![]() |
Citat:
|
Citat:
Altfel, nu este credinta crestina. |
Citat:
Citat:
Cum adică "nu lipsește de la nici o slujbă", faptul că e pusă pe altar, ori că se recită câteva fragmente? Scriptura nu lipsește nici de pe măsuța ghicitoarelor, alături de globul de cristal... |
Citat:
Ignoranta, obraznicie si batjocura adusa Bisericii Ortodoxe, tipic neo-protestantilor, am crezut la un momendat ca ai mai invatat cate ceva de pe acest forum si ai scapat de unele stereotipuri dar se pare ca am fost naiv, defapt ati ramas cu totii in preconceptiile caracterisitice |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sti si tu la ce se referea Alin cand a zis ca Biserica a dat Scriptura asa ca nush de ce in orice discutie despre spiritualitate faceti pe prostii intentionat, incepand de la cei de pe strada care au nesimtirea sa strige dupa noi ca l-am inlocuit pe Dumnezeu cu Maria |
Sf Scriptură a fost încredințată de Dumnezeu profetesei White, care, după întruparea ei în urmă cu 100 de ani, a predat-o adventiștilor. În primele 19 secole de după Cristos, Biserica Lui a evoluat incognito, iar astăzi este la lumina zilei la Adventiștii de Ziua a Șaptea, din cauză că Mileniul se apropie.
Despre asta, am să vă mai spun sâmbăta viitoare. La sinagogă. |
Citat:
Am o întrebare: un ortodox/catolic nepracticant, care bineînțeles a fost botezat ca prunc, va fi mântuit? Că am văzut azi un procent (oferit de un ortodox) care m-a îngrozit: 10% ortodocși practicanți în România! |
Citat:
|
Citat:
"Ce se intampla doctore?" Ce anume ti-a provocat acest delir? |
Citat:
|
LOL. Propun un armistitiu:
Sfanta Scriptura a fost inspirata de Duhul Sfant, suntem cu totii de acord, corect ? Noul Testament (ca si Vechiul Testament, de altfel) a fost scris, sub inspiratia Duhului Sfant, de diversi oameni, corect ? O buna parte din Noul Testament a fost, de exemplu, scrisa de apostolul Paul, suntem de acord cu totii, corect ? Sfantul Paul a fost ortodox, in sensul ca a pastrat si transmis credinta cea dreapta in Hristos, corect ? Sfantul Paul, care a pledat la primul Conciliu pentru propavaduirea Evangheliei catre toate popoarele, si s-a plimbat prin aproape toata lumea cunoscuta in vremea sa, a fost si catolic, corect ? Acelasi Paul, care in epistolele sale avertizeaza crestinii sa fie pregatiti in orice moment, deoarece venirea lui Hristos este, ca sa zic asa, iminenta, a fost si adventist, corect ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În aceste condiții eu aș fi de acord cu armistițiul. Și încă ceva: vă rog să nu uităm, tovarăși, că armistițiile au, prin definiția lor, o viață scurtă. Deci armistițiu da, dar... |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
El a crezut ca are muschi spirituali destul de lucrati ca sa poata scoate din Scriptura cu hocuspocus ceea ce Scriptura spune destul de clar ca nu se poate: "Iar despre ziua aceea și despre ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl." (Marcu 13:32) "Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. " (Matei 24:36) EGW care a lasat mereu impresia ca ar fi "profetesa" a folosit iluzia celorlalti in avantajul ei, dandu-le de inteles ca ar avea "informatii de sus" despre a doua venire, avansand anumite date aproximative. Cand ele nu s-au implinit, s-a dat vina binenteles pe credinciosi, ca n-au fost destul de zelosi pentru a face posibila a doua venire. Ca si cand planurile lui Dumnezeu ar fi depins de oameni iar El a avut, vezi Doamne, asteptari nerealiste in functie de care si-a facut programul si a dat drumul la "revelatii". |
Citat:
Citat:
Citat:
"Deci dacă toate acestea se vor desființa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie, așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!" și din Matei 24,14 de asemenea: "Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul." |
Citat:
Si, intr-adevar, dpdv al darurilor Duhului Sfant, a fost si foarte penticostal... Domnule Dragomir, imi pare rau ca ati interpretat ideea mea drept "aruncare cu pietre". In mod evident, nu am sustinut ca Paul ar fi fost adventist (sau ortodox, sau catolic) in intelesul pe care il dam astazi acestor termeni. |
Citat:
Totusi este importanta nu scoala in sine, ci rezultatul. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu vad postul ca o "jertfa" adusa Domnului, de curatire a trupului, cat si a duhului. Multi sunt cei ce vad postul ca o "abtinere de la anumite alimente", dar postul implica mult mai mult de atat... As fi curioasa cati adventisti sau penticostali au taria sa posteasca asa cum postim noi? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ma refer la adevaratul post.... pentru ca el nu inseamna doar ce mananci |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Dumnezeu e un gentleman
Penticostalii si alti neoprotestanti isi binecuvanteaza copiii la nastere urmand ca abia peste cativa ani buni sa aiba loc si botezul(consimtit). Inteleg simbolistica botezului in apa dar la fel de bine, nu cred ca Dumnezeu ar trimite in iad un copil nebotezat; pe aceeasi idee merg si neoprotestantii care ii considera pe copii inocenti(nici chiar sfinti!!!); eu nu am nicio religie tocmai pentru ca nu am fost botezata de mica. Si chiar daca, repet, inteleg de ce ortodocsii isi boteaza copiii de mici(si nu am nimic impotriva), tot nu pot sa nu fiu de acord cu Nicolae Steinhardt care spunea( dupa ce a fost botezat in inchisoare) ca nimic nu se compara cu acea fericire si curatire a renasterii prin botez mai ales cand e si constientizata; copiii mici nu au cum sa simta ca le-au fost iertate si uitate pacatele cu ajutorul botezului in apa deoarece pe inimile lor nu apasa aceleasi pacate grele si jenante cum apasa pe noi. Ati putea sa-mi spuneti ca exista spovedanie pentru iertare de pacate...dar tot nu se compara cu ce simte un om mare, urat, "amortit" si fara speranta in momentul in care "intra in viata" prin botez...:)
|
Penticostalii si alti neoprotestanti isi binecuvanteaza copiii la nastere urmand ca abia peste cativa ani buni sa aiba loc si botezul(consimtit). Inteleg simbolistica botezului in apa dar la fel de bine, nu cred ca Dumnezeu ar trimite in iad un copil nebotezat; pe aceeasi idee merg si neoprotestantii care ii considera pe copii inocenti(nici chiar sfinti!!!); eu nu am nicio religie tocmai pentru ca nu am fost botezata de mica. Si chiar daca, repet, inteleg de ce ortodocsii isi boteaza copiii de mici(si nu am nimic impotriva), tot nu pot sa nu fiu de acord cu Nicolae Steinhardt care spunea( dupa ce a fost botezat in inchisoare) ca nimic nu se compara cu acea fericire si curatire a renasterii prin botez mai ales cand e si constientizata; copiii mici nu au cum sa simta ca le-au fost iertate si uitate pacatele cu ajutorul botezului in apa deoarece pe inimile lor nu apasa aceleasi pacate grele si jenante cum apasa pe noi. Ati putea sa-mi spuneti ca exista spovedanie pentru iertare de pacate...dar tot nu se compara cu ce simte un om mare, urat, "amortit" si fara speranta in momentul in care "intra in viata" prin botez...:)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
intrebarea era: la ce varsta isi boteaza neoprotestantii copii? se intelege de aici ca ma refer si la cei convertiti la 60 de ani? |
Citat:
|
Citat:
ideea e ca un copil de 12-13 ani nu poate sa decida singur pentru el. va face ce ii vor spune parintii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.