Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

vasinec 13.02.2009 10:54:21

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 115683)
Stii ce-mi place? atunci cand vreti sa aratati un trecut al unei persoane care a facut ceva bun pt cultul respectiv(asa cum este si cu faimoasa CLARVAZATOARE) veniti si ne puneti in fata 2-3 carti care "scot" in evidenta ceva bun.
CAND ORTODOXIA VINE SI VA PUNE IN FATA MII DE CARTI FIE CA VB DESPRE VIATA CUIVA,FIE CA SUNT CARTI CE CUPRIN INVATATURI ALE TEZAURULUI ORTODOX,VOI VENITI SI SPUNETI...NOI CREDEM IN BIBLIE? CINE SUNT ASTIA? PAI SUNT "OAMENI CA NOI".
De ce sa dam crezare acestor 2-3 carti care vor sa scoata in evidenta facilitatile cultului?
2-3 pe langa peste 1000 carti , he...he...hei.

Am facut referire la 2 lucrari ,cu caracter laudativ la adresa lui Ellene White, ale lui D.M. Canright. Voiam sa scot in evidenta lipsa de credibilitate a acestui om care toata viata a oscilat intre laude si denigrari (pe aceeasi tema), la adresa unei persoane sau a unui grup religios.

Am mai vrut sa scot in evidenta lipsa de onestitate a domnilor Ovidiu-s si Iustin, prin faptul ca ii intereseaza si cauta "infometati" numai articole denigratoare la adresa adventistilor. Una din cele mai importante "surse de inspiratie" a dumnealor sunt scrierile lui D.M. Canright (campion in campania de lovire a adventistilor). Daca tot au gasit niste invataturi pretioase in scrierile acestui om, de ce nu posteaza si scrierile cu caracter laudativ la adresa adventistilor (scrise de aceeasi persoana- D.M. Canright)?

Cam asta am vrut sa spun. Nu m-am grabit sa-i laud pe adventisti.

Daca dvs. ati gasit in postarea mea un prilej de a va lauda biserica din care faceti parte, dati-i drumul. Laudati-va.

Geony 13.02.2009 13:31:26

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 115724)
.

]"Credinta, daca n-are fapte este moarta"[/b] (Iacov 2:17).
"Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18)
Faptele sunt o urmare a credintei in jerfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Oricat bine as face eu pe lumea asta, tot nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru darul Sau imens. "Orice fapta buna... aceea sa va insufleteasca"(Filipeni 4:8). Mai mult: "Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat"(Iacov 4:17)

Sper ca ati inteles corect. Noi nu ne mantuim prin fapte (Efeseni 2:8,9). Daca ar fi asa nu am mai avea nevoie de jertfa Mantuitorului.
Nu cred sub nici o forma in predestinatie. Cred in libertatea omului de a alege. Libertate pe care i-a dat-o Dumnezeu.
)

PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT CU CITATELE CA SA ARGUMENTAM O PARERE.CEL MAI BINE AR FI CA INAINTE DE A CITI TOATA BIBLIA SA CITESTI INAINTE DE FIECARE CARTE A NT. SI CATEVA INFORMATII CU PRIVIRE LA scopul si destinatarii SCRIERII RESPECTIVE,(epistola catre I Corinteni a fost scrisa de Pavel intrucat localnicii practicau un pacat...INCESTUL) Stii ca au mai fost si alte scrieri ale NT.(ex.:epistola catre Laodiceeni,a lui Pavel)=>de ce nu poate acolo ar exista raspunsul la intrebarile voastre???
De aceea atatea NEAMURI,pentru ca atunci cand citesc nu s-au interesat de TIMPUL in care s-a scris cartea, citeaza din carti ca si cum APOSTOLUL ar fi vrut sa spuna la fel ca EI.
Epistolele sunt :-1)explicari pe intelesul destinatarilor a EVANGHELIEI,sau a PREDANIILOR care au ajuns pana la ei----Cati ani a petrecut Iisus pe pamant? si cand s-a scris prima carte a NT.? Epistolele la cati ani dupa inaltarea Domnului la cer?
-2)invataturi cu scop de indreptare(ex:Romanni ,Evrei,Tesaloniceni,I corinteni etc) sau de intarire a unor PERSONE sau comunitati (II corinteni,Timotei,Tit,etc)
A scris Iisus vreo carte? Dece in Evanghelii intr-un loc Iisus vorbeste la PREZENT,in alt loc cineva vorbeste despre EL? Crezi ca Evangheliile relateaza evenimentele in MOD CURSIV? Adica crezi ca n-ar mai fi si alte lucruri si invataminte lasate de Iisus?
Daca ar fi sa luam totul mot-a-mot atunci cred ca ar trebui sa lasam EPISTOLELE la o parte si sa ne axam doar pe evanghelii...daca le luam in considerare si pe acestea ar trebui sa mergem sa luam si scrierile sfintilor parinti care au trait fie in timpul primului sec crestin ,fie a celor din sec urmatoare.
CRED CA IN FIECARE ZI AR PUTEA SA SE NASCA CEVA NOU si MAI ATRACTIV.

mihai07 13.02.2009 13:47:32

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 116159)
PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT CU CITATELE CA SA ARGUMENTAM O PARERE.CEL MAI BINE AR FI CA INAINTE DE A CITI TOATA BIBLIA SA CITESTI INAINTE DE FIECARE CARTE A NT. SI CATEVA INFORMATII CU PRIVIRE LA scopul si destinatarii SCRIERII RESPECTIVE,(epistola catre I Corinteni a fost scrisa de Pavel intrucat localnicii practicau un pacat...INCESTUL) Stii ca au mai fost si alte scrieri ale NT.(ex.:epistola catre Laodiceeni,a lui Pavel)=>de ce nu poate acolo ar exista raspunsul la intrebarile voastre???
De aceea atatea NEAMURI,pentru ca atunci cand citesc nu s-au interesat de TIMPUL in care s-a scris cartea, citeaza din carti ca si cum APOSTOLUL ar fi vrut sa spuna la fel ca EI.
Epistolele sunt :-1)explicari pe intelesul destinatarilor a EVANGHELIEI,sau a PREDANIILOR care au ajuns pana la ei----Cati ani a petrecut Iisus pe pamant? si cand s-a scris prima carte a NT.? Epistolele la cati ani dupa inaltarea Domnului la cer?
-2)invataturi cu scop de indreptare(ex:Romanni ,Evrei,Tesaloniceni,I corinteni etc) sau de intarire a unor PERSONE sau comunitati (II corinteni,Timotei,Tit,etc)
A scris Iisus vreo carte? Dece in Evanghelii intr-un loc Iisus vorbeste la PREZENT,in alt loc cineva vorbeste despre EL? Crezi ca Evangheliile relateaza evenimentele in MOD CURSIV? Adica crezi ca n-ar mai fi si alte lucruri si invataminte lasate de Iisus?
Daca ar fi sa luam totul mot-a-mot atunci cred ca ar trebui sa lasam EPISTOLELE la o parte si sa ne axam doar pe evanghelii...daca le luam in considerare si pe acestea ar trebui sa mergem sa luam si scrierile sfintilor parinti care au trait fie in timpul primului sec crestin ,fie a celor din sec urmatoare.
CRED CA IN FIECARE ZI AR PUTEA SA SE NASCA CEVA NOU si MAI ATRACTIV.

protestantii ar trebui sa studiezi canonul Noului Testament (cum s-a format el, etapele prin care a trecut etc.) si o sa vada ca principiul Sola Scriptura cade.

vasinec 13.02.2009 14:21:12

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 116159)

D-le Geony, nu cu studiul au probleme adventistii. Daca s-ar da mantuirea dupa cunostintele teologice, adventistii ar fi asigurati.

Noi avem probleme cu trairea crestina. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l facem"(2 Corinteni 5:10).

Geony 13.02.2009 15:13:24

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 116170)
D-le Geony, nu cu studiul au probleme adventistii. Daca s-ar da mantuirea dupa cunostintele teologice, adventistii ar fi asigurati.

Noi avem probleme cu trairea crestina. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l facem"(2 Corinteni 5:10).

Atunci ar trebui sa spunem: "NU BIBLIA NE MANTUIESTE!!!"Daca nu avem cunostinte despre calea mantuitoare (=cunostinte teologice) apoi ce ne mantuieste?
De unde vine cunostinta despre BINE si RAU decat din trairea crestina.Un om cu o inalta traire cunoaste atunci cand a facut ceva bine sau rau isi da seama.Trebuie sa stie omul ce are de facut pentru mantuirea lui...ce frumos ar fi daca printr-un ...da Doamne eu cred in Tine! am fi mantuiti...cine nu crede in Domnul? dar cine face ceea ce zice El!!!!

valentin_dumitru2007 23.02.2009 11:39:53

Adventist

Baieti si fete,
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.
Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile.
Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.
De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.
Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul.
Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema.
Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba.

Valentin Dumitru

valentin_dumitru2007 23.02.2009 11:41:40

Reply

Citat:

În prealabil postat de cocosatul (Post 7677)
[b]intreabarea mea adventistii astea am inteles ca au multe preziceri despre venirea lui HRISTOS dar problema e ca vb cu un adventist si el crede in credinta lui desi sincer io nu prea ii vad ... istoria ..au aparut de putin timp ... unde gasesc ceva date exacte despre ei ? sa ii arat la adventist calea cea buna

Baieti si fete,
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.
Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile.
Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.
De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.
Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul.
Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema.
Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba.

Valentin Dumitru

ovidiu-s 23.02.2009 14:29:32

Citat:

În prealabil postat de valentin_dumitru2007
Baieti si fete, In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.

Exact, să ne uităm la istoria adventiștilor:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html

Citat:

Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.

Ce știi tu despre ortodocsi? Ce auzi de la Adunare? Că ortodocșii țin o zi "păgână", adica duminica și se inchină la icoane pe care voi le vedeți ca idoli?

Citat:

Biserica adventistă nu il are pe Hristos, Biserica adventistă se fondează pe falsele profeții ale Ellenei White, ale lui James White și William Miller. Biserica adventistă are tradițiile antibiblice și demonice inițiate de aceștia: cinstirea sâmbetei, respingerea icoanelor ca fiind idolatrie, zeciuiala, negarea existenței sufletului după moarte, negarea iadului etc.
Deut.18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".
Iezechiel 13.3 " vai celor ce profețesc din propria lor inimă fără să vadă nimic"

vasinec 23.02.2009 18:37:40

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 118467)
Exact, să ne uităm la istoria adventiștilor:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html

Domnule Ovidiu-s, v-ati ales un mentor pe potriva: D.M.Canright. Un om care toata viata lui a fost un oscilant. In unele lucrari a adus elogii Ellenei White. Dupa ce a primit unele mustrari, a trecut la denigrari. Omul acesta era o valoare din punct de vedere intelectual. Stia lucrul acesta si i s-a urcat la cap. Dupa unele prezentari reusite, cu public, si-a manifestat parerea de rau ca mesajul adventist este prea incomod (asa si este) pentru a-i permite sa-si etaleze valoarea. Mandria il cuprinsese.

In ultima parte a activitatii lui, a trecut la o alta confesiune religioasa si ocupatia sa de baza nu mai era transmiterea de mesaje crestine ci barfa si minciunile la adresa Ellenei White si a bisericii adventiste. A intrat intr-o cadere libera din care nu si-a mai revenit. Si-a manifestat regretul, dar se pare ca era prea tarziu. Depasise o anumita limita, doar de Dumnezeu stiuta.

Va asemanati cu D.M.Canright. Aveti si o "semnatura" care vorbeste despre pasiunea dvs. "Succes" . Am glumit. Nu va doresc asa ceva ca stiu unde duce.

Referitor la Ellen White: nu stiu de ce lumea o vrea infailibila. Ca orice om si profet, a facut si unele greseli (nu cred ca-mi puteti da vre-un nume de om a lui Dumnezeu, fara greseala). Ba i se mai pun in carca si o multime de greseli pe care nu le-a facut.

Daca tot va pasioneaza subiectul Ellen White, va dau o metoda sigura sa verificati daca profetiile ei se implines. Cu zeci de ani in urma, Ellen White a prevazut ceva ce era imposibil de conceput la vremea aceea: unirea Romei (papalitatea) cu America protestanta si darea unei legi duminicale. Priviti un pic prin istoria ultimilor ani si urmariti incontinuare evenimentele ce urmeaza. Cred ca nu veti avea mult de asteptat.

valentin_dumitru2007 23.02.2009 18:42:35

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc (Post 7713)
Iti dau cateva detalii legate de ce cred ei, dar te-as sfatui sa nu te apuci sa discuti cu ei. Sunt destul de violenti in modul in care isi marturisesc punctul lor de vedere. Eu am avut diferite experiente de genul asta. Si daca nu se descurca in unul sau doi, te trezesti ca vin peste tine cu gramada, doar, doar, mai prind un suflet sa-l rataceasca.

Deci adventistii sunt o secta neo-protestanta. "Adventus" inseamna "revenire" sau " a doua venire". De aceea, adventistii vorbesc de intoarcerea lui Iisus pentru intemeierea imparatiei sale. Aceasta idee a fost sustinuta de americanul William Miller (1782-1849), care a si stabilit pentru anii 1843-1844 data celei de-a doua veniri, profetie care nu s-a adeverit. Evident!!! Mai tarziu, Hiram Edson si in special sotii James si Ellen White au raspandit aceasta credinta...erezie in toata regula.

Inceputul existentei bisericii adventiste (de ziua a saptea) a fost marcat in tara noastra de anul 1870, odata cu vizita pastorului polonez (fost preot catolic) Chehonsky. Pana la primul razboi mondial existau un numar restrans de comunitati adventiste (Pitesti, Bucuresti, Sarighiol, Sibiu, Cluj etc.) cu credinciosi in majoritate de nationalitate germana. Occidentul ne-a livrat in Romania toata "pleava cea vestita a intregului Apus", ca sa distruga credinta ortodoxa intemeiata de la inceputul crestinismului, pe care poporul nostru a pastrat de multe ori cu pretul vietii. In ciuda opresiunii si a interdictiei din partea statului, Biserica Adventista s-a extins. Clar, ca au fonduri din afara!!! Si mi se pare ca cer si 10% din veniturile oamenilor (asa mi se pare, nu sunt 100% sigura). In general, ereticii merg pe acest principiu de zeciuiala.

Caracteristicile doctrinare ale bisericii adventiste sunt urmatoarele:
- Ei zic ca Iisus Hristos este singurul preot si mijlocitor intre Dumnezeu si om. Mai zic ca El a lucrat mantuirea la Golgota iar acum, in templul din cer, o desavarseste. Ciudatenii... Ei nu cred in Maicuta Domnului (desi ea a fost cea care i-a zis Arhanghelului Gabriel "Fie mie dupa cuvantul tau" cand a venit sa o anunte ca-L va naste pe Hristos; daca ea nu ar fi acceptat, oare Hristos mai venea?). Nu cred nici in Sfinti, nici in venerarea icoanelor;
- Considera ca a doua venire a lui Isus este singura solutie pentru problemele omenirii. Ea va avea loc in curand zic ei...dar de fapt, au prezis de nu stiu cate ori ca vine si n-a mai venit. Daca chiar sunt atat de cunoscatori, cum pot sa se insele in privinta asta?! Si apoi venirea asta nu ar trebui si ei sa o inteleaga ca e venire in inima lor, schimbare a vietii spre Adevar, nu faptul ca Hristos se prezinta vrand-nevrand pe pamant fortat de adventisti?!
- Ei cred ca nemurirea apartine numai lui Dumnezeu si ca din cauza pacatului, omul este supus mortii. Considera ca moartea este un somn, in timpul caruia omul este cu totul inconstient. Aberant. Sunt atatea marturii ale vietii de dupa moarte, ale vietii vesnice. Iar noi ortodocsii stim ca Dumnezeu L-a trimis pe Mantuitorul nostru sa ne ajute sa mergem spre asemanarea cu El si sa avem viata vesnica;
- Nu recunosc Tainele bisericesti;
- Nu admit ierarhia bisericea&sca;
- Actele lor de cult sunt : Cina Domnului, casatoria, botezul, dar nu sunt considerate taine. Ei merg la Cina Domnului (Sf. Imparatasanie la noi) dupa ce au mancat, au avut nu conteaza ce viata, fara pregatire, fara nimic. Adica te duci la Dumnezeu in vizita cu mainile in buzunar si cu pantofii mizerabili;
- Botezul il practica (dar nu ca taina) la majorat, ca sa decida adultul ce face. Dar ce se intampla cu copiii care pot sa moara pana atunci? Si de ce sa-l lipsim pe bietul copilas de intalnirea cu Hristos. Eu ca ortodoxa vreau sa-mi duc copiii (daca o sa-i am) sa-i impartasesc la fiecare Sf. Liturghie, nu sa astept majoratul lui.
- Practica "preotia universala", adica orice credincios poate citi si interpreta Biblia dupa cum vrea. Ei fac asta fiindca au senzatia ca au harul care ii inspira. Cumplit mestesug de mandrie... Sf. Serafim de Sarov, cand a pierdut harul, a stat 3 ani in rugaciune ca sa-l redobandeasca, iar ei cred ca la ei harul sufla in toate directiile de te ia pe sus.

Cam astea sunt cele mai importante aspecte. De fapt, au lovit in toata atitudinea crestin-ortodoxa (chiar si catolica). Dar sa speram ca Dumnezeu ii va scoate din invartosarea inimii si ii va face sa analizeze putin si ce spun altii, ca poate astfel vor intelege cine e Dumnezeu, cum S-a nascut Mantuitorul si de catre cine, de ce lumina sfanta se pogoara de Pasti numai la ortodocsi, de ce Sfintii sunt facatori de minuni, de ce e nevoie si de post, de infranare, de smerenie, de ce nu interpretam Sfanta Scriptura numai dupa parerea noastra, etc.

Noi sa ne rugam pt luminarea lor!

Cu drag,
Elena

Dragii mei,

Inainte de a face afirmatii despre biserica adventista sa ne gandim intai daca biserica ortodoxa are vreo istorie bazata pe apostoli.
In primul rand ei se rog la icoane cu toate ca biblia spune in exodul 20 sa nu ne inchinam la nici o infatisare care este sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele de mai jos decat pamantul....continuarea nu o mai zic ca ar ranii si mai rau.
In al 2-lea rand va bazati pe traditia sfintilor parinti mai presus de ISUS si Dumnezeu.
In al 3-lea rand ati tradus biblia dupa bunul vostru plac.
In al 4-lea rand a 10-a parte pe care adventistii o dau la biserica nu ii obliga nimeni sa dea, este principiul biblic. Poti sa fi cea mai mare teoloaga nu poti trece peste biblie. Nu se primesc fonduri din afara asa cum crezi, sursa de venit este deci zeciuiala care este un principiul biblic - studiaza.
In al 4-lea rand popa nu-mi iarta mie pacatele, Isus este singurul mijlocitor-citeste evrei.
In al 5-lea rand voi va rugati pentru morti ca Dumnezeu sa-i ierte ceea ce contrazice biblia.
CE sa zic sunt multe de spus dar sa stiti ca biserica adevarata este bazata pe sfinti, si sfinti pazesc poruncile si tin credinta lui Hristos.- apoc. 14:12.
Daca nu studiezi s-ar putea sa nu mai gaseti adevarul niciodata sau ti-e frica sa nu tradezi credinta parintilor ale caror oase vindeca omenirea? Hmm, roaga-te sa-ti descopere Dumnezeu adevarul, care este unul singur ISUS Hristos, nu popa si nu traditia sfintilor parinti.
Nu mai zic despre ziua de odihna ca si ea e tot in porunci.
Asa ca ai grija ce afirmatii faci ca sa nu te arzi cu adevarul
Domnul sa te binecuvinteze.

vasinec 23.02.2009 18:51:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 118467)
Biserica adventistă nu il are pe Hristos, Biserica adventistă are tradițiile antibiblice și demonice : cinstirea sâmbetei

Cinstirea sambetei (ziua a saptea) este o traditie antibiblica si demonica, ziceti dvs. Aproape ca nu mai stiu ce sa spun. Sunt un pic perplex. Nu stiu cand a pazit diavolul ziua a saptea.

Stiu ca Dumnezeu a "binecuvantat-o si sfintit-o" de la facerea lumii (Facerea 2:3).
Stiu ca tot Dumnezeu (nu diavolul) a scris 10 Porunci, in piatra. Una dintre ele ne invata sa pazim si sa sfintim ziua a saptea, ca pe o sarbatoare a crestie impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).
Stiu ca in "traditia" Domnului Iisus Hristos, ca Domn al sambetei (Marcu 2:28), era pazirea acestei zile sfinte (singura zi din saptamana despre care se spune ca Dumnezeu a sfintit-o si binecuvantat-o).
"Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in singoga" (Luca 4:16).
"Dupa obiceiul Sau". Considerati ca obiceiul Domnului sambetei era demonic? Il acuzati pe Domnul Iisus Hristos? Pe cine slujiti dvs.?

Noi doar am "imprumutat" obiceiul pazirii zilei a saptea de la Domnul Iisus Hristos, Domnul sambetei.

vasinec 23.02.2009 18:53:06

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118555)
ca pe o sarbatoare a crestie impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).

Am vrut sa scriu "ca pe o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).

windorin 24.02.2009 11:23:54

Studierea inceputurilor crestinismului si a Sfintei Scripturi (varianta initiala, originala, care se gaseste in cele mai vechi manuscrise, nu cea tradusa de orisicare) va duce la Ortodoxie. Iti recomand calduros o carte: "Cum am devenit ortodox. O calatorie spre credinta crestina primara", de Peter Gillquist. Cartea va vorbi de la sine. Daca esti sincer in credinta ta, nu iti va fi frica sa cercetezi istoria celor 2000 de ani. Domnul sa iti ajute.

Personal, un lucru care mi se pare extrem de ciudat si trist.. cam toate fundamentarile credintelor adventiste se fac utilizand texte din Vechiul Testament si din Apocalipsa. Oare noi suntem cei care trecem cu vederea Sfanta Scriptura, al carei centru este Noul Testament?

Un adventist sincer isi va da seama de multe din faptele istoriei. Doar ca mentalitatea adventa, indusa atat de subtil, este mai puternica decat spiritul critic, pe care trebuie sa il aibe orice minte sanatoasa. Spre deosebire de voi, care aparati orbeste si imatur prostiile istoriei voastre, noi ni le recunoastem si le dezaprobam pe ale noastre. Omul face greseli, dar invatatura a ramas nechimbata.Nu vreau sa lezez pe nimeni. Asta gandesc.

axios 24.02.2009 12:19:42

...

Citat:

Cinstirea sambetei (ziua a saptea) este o traditie antibiblica si demonica, ziceti dvs. Aproape ca nu mai stiu ce sa spun. Sunt un pic perplex. Nu stiu cand a pazit diavolul ziua a saptea.

Stiu ca Dumnezeu a "binecuvantat-o si sfintit-o" de la facerea lumii (Facerea 2:3).
Stiu ca tot Dumnezeu (nu diavolul) a scris 10 Porunci, in piatra. Una dintre ele ne invata sa pazim si sa sfintim ziua a saptea, ca pe o sarbatoare a crestie impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).
Stiu ca in "traditia" Domnului Iisus Hristos, ca Domn al sambetei (Marcu 2:28), era pazirea acestei zile sfinte (singura zi din saptamana despre care se spune ca Dumnezeu a sfintit-o si binecuvantat-o).
"Dupa obiceiul Sau". Considerati ca obiceiul Domnului sambetei era demonic? Il acuzati pe Domnul Iisus Hristos? Pe cine slujiti dvs.?

Noi doar am "imprumutat" obiceiul pazirii zilei a saptea de la Domnul Iisus Hristos, Domnul sambetei.

esti prost informat. pai cum era altfel sa se intalneasca cu multimea si sa le vorbeasca daca nu respecta obiceiurile lor fratioare? doar nu voiai sa se duca duminica? tre sa ne raportam la vremurile acelea. mare atentie! insa, voi, va credeti mai destepti decat toti sfintii parinti care s/au indeletnicit cu rugaciunea si cu citirea sfintelor scripturi mii de ani n/au vazut ceea ce voua vi se nazare atat de clar. la voi totul se traduce dupa cum visati peste noapte sau dupa vreo pastila aruncata de vreun luminat pastor... toti aveti versiunea proprie a evangheliei in cap si de aceea v/ati inmultit ca ciupercile in ereziile voastre...
noul testament a innoit totul. insa voi tot o trageti cu vechiul testament si cu citate de acolo fara sa va ganditi ca Mantuitorul prin Sfanta Inviere a Sa ne/a dat viata noua si legi noi. oricum, faptul ca parintele cleopa a intors atatia pastori rataciti la credinta stramoseasca, chiar cu armele lor, ar trebui sa va dea de gandit ca sunteti grozav pe aratura... macar daca ati fi constanti si in erezia voastra, dar va schimbati si tot scorniti pe zi ce trece alte gandiri pierzatoare. voi incontinuu va transformati si abia ati aparut de ceva timp. insa ortodoxia fratiorilor de 2000 de ani se roaga si progreseaza in interior. e ca un inginer care stapaneste perfect un domeniu si se specializeaza in el ajungand sa viseze si noaptea ceea ce face. pe cand voi incercati sa va specializati in 10 domenii diferite despre care habar n/aveti decat din auzite, de la alti rataciti... si pe niciunul nu/l stapaniti.
Domnul si Maica Domnului sa va lumineze...

vasinec 24.02.2009 12:46:22

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 118724)
Studierea inceputurilor crestinismului si a Sfintei Scripturi (varianta initiala, originala, care se gaseste in cele mai vechi manuscrise, nu cea tradusa de orisicare) va duce la Ortodoxie.

Afirmatie fara nici o acoperire. Singura care duce la ortodoxie este "traditia".

Pentru ca Sfanta Scriptura sa duca la ortodoxie, trebuiesc deformate adevarurile scrise in aceasta Carte. Va dau doar un exemplu:

Evrei cap.4:9.
Iata cum suna versetul in limba greaca si traducerea lui, cuvant cu cuvant:
"Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]."

Este clar ca traducerea corecta ar trebui sa sune cam asa:
"Deci, ramane inca sarbatoarea Sabatului poporului lui Dumnezeu"

Intr-o traducere ortodoxa recenta, versetul este tradus in forma urmatoare:
"Drept aceea, s-a lasat [SIZE=4][SIZE=2]alta sarbatoare de odihna[/SIZE] [/SIZE]poporului lui Dumnezeu." Cred ca trebuie sa ai "cunostinte lingvistice foarte avansate" ca sa ajungi la o astfel de traducere. Altfel nu-mi explic cum se face ca scrierea originala spune "ramane inca" iar ilustrul traducator spune "alta sarbatoare".

De ce nu se ramane la sinceritatea de care dadeau dovada ortodocsii de altadata? Iata cum sunau unele traduceri mai vechi, ale aceluiasi verset *Evrei 4:9)

"Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bãlgrad, 1648.

"Iatã darã au rãmas sãrbarea sâmbetei nãrodului lui Dumnezãu." - Biblia de la Bucuresti, 1688.

Exemple de deformari ale adevrului Sfintei Scripturi, in traducerile ortodoxe recente sunt multe. Daca vreti, putem discuta despre acest subiect. Va dau si un link cu Noul Testament in originalul grecesc (scris cu caractere latine) ca sa va ajute in studiu.

http://bibledbdata.org/onlinebibles/greek_translit/

vasinec 24.02.2009 13:00:21

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 118734)
esti prost informat. pai cum era altfel sa se intalneasca cu multimea si sa le vorbeasca daca nu respecta obiceiurile lor fratioare? doar nu voiai sa se duca duminica?

noul testament a innoit totul. insa voi tot o trageti cu vechiul testament si cu citate de acolo fara sa va ganditi ca Mantuitorul prin Sfanta Inviere a Sa ne/a dat viata noua si legi noi.

1. Sfanta Scriptura spune ca Domnul Iisus Hristos, a intrat in sinagoga in ziua sambetei "dupa obiceiul Sau"(Luca 4:16). Nu dupa obiceiul evreilor sau al locului. Daca era ceva de schimbat Domnul Iisus Hristos ar fi spus-o.

2. Daca Mantuitorul, prin inviere, ar fi schimbat singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita" de Dumnezeu, ne-ar fi spus-o. Sa nu uitam, ca dupa inviere Domnul Iisus Hristos a mai stat printre noi inca 40 de zile. Nu a spus nimic despre schimbarea zilei sfintite sau a vre-uneia din cele 10 porunci scrise pe piatra de insusi Dumnezeu.

Atentie mare la ce alegeti! Schimbarea zilei "sfintite si binecuvantate" de Dumnezeu, inca de la creatie (cand nu exista nici picior de evreu- ca sa nu se spuna ca a fost pentru evrei), a fost facuta de oameni. Nu Domnul ci omul a schimbat legile si vremile.

"Se va incumeta sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25)

Schimbarea poruncii lui Dumnezeu este o incumetare.

Geony 24.02.2009 14:15:49

Citat:

În prealabil postat de valentin_dumitru2007 (Post 118554)
Dragii mei,
In primul rand ei se rog la icoane cu toate ca biblia spune in exodul 20 sa nu ne inchinam la nici o infatisare care este sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele de mai jos decat pamantul....continuarea nu o mai zic ca ar ranii si mai rau.
In al 2-lea rand va bazati pe traditia sfintilor parinti mai presus de ISUS si Dumnezeu.
In al 3-lea rand ati tradus biblia dupa bunul vostru plac.
In al 4-lea rand a 10-a parte pe care adventistii o dau la biserica nu ii obliga nimeni sa dea, este principiul biblic. Poti sa fi cea mai mare teoloaga nu poti trece peste biblie. Nu se primesc fonduri din afara asa cum crezi, sursa de venit este deci zeciuiala care este un principiul biblic - studiaza.
In al 4-lea rand popa nu-mi iarta mie pacatele, Isus este singurul mijlocitor-citeste evrei.
In al 5-lea rand voi va rugati pentru morti ca Dumnezeu sa-i ierte ceea ce contrazice biblia.
CE sa zic sunt multe de spus dar sa stiti ca biserica adevarata este bazata pe sfinti, si sfinti pazesc poruncile si tin credinta lui Hristos.- apoc. 14:12.
Daca nu studiezi s-ar putea sa nu mai gaseti adevarul niciodata sau ti-e frica sa nu tradezi credinta parintilor ale caror oase vindeca omenirea? Hmm, roaga-te sa-ti descopere Dumnezeu adevarul, care este unul singur ISUS Hristos, nu popa si nu traditia sfintilor parinti.
Nu mai zic despre ziua de odihna ca si ea e tot in porunci.
Asa ca ai grija ce afirmatii faci ca sa nu te arzi cu adevarul
Domnul sa te binecuvinteze.

1)Ortodocsii nu fac de capul lor; a fost un Sinod Ec.care a stabilit cultul icoanelor...faceti diferenta odata intre un idol si o icoana...in fiecare templu era o zeitate la care se inchinau si in fata careia aduceau jertfe...intr-o Biserica Ortodoxa sunt zeci sau chiar sute de Icoane dar nu sunt idolatrizate, CAND O SA VEDETI O BISERICA ORTODOXA CARE SE INCHINA LA O ICOANA SI O VENEREAZA DOAR PE EA SI PE SF.CARE-L REPREZINTA ,atunci sa mai vorbiti...
si noi putem spune ca CINSTIREA ZILEI DE SABAT este o inchinare si o respectare a zilei pe care a lasat-o D-zeu...se stie ca asa o respectati ca si evreii pe care Iisus i-a combatut datorita FANATISMULUI lor.,.
2)Voi respectati invataturile unei PROFETESE bolnave (o parte) ,nu sunteti in stare sa va laudati cu cei care au murit pt.Scriptura sau pt.invatatura pe care o afirmati.
Noi respectam ceea ce ne-a lasat inscris CEI CARE SI-AU DAT VIATA PT.EVANGHELIE ,nimic contrar cu voia lui D-zeu.Cu sf.PARINTI si cu toti martirii si traitorii ORTODOXIEI ne laudam cu ei...NE PLECAM CAPETELE IN FATA LOR PT.CA EI AU REUSIT SA-L IUBEASCA ASA CUM TREBUIE pe Iisus...suntem cu luare aminte la viata lor (NU AU CAUTAT IN CESCUTA SA VADA CAND VINE IISUS,NU AU PUS ACCENT PE ACEASTA VIATA CI PE CEA CARE ARE SA VINA),la cum si-au urmat credinta(AU MERS PANA LA MOARTE PT.HRISTOS),si incercam sa le urmam credinta...contrazic pe cel care a lasat aceste vb?
3)Daca ve referiti la scriere va contrazic-cei care au tradus-o NU ERAU ATA DE PROSTI SA NU MODIFICE PORUNCA CU CHIPUL CIOPLIT...daca ve referiti la INTELESUL BIBLIEI iar va contrazic, AU FOST CINE SA GANDEASCA PT.NOI CUM TREBUIE SA O INTELEGEM,DACA CEI CARE AU TRAIT IN SECOLELE APROPIATE INFIINTARII CRESTINISMULUI "AU LASAT MINCIUNI INSCRIS",apoi rusine noua celor care am preluat aceasta invatatura,si cum am mai spus DACA ACEASTA INVATATURA (A SF.PARINTI) nu era de la D-zeu SIGUR NU REZISTA ATATEA zeci de SECOLE..."ferice" de cei care "au inflorit"acum recent ca nu "si-au tulburat sufletelor".
4)sursa de venit MOMENTAN o aveti de unde o aveti...
4)(am preluat numerotarea voastra) daca ai fi mai atent la studiu ai vedea ca Pavel are de aface cu evreii ,nu cu noi...evreii era poporul ales,Cel care avea sa se nasca din mijlocul lor avea ROLUL DE A STABILI INAPOI LEGATURA CARE S-A PRODUS INTRE OM SI D-ZEU.Nimeni supus pacatului nu putea face acest lucru,trebuia UN OM FARA PACAT care sa MIJLOCEASCA PT.OMENIREA CAZUTA...
AM SA VA TRATEZ ACEASTA PROBLEMA CU MIJLOCITORUL ,MAI INCOLO...
5)altii se roaga ,ALTII SE BOTEAZA...
Iisus a facut minuni cu omul si dupa moartea acestuia,aducandu-i sufletul inapoi=>aducandu-l la viata
Noi IL rugam ca in lumea cealalta sa-i redea VIATA...
Sf.Pavel indemna prin epistole la rugaciune "UNII PT.ALTII" ,=>cum sufletul pe care pune accent intreaga Evanghelie nu moare,ci doar isi continua existenta intr-o alta lume....unde gresim.......si in lumea asta putem fi MORTI...nu?
Draga daca vrei sa dai dovada de om,la noi se spune PREOT...rolul sau il stim ,noi,...dar pastorul ce rol are? are de aface cu turmele de oi? e cioban?
Rolul preotului (sau a episcopului) il desprinzi din epistolele pastorale...

vasinec 24.02.2009 14:41:32

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 118724)
Personal, un lucru care mi se pare extrem de ciudat si trist.. cam toate fundamentarile credintelor adventiste se fac utilizand texte din Vechiul Testament si din Apocalipsa. Oare noi suntem cei care trecem cu vederea Sfanta Scriptura, al carei centru este Noul Testament?

Minciuna are picioare scurte, spune o vorba din popor. Adventistii utilizeaza toata Sfanta Scriptura. Chiar acesta este si un mare avantaj la modelului adventist. Nu au taiat felii din Biblie sub pretexte de genul "asta era pentru evrei" (desi s-a practicat si inainte de aparitia evreilor), "asta s-a desfiintat" (desi a fost practicat si de Sfintii Apostoli), etc. Tratarea cu seriozitate si incredere a intregii Scripturi te face sa-ti dai seama ca niciodata nu vei termina de inteles ce spune aceasta Carte.

Cunosc modele de cercetare a Scripturii (printre care si cel ortodox), care te duc la limitarea posibilitatii de a mai descopreri ceva din Cuvantul lui Dumnezeu. Se ajunge la o fundatura si este nevoie de inventii numite "traditii".

vasinec 24.02.2009 14:50:42

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118757)
Noi respectam ceea ce ne-a lasat inscris CEI CARE SI-AU DAT VIATA PT.EVANGHELIE ,nimic contrar cu voia lui D-zeu.Cu sf.PARINTI si cu toti martirii si traitorii ORTODOXIEI ne laudam cu ei.

1. Nu toti oamenii credintei cu care va laudati au facut parte din Biserica Ortodoxa. Ex: Sfintii Ioan Gura de Aut, Vasile cel Mare si Grigorie de Nazians s-au botezat la maturitate, desi faceau parte din familii crestine.

2. Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele (asa cum faceti si cu Sfanta Scriptura). Din invataturile Sfintilor Parinti s-a facut o selectie. In dreptul unor invataturi se spune ca "Sfintii Parinti au gresit". Este adevarat? Pe ce criterii ati facut aceasta selectie?

Florin-Ionut 24.02.2009 15:25:30

Sa inteleg ca (neo)protestantii care scriu aici se considera sfinti. Daca e asa, e foarte grav... Orice astfel de "sfant" poate sa talcuiasca toata Biblia, nu? Ei bine, nu-i chiar asa, si chiar in Noul Testament scrie asta.

Atata ce va luati de icoanele noastre si de traditie; pai voi nu purtati fotografia persoanei iubite in portofel? Nu aveti poze cu familia prin casa, pe calculator sau chiar pe pereti? Doar asta nu inseamna ca va inchinati hartiei si culorilor in sine, ci folositi imaginile pentru scopul simplu de a va aminti de persoanele care sunt eventual departe.

Si voi nu aveti atatea si atatea carti care explica, lamuresc si ajuta la mai usoara intelegere a unor pasaje mai dificile din Scripturi? Ba da, aveti si voi traditie, numai ca nu o numiti asa.

Si cine zice ca popa iarta pacatele? (nici tu nu crezi ce scrii) Hristos le iarta prin intermediul preotilor si avem temei biblic pentru asta - nici nu mai are sens sa-l citez, ca stie fiecare.

Am tradus Biblia dupa bunul plac? Imi pare rau, dar stiu teologi care fluierau ebraica, greaca veche, latina si cateva limbi moderne care au participat la traducerea Scripturilor si care au numit versiunile protestante "asa-zisele lor Biblii". Cate carti intregi au disparut din Sfintele Scripturi in traducerea lui Cornilescu?... Si cate versete gresit traduse... S-avem pardon. Stau si ma intreb retoric unde este ex-preotul Cornilescu acum.

Si Sfintii Apostoli s-au rugat pentru unii care murisera la acel moment (de exemplu pentru Onisifor). Si alte detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/viata-d...ntru-cei-morti

mihai07 24.02.2009 15:34:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 118770)
Sa inteleg ca (neo)protestantii care scriu aici se considera sfinti. Daca e asa, e foarte grav... Orice astfel de "sfant" poate sa talcuiasca toata Biblia, nu? Ei bine, nu-i chiar asa, si chiar in Noul Testament scrie asta.

Atata ce va luati de icoanele noastre si de traditie; pai voi nu purtati fotografia persoanei iubite in portofel? Nu aveti poze cu familia prin casa, pe calculator sau chiar pe pereti? Doar asta nu inseamna ca va inchinati hartiei si culorilor in sine, ci folositi imaginile pentru scopul simplu de a va aminti de persoanele care sunt eventual departe.

Si voi nu aveti atatea si atatea carti care explica, lamuresc si ajuta la mai usoara intelegere a unor pasaje mai dificile din Scripturi? Ba da, aveti si voi traditie, numai ca nu o numiti asa.

Si cine zice ca popa iarta pacatele? (nici tu nu crezi ce scrii) Hristos le iarta prin intermediul preotilor si avem temei biblic pentru asta - nici nu mai are sens sa-l citez, ca stie fiecare.

Am tradus Biblia dupa bunul plac? Imi pare rau, dar stiu teologi care fluierau ebraica, greaca veche, latina si cateva limbi moderne care au participat la traducerea Scripturilor si care au numit versiunile protestante "asa-zisele lor Biblii". Cate carti intregi au disparut din Sfintele Scripturi in traducerea lui Cornilescu?... Si cate versete gresit traduse... S-avem pardon. Stau si ma intreb retoric unde este ex-preotul Cornilescu acum.

Si Sfintii Apostoli s-au rugat pentru unii care murisera la acel moment (de exemplu pentru Onisifor). Si alte detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/viata-d...ntru-cei-morti

Lasa-i ca saracii habar nu au de ortodoxie si vorbesc si ei ca sa nu adoarma.
Domnule vasinec, casa vezi cum este un adventist redus la tacere as vrea sa urmaresti emisiunea de la Speranta TV in care a fost invitat domnul Dan Puric.

vasinec 24.02.2009 15:48:59

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 118773)
Lasa-i ca saracii habar nu au de ortodoxie si vorbesc si ei ca sa nu adoarma.
Domnule vasinec, casa vezi cum este un adventist redus la tacere as vrea sa urmaresti emisiunea de la Speranta TV in care a fost invitat domnul Dan Puric.

O sa urmaresc emisiunea. Sper ca este inregistrata. Ma bucur ca urmariti Speranta Tv. Este un post de televiziune adventist in studiourile caruia sunt invitati crestini din toate confesiunile. Invitatii nu sunt chemati pentru a se intra in polemica cu ei, ci sunt respectati.

Poate va aduceti aminte si de emisiunea de pe B1Tv (cred ca nu ma insel) numita "Viata la superlativ" realizata de Cornel Darvasan. Erau invitate si fete bisericesti ortodoxe. Unele persoane nici nu-si dadeau seama ca sunt intr-un studio adventist.

Geony 24.02.2009 16:08:23

Citat:

1)Stii ce a zis Mantutorul tanarului bogat care a spus ca toate poruncile le-a pazit din tinerete? Nu i-a spus :ESTI MANTUIT!!! El a spus ca nu a venit sa strice Legea, dar a adaugat multe la lege? Nu a negat poruncile, dar nici nu si-a centralizat invatatura pe ea.
2)Daca Iisus pazea cu SFINTENIE ziua sambetei nu era acuzat de iudei mereu ca o incalca...tu stii mai bine ce insemna respectul pentru sabat (asa cum era el respectat de iudei), DE CE IISUS NU L-A RESPECTAT? Sa nu-mi spui ca Iisus "O STRECURAT SABATU"?
3)"Nu am venit decat spre oile pierdute ale casei lui Israel",si totusi evanghelia s-a raspandit la toata lumea...DE CE? De ce Iisus intra in sinagoga in zi de sabat?Atuncii erau stramosii vostri adunati pt.rugaciune...CE FACEA ACOLO IISUS? pe langa rugaciune...raspunde-mi!!!!
DOMNUL IISUS ESTE ....SI DOMN AL SAMBETEI....vezi ca il c-am uitati pe "si".

Geony 24.02.2009 16:14:52

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118760)
Minciuna are picioare scurte, spune o vorba din popor. Adventistii utilizeaza toata Sfanta Scriptura. Chiar acesta este si un mare avantaj la modelului adventist. Nu au taiat felii din Biblie sub pretexte de genul "asta era pentru evrei" (desi s-a practicat si inainte de aparitia evreilor), "asta s-a desfiintat" (desi a fost practicat si de Sfintii Apostoli), etc. ".

VOI NU TAIATI NIMIC DIN BIBLIE ,DOAMNE FERESTE ,DAR VOI LUATI SI CEEA CE NU VA APARTINE...ADICA NU INTELEGETI CAND UN APOSTOL (DIN CEI CARE AU SCRIERI) SE ADRESEAZA DESTINATARILOR SI CAND SE ADRESEAZA TUTUROR CRESTINILOR.
Cred ca ar trebui sa ne luam doar dupa EVANGHELII, sa lasam celelalte scrieri .

Geony 24.02.2009 16:29:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118763)
1. Nu toti oamenii credintei cu care va laudati au facut parte din Biserica Ortodoxa. Ex: Sfintii Ioan Gura de Aut, Vasile cel Mare si Grigorie de Nazians s-au botezat la maturitate, desi faceau parte din familii crestine.

2. Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele (asa cum faceti si cu Sfanta Scriptura). Din invataturile Sfintilor Parinti s-a facut o selectie. In dreptul unor invataturi se spune ca "Sfintii Parinti au gresit". Este adevarat? Pe ce criterii ati facut aceasta selectie?

1)Despre botezul celor de mai sus am vb,cred ca nu are rost sa ma pun acum sa vb despre asta,nu de alta dar cred n-ai pricepe,....te intreb eu pe tine:STII CE AU SCRIS SI AU INVATAT CEI POMENITI MAI SUS? Daca DA,mai vb, ...daca NU ,nu te baga.

2)Voi aveti probleme cu intelesul termenilor...ce vrei sa spui prin:"Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele "....FII MAI EXPLICIT AICI..multumesc...

Au fost scriitori care au inceput prin unele locuri sa "iasa de pe drum si s-o apuce pe aratura", atunci au intervenit alti scriitori care au contrazis acest lucru....DACA DE EX.MAI MULTI AUTORI VB DESPRE APOCATASTAZA CA SI ORIGEN,ACEASTA INVATATURA ERA ADOPTATA DE BISERICA...in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul...
VEZI CA NU TOTI SCRIITORII SUNT CONSIDERATI SFINTI...
Ei nu respectau sabatu, nu vb rau de cruce,sfinti ,Maica Domnului,si toate lucrurile pe care le considerati ratacitoare...

vasinec 24.02.2009 16:47:14

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118781)
Daca Iisus pazea cu SFINTENIE ziua sambetei nu era acuzat de iudei mereu ca o incalca...tu stii mai bine ce insemna respectul pentru sabat (asa cum era el respectat de iudei), DE CE IISUS NU L-A RESPECTAT?
DOMNUL IISUS ESTE ....SI DOMN AL SAMBETEI....vezi ca il c-am uitati pe "si".

Fariseii impovarasera ziua a saptea (sambata) cu o sumedenie de reguli absurde (unele se mai tin si astazi la evrei). Domnul Iisus Hristos "dezlega" ziua sambetei de toate aceste reguli inventate. "Dezlega ziua sabatului" (Ioan 5:18). Daca cititi in Evanghelia dupa Marcu, cap 2:23-28, vedeti cum Domnul Iisus Hristos intra in conflict cu fariseii din cauza ca ucenicii au rupt spice de grau in ziua sambetei. Domnul Iisus Hristos nu desfiinteaza aceasta zi ci le arata fariseilor cum trebuie tinuta. De aceea il da ca exemplu pe patriarhul David. "Oare nu ati citit niciodata ce a facut David?"(Marcu 2:25). Iar patriarhul David a pazit ziua a saptea (sambata) asa cum se cuvine.

Domnul Iisus Hristos, ca Domn al Sambetei, a fost preocupat sa dezlege aceasta sarbatoare lasata de Dumnezeu de la facerea lumii si sa-i redea frumusetea de la inceput. Nu a desfiintat niciodata "sfintenia si binecuvantarea" zilei a saptea. Oamenii s-au incumetat sa faca acest lucru.

"Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni"- spune Apostolul Petru (Fapte 5:29).

Dvs. de cine ascultati cand paziti o alta zi, decat singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantat-o si sfintit-o?

vasinec 24.02.2009 16:51:13

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118783)
Cred ca ar trebui sa ne luam doar dupa EVANGHELII, sa lasam celelalte scrieri .

Va incurca rau Sfanta Scriptura, mai ales scrierile proorocilor din vechime si ale Sfintilor Apostoli.

Geony 24.02.2009 17:09:59

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118796)
Va incurca rau Sfanta Scriptura, mai ales scrierile proorocilor din vechime si ale Sfintilor Apostoli.

*...apoi eu ce sa mai spun , eu va cred in toate, daca mai vb multe am sa cad prada invataturii advente care sunt de cativa anisor (am mai spus), si am sa las ortodoxia cu intreaga ei invatatura ,DOAR ESTE DE SUTE DE ANI,e veche....am sa i-au ceva nou.....ortodoxia este o credinta suferintei, are o invatatura grea pt.cei grei de cap...celelalte sunt credinte care vb doar de fericire, nu e nevoie de efort prea mare pt.a dobandi mantuirea,totul e pus pe tavita numai sa servim cu incredere,...pai daca a suferit HRISTOS,de ce sa mai suferim si noi,El ne baga in traista numai noi trebuie sa o deschidem...asta reiese din expresia MANTUIREA VINE PRIN CREDINTA.

vasinec 24.02.2009 17:16:44

[quote=Geony;118803am sa las ortodoxia cu intreaga ei invatatura ,DOAR ESTE DE SUTE DE ANI,e veche....am sa i-au ceva nou.....[/quote]

Trecerea anilor poate duce la crestere sau ratacire spirituala. Cand recunosti ca au fost 2000 de ani de adaugiri si modificari ale adevarului Sfintei Scripturi, este bine sa schimbi ,sa faci "cava nou". Asa au facut si toti Sfintii Apostoli. Si-au dat seama de greseala in care traisera si au schimbat.

Geony 24.02.2009 17:16:58

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118796)

PS:
NU MA INCURCA ,AM SPUS, : CRED CA STIU UNDE MA VIZEAZA PE MINE (si credinta mea)UNELE CITATE SI UNDE VIZEAZA PE ALTII (pe locuitorii din Roma,pe Tit,etc).Ma refeream ca ar trebui sa vb doar din cele 4 evanghelii,nu de alta numa sa nu-mi citati din greseala din EVREI ca va consideram ...
Lasati VT. ca nu la el m-am referit...

Geony 24.02.2009 17:35:43

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118804)
Trecerea anilor poate duce la crestere sau ratacire spirituala. Cand recunosti ca au fost 2000 de ani de adaugiri si modificari ale adevarului Sfintei Scripturi, este bine sa schimbi ,sa faci "cava nou". Asa au facut si toti Sfintii Apostoli. Si-au dat seama de greseala in care traisera si au schimbat.

Facem altcumva, imi spui si mie ce inseamna: "ceva nou".

vasinec 24.02.2009 17:58:51

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118808)
Facem altcumva, imi spui si mie ce inseamna: "ceva nou".

Reiau raspunsul. Am mai dat unul dar s-a "pierdut".

Nu pot sa va raspund exact. Dar pot sa fac ceva.

Evreii aveau o credinta de 2000 de ani. Dintre ei, s-a gasit o mana de "eretici" care au format "secta crestina" (asa era considerata la inceput).

Daca Sfintii Apostoli ar fi gandit ca dvs. si multi altii, si si-ar fi pastrat "credinta stramoseasca", cine ne-ar mai fi adus Vestea Buna (Evanghelia)?

Crestinismul nu se mosteneste. Crestinismul se descoperea. Fiecare este indemnat, in mod personal, sa-L descopere pe Hristos si sa-L primeasca in viata sa. Apoi trebuie sa spuna si altora Vestea Buna a mantuirii prin jertfa Mielului.

Daca dvs. nu aveti nimic de descoperit, ci luati de-a gata tot ce s-a preparat de-a lungul a 2000 de ani, riscati sa treceti pe langa Adevar. Este problema dvs. Dar, macar lasati-i pe altii sa caute (si sigur vor gasi).

Geony 24.02.2009 19:03:33

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118816)
Crestinismul nu se mosteneste. Crestinismul se descoperea. Fiecare este indemnat, in mod personal, sa-L descopere pe Hristos si sa-L primeasca in viata sa.

Daca dvs. nu aveti nimic de descoperit, ci luati de-a gata tot ce s-a preparat de-a lungul a 2000 de ani, riscati sa treceti pe langa Adevar. Este problema dvs. Dar, macar lasati-i pe altii sa caute (si sigur vor gasi).

1)Da, noi stim asta,...FIECARE L-A DESCOPERIT PE HRISTOS dupa cum l-a taiat capu.Fiecare si-a ales cateva norme si principii prin care sa-L faca mai accesibil pe Iisus.Fiecare si-a facut o cale catre mantuire...a noastra mai grea de parcurs,asta este,..a altora mai usoara,mai accesibila pt. toti "vamesii si pacatosii".

2)Nu stiu ce la ce va referiti cand spuneti ca luam de-a gata....si noi avem credinta in Iisus cel ce a murit pt.noi si pt.a noastra mantuire,si noi avem credinta lucratoare doar ca a noastra se numeste-FAPTE BUNE., DAR NU NE BATEM IN PIEPT CA SUNTEM MANTUITI sau nu spunem ca gata suntem mantuiti.

ADEVARUL,noi l-am vazut de la aparitia protestantismului,inca cate adevaruri n-am vazut....

vasinec 24.02.2009 19:59:02

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 118832)
1)Da, noi stim asta,...FIECARE L-A DESCOPERIT PE HRISTOS dupa cum l-a taiat capu.Fiecare si-a ales cateva norme si principii prin care sa-L faca mai accesibil pe Iisus.Fiecare si-a facut o cale catre mantuire...a noastra mai grea de parcurs,asta este,..a altora mai usoara,mai accesibila pt. toti "vamesii si pacatosii".

Intradevar, in mod nejustificat, calea pe care o aratati dvs. oamenilor este mai incalcita si uneori chiar ii poate rataci pe bietii oameni. Sfanta Scriptura ne spune:

[SIZE=3]"Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos"[/SIZE] (1 Timotei 2:5)

Dvs. ati mai adaugat, intre Dumnezeu si om, si preoti si sfinti si altfel de persoane.

In alta ordine de idei: Dumnezeu ne cere sa credem in dragostea Sa si sa primim darul fara plata pe care El ni l-a oferit; adica viata vesnica prin jertfa platitoare de pacat a Domnului Iisus Hristos. Aceasta credinta, daca este adevarata, va aduce si roade.

[SIZE=3]"Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati"[/SIZE] (1 Ioan3:16)

Cam asta ne cere Dumnezeu. Este mult? Fiecare sa judece in dreptul sau.

Dar nu ne cere sa ne incalcim in puzderia de slujbe si ritualuri. Din cauza lor a ajuns Crucea lui Hristos impodobita ca o sorcova. Crestinismul este simplu si frumos. Sfanta Scriptura nu ne "incurca" cu slujbe si ritualuri ci ne invata sa ne formam caractere frumoase, pentru a deveni cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu.

[SIZE=2]"Dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in purtarea voastra"[/SIZE] (1 Petru 1:15).

Dumnezeu sa ne dea puterea pentru aceasta si voia Lui sa se implineasca in vietile noastre.

ovidiu-s 24.02.2009 20:40:52

[SIZE=3]
Citat:

În prealabil postat de vasinec
"Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos" (1 Timotei 2:5)

[/SIZE]
Citat:

[SIZE=3]Dvs. ati mai adaugat, intre Dumnezeu si om, si preoti si sfinti si altfel de persoane.[/SIZE]

[SIZE=3]Firește , dar ați uitat să spuneți că și sfinții tot prin intermediul lui Hristos fac minuni: [/SIZE]
[SIZE=3]Fapte 3.6 "Iar Petru a zis: Argint și aur nu am; dar ce am, aceea îți dau. [COLOR=#ff0000]În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă![/COLOR][COLOR=#ff0000]"[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Fapte 16.18 "Iar Pavel mâniindu-se și întorcându-se, a zis duhului: În numele lui Iisus Hristos îți poruncesc să ieși din ea. Și în acel ceas a ieșit."[/SIZE]
[SIZE=3]Fac sfinții minuni prin forțe proprii? Nu tot prin Hristos au și ei puterea de a face minuni?[/SIZE]
[SIZE=3]Despre cinstirea sfintilor:[/SIZE]
[SIZE=3]Psalmi 15.3 “Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei”[/SIZE]
[SIZE=3]Psalmi 88.6 “Lăuda-vor cerurile minunile Tale, Doamne și adevărul Tău, în adunarea sfinților”[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 1.15 “Drept aceea, și eu auzind de credința voastră în Domnul Iisus și dragostea pe care o aveti catre toti sfintii”[/SIZE]
[SIZE=3]Că sfinții mijlocesc pentru noi o spune Biblia:[/SIZE]
[SIZE=3]Apoc.8.3 “Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului”.[/SIZE]
[SIZE=3]Ce spune sfânta fecioară Maria imediat după Buna Vestire?[/SIZE]
[SIZE=3]Luca 1.48 “iată, de acum mă vor ferici toate generațiile”.[/SIZE]
[SIZE=3]Iată cum o mai numește Scriptura pe maica Domnului:[/SIZE]
[SIZE=3]“Stătut-a Împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată. Ascultă fiică și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău, Că a poftit Împăratul frumusețea ta, că El este Domnul tău. Și se vor închina Lui fiicele Tirului cu daruri, felei Tale se vor ruga mai-marii poporului. Toată slava fiicei Împăratului este înăuntru, îmbrăcată cu țesături de aur și prea înfrumusețată. Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție. Aduce-se-vor întru veselie și bucurie. Aduce-se-vor în palatul Împăratului. În locul părinților tăi s-au născut ție fii; pune-i-vei pe ei căpetenii peste tot pământul.” (Psalmi 44. 11-19)sau Psalm 45 in Biblia sectantilor[/SIZE]
[SIZE=3]Ce spune sfânta Elisabeta către fecioara Maria?[/SIZE]
[SIZE=3]Luca 1.43 "Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?"[/SIZE]
[SIZE=3]O minune săvârștiă de moaștele unui sfânt:[/SIZE]
[SIZE=3]4 Regi 13.21 sau (2 Reg biblia sectanților) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale." [/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:

Crestinismul este simplu si frumos. Sfanta Scriptura nu ne "incurca" cu slujbe si ritualuri ci ne invata sa ne formam caractere frumoase, pentru a deveni cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu..

[/SIZE]
[SIZE=3]Da, da, da, firește. Sfânta Scriptură în schimb ne încurcă cu ținerea sâmbetei, cu practica zeciuielii, cu minciunile referitoare la inexistența iadului si a sufletului după moarte și cu interdicția de a se consuma carne de porc.[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:

Evreii aveau o credinta de 2000 de ani. Dintre ei, s-a gasit o mana de "eretici" care au format "secta crestina" (asa era considerata la inceput).

[/SIZE]
Citat:

[SIZE=3]Daca Sfintii Apostoli ar fi gandit ca dvs. si multi altii, si si-ar fi pastrat "credinta stramoseasca", cine ne-ar mai fi adus Vestea Buna (Evanghelia)?[/SIZE]

[SIZE=3]Nu mai să creați analogiile acelea pe care le faceți voi sectanți între religia vechilor evrei și religia dreptcredincioasă pe care o vedeți "depășită"[/SIZE]
[SIZE=3]Arătați-mi unde scrie în Biblie că Biserica lui Hristos va funcționa și va mântui vreme de aproape 2000 de ani, apoi va fi nevoie de diferite secte care să propovăduiască "adevărul"?[/SIZE]
[SIZE=3]Matei 28.19-20 "învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și [COLOR=#ff0000]iată Eu cu voi sunt în toate zilele[/COLOR], până la sfârșitul veacului. Amin. [/SIZE]
[SIZE=3]Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care "să o reformeze".[/SIZE]
[SIZE=3]Col 1.18 "[COLOR=#ff0000]Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii[/COLOR]; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. "[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 3.21 „[COLOR=#ff0000]Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR[/COLOR]. Amin!" [/SIZE]
[SIZE=3]Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 5.29 "Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica"[/SIZE]
[SIZE=3]Mat.16.18 "Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră[COLOR=#ff0000] voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui".[/COLOR] [/SIZE]
[SIZE=3]1 Timotei 3.15 "casa lui Dumnezeu [COLOR=#ff0000]este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului[/COLOR]".[/SIZE]
[SIZE=3]Toate cele 30 de mii de secte actuale neoprotestante actuale susțin că prin interpretarea personală a Sfintei Scripturi se ajunge la mântuire, dacă e așa, atunci cum s-au mântuit oamenii vreme de aproape 2.000 de ani, timp în care majoritatea zdrobitoare a oamenilor nu știau să crie și să citească, pentru că spune clar Hristos că va fi cu noi, prin intermediul Bisericii sale până la sfârșit? [/SIZE]

Geony 24.02.2009 20:53:51

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118863)
[SIZE=3]"Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos"[/SIZE] (1 Timotei 2:5)

.

mai departe se spune:...Care S-a dat pe Sine pret de rascumparare...versetul 6
Cand Apostolul Pavel a spus aceste cuvinte cultul Maicii Domnului si a sfintilor etc.nu era dezvoltat...ASA CA NICI MACAR NU SE GANDEA PAVEL ATUNCI CAND A SPUS ACESTE CUVINTE LA CE VA GANDITI VOI..
Cine putea rascumpara omenirea din tirania mortii,cine putea acorda libertatea,cine putea restabili legatura dintre om si D-zeu dupa cadere????cine putea mijloci pt omenire? un om care sa nu fi cunoscut pacatul....era un asemenea om pe pamant?....nici Avraam care era un om drept in fata lui D-zeu nu putea face nimic...nici Ilie...sau altii
SINGURA PERSOANA CARE A PUTUT MIJLOCI PT. IMPACAREA OMULUI CU D-ZEU...IISUS Hristos....
Daca am intelege acest verset (si altele) asa cum este el, AM DEVENI ARIENI...stii de erezia ariana, nu?

Florin-Ionut 25.02.2009 07:35:29

Daca eu sunt incepator in ale credintei si ajung in biserica, gasesc aici sfintii lui Dumnezeu, oameni care sunt avansati in credinta, in trairea duhovniceasca, oameni care s-ar putea sa fie desavarsiti asa cum Domnul ne cere sa fim. De ce nu ar avea voie acestia sa se roage pentru mine, pentru indreptarea mea, pentru intoarcerea mea la pocainta autentica, pentru mantuirea mea? Nu scrie sa ne rugam unii pentru altii? Nu scrie ca trebuie sa ne ajutam raciproc in nevoi si in necazuri? Caci catre Dumnezeu se roaga, lui Iisus Hristos! Dar daca adventistii sunt de parere ca acum nu exista biserica cereasca, atunci este evident ca pentru ei nu au sens rugaciunile catre cei care s-au mantuit...

Omul Iisus Hristos este intr-adevar mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: ca sa inteleaga toata lumea ca Dumnezeu-Fiul S-a facut Om deplin (ramanand Dumnezeu neschimbat - foarte important), ca astfel sa indumnezeiasca intreaga umanitate, sa o ridice din mrejele raului, sa o readuca la conditia dintai. Nu asta este sensul mijlocirii, adica al impacarii intre Dumnezeu-Tatal si oameni prin jertfa de bunavoie a Fiului Sau? Eu asa pricep acest verset, din cate am citit, si daca nu e asa, sa ma corecteze specialistii ortodocsi care scriu aici.

vasinec 25.02.2009 10:19:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 118956)
Daca eu sunt incepator in ale credintei si ajung in biserica, gasesc aici sfintii lui Dumnezeu, oameni care sunt avansati in credinta, in trairea duhovniceasca, oameni care s-ar putea sa fie desavarsiti asa cum Domnul ne cere sa fim. De ce nu ar avea voie acestia sa se roage pentru mine, pentru indreptarea mea, pentru intoarcerea mea la pocainta autentica, pentru mantuirea mea? Nu scrie sa ne rugam unii pentru altii? Nu scrie ca trebuie sa ne ajutam raciproc in nevoi si in necazuri? Caci catre Dumnezeu se roaga, lui Iisus Hristos! Dar daca adventistii sunt de parere ca acum nu exista biserica cereasca, atunci este evident ca pentru ei nu au sens rugaciunile catre cei care s-au mantuit...

Toti suntem incepatori. Este foarte bine sa ne ajutam de cunostintele si sfaturile celor care au o experienta mai bogata cu Hristos. Si eu citesc scrierile Sfintilor Parinti si a altor oameni ai credintei. Mi se mai destupa mintea si inteleg mai repede si mai clar unele lucruri.

Sfanta Scriptura ne indeamna sa facem rugaciuni de mijlocire. "Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5:16). Aceasta mijlocire face parte din modul de vietuire crestina. Dragostea si grija pentru aproapele tau, impletita cu bunatatea, mila si puterea lui Dumnezeu, pot face minuni.
Dar, un aspect important, mijlocirea este facuta de persoane vii, nu de morti, indiferent cine au fost ei in timpul vietii. Si nici pentru morti. "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii", spunea Domnul Iisus Hristos cand vorbea despre INVIERE. Daca un om a murit, si nu a fost inviat, nu poate mijloci. Nu va puneti nadejdea in rugaciunile mortilor.

In Evrei cap. 9 se vorbeste despre faptul ca a existat un templu pamantesc, facut de maini omenesti, slujit de preoti pamantesti muritori. Acestea toate erau simboluri a ceea ce se va intampla in cer. Sfanta Scriptura ne arata (Evrei cap7-9), ca acum Adevaratul Preot slujeste in Templul ceresc. Adventistii stiu si cred in existenta Templului ceresc. "Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis".(Apocalipsa 11:19)
Dar inalta rugaciuni numai prin singurul Mijlocitor si Preot, Domnul Iisus Hristos.

Referitor la rugaciunea catre Sfinti; acestia au refuzat inchinarea in fata lor de cand erau pe pamant. "Scoala-te si eu sunt om" spune Apostolul Petru (Fapte 10:26). Apostolul Pavel, la randul sau, refuza vre-un gest de inchinare in fata sa: "Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi" (fapte 14:15).
Si marele Apostol , intr-un fel, concluzioneaza:
[SIZE=3]"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit"[/SIZE] (1 Corinteni 2:2). Cine vrea sa-i cinsteasca pe Sfintii Apostoli, atunci sa o faca ascultand invataturile lor, pentru care ei au murit. Nu inventati alt mod de cinstire a Sfintilor Apostoli, ca nu foloseste nimanui (doar satanei).

Singurul care ne poate scapa din gharele celui rau si a pacatului, este Domnul Iisus Hristos. Diavolul a creat o diversiune. Nu-ti taie dorinta de inchinare (ar fi o tactica prosteasca), dar te deviaza de la Hristos.

"In nimeni altul nu este Mantuire.; caci nu este sub soare nici un alt Nume, dat oamenilor,, in care trebuie sa fim Mantuiti" (Fapte 4:12)

Florin-Ionut 25.02.2009 11:35:32

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 118961)
Toti suntem incepatori. Este foarte bine sa ne ajutam de cunostintele si sfaturile celor care au o experienta mai bogata cu Hristos. Si eu citesc scrierile Sfintilor Parinti si a altor oameni ai credintei. Mi se mai destupa mintea si inteleg mai repede si mai clar unele lucruri.

Sfanta Scriptura ne indeamna sa facem rugaciuni de mijlocire. "Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5:16). Aceasta mijlocire face parte din modul de vietuire crestina. Dragostea si grija pentru aproapele tau, impletita cu bunatatea, mila si puterea lui Dumnezeu, pot face minuni.
Dar, un aspect important, mijlocirea este facuta de persoane vii, nu de morti, indiferent cine au fost ei in timpul vietii. Si nici pentru morti. "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii", spunea Domnul Iisus Hristos cand vorbea despre INVIERE. Daca un om a murit, si nu a fost inviat, nu poate mijloci. Nu va puneti nadejdea in rugaciunile mortilor.

In Evrei cap. 9 se vorbeste despre faptul ca a existat un templu pamantesc, facut de maini omenesti, slujit de preoti pamantesti muritori. Acestea toate erau simboluri a ceea ce se va intampla in cer. Sfanta Scriptura ne arata (Evrei cap7-9), ca acum Adevaratul Preot slujeste in Templul ceresc. Adventistii stiu si cred in existenta Templului ceresc. "Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis".(Apocalipsa 11:19)
Dar inalta rugaciuni numai prin singurul Mijlocitor si Preot, Domnul Iisus Hristos.

Referitor la rugaciunea catre Sfinti; acestia au refuzat inchinarea in fata lor de cand erau pe pamant. "Scoala-te si eu sunt om" spune Apostolul Petru (Fapte 10:26). Apostolul Pavel, la randul sau, refuza vre-un gest de inchinare in fata sa: "Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi" (fapte 14:15).
Si marele Apostol , intr-un fel, concluzioneaza:
[SIZE=3]"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit"[/SIZE] (1 Corinteni 2:2). Cine vrea sa-i cinsteasca pe Sfintii Apostoli, atunci sa o faca ascultand invataturile lor, pentru care ei au murit. Nu inventati alt mod de cinstire a Sfintilor Apostoli, ca nu foloseste nimanui (doar satanei).

Singurul care ne poate scapa din gharele celui rau si a pacatului, este Domnul Iisus Hristos. Diavolul a creat o diversiune. Nu-ti taie dorinta de inchinare (ar fi o tactica prosteasca), dar te deviaza de la Hristos.

"In nimeni altul nu este Mantuire.; caci nu este sub soare nici un alt Nume, dat oamenilor,, in care trebuie sa fim Mantuiti" (Fapte 4:12)

Pai ajungem iarasi la conflictul "cei vii versus cei morti". Stii foarte bine ca pentru ortodocsi cei care au trecut dincolo sunt vii, nu intr-o stare de "hot stand-by" pana la invierea generala de dupa Apocalipsa. Noi stim ca chipul lui Dumnezeu, "adancul" din om este indestructibil! Nu are sens sa revenim de vreme ce s-a discutat asta.

Apostolii au avut o calitate care i-a ajutat sa-si duca misiunea in lume la bun sfarsit: smerenia. Cum sa accepte inchinare?! E logic. Insa noi credem ca acum Sfintii participa activ la lupta noastra impotriva celor rai, prin rugaciunile lor, avand indrazneala catre Hristos, pentru ca ei au biruit raul in scurta viata pe pamant. Stii bine asta. La fel si prin Pateric o sa gasesti scurte povestiri cu batrani imbunatatiti care le raspundeau la fel ca Petru: "si eu sunt om", adica si eu inca ma lupt cu patimile, cu demonii, inca n-am ajuns la conditia de mantuire din care nu mai pot cadea. De remarcat ca unul din Apostoli a cazut, nu?

Cat despre 1 Corinteni 2, 2 , nu vad de ce l-ai asezat ca o concluzie. Si ortodocsii il au model desavarsit tot pe Iisus Hristos, catre El aspiram, la El vrem sa ajungem si pe El il asteptam in inimile noastre, dar numai cand camara va fi curata... Parinele Galeriu spunea cam asa: "problema capitala a omului nu este suferinta, nici macar moartea; ci despartirea de Hristos, care a biruit suferinta si moartea".

PS: De curiozitate, date fiind mesajele tale multe si lungi, care ocupa timp si cer ceva pregatire in domeniu, tu scrii pe forumul asta in mod oficial, fiind pus de biserica adventista sa faci asta sau e un simplu mod de a incerca de la tine vrere sa combati invataturile ortodoxe? - fara suparare :) Esti pastor?...

vasinec 25.02.2009 11:42:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 118973)
Pai ajungem iarasi la conflictul "cei vii versus cei morti".

Nu vreau sa ajungem la nici un conflict. Am inteles foarte bine credinta pe care o ai, despre cei care au murit. Eu cred in alt fel. Respect credinta celuilalt chiar daca nu sunt de acord cu ea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:17:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.