![]() |
Citat:
|
Citat:
Deci: ati acuzat; pentru a-ti spune tie. (tie, iti, -ti) Iarta-ma, Cristian, dar prea des se repeta... |
Da, se confirmă !
Citat:
|
Daca ar fi sa postez aici... ar trebui sa o fac non-stop la cate greseli gramaticale am vazut pe forum (multe din ele grave)! Chiar nimanui nu i se mai pare "interesant" sa stie limba romana? E chiar un lucru atat de putin placut sa stii sa scrii corect propria-ti limba?? Mai dureros e ca majoritatea de pe aici au terminat o scoala (liceu),ba chiar o facultate! Luati fratilor cartea de gramatica in brate ca nu e grea! Eu unul am oroare la stilul unora de a poci limba romana!
|
@Raoul
Pentru multi romani limba romana este o limba straina. Fiecare scrie si vorbeste o limba proprie, din pacate. Starea natiunii se poate vedea mai ales in mass media - este de-a rasu-plansu sa citesti (asculti) media romaneasca!
|
Citat:
|
Citat:
Daca tot suntem la subiectul asta si daca iti place sa scrii asa de mult pe forum, te rog frumos sa nu mai pui niciodata o singura virgula intre subiect si predicat. |
Citat:
Cum scrie cineva, e treaba lui, conteaza mai mult mesajul sau. Daca poti sa-l intelegi, bine, daca nu, iarasi bine... |
CONTEAZA cum scriem...E respectul fata de noi insine , fata de ceilalti si in primul rand fata de limba romaneasca cum scria cineva mai la inceput! Daca nu e lumea atenta, exista riscul unui colaps gramatical...De fapt restantierii la gramatica mai au restante si prin alte parti , legate de ea....Pro limba romana!
|
Din câte știam eu, contează mai degrabă mesajul decat exprimarea gramaticală corectă... Poate nu toți am avut o pregătire academică sau chiar liceală în ceea ce privește gramatica română... sau poate chiar dacă am avut-o, am uitat-o de-a lungul timpului sau poate că nu suntem toți jurnaliști, sau profesori de română....
Dar hei, dacă voi așa spuneți.... voi sigur trebuie să aveți dreptate... |
Mulțumim că ne înveți să scriem în limba română:6:
|
Citat:
|
Citat:
Hahaha :) pune doua virgule :D |
Bravo!
Citat:
Mi-a plăcut o chestie pe care am citit-o la Valeriu Anania, după ce copilul lui M. Eliade a fost bătut fiindcă a răs de limba altui copil, el i-a zis că limba se apără și cu pumnii.:21: Trăiască limba română! |
Nu înțeleg de ce și cum ar trebui să supere cineva fiindcă i se atrage atenția cu privire la anumite "scăpări" de ortografie, gramatică în general... Oare câte corecturi gramaticale au suportat lucrările lui Marin Preda înainte de a fi trimise tiparului? Nu prea cred că s-a supărat prea tare când i se atrăgea atenția că îi cam lipseau sau erau în plus virgulele (e reală faza cu virgulele lui Marin Preda).
Cât despre faptul că trebuie să ne corectăm între noi pe forum... Subscriu fără rezerve: s-o facem tot timpul, dar cu mult bun simț, fără a crede că suntem grozavi pentru asta, suntem, cel mult, ceva mai atenți. Sunt destui care scriu pe aici în grabă, pripit, și care greșesc nu din neștiință, ci pentru că "se mai întâmplă și la case mai mari". Chiar nu merită să ne agităm prea mult pentru asta:20:. |
Citat:
|
Intru totul de acord cu voi ! :53:
|
DIT: scz :p
|
Citat:
Asa e : sa traiasca minunata noastra limba romana! :53: |
Citat:
Dar mai conteaza foarte mult si cate carti a citit fiecare la viata lui. Daca, in loc de jocuri pe comp si filme copiii ar citi macar o carte pe an, atunci ar invata mai bine regulile gramaticale. |
profesorul Sisif
Citat:
Zilnic scriam pe tabla "de asemenea" (nu "deasemenea"), "nu m-ai"/"numai"/ "nu mai" (cu exemple in context), "vedeai" (nu "vede-ai"), "ati"/"a-ti" , "va"/"v-a" etc. etc. etc. Din teoria pedagogica stiam ca memoria vizuala ajuta cel mai mult la invatare. Din clasa a V-a si pana in clasa a XII-a doar vreo 70% dintre elevi isi insuseau corect regulile scrierii in limba romana. Restul de ce nu? Pentru ca suntem diferiti, atat de diferiti. Munca de Sisif este munca profesorului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
societatea intreaga sa treaca printr-un serios examen de constiinta
Citat:
Din pacate, la cum se "impart" diplomele astazi, am avut colegi de limba romana care scriau cu greseli de ortografie pe tabla. Coruptia subrezeste tot! |
Citat:
La urma urmelor, nu ar fi o catastrofa, daca toti cei care nu-s facuti pentru invatatura teoretica si scrisa ar invata o meserie cinstita si cu mai putina scoala. |
mai
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
În prealabil postat de Florin-Ionut http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
E trist că mai nou nici profesorii nu știu să-i învețe pe copii să scrie corect, altfel nu-mi explic de ce unii pocesc în halul ăsta limba română. Citat:
In anii trecuti am lucrat cot la cot cu colegi din Belgia, Slovacia, Turcia, Italia samd. Am observat cu mirare ca, desi au alfabetul complicat, cu multe litere speciale, ei scriu cat se poate de corect si asta indiferent daca sunt pe MSN, Yahoo messenger sau pe mail. Adica nu le este lene sa caute caracterele speciale pe tastatura. A fost o vreme, la inceput, cand incepeam fraza cu majuscula si foloseam punctuatia chiar si pe chaturi. Dar, pentru viteza, am renuntat... In sfarsit, exista pocainta! :) |
Citat:
|
Citat:
|
Nu am diacritice pe tastatura mea, asa ca va rog sa ma scuzati ca scriu fara.
|
avem voie
Citat:
|
Citat:
Pe cand a critica, a atrage atentia, a mustra este permis. De exemplu, daca-l vezi pe fratele tau gresind si persistand in greseala, esti obligat sa-l atentionezi cu blandete, altfel te faci partas la greseala lui. Ramane la alegerea lui sa se corecteze, evident, nu poate nimeni sa forteze pe nimeni sa se indrepte spre bine. |
Citat:
|
bine
Citat:
|
aici, un topic mai vechi, destul de bogat
Se pot continua aici discutiile despre limba romana. :11::11:
|
Citat:
Iezechiel 33 8. Când Eu voi zice păcătosului: "Păcătosule, vei muri", și tu nu-i vei grăi nimic, ca să vestești pe păcătos să se abată de la calea lui, atunci păcătosul acela va muri pentru păcatele sale, iar sângele lui îl voi cere din mâna ta. 9. Iar dacă tu ai vestit pe păcătos să se abată de la calea lui și să se întoarcă de la ea, și el nu s-a abătut de la calea lui, atunci el va muri pentru păcatele lui, iar tu ți-ai scăpat viața. |
Gramatica , materie de baza in Liceele Pedagogice
"Candidatii pentru catedrele de educator s-au plans de greutatea subiectelor.
La subiectul A, care avea ca punct de plecare un fragment din "Greuceanu", candidatilor li s-a cerut sa scrie cate un sinonim pentru "indata" si "porunci", sa mentioneze valoarea morfologica a trei cuvinte din text, sa alcatuiasca o propozitie in care substantivul "chipul" sa fie la plural, articulat cu articol hotarat. Alte cerinte la acest punct au fost: construirea unui enunt in care verbul "a face" sa fie la acelasi mod ca in textul dat, dar la doua timpuri verbale diferite, sa explice rolul unei virgule din text si sa precizeze functia sintactica a unor cuvinte subliniate." http://www.ziare.com/scoala/titulari...opiind-1107312 |
Citat:
|
Citat:
Asa mi-a parut mie,poate ne raspunde chiar ea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:49:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.