![]() |
Citat:
|
Cred ca parerile de aici sunt in marea majoritate subiective si difera in functie de situatia in care se afla fiecare persoana:
- cea care a avortat o data sau de mai multe ori - cea care se chinuie sa aibe copii - cea care are deja nr de copii pe care si i-a propus sa-i aibe si nu mai vrea altii - cea care a trecut printr-un viol - etc din acest motiv nu se va ajunge niciodata la un consens iar parerea lui Colors care coincide parerii bisericii ramine valabila si de urmat indiferent daca ne convine sau nu |
Asta este cat de cat pozitia oficiala a Bisericii:
`Dar nu este de ajuns ca noi crestinii sa marturisim doar pozitia traditionala a Bisericii fata de problema avortului. Trebuie facut orice efort pentru ajutarea copiilor nedoritii sau abuzati care nu pot sau nu ar trebui crescuti in familia lor de origine. Aceasta insemna oferirea de suport financiar unde e nevoie, si pentru mama si pentru copil, si eforturi pentru ca legislatia sa faciliteze cu responsabilitate procedurile pentru adoptie in toata tara. Pe scurt aceasta inseamna ca nu putem condamna avortul in chip rezonabil daca nu vrem sa ne asumam responsabilitatea pentru bunastarea copiilor nedoriti ce se nasc, indiferent de sanatatea lor, de capacitatea mintala sau de mediul rasial. Vorbind de dimensiunile responsabilitatii crestine in Biserica si in intreaga lume creata de catre Dumnezeu, Sfantul Pavel ne-a oferit o imagine ce se aplica atat responsabilitatii noastre fata de cei ce aleg avortul, cat si fata de cei care vor fi victimele lui: "Asa si noi, cei multi, un trup suntem in Hristos si fiecare suntem madulare unii altora" (Romani 12, 5).` `Avortul este un act de crima pentru care cei implicati, voluntar si involuntar, vor raspunde in fata lui Dumnezeu. Cei care se gasesc in situatii tragice - precum cele implicand violul, incestul si boala - in care vietile mamelor si ale copiilor nenascuti sunt amenintate, si este nevoie sa se ia hotarari dureroase, de viata si de moarte, trebuie sfatuiti sa ia atitudini responsabile in fata lui Dumnezeu, Care este drept si milostiv, Caruia ii vor da socoteala pentru faptele lor. Femei si barbati, inclusiv membrii familiei si prietenii femeii insarcinate, tentati sa recurga la avort, ar trebui incurajati sa reziste acestui act rau si ajutati sa-si nasca copiii, sa-i creasca in conditii materiale si spirituale sanatoase. Femeile care au recurs la avort, barbatii care erau parintii copiilor avortati si alte persoane implicate in cazuri de avort, ar trebui ingrijiti pastoral, incluzand aici recunoasterea gravitatii actului si incredintarea ca exista mila din partea lui Dumnezeu pentru cei care se caiesc de pacatele lor. Crestinii ortodocsi trebuie sa contribuie la procesele legislative in functie de cunoasterea, competenta, abilitatea si influenta lor, astfel incat sa fie puse in aplicare legi care ocrotesc si apara vietile copiilor nenascuti, tinand seama in acelasi timp de complexitatea si de tragediile din societatea contemporana.` Se poate... fara `vicleni`, fara generalizari, etc. Se poate afirma acest adevar cu TACT. |
poi stiu la cine s-a referit colors :cool:
dar subiectul a prins ceva substantza si, da, avortul chiar daca este permis sau nu de legea in vigoare el tot ramane un gest moral dureros in care sufera multzi din cei implicatzi. Oricum doar cine a fost femeie si eventual mama ishi poate da seama mai bine despre ce este vorba... noi ceilaltzi, vorba lui colors, ne ocupam de lucruri slabe, adica ratam cum zicea irina77 o buna oportunitate de a tacea, sau oricum de a le vorbi mai putzin dar si cu tact vorba lui odin. ???:dozingoff: |
Citat:
jenica MAMA asa cum spui tu... |
Irina, trecem peste toare ironiile ascunse la adresa mea(ironie e un cuvant prea cuminte); Desi nu sunt nevoita sa o fac, vreau sa te lamuresc de faptul ca parerea mea era strict obiectiva in ceea ce priveste avortul; nu am trecut prin asa ceva si nici nu imi doresc, sunt multe cai de a impiedica o sarcina nedorita.
Libertatea despre care vorbesc este accea pe care tu o incalci. Desigur, daca iti va cere o femeie sfatul cu privire la avort, ii vei tine o prelegere crestina; dar daca nu iti va cere sfatul, de ce sa iti dai cu parerea? Intreb si eu; nu toata populatia tarii e credioncioasa si de aceea sustin ideea ca avortul nu ar trebui interzis Acum privind din punct de vedere strict religios, este clar ca este pacat, si cu asta vor fi de acord toate femeile, indiferent daca au facut sau nu avort. Dar imi sustin si imi voi sustine in continuare ideea ca este alegerea fiecarei femei in parte si singurul lucru pe care il putem face este sa acceptam, indiferent daca ne convine sau nu. Chiar daca nu ne convine si ni se pare noua o crima, trebuie respectata libertatea fiecaruia. Si totusi biserica, desi este atat de impotriva avortului, nu stiu cat le sprijina pe tinerele pe care le incurajeaza sa pastreze sarcina. O ultima observatie: nu fac propaganda si nu instig la absolut nimic; nu voi incuraja pe nimeni sa faca sau nu avort; chiar am accentuat ideea ca trebuie respectata libertatea fiecaruia,indiferent daca suntem sau nu de acord cu deciziile luate de cei din jurul nostru |
|
Citat:
jenica |
Vai de mintea ta teologule :) Pai ia stai si judeca: intr-un caz era vorba de o greseala si se cuvenea sa tragem o invatatura fara a judeca, caci parintele Corogeanu s-a cait si si-a cerut iertare. Desigur ca i-am luat apararea din perspectiva crestina. Iar in cazul avortului judec nepasarea si fatarnicia. Avortul este un act facut de bunavoie, iar nu o greseala nefericita. Cine nu a stiut de Dumnezeu si avorteaza, greseste, dar cine intra pe forum sa apere avortul o face deja din voia sa. Desigur ca tot in ratacire se afla, dar asta ii este voia, din rautatea sufletului se naste si intunericul ce-l stapaneste pe om.
Am sa intreb insa pe putin-credinciosul odin: unde era Dumnezeu cand s-a intamplat violul? Nici un fir de par din capul nostru nu se misca fara stirea si voia lui Dumnezeu. Iar daca a fost viol asa s-a ingaduit. Sylvie a spus o vorba deosebita: ca ar creste acel copil rezultat din viol, pentru ca asta a fost voia lui Dumnezeu. Dar am sa intreb mai departe: cu ce este un copil nascut in urma unui viol mai prejos decat unul nascut din "dragoste"? Este doar o repulsie, o stare de impotrivire la voia lui Dumnezeu. Pentru ca asta facem toata viata, mai ales femeile, ne impotrivim tot timpul. Dar daca acel copil din "dragoste" ajunge un derbedeu si-i mananca viata mamei? Ori exagerez? Iar cel "nedorit" ajunge un copil bun, se poate si aceasta? NU va mai amagiti, viata noastra e toata in mana lui Dumnezeu si noi "ne targuim" cu Dumnezeu in ce situatii putem avorta. Rade sarsaila de noi. Dar aici am ajuns din voia noastra, ca nu ne place viata dreapta si curata, nu, noua ne place sexul nu dragostea crestineasca. Trupul sa se simta bine ca la suflet tot nu e nimic. Numarul mare de divorturi ce arata oare daca nu faptul ca nu mai e iubire crestineasca ci doar propria voie conteaza? Cautati-va scuze, mintiti-va singuri, satana sta pe umarul vostru stang si rade. Iadul e plin de homosexuali si de femei avortoare, dar inca mai e loc. Liviu Am ajuns sa discutam de aceste pacate infricosatoare cu nepasare, academic ... Vai de noi! |
Rog pe admin sa nu mai ingaduie sa mi se vorbeasca asa... Colors, mai bine invata pt. BAC si apoi poate o sa stii sa citesti... Unde am aparat eu avortul? Nu ti-e rusine?
Asta este cat de cat pozitia oficiala a Bisericii: `Dar nu este de ajuns ca noi crestinii sa marturisim doar pozitia traditionala a Bisericii fata de problema avortului. Trebuie facut orice efort pentru ajutarea copiilor nedoritii sau abuzati care nu pot sau nu ar trebui crescuti in familia lor de origine. Aceasta insemna oferirea de suport financiar unde e nevoie, si pentru mama si pentru copil, si eforturi pentru ca legislatia sa faciliteze cu responsabilitate procedurile pentru adoptie in toata tara. Pe scurt aceasta inseamna ca nu putem condamna avortul in chip rezonabil daca nu vrem sa ne asumam responsabilitatea pentru bunastarea copiilor nedoriti ce se nasc, indiferent de sanatatea lor, de capacitatea mintala sau de mediul rasial. Vorbind de dimensiunile responsabilitatii crestine in Biserica si in intreaga lume creata de catre Dumnezeu, Sfantul Pavel ne-a oferit o imagine ce se aplica atat responsabilitatii noastre fata de cei ce aleg avortul, cat si fata de cei care vor fi victimele lui: "Asa si noi, cei multi, un trup suntem in Hristos si fiecare suntem madulare unii altora" (Romani 12, 5).` `Avortul este un act de crima pentru care cei implicati, voluntar si involuntar, vor raspunde in fata lui Dumnezeu. Cei care se gasesc in situatii tragice - precum cele implicand violul, incestul si boala - in care vietile mamelor si ale copiilor nenascuti sunt amenintate, si este nevoie sa se ia hotarari dureroase, de viata si de moarte, trebuie sfatuiti sa ia atitudini responsabile in fata lui Dumnezeu, Care este drept si milostiv, Caruia ii vor da socoteala pentru faptele lor. Femei si barbati, inclusiv membrii familiei si prietenii femeii insarcinate, tentati sa recurga la avort, ar trebui incurajati sa reziste acestui act rau si ajutati sa-si nasca copiii, sa-i creasca in conditii materiale si spirituale sanatoase. Femeile care au recurs la avort, barbatii care erau parintii copiilor avortati si alte persoane implicate in cazuri de avort, ar trebui ingrijiti pastoral, incluzand aici recunoasterea gravitatii actului si incredintarea ca exista mila din partea lui Dumnezeu pentru cei care se caiesc de pacatele lor. Crestinii ortodocsi trebuie sa contribuie la procesele legislative in functie de cunoasterea, competenta, abilitatea si influenta lor, astfel incat sa fie puse in aplicare legi care ocrotesc si apara vietile copiilor nenascuti, tinand seama in acelasi timp de complexitatea si de tragediile din societatea contemporana.` Se poate... fara `vicleni`, fara generalizari, etc. Se poate afirma acest adevar cu TACT. |
"Pentru ca asta facem toata viata, mai ales femeile, ne impotrivim tot timpul."
Din cauza unei astfel de gandiri a aparut miscarea feminista. |
Citat:
"Avortul? Nu sunt nici pentru, nici impotriva. Cred ca trebuie lasat copilul sa aleaga". Treci te rog cu iertare peste ironiile mele si nu le lua ca un atac adresat tie personal. Pur si simplu mi se ridica sangele la cap cand aud afirmatii de gen "libertatea de alegere a femeii", si am vazut filmat ce inseamna avort. Uite-te si tu pe internet si cauta "strigatul mut", spre exemplu. Toate cele bune. |
Filmulete ca alea se pot face pe calculator foarte usor,dar sa presupunem ca este autentic; ca sa nu mai zic ca acela era avort facut in minimum a 6a luna de sarcina, cand nu se mai face.
Nu are de ce sa ti se ridica sangele in cap cand auzi "libertatea femeii". In cel mai rau caz poti sa nu fii de acord fara dreptul de a te implica in vreun fel.(si asta pentru ca din punct de vedere legal nu este o crima). |
Citat:
Oare mama sa mai fie Aceea ce-si omoara fiii? Care fiara vreodata Si-a omorât a sa fata? Nici o fiara, tu sa stii, Nu-si omoara ai sai fii, Numai mama cea crestina S-a facut ca o haina. Este mai rea ca o fiara, E de plâns si de ocara Ca ea îsi omoara fiii Si este vas al urgiei. A lui Dumnezeu urgie O va munci pe vecie Ca pe pruncii ei cei vii Ea i-a dat la casapii. Pe la doctori i-a ucis, Cu gheena ea s-a aprins Ca nevinovatii prunci I-a supus la grele munci Spre a fi taiati bucati Si aruncati prin galeti. Vai si-amar de-acele mame Ce si-au mâncat a lor carne. Nu carne de dobitoc Care se frige la foc, Ci carne de oameni vii, De nevinovati copii. Sa stiti voi, mame nebune, Ca altfel nu va pot spune, Care-avorturi ati comis, De doua ori ati ucis. Nevinovatilor prunci Le-ati dat îndoite munci; Trupul lor nevinovat În cutit l-ati aruncat. Sufletul lor chinuit De lumina l-ati lipsit, Ca botez n-au apucat Si-n lumina n-au intrat. Iar în ziua de apoi Ei va vor pârâ pe voi, Ca de viata i-ati lipsit Si raiul n-au mostenit. Iar când voi o sa muriti Iadul o sa-l mosteniti. Plângeti acum cu amar Ca sa scapati de tartar. Cat mai este vreme-acum Mergeti la duhovnic bun, Cu lacrimi sa va caiti Si sa va marturisiti, C-ati ucis pe-ai vostri fii Si i-ati omorât de vii, Cu moartea cea mai amara Voi i-ati scos din viata afara. Pruncii cei nevinovati Stau în bezna aruncati, Caci mamica lor haina N-a vrut sa le dea lumina. Dumnezeu la început, Pe Eva când a facut, Cu un nume tainuit "Viata" pe ea a numit. Si i-a spus copii sa nasca, Cu-al ei lapte sa-i hraneasca, În dureri sa nasca fii, Spre-a fi mama celor vii. Iar voi, mamelor nebune, Moarte semanati în lume, Din a dracilor povata Omorâti si nu dati viata. Diavolul usor va-nseala Si va prinde cu momeala, Caci acela la-nceput Omorâtor s-a facut. Iara voi lui ati urmat, Savârsind mare pacat, Omorând pruncii de vii, Ducându-i la casapii. N-ati fost voi izvor de viata, Ci spre moarte-ati fost povata. N-ati voit sa nasteti prunci Si veti primi grele munci. De aceea voi sa stiti: Nu puteti femei sa fiti, Nu sunteti femei de seama, De nu vreti sa fiti si mama. Ori paziti voi fecioria Si lasati casatoria, Spre a fi femei alese Si a Domnului mirese. De nu-ti place fecioria, Sa iubesti casatoria, Sa duci sarcina de mama, Sa fii femeie de seama. Sa nu te faci roaba placerii Si unealta desfrânarii, Ci a nasterii durere Sa o primesti cu placere. Ca pedeapsa vei avea Si de iad nu vei scapa Porunca de n-o pazesti Si de nasteri te feresti. A te mântui doresti, Durerea sa o primesti. Durerea-ti aduce tie Cereasca împaratie. De-ai ucis baiat sau fata Ce ar fi trait odata Poate ar fi fost un om vestit Ce pe multi ar fi izbavit. Poate-un împarat sau domn Sau vreun sfânt sau mare om, Care, de s-ar fi rugat, Suflete ar fi salvat, Pe multi ar fi mântuit, Chiar din focul cel cumplit, Pe multi ar fi ajutat Sa aiba sufletul curat, Iar de-ar fi fost el un sfânt Si om tare la cuvânt, Prin ale sale cuvinte Pe multi lumina la minte, Spre-a întoarce la lumina Si la vesnica odihna, Si a le fi spre lamurire Spre vesnica fericire. Mama, mama blestemata, Ai gândit tu vreodata, Când îti ucideai copiii, Ca acestia au sa-nvie În ziua cea de apoi, Când vom învia si noi, Si-au sa-ti ceara socoteala Pentru moartea lor amara? Pentru ca tu i-ai ucis Si-n întuneric i-ai trimis. Atunci ei te vor mustra Si-asa te vor întreba: "Cum ai îndraznit tu, mama, Mama cu inima de-arama, Ca sa ne ucizi pe noi Si sa ne dai la gunoi? N-ai gândit tu oare-atunci Ca în iad sunt grele munci Pentru cei rau ucigasi Care ucid copilasi? N-ai crezut ca vede Domnul Tot ceea ce face omul?" Vei da seama ce-ai facut Si câti copii ai crescut. Ai ales numai placerea Si ai ocolit durerea, Dar la judecata atunci O sa ai amare munci. Si pentru a ta placere Tu vei merge în durere Si-a lui Dumnezeu mânie Te va duce la pieire, În iad te vei osândi, Munca o vei dobândi, De nu te vei pocai Si nu te vei spovedi. Cleopa Ilie |
Citat:
Si daca tot e vorba de libertate de ce imi interzici sa ma implic? Te contrazici. Din "punct de vedere legal" exista multe aberatii pe lumea asta. Noi aici discutam din punct de vedere crestin, si uman elementar chiar. Din "punct de vedere legal" crestinii primelor secole erau aruncati la fiare. Nu mi-ai raspuns cum e cu libertatea copilului? |
:( /// [st] \ . {shit} . { cam ca si cozia } . adica ........... asha cum ne-a invatzat irina77 .:|
(ash fi putut tzine un discurs atat de vibrant si suparat pomenindu-l de cateva ori si pe nepomenitul) si poate ca cineva mi-ar da si dreptate... dar n-am facut-o ci doar intreb, a citit cineva "Singur pe lume" sau "Secretele Parisului" sau "Mizerabilii"? ei bine cam asha a fost candva realitatea.??? |
O, da, intr-adevar. Asa a fost candva. Si numarul crescator de avorturi ne-a adus intre timp tuturor bunastare si fericire. Despre faptul ca saracia nu justifica o crima si o crima aduce dupa sine mai mari nenorociri, din pedeapsa Lui Dumnezeu, s-a mai scris deja pe acest topic. Studiaza cele 14 pagini.
|
Citat:
|
Multumesc Jenica, ai pus punctul pe i, multumesc Irina, Dumnezeu sa va tina tari in credinta. Voi sunteti sarea pamantului. Iar acum trebuie mai multa sare ca oricand ca s-a imputit lumea de la pacate si faradelegi.
Sebastiana are o mica inregistrare audio care lamureste problema avortului si altele. Sa dea Dumnezeu sa nu fie spre sminteala! Cred ca este vremea sa nu ascundem cele ce vor veni caci timpul de acum chiar s-a scurtat! Dumnezeu sa ne ierte si sa ne mantuiasca sufletele! Liviu |
Citat:
|
Cam asa ... ii face un "bine" copilului, sa nu se mai chinuie in viata asta, ca tot nu are "perspectiva", si atunci il omoara, din mila, desigur. Si asa "cei doriti" isi pot implini "perspectiva vietii". Pe parcurs se alege praful de la proiectele initiale, de aici nevoia de o "planificare" si mai riguroasa a nasterilor. Adica doar femeile cu "perspectiva" sa nasca, ca sa "combatem saracia bineinteles". Si asa ajungem si la "intelegerea" femeilor care "nu au putut" tine sarcina, din lipsa de ... "perspectiva", ori ca sa nu-si pericliteze "viitorul". Un viitor care ni-L da Dumnezeu de fapt, nu ni-l facem noi, nu asa cum credem in orice caz. Dar "saracia" si "lipsa de educatie" trebuiesc combatute neaparat, Dumnezeu e neputincios. De aceea sa ne punem nadejdea in noi, in "capacitatea" noastra de a ne "desavarsi prin noi insine". Tehnologia (stiinta) si sistemul de educatie umanist ne sunt noua "aliati" in devenirea "omului nou", "tolerant si iubitor". Pe ici colo inca mai sunt "primitivi si fanatici" care nu pricep ca Dumnezeu "este iubire" si ne primeste oricum ca doar asta e porunca, nu? Si femeile au si ele atatea probleme astazi, doar cine nu vrea nu le intelege.
Totul pleaca de la necredinta. Si de aici izvorasc toate relele pamantului, nu doar crima avortului. Liviu |
Citat:
-ca nimeni nu poate sa-si ridice nici un fir de par daca nu i se da de sus... si daca nu i se ingaduie. :| sunt vorbe care nu mai sareaza ci deja pishca! :hmmm: Liviule, mai gandeshte-te de ce Cozia a facut bine si dumneata nu... ca vad ca ai si cap, ai si minte, ai si invatzatura doar ca-ti lipseshte teologia ca daca ai studia doar acest cuvant macar cateva ore sau zile atunci ai intzelege de ce trebuie TACT macar daca nu este si altceva... :| |
cred ca "poezia" pusa de jeny insumeaza toata filozofia crestina. faci ca noi fara sa intrebi de ce, sau ajungi in iad.
si ca fapt divers: "Care fiara vreodata Si-a omorât a sa fata?" sa stii ca sunt niste specii de pesti spre exemplu, care isi devoreaza larvele. |
Crestini,sa nu mai incercam sa despicam firul in 4,CINE ARE SAU NU DREPTATE.Oricum vad ca s-a inteles ca AVORTUL ESTE PACAT.Trebuie doar sa fim intelepti CU TOTII si SA AJUTAM,pe cat ne sta in putinta,pe cei care sunt in primejdie sa cada,sau pe cele care au cazut deja.Voi sunteti intelepti,dupa cum am observat,asa ca SIGUR o sa stiti in ce fel trebuie sa procedati,sigur o sa gasiti solutia potrivita...:).
|
Citat:
Nu cred...asadar...nu va mai buricati . Am citit pe niste situri crestine ca preotii chair incurajeaza femeile sa se sinucida adica sa moara o data cu pruncul nenascut...cica vor deveni martire. Dragi preoti ...daca ati fi fost femei nu cred ca var fi trecut prin gand acest gand pagan! Nu e de la D-zeu cu siguranta. iar draga mea...sa fiu femeie nu inseamna doar sa fiu mama...atata timp cat si barbatii isi pot ajuta femeile in treburile casnice, gospodarie, educatia copiilor si daca acesti soti ar fi asa crestini precum pretind...ar putea da o mana de ajutor femeii ca nu a facut acel copil cu degetul ...scuzati-mi expresia. Daca tot zici ca femeia e condamnata sa fie mama pai si barbatul e condamnat sa fie TATA cu toate ca de multe ori se uita intentionat acest aspect. Si draga mea atata timp cat civilizatia si evolutia ne-a dat un pic de timp liber..cu masina de spalat, gradinite, alimente semipreparate, da-mi si mie dreptul sa fiu FEMEIE. Chiar si in antichitate femeia s-a putut realiza politic social si familial atata timp cat a fost si mama. Stii darurile cu talantii? Pilta lui Iisus nu s-a referit doar la barbati cred. Atata timp cat ai creier si daruri de la D-zeu ...foloseste-le si nu fi puturoasa limitandu-te doar la a fi mama. A fi mama nu inseamna sa fiu sluga copiilor...copii si sotul te pot ajuta sa te realizezi. De aceea iti propun sa iti alegi barbatul care merita sa ii faci copii si te respecta...altfel aduci acei copii la suferinta si la lipsa de respect pentru insasi mama lor. Si ce ziceai? ca femeile vor drepturi ca barbatii/????Draga mea femeile au aceste drepturi de la D-zeu poate chiar mai multe decat au barbatii dar ce sa ii faci daca egoul masculin a predominat in istoria omenirii. Noi deja avem aceste drepturi DAR AM FOST PRIVATE DE ACESTE DREPTURI de catre (unii barbati) Poti sa fii mama crestina si in acelasi timp sa fii femeie de afaceri sau implicata in politica. sa fii mama crestina inseamna sa iti pui tolu in cap si sa trantesti 36 de copii de cat e capabila o femei sanatoasa sa nasca intr-o viata de om? Priveste in lumea occidentala. Femeile au aceleasi drepturi ca fiinta umana si ai sa vezi si nivelul lor de dezvoltare. De ce? pentru ca nu se cramponeaza de a "da" drepturi...dar recunosc drepturile cetatenilor de orice sex, rasa, religie ca fiinta umana. Deci repet sunt pentru avortul terapeutic si avortul sarcinilor in urma violurilor (bineinteles daca acele viitoare nefericite mame consimt sa il faca, daca decit sa il pastreze abia atunci e considerata martira). |
:)Colors,iti multumesc pt.inregistrarea pe care mi-ai dat-o,nu este spre sminteala, caci am mai auzit vocile celor rai si ce spuneau ei de:avort,de homosexuali,de fetele si femeile cu pantaloni,de cele care avorteaza,de cele care se fardeaza,de cele care se vopsesc,de cei care fumeaza,de cei care au bijuterii si nu au SFANTA CRUCE CARE II ARDE,si cum ca ii ard toate obiectele sfinte si Slujbele Sfinte si tot ceea ce este sfant si legat de sfintenie ii arde,am auzit cum numeste porci pe cei care mananca repede si cu lacomie,care mananca pe saturate(pana se indestuleaza),si de cei care mananca fara sa se inchine si fara sa se roage,nebinecuvantand masa si nemultumind LUI DUMNEZEU pt.hrana cea de toate zilele,de cele care poarta fusta scurta,in cateva cuvinte incheia cu toti acestia sunt ai lui.Iertati-ma ca v-am spus unele ca acestea, dar asa a ingaduit Dumnezeu sa aud si eu si ceilalti care erau de fata si din pacate,este tristul adevar,dar DUMNEZEU ESTE CU NOI SI NOI SA FIM CU EL, caci EL NE IUBESTE NECONDITIONAT.
|
Irina, libertatea ta exista pana in momentul cand o impiedici pe a mea(ceva asemanator ai scris si tu).Deci implica-te atunci cand ti se cere ajutorul eventual si nu te amesteca peste treburile celor care nu o fac, nu le tine prelergi ca sunt necredinciosi si ca vor ajunge in iad, pentru ca ale tale principii morale nu coincid cu ale tuturor.Da, desigur, ajuta cand ti se cere, implica-te, explica-le tot ce doresti.
Documenteaza-te despre celula ou si intreg procesul prin care trece fatul. In primele saptamani nu are sinapsele formate. Din celula ou pot aparea mai tarziu doi copii sau unul singur. In cazul sarcinilor multiple, unii embrioni se absorb pur si simplu.(si asta dupa vreo 2 luni). Imi spui ca acei embrioni au constiinta, ratiune, suflet si isi constientizeaza asa zisa moarte? Frumoasa poezia postata de jeny. Frumoase si cantecele "nu am mama nu am tata, parca as fi facut din piatra, nu am frati si nici surori parca-as fi facut din flori". Daca mergi cu metroul probabil ai auzit-o de multe ori. Pe ei i-a intrebat cineva daca au vrut sa se nasca? A avea copii sau nu este o decizie personala si implica mai mult sau mai putin egosim.Fac copii pentru ca imi doresc, mi s-a dezvoltat simtul matern. Iar daca faci copii ca asa trebuie, mai bine nu ii faci. Asa cum si avortul este o decizie personala si egoista. Ar fi bine daca o femeie si-ar putea intreba fatul nenascut:"vrei sau nu sa te nasti?" V-as sugera sa va documentati serios si obiectiv despre intregului proces al sarcinii. Nu toti specialistii sunt masoni asa cum vreti sa credeti |
Citat:
Daca tot va dati in stamba ca vreti drepturi mai multe ca femeile...dovediti ca sunteti responsabili! |
Intr-adevar este cel rau tatal minciunii dar Dumnezeu a ingaduit sa auzim cei prezenti mai multe:despre faptul ca vrea carne,bautura(vin mentiona cel mai des),femei,ca lupta este foarte mare ca sa mai ia cate un suflet,mentiona de horoscop si se amuza de cei care cred in acesta,numea pe fetele machiate papusi ale lui.etc.nu mai spun caci nu cred ca mai este necesar sa vorbesc de el,sincera sa fiu nu imi face nici o placere ac.discutie.Eu o sa intreb atunci de ce atunci cand o viitoare mamica atunci cand isi face"testul barza"si vede ca este o dunga rosie incepe sa isi puna intrebarea daca va tine sau nu sarcina,daca isi doreste sau nu aceasta sarcina si se consulta sau nu cu cei in care are incredere.Am sa povestesc aici un caz interesant care are f.mare legatura cu"de cand are viata copilul cu adevarat,daca este din momentul zamislirii(a conceperii lui) sau mai tarziu(dpdv.medical)"In calendarul bisericesc ortodox sunt 3trei zamisliri(conceperi)si bineinteles,3trei nasteri:a Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS,a Sfintei Fecioare Maria,Nascatoare de Dumnezeu si a Sfantului si Inainte Mergatorul Domnului,Sfantul Proroc Ioan Botezatorul.25martie(Bunavestire=Zamislirea,Concep erea Mantuitorului)-25decembrie=Nasterea LUI,9noua decembrie=Zamislirea(conceperea) Maicii Domnului-8opt septembrie-nasterea Ei,23septembrie=Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul-24=Nasterea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul iar eu am visat-o pe Sfanta mea protectoare Sfanta Cuvioasa Sebastiana din 7sapte iunie, care tinea SFANTA CRUCE IN MANA(UN SFANT CRUCIFIX)dar aparea in icoana si ma indemna si povatuia sa nu ma vopsesc,sa port fuste lungi si mai multe.Mai tarziu am aflat si descoperit ca de fapt si de drept este Sfanta din ziua cand am fost zamislita adica conceputa din data de7sapte IUNIE,eu avand ziua de nastere 7sapte martie,puteti sa verificati cu calendarul bisericesc ortodox in fata ca se adevereste perioada zamislirii(conceperii),ca si in cele 3trei nasteri si cele 3trei zamisliri din calendar.Asa ca avem Sfinte si Sfinti ocrotitori nu numai din data zilei de nastere ci si din data zilei zamislirii,adica a conceperii noastre.Asadar viata incepe inca din momentul zamislirii si a avorta si avortul nu este o scuza, caci cine se scuza,se acuza, dar nici nu vreau eu aici sa judec pe cineva,iertati-ma ca v-am suparat, daca v-am suparat cu afirmatiile mele,dar asa a ingaduit Dumnezeu ca sa fiu mai mult convinsa ca Viata incepe cu firul rosu=Mantuitorul(dunga rosie,bara rosie de la testul barza)adica din momentul conceperii(zamislirii)fiecaruia.Ce-ar fi fost daca Mantuitorul ar fi fost avortat ca nu avea viata din momentul conceperii,zamislirii Lui?
Am mai fi fost noi mantuiti atunci?Sau daca marile genii ale omenirii ar fi fost avortate,am mai fi avut noi mari valori de arta allias capodopere de arta nemuritoare,neperisabile,nepieritoare si vesnice?Sau daca Maica Domnului si toti Sfintii si Sfintele ar fi fost avortati,Cine ne-ar fi ajutat sa ne mantuim cu totii? |
Eu nu am judecat si nu judec pe nimeni,daca asa ati inteles, iertati-ma!,nu am avut vreo intentie si nici Preotii nu judeca pe nimeni ci sfatuiesc,spovedesc,se roaga pt.noi,impartasesc,si MAI ALES Dumnezeu iarta pe toti caci cu totii suntem pacatosi inaintea LUI, si gresim pana la sfarsitul vietii noastre de pe pamant, dar viata continua mai departe.Dumnezeu sa ne ierte pe noi pacatosii!
|
Sa mai specific un lucru pe care il consider eu a fi foarte important:vina este comuna,si a celor care avorteaza,la fel cu a celor care indeamna la pacat, si a celui care aproba acest lucru si care participa la acest lucru:medic,asistenta,fie si cu un simplu anestezic a si fost implicat direct, sau indirect in cazul studentilor care asista la un chiuretaj.
|
Citat:
iar povestile/viziunile preotilor batrani calugari referitor la femeile care au avortat:citisem ca un calugar Ilarion a avut o viziune cum ca femeile care avortau erau chinuite sa suporte aceeasi durere ca la avort si apoi sa isi manance copii. Ciudata imaginatie. In plus cine a dovedit ca aceasta viziune ar fi adevarata..iar conform tot preotilor calugari viziunile sunt de la diavol...pai ce sa mai credem. Daca nu e adevarata viziunea lui care nu a fost nici confirmata ..doar marturia lui e dovada cum as putea sa cred intr-un om care se pretinde vizionar...ia fa o diferenta intre IISus _IUBIRE si viziunea acestui calugar ...crezi ca e de la D-zeu viziunea? Sunt povesti de speriat copii...am mai evoluat acum. Cum Biserica pretindea o data ca pamantul e plat arzandu-l pe rug pe galilei care a dovedit contrariul..acum Biserica si-a redus din putere tot din cauza fanteziilor preotrilor care nici pe de parte nu se aplicau dupa Biblie care zice ca pamantul e totusi rotund in Isaia parca nu mai stiu. |
offfffffffff haideti sa va povestesc ceva, cunosc personal pe cineva care in perioada sarcinii, medicii i-au spus sa faca avort, copilul fiind cu malformatii grave!!!. Diagnostic stabilit in urma ecografiei. era vb despre viata unei fetite..mama disperata nu stia ce sa faca, toti o acuzau ca este inconstienta, ca va aduce pe lume un handicapat. Au trecut cele 9 luni s-a nascut copilul si este bine sanatoasa, frumoasa, deja are 11 ani!!! concluziile trageti-le singuri...
jenica |
Jenica eu sigur am sa trag o concluzie, si la fel si Sebastiana si poate si altii. Din pacate nu este deloc simplu, vezi bine, cu cei in neputinta. Bun este cuvantul dar pentru dillema e nevoie de mult mai mult ajutor, sa iasa din ratacirea in care se afla. Totusi nu a ajuns intamplator aici pe forum, poate ca Maicuta Domnului a trimis-o. Sa nadajduim ca prin rabdare va scapa de duhul acesta viclean care o amageste. Sa nu te superi dillema, am spus cu sinceritate.
Maica lui Hristos sa te ajute sa scapi de necredinta! Daca vrei, ai putea sa faci cate o mica excursie pe la cate o manastire, macar asa ca recreere, chiar daca nu crezi. Sunt nenumarate locuri frumoase in tara, sunt sigur ca te-ai simti bine si ti-ai linisti sufletul. Liviu |
Citat:
|
Nu va intristati; cuvantul este samanta. Nu se stie pe ce pamant a cazut.
|
Citat:
|
Dillema,nu ai inteles nimic din ce-ai citit mai sus si inca ceva,nu sunt lamurita intr-un lucru: "CINE PE CINE JUDECA...;):cool:????!
|
Citat:
|
maine e Inaltarea!!haideti sa facem mai bine priveghere ....sa lasam cearta..va rog putina Bunatate se poate??
HRISTOS S-A INALTAT FRATILOR PENTRU NOI TOTI!! si pt cel bun si ptr cel rau...sa iertam toate.. jenica |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:22:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.