Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

Geony 08.09.2010 20:20:01

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 286783)
Geony,
Daca tu consideri ca darurile Duhului Sfant te fac mandru, atunci ramai fara ele pana cand vei fi gata sa traiesti in smerenie. Dar pentru ce te-ai mandri?
Ai ceva cu de la tine putere, datorita meritelor tale? Tot ce ai e primit de sus. Noi avem nevoie de calauzirea lui Dumnezeu prin Cuvant in aceasta lume stricata.
E Tatal nostru si noi suntem copiii Lui, e absolut normal si natural ca un Tata sa vorbeasca copiilor Lui. Ce tata e acela care sta mut sau ce copil e acela care nu stie sa asculte glasul Tatalui? E ori un copil razvratit ori nu-si cunoaste Tatal, deci e orfan.!

Ori nu stii ce inseamna a te mandri , ori esti asa de intunecata incat pentru tine a te lauda lumii ca esti mantuit(a) este un prilej de smerenie.
Ceea ce se practica in adunarile penticostale nici ca poate fi vorba de darurile Duhului Sfant...din cati penticostali cunosc toti sunt atat de rai ca sigur il intrec pe satana (exceptie 2-3 cazuri).
Daca le ceri ajutorul iti intorc spatele...pe la spate te barfesc si te fac in tot felul...etc.
Sunt oare acestia copiii lui D-zeu?
Ma indoiesc...

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 286783)
Cei din adunare nu ii considera posedati pe cei fara daruri, ci doar...fara daruri...nimic neobisnuit in a nu avea daruri, asa i-a lasat Dumnezeu. Iar eu sunt botezata in Numele Sfintei Treimi. Ce scrii mai sus dovedeste cat de putin cunosti credinta mea, si cat de in masura esti sa o judeci.
Nu purta grija penticostalilor; din cata ortodoxie am aflat eu pe aici, nu esti chemat la aceasta ci fiecare trebuie sa-si poarte grija pacatelor lui. Doamne ajuta!

Din cate mi-am dat seama tu esti penticostala.; din cate stiu eu pe la noi (Crisana-) penticostalii se boteaza IN NUMELE DOMNULUI, nu In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh...gresesc, spune-mi?
Eu nu stiu ce fac penticostalii in adunare, am trecut pe langa una si am auzit strigate acolo si cineva imi zice- vorbesc in limbi- si spun drept, m-am speriat la inceput.
Am fost la inmormantare (doar la una-ca mi-a ajuns) si in loc sa aud ceva bun, am auzit vorbindu-se de ortodocsi si de invatatura lor...nimic legat de mort sau de D-zeu.
Si...ii vad in fiecare zi, fiindca traiesc in mijlocul lor si-i aud si ii vad cum se comporta.
Eu nu le port grija penticostalilor, ci imi apar credinta cu argumente din viata Adunarilor lor...
... eu nu port de grija nimanui, doar ca vreau sa spun cat de "mantuiti" sunt penticostalii...
... eu, drept sa-ti spun , sunt un biet pacatos care cauta sa dobandeasca mantuirea, si nadajduiesc ca pana la sfarsitul vietii sa obtin ce doresc..

Doriana 08.09.2010 20:30:46

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 286814)
Din cate mi-am dat seama tu esti penticostala.; din cate stiu eu pe la noi (Crisana-) penticostalii se boteaza IN NUMELE DOMNULUI, nu In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh...gresesc, spune-mi?

Da, gresesti. Cine stie ce adunari de disidenti branhamisti ai pe acolo. Si ei vorbesc in limbi si proorocesc, dar nu recunosc ca sunt branhamisti, ci isi spun ca sunt ai lui Iisus, botezati in Numele lui Iisus...ceva de genul acesta...Penticostalii [inclusiv eu] sunt botezati in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

Citat:

Eu nu stiu ce fac penticostalii in adunare, am trecut pe langa una si am auzit strigate acolo si cineva imi zice- vorbesc in limbi- si spun drept, m-am speriat la inceput.
Am fost la inmormantare (doar la una-ca mi-a ajuns) si in loc sa aud ceva bun, am auzit vorbindu-se de ortodocsi si de invatatura lor...nimic legat de mort sau de D-zeu.
Si...ii vad in fiecare zi, fiindca traiesc in mijlocul lor si-i aud si ii vad cum se comporta.

Mda, se intampla si lucruri urate, ca peste tot. Dar personal nu duc grija pacatelor penticostalilor sau ale ortodocsilor, caci si eu am destule. Nu suntem noi in masura sa spunem cat de mantuiti sunt unii si altii, caci nu avem o masura dreapta de judecata. Exista un Tata si un Judecator , nu mai e nevoie si de mine pe scaunul de judecator.

Citat:

... eu, drept sa-ti spun , sunt un biet pacatos care cauta sa dobandeasca mantuirea, si nadajduiesc ca pana la sfarsitul vietii sa obtin ce doresc..

Dumnezeu sa te ajute si pe tine si pe mine...si pe noi toti!

dobrin7m 13.09.2010 09:13:29

Adevarul despre vorbirea in limbi.

Anul trecut , intamplarea a facut sa ajung la o adunare a penticostalilor invitata fiind de cineva apropiat mie. M-am dus din pura curiozitate. Am sa relatez aici exact momentul in care pastorul a spus: Acum sa ne rugam.
In acel moment toata lumea s-a ridicat in picioare. pastorul a inceput ceva sa murmure. Eu fiind prea departe de scena nu am putut deslusi ce spunea. In acel moment toti au inceput sa murmure ceva in cor. Treptat murmurul a crescut in intensitate si a ajuns pana la strigat. Am fost atenta la cei de langa mine. Din cand in cand auzeam un ``doamne`` strigat sau in general vaiete si tipete de-a dreptul. A continuat asa timp de un minut dupa care incet dinspre tribuna spre spatele salii a inceput sa coboare ca intensitate pana s-a oprit.
Va spun acum urmatoarele aspecte pe care le-am sesizat.
- Pastorul conducea asistenta. el dadea tonul si el oprea ruganciunea ca la un semn. Ca si cum ar fi fost un dirijor ce isi conducea coristii. Prin glasul sau incepea incet , pana la strigat dupa care reducea pana la oprire. ceilalti il imitau intocmai.
- toti spuneau ce le venea in minte in acel moment, iar daca nu le venea nimic in minte strigau sau se vaitau.
- persoana care m-a invitat si care a fost langa mine, o cunosc foarte bine, are zeci de pacate pe suflet, e o persoana nu cu prea multa scoala, de cultura medie spre joasa, in varsta, care la tinerete a facut o gramada de rele. privind in clipa aceea la aceasta persoana m-am gandit unde era duhul acolo? ca auzeam doar un doamne, aoleu, sau vai si murmur.

concluzia mea este ca vorbitul in limbi nu este altceva decat faptul ca in timpul cand pastorul comanda rugaciunea toti isi lasa mintea libera si spun ce le vine atunci in minte, iar aici intervine diferenta , pentru ca sunt fiecare minti diferite si deci scot cuvinte, sunete diferite. Totul este alimentat de psihoza si manipulare a mintii omenesti iar acestea sunt uneltele diavolului.
Adunarea imbraca forme frumoase, muzica diversa, de diverse genuri cu versuri crestine, un fel de spectacol si mici cuvantari. pe un ecran urias sunt proiectate versete din Biblie. Cam atat.
Trebuia diavolul sa imbrace totul in ceva frumos ca daca s-ar fi aratat urat si hidos in fata adunarii toti ar fi fugit.

Semnele pentru care eu cred ca sunt eretici:
- muzica laica cu versuri crestine - blasfemia Scripturii
- psihoza si manipularea mintii omenesti - uneltele diavolului
- aceea vorbire in limbi, nu este o vorbire in limbi, de fapt este lasarea libera a mintii si insiruirea de catre persoana in cauza a tot ce ii vine in minte in acel moment: cuvinte disparate, tipete, strigate, vaiete, care nu poate fi considerata o limba.

faceti urmatorul experiment acasa: puneti casetofonul pe inregistrare. inchideti ochii , imaginati-va ceva legat de credinta si lasati mintea libera. Apoi spuneti cu voce tare tot ce va vine in minte , repede, fara pauze, chiar si silabe, sau sunete, sau tipete. Apoi ascultati. pare o limba proprie nu? este limba mintii d-vstra lasata libera fara indrumarea constintei. Asta este adevarul. fireste se obtine prin exercitiu. doar ei exerseaza de fiecare data la adunare, ani in sir.
Diavolul actioneaza atunci cand iti lasi mintea condusa de el. Nici unul din sala nu avea ochii deschisi in acel moment, semn ca imaginatia lucra. Prin deschiderea ochilor mintea se trezeste. Pastorul manipuleaza intreaga asistenta, mental.
prin doctrina lor, le vinde oamenilor o asa zisa mantuire mult mai usor de obtinut , de catre oricine, indiferent de multimea si gravitatea pacatelor. Oamenii cu suflet mai slab se lasa usor pacaliti. Sunt in general cei care au foarte multe pacate si care isi doresc mantuirea pe o cale mai usoara. mai sunt cei fara scoala care sunt incantati de spectacolele lor si care nu au o cultura religioasa bogata. Si in final sunt cei care cu buna stiinta sunt acolo din diferite interese.
Nimic comun cu Duhul Sfant si cu adevarata credinta.

Fereasca Bunul Dumnezeu pe toata lumea de eretici , unelte de pierzanie.

Doriana 13.09.2010 09:40:37

Frumoasa expunere, dar pretentios intitulata " Adevarul despre vorbirea in limbi". Ce ai expus tu este cel mult o parere personala, desi e condimentata cu idei culese de prin alte parti. Adevarul despre vorbirea in limbi se gaseste in Biblie, despre care tu nu ai scris nici un cuvant. Cam cat de importanta este pentru tine parerea lui Dumnezeu , scrisa in paginile Scripturilor?

Spui ca altii sunt usor de pacalit; dar pe tine ce te-a pacalit atat de usor sa arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti? Banca in care stai nu e destul de incapatoare de sari in a altora? Mai sunt pe forum vreo doi cu asemenea obiceiuri, dar sunt baieti tineri si fara minte. De la o doamna ma asteptam la mai multa decenta. In fine, nu stiu daca am rabdare sa iau fiecare fraza in care ai distorsionat realitatea si sa ti-o arat. Mai bine analizeaza cine te-a pus sa scrii asa ceva si ce caracter cristic te mana din spate . :rolleyes:

Eugen7 13.09.2010 09:49:12

nu ati vazut sau asistat la nici o slujba de exorcizare?
demonii (nu toti evident ca sunt de multe feluri) vorbesc si in limbi (vechi: greaca, latina... si in tiganeste si in draceste). ... alti demoni se manifesta ca diferite animale (cotcodacesc ca gainile, neacheza precum caii, suirea ca serpii...) alti demoni tac malc (desfranarea, avaritia...). sunt manifestari reale fratilor pe care le puteti vedea in realitate in Biserica Ortodoxa la slujbele de exorcizare (cele randuite de Sfantul Vasile cel Mare in special), dar si la Sfanta Litrughie. Bineinteles ca nu in toate Bisericile Ortodoxe ci doar in anumite locuri...

harul Duhului Sfant exista si astazi in Biserica Ortodoxa si se manifesta dupa caz, daca este nevoie si in vorbirea in limbi, caz in care omul este pefect constient de ceea ce zice in mintea lui (cuvinte de slava la adresa lui Dumnezeu) insa nu isi da seama ca nu rosteste cu gura cuvinte in limba lui materna... dar repet este perfect constient de ceea ce zice si poate reproduce dupa aceea (daca nu este nimeni sa traduca).

la cultul penticostal este o zarva si o harababura totala "cand ei vorbesc in limbi"... ceea ce contrazice Sfanta Scriptura:
"27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească.
28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.
29. Iar proorocii să vorbească doi sau trei, iar ceilalți să judece.
30. Iar dacă se va descoperi ceva altuia care șade, să tacă cei dintâi.
31. Căci puteți să proorociți toți câte unul, ca toți să învețe și toți să se mângâie.
32. Și duhurile proorocilor se supun proorocilor.
33. Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. " I Corinteni 14,33

Lavrentiu 13.09.2010 12:10:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 287911)
Frumoasa expunere, dar pretentios intitulata " Adevarul despre vorbirea in limbi". Ce ai expus tu este cel mult o parere personala, desi e condimentata cu idei culese de prin alte parti. Adevarul despre vorbirea in limbi se gaseste in Biblie, despre care tu nu ai scris nici un cuvant. Cam cat de importanta este pentru tine parerea lui Dumnezeu , scrisa in paginile Scripturilor?

Spui ca altii sunt usor de pacalit; dar pe tine ce te-a pacalit atat de usor sa arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti? Banca in care stai nu e destul de incapatoare de sari in a altora? Mai sunt pe forum vreo doi cu asemenea obiceiuri, dar sunt baieti tineri si fara minte. De la o doamna ma asteptam la mai multa decenta. In fine, nu stiu daca am rabdare sa iau fiecare fraza in care ai distorsionat realitatea si sa ti-o arat. Mai bine analizeaza cine te-a pus sa scrii asa ceva si ce caracter cristic te mana din spate . :rolleyes:

As vrea sa incerce cineva sa si explice la ce este folositoare o asemenea "vorbire in limbi"? Nu e vorba aici de harisma apostolilor, ci de manifestarile actuale ale penticostalilor.

Se crestineaza cineva prin aceste manifestari? Se iarta pacatele? Se linisteste mintea? Se pogoara Duhul Sfant si se umple fiinta de har?

Doriana 13.09.2010 12:41:36

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 287955)
As vrea sa incerce cineva sa si explice la ce este folositoare o asemenea "vorbire in limbi"? Nu e vorba aici de harisma apostolilor, ci de manifestarile actuale ale penticostalilor.

Nu pot sa separ harisma apostolilor de vorbirea in limbi pe care o cunosc. Pentru ca e normal sa tindem sa calcam pe urmele lor, asa cum ni s-a poruncit. ["Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi" 1 cor 14:5"] Daca nu as fi convinsa ca e acelasi dar nu as ma practica-o; ce rost ar mai avea? Si nu pot sa o argumentez decat cu Cuvantul lui Dumnezeu:

"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1cor 14:2
"Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește," 1 cor 14:4

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 287955)
Se crestineaza cineva prin aceste manifestari? Se iarta pacatele? Se linisteste mintea? Se pogoara Duhul Sfant si se umple fiinta de har?

1. Numai in cazul in care este auzita de cineva necredincios care intelege limba si, desigur, doreste sa se pocaiasca.
2. Nu are nici o legatura. Pacatele se iarta prin marturisire si pocainta.
3. Mintea este linistita atunci cand vorbesti in limbi.
4. Daca Duhul Sfant nu se coboara nu se poate vorbi in limbi prin Duhul Sfant. E logic. Si la apostoli a fost asa: intai S-a coborat Duhul Sfant si abia dupa aceea au inceput sa vorbeasca in limbi. Erau singuri in camera de sus si Ii vorbeau lui Dumnezeu. Abia dupa ce oamenii i-au auzit [se pare ca strigau cam tare, nu-i asa, dobrin?] s-au strans in jurul lor si se minunau.

Dupa cum am mai explicat pe acest topic, [s-a discutat mult in urma] asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.

Nu neg ca exista cazuri de vorbire in limbi neautentica la penticostali. Fiecare Biserica are problemele ei. Insa nu e corect sa generalizam.

doctor_faustus 13.09.2010 20:44:15

Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.

Doriana 13.09.2010 21:11:37

Din cate am vazut eu pe you tube, nu recunosc asa ceva in Biserica mea. Si nu stiu daca gasesti inregistrari de care cauti. Nu sta nimeni sa-si inregistreze rugaciunile [fie ele si in limbi] si sa le puna pe net...cu ce scop, de fapt? Rugaciunea este o comunicare intre om si Dumnezeu, nu e pentru show sau pentru a demonstra ceva.

doctor_faustus 13.09.2010 21:17:30

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288126)
Din cate am vazut eu pe you tube, nu recunosc asa ceva in Biserica mea. Si nu stiu daca gasesti inregistrari de care cauti. Nu sta nimeni sa-si inregistreze rugaciunile [fie ele si in limbi] si sa le puna pe net...cu ce scop, de fapt? Rugaciunea este o comunicare intre om si Dumnezeu, nu e pentru show sau pentru a demonstra ceva.

Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.

Doriana 13.09.2010 21:21:47

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288130)

Nu ai mai scris asta o data?

doctor_faustus 13.09.2010 21:25:02

Ba da și o să mai scriu până când mi se răspunde satisfăcător

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288133)
Nu ai mai scris asta o data?

penticostalulmantuibil 13.09.2010 21:34:00

Sa incerc si eu chiar daca m-ai cam speriat :eek:
Citat:

nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.

In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.
Vei gasi mai greu o inregistrare din bisericile romanesti.
Citat:

Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali !

Daca ceea ce se gaseste pe net nu consideri suficient, viziteaza o biserica penticostala din apropierea ta.
Daca imi zici orasul as putea sa-ti trimit cateva adrese.

doctor_faustus 13.09.2010 21:46:32

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288135)
In general pe net vei gasi inregistrari din bisericile penticostale sau carismatice americane.

Dar cine îmi spune mie că înregistrările de pe internet sunt de la penticostali ? De unde să știu care sunt de la penticostali și care nu sunt de la penticostali ? Pentru că există posibilitatea ca unii să facă vreo panaramă și apoi să o pună pe internet și să spună că sunt penticostali doar pentru a îi denigra pe penticostali. Aș vrea să văd anumite înregistrări chiar și de la penticostali americani, însă aș vrea să le transmită cineva dintre penticostali, fără ca să am vreo intenție de a face propagandă penticostalilor ci doar pentru lămurire.

penticostalulmantuibil 13.09.2010 22:01:12

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288139)
Pentru că există posibilitatea ca unii să facă vreo panaramă și apoi să o pună pe internet și să spună că sunt penticostali doar pentru a îi denigra pe penticostali. Aș vrea să văd anumite înregistrări chiar și de la penticostali americani, însă aș vrea să le transmită cineva dintre penticostali.......doar pentru lămurire

Ce inocent esti doctore...:25:
Pai tu i-ai denigrat pe penticostali sub toate cele cinci nume pe care ti le-ai luat pe acest forum.

Nu cumva tu vrei cu totul altceva decat o simpla lamurire?
Daca marturisesti drept, negociem :)

doctor_faustus 13.09.2010 22:10:22

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288145)
Nu cumva tu vrei cu totul altceva decat o simpla lamurire?

Într-adevăr eu nu am o părere favoravilă nu doar în ce îi privește pe penticostali, ci pe toți neoprotestanții, însă acest lucru nu intră în discuție. Nu vreau să discut propriile mele păreri despre penticostali, și tocmai de aceea am făcut apel ca unii dintre ei, fără scop propagandistic, să prezinte câteva înregistrări credibile care să ateste vorbirea în limbi la penticostali, fie ei și americani, și poate chiar ar fi mai potrivit să fie americani, pentru că penticostalismul nu își are originile în România.

Doriana 13.09.2010 22:14:04

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288150)
poate chiar ar fi mai potrivit să fie americani, pentru că penticostalismul nu își are originile în România.

Depinde. Eu, de exemplu , nu ma identific cu vorbirea in limbi a tuturor penticostalilor din America. Acolo democratia este atat de...democrata incat si tu iti poti face maine o Biserica Penticostala in care sa faci tot felul de aiureli. Si cica ai fi penticostal.
Stiu doar ce este la penticostalii din Romania. In rest, nu cunosc si nu ma amestec .

doctor_faustus 13.09.2010 22:33:55

Un răspuns foarte interesant

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288153)
Depinde. Eu, de exemplu , nu ma identific cu vorbirea in limbi a tuturor penticostalilor din America. Acolo democratia este atat de...democrata incat si tu iti poti face maine o Biserica Penticostala in care sa faci tot felul de aiureli. Si cica ai fi penticostal.
Stiu doar ce este la penticostalii din Romania. In rest, nu cunosc si nu ma amestec .

Din răspunsul tău aș putea să înțeleg foarte multe lucruri edificatoare, însă mă abțin deocamdată să merg cu concluziile până la capăt. Oricum, oricât de democrată ar fi America, ceea ce este logic și firesc este ca orice nouă adunare locală penticostală să aibă aprobarea și certificarea Cultului Penticostal de care aparține (din câte știu există mai multe ramuri penticostale, ex. Assemblies of God, Church of God in Christ); prin urmare nu ar prea trebui să te poți numi penticostal doar pentru că vrei tu, ci doar dacă ai consensul și aprobarea Cultului Penticostal. Și până la urmă, de vreme ce dumneata știi, cunoști și te amesteci doar în ce îi privește pe penticostalii din România, atunci ce garanție ai că tu chiar faci parte din cultul penticostal ?

Doriana 13.09.2010 22:43:47

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288157)
mă abțin deocamdată să merg cu concluziile până la capăt.

Bine faci. Cine stie ce ar mai iesi.

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288157)
atunci ce garanție ai că tu chiar faci parte din cultul penticostal ?

Am legitimatie de membru. :)) Biserica Penticostala din Romania e autocefala.
Adica tu nu te identifici cu hotararile patriarhului si duhovnicilor BOR, iar eu trebuie sa ma identific cu fiecare eventuala manifestare zurlie din asa-zise biserici de care nici nu am auzit? Orice lucru trebuie cercetat. pe cele din Romania le cunosc cat de cat.

penticostalulmantuibil 13.09.2010 22:45:52

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288150)
Într-adevăr eu nu am o părere favoravilă nu doar în ce îi privește pe penticostali, ci pe toți neoprotestanții...

Da, sunteti sincer in cele ce scrieti, domnule doctor.
Totusi ocoliti ceva: motivatia dumneavoastra.

De ce doriti sa primiti un astfel de clip. Ce doriti sa faceti cu el?
Pun aceste intrebari pentru ca eu cred ca dumneavoastra de fapt doriti doar un motiv in plus pentru a arunca cu noroi.

Daca v-ati pocait si aveti o alta motivatie, prezentati-o si, asa cum am mai spus, negociem...:103:

doctor_faustus 13.09.2010 22:48:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288161)
Bine faci. Cine stie ce ar mai iesi.
Am legitimatie de membru. :)) Biserica Penticostala din Romania e autocefala.
Orice lucru trebuie cercetat. pe cele din Romania le cunosc cat de cat.

Deci să înțeleg că până la urmă nu ai habar despre nici un eveniment de vorbire în limbi existent pe internet (sau măcar vreunul asemănător cu ce ai văzut prin România).

doctor_faustus 13.09.2010 22:53:20

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288163)
Da, sunteti sincer in cele ce scrieti, domnule doctor.
Totusi ocoliti ceva: motivatia dumneavoastra.

De ce doriti sa primiti un astfel de clip. Ce doriti sa faceti cu el?
Pun aceste intrebari pentru ca eu cred ca dumneavoastra de fapt doriti doar un motiv in plus pentru a arunca cu noroi.

Daca v-ati pocait si aveti o alta motivatie, prezentati-o si, asa cum am mai spus, negociem...:103:

Domnule, speram să aveți bunăvoința să prezinte măcar unul dintre penticostali un eveniment autentic de vorbire în limbi înregistrat și publicat pe internet, nu de alta dar ca să nu mă apuc eu să dau niște linkuri și după aceea să văd cum sar penticostalii ca țânțarii să dezmintă și să se dezică de respectivele materiale media.

Doriana 13.09.2010 22:56:20

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288165)
Deci să înțeleg că până la urmă nu ai habar despre nici un eveniment de vorbire în limbi existent pe internet (sau măcar vreunul asemănător cu ce ai văzut prin România).

Pai tocmai asta iti spusesem; nu stiu de ce nu ai citit:

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288126)

Oricum, din cati ortodocsi au venit la noi sa vada cum este, unii au ramas , caci le-a placut, altii au iesit si au inceput sa huleasca, cum sunt vreo doi si pe forumul acesta. Nu stii pe care sa-i crezi. Asa ca intreaba-L pe Dumnezeu care e adevarul. El e bun si iti va raspunde.

Doriana 13.09.2010 22:59:18

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288166)
Domnule, speram să aveți bunăvoința să prezinte măcar unul dintre penticostali un eveniment autentic de vorbire în limbi înregistrat și publicat pe internet, nu de alta dar ca să nu mă apuc eu să dau niște linkuri și după aceea să văd cum sar penticostalii ca țânțarii să dezmintă și să se dezică de respectivele materiale media.

Mai, e clar ca tie n-o sa-ti placa vorbirea in limbi, fie ea si apostolica sau ingereasca. Ce poti sa explici cuiva care crede ca numai mama lui l-a crescut bine, restul , fara exceptie, gatesc foarte prost? Nu poti decat sa o chemi pe mama-sa sa-i gateasca.

doctor_faustus 13.09.2010 23:02:35

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 288168)
Mai, e clar ca tie n-o sa-ti placa vorbirea in limbi, fie ea si apostolica sau ingereasca. Ce poti sa explici cuiva care crede ca numai mama lui l-a crescut bine, restul , fara exceptie, gatesc foarte prost? Nu poti decat sa o chemi pe mama-sa sa-i gateasca.

Dragă, ai sau nu vreo dovadă publicată pe internet care să exemplifice că există măcar un singur penticostal, din România sau de oriunde din lumea întreagă, care vorbește sau a vorbit în limbi ?

penticostalulmantuibil 13.09.2010 23:14:04

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288166)
Domnule, speram să aveți bunăvoința să prezinte măcar unul dintre penticostali un eveniment autentic de vorbire în limbi înregistrat și publicat pe internet, nu de alta dar ca să nu mă apuc eu să dau niște linkuri și după aceea să văd cum sar de respectivele materiale media.

Vorbirea in limbi, domnule doctor, nu se invata de pe net.
Nici nu poate fi comentata obiectiv in filmulete.
Este mult mai mult. Ceva inefabil, dumnezeiesc. Pentru ca este de la Dumnezeu Duhul Sfant.

Ce este vorbirea in limbi putem gasi in Scriptura si cum se manifesta ea putem experimenta fiecare dintre noi, crestinii. Pentru ca vorbirea in limbi nu e un dar al penticostalilor ci al Duhului Sfant.

Penticostalii romani vor sari ca țânțarii să dezmintă și să se dezică de ceea ce gasiti pe net pentru ca nu-i reprezinta.
Asa cum nu va reprezinta pe dumneavoastra fotografia asta.

doctor_faustus 13.09.2010 23:18:00

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288170)
Asa cum nu va reprezinta pe dumneavoastra fotografia asta.

Așa este, nu mă reprezintă pentru că eu nu sunt nici patriarhul Romei, nici patriarhul Constantinopolului.

doctor_faustus 13.09.2010 23:20:11

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288170)
Vorbirea in limbi, domnule doctor, nu se invata de pe net.
Nici nu poate fi comentata obiectiv in filmulete.
Este mult mai mult. Ceva inefabil, dumnezeiesc. Pentru ca este de la Dumnezeu Duhul Sfant.

Ce este vorbirea in limbi putem gasi in Scriptura si cum se manifesta ea putem experimenta fiecare dintre noi, crestinii. Pentru ca vorbirea in limbi nu e un dar al penticostalilor ci al Duhului Sfant.

Penticostalii romani vor sari ca țânțarii să dezmintă și să se dezică de ceea ce gasiti pe net pentru ca nu-i reprezinta.

Domnule, ai sau nu vreo dovadă publicată pe internet care să exemplifice că există măcar un singur penticostal, din România sau de oriunde din lumea întreagă, care vorbește în limbi ?

penticostalulmantuibil 13.09.2010 23:26:07

Din seria: tentative esuate

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288174)
Domnule, ai sau nu vreo dovadă publicată pe internet care să exemplifice că există măcar un singur penticostal, din România sau de oriunde din lumea întreagă, care vorbește în limbi ?

Doctore, chiar nu te-ai prins ca nu ne duci? :35:
Acuma, pe bune, tu drept cine ne iei?

Pai, dupa ce ai murdarit zeci de pagini cu postarile tale, dupa ce ai fost banat de 4 (patru) ori pentru injuriile tale, vii acum cu povesti dintr-astea: „Dati-mi si mie un clip penticostal sa ma distrez!”...

Doriana 13.09.2010 23:30:20

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288174)

Eu cred ca ti s-a zgariat placa. :rolleyes:

doctor_faustus 13.09.2010 23:32:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288177)
Doctore, chiar nu te-ai prins ca nu ne duci? :35:
Acuma, pe bune, tu drept cine ne iei?

Te iau drept ceea ce și ești, iar concluzia este că nu ești un vorbitor în limbi și nu știi dovezi publicate pe internet care să exemplifice practic vorbirea în limbi la penticostali.

penticostalulmantuibil 13.09.2010 23:45:35

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288182)
Te iau drept ceea ce și ești, iar concluzia este că nu ești un vorbitor în limbi și nu știi dovezi publicate pe internet care să exemplifice practic vorbirea în limbi la penticostali.

De data asta aproape ai nimerit-o.
Vorbirea in limbi o mai practic doar foarte rar pentru ca sunt din ce in ce mai pacatos.

Iar clipuri-dovezi publicate pe internet chiar ca nu stiu.
Daca insistai ar fi trebuit sa ma apuc sa caut. Nu mi-ar fi fost usor.

Doriana 13.09.2010 23:52:52

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288182)
concluzia este că nu ești un vorbitor în limbi și nu știi dovezi publicate pe internet care să exemplifice practic vorbirea în limbi la penticostali.

Acum , ca ai tras concluziile, sper ca poti dormi linistit.

doctor_faustus 13.09.2010 23:53:27

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288188)
De data asta aproape ai nimerit-o.
Vorbirea in limbi o mai practic doar foarte rar pentru ca sunt din ce in ce mai pacatos.

Iar clipuri-dovezi publicate pe internet chiar ca nu stiu.
Daca insistai ar fi trebuit sa ma apuc sa caut. Nu mi-ar fi fost usor.

Acum văd că te dai după cireș, însă acum un ceas spuneai că există materiale media cu vorbiri în limbi la penticostali americani. Să înțeleg că până la urmă le-a luat Dumnezeu maul și penticostalilor americani ?!

penticostalulmantuibil 14.09.2010 00:05:51

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 288192)
Acum văd că te dai după cireș, însă acum un ceas spuneai că există materiale media cu vorbiri în limbi la penticostali americani. Să înțeleg că până la urmă le-a luat Dumnezeu maul și penticostalilor americani ?!

Dom` doctor nu conteaza ca am zis sau nu am zis eu ca exista materiale media cu vorbiri în limbi la penticostali americani.
Ele exista si pot fi gasite de oricine tasteaza pe google: vorbire in limbi.

Nu stiu insa un clip cu o veritabila vorbiri in limbi. Am vazut vreo cateva caricaturi dar inca nu am gasit un filmulet pe care sa il pot recomanda unui om interesat de acest subiect.
Pe mine nu m-a interesat un astfel de film pentru ca stiu ce este vorbirea in limbi.

Aceasta este ratiunea pentru care am spus ca ar fi trebuit sa-l caut.

doctor_faustus 14.09.2010 00:10:04

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288199)
Dom` doctor nu conteaza ca am zis sau nu am zis eu ca exista materiale media cu vorbiri în limbi la penticostali americani.
Ele exista si pot fi gasite de oricine tasteaza pe google: vorbire in limbi.

Nu stiu insa un clip cu o veritabila vorbiri in limbi. Am vazut vreo cateva caricaturi dar inca nu am gasit un filmulet pe care sa il pot recomanda unui om interesat de acest subiect.
Pe mine nu m-a interesat un astfel de film pentru ca stiu ce este vorbirea in limbi.

Aceasta este ratiunea pentru care am spus ca ar fi trebuit sa-l caut.

penticostalulmantuibil 14.09.2010 00:18:07

Multumesc frumos de urare.
Si eu iti urez la fel: noapte buna!

doctor_faustus 14.09.2010 00:20:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288205)

Erethorn 14.09.2010 10:17:28

Doctore, scoateti patefonul din priza, va rugam...... Se strica placa....

Ceea ce faceti dumneavoastra acum se incadreaza in categoria:

"Ateul Xsulescu: Ortodoxule, ai vreun filmulet pe youtube care sa dovedeasca ca painea se preface in Iisus la slujba ?!"

"Ortodoxul Ygreculescu: Catolicule, ai vreun filmulet pe net care sa dovedeasca ca Sfanta Fecioara a vorbit copiilor la Fatima ?!"

"Catolicul Zetulescu: Ortodoxule, ai vreun filmulet pe net care sa dovedeasca ca Lumina de la Ierusalim se aprinde singura ?!"

si asa mai departe....

doctor_faustus 14.09.2010 11:39:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 288205)

Din moment ce ai recunoscut că ai vorbit în limbi ca dar al Sfântului Duh, atunci înseamnă că știi despre ce este vorba și poți să faci diferența între o vorbire autentică în limbi la penticostali și o înșelare. Apoi ai spus că știi de astfel de exemple pe internet dar exemplele înregistrate și publicate pe internet sunt de la penticostali americani. Deci având în vedere că dumneata ai vorbit în limbi (sau cel puțin așa pretinzi în public) și probabil ai asistat în adunările penticostale și la alte cazuri de vorbiri în limbi, asta înseamnă că ești autorizat să discerni dacă respectivele cazuri de vorbiri în limbi ale unor penticostali americani și mai mult chiar ai recunoscut că sunt cazuri de vorbire în limbi la penticostalii americani. Din moment ce ai recunoscut așa ceva, înseamnă că ce ai văzut dumneata acolo chiar era vorbirea în limbi pe care o cunoșteai și dumneata fie din proprie experiență, fie din experiențele trăite de alții în cadrul unor adunări penticostale. Prin urmare, te rog să dai câteva linkuri care să arate practic vorbirea în limbi manifestată la penticostalii americani. Altfel, dacă nu vrei să purcezi la așa ceva, atunci este evident că ești suspect de minciună; fie că minți când ai spus că ai primit darul vorbirii în limbi; fie că minți dacă spui că ai văzut darul vorbirii în limbi manifestat la alți penticostali din vreo adunare din România; fie minți când spui că ai văzut cazuri de vorbire în limbi ca dar de la Duhul Sfânt manifestat la penticostali americani. Deci, domnule, oricum ai lua-o se vede, pentru cine vrea să vadă și nu vrea să fie un orb, că ești un penticostal mincinos și ar trebui să mai cercetăm sfânta scriptură să vedem dacă nu cumva cei care fac pe sfinții se încadrează de fapt la călcători ai poruncilor dumnezeiești sau că vrei să ascunzi adevărul cu privire la vorbirea în limbi la penticostalii americani.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:50:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.