![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si am vazut undeva, un om de stiinta a zis ca explicatia cea mai simpla e si cea adevarata. :) |
Citat:
Ai extras o idee din context. Toate explicatiile tale sunt extrase din context. Iar cu cei 2% ... am mai vorbit. Ca probabilitate 2% este 1 la 50. Daca inmultesti asta cu cele 200 miliarde de stele ala Caii Lactee si cu miliardele de galaxii, o sa o sa-ti dea o rezultat foarte promitator. Cum nu deviezi subiectele? Era vorba de "minuni". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din cate stiam eu, nu. Nu e nevoie decat de un gand. Tu cam cati ani zici sa ma rog sa sa-mi indeplineasca Dumnezeu o rugaciune? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu e vorba de probabilitate, e vorba ca numai in 2% din tot volumul sistemului care poate sustine viata si apa lichida, daca a fi fost oricat de putin in afara acestei portiuni apa s-ar evapora sau ar ingheta. E vorba de un echilibrul perfect, care nu a aparut la absoluta intamplare, si daca tu crezi ca ar fi aparut, atunci chiar nu mai erau sanse sa se intample de mai multe ori exact la fel, fara niciun ajutor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In parte ai dreptate, daca privesti Pamantul unitar. Dar Pamantul este doar una din miile de miliarde de planete care roiesc in jurul stelelor lor. Ce ti se pare atat de imposibil ca una dintre ele sa nimereasca in acest spatiu de 2%? |
Citat:
|
Citat:
Macar un lucru de l-am invata de la Dumnezeu, anume cate sanse ne ofera Acesta, sa venim la cunostinta Adevarului. Noi, de multe ori nu numai ca nu dam altora sanse, ci ne lipsim chiar si pe noi insine de ele. |
Citat:
Dumneavoastra cunoasteti chiar tot ce exista? Asta e probabil, asa, in ton cu "nu exista Dumnezeu"... |
Citat:
Dar daca tu stii, da-mi exemplu de un punct aflat in echilibru perfect. Si explica ce este acela echilibru perfect. |
Nu cunosc nici eu si, ca sa fiu sincer, nici nu prea imi bat capul.
Dar sunt mereu surprins de afirmatiile categorice de felul: "nu exista X". Pentru ca, asa cum spuneam, imi vin in memorie desele ocazii cand am auzit "nu exista Dumnezeu". |
Citat:
Dar ... |
Citat:
|
Citat:
|
Acum vad acest topic.
Dar ma intre , oare nu sunt si crestini nesimtiti si hulitori? Sa lasam pe fiecare sa se exprime si sa inainteze cu el insusi! |
Citat:
Noi nu am avut rabdare sau credinta sau dragoste. Noi ne-am indepartat de El. Noi am facut voia noastra cea rea. El nicio clipa nu s-a indepartat de noi. Noi L-am alungat. Noi ne-am lepadat. Noi am stiut mai bine... Noi am fost cei care am gresit. Si apoi am strigat ca e nedrept ce ni se intampla. Dumitru, crede-ma, Dumnezeu ne iubeste si asa pacatosi cum suntem, dar vrea ca si noi sa intelegem cat suntem de pacatosi. Vrea ca si noi sa vrem sa ne mantuim, sa ne lepadam de pacat. Vrea sa ne nastem din nou. Vrea sa fim liberi. De noi depinde. Noi suntem cei care alegem. |
Citat:
Citat:
Parerea mea este ca in cazurile astea, acolo unde vorbim de vindecare, e vorba de autoseugestie, si religia (oricare ar fi ea) este doar unealta de cristalizare a sperantei. Uite un articol interesant pe tema asta: http://www.atheistnexus.org/profiles...ource=activity Revin la ce a zis si Dumitru mai sus, de ce minunile astea sunt atat de... discutabile? Ca si in articolul de mai sus, intreb si eu, de ce nu creste un membru amputat la loc atunci cand persoana respectiva merge sa se roage la moaste? Chiar sa nu fie nici un om care a pierdut o mana sau un picior vrednic de mila divina? Sau e peste puterile lui dumnezeu? Nu de alta, dar daca chiar s-ar intampla ceva de genul asta, ar fi mult mai usor de documentat/invesigat, si mult mai greu de... carcotit. Citat:
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_medicine http://evolution.berkeley.edu/evolib..._0/medicine_01 http://geneticsevolution.suite101.co...onary_medicine Citat:
Mai mult, crestinismul nu s-a confruntat cu nici nu fel de critica mai mult de o mie de ani, deci nu vad de ce nu ar fi rezistat. Lucrurile se schimba acum, pentru ca religia isi pierde statutul de subiect tabu, si dupa cum vezi daca arunci o privire peste vestul Europei, crestinismul pierde teren. Se va intampla si in Est, destul de curand. Citat:
Citat:
Citat:
Spune-mi, inteleg ca nu accepti evolutia si big bang-ul, si ma rog, e problema ta. Creationismul cum ti se pare? P.S. Daca ai un pic de timp, cauta pe youtube interviul facut de Dawkins cu George Coyne. Doua miniti stralucite, unul ateu, altul teist, si pot discuta civilizat, de pe pozitii nu chiar atat de opuse pe cat s-ar crede. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ceea ce am spus sunt lucruri pe care le-am trait. Si acum mi se intampla sa ma rog pentru ceva, sa mi se para ca "stau" bine, dar de fapt sa nu stau deloc bine. Uneori inteleg, alteori nu inteleg. Si faptul ca rugaciunea mea nu a primit raspuns este un semn. Sau este doar un "test"... Daca tu crezi ca am dat cu vorbe, imi pare rau. Poate ar fi trebuit sa tac, sa stau in banca mea. Oricum, crezi ce vrei, ce poti. Sa te ajute Dumnezeu! |
Problema pe care a ridicat-o cel care a deschis topicul este una cât se poate de reală.
Este o problemă pentru că s-a permis prezența aici a unor persoane care nu au nimic de-a face cu credința Creștin Ortodoxă, altceva decât poate nevoia de a "face mișto", de a o terfeli cu orice ocazie. De nenumărate ori, dacă nu chiar de fiecare dată când am intrat aici, în diverse topicuri am dat peste fix acele câteva persoane enumerate de cel care a deschis discuția, iar afirmațiile lor le-am receptat ca pe niște lovituri [ știu că suna poate exagerat, dar nu este ]; Într-o perioadă în care creșteam în credință, în care înca mă aflu, deci sunt slab, cu neputințe, mă necăjesc foarte ușor hulitorii. Chiar n-am mai citit pe forum multă vreme, din cauza lor, a sectanțior și a "credincioșilor" [ adică a acelor ortodocși care spun mizerii gen "nu este păcat cutare lucru" ] Vin, te calcă în picioare și credința ta, fac pe deștepții, pe "dumnezeii", raționali, seci, cinici, aproape nu trec 2 replici fără vreo hulă majoră, unul are o semnătură care când o văd mi se face rău la propriu, ceva cu faptul că se trage din maimuță.. La fiecare replică țin să ne aducă aminte că suntem înnapoiați, iraționali, proști, inculți, că "nu cunoaștem nici măcar propria Biblie"... fel și fel de afirmații jegoase. Apoi, în numele întelegerii, și în numele ne-judecării, trebuie să le permitem orice. Aș vrea să întelegeți ceva... Și anume că prea mult se folosește astăzi acest "nu judeca". L-au deformat în favoarea lor!!! Cum să nu judec păcatul? Hula? Blasfemia? Zice cineva "sunt doar reacții chimice"? Credința mea e doar reacții chimice??? Chiar nu întelegeti odată că fac mișto niște copilași frustrați care fac pe deștepții de credință, pe cel mai vizitat forum ortodox... și voi îi lăsați să hulească, să-și bată joc? Cu reacții ca a mea de acum se hrănesc, asta e plăcerea lor sadică, să întarâte creștini, să-i enerveze... Un forum Creștin este prin natura lui intolerant! O Împarație are un Împarat, și acela este Dumnezeu! Nu merge în contextul ăsta cu "părerea mea este"... Cineva a scris aici "e un forum ce ... mea"!!! Chiar nu e nici o limită? Dacă scrie "Forum Creștin Ortodox" atunci e forumul lui Hristos, nu "un forum". Și când întri la împarat, trebuie să ai o anumită prestanță. Acum or să înceapă să descoasă, să "raționalizeze" ce am scris eu aici, "creștinul fanatic", nebun... Repet, nu au nici o limită. Cel mai mult mă necăjește lipsa de atitudine a administratorului... |
Acum răspunsul vreunui "deștept", "superior", va fi că nu sunt un bun creștin, că judec, că nu am smerenie, că sunt mândru... și așa mai departe.
Cunosc ei bine vocabularul; suferă de o puternică dorință de a se băga aiurea în seamă, și de a huli pe Hristos cu orice ocazie; îsi dau cu părerea în orice privință morală, dintr-o perspectivă tâmpă, stearpă, idioată, fără Dumnezeu; Căci TOTUL FARA DUMNEZEU este: TAMPIT; STERP; IDIOT. Cred că aș fi în stare să și bat pe vreun din ăsta... Și apoi îi cer duhovnicului canon un an. Vai ce mă necajiți. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcatoșii! |
Citat:
Si daca El rabda hulele si nu trazneste... si ce, inca nu-i timpul pierdut pentru niciunul dintre noi, ne va judeca in cele in care ne va gasi, nadajduim ca acelea vor fi mai bune decat acestea de acum si pentru ei si pentru noi :) Poate peste 100 de ani topcat o sa fie Sfant in calendar, cine stie. |
Citat:
Dar pana atunci incearca te rog sa nu iti aduni pacate, spunand ce nu e adevarat. E spre binele tau. Trebuie sa mentionez ca Sf. Grigorie Decapolitul este grabnic ajutator. Asta, daca ai nevoie... |
Citat:
Mă iertați pentru ieșirile de mai devreme, sunt și eu un biet om neputincios și am greșit, am avut un mod nu tocmai fericit de a exprima ce aveam de spus. Chiar am regretat ulterior înverșunarea. Dar repet faptul că este o problemă pe forum cu unii care prin atitudinea lor deranjează foarte tare. Pentru un om credincios este mai rău să-i spui ceva de rău despre Dumnezeu, credința, și așa mai departe, decât să-l insulți personal, să-l lovești chiar, asta aș vrea să înțeleagă unii. Iar cei mai neputincioși, mai slabi, cum sunt eu mine pot avea unele ieșiri nu tocmai fericite. Până și în lumea laică, e un lucru de bun simț, de la sine înțeles că atunci când intri într-o comunitate, trebuie să-i respecți regulile, ca să nu jignești pe cei de acolo. Pe formul Dacia, nu spui că Daciile sunt mașini proaste; vei jigni nu numar foarte mare de oameni, într-un mod gratuit, fără rost. Deranjează prozelitismul ateu dacă-l pot numi așa... înverșunarea cu care Îl hulesc pe Hristos și pe credincioși, făcând apel la diverse pseudo-argumente urâte. Prezența celor declarați atei, sau care spun că aparțin altor "religii", ar trebui să fie una pasivă. Scopul lor aici, ar trebui să fie să se informeze cu privire la Dumnezeu, în scopul dobândirii Dreptei Credințe. Atât. Ar trebui moderare mai puternică, este nevoie de așa ceva. Un Forum Ortodox trebuie să fie "in duh" ortodox. Ideal să simți o atmosferă plăcută, de discuții între creștini. Cred că peste jumătate din mesajele de aici ar trebui șterse, întrucât nu "zidesc" în nici un fel. E doar mult text aiurea, care obosește. [ Și nu mă refer la acest topic, ci la tot forumul ] Nu cred că libertatea, democrația, și alte "valori" își au locul într-un context creștin ortodox. Toți suntem în Dictatura Sfântă a Domnului Nostru Iisus Hristos, nicidecum în vreo democrație. În acest spirit, poate ar fi bine absolut fiecare postare să fie aprobată înainte de a apărea pe forum, și analizat conținutul ei, dacă e în duh ortodox, dacă folosește, zidește... eu unul așa aș face, așa mi se pare creștinește. Încă o dată, mă iertați. Hristos s-a Înălțat! |
Citat:
Vrei ca desi ratiunea imi spune ca nu exista Dumnezeu, ca desi toate evidentele imi spun acelasi lucru, eu sa ma incapatanez si sa spun DA exista? |
Citat:
Iar in al doilea rand, DA sentimentele sunt rezultatul reactiilor chimice la nivelul creierului si a descarcarilor a diversi hormoni si enzime. Au fost identificati mai multi, fiecare cu actiunea sa, dintre care amintesc: cortizolul, oxitocina, serotonina, vasopresina, dopamina, norepinefrina, fenietilena, endorfinele, etc. |
Citat:
Indirect, m-ai facut si pe mine tampit, sterp, idiot. Cat despre bataie ... crede-ma, nu ai vrea. Mai bine vate niste covoare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De asemenea psihanaliza (a carei fana nu sunt, dar care stii si tu ce presupune, ca toti am vazut eternul pacient pe eterna canapea vorbind etern, deci nefacand concret altceva) poate conduce, pe parcursul timpului, la modificari structurale in creier si se intampla ceea ce numim maturizarea structurii (in sens de personalitate de data aceasta, nu de structura anatomica). Deci ce ai spus tu da, reprezinta suportul biologic al emotiilor, insa ele nu se intampla de la sine si de cele mai multe ori un shift in fluxul gandurilor, o schimbare constienta a atitudinii, rearanjeaza puzzlelul biochimic. Singura problema e ca emotiile la randul lor influenteaza gandirea, dar ele nu sunt big bangul, imagineaza-ti o bucla de feedback, gandurile si emotiile se potenteaza reciproc dar repet, emotiile sunt doar consecinte. De unde rezulta superioritatea ratiunii asupra emotiilor. De ex cand te rogi, poti avea uneori "sentimente" de revolta, sau de siktir, dar o parte din tine, in ciuda acestor "revarsari", in ciuda chiar a lucrurilor pe care le simte la nivel emotional, stie sau crede ca acele emotii nu trebuie bagate in seama. De altfel in credinta, partea sentimentala, sentimentalismul, e dispretuit si orice credincios stie ca nu trebuie sa-si creada emotiilor de moment si umorilor :) |
Citat:
Sau cati nu isi imagineaza pe Dumnezeu, pe sfinti, crucea, scene biblice? Ca nici asta nu trebuie. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:18:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.