![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In ortodoxie nu insinuam nimic, fiecare de capul nostru. Exista studii facute de sfintii parinti si marii teologi, bazate pe revelatia sfintei scripturi si a sfintei traditii. in ortodoxie, teologia mantuirii are doua aspecte mari si anume 1. mantuirea obiectiva realizata de Hristos la plinirea vremii, o data pentru totdeauna si 2.mantuirea subiectiva, adica insusirea de catre fiecare om in parte a mantuirii obiective mantuirea subiectiva nu se poate insusi inainte de a se fi realizat mantuirea obiectiva. Mantuirea obiectiva sau rascumpararea isi are punctul de plecare in doctrina despre pacat si efectele pe care le-a avut pacatul asupra naturii umane. Teologia ortodoxa considera ca pacatul are ca efect intunecarea chipului lui Dumnezeu din om si moartea - ,„plata pacatului este moartea” . Iar izbavirea din moarte le-a promis-o Dumnezeu primilor oameni odata cu alungarea din Eden cand i-a zis sarpelui: „Dușmănie voi pune între tine și femeie, între seminția ta și seminția ei; Acela îți va ținti ție capul, iar tu îi vei ținti Lui călcâiul“ Acesta e un text profetic, referitor la cel ce va restaura starea de dinainte de pacat, la Mesia, descendent trupesc al Evei și Fiul Mariei (Eva cea nouă) e prima deschidere a speranței pentru mântuirea celui căzut. Doctrina Ortodoxa marturiseste ca imediat dupa moartea sa, Hristos, s-a pogorat la iad de unde i-a eliberat pe cei tinuti de moarte din cauza pacatului. Pogorârea la iad are ca temei scripturistic versetul din Prima epistola a Sf. Petru 1Petru3, 18-20 : “Că și Hristos o singură dată a suferit moartea pentru păcate, El, Cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât în trup, dar viu făcut în duh, întru care [duh] pogorându-Se, le-a propovăduit și duhurilor ținute-n închisoare, celor ce odinioară fuseseră neascultătoare ” Aceasta idee a pogorarii la iad pentru a elibera sufletele celor morti pana la EL, face parte integrantă din doctrina ortodoxa asupra învierii, exprimând prima mișcare pe care a făcut-o Domnul îndată după moartea Sa pe cruce. Textul acesta fundamentează teologia „pogorârii în iad“ a lui Hristos, eveniment cu care, de fapt, „a început învierea“ . Iconografia ortodoxă a promovat această teologie – în paralel cu imnografia – prin cea mai autentică icoană a Învierii Domnului, aceea care-L înfățișează „sfărâmând porțile iadului“ și „dezlegându-i pe cei legați din veac“. |
Citat:
Nu am vorbit cu dumneata! Mi-ai furnizat destule exemple, culminand cu acesta din urma, cum ca Adam si Eva au ajuns dupa moarte in Rai... |
Citat:
Nu te supara, nu ca ai fi tu Goe, nici pe departe!!! |
Citat:
|
Citat:
Oricum nu prea e treaba noastra care e destinul vesnic al primilor nostrii parinti, sigur 100% este ca nu au stat in iad pana la moartea Mantuitorului, dupa care au fost scosi de acolo si dusi unde? |
Citat:
|
Citat:
Pai nu sunt eu cea care spune sa avem pareri exclusiv bazate pe Biblie. Noi, Slava Domnului, ii avem pe Sfintii Parinti, care de la inceput ne-au indrumat si mai presus de orice avem Sfanta Traditie |
Citat:
Noi ii avem pe Sfintii Parinti, care sunt invatatorii nostri, dar voi nici nu stiti ce aveti si ce nu! Mi-ai dovedit inca o data ca nu am ce vorbi cu dumneata. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
vorba aia, "orbul cand vrea sa se lupte cu tine, te trage in pivnita" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si din pacate multi nu s-au prins ca e un soi de troll, adica scrie aici la plictiseala si din misto si au impresia ca pot sa-l lamureasca cu ceva, cand de fapt ceasca lui e plina si da pe din afara, dar nu tocmai cu chestii din care ti-ai dori sa gusti. |
Citat:
In ciuda a ceea ce a primit, istoria sa este un sir lung de lepadari fata de Dumnezeu, care au culminat stim-noi-cu-ce. Nu crezi? Citeste Biblia. Multi au poate impresia ca evreii se suprapun cu religia iudaica, ei bine la ora actuala cred ca nu mai sunt f. multi cu adevarat religiosi, adica sa priveasca religia lor mai mult decat un factor cultural. |
Citat:
|
Citat:
Ar fi suficient de exemplu sa ne raportam la chestiunea Cinei si prapastia devine evidenta si elementul central dupa care putem judeca unitatea - comuniunea Euharistica - devine imposibila. Citat:
Si o diferenta de 1% ar fi fost suficienta pentru o ruptura radicala si nu ca un moft ci pe buna dreptate. Daca ai studiat Istoria Bisericii cred ca stii despre ce vorbesc. Citat:
Consideram ca penticostalii NU au Duhul Sfant, desi Duhul Sfant poate lucra in inima unora, asa cum lucreaza si in inima paganilor de exemplu, indemnandu-i spre cele bune, dar nu este lucrarea sfintitoare din Biserica. As fi curios CUM o cinstiti concret pe Maica Domnului si pe care sfinti si cum va manifestati cinstirea pentru Sfanta Cruce. Citat:
Poate ca nu cinstiti Sfintii, pe Maica Domnului, asta e altceva. Citat:
Citat:
Asa cum am mai spus, odeea este pana la urma ca atat timp cat tu insuti esti lipsit de har, nu poti conduce pe altii la o traire in har. Iar restul este simplu moralism din care crestinismul daca lipseste nu se observa mare diferenta. |
Citat:
In ceea ce ma priveste spun ori de cate ori apare ocazia ca sunt ortodoxa, pentru ca sunt foarte mandra de religia mea, si nu am nici cea mai mica intentie de a face prozelitism, ci spun doar ceea ce sunt...atat!:1: |
Citat:
Iar referitor la realitatea conteporana, discuta cu niste evrei si ai sa vezi cam care e locul pe care religia il are efectiv in societate. Ah, sa nu uitam ca in Israel s-au legalizat casatoriile homosexuale iar daca crezi ca asta este conform religie iudaice... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Scrie clar de cate ori s-au intors cu spatele la Dumnezeu si cu fata la idolatrie. Si de cate ori Dumnezeu i-a pedepsit pentru asta si i-a iertat si ei iar au gresit.. Si totul a culminat cu rastignirea Fiului lui Dumnezeu pe care L-au respins, impreuna cu Evanghelia. Si nu-L accepta si nu-i recunosc Jertfa mantuitoare, nici pana in ziua de azi ba chiar il dusmanesc. Hristos a spus alb pe negru: "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Crezi ca exista o alta poarta pentru evrei? Ce nu e clar? |
Citat:
|
Citat:
Ca de ortodox.. |
Citat:
|
Citat:
In rest ti-am mai spus, Dumnezeu va dovedi care este adevarul. |
Citat:
|
Citat:
Ca popor, Il resping in continuare pe Hristos. Si asta spune destul. End of the story. Ca se mai intorc unii, e alta chestiune. Un adevar pe care umila ta persoana nu-l poate justifica logic e indoielnic ca Dumnezeu il va sustine prin orice alte mijloace :1: |
Citat:
Uneori si lezarea bunului simt si a adevarului biblic elementar sunt suficiente. ;) |
Citat:
in constitutia ISRAELULUI |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:03:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.