![]()  | 

Citat: 

Citat: 

Citat: 

Care ateu a sustinut ca rationalul e izvor de cunoastere absoluta? Probabil ca nu esti la curent, insa la aceste intrebari stiinta a raspuns. De 150 de ani.  | 

Da,am gasit.Cei ce cauta gasesc.Dupa cum am spus,nu este ceva accesibil privilegiatilor. 
	Pe cei ce gandesc intr-un anumit fel nu i-as numi incuiati,ci doar oameni care nu vor sa vada...dincolo sau inca nu sunt pregatiti pentru asta.Si chiar daca li s-ar pune intregul adevar pe tava,nu i-ar ajuta la nimic.Transformarea se face treptat incepand prin cunoasterea propriei persoane. Intrebarea retorica se referea la exprimarea ta.Pentru mine este o certitudine. Eu nu te-am intrebat ce afirma stiinta,ti-am cerut parerea personala.Imi poti raspunde? :) Si inca o mica curiozitate,daca imi permiti: pentru ce frecventezi un forum ortodox,un loc unde sunt emise idei opuse alor tale?Oare asta nu este tot o contradictie? :)  | 

Citat: 

Citat: 

Citat: 

| 

Pentru cei care credem in lumea spirituala si consideram ca nu suntem doar bucati de carne miscatoare,viata aceasta este doar o calatorie in care invatam pentru a evolua spiritual.Suferinta face parte din procesul de invatare. 
	Nu cred ca faci fata,pentru ca nu raspunzi realmente la vreo intrebare. Dar,mai am una pentru tine:ce este iubirea?Poti sa mi-o arati?Vreau sa o vad! :)  | 

Totusi, sarmanul copil ce invata? Sau copilul african din poza moare pentru a ne da celorlalti o lectie. Cum ca ce? Ce lectie? De supunere? 
	 | 

Citat: 

| 

Citat: 

La intrebarea:" Sau copilul african din poza moare pentru a ne da celorlalti o lectie. Cum ca ce? Ce lectie? "...Topcat,ti-am zis ca adevarul si daca il pui pe tava in fata celor ce nu vor sa vada,nu il vor vedea. Oare ce lectie poate fi asta?De ce este atata durere in lume?Pentru ca nu stim sa iubim,pentru ca nu ne pasa,pentru ca ancorarea excesiva in material duce la atrocitatile pe care le vezi.  | 

Citat: 

Arata-mi concret,material,rational ce este iubirea si atunci iti voi arata si eu tot astfel ce este lumea spirituala.Poti?  | 

Citat: 

Ne-ai spus cumva si noua?  | 

Citat: 

| 

Citat: 

Insa,la majoritatea intrebarilor mele tu nu cred ca ai avut un raspuns. Draga Topcat,chiar si rational cand porti o contradictie,este important sa vrei sa intelegi,nu doar sa te contrazici de dragul de a o face ori de a avea ultimul cuvant. Deasemenea,daca este sa o iei chiar si din punct de vedere psihologic,orice om are o motivatie pentru actiunile sale,oricare ar fi ele si indiferent ca este ori nu este pe deplin constient de ea. Te-ai intrebat vreodata pentru ce atata inversunare la tine de a te contrazice pe un astfel de subiect?Oare contradictia ta este cu noi ori se desfasoara undeva in interiorul tau? Eu,daca as fi in locul tau,m-as intreba...  | 

Citat: 

Dar,ca sa fie mai mult pe intelesul tau,intrebarea suna cam asa:Poti sa vezi sunetele cu ochii? Sau poti sa atingi cu auzul? Evident ca nu!Vrei sa vezi cu adevarat ce este dincolo,utilizeaza-ti sufletul si,cu siguranta vei reusi!  | 

Citat: 

Citat: 

Te-am rugat sa imi spui in ce sens folosesti tu cuvintul iubire si am sa iti raspund si eu, imediat. Daca doresti neaparat, pot sa iti dau si vederile mele cu privire la de ce sint eu aici, despre fenomenul mortii etc, insa nu cred ca ele au vreo relevanta. Sint asemanatoare cu ale altor atei. Citat: 

Contradictia se afla in mine, intr-adevar, pentru ca nu pot intelege cum cineva poate accepta cu atita seninatate niste ...  | 

Citat: 

Nu poti utiliza ceva imaterial pentru ca, de indata ce interactioneaza cu materialul devine material, prin definitie. Faptul ca sufletul sau iubirea sint imateriale e o iluzie  | 

Conversatia cu tine imi da impresia unui om orb ,caruia incerc sa ii arat curcubeul,iar el imi cere sa il poata atinge ca sa creada ca exista. 
	Cu toate acestea,eu stiu ca nu esti atat de orb si,spre deosebire de tine,eu nu ti-am vorbit de dragul unei discutii in contradictoriu,ci doar pentru ca am simtit sa iti transmit aceste lucruri. Totusi,batutul apei in piua nu este unul din hobbyurile mele,ce am avut de spus s-a citit,iar cine a avut dorinta de a intelege a inteles,daca a dorit.  | 

Citat: 

Afirmatiile tale se bazeaza pe iluzii? :)  | 

Citat: 

| 

Citat: 

Am afirmat eu vreodata ca iubirea mea pentru sotie si copii e ceva imaterial?  | 

ha,ha,ha 

Citat: 

Ai vrea sa spui ca simulezi eventual..........Desi tot ma indoiesc!  | 

Citat: 

Tu n-ai facut fizica la scoala?  | 

Citat: 

Cum : <<< Cel care își înmulțește cunoștințele , își inmulțește și mâhnirile >>> ( Sf. Scriptură ) Precum și : <<< Unde se află Duhul lui Dumnezeu, acolo este și libertatea >>> ( Ap . Pavel ) Dar : <<< Toate să le încercați : țineți ce este bine . >>> ( Ap. Pavel )  | 

Citat: 

| 

confuzie totala 

Citat: 

Cum poti pune egalitate intre curcubeul lui Dumnezeu si ceea ce poti face la tine acasa. Poti sa-ti faci tu fantani arteziene si in cap! Sa stropeasca colturile! Scuze, Doamne, iarta-ne!  | 

nostim iti este raspunsul 

Citat: 

| 

si totusi 

Citat: 

| 

Citat: 

In aceeasi ordine de idei, si fulgerul a fost, de demult, reprodus in laborator. Si cel reprodus in laborator e identic cu cel din cer. Exact aceleasi principii sunt responsabile pentru producerea lui. Cred ca nu stii ce inseamna "a reproduce" un fenomen. Semantic. Citat: 

| 

Citat: 

Si nu ma cred ca sint mai mare ca el, ti-am spus ca pentru mine nu exista. :) am postat deodata cu konijiro, cam acelasi lucru :)  | 

am fost tare la fizica 

Citat: 

A reproduce nu inseamna a simula, in nici un caz. Si copii simuleaza in joaca ce fac cei mari, dar nu sunt in stare sa "reproduca".  | 

Citat: 

Adica,luand-o strict pe logica, nu are vreun sens ca un om sa isi piarda atata timp cu niste nonsensuri,corect?  | 

asa e si mantuirea 

Citat: 

Te crezi mai mare cand ai pretentia sa creezi ca si El. Asa a crezut si Lucifer. Doamne ajuta!  | 

Citat: 

Sau ce ai vrea, sa creez si norii si picatura de ploaie si atomii ce o compun?  | 

Iar,discutand despre ultimele postari,din punctul meu de vedere,viitorul va aduce o unire a spiritualitatii cu stiinta,iar oamenii vor intelege ca nu pot accede la adevar negand una ori cealalta. 
	 | 

Citat: 

Asa cum cu credinta habar nu ai ce e ala curcubeu si nici nu poti afla vreodata, desi e frumos si toata lumea il admira, asa si cu restul. Credinta nu e izvor de cunoastere. E poezie.  | 

Citat: 

Nu sesizezi o contradictie aici?Sau discuti despre doua tipuri de iubiri?Oare iubirea exista pe sortimente?  | 

Citat: 

| 

Citat: 

| 

Citat: 

Eu te intreb despre ceea ce simti,tu imi raspunzi despre ce ai invatat la fizica.Iar,faptul ca simti,nu este o iluzie,cu siguranta!  | 

Citat: 

Curcubeul in sine e doar o imagine pe care o simtim sau Soarele, milioanele de picaturi si lumina ce le strabate, ochiul nostru si creierasul nostru?  | 

Nu stiu daca ai auzit de vorba asta,Topcat,dar se spune ca nu exista atei convinsi 100%.Eu cred cu tarie in ea,chiar daca tu sau altii care impartasesc opinii similare cu ale tale nu imi vor da dreptate. 
	Aproape 1000 de mesaje nu scrie nimeni pe un forum ortodox doar de dragul de a se contrazice ori pentru a intelege mecanismele gandirii umane dintr-un anumit punct de vedere. Eventual,te apucai de studiat psihologia si gaseai mai multe raspunsuri,daca era chiar asa. Eu cred ca ratiunea ta iti dicteaza lucrurile care ti s-au implementat,insa sufletul tau isi cere dreptul la cunoasterea adevarata. Doar ca,la acea cunoastere nu vei putea accede niciodata doar prin intermediul ratiunii,asta nu inteleg multi.  | 

Citat: 

Si mai multi nu inteleg ca numai prin intermediul ratiunii poti sa speri ca te apropii de cunoasterea adevarata. Daca crezi ca poti strabate o padure fara sa deschizi cit de putin ochii te inseli. Spune-mi te rog sincer: te satisface raspunsul tau (care e maximul ce il poate da cunoasterea relevata) cu privire la rostul suferintei copilului african?  | 
| Ora este GMT +3. Ora este acum 08:22:27. | 
	Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.