![]() |
Citat:
Dar de ce intotdeauna se evita sa se recunoasca meritele altor popoare, pentru ceea ce sunt? Aducem in discutie mantuirea, pentru a nu putea obiectiv analiza tarele societatii noastre?:2: Nu avem cum sa stim care, si cum se mantuieste...dar putem sti cu siguranta cum ar trebui sa se poarte/arate un om deosebit...zic eu. Mie imi sunt dragi romanii, si sunt mandra de faptul ca sunt romanca...dar nu pot, adica nu ma lasa inima sa nu observ si ce oameni deosebiti sunt si in afara granitelor Romaniei, si cat de politicosi sunt, de atenti cu semenii lor, de corecti...cum or fi ajuns sa fie asa, ce motivatie au? nu stiu...dar stiu, si vad ca sunt!!!:1: |
Stati acasa ! Aveti biserica peste drum, aveti biserici crestin ortodoxe oriunde v-ati duce in aceasta tara, aveti sfinte moaste, aveti sfinti in viata, manastiri, schituri, rude, .........
Si cu putin efort intru vietuire crestina veti primi si restul.. Am fost plecat..Da, si-au construit o civilizatie, dar peste tot ti se spune ca nu esti la tine acasa..si bine este sa te intorci la ce ti-a dat Dumnezeu ! |
Citat:
|
Citat:
|
Cu munca am fost in Germania, Olanda, Anglia....
In Germania ma puteam duce la o biserica ortodoxa rusa, in Anglia la una romaneasca, insa strainatatea este strainatate...Ei sunt satui de fluxuri migratoare si s-au ostilizat..Asa o sa se intample si cu noi peste cativa ani.. |
Citat:
Daca avem de infruntat indolenta ,hotia ,mizeria si trecem cu bine aceste ispite ,inseamna ca suntem mai buni si nu deznadajduim. As vrea sa vad cum se comporta acesti austrieci puri la vreme de ispita ,in situatii limita. La ei moartea e cosmetizata prin diferite firme care executa servicii funerare ca sa nu le aduca aminte de ce ar fi dupa moarte ,sa nu le strice cheful. E multa educatie in scoli si acasa ceea ce noi nu avem. Totusi Dumnezeu se uita la sufletul omului nu la rasa lui. |
Deja se prefigureaza ce se va intampla cu cei plecati in afara. Mai intai se straduiesc sa-si gaseasca confortul, sa se bucure de placerile vietii, apoi se prind in hora administratie locale. Se gandesc sa faca acel minim de ani pt a face o pensie. Copii incep sa se dea dupa matrita locului si sa se instraineze. Ajunsi la batranete, cei plecati, traiesc o tragedie - cea a mortii iminente pe un pamant strain !
Eu nu-mi parasesc tara ! |
Citat:
Si se casatoresc printre straini cu straini. |
Citat:
Daca mai au si nepoti, traiesc o alta tragedie: nepoti metisi culturali..Acestia sunt aproape labili psihologic si intelectual; impartiti de cele doua culturi, care ajung, in loc sa adauge valoare, sa-i imparta, ba spre mama, ba spre tata. |
Citat:
Cunosc cupluri mixte care au avut o viata unita si copii minunati. Nu generaliza. Nu este nici o tragedie sa te casatporesti cu un strain. Daca aceasta unire este bine traita, poate imbogati mult viata omului si il poate ajuta sa evolueze. Elementul de unire important intr=un cuplu ar trebui sa fie credinta, atitudinbea fata de Dumnezeu si oameni, nu natiunea, dupa parerea mea. Daca tu personal nu ai vrea sa pleci sau sa te casatoresti cu o ne=romanca, nu judeca asa de usor. |
Nu eu generalizez , ci statisticile impun realitatea. Eu nici macar nu-s insurat, deci sunt impartial.
|
ok
ce i-ar trebui romanului sa stea in tara ?
1).satul de traiul la bloc i-ar trebui vila ? eu nu cred ca nu o poate face pana la urma, macar o casa mica,nu una mare ! 2). o masina ca tot omu, nu poate sa-si cumpere ?! eu nu cred ca o masina mai modesta, nu se poate cumpara in romania ! Inafara de casa si masina ,ce-i mai trebe ? Cumva o insula in pacific ??? si atunci intrebarea, de ce pleaca ??? ce averi viseaza sa-si faca ??? |
Citat:
|
Citat:
Acum 20 de ani era altfel dar acum conditiile nu mai sunt de loc aceleasi. Chestia cu insula in¨Pacific este chiar o fabulatie. ;-) Oamenii pleaca nu numai pentru conditii materiale mai bune, ci si ca sa poata sa lucreze in meseria lor si sa se simta respectati ca oameni. Vezi ce scrie eduardd mai sus, si altii. Cunosc multe persoane care au plecat pentru ca simteau ca in meseria lor nu pot face ce ar putea face inj alte tari. Mai sunt unii, ca noi, care au plecat in timpul comunismului ca sa scape de atmosfera apasatoare de lipsa de libertate si de minciuna generalizata. |
Citat:
Cum pot masura statisticile factorii care influenteaza echilibrul sufletesc al unei persoane? De unde stiu ele daca problemele cuiva se datoreaza unui lucru sau altul? |
Mi-a placut ceea ce a spus un doctor din Romania care doreste sa emigreze intr-o tara civilizata : eu nu vreu sa plec din tara pentru ca sunt platit prost, ci pentru ca sunt obligat sa lucrez in conditii mizere ! [ cu ghilimelele de rigoare, tastatura mea este japoneza si nu prea-i dau de capat ]
...Asta spune mai mult decat ne-am obisnuit sa auzim despre aspectul material al traiului romanesc. |
Ory, ai fi tentata sa te muti in strainatate, sau consideri ca e suficient sa-ti imbunatatesti nivelul de trai in Romania, asa cum fac toti cei, care lucreaza temporar in alte locuri si vin cu banii in tara?
Intrebarea mea se adreseaza tuturor, care se intorc acasa dupa ce au lucrat in afara tarii. De fapt ce va determina sa reveniti in Romania? |
Da ! Am inceput sa ne gandim din ce in ce mai mult sa plecam din Romania, eu si sotul (si puiul, se intelege (, si acest lucru se datoreaza , nu doar traiului pe plan material, ci si al sistemului sanitar care se dovedeste de-a dreptul un pericol public, dar si al traiului psihologic din aceasta tara in care respectul, increderea si vorba buna s-au ingropat de mult, sau poate ca nu au existat.
Eu am lucrat doar in Japonia, iar acolo nu exista posibilitatea sa te stabilesti decat daca formezi o familie cu un cetatean japonez...deci, acesta este motivul pentru care nu am ramas acolo. De fapt, la inceput nu am ramas dintr-un instinct patriotic nejustificat, apoi m-am casatorit in patria aceasta . Poate ca pentru copilul meu as pleca, poate ca m-am saturat sa vad atata coruptie, mizerie la propriu si la figurat, atatea taxe smulse pe nedrept, atata zbucium pentru nimic, intr-o viata care, oricum isi are salasul in timp, un timp pretios pentru fiecare dintre noi. Nu stiu ce sa mai spun, ar fi mult prea multe..... |
Frumoasa atitudine a avut medicul respectiv, Ory.
Cred ca asta e si adevarata mea durere.. Nu numai lipsa banilor ( ca nu suntem chiar muritori de foame) ci faptul ca societatea in care traiesc aproape ma forteaza sa plec din Ro. Ma forteaza sa plec pentru ca nu mai suport mizeria, josnicia,pitipoancele, hotii si manelistii.. Senzatia mea (poate grestita) este ca "cineva" sta la spatele meu si imi tot inchide potecile pe care merg.. Mai ieri am admonestat o femeie de vreo 50 de ani ca aruncase hartia de la fornetti pe jos. I-am spus, cine crezi ca strange din urma ta?? La care ea imi raspunde privindu-ma urat..doar nu, eu?!?..si m-a injurat!.. ..si atunci ma intreb,; pentru ce lupt? Care tara? Care neam? Imi spunea cineva mai sus ca de fapt sunt suparata pe tara. Poate ca da! Sunt suparata ca sunt nevoita sa imi parasesc mormintele celor dragi, sunt nevoita sa-mi parasesc duhovnicul, sant nevoita sa-mi las inima acasa si sa plec in lumea larga. Ori asta e cea mai mare durere!! sa plec eu la munca si sa revin pentru a ajuta tara cu banii din afara?? De ce? De ce sa fiu nevoita sa ma despart de copii mei si de sotul meu? Pentru care tara sa ne jertfim? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte!.. |
Citat:
|
Si daca tot veni vorba de nasteri si de maternitati, dupa cum se tot arata in ultima perioada aceasta situatie fara perdea, sa amintesc si eu cateva despre propria nastere.
Pe langa faptul ca la noi este un lux sa asiste doctorul la nastere, atunci cand o face, dupa cum s-a intamplat la mine si in acelasi salon cand doctorul care ma chiureta * pentru ca nu mi se dezlipea placenta *, cu o mana facea acest lucru iar cu alta manca un covrig. Apoi, la o mamica din acelasi salon caruia nu i se mai rupea apa, a intrat doctorul si i-a provocat mecanic ruperea acesteia, dar nu mai avea in cealalta mana un covrig, ci tigara aprinsa. Apoi, pe fiul meu l-a tinut la salonul de prematuri si-l hraneau prin gavaj cate 10 ml de lapte, desi era sanatos si cantarea 3000 de grame, nascut la termen. Tipa continuu de foame, aceasta cantitate sa da unui prematur de 1000 de grame, nu-mi permiteau sa-l hranesc eu, ori sa-i mareasca doza de lapte. Ce sa mai spun de aroganta si sila cu care esti tratat ca pacient, de parca ar sterge pe jos cu tine fiindca la acest nivel de situezi atata timp cat ai nevoie de serviciile lor. Ca sa te externezi din spital trebuie sa dai spaga, chiar daca acesta este aglomerat, te exaspereaza cu sederea in spital pana ce le platesti ca sa pleci acasa, si nu putin. Femeia de serviciu nu-ti schimba camasa de noapte, de fapt cea de spital, pana ce nu o platesti, si nu o data, ci in fiecare dimineata in care trebuie sa-ti schimbe aceasta, altfel risti sa stai cu ea creponata de laptele care se scurge cu furie pe aceasta, atata timp cat pruncul nu-ti este dat la piept, decat inainte de externare.Nu ai voie cu camasa de acasa, cica nu este sterila. Cel mai grav lucru a fost ca pe holul unde se afla salonul cu nounascutii prematuri se fuma atat de tare incat taiai fumul cu cutitul, cum se spune, iar usa salonului lor era deschisa, cica pentru aerisire. Fumau doctorii si asistentele, iar tu ca pacient netrebnic care te-ai nascut in Romania, nu ai dreptul sa protestezi in vre-un fel. Nu mai spun de infectia cu care am plecat acasa, de atele neextrase in totalitate si toate cele care le-am rezolvat, pana la urma, singura, asa cum numai romanul stie sa se descurce. Intr-o zi m-am dus cu copilul la urgente cu cotul mainii dislocat, acesta avea in jur de 2 anisori, il durea cumplit si plangea de cate ori il atingea, iar un doctor cu parul alb a tipat la mine ca aceia nu este mana de urgente, dandu-ma afara din cabinet...cand am venit ulterior la alt doctor s-a speriat cum de am inraznit sa mai astept catusi de putin....nu trebuia decat intoarsa mana cu forta si atat , altfel dadea in complicatii grave. Imbecilul ! MI-E SILA, CE MAI ! MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA SUNTEM SANATOSI ! |
Există două Românii, așa cum există două Biserici: una luptătoare și una triumfătoare. România triumfătoare sunt toți oamenii buni care s-au străduit de-a lungul veacului pentru această țară; România triumfătoare este o realitate veșnică, fiindcă dreptatea, binele este nemuritor.
România luptătoare suntem noi cei ce trăim în prezent. Poate vom ajunge foarte puțini, covârșiți de oamenii care distrug această țară și de minoritari dornici să-și însușească ce nu le aparține, dar asta nu înseamnă că lupta noastră e fără folos. În final, răul oricum va fi învins așa că ceea ce trebuie să facem noi e să ne împlinim datoria față de țară și de Dumnezeu, față de oamenii buni din acest popor care au trăit și încă mai trăiesc pe aceste meleaguri. A fugi din calea greutăților arată pe de o parte dorința meschină de confort personal, pe de altă parte lipsa perspectivei parusice, lipsa credinței în veșnicie și în victoria binelui. Din alt punct de vedere, nu cred că cineva care-și părăsește țara își poate găsi pacea necesară unei vieți spirituale. Sunt convins că-și poate găsi o pace a confortului lumesc, caracterizată de adormirea conștiinței și odihnă trupească, dar pentru cel ce vrea să-și curețe sufletul prin rugăciune și pocăință este necesar să trăiască pe pământul în care s-a născut. |
Mda !... " dorinta meschina de confort personal "...mai scutiti-ma de teorii pompoase, pune-te domnule Traditie si naste dumneata intr-un spital din Romania, ori pune-te si plangi pe la usile lor dupa sufletelul pruncului tau pierdut * Doamne fereste ! ) si pe urma sa te auzim cat de bun esti la teorii ! ! !
Caci mi-e sila si de teorii inchipuite.... Eu am confort in Romania, dar celelalte sunt mult prea grave si de sufocante, ca sa mai aiba valoare acest confort. Dar stiu ca sunt tari in care este mult mai rau, asa ca incerc, cumva, in sinea mea sa nu cartesc intr-atat . Multumim Lui Dumnezeu si pentru atat ! Ce sa mai spun ! ? Asta e ! Scuza-mi iesirea ! |
Citat:
Eu tin minte si acum cum stateau romanii luptatori in niste autobuze prafuite, si ranjeau cu niste steaguri portocalii in mana, si toate astea pentru dorinta meschina a conforului personal, materializat in niste stcile de ulei, sau o bancnota cu doua zerouri....ori mie asta nu imi sugereaza lupta, ci doar confuzie. Da, normal... e frumos sa ne spunem fiecare ca ce facem noi...e idealul, si ca mai mai ca ajungem martiri, dar a sta pe un teritoriu si a plange dupa 25% din salariu, fix din aceeasi dorinta meschina pentru confortul personal...nu inseamna nicio lupta. Daca romanii ar lupta, acei oameni de la conducere nu ar mai fi fost acolo, din primul an...ori ei sunt acolo, tocmai pentru ca nu se lupta, romanii nu stiu ce vor, nu simt ce e bine, si ce e rau...si sunt confuzi. |
Andrei,
acestea toate le stiu. Sunt constienta (si-mi asum slabiciunea/oboseala/ tristetea pe care o simt in acest moment) ca exista doua Biserici. Una luptatoare si una triumfatoare. Lupta este "arma" cu care putem Triumfa (adica sa castigam Raiul). Nu exista Victorie fara lupta..decat numai capitularea dusmanului.. Vezi tu frate drag, "instrainarea" aceasta pe care o simt (desi sunt inca in tara) vine tocmai din Biserica. Dumnezeu sa ma ierte! De ce vorbesc astfel? Pentru ca doare..doare cand apelezi la stareta unei manastiri sa primeasca pentru cateva zile un om bolnav de cancer (metastaze) ce vrea sa-si pregateasca sufletul ptr calatoria vesnica si esti refuzat ca nu sunt locuri decat pentru grupuri de vizitatori. Doare cand ti se spune in fata ca nu pot pierde un grup la cazare pentru o singura persoana ce ocupa o chilie intreaga. Chiar daca aceasta persoana mai are putin de trait.. In lume e vai si amar..in Biserica nu mai avem loc..unde sa te duci Andrei? Unde?:20: In sfarsit..nu mai are rost sa continui.. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte daca prin mesajele (strigatele mele de ajutor ) smintesc pe cineva. Iertati-ma! |
Unde sa te duci, Jenica ? ! In chilia sufletului tau, de acolo nu te poate izgoni nimeni, din visul si speranta ca frumosul si autenticul poate salaslui mai cu precadere acolo, decat in mijlocul unor ziduri stapanite de oameni.
Mergi la biserica resemnata de faptul ca ea insasi inseamna credinta si Dumnezeu, nu si atitudinea preotului care gandeste intr-un fel sau altul, dupa cum il duce mintea si caracterul. Oameni sunt peste tot, doar oameni, fie ei cu straie stralucitoare sau jerpelite, fie ei cu crucea in mana sau nu, suntem doar oameni iar strigatul nostru de ajutor nu este auzit decat de constiinta si de adevaratul Dumnezeu care se afla in fiecare zambet neinteresant, pierdut parca fara rost. Pe mine nu m-au dezamagit niciodata zidurile bisericii, nici preotii ei, ci doar niste oameni care au simtit si au lucrat ca atare, cu frumusete si egoism in aceiasi masura, confundandu-le adesea intr-un amalgam de cuvinte pioase. Imi amintesc de Patriarhul nostru cu cata ipocrizie a luat cuvantul fata de durerea si pasul fratelui sau amarat caruia ii luase si bucatica lui neinsemnata de pamant, asternand-o peste altele hectare pe care le detine si nu le mai stie la numar si peste mormanul de bani cu care este inconjurat : " fratele meu este posedat de duhul invidiei si asta este pacat ! " Incredibil ! Absolut incredibil ! Nici nu vreau sa ma gandesc cum disting astfel de oameni intunericul de lumina, fiindca este no comment !, pentru neputinta noastra omeneasca si atat de trecatoare. |
Citat:
Faptul că ceilalți fac răul nu înseamnă că trebuie să fugi ci dimpotrivă, să rămâi. Dar asta corespunde unei viziuni a vieții care din păcate nu caracterizează pe cei mai mulți. Sunt două feluri de a privi viața de acum: ca un bun de consum sau ca un sacrificiu pentru o idee. Cei mai mulți oameni nu reușesc să se înalțe la nivelul idealurilor; presați de grijile cotidiene și de ambițiile mărunte pentru lucruri și situații trecătoare ei duc o viață egoistă care nu se materializeazăîn ceva durabil,veșnic. Al doilea fel de a privi viața este de a crede și a te sacrifica pentru o idee nobilă, fie ea religioasă sau socială. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Romania a trecut rapid la acest sistem, care in alte tari exista de mai multe decenii. Singura "dreptate" in ce priveste taxele este aceea ca trebuie mai multi bani in caseria statului. Acum 5-6 ani au solicitat idei din partea populatiei pentru noi taxe! Contra unui premiu, se intelege. Tineti minte un lucru: in Romania inca exista libertate. Daca s-ar incuraja initiativ privata, multe s-ar indrepta. |
Citat:
Eu am observat ca exista o suma de raspandaci ai plecari si dispretului fata de neamul si tara date de Dumnezeu fiecaruia..Eu nu inteleg ce cauta aceste persoane aici, dat fiind faptul cunoscut ca noi ortodocsii suntem ultimii dezertori ai neamului ? |
Desi de multe ori am fost de accord cu tine, acum chiar nu sunt.
Sfântul Ioan Casian spune asa străinătatea este foarte propice mântuirii. Pune-ti o singura intrebare, cati dintre noi cei plecati afara am spus :'' Face-se voia Ta Tata''?, si cati dintre cei care au spus, nici macar duhovnicul nu le-a zis: '' Nu plecati afara din tara'' ! Inainte de a mai judeca, ar tb sa te gandesti ca poate-ti ceri osanda singur. Aici nu stau cainii cu colacii-n coada, si nu e nici Raiul pe pamant. Incercari sunt, si crede-ma sunt asa de grele uneori... In rest, Doamne ai mila. Citat:
|
Citat:
Ory, sa stii ca si pe aici se intampla f multe nereguli. Nu idealizati, ca nu e cazul. E mai curat in spitale, au aparatura buna, personalul se poarta frumos, dar cu toate astea se fac multe greseli, unele fatale. Spitalele au obiceiul de a numara cazurile de medicatie gresita. Acum doi ani au fost mai bine de 8000 de cazuri. |
Eu nu m-am lamurit care-i problema voastra spirituala sau psihologica ! Daca voi ati plecat trebuie sa plece tot neamul ? Si de ce ne pisati pe noi crestinii ortodocsi de pe acest forum ?
N-ati inteles pana acum ca n-ati convins pe nimeni ? Cum sa las tara, care-i plina de biserici, manastiri, duhovnici cu har si moaste sfinte, in schimbul a ceea ce-mi ofera vestul ? Vestul imi ofera prea putin ! Este evident ca daca vreti doar sa refulati in lumea crestin-ortodoxa, pe care ati parasit-o, va inteleg, chiar dc nu-s de acord ! Imi pareti un cor de disperati si dezradacinati. |
Saracutu de tine. si ingrati mici ce suntem noi astia plecati.
Oare cum am indraznit noi sa plecam, si sa nu-ti cerem tie voie. Te rog frumos sa ne ierti si sa ne ingadui, si sa ne iubesti asa pacatosi cum suntem noi. Cum am mai spus, faptul ca urmam dreapta credinta, nu inseamna ca suntem si poporul ales. Si asa cum urmam noi dreapta credinta, si alte popoare o pot urma. Bunu Dumnezeu nu exista doar in Romania, e peste tot. Doamne ajuta. Citat:
|
Citat:
Mi se pare ca privesti totul cam dur, desi ai putea in egala masura sa intelegi ca poate cei plecati din tara...isi varsa si ei of-ul pe acest forum doar, si nicidecum nu ar fi vreo secta care incearca sa lase teritorul tarii pustiu. |
Eu am plecat din curiozitate, din spirit de aventura, dar nu cu ideea de a-mi parasi tara ! Imi pare rau ca n-am vazut USA , Canada si Australia ....Dar acasa este acasa si nu parasesc ce mi-a dat Dumnezeu.
Eu propun ca raspandacii de expatriere sa se duca pe alte forumuri. |
Cred ca-ti lipseste o nevasta! Ar fi cazul sa te insori !
Citat:
|
Citat:
|
Cum sa las tara, care-i plina de biserici, manastiri, duhovnici cu har si moaste sfinte, in schimbul a ceea ce-mi ofera vestul ? Vestul imi ofera prea putin !
Dar cati din cei de acasa apreciaza acest lucru? Dintr un popor majoritar ortodox( 85% parca) cati sunt practicanti? 15% cred ca e mult spus... Depinde ce vrei tu de la vest.... |
Citat:
Scuze ca te intreb...dar am convingerea ca aceasta afirmatie ( standard) face parte din cateheza sectara...care nu se rezuma la cunoasterea Adevarului, ci la imbrobodirea procentajelor... Hai sa nu judecam aiurea, asa cum sectarii au ramas saracii in proportie de 10% din populatia Romaniei, desi se dau cu posteriorul de pamant cu spor...tot asa procentajul cat se poate de elocvent e acela de fix 85 % de Ortodocsi....:6: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:42:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.