Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

cristinamaria 19.07.2009 23:53:26

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 147455)
Multumesc pentru sfaturi, Anita, Costel...etc.
Acum ceva saptamani stateam prost cu optimismul, sa-i spunem asa, aveam o stare mai nelinistita si am inceput sa beau un ceai sedativ. Dar, parca ma simteam si mai rau si sesizasem ca...inima abia-mi palpaia. Nu stiam ce se-ntampla cu mine, am intrat in panica....cand colo, am citit pe net ca ceaiul calmant nu este indicat oricui si, mai ales nu este indicat celor cu tensiune scazuta fiindca le-o scade si mai mult. Ei, acolo a fost beleaua...
A doua zi am baut o cafea cat mine de mare si cand am simtit ca inima-mi bate zdravan in piept m-am bucurat, simteam ca am si mai multa energie....
Sunt foarte importante informatiile...sunt, de fapt, cea mai mare forta cu care te poti inarma.
De la ceaiul verde mi se cam face greata dupa o ora-doua, dupa ce-l beau. Nu striu de ce, dar am mai auzit astfel de reactii la ceaiul verde si am inteles ca se datoreaza intolerantei fierii...Am sa ma mai documentez.
In Japonia este o supa bazata pe alge de mare, nu are gust prea bun, dar am inteles ca este vorba tocmai de mult laudata alga spirulina in stare pura. De asemenea, mi se cam facea greata dupa cateva ore dupa ce mancam aceasta supa.
Nu am renuntat la ciocolata (amara), dar se pare ca are si beneficii...oricum, nu abuzez de aceasta.

Ory nu te apuca sa bei ceaiuri fara sa stii la ce sunt bune. Ceaiul verde nu este bun oricui, nu oricine are nevoie de antioxidanti. Ceaiul verde poate cauza stari de rau multor persoane.

Hipotensiunea nu este o afectiune in sine (la fel ca hipertensiunea de exemplu) dar combinata cu alte simptome poate face parte din anumite afectiuni. Hipotensiunea singura poate da dureri de cap, ameteli, senzatie de vertij, rau de inaltime, racirea extremitatilor si cam atat (in nici un caz varicele nu sunt cauzate de hipotensiune cum a scris cineva mai inainte, ci de o predispozitie genetica a peretilor vaselor de sange, mai exact a venelor). Daca tensiunea ta este 10, nu ar trebui in mod normal sa ai aceste simptome. Exista oameni care traiesc toata viata cu tensiunea 10 si nu au nici o problema (si eu am aceeasi tensiune, am aceeasi problema cu luatul sangelui si gasitul venelor, mi se mai si sparg vasele daca nu nimereste cu acul din prima etc. - nu ca eu nu as avea probleme dar nu datorita hipotensiunii). Starile psihice NU sunt cauzate de hipotensiune (cum e lipsa de optimism - ai nascut cumva in ultimul an?). Nici insomnia NU e cauzata de hipotensiune (eu am hipotensiune si cred ca la mine se poate vorbi de inversul insomniei). Alimentatia are un rol, adica nu e rau sa bei 1 cafea pe zi si/sau 1 pahar de vin rosu, dar nici nu e obligatoriu. Daca nu ai nimic altceva decat hipotensiune nu trebuie sa te tratezi nici cu ceaiuri nici cu altceva. trebuie sa tii cont de hipotensiune cand vei lua tratamente pentru alte afectyiuni, deoarece anumite ceaiuri sau medicamente scad si ele tensiunea si poti lesina.

Daca nu iti simti inima batand in piept nu iti fa probleme, nici nu trebuie sa o simti. Te poti ingrijora daca ai senzatia de chinga peste piept, ca te strange cineva si nu poti respira complet, dureri ascutite in piept etc. Nu sunt cauzate de hipotensiune dar sunt simptome ale unor afectiuni. Nu cred ca e cazul sa iei sedative, acestea printre altele scad tensiunea. Nici somnifere!!!! (nu lua asa ceva daca exista si alte posibilitati de tratament).

Eu iti recomand sa mergi la un medic homeopat si sa discuti cu el, remediile homeopate sunt foarte bune pentru anumite afectiuni, mai ales pentru cele nespecifice (de exemplu stari de anxietate, depresie, insomnie , frica, atacuri de panica, emotivitate exagerata, plans fara motiv etc.) si sunt foarte bune si in multe afectiuni clasice (daca spui ca ai o boala de inima te pot ajuta si la asta). remediile homeopate NU AU EFECTE SECUNDARE, sunt exclusiv NATURALE (nu sunt compusi de sinteza) iar cei ce le prescriu sunt MEDICI (adica au aceeasifacultate de medicina ca si toti ceilalti medici). Eu am facut tratament homeopat pentru multe afectiuni (ce imi vine acum in minte sunt conjunctivita, gripe, raceli, febra, viroze respiratorii, hipertiroidism, insomnii, migrene cronice, entorse si contracturi etc.), la unele din ele am avut rezultate foarte bune (nu la toate). Tot homeopatul iti poate prescrie si ceaiuri (combinatiile de ceaiuri se fac dupa anumite reguli medicale, nu doar pesfaturile prietenilor si vecinilor). Cauta un homeopat prin recomandari, nu te du la oricine. Daca te intereseaza pot afla pe cineva bun in orasul tau.

Iti recomand de asemenea calduros sa folosesti acupunctura. Este foarte buna (la orice fel de dureri musculare sau de oase este cel mai bun remediu, la insomnii de asemenea - de multe ori vei adormi chiar in timpul sedintei de acupunctura). Este un remediu complet "curat" si fara efecte secundare. Tot asa, cauta pe cineva prin recomandari (daca vrei te pot ajuta).

Nu cunosc exact ce probleme medicale ai, dar nu par a fi incadrabile in "retele" clasice, caz in care nici metodele de tratament nu ar trebui sa fie cele clasice (eu m-am tratat de foarte multe in viata mea, prin metode de toate felurile, inclusiv clasice, chirurgical etc. - la fiecare afectiune trebuie sa-i gasesti o metoda adecvata).

Sanatate!

cristinamaria 19.07.2009 23:55:20

Daca te pot ajuta suplimentar - cu placere.

cristina2012 19.07.2009 23:59:44

Pentru calculi biliari este foarte buna (si placuta pe deasupra) o cura mai lunga cu suc de mere fie stros in casa, sau macar din comert dar de buna calitate, fara E-uri si fara zahar. Se beau zilnic cateva pahare. E testat pe fierea mea... e adevarat ca nu erau foarte mari pietrele.
Scucul de mere este de asemena deosebit de bun in cazul crizelor de colecist (dureri in partea dreapta sus, merg pana in umar, greturi, abdomen foarte umflat).
In cazul unor calculi mai mari se face un timp cura cu suc de mere si apoi o cura de eliminare cu smirna si/sau ulei de masline. Nu mai imi amintesc bine, daca are cineva nevoie, pot cauta.
In cazuri grave, pietre foarte mari, colecist calcifiat... chirurgul rezolva situatia.

cristinamaria 20.07.2009 00:55:44

Eu am mai multe cazuri in familie si printre colegi de calculi biliari de diferite marimi, pe care s-au incercat cele mai variate cure si tratamente. In afara celor care aveau doar namol nici unul din pacienti nu a reusit sa obtina vreo ameliorare a situatiei si tot la operatie au ajuns pana la urma. Anul acesta am avut 3 operatii in familie, toate reusite fara probleme(bunica e unul din cazuri, 78 ani). Eduard, la cum descrii tu colecistul nu cred ca are sens sa faci cura, nu va face decat sa intarzie operatia. E periculos sa lasi colecistul cu pietre neoperat, crede-ma. iar operatia chiar nu e grea, frica insa e mare si nejustificata (experienta proprie).

Hartford 03.08.2009 08:08:06

Urzica

Stie cineva reactia urzicii?eu stiu ca ajuta la cirucuatie, am baut ceai de urzica o saptamina in fiecare zi cite doau cani imi ard picioarele si imi amortesc sa fie de la asta?

casandrasa 03.08.2009 08:39:20

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 157844)
Stie cineva reactia urzicii?eu stiu ca ajuta la cirucuatie, am baut ceai de urzica o saptamina in fiecare zi cite doau cani imi ard picioarele si imi amortesc sa fie de la asta?

Datorita actiunii diuretice, consumul prelungit de urzici poate provoca dezechilibru electrolitic, iar cei ce consuma tot pe termen lung trebuie sa-si verifice nivelul de potasiu din organism si sa-l suplimenteze in caz de necesitate.
Dezechilibru electrolitic inseamna cred deficit de calciu.Este contraindicata si in cazul femeilor insarcinate,provocand contractii.

Hartford 03.08.2009 08:43:46

Citat:

În prealabil postat de casandrasa (Post 157846)
Datorita actiunii diuretice, consumul prelungit de urzici poate provoca dezechilibru electrolitic, iar cei ce consuma tot pe termen lung trebuie sa-si verifice nivelul de potasiu din organism si sa-l suplimenteze in caz de necesitate.
Dezechilibru electrolitic inseamna cred deficit de calciu.Este contraindicata si in cazul femeilor insarcinate,provocand contractii.

Multumesc Casandra sint f ingrijorata,o sa sun doctora astazi.

casandrasa 03.08.2009 08:50:26

Astea ar fi fost contraindicatiile,dar se spune ca urzica face minuni pentru organism,vitaminizeaza,remineralizeaza,sunt indicate curele cu urzici.
Cine stie....
Va urez sanatate,ca-i mai buna decat toate! :1:

tigerAvalo9 03.08.2009 15:53:16

5 remedii naturale impotriva depresiei
Pentru afectiunile mentale precum depresia, este de preferat sa apelezi la tratamentele naturiste, acestea fiind lipsite de efecte secundare.

Iata cateva remedii pe care le poti pregati acasa:

1. Merele fac parte dintre cele mai eficiente remedii impotriva depresiei. Pentru a scapa de proasta dispozitie, consuma un mar cu lapte si miere. Astfel, vei reusi sa-ti faci plinul cu energie.

2. Nucile de acaju sunt un alt remediu care te ajuta sa lupti impotriva depresiei. Acestea sunt o sursa importanata de vitamine din grupa B si stimuleaza apetitul si sistemul nervos. Contine si riboflavina care te pastreaza activ, vesel si energic.

3. Radacina de sparanghel s-a dovedit a fi foarte benefica in tratarea depresiei. Este un bun tonic pentru sistemul nervos. Poti lua zilnic un gram sau doua de pudra din aceasta radacina uscata.

4. Nucsoara. Fierbe putina apa si adauga praf de nucsoara. Adauga zahar dupa gust si consuma de 2 ori pe zi.

5. Trandafiri. Pregateste o infuzie din petale de trandafiri proaspete si bea de fiecare data cand te simti deprimat/a.

casandrasa 03.08.2009 16:30:46

Dupa ultimele cercetari ale americanilor (parca) cine are tensiunea mica traieste mai mult! :1:

Hartford 03.08.2009 19:06:16

Citat:

În prealabil postat de casandrasa (Post 157914)
Dupa ultimele cercetari ale americanilor (parca) cine are tensiunea mica traieste mai mult! :1:

:13::13::13: nu stiam a mea e la limita daca consum usturoi prea des scade.

casandrasa 03.08.2009 19:31:36

''Low blood pressure is often recognized as a major health concern. In fact, someone who has low blood pressure may want to consider him or herself fortunate. People with low blood pressure (hypotension) are known to live longer than people who have high blood pressure (hypertension).
A person with normal blood pressure should have a reading of 120/80 mm Hg, and a person with low blood pressure may have a reading of 90/60 mm Hg.''

Ma scuzati,mi-am permis deoarece am mai vazut si alte postari in engleza.

Eu dupa doua cesti mari de cafea de-abia am 90 cu 60.Inainte de cafea nici nu pot sa articulez doua sunete. :17: Si tot la fel mi s-a spus la un control,ca e bine.

cristinamaria 04.08.2009 01:02:42

Sunt o norocoasa, si eu am tensiune mica (nu chiar 9, de obicei am 10 dar tot mica e).
Hartford, de ce ai facut cura cu urzici? pentru o afectiune anume? Eu stiu ca sunt bune la multe afectiuni.

Hartford 04.08.2009 04:57:48

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 157998)
Sunt o norocoasa, si eu am tensiune mica (nu chiar 9, de obicei am 10 dar tot mica e).
Hartford, de ce ai facut cura cu urzici? pentru o afectiune anume? Eu stiu ca sunt bune la multe afectiuni.

Am zaharul peste limita 119 si mi-a adus cineva din Rom si a zis ca e bun pentru scaderea zaharului ceai de urzica.

Dar nu sint inca sigura daca e din cauza ceaiului de urzica am niste calduri ma ia de la picioare si imi amortesc picioarele merg vineri la doctor am apointment sa-mi masoare circulatia singelui.

E groaznic nu pot dormi de doau nopti din cauza asta caldurile astea le am mai ales cind stau in pat. La servici mai e cum mai e nu stiu sa fie de la un nerv ceva cum am avut piciorul fracturat?

costel 20.01.2010 18:00:44

Tratarea nevrozelor

- infuzie cu un amestec de plante, format din fructe de paducel (o parte), flori de tei cu bractee (o parte), conuri de hamei (o parte), herba de talpa-gastei (1,5 parti) si radacini de valeriana (1,5 parti). Din acest amestec se ia o lingura la 250 ml apa clocotita, se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara, se indulceste dupa gust si se beau 1-2 cani pe zi, avand proprietati sedative si antispasmodice, cu utilizari in stari de excitatii nervoase, in linistirea nervilor si reglarea ritmului cardiac. La acest amestec de plante se pot adauga, dupa caz, capsule de mac si herba de sovarf, din care se beau cate doua ceaiuri pe zi, avand actiune sedativa si usor hipnotica, cu rol in combaterea tulburarilor nervoase insotite de insomnii rebele;

- tinctura in alcool 400 cu herba de talpa-gastei, flori si frunze de paducel, flori de lavanda, radacini de valeriana si conuri de hamei (in parti egale), din care se iau 50 g amestec la 500 ml alcool; dupa macerare timp de 7 zile se consuma cate 1-2 lingurite, de 2-3 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mese, pe o perioada de o luna pe trimestru

glykys 20.01.2010 20:30:02

Un leac pentru emotivitatea exagerata are cineva? :25:

maria-luisa 22.01.2010 11:09:43

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 203072)

Traire particulara si intensa a persoanei aparuta sub actiunea unor excitanti (externi sau interni) puternici si exteriorizata prin reactii neurogetati: transpiratie, paloare, roseata, intensificarea ritmului cardiac si respirator etc. Exagerarea starilor emotionale sau scaderea lor sunt frecnt intalnite in bolile psihice.

Plante medicinale ce pot fi utilizate: paducelul.

Retete utilizate

UZ INTERN:

Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se acopera 15 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in cursul unei zile.

maria-luisa 22.01.2010 11:17:24

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 203072)

cred ca si aici poti gasi ceva: http://www.terapie-florala.ro/remedi...sibilitate.htm

Langu 22.01.2010 11:17:37

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 7301)
Pentru a-i asigura organismului un plus de rezistenta in anotimpul rece, consumati mult usturoi. Cea mai simpla metoda, care nu creaza nici disconfort: unul, doi catei de usturoi, taiati in felii si bauti dimineata cu apa, ca pastilele. Sunt recomandati trei catei de usturoi pe zi.
Pe langa mineralele pe care le contine, in compozitia usturoiului intra si un antibiotic, care nu are reactii adverse.

Iti dau dreptate,am facut"experimentul acum ctiva ani si a functionat.Il repet in fiecare an.

tigerAvalo9 24.01.2010 21:39:30

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 203631)
Iti dau dreptate,am facut"experimentul acum ctiva ani si a functionat.Il repet in fiecare an.

Cea mai simpla metoda care nu face niciun disconfort?Pai de la usturoi iti miroase gura..eu nu suport mirosul acela..:24:

Baracka pentru sistemul imunitar ajuta..sunt niste pastile naturale din seminte de ulei de chimen negru,pe mine m-a ajutat,cititi pe internet despre acest medicament.

costel 26.01.2010 10:52:57

Proprietatile terapeutice ale cozilor de cirese sau de visine

Cozile de cirese sau de visine au puternice efecte diuretice, datorita continutului ridicat de saruri de potasiu si flavonoide. In plus, s-au constatat si proprietati astringente si antidiareice (datorita continutului in taninuri), apoi proprietati depurative, antifebrile si antiinflamatoare renal.
Pentru aceste proprietati, ceaiul din cozi de cirese sau visine este foarte recomandat in:
- afectiuni renale (pielite, nefrite, pielonefrite, cistite, uretrite, retentie urinara, colici renali, infectii renale, hidropizie);
- afectiuni ale aparatului digestiv (diaree, ascita);
- reumatism, guta, artrite;
- prevenirea aterosclerozei si pericarditei;
- tratarea edemelor si a celulitei.

aniama 26.01.2010 11:25:21

[quote=Va_iubesc;7630]Cateva randuri cu ganduri:

- usturoiul (cum a spus si silverstar) si ceapa sunt adevarate medicamente pentru organism;
- avocado, pentru cei care au posibilitatea sa-l procure este un excelent unt vegetal, cu omega 3 si tot felul de vitamine. Se mananca numai cel copt bine si se pune in feliute pe paine cu putina sare sau lamaie. Eu il mai amestec si cu usturoi si il fac ca o crema care o mananc pe paine. Se mai poate pune si in salata verde sau in alte salate;
- uleiul de rapita este foarte bun pt a echilibra necesarul de omega 6 si de omega 3. In alimentatia normala, avem f mult omega 6, gasit si in uleiul de floarea soarelui. Uleiul de rapita contine f mult omega 3. Doua linguri de ulei pe zi asigura necesarul. Eu il pun in salate, nu m-as incumeta sa-l beau "gol". Omega 3 se mai gaseste si in somn si in sardine, dar in cantitate mai mica, asa ca trebuie sa mananci pana "ti se apleaca";
- ca unguent, eu nu folosesc nimic pt fata, decat dupa ce merg la piscina si mi se usuca tenul. In rest, daca am vreodata vreo rana (nu sunt chiar as la bucatarie si ma mai tai) folosesc unguent de galbenele;
- legumele la vapori isi pastreaza gustul si vitaminele. Cele in conserva isi pierd vitaminele. DAca nu le avem proaspete, le putem pune la congelator. La vapori nu inseamna fierbere in apa, ci efectiv pregatire in vapori. Exista aparate. Daca nu, se poate pune putina apa pe fundul vasului in care se gateste si capac ca sa se faca in vapori;
- vitaminele la legume si fructe se afla imediat sub coaja, deci e bine sa nu se curete de coaja;
- in alimentatia romaneasca se gateste f mult cu sosuri si prajiri in uleiuri. Se pare sa uleiul ajuns la o anumita temperatura devine toxic. Eu am redus la maxim sistemul asta de gatire...si mi-e f bine. Slava Domnului! Legat de ce se mananca prin Romania, evitati la maxim produsele de patiserie, care nu sunt bune deloc pt sanatate si care conduc si la cresterea greutatii, evitati meniurile de tip fast food, gogosile si cartofii prajiti;
- pestele e un aliment care are acelasi numar de proteine ca si carnea; chiar are cu o treime mai mult decat carnea de porc, si este f sanatos. E bien sa se inlocuiasca carnea cat mai mult cu preparate din peste;
- in Occident incepe sa se duca o politica de minim 5 fructe si legume pe zi. Mi se pare f bine, mai ales ca s-a ajuns la decizia asta dupa ce s-a vazut cati copii sufera de obezitate;
- painea buna pt tranzitul intestinal este cea cu tarate, neagra sau completa sau diferite cereale in ea. De asemenea, pt tranzitul intestinal este f bine sa se manance fructe uscate (prune, caise, mere, ananas, etc), miere cu ceai, mere si legume;
- tot pt tranzitul intestinal si pt hidratarea organismului, trebuie bauti minim 1,5 - 2 litri de apa. Eu personal mai inlocuiesc si cu ceai (ceaiul alb se pare ca e f antioxidant, deci conduce la neimbatranirea celulelor...basmul cu tinerete fara batranete si viata fara de moarte...). Ceaiul il beau cu putina miere sau fara nimic. Am citit ca pt femeile insarcinate, cauza starii de rau de dimineata se datoreaza lipsei de hidratare din timpul noptii...incercati si spuneti-ne daca e asa;
- pt prevenirea cancerului, brocoli e f bun. Eu il fac la vapori, cateodata amestecat cu mazare si fasole si putina sare. E excelent;
- pentru cei care vor sa faca o cura de revigorarea generala, spirulina si uleiul de catina sunt f bune. Cum spirulina e o planta acvatica, pt cei care pot sa manance fructe de mare (scoici, calamari, creveti, etc), nu ezitati! Sunt excelente. I-am dus bunicii mele odata niste creveti si cand ma duc in curte peste cateva minute, ii vad la catel. Chair si catelul se uita lung. Bunica: "Daca nici catelul nu mananca, cum imi dai mie sa mananc niste viremi!" Asa ca fiti precauti si nu le gatiti pt musafiri. Eu am luat astfel de "tzepe" si m-am vazut improvizand pe loc ceva...
- iarna o cura de struguri e f buna. Ca si o cura de salata de sfecla rosie (taiata in cubulete si cu niste otet de mere si miere) sau de salata de morcovi cu telina (date prin razatoare si amestecate cu niste otet de mere si miere si ulei de rapita).

Haideti ca va las...ca mi s-a facut foame. Ma duc sa pun in practica ceva din tot ce-am scris. V-as invita la masa, dar nu stiu daca se merita sa faceti atata drum pt niste nimicuri...

Sa nu uitam ca un suflet sanatos are nevoie si de un trup sanatos.

Va imbratisez pe toti, mai bine zis pe toate, ca vad ca numai femeile scriu pe aici,
Elena[/Q

Nu stiu daca am voie sa pronunt un nume de marca, dar in cazul in care e interzis, probabil ca vor cenzura, nu stiu regulile, dar in legatura cu acest subiect, as vrea sa va dau un link si acolo este locul unde Dumnezeu si-a revarsat harurile iar doamna Dr.Ing.Virginia Faur slujeste in numele Lui.Este vorba de Favisan in localitatea Lugoj. In acel taram medicina naturista atinge cote divine. Doamna Virginia Faur mi-a fost lector in fitoterapie si in laboratorele Favisan am facut practica. Repet : este un loc unde il simti pe Dumnezeu. Va imbratisez pe toti. Cu consideratie

aniama 26.01.2010 11:26:26

Nu stiu daca am voie sa pronunt un nume de marca, dar in cazul in care e interzis, probabil ca vor cenzura, nu stiu regulile, dar in legatura cu acest subiect, as vrea sa va dau un link si acolo este locul unde Dumnezeu si-a revarsat harurile iar doamna Dr.Ing.Virginia Faur slujeste in numele Lui.Este vorba de Favisan in localitatea Lugoj. In acel taram medicina naturista atinge cote divine. Doamna Virginia Faur mi-a fost lector in fitoterapie si in laboratorele Favisan am facut practica. Repet : este un loc unde il simti pe Dumnezeu. Va imbratisez pe toti. Cu consideratie[/quote]

tigerAvalo9 26.01.2010 17:31:03

Am citit undeva ca fructul kiwi este cel mai vitaminizat fruct si ne este recomandat de multi specialisti ,acesta avand si un gust extrem de placut.Iarasi fructele exotice sunt foarte benefice pentru organism ,gen portocale,ananas,mandarine,pomelo..

mirabela 26.01.2010 19:13:08

Grapefruit este fructul cu cele mai multe viatmine si minerale.

Cura cu oua de prepelita proaspete este indicata pt afectiuni ale ficatului, gen hepatita, ciroza, ( vindeca hepatita).

Pentru alergie la frig, care se manifesta pe mana, se da seara cu felii de usturoi pe mana, in doua luni trece, singurul dezavantaj, miroase mana, dar eu am scapat, de alergie la frig.

Pentru rani care se inchid ff greu, fie si la persoane in etate, sau taietura adanca cum a fost cazul meu, pur si simplu degetul mare de la mana stanga era taiat in doua, m-am rugat ff mult si la sf nectarie, si m-a ajutat, rana s-a inchis ff bine, am pus crema de tataneasa.

Ceai de scaiete mov pt tuse.

Pentru dureri de stomac, ceai de menta.

Pentru ficat ceai de sunatoare, se bea dimineata pe stomacul gol o cana de ceai caldutz de sunatoare, se aseaza pe pat, intins, pe partea dreapta a corpului, se sta 30 min.

cristinamaria 31.01.2010 02:08:16

Pentru pietre la rinichi se mananca in fiecare dimineata 2 felii de sfecla rosie cruda si se beau multe sucuri naturale, facute in casa, din morcov, mar, sfecla rosie, ridiche (individual sau amestecate, se beau imediat ce se prepara, nu se tin de pe o zi pe alta, nici macar la frigider, ca isi pierd proprietatile).

cristinamaria 31.01.2010 02:09:33

Pentru arsuri, sau opareli cu lichide fierbinti, se pune miere imediat pe zona afectata, in strat gros, si se tine acolo pana nu mai simtim durere.

glykys 31.01.2010 11:53:26

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 206549)
Pentru pietre la rinichi se mananca in fiecare dimineata 2 felii de sfecla rosie cruda si se beau multe sucuri naturale, facute in casa, din morcov, mar, sfecla rosie, ridiche (individual sau amestecate, se beau imediat ce se prepara, nu se tin de pe o zi pe alta, nici macar la frigider, ca isi pierd proprietatile).

Si frunze de leurda! Sunt foarte eficiente pentru eliminarea pietrelor la rinichi! Remediu folosit de bunicul meu! :103:

tigerAvalo9 31.01.2010 15:58:21

Stiti cumva niste tratamente naturiste pentru vedere?Pentru a proteja cat de cat vederea?Tratamente naturiste bune pentru ochi? As vrea sa incerc asa ceva decat sa trec direct pe pastile,chimicale.Multumesc

andrei25 31.01.2010 16:35:01

..

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 206672)
Stiti cumva niste tratamente naturiste pentru vedere?Pentru a proteja cat de cat vederea?Tratamente naturiste bune pentru ochi? As vrea sa incerc asa ceva decat sa trec direct pe pastile,chimicale.Multumesc

Mananca morcov mult. Are vitamina A, benefica pentru vedere.

andrei25 31.01.2010 16:43:13

..

Este cineva pe forum, care are in avatar o icoana cu Maica Domnului stand pe harta Romaniei. Vreau si eu acea poza. Scuze de offtopic.

costel 01.02.2010 11:44:28

Ceaiuri pentru somn

Tinand seama ca insomnia are origini diverse, tratamentele cu o singura planta nu se potrivesc la toate persoanele si de aceea este necesara o testare individuala.
- infuzie din flori de tei (1-2 lingurite la 250 ml apa clocotita); se infuzeaza acoperit timp de 5 minute, se strecoara si se beau, zilnic, 2-3 cani, îndulcite cu miere de albine, dintre care una înainte de culcare, cu actiuni imediat sedative;
- infuzie din conuri de hamei (o lingura la 250 ml apa clocotita); se infuzeaza 10 minute si se beau doua cani pe zi;
- infuzie din flori de lavanda (o lingurita la 250 ml apa fiarta); se infuzeaza acoperit 5 minute si se beau cate doua cani pe zi, avand actiuni calmante în insomnie, cefalee si afectiuni cardiace pe substrat nervos;
- infuzie din herba de talpa-gastii (3 linguri la 250 ml apa clocotita); se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se iau cate 3-5 linguri pe zi, dintre care 1-2 linguri înainte de culcare;
- infuzie din radacini de valeriana (o lingurita la 250 ml apa); dupa infuzare 10-15 minute, se bea o cana înainte de culcare, avand efecte sedative asupra sistemului nervos central;
- infuzie din frunze, flori si fructe de paducel (o lingurita la 250 ml apa fiarta); se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara si se bea seara, înainte de culcare.

tigerAvalo9 02.08.2010 22:53:09

M-am informat si am descoperit fructul Noni.Se pare ca e un fruct care face furori in lume deoarece a ajutat la vindecarea multor boli precum si a cancerului.In Romania nu prea e cunoscut dar in USA si o parte din Europa,da.Se vinde sirop de noni,suc de noni si costa destul de mult dar cica are o gramada de beneficii pentru corp sucul de noni pur continand multe multe elemente benefice corpului.Eu am luat pentru astm dar si pentru celelalte boli.Cautati pe internet Noni ca sa nu fac reclama:)).Desigur niciun medicament sau fruct,sirop etc nu va trata fara voia Lui.E uimitor cum Dumnezeu ne-a lasat in natura vindecare,tratamente fapt ce dovedeste inca o data ajutorul si iubirea Lui.

vlad90 20.09.2010 10:34:54

Despre spirulina: http://hermanvlad.wordpress.com/2010...une-a-naturii/

heaven 20.09.2010 10:48:51

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 274264)
M-am informat si am descoperit fructul Noni.Se pare ca e un fruct care face furori in lume deoarece a ajutat la vindecarea multor boli precum si a cancerului.In Romania nu prea e cunoscut dar in USA si o parte din Europa,da.Se vinde sirop de noni,suc de noni si costa destul de mult dar cica are o gramada de beneficii pentru corp sucul de noni pur continand multe multe elemente benefice corpului.Eu am luat pentru astm dar si pentru celelalte boli.Cautati pe internet Noni ca sa nu fac reclama:)).Desigur niciun medicament sau fruct,sirop etc nu va trata fara voia Lui.E uimitor cum Dumnezeu ne-a lasat in natura vindecare,tratamente fapt ce dovedeste inca o data ajutorul si iubirea Lui.

Am citit si eu cate ceva despre el si din ce se scrie peste tot se pare ca e un fel de medicament minune.
La tine ce efect a avut?Se poate lua si ca supliment sau e doar medicament?
Multumesc frumos!
PS:Daca crezi ca se poate considera reclama,imi poti trimite si pe privat un raspuns scurt.Multumesc inca o data!

costache marilena 20.09.2010 16:40:27

A propos de plante miraculoase: CATINA
Creste spontan in Romania deci este... gratis!!
Cine nu are timp sa culeaga sau nu locuieste intr-o zona geografica favorabila catinei o poate cumpara cu cativa lei, proaspata si neprelucrata din piata.
Se poate citi despre proprietatile ei minunate daca se da o cautare pe google...

ALEXANDRU ANASTASIU 21.09.2010 00:13:30

Rețetă universală homeopată aplicabilă la orice cabinet homeopat

Citat:

În prealabil postat de cristinamaria (Post 154823)
Eu iti recomand sa mergi la un medic homeopat si sa discuti cu el, remediile homeopate sunt foarte bune pentru anumite afectiuni, mai ales pentru cele nespecifice (de exemplu stari de anxietate, depresie, insomnie , frica, atacuri de panica, emotivitate exagerata, plans fara motiv etc.) si sunt foarte bune si in multe afectiuni clasice (daca spui ca ai o boala de inima te pot ajuta si la asta). remediile homeopate NU AU EFECTE SECUNDARE, sunt exclusiv NATURALE (nu sunt compusi de sinteza) iar cei ce le prescriu sunt MEDICI (adica au aceeasifacultate de medicina ca si toti ceilalti medici). Eu am facut tratament homeopat pentru multe afectiuni (ce imi vine acum in minte sunt conjunctivita, gripe, raceli, febra, viroze respiratorii, hipertiroidism, insomnii, migrene cronice, entorse si contracturi etc.), la unele din ele am avut rezultate foarte bune (nu la toate). Tot homeopatul iti poate prescrie si ceaiuri (combinatiile de ceaiuri se fac dupa anumite reguli medicale, nu doar pesfaturile prietenilor si vecinilor). Cauta un homeopat prin recomandari, nu te du la oricine. Daca te intereseaza pot afla pe cineva bun in orasul tau.

Iti recomand de asemenea calduros sa folosesti acupunctura. Este foarte buna (la orice fel de dureri musculare sau de oase este cel mai bun remediu, la insomnii de asemenea - de multe ori vei adormi chiar in timpul sedintei de acupunctura). Este un remediu complet "curat" si fara efecte secundare. Tot asa, cauta pe cineva prin recomandari (daca vrei te pot ajuta).

Nu cunosc exact ce probleme medicale ai, dar nu par a fi incadrabile in "retele" clasice, caz in care nici metodele de tratament nu ar trebui sa fie cele clasice (eu m-am tratat de foarte multe in viata mea, prin metode de toate felurile, inclusiv clasice, chirurgical etc. - la fiecare afectiune trebuie sa-i gasesti o metoda adecvata).

Sanatate!

Se iau granule sau sirop, se pune CEVA, se diluează până nu mai rămâne NIMIC, se agită bine cam de 10 ori mai mult decât durează Sfânta Liturghie. Duhul NIMICitor ce zice despre sine că este esența dumnezeiască a lui CEVA își amestecă coada, dinamizează la maximum, paroxistic, remediul și sănătatea e pregătită pândind. Prețul remediului: Mântuirea.
ACUPUNCTURA: se merge la un acupunctor, acesta se spală conștiincios pe mâini de energiile negative, își freacă apoi bucuros mâinile că a mai venit un fraier și înțeapă în punctele în care a învățat că se găsesc cei 13 draci ce fac boli. Aceștia jenați de înțepături, mai ales dacă se arde și o leacă de tămâie de la împăratul Galben, și înfricoșați de energia Qi ce vine dintr-un bob de orez aleargă panicați și o dată cu ei și bolile ce le provoacă. După ce ajung la colțul străzii se opresc din alergat și se pun pe un râs... demonic după care se apucă să scrie la vămi și pe dracupunctor și pe victimă, care mai ales dacă a căzut în starea alfa, adică între somn și veghe, e numai bună de îndrăcit.
Pentru mai multe amănunte vă invit la topicul:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...905#post288905
Lăsând gluma la o parte, eu sunt pățit cu homeopatia din proprie experiență și apoi de la mulți din pacienții mei și dacă vreți să scăpați de multiplele și repetatele dvs. boli să nu mai fiți nevoită să vă tratați așa de des și mai ales dacă vreți să vă mântuiți renunțați și la ea și la dracupunctură și la orice alta formă de bioenergie.
Cu durere și dragoste, Alexandru

bmd 21.09.2010 09:42:09

Oare?

Si oare sa nu se vindece nimeni cu medicina naturista?
Oare atitia doctori homeopati, acupunctori , fito-terapeuti sa fie doar niste sarlatani? Oare toti care se trateaza la ei sint prosti?
Oare Formula As care gaseste genii medicale naturiste mai ceva ca Flacara de pe timpuri (a lui Paunescu) sa fie o adunatura de oameni fara simtul raspunderii? Postul ETNO care si el gaseste vindecatori de toate prin de toate, sa nu simta nici un pic de responsabilitate pentru telespectatori?
Toti care recomanda aici si aiurea leacuri despre care "au auzit" sa nu se gindeasca o clipa ca pot fi ucigasi de oameni si apoi de suflete?
Oare medicii care recomanda leacuri de care stiu exact ca nu aduc vindecarea, sint medici?

IOLANDA 21.09.2010 10:07:28

Incercati sa urmariti macar un episod din filmul "Secretele palatului=doctor Han" si o sa vedeti cum se tratau oamenii in China,Coreea....cu acupunctura si "supe medicinale",decocturi din anumite radacini,si multe altele.Eu personal cred in aceste "leacuri",le folosesc si chiar imi fac bine.Dumnezeu ,ne-a lasat plante tamaduitoare....nu sa le ignoram ...ci din contra....sa le folosim........dar nu dupa ureche,cum se zice...ci dupa carti specifice medicinei naturiste.Doamne Ajuta.

bmd 21.09.2010 10:15:22

Citat:

În prealabil postat de IOLANDA (Post 290393)
Dumnezeu ,ne-a lasat plante tamaduitoare....nu sa le ignoram ...ci din contra....sa le folosim........dar nu dupa ureche,cum se zice...ci dupa carti specifice medicinei naturiste.Doamne Ajuta.

Absolut de acord cu tine...pina la mindria de a te crede medic! Cam aici e problema voastra a tuturor doriti sa fiti medici dar fara cei 6 ani de studiu!
Niciodata , nimeni pe pamintul asta nu a recomandat sau luat remedii naturiste fara riscuri majore, spirituale sau fiziologice!
Dumnezeu ne-a dat plantele ca sa le folosim. Si ne-a mai dat si minte...tot ca sa o folosim! Hai sa luam un exemplu: aspirina. Aceasta provine din scoarta de salcie. Putem lua o tableta sau sa roadem scoarta de salcie. Marea diferenta in cazul acesta este DOZAREA Precisa! Lipsa de impuritati. Cercetarile care cu aspirina tablete exista si cu coaje nu, respectiv contraindicatiile! Samd pina la aspectul ecologic ca nu putem belii toate salcile rumegind toti coajea lor cind avem febra!

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.