestie: Sa nu mai fie nevoie de medici pediatri. O minune mica pt atotputernicia lui D-zeu si ceva mai umana decat soparla vorbitoare. Sincer ce minune e asta cand atata lume sufera din cauza altora? Evident dupa ce s-ar rezolva o asa problema ar trebui sa aflu care zeu a facut asta. Sunt prea multe variante. De unde stiu eu ca nu a fost Alah? Sau Zeus? Daca exista atatea nenorociri tocmai pentru ca lumea a abandonat zeii greci? |
Ai2, nu mai privi viata asta ca fiind singurul film de care avem parte. Stiu ca este greu, ca nu ai avea la prima vedere motive sa faci asta, dar toate acestea sunt de primit in primul rand cu inima, nu cu mintea. Odata ce le dai voie in inima, ai sa vezi ca la un moment dat si mintea o sa gaseasca noi sensuri logice, sensuri pe care nu le-ai vazut pana atunci.
Sunt patit! :) |
Citat:
Cat despre singurul film de care avem parte (frumos spus) prefer sa nu pierd ocazia. Nu de alta, dar daca ma bazez ca va fi si episodul doi si nu e, am pierdut singura ocazie sa traiesc. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:10:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.