![]() |
Te rog nu ne mai spune povesti adventiste.
Daca ne-ar interesa basmele , ne-am pune si noi sa citim Fat-Frumos. |
Citat:
|
Citat:
|
pai daca nu e porunca "sa nu fumezi" nu inseamna ca nu e pacat sa fumezi.Nu trebuie sa scrie explicit.
|
Citat:
Însă nu asta era problema. Problema era cu referire la "multele locuri" unde scrie de ziua întâia a săptămânii. Este menționat într-unul din acele "multe locuri" că trebuie păzită această zi? |
si crezi ca e pomenita prima zi din coincidenta mereu?
|
Citat:
|
Citat:
Si Duminica e a Legii celei Noi.Altfel,n-ar fi insistat sa spuna fix ziua. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Toate atestarile istorice si bisericesti arata praznuirea Duminicii de pe vremea apostolilor si din secolul I.Poate ca la inceput s-au tinut impreuna si sambata si duminica , prin prisma influentei iudaice.Aceiasi influenta care zicea ca trebuie sa ne si taiem imprejur si sa facem alte chestii(vezi Faptele Apostolilor).Oricum nu exista o dovada clara in Scriptura care sa ateste praznuirea sambetei in Noul Testament, mai ales dupa Invierea lui Hristos.In schimb apostolul Ioan spune ca era in Duh in Ziua Domnului.Aceasta este Duminica , "Dies Domini" de unde vine si numele de "Duminica".Inca de la primii parinti bisericesti,parintii apostolici ne este atestata praznuirea duminicii de catre Biserica si crestini. |
Citat:
dc,atunci,nu scrie nicaieri si "in a 2a,3a,4,a zi"? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Vor fi multe, chiar foarte multe cuvinte..dar oare toate vor fi izvorate din lumina? Ajuta-ne Dumnezeule si tamaduieste ranile noastre, caci in intuneric fiind..vom putea noi oare vedea Lumina..indura-Te de noi si ajuta-ne.
De vom vinde o paine..ar fi inaltator, sa o putem darui..De vom vinde o mama..nu stim a iubi..De vom vinde sufletul..nu stim a ne smeri. Intunericul nu va accepta un Cuvant al Luminii..aceasta fiind chiar lupta de veacuri, de ani si ani, de zi cu zi, o lupta ce se duce in fiecare clipa..el intunericul, inselatorul impotriva Celui ce ne este Tamaduitor, Mantuitor sufletelor noastre. Vicleanul nu poate sa accepte Cuvantul, caci in Cuvant e puterea, dar el vicleanul crede..se intreaba.si se cutremura. Dragii mei frati, cei care ati parasit Biserica Ortodoxa, Cuvantul nu il puteti accepta..dar de intreba va puteti intreba si voi dragii mei..In tara mea este o Biserica Ortodoxa, in satul meu este o Biserica Ortodoxa..si au trecut mai bine de cateva sute de ani sa apara..asa cum a fost prescris, erezia. Intrebarea e aceasta dragii mei, pana sa apara toate aceste culte, care sunt mai mult decat lumina lumii pentru voi, oare nu a fost mantuire? Oare nu ma consider mai presus decat Dumnezeu, oare nu ma fac eu pe mine dumnezeu, oare nu sunt tare egoist, sa cred una ca aceasta..cand cuvantul penticostal, baptist, adeventist..etc nici macar nu aparuse..exista atunci Biserica luptatoare, Biserica Ortodoxa, existau Sfintii, exista Maicuta noastra cea draga, Maica Domnului..caci Tu Doamne I-ai ales spre mantuirea noastra, a pacatosilor..si bucuria noastra cea mare este aceasta..caci Ei toti Cei ai Luminii sunt vi si astazi, si precum a fost mantuire de cand e lumea e si azi aceeasi mantuire. Si dragi mei, mantuire este numai si numai prin Cruce..aceea pe care voi nu o cinstiti..Caci Cel ce s-a jertfit pe Cruce aduce mantuirea..si nu faptele noastre..sau mandria noastra de a fi cineva..caci si de vom face ceva, sa ne consideram netrebinici si pacatosi..aceasta este smerenia, atat de straina ereticilor. Aceasta este inselatoria..mai intai au rupt Cuvantul, ca mai intai sa-si vanda ce au mai de pret. Caci dragii mei frati, desi stiti ca bilblia acesta pe care o tot purtati voi, a fost pangarita de mandria aceasta de om, dati cu pietre in ceea ce este Sfant. Oare cine are dreptul sa scoata macar un cuvant din Biblie, dar sa scoata Carti intregi? Oare cine poate sa rupa Cuvantul? Dumnezeu in mijlocul nostru..Ajuta-ne Doamne, fie-ti mila de noi, iarta-ne si ne lumineaza.. |
Citat:
-Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, |
Citat:
Citat:
Bun. Să ne oprim doar la "dovezile" din secolul I. Dp-mi te rog lucrarea, autorul și pagina de unde ai luat primele două citate, apoi mai discutăm... Următoarele citate demonstrează exact ce am spus: prima zi a săptămânii încă era cu numele ei păgân de "ziua soarelui". |
Citat:
|
Citat:
|
Ignatie Teoforul - Epistola catre Magnezieni capitolul VIII
Varnava - Epistola lui Varnava 15:9 "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării," Evrei 4:7-11 |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendinta filozofica si considera ca aceasta nu este incompatibila cu credinta crestina, deoarece suprema Divinitas, din aceasta religie, nu-i parea deosebita de Dumnezeul crestinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o data toata mostenirea paganismului si, la fel ca tatal sau, care fusese monoteist, el considera soarele ca mediator vizibil intre Dumnezeul suprem si oameni." (Eusebiu de Cezareea. Scrieri, partea a doua. Viata lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere si note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.31) Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dovada ca in sec. I se tinea Sabatul!!!!! Care era structura organizatorico-educativa a primilor crestini??? As vrea raspuns, dovezi....te rog!!!Incearca...nu te impacienta, dar fa-ne sa ne schimbam opinia ca tu ai argumente aduse de o femeie si atat...eu insa vreau dovezi!!! De ce marii biblisti protestanti tin Duminica????????????????:1::71: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tu esti un mincinos, cum indraznesti sa dai sfaturi cuiva in postura asta? |
Citat:
Structura organizatorică în Biserica Primară era aceasta: Cor.12,28 Orice versiune ai folosi, acolo nu ai să găsești preoți, dacă asta ai vrut să spui. De ce țin marii bibliști duminica? Poate ar trebui să-i întrebi pe ei. Auzisem de marele evanghelist Billy Graham (care nu e adventist) că a început să țină sabatul. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Pe alții în schimb pe care demonul cel rău n-a putut să-i despartă de dragostea lui Hristos,i-a robit,câștigandu-i cu alte slăbiciuni: cei de demult pe bună dreptate i-au numit pe aceștia <<ebioniți>> deoarece vedeau în Hristos un fel de sărăntoc, o ființă fără nici o pretenție. Erau de părere că Legea lui Moise trebuie respectată întru totul pentru că ziceau ei omul nu s-ar putea mântui numai prin credința în Hristos și printr-o viață conformă acestei credințe. Ei credeau că vor trebui respinse cu totul Epistolele Apostolului(Pavel) pe care-l numeau <<apostat al Legii>>, servindu-se numai de Evanghelia zisă după Evrei, pe când de celelalte nu țineau seamă.Respectau sâmbăta și celelalte rânduieli iudaice, ca și ceilalți,dar, pe de altă parte,cinsteau și duminicilie așa ca noi, în amintirea Învierii Mântuitorului." Eusebiu de Cezareea Istorie Bisericească Carte III capitolul XXVII "În acest înțeles s-au ținut sinoade și adunări și toți deopotrivă au declarat în scris ca regulă bisericească pentru creștinii de pretutindeni să nu serbeze Paștile în altă zi decât în cea de duminică, argumentând că taina Învierii din morti a Mântuitorului nu s-ar putea serba nicicum in altă zi decât duminica si că numai în această zi am putea sfârși postul Pastilor." Eusebiu de Cezareea "Istorie Bisericească cartea V capitolul XXIII" "Or,având în vedere că prin dovezi cât se poate de lucrătoare și limpezi s-a putut vedea cum - întru puterea,întru îndemnurile și întru sprijinul pe care Dumnezeul Cel atotputernic a binevoit necontenit să mi le trimită- apăsarea care strivea cândva întreaga stare a omului a fost de acuma ridicată de pretutindeni sub soare, puteți vedea- dacă fiecare în parte și totți întreolaltă vă veți da silința spre așa ceva- de cât prisos de putere și har a fost nevoie pentru ca - dacă se poate spune - până și sămânța celor ticăloși și netrebnici să fie spulberată și nimicită, bucuria să le fie redată celor buni și răspândită cu îmbelșugare peste toate meleagurile pământului.Tuturor li s-a dat putința să slujească dumnezeieștii legi după cuviință cu toată cinstirea, îngăduindu-le celor care se vor fi dedicat ei să i se închine potrivit datinei.Ieșit-au aceștia la lumină ca din străfundurile beznelor;incât ajungând ei să capete limpedea cunoaștere a lucrurilor, vor avea a-i sluji în viitor în chip cuvenit și a-i arăta unanima cinstire. Se va trimite pe meleagurile răsăritene ale împărăției noastre. Iată ce ordona edictul trimis nouă de împărat. Și a trecut împăratul de la lucrurile acestea la faptă.Dintâi a numit peste neamurile din provincii guvernatori, dintre care cei mai mulți îmbrățișaseră credința mântuitoare, iar pe inșii rămași credincioși păgânismului i-a oprit să mai aducă jertfe. Constantin,biruitorul,măritul si augustul,către Eusebiu. Cunoscând faptul că pînă astăzi nelegiuitul bun plac al tiranilor n-a contenit a-i prigoni pe slujitorii Mântuitorului Dumnezeu, înțeles-am și m-am încredințat cu tărie , prea iubite frate, că toate lucrările de zidărie ale bisericilor s-au năruit, fie din cauză că nu au mai fost întreținute , fie că de frica silniciei , care plutea deasupra tuturor, ele au fost durate la proporții mai modeste decât li s-ar fi cuvenit.Astăzi însă - odată cu reîntoarcerea libertății , odată cu izgonirea - prin pronia Dumnezeului Celui Prea Înalt și prin purtarea noastră de grijă- a acelui balaur de la cârma puterii - îmi pare mie că s-ar cuveni ca toată lumea să poată limpede cunoaște puterea lui Dumnezeu, iar oamenii care de frică sau din necredință vor fi alunecat cândva în păcat,să-L recunoască pe Cel ce cu adevărat este și să-și întemeieze iarăși viața pe adevăr și pe dreptate."(Scrieri partea a doua.Viata lui Constantin de Eusebiu de Cezareea) Celor din afara Bisericii le place sa insinueze despre Constantin cel Mare fel si fel de lucruri.Am sa-ti spun ce a facut Constantin , el a eliberat pe crestini din jugul persecutiei , l-a marturisit pe Hristos , a declarat religia oficiala a Imperiului religia crestina.A ajutat si a intarit pe crestini.A construit si a ajutat la construirea de biserici.Si in 325 a convocat primul sinod de la Niceea.Asa ca nu stiu cat de incompatibil cu crestinismul sau cat de anti-crestin a fost, ba chiar contrariul.Am citit Scrieri partea a doua.Viata lui Constantin a lui Eusebiu de Cezareea , si personal nu am vazut ceea ce tu insinuezi aici , si mai ales ce insinueaza "prea-sfanta biserica" adventista.Probabil ca sunteti experti in fraudare.Mi-ai mai venit odata tot cu asha zise afirmatii pro-adventiste facute din partea unor voci ortodoxe, care de asemenea s-au dovedit a fi foarte controversate. |
Citat:
Vreau versetul care dovedeste ca inca din primul secol crestin se tinea Sabatul? De ce tin marii Biblisti protestanti Duminica....vreau sa aud parerea ta!! De ce pana la White s-a tinut numai Duminica, si numai voi adventistii tineti Sabatul? |
Citat:
|
Auzi Trice, tu ca de altfel toti sectantii aveti un punct comun...nu sunteti de acord cu Istoria Crestinismului, si o dati ba ca e contrafacuta...ba ca nu e obiectiva, dar eu as vrea totusi sa inteleg punctul tau de vedere legat de cele ce urmeaza a-ti spune...:40:
Sfantul Imparat Constantin a fost cel care a eliberat Crestinismul de persecutiile pagane, facand astfel posibila propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in toata lumea si increstinarea ei. Acest lucru nu s-a intamplat altfel decat numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Dupa cum stii viata Sfantului Imparat a stat sub semnul Crucii " in hoc signo vinces", iar inaintea marii confruntari a imprimat Sfanta Cruce pe steaguri si cu ajutorul lui Dumnezeu l-a invins pe Maxentiu. El a decretat Crestinismul religie de stat ca de altfel si ziua de Duminica, dar asta deoarece Crestinii tineau Duminica si nu altceva, deci nu Sfantul Imparat a inventat aceasta zi, el a respectat organizarea Crestinilor...asa cum a primit-o si a respectat-o. Mama sa Elena este cea care potrivit Sfintei Traditiii a descoperit Crucea Domnului, ea ridicand Biserica Invierii Domnului ( Sfantul Mormant). Toate acestea s-au facut numai cu ajutorul lui Dumnezeu care l-a invrednicit pe Sfantul Imparat Constantin sa aiba victorie asupra paganatatii si sa dea libertate Crestinismului. Acestea fiind spuse, ce reprezinta White in Istoria Crestinismului ( deci nu a adventismului, ca in aceasta istorie stim ca ea e totul), dar pentru intreaga crestinatatae...cine este White??:65: De ce de exemplu nu i-a trecut prin cap lui White ca poate cele 10 porunci au fost modificate de evrei de exemplu??? De ce nu pui tu la indoiala Vechiul Testament care cine stie cum a fost tradus sau inteles...si s-a inteles gresit, la asta nu te-ai gandit? De ce numai Noul Testament nu iti place...si selectezi de acolo numai ce se potriveste doctrinei inventate de White??? Cum comentezi aceste versete? " 2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi" Evrei 4,4-9: Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. Ioan 9,16: Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om [Iisus] nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Ieremia 31,31-32: Iată, vin zile – zice Domnul – când voi face un nou legământ cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda; nu după legământul pe care l-am făcut cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână ca să-i scot din țara Egiptului. Deuteronomul 5,15: Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mână tare și cu braț înalt și de aceea ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...c/progress.gif "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu" (Ioan 14, 26). " Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin." ( Ioan 21, 25). "Asa dar, fratilor, stati si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvantul, fie prin epistola noastra" (II Tes. II, 15) Deci Mantuitorul nu a lasat nimic scris si nici nu a poruncit Sfintilor Apostoli sa scrie, ci sa propovaduiasca prin viu grai!! Acestea fiind spuse, Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie este invataturra data de Dumnezeu prin viu grai Bisericii si din care o parte s-a fixat in scris mai tarziu. Asadar, ce reprezinta White pentru Istoria Crestinismului????? |
[quote=tricesimusquintus;188055]Firma de la intrare nu garantează că înăuntru vei găsi "adevărata credință", ști vorba aceea "afară vopsit gardul..." Este chiar o biserică ce se autodenumește ”Adevărata Biserică a lui Dumnezeu”.
[quote=anaana71;187879] Care e diferența? Citat:
ortodocsii spun Sfanta Scriptura si sectantii biblie, a fost doar un joc de cuvinte:p |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:34:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.