Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6816)

cristiboss56 09.08.2012 21:45:41

https://lh5.googleusercontent.com/-w...Sarutare13.jpg
Bucura-te Taina, care te-nfioara, Ca-l nasti pe Domnul si esti tot fecioara. Multumim Maicuta, ca ne-ai daruit, Intr-un feciorie, Pruncul Prea Slavit. Te rugam ajuta, Maica celor vrednici, Care sunt la suflet, buni si feciorelnici. Bucura-te Maica, ce ne-ai parasit, Neamul ce te cheama, cand ai adormit. Multumim Maicuta, caci de la mutare, Grija pentru lume, e mereu mai mare. Te rugam fierbinte, sa nu parasesti, Pe cei ce te cheama, neamul cel iubesti. Bucura-te Crinul, care s-a aflat, Cel mai alb din lume si cel mai curat. Multumim din suflet, ca ajuti Marie, Celor ce-ti urmeaza, tie-n curatire. Te rugam Maicuta, ca pe fiecare, In a ta gradina, sa ne faci o floare. Bucura-te Dorul, celor ce te cheama, Si-ntotdeauna, te cinstesc ca mama. Multumim Maicuta, noi ce stam in lume, Ca ne-auzi-ndata, cand strigam la tine. Te rugam fierbinte, sa ne scapi de rau, Caci noi suntem Maica, toti din neamul tau. Bucura-te Fiica, ce ai fost aleasa, De cerescul Tata, ca sa-I fii mireasa. Multumim Fecioara, Sfanta Imparateasa, C-ai primit vestirea, calma si sfioasa. Te rugam Maicuta, noi de pe pamant, Ca sa iei aminte, la al nostru gand. Bucura-te Mama, ca cerescul Har, A zidit in tine, duhului altar. Multumim Maicuta, ca simtim mereu, Mijlocirea Sfanta, catre Dumnezeu. Te rugam fierbinte, Maica si Fecioara, Pentru mantuire, fa-te noua scara. Bucura-te Maica, Domnului Hristos, Dumnezeul Vietii, Sfant si Prea Frumos. Multumim ca-n ceruri, Te avem ca mama, Si ajuti de-acolo, celor ce te cheama. Te rugam Maicuta, ca sa nu ne lasi, Pe noi care, suntem niste copilasi. Bucura-te Maica, Pururea Fecioara, Ce intreci in farmec, orice Primavara. Multumim Maicuta, caci nu ne lasi afara, Pe cei care-ti canta si te cheama iara. Te rugam fierbinte, din adancul firii, Sa sadesti la oameni, gandul mantuirii. Bucura-te Mirul, cel cu bun miros, Ce-ai primit mireasma, Pruncului Hristos. Multumim Maicuta, ca din mirul tau, Tu imparti acelor, ce-ti cer mereu. Te rugam fierbinte, sa neajuti pe noi, Ca sa nu dam cerul pe praf si noroi. Bucura-te Scara, care urci in graba, Lacrima din ochii, celor ce se roaga. Multumim Maicuta, multumim frumos, Ca ducu ruga noastra, Domnului Hristos. Te rugam fierbinte, ca sa-nalti la ceruri, Si de-acum inainte, ale noastre cereri. Bucura-te Doamna, care-ai fost aleasa, Pe pamant si-n ceruri, ca Imparateasa. Multumim Maicuta, ca din multe valuri, Ne-ai salvat cu ruga si ne-ai scos la mal. Te rugam fierbinte, ca sa faci fecioara, Ce e val ca valul, repede sa piara. Bucura-te zicem, Mama iubitoare, Ca lucrarii noastre, esti aparatoare. Multumim Maicuta, ca ne-ai aparat, De vrajmasii pe care, tu i-ai rusinat. Noi cu tine Maica, vrem mereu sa fim, Si acum si-n vecii, vecilor Amin!

Visarion Iugulescu

cristiboss56 10.08.2012 21:25:45

https://lh5.googleusercontent.com/-w...jutatoare1.jpg

Alesei dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu si Imparatesei celei ce ia in graba aminte la rugaciunile celor smeriti si revarsa rauri de vindecari asupra credinciosilor de la icoana sa cea Sfanta, aducem cantare de multumire!
Iara tu - Aparatoarea cea mult milostiva apleaca-te cu buna vointa catre glasurile noastre cele de lauda si din toate nevoile slobozeste-ne pe noi, cei ce strigam spre tine: Bucura-Te, prea buna si grabnic ajutatoare - ceea ce rugaciunile noastre toate spre bine le implinesti!

RUGACIUNE:

Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai nascut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatati celor ce cu credinta alearga catre Tine!
Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Tie prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintile noastre pe care le aducem Tie, Grabnica ajutatoare, care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.
Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforati liniste, celor legati slobozire si pe toti mangaie, care sunt intristati de felurite necazuri!
Izabaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boale, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, si de orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!
Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat, ca fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicile bunatati prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru, caruia sa cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin!

cristiboss56 13.08.2012 21:36:45

https://lh4.googleusercontent.com/-3...i%2B%2Bpic.jpg

Veniți toți și toate, mici și mari, tineri și bătrâni, simpli și învățați, cu toții siliți-vă să împodobim praznicul Adormirii Maicii Domnului cu tot ce avem în sufletele noastre mai bun, mai sfânt, mai luminat.

glykys 13.08.2012 22:21:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 465133)
https://lh4.googleusercontent.com/-3...i%2B%2Bpic.jpg

Veniți toți și toate, mici și mari, tineri și bătrâni, simpli și învățați, cu toții siliți-vă să împodobim praznicul Adormirii Maicii Domnului cu tot ce avem în sufletele noastre mai bun, mai sfânt, mai luminat.

Asa sa ne ajute Domnul, Cristi!

ovidiu b. 14.08.2012 12:33:03

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la manastirea Hadambu

http://uploadimage.ro/images/32800879439399033523.jpg http://uploadimage.ro/images/17907782325992941658.jpg

glykys 14.08.2012 21:23:22

Imnul Adormirii Maicii Domnului

De la margini o Apostoli
La Ghetsimani v-adunati
Si al meu trup, zice Fecioara,
Cu cantari il ingropati.
Azi la Sine-n Cerul sfant
Va las Binecuvantarea
Si ma-nalt de pe pamant.
Doamne miluieste(de 3 ori).

Sus si jos se intocmeste
Sarbatoare-n jurul meu
Si cu cinste ma primeste
Fiul meu si Dumnezeu.
Monahi si crestini s-aduna
Formand cete crestinesti
Pe pamant si-n cer rasuna
Armonii Dumnezeiesti.

Sunteti tristi ca jale-n lume
Ce-I buni lasa-n urma lor
Dar rasuna scumpul nume
Printre veacuri cu sfant dor
Eu ma duc mijlocitoare
Ca o Maica sa va fiu.
Celor slabio ajutatoare
Langa dulcele Meu Fiu.

Primeste-ne dar Curata
Umilitele cereri
Si la noi cu mila cata
La necazuri si dureri.
Iar noi drept recunostinta
Veneram icoana Ta
Totdeauna cu credinta
Adormirea-Ti vom canta.

fallen 16.08.2012 15:26:48

Am impresia ca cel putin prima parte din acest imn l-a cantat doamna aceea in varsta de care va spuneam, chiar inainte sa inconjuram biserica, la prohodul Maicii Domnului.

fallen 16.08.2012 15:31:13

La noi in biserica are parintele in sfantul altar o icoana a Maicii Domnului alaptand, despre care se spune ca e facatoare de minuni. O scoate doar duminica seara la Paraclisul Maicii Domnului si a scos-o si la prohod. Dar se pare ca pana la urma toate icoanele Maicii Domnului sunt facatoare de minuni, atata timp cat ne rugam ei cu credinta.

cristiboss56 03.09.2012 19:41:04

https://lh5.googleusercontent.com/-9...spotcomMD5.jpg

Cântând nenumăratele tale milostiviri , îngenunchem înaintea ta și cu inimile pline de evlavie îți mulțumim Preacurată Fecioară , și ne rugăm ție , îți cântăm și slăvim numele tău și te rugăm stăruitor să nu ne alungi și să-ți întorci fața de la noi .Salvează-ne , ocrotește-ne și păzește-ne pe noi toți cei care am căzut în păcate , ajută-ne să trăim în pace , alungă răutatea din noi ca să urmăm calea cea dreaptă , pogoară mila în sufletele copiilor noștri , păstreză-ne în dreapta credință pentru ca să putem rosti întotdeauna rugăciunile noastre către tine , ceea ce ești mai presus decât cerurile și mai curată decât lumina soarelui.

https://lh6.googleusercontent.com/-U...24722213_n.jpg

O,Preacurată Fecioară Maica a lui Dumnezeu cel atotputernic , mijlocitoare și ocrotitoare a tuturor celor ce aleargă către tine!Privește de la înălțimea sfințeniei tale spre mine păcătosul care îngenunchez înaintea sfintei tale icoane , ce prezintă preacurat chipul tău, auzi rugăciunea mea cea fierbinte și du-o înaintea Fiului tău iubit , Domnul nostru Iisus Hristos .Imploră-L să-mi lumineze sufletul meu cel întunecat cu lumina milei sale divine și astfel să pot scăpa din orice nevoie , necaz sau suferință.Roagă- L să mă ajute să trăiesc în liniște și pace , și să-mi dăruiască sănătate sufletului și trupului iar inima mea să-și găsească liniștea.Roagă-L să mă învețe să fac mereu fapte bune , să șteargă din mintea mea amintirile prostești , învață-mă să respect toate poruncile Sale , pentru ca să scap de chinurile veșnice și să nu fiu oprit să intru în Împărăția Sa Cerească a lui Dumnezeu.
O, Preasfântă Maică a lui Dumnezeu !Tu care ești bucuria tuturor celor suferinzi ascultă-mă pe mine care sufăr!Tu care ești numită ,,Cea care alină supărările’’alină-mi necazurile mele !Tu Rug aprins , ocrotește lumea și salvează-ne pe toți , de săgețile arzătoare și vătămătoare ale dușmanilor!Tu, Salvatoarea celui piedut , nu mă lăsa să mă pierd în adâncul păcatelor mele!Căci după Dumnezeu tu ești întreaga mea speranță și ocrotire .În această viață te rog să fii apărătoarea mea și mediatoarea mea privitor la viața veșnică înaintea Fiului tău preaiubit , Domnul nostru Iisus hristos .Iar eu te voi respecta ,
Preasfântă Maică a lui Dumnezeu și preabinecuvântată Fecioară Maria până la sfârșitul vieții mele.Amin.

Lăudată să fii Preabuna Maică a Domnului Iisus Hristos;
Lăudată să fii Preacurată și Pururea Fecioară;
Lăudată să fii Preacinstită;
Lăudată să fii Preabinecuvântată;
Lăudată să fii Prealuminată;
Lăudată să fii Preastrălucită;
Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria!
Preamarită, PreaLăudată, și Preafrumoasă Fecioară Maria și Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Binecuvântată să fii, cu toți Cei din Sfântul Tău Sobor și de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor, care-L slăvesc pe Dumnezeu, întotdeauna acum și pururea și-n vecii vecilor Amin!

cristiboss56 05.09.2012 21:50:17

Maica Domnului - parintele Arsenie Boca!

https://lh5.googleusercontent.com/-M...senie-Boca.jpg

Iubirea de mama intoarce asprimea dreptatii lui Dumnezeu din nou in iubire.
Moise se ruga stramtorand pe Dumnezeu (Iesirea, cap. 32):
-Inceteaza ,Doamne, urgia Ta si potoleste -Ti mania si socoteste cu blandete gresalele poporului Tau. Adu-Ti aminte de robii Tai: Avraam, Isaac, si Iacov!
-Nu! a raspuns Dumnezeu. Lasa-ma sa-i zdrobesc caci cu urgie M-am maniat asupra lor si vreau sa-i prapadesc!
-Daca nu-i ierti, sterge-ma si pe mine din cartea Vietii!
Si a incetat urgia lui Dumnezeu si pentru rugaciunea lui Moise i-a iertat pe ei.
Cine-i Moise, si cine-i Maica Domnului?
Cand te-a lepadat Dumnezeu si nici Sfintii nu se mai roaga pentru tine, a mai ramas cineva care nu te-a parasit: e Maica Domnului, iar Maica Domnului e ascultata.

https://lh6.googleusercontent.com/-Z...u-pruncul1.jpg

Stapana de Dumnezeu Nascatoare, imparateasa cerului si a pamantului, cinstea si slava crestinilor, ceea ce esti mai inalta decat cerurile si mai curata decat soarele, Fecioara prealaudata, nadejdea celor pacatosi si linistea celor loviti de valurile vietii, cauta asupra poporului tau, vezi mostenirea ta, nu ne lasa pe noi, pacatosii, ci ne pazeste si ne scapa de viclesugurile diavolului, ca ne-au impresurat intristarile, nevoile si rautatile. Da-ne mana de ajutor, Fecioara, ca pierim. Indura-te de noi, ca pe tine te avem ajutatoare si la tine nadajduim sa-L imblanzesti pe Fiul tau cu rugaciunile tale preaputernice si nebiruite, ca sa-Si intoarca spre noi mila Sa cea bogata. Si pe toti sa ne invredniceasca a ne pastra viata cinstita si fara de prihana, pentru ca noi cu o gura si cu o inima pe El pururea sa-L marim, iar tie sa-ti zicem: „Bucura-te, ceea ce esti plina de har,
Domnul este cu tine!“.AMIN!

ovidiu b. 05.09.2012 22:53:13

Frate Cristi, când timpul îți îngăduie, să mergi să vezi această pictură în Biserica Sf Elefterie din București. Detaliile din pictură nu au fost observate timp de 60 ani. Doar de câțiva ani, aproximativ 2007, s-au observat detaliile din pictură.

cristiboss56 06.09.2012 23:12:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469174)
Frate Cristi, când timpul îți îngăduie, să mergi să vezi această pictură în Biserica Sf Elefterie din București. Detaliile din pictură nu au fost observate timp de 60 ani. Doar de câțiva ani, aproximativ 2007, s-au observat detaliile din pictură.

Mulțumesc dragă Ovidiu ! Sper să putem organiza chiar o mică întâlnire cu forumiști la Biserica Elefterie . După câte știu se poate ajunge cu Metroul la stația Eroilor , iar zona este foarte frumoasă și în zonă mai sunt în apropiere două biserici foarte vechi , și un părculeț tocmai bun de întâlniri și discuții. Doamne ajută !+

cristiboss56 07.09.2012 19:50:50

https://lh5.googleusercontent.com/-_...omnului-02.jpg

Nașterea Ta a strălucit bucurie celor ținuți în legătura întristării, Și până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naște rămânând Fecioară curată, Și pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit și Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre și șterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârșirile noastre și așterne vălul uitării peste nedreptățile noastre. Corabie a milostivirii Te știm, Care porți pe Cei încărcați de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciți, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor ești, înconjurată de trâmbițele biruinței, adică de Sfinții Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiești. Întărește și cetatea inimii noastre, apărându-o de săgețile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Pe noi, cei căzuți pe cale din pricina împiedicării de pietrele patimilor ne ridică, Preabinecuvântată, ușurând drumul nostru prin adăparea din dulceața cuvintelor dumnezeiești. Potopul patimilor tulbură neîncetat mintea noastră, nelăsându-ne a vedea întru limpezime voia cea dumnezeiască. Pentru aceasta, Te rugăm să oprești valurile ispitelor și să ne îndreptezi pe noi spre limanul cunoștinței de Dumnezeu. Eva prin gustarea din pomul neascultării, s-a făcut fiică a morții, trăgând în groapa iadului tot neamul omenesc. Dar Tu, Te-ai făcut prin curăția Ta Maică Celui Ce a ridicat blestemul nostru, deci scoate-ne și pe noi din osânda în care am căzut prin neîmplinirea poruncilor dumnezeiești. Icoană a Bisericii ești, arătând gândului nostru măsura desăvârșirii, deci clintește și inima noastră împietrită spre lucrarea la zidirea sufletului nostru cu pietrele virtuților dumnezeiești. Pe noi, cei ce zăcem în pământul patimilor, pustiiți de viforul multor ispite, ne pomenește la tronul Celui Preaînalt, ca să ne răsară nouă lumina mântuirii. Și Însăți ne învață a lăuda pe Tatăl Atotțiitorul, pe Fiul Său Cel Binecuvântat și pe Duhul Cel iubitor de oameni, Treimea Cea De o Ființă și Nedespărțită, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 07.09.2012 22:15:56

O, Preasfântă, Preacurată și preanevinovată dumnezeiască Pruncă și Fecioară Maria, care te-ai născut din părinți drepți și fără prihană, spre bucuria și mântuirea a toată lumea. O, Preasfântă Fecioară, floarea firii omenești, preafrumoasă și preaînțeleaptă, care din tulpină uscată și neroditoare ai răsărit și care, prin a ta naștere, întristarea prea fericiților tăi părinți și a toată lumea o ai risipit; nu ne lăsa pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care întru întristări și scârbe ne aflăm din cauza păcatelor noastre. O, roadă preasfințită a rugăciunii și a înfrânării, ascultă rugăciunea neputincioșilor robilor tăi și cu darul preasfintelor tale rugăciuni, ajută-ne nouă și ne învață a ne ruga lui Dumnezeu din inimă, fără de răspândire și fără de formă. Pe tine, chemarea lui Adam celui căzut, te rugăm să mijlocești pentru noi către Dumnezeu ca să ne cheme cu darul Său, la adevărata pocăință. Pe tine, Maica bucuriei, te rugăm, veselește cu darul tău sufletele noastre cele mâhnite și cuprinse de întristare. Tu, Maica luminii, mijlocește la Preabunul Dumnezeu pentru luminarea minților și a inimilor noastre. Tu, raiule cuvântător, ajută-ne cu darul rugăciunilor tale, să ne curățim de întinăciunea păcatelor noastre ca să ajungem la dumnezeiescul rai. Tu, palatul cel însuflețit al Cuvântului, ajută-ne nouă să vedem palatul Noului Sion, cel din ceruri. Tu, Mireasa cea Preasfântă și cu totul fără de prihană a lui Dumnezeu, ajută-ne ca să vedem și noi, cei neputincioși, Ierusalimul cel ceresc, pe Mireasa Mielului și Maica celor întâi născuți. Tu, căruța luminii, du-ne pe noi la lumina bucuriei care de-a pururea este strălucitoare celor drepți și sfinți, pentru împărăția lui Dumnezeu. Tu, norul cel în chipul porfirei cu raze de aur, umbrește-ne pe noi de acea fierbințeală a poftelor trupești și de aprinderea mâniei și a iuțimii.
Pe tine, ceea ce ești starea fulgerului dumnezeirii și raza cea strălucită a Soarelui celui de gând, te rugăm, luminează-ne cu darul tău ca să nu uităm că și noi suntem biserici ale lui Dumnezeu și să nu întristăm cu păcatele noastre Duhul lui Dumnezeu care locuiește în noi. Tu, noian al darurilor celor duhovnicești, ajută-ne să dobândim și noi nevrednicii, darul lui Dumnezeu în veacul de acum și în cel viitor. Tu, sălaș al Duhului Sfânt, mijlocește cu darul tău la Dumnezeu, ca inimă curată să zidească în noi și cu duh drept să înnoiască cele dinlăuntru ale noastre. Pe tine, Maica îndurării și a mângâierii, te rugăm cu adâncă umilință a inimii, să stai lângă noi în ceasul cel mai de pe urmă al vieții noastre ca să ne ajuți și să ne mângâi sufletele în vremea despărțirii de acest trup stricăcios și de veacul acesta trecător. Pe tine, porumbiță înțelegătoare cu aripi de aur și cu străluciri de fulger, te rugăm din toată inima să călătorești cu noi până ce vom trece toate vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului și toată puterea întunericului celui de sub cer. Pe tine, ușa vieții, a luminii și a bucuriei, te rugăm să ne ajuți să intrăm pe porțile cele sfinte ale împărăției cerurilor și să ajungem, cu darul prea sfintelor și prea puternicelor tale rugăciuni, la lumina veseliei celei neasemănate și neapropiate.
Pe tine, Împărăteasa cerului și a pământului, care pururea stai de-a dreapta Sfintei Treimi și care ai născut pe Ziditorul Serafimilor și i-ai întrecut întru cinstire pe Heruvimi, te rugăm, noi păcătoșii și nevredniciii robii tăi, să stai aproape de sufletele noastre în ziua cea mare și înfricoșătoare a Judecății de apoi și să îmblânzești mânia cea sfântă și dreaptă a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ca să miluiască și să mântuiască sufletele noastre. Amin!

https://lh3.googleusercontent.com/-0...rei-ierahi.jpg

glykys 07.09.2012 22:48:29

Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile si presiunile care mi se fac aici" http://www.fericiticeiprigoniti.net/...pdf_button.png http://www.fericiticeiprigoniti.net/...rintButton.png http://www.fericiticeiprigoniti.net/...mailButton.png Viața duhovnicească din închisori - Minuni Autor: Pr. Sofian Boghiu http://www.fericiticeiprigoniti.net/...l-medalion.JPGSa va spun o mica istorioara de la inchisoare. Cineva a fost inchis si a stat 20 de ani in inchisoare, un tanar imbatranit in suferinte. Intr-o ancheta extraordinar de grea, i s-a terminat rabdarea si si-a pus in gand sa gaseasca un mijloc ca sa-si curme viata. Si-a adus aminte insa, ca in tinerete, cand era liber, bunica ii spunea : "Cand ai un necaz mare, sa te rogi Maicii Domnului !".
Si-a adus aminte de acest lucru, si spunea el:
"Catre Mantuitorul n-aveam curajul sa ma rog - pentru ca a avut si el greselile lui - dar catre Maica Domnului, care a fost si ea pamanteana ca si noi, m-am rugat !" Scurt.
O rugaciune la disperare: "Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile si presiunile care mi se fac aici! Ajuta-ma!" Se ruga in celula. Si peste cateva clipe vede intrand prin usa inalta a celulei o faptura in alb cu un Prunc in brate: "M-ai chemat ! Am sa te ajut. Fii in pace !" Si a plecat mai departe. Nu l-au mai chemat dupa aceea la ancheta. L-au mutat intr-un alt loc, la Polul Nord undeva, si toata viata lui de dupa aceea - ca a trait inca multi ani in inchisoare - a avut o viata foarte linistita in sufletul lui, desi suferintele din afara erau destul de grele din cand in cand. Maica Domnului l-a ajutat in momentul urmator dupa rugaciunea sa.

Aceasta intamplare o stiu de la cel care a patit-o. El mi-a spus-o. Si in inchisoare nu se minte ! In inchisoare spune fiecare ce are curat in inima lui. Mi-a spus bietul om ce a patit si cum i s-a rezolvat problema lui.

Asa face Maica Domnului cea "grabnic ajutatoare"! Insa rugaciunea sa fie facuta cu tot dorul, cu toata fiinta, cu toata puterea, cu toata increderea, chiar cand suntem la disperare. Si rugaciunea se implineste in momentul urmator. Nu trebuie timp si rugaciuni prea lungi, uneori. Cateodata, insa, avem nevoie de rugaciuni lungi, ca sa ne potolim noi, sa ne adunam noi, sa ne concentram catre Dumnezeu. Alteori, in momente ca acestea foarte grele, pe loc iti raspunde.
(Pr. Sofian Boghiu)

http://www.fericiticeiprigoniti.net/...mi-se-fac-aici

myself00 08.09.2012 17:19:37

Acatistul Maicii Domnului de Laudă sfântă!

Care se citește simultan cu cel al nașterii pe data de 8 septembrie.

Condac 1
Slăvit și Lăudat să fie Domnul Dumnezeu, lăudate să fie Puterile
Cerești și Îngerești și lăudați să fie Toți Sfinții, iar Ție, Maicii Domnului Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu și Mântuitorul Nostru, Îți spunem: Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria!
Icos 1
Lauda lăudătorului este de lăudat, că și Tu, Preacurată, ai fost și ești o lăudătoare smerită a Divinității. Acum fiind Preamărită în Sfânta Împărăție Cerească, Îți cântăm cu cinstire creștinească așa:
Lăudată să fii Preabună Maică a Domnului Iisus Hristos! Lăudată să fii Preacurată și Pururea Fecioară!
Lăudată să fii Preacinstită!
Lăudată să fii Preabinecuvântată Născătoare de Dumnezeu! Lăudată să fii Prealuminată!
Lăudată să fii Preamărită!
Condac 2
Maică și Fecioară ești, dar fecioria a fost împletită cu grija de Maică pentru Preaminunatul Tău Fiu
Iisus Hristos, iar noi creștinii Îți cântăm cu drag: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 2
Mulțimea lăudătorilor și a binecuvântătorilor Tăi o știe Domnul Iisus, dar toți cei care Te laudă și Te preamăresc spun așa:
Lăudată să fii de toți creștinii! Lăudată să fii de toți cuvioșii!
Lăudată să fii de toate cuvioasele! Lăudată să fii de toți feciorii!
Lăudată să fii de toate fecioarele! Lăudată să fii de mamele cu prunci!
Condac 3
Participând la lupta spirituală dintre Bine și rău, întotdeauna ești de partea Binelui, Preacurată Fecioară, împreună cu toți cei care Îi cântă Domnului: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 3
Puterea creștinătății poate spori și prin ajutorul Tău, Preasfântă Fecioară Maria, cât și prin ajutorul dat de Sfintele Personalități Cerești și Divine, iar noi lăudându-Te Îți spunem cu drag așa:
Lăudată să fii alături de Fiul Tău!
Lăudată să fii, că Domnul Savaot Te iubește! Lăudată să fii, că Sfinții Arhangheli bine Îți vestesc!
Lăudată să fii de Sfinții Heruvimi!
Lăudată să fii de Sfinții Serafimi!
Lăudată să fii de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor!
Condac 4
Pruncii din toată lumea Te laudă, Preacurată Fecioară, că ei nevinovați fiind, cuvinte frumoase spun despre Tine, și-L slăvesc pe Dumnezeu cântându-I cu dragoste: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 4
Toți cei care merg la școală sau învață despre Tine câte ceva, au mult respect și multă evlavie către sfânta Ta Personalitate, Preaminunată Fecioară, și cu credință spun așa:
Lăudată să fii de toți copiii lumii!
Lăudată să fii de cei nevinovați! Lăudată să fii de cei binecuvântați! Lăudată să fii de cei care se smeresc! Lăudată să fii de cei care Te binevestesc! Lăudată să fii în Ceruri și pe Pământ!
Condac 5
Toți cei pe care i-ai ajutat de-a lungul vremurilor, Ți-au adus lauda și mulțumirea cuvenită, așa cum trebuie să I se aducă unei Înalte Personalități Cerești, iar noi, fiind mici și neînsemnați, smerindu-ne Îți cântăm
acum: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 5
Binecuvântații, cinstiții și smeriții, precum și cei care Te-au văzut în vedenie sau în realitate, au rămas uimiți de frumusețea și de strălucirea Ta cea sfântă și mulțumindu-Ți cu toții, spun așa:
Lăudată să fii de cei pe care i-ai ajutat!
Lăudată să fii de cei pe care i-ai binecuvântat! Lăudată să fii de cei pe care i-ai vindecat! Lăudată să fii de cei pe care i-ai luminat! Lăudată să fii de cei pe care de rău i-ai scăpat! Lăudată să fii de al nostru neam binecuvântat! Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria!
Condac 6
Cei care nu au pe nimeni pe lume Ți se roagă, Preasfântă Fecioară, să le dai câte un mic ajutor, iar cei care sunt în puterea vârstei mai bine Te-ar lăuda cântând din toată inima: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 6
Tineri și bătrâni, săraci și bogați, știutori și neștiutori de carte, Te pot lăuda în gând, în faptă și în cuvânt, iar noi cu smerenie spunem creștinește așa:
Lăudată să fii de cei care nu au pe nimeni în lume! Lăudată să fii de toți pustnicii!
Lăudată să fii de toți călugării! Lăudată să fii de toți ierarhii!
Lăudată să fii de toți patriarhii! Lăudată să fii întotdeauna!
Condac 7
Toate laudele aduse Ție sunt scrise de Marile Personalități Cerești din Sfântul Tău Sobor, pe care alături de Tine le lăudăm și cu evlavie Îi înălțăm Domnului cântare sfântă: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Frumusețea laudei sfinte se vede în Ceruri. Gândurile noastre sunt văzute de toți Cei din Sfânta

Împărăție a Cerurilor și de aceea smerindu-ne cu toții, cu iubire să-I spunem Maicii Sfinte așa: Lăudată să fii de toate Personalitățile Cerești!
Lăudată să fii de toți binecuvântătorii! Lăudată să fii de cei care Te iubesc!
Lăudată să fii de cei înțelepți! Lăudată să fii de cei deștepți!
Lăudată să fii de cei învățați!
Condac 8
Proorocii Te-au vestit, Apostolii Te-au ocrotit, Domnul Iisus Te-a preamărit, Dumnezeu Te-a binecuvântat, iar noi Te lăudăm cântând: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 8
Cântarea cântărilor dacă vom scrie despre Tine, Preacurată Fecioară, tot nu ne ajung cuvintele pentru a Te lăuda așa cum se cuvine. De aceea, să-i lăsăm pe cei din Ceruri să Te laude cu măiestrie cerească, iar noi după putință, să spunem așa:
Lăudată ai fost și ești de toți Proorocii! Lăudată ai fost și ești de toți Apostolii!
Lăudată și Preamărită ești de Fiul Tău!
Lăudată și Binecuvântată ești de Dumnezeu! Lăudată și Preacinstită ești de toate Puterile Cerești! Lăudată și Fericită ești de Oștile Cerești!
Condac 9
Nu toți cei care își zic creștini Te laudă pe Tine, Preaminunată Fecioară, dar toți cei care nu se pricep să spună un cuvânt de laudă la adresa Ta, bine este pentru ei să tacă și să-i lase pe cei care cu râvnă Îi cântă
Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 9
Sunt duhuri care nu vor să Te laude Preasfântă Fecioară, ci mai degrabă își fac de lucru, împletind minciuna cu amăgirea și viclenia cu răutatea. Domnul Savaot și cei din Ceruri văd toate acestea. Noi ne
gândim să-Ți aducem laudă sfântă și cinstire așa:
Lăudată să fii de-a lungul veacurilor! Lăudată să fii de toți pământenii! Lăudată să fii în mijlocul iernii! Lăudată să fii în zilele de vară! Lăudată să fii din zori până-n seară!
Lăudată să fii, că lauda-i sfântă comoară!
Condac 10
Celor care nu vor să Te laude mai bine le-ar sta lor să tacă, pentru că unii Te vorbesc de rău, dar nici ei nu știu de ce o fac. Iubind pe Dumnezeu, pe toți Sfinții împreună cu Sfintele Puteri Cerești, noi Te iubim Măicuță Sfântă și mulțumindu-Ți pentru toate Îți cântăm: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 10
Se vor bucura oare aceia care încă nu Te cunosc, Preacurată Maică, de lauda creștinească adusă Ție? Bine este nouă a zice în mod smerit: Ajută Doamne neputinței noastre! și din toată inima să spunem:
Lăudată să fii Prealuminată Maică! Lăudată să fii Ocrotitoare a noastră!
Lăudată să fii Împărăteasă Cerească! Lăudată să fii Preabună Protectoare!
Lăudată să fii Preafrumoasă Fecioară! Lăudată să fii Apărătoare a creștinilor!
Condac 11
Pe cei care au evlavie la Tine, Preasfântă Fecioară, îi aperi de năvălirea duhurilor rele. Raze de foc ceresc poți arunca peste năvălitori izgonindu-i, iar cei ocrotiți pot cânta liniștiți: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana, Sfinți și Sfinte din România, domnitori și rugători români, care au făcut de-a lungul veacurilor Sfinte: Biserici, Mănăstiri, Schituri, multe icoane și au scris cărți în cinstea Ta, s-au rugat cu multă dăruire la Tine, Maică Sfântă. Acum venind și rândul nostru, cu drag ne închinăm Ție, Măicuță iubită și mulțumindu-Ți pentru dragostea și pentru ajutorul Tău Îți spunem așa:

Lăudată să fii de toți românii! Lăudată să fii de toți creștinii! Lăudată să fii de toți pământenii! Lăudată să fii de cei care Te iubesc! Lăudată să fii de toți urmașii noștri! Lăudată să fii acum și întotdeauna!
Condac 12
Binecuvântând Țara Sfântă Ortodoxă România, i-ai binecuvântat pe toți cei care duc, cât și pe cei care în viitor vor duce o viață sfântă și curată, cântându-I cu bucurie Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
Icos 12
Alături de Domnul Iisus, i-ai binecuvântat pe românii iubitori de cele sfinte, dar și pe cei care au viață curată, sfântă și care împlinesc Cuvântul Lui Dumnezeu; și noi să spunem cu dragoste așa:
Lăudată și Preamărită să fii, Binecuvântătoarea noastră Cerească!
Lăudată și Preamărită să fii de cei care bine Te cuvântă! Lăudată și Preamărită să fii de cei care au viață curată! Lăudată și Preamărită să fii acolo unde românii trăiesc! Lăudată și Preamărită să fii în Țara noastră Sfântă! Lăudată și Preamărită să fii de tot poporul român! Lăudată să fii Preasfântă Fecioară Maria!
Condac 13 (de 3 ori) (apoi icos 1 și condac 1)
Preacurată, Preasfântă, Preabinecuvântată Fecioară, lăudată să fii întotdeauna de cei care cu dragoste Îi cântă Domnului Savaot: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

myself00 08.09.2012 17:20:25

Rugăciune către Maica Domnului - de laudă sfântă
Preacurată, Preasfântă Fecioară Maria și Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Lăudată și Preamărită să fii de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor! Lăudată și Preamărită să fii de toți Sfinții, pe care Tu cu iubire i-ai ajutat, i-ai îndrumat și i-ai binecuvântat! Lăudată și Preamărită să fii de toți cei spre care privești cu milă și cu iubire sfântă! Lăudată și Preamărită să fii de toți cei pe care i-ai vindecat și i-ai ajutat și care mii de mulțumiri Ți-au înălțat! Lăudată și Preamărită să fii întotdeauna, Maică Multmilostivă și Grabnic Ajutătoare! Lăudată și Preamărită să fii de cei din Sfântul Tău Sobor și de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor, care-L slăvesc pe Dumnezeu, întotdeauna acum și pururea și-n vecii vecilor! Maică Sfântă Te iubim și Îți mulțumim pentru tot ajutorul Tău Sfânt! Amin!

Ekaterina 08.09.2012 18:08:15

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

O, Preasfanta Stapana, Preacurata Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, Maica Domnului Dumnezeului meu Iisus Hristos, cad inaintea ta si ma rog tie, Maicii Imparatului, mai inainte indreptand catre tine aceasta nevrednica a mea rugaciune, pe care si primind-o Maica Imparatului Aceluia ce imparateste cerul si pamantul, o du la Imparatul imparatilor, Domnul tuturor, la Fiul si Dumnezeul tau, si cere mie iertare de toate pacatele mele. Vietii mele da-i indreptare si la sfarsitul meu trecere neingrozita de vrajmasii cei din vazduh; fii mie povatuitoare, sa-mi deschizi dumnezeiasca intrare a Imparatiei si acolo sa ma indulcesc de dulceata raiului si de veselia acelei cetati inalte, a Ierusalimului de sus cel preafrumos si de frumusetile lui cele nespuse; de stralucirea luminii Treimii celei cu trei straluciri si de dulcele glas al cantarilor ingeresti. Carei slave si bucurii ma fa mostean si partas cu toti sfintii, ca toate le poti ca Maica Imparatului celui atotputernic. Si acum, dar mai ales in acest ceas, ma auzi pe mine, cel ce stau inaintea ta, Stapana cu totul milostiva. (Fragment din Acatistul Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necajiti ).

Ekaterina 08.09.2012 18:15:53

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 469839)
Rugăciune către Maica Domnului - de laudă sfântă
Preacurată, Preasfântă Fecioară Maria și Maica Domnului nostru Iisus Hristos, Lăudată și Preamărită să fii de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor! Lăudată și Preamărită să fii de toți Sfinții, pe care Tu cu iubire i-ai ajutat, i-ai îndrumat și i-ai binecuvântat! Lăudată și Preamărită să fii de toți cei spre care privești cu milă și cu iubire sfântă! Lăudată și Preamărită să fii de toți cei pe care i-ai vindecat și i-ai ajutat și care mii de mulțumiri Ți-au înălțat! Lăudată și Preamărită să fii întotdeauna, Maică Multmilostivă și Grabnic Ajutătoare! Lăudată și Preamărită să fii de cei din Sfântul Tău Sobor și de toți Cei din Sfânta Împărăție a Cerurilor, care-L slăvesc pe Dumnezeu, întotdeauna acum și pururea și-n vecii vecilor! Maică Sfântă Te iubim și Îți mulțumim pentru tot ajutorul Tău Sfânt! Amin!

Nu am mai intalnit aceasta rugaciune pana acum, unde ai gasit-o? Mi-am cumparat de la o manastire o carticica numita Buchet de Acatiste catre Maica Domnului ce cuprinde mai multe Acatiste in cinstea Maicii Domnului, dar pe aceasta nu am vazut-o printre ele.

myself00 08.09.2012 18:51:18

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 469847)
Nu am mai intalnit aceasta rugaciune pana acum, unde ai gasit-o?

http://ro.scribd.com/doc/17578260/Rugaciuni-catre-Maica-Domnului-22500-351 :5:

cristiboss56 08.09.2012 22:33:19

Preasfântă, Preaminunată Fecioară Maria, Care ai devenit Maica Dumnezeului nostru, Domnul Iisus Hristos și ne-ai fost dată și nouă ca Mamă Sfântă, Te rugăm ajută poporul nostru și pe toți cei care Te laudă și Te preacinstesc! Deschide-ne inimile și pune în ele iubirea sfântă pentru Dumnezeu, pentru toți Cei din Sfânta Împărăție Cerească și pentru aproapele nostru și înmulțește această iubire!
Ajută-ne Măicuță Sfântă să topim gheața din inimile noastre!
Ajută-ne să sfărâmăm împietrirea inimilor noastre, ca din ele să se reverse nesfârșit, necontenit, necondiționat iubirea pentru Dumnezeu! Dăruiește-le celor dragi nouă și celor care au mai multă nevoie, toată iubirea sfântă după care tânjește sufletul dornic de Dumnezeu! Luminează-ne și ajută-ne ca tot ce facem să fie din dragoste pentru Dumnezeu și pentru semenii noștri! Ajută-ne, Te rugăm, să ne mântuim sufletele! Vino în inimile noastre, Măicuță mult iubitoare, să se înmulțească acolo iubirea sfântă și să ne rugăm cu inimile înfierbântate de dragostea Ta! Te iubim, Te preamărim și Îți mulțumim Maică Sfântă pentru mijlocirea Ta la Dumnezeu, pentru toate milele Tale și pentru tot ajutorul Tău sfânt! Amin.

Ekaterina 09.09.2012 00:37:51

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 469848)

Multumesc myself pentru raspuns. Nu m-am lamurit insa pe deplin, deoarece nu am aflat mai multe despre aceasta carte (in sensul ca nu se stie cine a alcatuit aceste rugaciuni cuprinse in ea, la ce Editura a aparut, cu a cui binecuvantare, daca este ortodoxa, etc) insa am vazut ca se gasesc in ea si doua "rugaciuni" cu semn de intrebare, "Visul si Braul Maicii Domnului".

glykys 09.09.2012 19:44:53

Bucuria nașterii Preasfintei Fecioare Maria a bătut astăzi și la ușile noastre, a răzbit în inimile noastre și ne-a îndemnat să ne adunăm în sfintele biserici, pentru ca împreună să ne bucurăm duhovnicește, să ne rugăm, să cântăm și să cerem ajutorul Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoare, cinstind nașterea ei cu tot ce avem în noi mai curat, mai bun, mai ales. Așa ne-au crescut și învățat părinții noștri, așa ne-au deprins strămoșii noștri, așa ne-au poruncit să facem toți sfinții Bisericii noastre.
Nu este sfânt care să nu fi adus măcar un cuvânt de laudă Maicii Domnului, aceleia prin care a venit mântuirea a toată lumea. Pe ea au cinstit-o îngerii din cer și oamenii de pe pământ. De ea au vestit proorocii. Pentru ea a grăit Fiul lui Dumnezeu. Pe ea au lăudat-o Sfinții Apostoli. Numele ei l-au pomenit adesea mucenicii în lanțuri, cuvioșii în pustietăți, mamele la căpătâiul copiilor, fecioarele în focul rugăciunii, bătrânii în ceasul sfârșitului, bolnavii în văpaia durerilor, orfanii în vremea ispitelor, văduvele în sărăcia lor, sărmanii în lipsa lor, călătorii în primejdii, copiii în primii lor ani de viață.
Pe Maica Domnului o cinstesc deopotrivă și puterile de sus și creștinii de jos, cetele îngerești și neamul omenesc, serafimii din cer și călugării de pe pământ, tronurile cerești și domniile pământești, heruvimii și arhanghelii, îngerii și sfinții, creștinii de peste tot dimpreună cu toată suflarea.Se cuvine dar ca și noi să lăudăm pe Născătoarea de Dumnezeu pogorându-ne cu mintea în micul Nazaret, acolo unde a răsărit prima bucurie în lume prin nașterea Fecioarei Maria.
Veniți deci, iubitorilor de praznic, să vedem ce lucru minunat s-a petrecut astăzi în casa lui Ioachim. Veniți, maicilor iubitoare de copii, să vedem pe cine ține în brațe Ana. Veniți, mireselor gătite cu podoabe omenești, să vedem ce Mireasă fără de bărbat Iisus Hristos Și-a pregătit. Veniți, aleselor fecioare, să vedem ce Fecioară neîntinată astăzi în lume s-a născut.
Veniți cu toții, frați creștini, să vedem de cine vorbește Isaia, de cine se veselește David, pe cine laudă arhanghelul Gavriil, pe cine prăznuiește acum Biserica Domnului. Veniți să vedem pe cine a născut la bătrânețe Ana cea stearpă, de ce se bucură așa de mult bătrânul Ioachim, de ce zâmbesc păcătoșii în iad, pentru ce saltă sfinții în cer, de ce nu mai oftează Eva, de ce tace săracul Adam. Veniți să vedem de ce se bucură astăzi toată creștinătatea, de ce sună așa frumos clopotele, de ce se împodobesc astăzi sfintele biserici cu atâtea flori și cântări de laudă.
Veniți, sfinților, să lăudăm astăzi pe cea mai aleasă dintre sfinți. Veniți, îngerilor, să cinstim acum pe cea mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii. Veniți, sfinților apostoli, să preamărim pe aceea care mai înainte de voi pe Hristos L-a propovăduit. Veniți, mironosițelor femei, să prăznuim pe aceea care mai înainte decât voi a suspinat lângă crucea lui Iisus. Veniți, maicilor, ca pe Maica vieții noastre într-un glas să o lăudăm. Veniți, fecioarelor, ca pe Fecioară cu cântări de bucurie să o preamărim. Veniți, pruncilor, ca pe Prunca Maria cu făclii s-o întâmpinăm. Veniți, pustnicilor; veniți, călătorilor; veniți, bolnavilor; veniți, muritorilor, ca pe apărătoarea și mijlocitoarea noastră astăzi să o aflăm și împreună să o lăudăm. Veniți, frați creștini de pretutindeni, să întindem acum măreț ospăț de bucurie în casa lui David, căci astăzi s-a născut nădejdea mântuirii noastre. Astăzi s-a arătat în lume lăcașul Fiului lui Dumnezeu. Astăzi s-a apropiat plinirea vremii, astăzi s-a înălțat muntele cel netăiat, astăzi s-a zidit cămara cea neumblată, astăzi s-a arătat cortul cel ceresc.
http://cristiboss56.blogratuit.ro/

IOLANDA 12.09.2012 16:13:00

Preasfanta Fecioara,Floare a smereniei,bunatatii si a dragostei curate, Sfesnic stralucitor si plin de har,primeste putina noastra rugaciune si nu ne rusina in cererile noastre.
Stim ca nu avem Fericirea inimii curate,pentru a-L vedea pe DUMNEZEU ,si nici Fericirea celor smeriti, pentru a fi mangaiati de harul necreat.
De asemenea, nici de celelalte Fericiri, propovaduite de Fiul Tau, nu ne-am apropiat.Nefericiti si zbuciumati,singuri vinovati de nefericirea noastra, strigam catre Tine, Maica si Invatatoare a noastra, ca sa ne ajuti sa urcam pe cele noua trepte ale Fericirilor, catre Fiul Tau Dumnezeiesc, de care nu vrem sa ne lipsim nici acum si nici in vecii cei fara de timp.
Primeste aceasta zdrobire a inimii noastre salbaticite si cere pentru noi mila cereasca si puterea de a ne recunoaste si spovedi cu sinceritate pacatele cele de voie si pe cele fara de voie,ca sa ne putem impartasi cu Sfintele Taine,cele daruite noua spre viata vesnica.
N u ne uita ,Maica a crestinilor ,Maica noastra,bucuria noastra ,in intristari si sprijinitoarea noastra in necazuri si da-ne curajul marturisirii dreptei-credinte prin fapte bune, in toate zilele vietii noastre .AMIN.

cristiboss56 14.09.2012 20:41:03

Rugăciunea de vineri, a doua, către Prealăudata Născătoare de Dumnezeu, una dintre cele mai frumoase și de folos alcătuita și recomandata de Sfântul Antim Ivireanul!

https://lh4.googleusercontent.com/-8...hastria001.jpg

„Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, nădejdea mea, Tu cunoști cugetele mele și faptele mele și slăbiciunea smeritei mele făpturi și ție îți pun înainte sufletul meu cel întinat cu multe păcate. Tu, Stăpână, vezi murdăria rănilor nevrednicului meu suflet. Tu, însă dăruiește-mi vindecare, punând asupra mea picătura dragostei de oameni. Ascultă-mă, Preacurată, și fă-L binevoitor pentru mine pe Fiul tău și Dumnezeu, Cel care va spune înaintea îngerilor și a oamenilor cugetele mele și faptele mele cele viclene. Să te primească pe tine, Iubitorul de oameni, ca pe o Maică, pentru ca să mijlocești pentru tot sufletul păcătos și deznădăjduit, ca ceea ce ești izbăvirea și mijlocitoarea păcătoșilor!
Miluiește-mă pe mine, cel afundat în adâncul păcatelor, care îndrăznesc la mila ta și la ocrotirea ta cea iubitoare de oameni, care îți aduc suspin din inima mea zdrobită. Nu înceta, Stăpână, să mijlocești pentru mine, cel smerit și nevrednic pentru ca prin ajutorul tău să mă învrednicesc de iertarea multelor și grelelor mele păcate. Că tu ești nădejdea celor deznădăjduiți, ajutorul celor neajutorați, scăparea celor ce aleargă la tine și pe tine te laudă toată făptura în veci. Amin”.

simona_toader68 14.09.2012 21:16:23

Cuprins sunt din toate părțile de ispite, de necazuri și de rele… Din afară, lumea mă amăgește, din lăuntru, vrăjmașul mă ispitește. Către cine voi alerga? Cine mă va milui? Către cine voi scăpa, cui mă voi ruga și ce ajutor voi cere?
Inima mi se zdrobește, cugetul mi se întunecă… Ah, relelor! Deșteaptă-te, ticăloase suflete și strigă și roagă pe Maica Lui Dumnezeu și-i zi Ei: Stăpână, nu mă lăsa să pier! Nu mă lăsa sa fiu batjocura ispitelor! Scapă-mă de toate necazurile!
Că Tu esti ajutătoarea creștinilor deci și scăparea mea!

cristiboss56 23.09.2012 22:23:15

https://lh5.googleusercontent.com/-d...ta_Provata.jpg

O, Fecioară Preamărită, înfrumusețarea prodromiților și lauda închinătorilor, tu i-ai spus Sfântului Petru Athonitul că „Muntele Athosului l-am ales, din toate părțile pământului, și am hotărât să îl afierosesc spre a fi îndestulată locuință monahilor și pustnicilor”, și în acest munte ai voit a aduce icoana ta. O, împăcare a noastră cu Dumnezeu, care ne-ai dăruit noul praznic de minuni izvorâtor al icoanei tale, nimeni n-a pierit din cei ce aveau spre tine nădejdea bunei credințe. Tu, care împletești cununi după vrednicie celor ce te laudă și dăruiești cererile tuturor celor ce te cinstesc după cuviință, din negura patimilor mântuiește-ne, curățind necurăția noastră.
Neadormita noastră păzitoare, care degrabă îi întâmpini pe cei ce te cheamă, dat-ai robilor tăi chipul feței tale cel preacinstit și cu totul luminos, pe care îl sărutăm mulțumind, și cu dragoste și credință închinându-i-ne. Arată-ți milele tale, Născătoare de Dumnezeu, primind cererile de folos ale robilor tăi. Depărtează de la noi norul patimilor și al ispitelor, izbăvește-ne de toată vătămarea trupească și sufletească și fii mijlocitoare a mântuirii noastre. Ajută-i pe cei ce cu dragoste se închină chipului tău nefăcut de mână omenească, ca să cinstească înfricoșatele minuni, semnele mai presus de fire ale icoanei tale.
O, pavăză tare a clerului bisericesc și sprijin al celor din cinul monahicesc, miluiește și mântuiește cu rugăciunile tale pe ortodocșii arhierei, preoți și diaconi, pe toți monahii și pe tot poporul dreptcredincios care ți se închină. Ocrotește obștea Părinților prodromiți și pe toți închinătorii care aleargă la icoana ta făcătoare de minuni. Caută spre noi cu milostivirea ta și cu rugăciunea ta învrednicește-i pe toți creștinii să viețuiască cu Christos și în locașurile cerești să se desfăteze. Cercetează-ne, Maică iubitoare de fii, pe noi, robii tăi, cu darul tău și dăruiește celor neputincioși tămăduire și sănătate desăvârșită, liniște celor înviforați și mântuire tuturor, în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 01.10.2012 18:05:32

https://lh3.googleusercontent.com/-V...tulMD1a250.jpg

„Împărate ceresc, primește pe omul care Te slăvește pe Tine și care cheamă în tot locul preasfânt numele Tău. Și acolo unde se face pomenirea numelui meu, pe acel loc îl sfințește și preamărește pe cei ce Te slăvesc. Iar rugăciunea celor ce cu dragoste mă cinstesc pe mine, Maica Ta, primește-o! Și din toate nevoile și răutățile scoate-i pe aceia!"
La 1 octombrie praznicul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, sărbătoare pe care însăși Preasfânta Fecioară a dorit să o descopere oamenilor, spre a le întări nădejdea de mântuire.
În orice zi a vieții noastre avem nevoie de Acoperământul ei ocrotitor, dar mai ales în ziua morții noastre, când se va despărți sufletul de trup. Acum și atunci să ne acopere Maica Domnului de duhurile cele rele din văzduh, ca și în ziua Înfricoșătoarei Judecăți, care va fi la sfârșitul lumii!

Sfânt veșmânt,
Pentru pământ
Acoperământ.
S-a întins
Și ne-a cuprins,
Cu mila ne-a nins.

cristiboss56 01.10.2012 21:12:57

TROPARUL SFANTULUI ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI +

cristiboss56 05.10.2012 22:26:48

Maica Domnului,frumoasa inimilor noastre!

https://lh3.googleusercontent.com/-_...-p-k/84155.jpg

Maica Domnului e Maica Bisericii, pentru că nimeni niciodată nu-L poate moșteni pe Hristos dacă nu-L naște tainic în suflet, așa cum L-a născut cu Trup Fecioara cereștii iubiri.
Maica Domnului este rai cuvântător, paradis mistic, care vorbește despre vocația supremă a omului de iubire veșnică.
Fecioara este Rugul cel aprins, în care materia se sfințește și se izbăvește pe vecie de stricăciune, arzând de dorul de Dumnezeu, dar nemistuindu-se de stricăciune.
Fecioara sfântă este izvor de iubire, pentru că plinește în sine toată iubirea plânsă a omului dezbrăcat de har și tot dorul lui Dumnezeu de unirea cu noi.

" O, Preasfanta si Preacurata Maica Domnului, tu, zorii si leaganul mantuirii noastre, chipul nostru de smerenie si ascultare, ocrotitoarea si mijlocitoarea noastra inaintea tronului lui Dumnezeu, roaga-te neincetat pentru noi, dimpreuna cu sfintii Apostoli! "
" Cu putere de sus ma intareste Stapana preabuna, pe mine robul tau care sunt neputincios sufleteste si trupeste si ma invredniceste de cercetarea si de purtarea ta de grija, alungand negura mahnirii si a intristarii de care sunt cuprins, ca prin tine, fiind mantuit, pururea sa cant lui Dumnezeu: Aliluia! "
Rugacinea Sfantului Nicolae Velimirovici

cristiboss56 16.10.2012 20:05:32

https://lh3.googleusercontent.com/-e...k/Znamenie.jpg

O, Preasfântă și Preabine-cuvântată Maică a Preadulcelui nostru Domn Iisus Hristos! Cădem și ne închinăm Ție înaintea sfintei Tale icoane făcătoare de minuni, amintindu-ne minunatul Tău semn al ocrotirii arătat marelui Novgorod în zilele năvălirii vrăjmașilor. Cu smerenie Te rugăm, Apărătoare Atotputernică a neamului nostru: așa precum în vechime părinților noștri ajutorul le-ai grăbit, așa acum și pe noi, cei neputincioși și păcătoși, de ocrotirea și buna îngrijirea Ta de Maică ne învrednicește. Mântuiește și păzește sub acoperământul milei Tale, Stăpână, toată Rusia, țara noastră, și oastea ei. Sfânta Biserică o întărește, orașul Tău și toată dreptmăritoare noastră țară și pre noi, pre toți, cei ce cădem către tine cu credință, cu dragoste și cu umilință cerând cu lacrimi ocrotirea Ta, miluiește-ne și ne păzește.
O, Preamilostivă Stăpână! Milostivește-te asupra noastră celor învăluiți de multe fărădelegi, ridică către Domnul Hristos mâinile Tale primitoare de Dumnezeu și mijlocește pentru noi înaintea bunătății Lui, cerând iertare păcatelor noastre, și viață binecinstită și pașnică, sfârșit creștinesc și răspuns bun la Strașnica Lui Judecată, ca, mântuiți cu atotputernicile Tale rugăciuni către Dânsul, să moștenim fericirea raiului și să cântăm cu toți sfinții preacinstitul și preaminunatul nume al întru tot lăudatei Treimi, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh și mila Ta cea bogată către noi în vecii vecilor. Amin.

"Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, neinteleasa si necuprinsa este taina cea infricosatoare ce s-a lucrat intru tine : ca pe Ccel necuprins zamislindu-L, L-ai nascut imbracat in trup, din preacinstitul tau sange. Pe Acela, curata, roaga-L, ca pe Fiul tau, sa mantuiasca pe toti cei ce-ti canta tie !

cristiboss56 20.10.2012 20:10:25

O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare! Cu frica, cu credinta si cu dragoste cazand inaintea sfintei tale icoane, te rugam: Nu intoarce fata ta de la noi, cei ce ne cucerim tie, Maica milostiva, roaga pe Fiul tau si Domnul Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, sa daruiasca pace tarii noastre. Sfanta Sa Biserica sa o pazeasca neclintita de necredinta, de eresuri si de dezbinare, caci nu avem alt ajutor, nici alta nadejde afara de tine, Nascatoare de Dumnezeu.
Tu esti Ajutatoarea si Aparatoarea cea atotputernica a neamului crestinesc. Izbaveste pe cei care se roaga tie de caderea in pacat, de asuprirea oamenilor rai, de toata nevoia si ispita, de tot necazul si de moartea cea naprasnica. Daruieste-ne noua duhul smereniei, inima infranta, curatia cugetelor, ca laudand cu multumire maretia ta sa ne invrednicim toti de Imparatia Cerurilor si acolo impreuna cu toti Sfintii sa preamarim Preacinstitul si de mare cuviinta Nume al Tatalui si al Fiului, si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin!

https://lh6.googleusercontent.com/-Y...Boctombrie.jpg

cristiboss56 21.10.2012 14:42:08

https://lh4.googleusercontent.com/-o...Portarita1.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-g...a1-310x430.jpg

Portarita este o icoana importanta pentru PROTECTIA CASEI. Locul ei intr-o casa este la intrare, preferabil deasupra tocului usii sau in zona holului, de asa natura incat sa fie vazuta mereu de oricine paseste pragul casei respective.
Portarita apara casa in care este primita de apa, foc, dusmani, certuri, cuvinte rele sau
blesteme, mentinand armonie in interiorul acelei locuinte.

Sfaturi de la calugari de pe Sfantul Munte. Cum sa folosesti icoana Maicii Domnului Portarita?

Roaga-te la aceasta icoana asa cum simti, adanc, din suflet, pentru ceea ce este important pentru casa ta si protectia ei, sa iti fie aparata de rau, incendii, hoti, foc, blesteme, rauvoitori si sa fie inconjurata de energia protectoare a Sfintei Fecioare care vegheaza asupra caminului tau.
Este bine pentru suflet ca intotdeauna rugaciunea ta sa contina recunostinta pentru tot ce este bun si frumos in viata ta.
Rugaciunea autentica este dialogul dintre sufletul tau – bucata de dumnezeire din tine – si Divinitate, ea porneste nu din minte ci din inima. In timp ce te rogi, imagineaza-ti ca te afli adanc in interiorul inimii tale unde esti in siguranta. Atunci cu adevarat rugaciunea ta porneste spre destinatie si este autentica.

O, Maica prea laudata, Preasfanta Doamna, Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, cauta spre noi, cei ce cu smerenie si cu lacrimi aducem aceste putine rugaciuni inaintea Preacuratei Icoanei tale, si toata asteptarea si nadejdea spre tine o punem. izbaveste-ne pe noi din toate nevoile si ispitele din viata aceasta, si ne scoate din munca ce va sa fie, ca prin tine sa fim mantuiti si sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Aparatoare Doamna, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoare, cantarile cele de lauda aducem tie noi robii tai, ca cei ce cu venirea cinstitei icoanei tale ne-am igonisit arma tare, zid nebiruit si straja nebiruita. Acopera-ne si ne apara pe noi toti de vrasmasii cei vazuti si nevazuti si de toata vatamarea sufleteasca si trupeasca, ca sa strigam tie: Bucura-te, Portarita buna care deschizi credinciosilor usile Raiului!

cristiboss56 29.10.2012 23:21:13

Rugăciune la icoana Maicii Domnului Sporirea Minții

https://lh4.googleusercontent.com/-A...ea_mintii1.jpg
Preacurată Născătoare de Dumnezeu, casa pe care Înțelepciunea lui Dumnezeu Sieși Și-a zidit-O, dătătoarea darurilor duhovnicești, ceea ce de la cele lumești la cele dinainte de lume mintea noastră o înalți și pe toți la cunoștința înțelepciunii îi ridici!
Primește această cântare de rugăciune de la noi, nevrednicii robii Tăi, care cu credință și cu smerenie ne închinăm în fața Preacinstitei Tale icoane! Înduplecă-L pe Fiul Tău și Dumnezeul nostru să le dea mai marilor noștri înțelepciune și putere, judecătorilor dreptate și necăutare la fața omului, păstorilor înțelepciune duhovnicească, râvnă și buna pază a sufletelor noastre, învățătorilor smerită înțelepciune, fiilor ascultare și nouă tuturor duhul chibzuinței și al evlaviei, duhul smereniei și al blândeții, duhul curăției și al adevărului. Și acum, maică prealăudată, dă-ne bună sporire a minții, pe cei aflați în vrajbă și în dezbinare împacă-i, unește-i și pune între ei o legatură de iubire nedespărțită, pe cei rătăciți din nesocotință întoarce-i spre lumina adevărului lui Hristos, povățuiește-i frica de Dumnezeu, înfrânarea și hărnicia, dă-le cuvântul înțelepciunii și cunoștințe folositoare de suflet celor ce le cer, luminează-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce esti mai cinstită decat Heruvimii și mai slăvită decât Serafimii. Iar noi, văzând faptele minunate și preachibzuita înțelepciune a lui Dumnezeu în lume și în viața noastră, să ne înstrăinăm de deșertăciunea pământească și de prisositoarele griji lumești și să ne ridicăm mințile și inimile noastre spre cer, pentru ca, prin ocrotirea și ajutorul Tău, laudă, mulțumire și închinare pentru toate să-i aducem Întreit Slăvitului Dumnezeu și Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

cristiboss56 06.11.2012 19:22:41

MAICUTA NOASTRA DUPA DUH, MAICA VIETII !

https://lh5.googleusercontent.com/-o...k/frumoasa.jpg

Ah, daca am sti cum iubeste Preasfanta pe toti cei ce pazesc poruncile lui Hristos si cat ii este de mila si se intristeaza pentru cei ce nu se indreapta. Am simtit acest lucru pe mine insumi. Nu mint, spun adevarul inaintea fetei lui Dumnezeu, pe Care sufletul meu Il cunoaste: cu duhul am cunoscut-o pe Preacurata Fecioara. N-am vazut-o, dar Duhul Sfant mi-a dat sa o cunosc pe ea si iubirea ei pentru noi. Daca n-ar fi fost milostivirea ei, as fi pierit de mult, dar ea a vrut sa ma cerceteze si sa ma lumineze sa nu mai pacatuiesc. Ea mi-a spus: "Nu-i frumos pentru Mine sa ma uit la tine sa vad ce faci!" Cuvintele ei erau placute, linistite si blande, si ele au lucrat asupra sufletului meu. Au trecut de atunci mai mult de patruzeci de ani, dar sufletul meu n-a putut uita aceste cuvinte dulci si nu stiu ce i-as putea da in schimb eu, pacatosul, pentru dragostea ei fata de mine, necuratul, si cum voi multumi bunei si milostivei Maici a Domnului.
Cu adevarat, ea este Ocrotitoarea noastra la Dumnezeu si chiar si numai numele ei bucura sufletul. Or, tot cerul si tot pamantul se bucura de iubirea ei. Lucru minunat si neinteles. Ea viaza in ceruri si vede neincetat slava lui Dumnezeu, dar nu ne uita nici pe noi, sarmanii, si acopera cu milostivirea ei tot pamantul si toate noroadele.
Si pe aceasta Preacurata Maica a Sa Domnul ne-a dat-o noua. Ea este bucuria si nadejdea noastra. Ea este Maica noastra dupa duh si, ca om, e aproape de noi dupa fire si tot sufletul crestinesc e atras spre ea cu iubire".
(Sfantul Siluan Athonitul)

Stapana de Dumnezeu Nascatoare, imparateasa cerului si a pamantului, cinstea si slava crestinilor, ceea ce esti mai inalta decat cerurile si mai curata decat soarele, Fecioara prealaudata, nadejdea celor pacatosi si linistea celor batuti de valurile pacatelor, cauta asupra norodului tau, vezi mostenirea ta, nu ne lasa pe noi, pacatosii, ci ne pazeste si ne mantuieste de viclesugurile diavolului, ca ne-au impresurat scarbele, nevoile, rautatile si necazurile. Da-ne mana de ajutor, Fecioara, ca pierim. Nu te indura de noi, ca pe tine te avem ajutatoare si la tine nadajduim, ca prin rugaciunile tale cele preaputernice si nebiruite, sa imblanzesti pe Fiul tau asupra noastra, ca sa-si intoarca mila sa cea bogata spre noi; si inca roaga cu caldura, ca sa dea putere dintru inaltimea lacasului Sau si prealuminatului nostru domn, pe carele pronia Sa l-a ales si l-a pus preste acest norod, ca sa poata chivernisi cu intelepciune intreaga turma ce i s-a incredintat, in multi ani luminat, cu fericita sanatate, si sa o apere de lupii cei vazuti si nevazuti; sa pazeasca si toata cinstita aceasta boierime de toate primejdiile si de toate viclesugurile vicleanului si sa le dea dragoste, uniciune, spor si ajutor intru toate; si sa ne invredniceasca pe toti de obste ca sa petrecem toata viata noastra cinstita, curata si fara de prihana, ca cu o gura si cu o inima pe Dansul pururea sa-L marim si tie sa zicem: „Bucura- te, ceea ce esti plina de dar, Domnul este cu tine“.

cristiboss56 20.11.2012 18:22:18

Acatistul Intrarii in Biserica a Maicii Domnului- 21 noiembrie

https://lh3.googleusercontent.com/-A...d0680867f8.jpg

"O, cea mai cinstita si mai sfanta decat toti sfintii, dumnezeiasca Prunca, Fecioara si Maica Dumnezeului celui de sus, in ziua Intrarii tale in Sfanta Sfintelor, pe care o praznuim astazi cinstindu-te, primeste acest dar al nostru si ne izbaveste pe noi din toate nevoile, necazurile si primejdiile si ne invredniceste Imparatiei celei Ceresti, ca in totdeauna cu multumire sa cantam: Aliluia! ":
http://www.crestinortodox.ro/acatist...lui-67127.html

Tina06 20.11.2012 19:31:14

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477568)
https://lh4.googleusercontent.com/-o...Portarita1.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-g...a1-310x430.jpg

Portarita este o icoana importanta pentru PROTECTIA CASEI. Locul ei intr-o casa este la intrare, preferabil deasupra tocului usii sau in zona holului, de asa natura incat sa fie vazuta mereu de oricine paseste pragul casei respective.
Portarita apara casa in care este primita de apa, foc, dusmani, certuri, cuvinte rele sau
blesteme, mentinand armonie in interiorul acelei locuinte.

Sfaturi de la calugari de pe Sfantul Munte. Cum sa folosesti icoana Maicii Domnului Portarita?

Roaga-te la aceasta icoana asa cum simti, adanc, din suflet, pentru ceea ce este important pentru casa ta si protectia ei, sa iti fie aparata de rau, incendii, hoti, foc, blesteme, rauvoitori si sa fie inconjurata de energia protectoare a Sfintei Fecioare care vegheaza asupra caminului tau.
Este bine pentru suflet ca intotdeauna rugaciunea ta sa contina recunostinta pentru tot ce este bun si frumos in viata ta.
Rugaciunea autentica este dialogul dintre sufletul tau – bucata de dumnezeire din tine – si Divinitate, ea porneste nu din minte ci din inima. In timp ce te rogi, imagineaza-ti ca te afli adanc in interiorul inimii tale unde esti in siguranta. Atunci cu adevarat rugaciunea ta porneste spre destinatie si este autentica.

O, Maica prea laudata, Preasfanta Doamna, Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, cauta spre noi, cei ce cu smerenie si cu lacrimi aducem aceste putine rugaciuni inaintea Preacuratei Icoanei tale, si toata asteptarea si nadejdea spre tine o punem. izbaveste-ne pe noi din toate nevoile si ispitele din viata aceasta, si ne scoate din munca ce va sa fie, ca prin tine sa fim mantuiti si sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Aparatoare Doamna, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoare, cantarile cele de lauda aducem tie noi robii tai, ca cei ce cu venirea cinstitei icoanei tale ne-am igonisit arma tare, zid nebiruit si straja nebiruita. Acopera-ne si ne apara pe noi toti de vrasmasii cei vazuti si nevazuti si de toata vatamarea sufleteasca si trupeasca, ca sa strigam tie: Bucura-te, Portarita buna care deschizi credinciosilor usile Raiului!

Doamne-Ajuta ! De ce are obrazul un pic taiat?!

dorinastoica14 20.11.2012 21:53:26

Icoana Maicii Domnului "Portărița"

1 atașament(e)
Aceasta este o copie a icoanei Maica Domnului Portărița care se găsește la Schitul Horia de pe lângă Buzău dacă nu mă înșel.
Nu știam că este Portărița dar în timp ce unii îl așteptau în biserică pe părintele de la acel schit care spuneau ei ar fi "văzător în duh" m-am simțit atrasă ca de un magnet de acestă icoană. Nu știam cum se numește dar părintele i-a rugat pe toți din grup să se închine la această icoană a Maicii Domnului de la Iviron.

cristiboss56 20.11.2012 21:54:31

Citat:

În prealabil postat de Tina06 (Post 483109)

Un solat arab a lovit aceasta icoana cu un cutit , iar in acel loc unde a fost lovita icoana a iesit sange . Istoria acestei icoane este una deosebita , cum sunt multe , multe icoane ale Preasintei Nascatoare de Dumnezeu !:53:
Post binecuvantat !

dorinastoica14 20.11.2012 21:56:16

Citat:

În prealabil postat de Tina06 (Post 483109)

Se spune că icoana a fost înjunghiată de către un păgân, a curs sânge și s-a vindecat singură.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:45:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.