Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   evolutionismul compromis (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9865)

Dumitru73 26.06.2010 16:47:31

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263161)
Da..nu se va mai numi balena, dar faptul ca toata specia a evoluat intr-o balenopasare nu tine de evolutia darwinista. Nu incurc nimic. Urmeaza acelasi si singurul fir de la "lup". Daca din balena ia nastere o balenopasare si din balena ia nastere si alt tip de balena..sau poate peste , ar fi evolutie. Dar daca toti..absolut toti indivizii speciei evolueaza..nu e darwinism. Si pana acum..tu numai cu astfel de exemple ai venit. De ce nu mai exista lupul azi? Ca o fi aceeasi balena cu alte adaptari? Dar parca evolutia nu era conditionata de adaptare..se intampla pur si simplu..si atunci lupul ar fi trebuit s atraiasca si azi alaturi de balena.

Dar de unde stii ca din acel "lup" nu a mai evoluat si alta specie de animal?

Dumitru73 26.06.2010 16:48:49

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263163)
Faptul ca zilele din Geneza nu sunt zilele ale saptamanii noastre nu e strain. Ori am avut niste profesori incompetenti, desi ma indoiesc.

Atunci de ce l-a facut Dumnezeu cu miliarde de ani inaintea omului?
Nu ai raspuns la intrebarea asta.

Laur28 26.06.2010 16:51:33

Nu vrei sa pricepi exemplul cu copilul si adultul. Ce suntem, in sen strict biologic, la inceput? O celula-ou. Peste 4 ni se va putea afla deja si sexul. Peste 9 luni am si glas. Peste 2 ani merg. Peste 15 ani ajung la 1, 90 m. Peste 40 de ani chelesc. Am evoluat (in sens evolutionist)? Nu. Asa si cu balena, dar la alta scara. Acum 1 miliard de ani era lup, dar vremurile s-au schimbat, peste 500 de milioane nu mai avea picioare...peste 500 de milioane era mai mare..e evolutie? Nu..e aceeasi balena de la inceput (ca creatura..ca daca nu mai are picioare biologii au decis s-o numeasca altfel..treaba lor).

Dumitru73 26.06.2010 16:57:12

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263169)
Nu vrei sa pricepi exemplul cu copilul si adultul. Ce suntem, in sen strict biologic, la inceput? O celula-ou. Peste 4 ni se va putea afla deja si sexul. Peste 9 luni am si glas. Peste 2 ani merg. Peste 15 ani ajung la 1, 90 m. Peste 40 de ani chelesc. Am evoluat (in sens evolutionist)? Nu. Asa si cu balena, dar la alta scara. Acum 1 miliard de ani era lup, dar vremurile s-au schimbat, peste 500 de milioane nu mai avea picioare...peste 500 de milioane era mai mare..e evolutie? Nu..e aceeasi balena de la inceput (ca creatura..ca daca nu mai are picioare biologii au decis s-o numeasca altfel..treaba lor).

Evolutia omului de la celula-ou la omul adult nu este evolutia de care vorbim aici, nu este evolutionism.
Exemplele tale sunt doar niste stagii din viata omului.
Pe cand "lupul", balena cu picioare ... si pana la balenele moderne, toate astea sunt exemplare adulte, ce au reprezentat, fiecare la randul ei, varful evolutiei acelui moment.
Exemplul nu are aceeasi baza de comparatie.

Laur28 26.06.2010 16:57:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263165)
Dar de unde stii ca din acel "lup" nu a mai evoluat si alta specie de animal?

Unde e dovada? Unde sunt fosilele intermediare? Unde sunt stramosii specimenelor cambriene? Unde sunt fosilele intermediare dintre un astfel de specimen si ce exista in prezent? Toata teoria e construita pe baza lu' "daca"..daca a evoluat..daca exista..si singurul scut e timpul.."de unde stii tu ce s-a intamplat in decursul a 4 miliarde?". Nu exista dovezi. Dovezi ale evolutiei, sunt..le accept si orice crestin sanatos si cu o gandire asa cum o vrea Dumnezeu le-ar accepta. Dar una e ca indivizii sa se schimbe cu totii, intr-un singur sens (absolut toti sa dezvolte aceleasi caractere)- ceea ce nu e evolutia lui darwin, si alta e ca un individ sa-si piarda picioarele si sa capete branhii, alt individ sa se nasca cu aripi..asta e ceea ce zicea Darwin. Dar unde sunt dovezile?

Laur28 26.06.2010 16:59:19

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263177)
Evolutia omului de la celula-ou la omul adult nu este evolutia de care vorbim aici, nu este evolutionism.
Exemplele tale sunt doar niste stagii din viata omului.
Pe cand "lupul", balena cu picioare ... si pana la balenele moderne, toate astea sunt exemplare adulte, ce au reprezentat, fiecare la randul ei, varful evolutiei acelui moment.
Exemplul nu are aceeasi baza de comparatie.

Ba da...eu vorbesc de stagii ale aceluiasi individ. Dar cine spune ca specia nu are stagiile ei? Si, da..trecerea de la un stagiu la altul e evolutie. Dar, repet, nu evolutia lui Darwin.

Laur28 26.06.2010 17:02:50

Incredibil..ti-e mai usor sa crezi ca din lup au evoluat capra si balena (fara nicio dovada), ca viata a luat nastere spontan, din nimic (culmea ca azi daca in apa pun o secventa de adn pluteste ea mult si bine..nu se intampla nimic; dar pe atunci..cand nici nu exista celula se intampla), decat sa crezi ca exista cineva care a gandit totul si l-a construit. In fond e aceeasi chestie..sa crezi.

Dumitru73 26.06.2010 17:09:14

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263183)
Incredibil..ti-e mai usor sa crezi ca din lup au evoluat capra si balena (fara nicio dovada), ca viata a luat nastere spontan, din nimic (culmea ca azi daca in apa pun o secventa de adn pluteste ea mult si bine..nu se intampla nimic; dar pe atunci..cand nici nu exista celula se intampla), decat sa crezi ca exista cineva care a gandit totul si l-a construit. In fond e aceeasi chestie..sa crezi.

"fara nicio dovada"???????
Tu nu ai crede nici daca ai gasi tu o fosila pe care sa scrie "eu sunt balena cu picioare"

Laur28 26.06.2010 17:13:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263190)
Tu nu ai crede nici daca ai gasi tu o fosila pe care sa scrie "eu sunt balena cu picioare"

Mai frate..dar eu stiu ca balena a avut picioare. Dar tot nu intelegi ca daca balena si-a pierdut picioarele, nu e evolutie darwiana? Tot balena s-a nascut. Un altfel de balena, dar balena. E ilogic sa crezi ca daca din lup se naste balena cu picioare si din balena cu picioare, cea contemporana face parte din evolutionism. E o evolutie liniara. Avem X---apoi X1 (X a disparut)----X2 (X1 a disparut)...dar asa cum ajungem la stramosul ala de a dat nastere intregii vieti? Ca asa cum avem la balena X..asa avem si la specia Y3...la inceput era Y---apoi Y1--apoi Y2----acum Y3.. dar ce legatura are asta cu X? Unde le e stramosul?

Jane Says 26.06.2010 17:13:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263190)

Pai mai, e usor cu daca si cu parca :)
Sa gasim fosila aia intai si mai vedem :65:

Dumitru73 26.06.2010 17:15:18

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263195)

NU intelegi ca fosila aia exista, ca si multe altele.

Laur28 26.06.2010 17:19:33

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263195)

Problema nu e fosila balenei...ca aia exista. Problema sunt fosilele din cele doua specii diferite care au izvorat din lup. Pana acum se cunoaste doar balena. Mai exista si altceva care a luat nastere din lup sau nu? Ca daca nu..lupul a fost de la inceput balena..cu alta denumire din cauza trasaturilor diferite pe care le prezenta.

Jane Says 26.06.2010 17:21:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263196)
NU intelegi ca fosila aia exista, ca si multe altele.

Hai sa-ti zic eu ce exista.
Exista fosile, nu neg. Ce nu exista, concret, e evolutia, care ramane doar o teorie care serpuieste printre toate aceste fosile. Fosilele sunt concrete, evolutia e un concept abstract care le reunifica pe toate.
Si teoria creationista, daca vrei, se bucura de aceleasi drepturi si dovezi: sunt aceste lucruri concrte si noi spunem ca le-a facut pe toate Dumnezeu. Si chiar daca ar fi fost o balena cu doua picioare, Dumnezeu ar fi facut-o si pe aia.

Pana la urma e doar o chestiune de credinta (si in privinta evolutiei si a creatiei), si, la fel ca si cu toate celelalte, o problema de alegere personala.

Asa cum e si aia de-a zice ca da da, nu prea se respecta legile gravitatie si mai nu stiu ce prin cosmos, dar sigur nu e mana lui Dumnezeu la mijloc, NU TATA, E DARK MATTER IN PROPORTIE DE 90%, chiar daca e vorba doar de un concept matematic, ca substanta si realitatea acestei dark matter nu au fost palpate concret. Dar e mai simplu sa inventam teorii decat sa credem ca exista Dumnezeu.

De-asta stiinta nu-i nici macar ateista, din punctul meu de vedere este anti-teista. Nu ca face abstractie de Dumnezeu, ar fi in stare sa inventeze orice, numai Dumnezeu sa nu fie.

http://www.newscientist.com/article/...se.html?page=1

Sa fie MULTIVERSE (lol, aia teorie), sa fie DARK MATTER, dar nu Dumnezeu. Dumnezeu nu si nu, in ruptul capului -- nu.

Laur28 26.06.2010 17:43:44

Ca sa nu mai faci confuzie intre evolutia lu' nea Darwin si evolutia naturala.

In prima se intampla astfel:
Din 0 se nasc- A, B, C (asta e evolutie darwiana)

In a doua:
Din A se nasc: A prim si A secund (asta nu mai e evolutie darwiana, ci o evolutie care trebuia sa aiba loc; indivizii sunt diferiti fata de A, si chiar si intre ei; dar intre ei sunt diferiti prin culoarea penajului, sa zicem. In rest au aceleasi trasaturi, ceva mai bune ca ale lui A; de exemplu, din gaina [A] se naste o gaina mai buna si cu penele tuflite si albe [A prim] si tot din gaina aia se mai dezvolta si o gaina albastra cu penele precum ale fazanului [A secund]). Nu poate sa fie evolutionism acesta pentru ca diferentele nu se fac la nivel de specie (din gaina sa se nasca o gaina ca fazanul [A secund] si tot din ea, insusi fazanul [D prim]), ci la nivel de rasa. A dat nastere la doua tipuri de specimene care fac parte din aceeasi specie, dar rase diferite. Si nu avem atatea tipuri de gaini? Tot gaini sunt, insa.
Tot al doilea tip de evolutie,consta ca ca din B sa se nasca B1 si apoi lupul si apoi balena cu picioare, culminand cu cea fara membrele superioare. Dar asta nu e darwinism, ca nu e o specie diferita. E aceeasi specie, cu alte specimene.

Laur28 26.06.2010 17:46:14

Diferenta dintre evolutionism si creationism? 0-ul acela, inlocuit cu DUMNEZEU. Si faptul ca de la Dumnezeu au existat A B C D.....Z si din A au luat nastere A prim si A secund etc., in timp ce la evolutionisti din A se nasc B si D, ceea ce nu e adevarat ca nu exista nicio dovada pana in prezent care sa confirme evolutionismul. Si s-au descoperit deja fosile vechi de 525 de milioane de ani. Alea intermediare unde or fi?

cocacoc 26.06.2010 18:16:10

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263199)
Si teoria creationista,

A celor 4 zei creatori, de teoria aia vorbesti, nu ?

Dumitru73 27.06.2010 15:45:07

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263207)
Ca sa nu mai faci confuzie intre evolutia lu' nea Darwin si evolutia naturala.

In prima se intampla astfel:
Din 0 se nasc- A, B, C (asta e evolutie darwiana)

In a doua:
Din A se nasc: A prim si A secund (asta nu mai e evolutie darwiana, ci o evolutie care trebuia sa aiba loc; indivizii sunt diferiti fata de A, si chiar si intre ei; dar intre ei sunt diferiti prin culoarea penajului, sa zicem. In rest au aceleasi trasaturi, ceva mai bune ca ale lui A; de exemplu, din gaina [A] se naste o gaina mai buna si cu penele tuflite si albe [A prim] si tot din gaina aia se mai dezvolta si o gaina albastra cu penele precum ale fazanului [A secund]). Nu poate sa fie evolutionism acesta pentru ca diferentele nu se fac la nivel de specie (din gaina sa se nasca o gaina ca fazanul [A secund] si tot din ea, insusi fazanul [D prim]), ci la nivel de rasa. A dat nastere la doua tipuri de specimene care fac parte din aceeasi specie, dar rase diferite. Si nu avem atatea tipuri de gaini? Tot gaini sunt, insa.
Tot al doilea tip de evolutie,consta ca ca din B sa se nasca B1 si apoi lupul si apoi balena cu picioare, culminand cu cea fara membrele superioare. Dar asta nu e darwinism, ca nu e o specie diferita. E aceeasi specie, cu alte specimene.

Exact cum spuneam.
Pentru tine teoria darwinista spune ca seara face gaina un ou si dimineata iese din el broasca testoasa.
Scuza-ma, dar teoria ta halucinanta.

Laur28 27.06.2010 16:17:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263495)
Exact cum spuneam.
Pentru tine teoria darwinista spune ca seara face gaina un ou si dimineata iese din el broasca testoasa.
Scuza-ma, dar teoria ta halucinanta.

Asta e ce intelegi tu. Eu am scos in evidenta destule erori ale acestei teorii. Tu o tii pe-a ta. N-ai decat. Nici nu-mi pasa. Nu peste noapte se transforma in broasca testoasa. Unde ai gasit tu asta scris la mine? Sau e o interpretare de-a ta? Una e sa ai "lup" si din lup sa apara alt lup, si alta e sa ai "lup" si din el sa apara si alt lup, si o vulpe. Daca avem A B C ...Z de la Dumnezeu si din astea se nasc A1 A 2..., B1, B2..etc, asta nu e evolutionism. Sunt aceleasi specii, de la Dumnezeu. Evolutionismul presupune ca din A sa se nasca B si C. Nu din gaina sa se nasca peste noapte si curcan si fazan, dar , in timp, o parte dintre indivizii speciei sa apara cu trasaturi ale curcanilor si o alta parte cu trasaturi ale fazanului. Daca din gaina toti indivizii incep sa semene cu curcile, si gainile sa dispara in timp, nu e evolutie darwiana. E aceeasi specie de gaini schimbata. Tu daca-ti pui sapca si bluza de trening esti alta specie?

Nu vrei sa pricepi. Ca daca ai face-o ti-ai da seama de absurdul ideii de evolutionism. Stiinta spune clar ca celulele nu apar niciodata de novo, dar Darwin contrazice acest postulat si tu ii dai crezare lui. Eu iti garantez ca si daca a aparut ADN-ul din neant..daca iti pun o secventa de ADN in acvariu va pluti mult si bine fara sa dea nastere vreunei celule. Altfel Pamantul ar fi fost plin de clone.

http://img651.imageshack.us/img651/4263/arbore.jpg

Asta e copacul vietii. Dupa cum vezi, el presupune ca din asta(Lemuroidea):
http://img594.imageshack.us/img594/4...iledlemurs.jpg

sa se nasca si rozatoarele: http://img443.imageshack.us/img443/2...entsportal.jpg
si lenesul:
http://img410.imageshack.us/img410/3673/sloth3pr7.jpg

.

De ce nu intelegi ca daca din lup se naste un lup mare (ala mic disparand) si din lupul mare se naste cel fara picioare (ala mare cu picioare disparand) nu e evolutionismul lui Darwin pentru ca nu e niciun arbore. Nu duc la un stramos comun in care credea Darwin aceste nasteri. Nu e un copac..e o linie.

Dumitru73 27.06.2010 16:34:35

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263514)
Asta e ce intelegi tu. Eu am scos in evidenta destule erori ale acestei teorii. Tu o tii pe-a ta. N-ai decat. Nici nu-mi pasa. Nu peste noapte se transforma in broasca testoasa. Unde ai gasit tu asta scris la mine? Sau e o interpretare de-a ta? Una e sa ai "lup" si din lup sa apara alt lup, si alta e sa ai "lup" si din el sa apara si alt lup, si o vulpe. Daca avem A B C ...Z de la Dumnezeu si din astea se nasc A1 A 2..., B1, B2..etc, asta nu e evolutionism. Sunt aceleasi specii, de la Dumnezeu. Evolutionismul presupune ca din A sa se nasca B si C. Nu din gaina sa se nasca peste noapte si curcan si fazan, dar , in timp, o parte dintre indivizii speciei sa apara cu trasaturi ale curcanilor si o alta parte cu trasaturi ale fazanului. Si gaina sa nu mai existe. Daca din gaina toti indivizii incep sa semene cu curcile, si gainile sa dispara in timp, nu e evolutie darwiana. E aceeasi specie de gaini schimbata. Tu daca-ti pui sapca si bluza de trening esti alta specie?

Nu vrei sa pricepi. Ca daca ai face-o ti-ai da seama de absurdul ideii de evolutionism. Stiinta spune clar ca celulele nu apar niciodata de novo, dar Darwin contrazice acest postulat si tu ii dai crezare lui. Eu iti garantez ca si daca a aparut ADN-ul din neant..daca iti pun o secventa de ADN in acvariu va pluti mult si bine fara sa dea nastere vreunei celule. Altfel Pamantul ar fi fost plin de clone.

http://img651.imageshack.us/img651/4263/arbore.jpg

Asta e copacul vietii. Dupa cum vezi, el presupune ca din asta(Lemuroidea):
http://img594.imageshack.us/img594/4...iledlemurs.jpg

Sa se nasca si rozatoare: http://img443.imageshack.us/img443/2...entsportal.jpg
si lenesul:
http://img410.imageshack.us/img410/3673/sloth3pr7.jpg

.

De ce nu intelegi ca daca din lup se naste un lup mare (ala mic disparand) si din lupul mare se naste cel fara picioare (ala mare cu picioare disparand) nu e evolutionismul lui Darwin pentru ca nu e niciun arbore. Nu duc la un stramos comun in care credea Darwin aceste nasteri. Nu e un copac..e o linie.

Stai sa vad daca am inteles.
Daca din gaina iese broasca testoasa (in milioane de ani, conteaza mai putin durata) se numeste adaptare.
Dar daca din aceeasi gaina, pe langa broasca testoasa mai iese si un soricel, se numeste evolutie darwinista.
Corect?

Laur28 27.06.2010 16:38:07

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263520)
Stai sa vad daca am inteles.
Daca din gaina iese broasca testoasa (in milioane de ani, conteaza mai putin durata) se numeste adaptare.
Dar daca din aceeasi gaina, pe langa broasca testoasa mai iese si un soricel, se numeste evolutie darwinista.
Corect?

Nu broasca testoasa. Daca din gaina, in milioane de ani, iese ceva asemanator fazanului si gaina din care a iesit asa ceva nu mai exista (cum ai dat tu exemplul cu "lupul" si balena) nu e evolutia la care se gandea Darwin. Tot evolutie se numeste, dar nu da nastere evolutionismului. Gaina nu a dat nastere la doua specii diferite (la strut si la fazan). E aceeasi Marie cu alta palarie.

Dumitru73 27.06.2010 16:47:32

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263524)
Nu broasca testoasa. Daca din gaina, in milioane de ani, iese ceva asemanator fazanului si gaina din care a iesit asa ceva nu mai exista (cum ai dat tu exemplul cu "lupul" si balena) nu e evolutia la care se gandea Darwin. Tot evolutie se numeste, dar nu da nastere evolutionismului. Gaina nu a dat nastere la doua specii diferite (la strut si la fazan). E aceeasi Marie cu alta palarie.

Tu intelegi ce spui? Sincer!

Tu singur ai spus.
Orice palarie i-ai pune, tot Maria aia este ...

Laur28 27.06.2010 16:51:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263531)

Tu singur ai spus.

Pai tot gaina este. Cel care are probleme cu evolutionismul esti tu. Ti-am oferit un post kilometric cu copacul lui Darwin. Nu exista nicio dovada ca din lemuriade au luat nastere si rozatoarele si lenesii (fosilele alea intermediare pe care ti le tot cer). Asta e evolutia darwinista. Daca din lemuriade ar fi luat nastere doar lenesii si lemuriadele nu ar mai fi trait nu era evolutia darwinista. Punct.

Intreaga teorie se bazeaza pe o eroare stiintifica de proportii pe care tu alegi s-o ignori in continuare. Fie cum doresti. Dar eu iti spun ca nici intr-o mie de ani o celula nu se va naste de la sine putere. Nici daca in acvariu ar fi numai ADN, nu apa.

Laur28 27.06.2010 17:02:34

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263531)

Tu singur ai spus.

Si unde este evolutia daca e aceeasi Marie?

Dumitru73 27.06.2010 17:09:35

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263533)
Pai tot gaina este. Cel care are probleme cu evolutionismul esti tu. Ti-am oferit un post kilometric cu copacul lui Darwin. Nu exista nicio dovada ca din lemuriade au luat nastere si rozatoarele si lenesii (fosilele alea intermediare pe care ti le tot cer). Asta e evolutia darwinista. Daca din lemuriade ar fi luat nastere doar lenesii si lemuriadele nu ar mai fi trait nu era evolutia darwinista. Punct.

Intreaga teorie se bazeaza pe o eroare stiintifica de proportii pe care tu alegi s-o ignori in continuare. Fie cum doresti. Dar eu iti spun ca nici intr-o mie de ani o celula nu se va naste de la sine putere. Nici daca in acvariu ar fi numai ADN, nu apa.

Tu recunosti ca fiind adevarate principiile evolutiei (macar o parte dintre ele) dar ii negi denumirea.

Laur28 27.06.2010 17:15:47

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263541)
Tu recunosti ca fiind adevarate principiile evolutiei (macar o parte dintre ele) dar ii negi denumirea.

Recunosc ca evolutia exista. Dar aceasta evolutie are limite. La Darwin ele intrec orice limita. Uita de faptul ca ADN-ul nu sufera modificari in toata structura lui. Sunt atat de mici si atat de rare incat nu are cum sa apara altceva. Dar tocmai din cauza/datorita acestor modificari apar specimene neviabile, respectiv indivizii cu adaptari. Dar una e sa-ti apara ochii albastri pentru a fi mai atragator (intr-o lume in care existau numai ochi caprui) si alta e ca din maimuta sa apara omul. Nu se poate datorita acestor limite impuse de natura. Copierea caracterelor celulare este riguroasa. Uita ca celulele nu apar din neant. Ignora ca specimenele din cambrian nu au stramos si multe altele. Cand vedea ca sunt lucruri care-i zdruncina teoria o dadea pe "daca". Sigur ca da...Daca si cu Parca erau intr-o barca..

Laur28 27.06.2010 17:18:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263541)
macar o parte dintre ele

Si o parte e cu totul altceva. O teorie poate avea si parti adevarate in care sa crezi, dar asta nu o face corecta. Poate sa fie formata din 10 fraze si o concluzie. Daca 9 fraze sunt adevarate si ultima fraza e falsa, si din cauza acelei ultime ipoteze ai ajuns la concluzia la care ai ajuns, atunci toata teoria e invalida (falsa).

Dumitru73 27.06.2010 17:44:36

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263547)
Si o parte e cu totul altceva. O teorie poate avea si parti adevarate in care sa crezi, dar asta nu o face corecta. Poate sa fie formata din 10 fraze si o concluzie. Daca 9 fraze sunt adevarate si ultima fraza e falsa, si din cauza acelei ultime ipoteze ai ajuns la concluzia la care ai ajuns, atunci toata teoria e invalida (falsa).

Fals este ce afirmi tu.
Spre deosebire de Creatie, Evolutia nu este o dogma.
Evolutia este o insiruire de teorii, unele demonstrare, dovedite, altele sunt doar la stadiul de ipoteze. Ipoteze ce pot fi confirmate sau infirmate.
Nimeni, nici un evolutionist nu spune ca ceea ce intelegem astazi prin Teoria Evolutiei este 100 % dovedit. Iar daca nu este dovedit, inseamna ca poate fi chiar infirmat la un moment dat.
Asadar, daca pica o parte din Teoria Evolutiei, nu inseamna ca ea, in intregul ei, este falsa.

Dar nu asa stau lucrurile in ce priveste Creatia.
Pentru ca toate cunostintele biblice si patristice au fost revelate (asa spune Biserica).
Toate acestea au un izvor unic - Dumnezeu. Sfintii, in scrierile lor, au fost inspirati de Dumnezeu.
Toata aceasta invatatura a bisericii reprezinta un tot.
Un tot care este adevarat in intregul sau.
Dar daca vii si demonstrezi ca un fragment din acest tot este fals, toata aceasta invatatura nu mai are fundament.

Asa ca, din tot ce ai spus pana acum, nu ai reusit decat sa arati fisurile teoriei creationiste, nicidecum sa aduci vreo dauna evolutiei.

Laur28 27.06.2010 17:55:26

Mai, tu crezi ce vrei :1: . Eu am incercat sa-ti deschid mintea sa-ti arat ca sunt atatea dovezi/fapte care sa infirme teoria evolutionista. Si o ipoteza chiar a fost infirmata de stiinta. Aia despre care ti-am spus ca alegi s-o ignori, dar nu vrei sa ma crezi. Celula nu se naste din neant. Darwin de la asta a pornit: "Daca la inceput a aparut o celula.." De asemenea, nu cer sa se descopere acea celula mama a creatiei, dar lemurul, lenesul si sobolanii traiesc si azi. Deci nu exista de miliarde de ani. Fosilele care sa demonstreze ca lemurul s-a transformat (treptat) in soarece si in lenes unde sunt? Sau de la orice alta specie, ca arborele e vast. Mesajul biblic e incifrat. Daca tu iei totul mot-a-mot cred si eu ca ajungi sa-l negi. Esti de parere ca Biblia contrazice stiinta (cu cele 7 zile, desi eu ti-am zis ca acele zile nu trebuie intelese in sens literar, ci mai degraba pasi; si chiar daca ar fi zile, asta se mai scrie despre ele:4. Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut și ca straja nopții. ), dar la Darwin nu te uiti ca face acelasi lucru (a aparut o celula din neant. Cum? Nu conteaza..asa spune Darwin). Nu mai continui discutia pe tema evolutionismului. Am scris tot ce era evident fara a descoase firul in patru. Nu are fundament, nu e stiintifica. Tu poti sa fii adeptul ei. Treaba ta.

Laur28 27.06.2010 18:00:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263563)
altele sunt doar la stadiul de ipoteze

O ipoteza este si faptul ca Dumnezeu exista. Dar ti-e mai usor sa crezi in cai verzi pe pereti decat in aceasta. Si aceasta a fost demonstrata prin nasterea lui Hristos (care nu s-a intamplat acum milioane de ani), prin faptele lui care s-au scris in Vechiul Testament cu mii de ani inainte de venirea Lui. Si Vechiul Testament nu a fost scris de un singur om. Ci de-a lungul acelor mii de ani, de oameni din regiuni ale Pamantului. De unde atata coerenta si consecventa? Sau Psaltirea o fi un jurnal al unui imparat pe nume David in care scria ce visa el noaptea?

Laur28 27.06.2010 18:02:23

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263567)
Nu mai continui discutia pe tema evolutionismului

Nu mai continuu*

Dumitru73 27.06.2010 18:03:05

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263567)
Mai, tu crezi ce vrei :1: . Eu am incercat sa-ti deschid mintea sa-ti arat ca sunt atatea dovezi/fapte care sa infirme teoria evolutionista. Si o ipoteza chiar a fost infirmata de stiinta. Aia despre care ti-am spus ca alegi s-o ignori, dar nu vrei sa ma crezi. Celula nu se naste din neant. Darwin de la asta a pornit: "Daca la inceput a aparut o celula.." De asemenea, nu cer sa se descopere acea celula mama a creatiei, dar lemurul, lenesul si sobolanii traiesc si azi. Deci nu exista de miliarde de ani. Fosilele care sa demonstreze ca lemurul s-a transformat (treptat) in soarece si in lenes unde sunt? Sau de la orice alta specie, ca arborele e vast. Mesajul biblic e incifrat. Daca tu iei totul mot-a-mot cred si eu ca ajungi sa-l negi. Esti de parere ca Biblia contrazice stiinta (cu cele 7 zile, desi eu ti-am zis ca acele zile nu trebuie intelese in sens literar, ci mai degraba pasi; si chiar daca ar fi zile, asta se mai scrie despre ele:4. Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut și ca straja nopții. ), dar la Darwin nu te uiti ca face acelasi lucru (a aparut o celula din neant. Cum? Nu conteaza..asa spune Darwin). Nu mai continui discutia pe tema evolutionismului. Am scris tot ce era evident fara a descoase firul in patru. Nu are fundament, nu e stiintifica. Tu poti sa fii adeptul ei. Treaba ta.

Da, a zis "daca" ... multi de "daca" ...
Dar multi dintre acestia s-au dovedit a fi adevarati.
In multe cazuri, ceea ce Darwin a intuit s-a dovedit a fi adevarat.

Asta este farmecul.
Pornesti de la un daca si apoi incepi sa descoperi tot mai mult din realitate.

In cazul creatiei se intampla invers.
S-a pornit cu un adevar absolut, care incet, incet, bucata cu bucata incepe sa fie demontat, ajungandu-se la incercari de compromis asa cum sunt ideile tale.

Dumitru73 27.06.2010 18:04:41

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263570)
Nu mai continuu*

Stai linistit ... nu suntem la ora de ortografie ...

Laur28 27.06.2010 18:05:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263571)
S-a pornit cu un adevar absolut, care incet, incet, bucata cu bucata incepe sa fie demontat, ajungandu-se la incercari de compromis asa cum sunt ideile tale.

Ti-am spus deja ca un "daca" a fost invalidat. Din cauza acelui daca s-a tras o concluzie. Daca el e invalid, si concluzia e falsa. Cine sau ce demonteaza creationismul? Evolutionismul? Dar doar ce am lamurit ca evolutionismul nu are baza stiintifica tocmai din cauza acelui daca invalidat .

Laur28 27.06.2010 18:16:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263571)
Da, a zis "daca" ... multi de "daca" ...
Dar multi dintre acestia s-au dovedit a fi adevarati.
In multe cazuri, ceea ce Darwin a intuit s-a dovedit a fi adevarat.

Asta este farmecul.
Pornesti de la un daca si apoi incepi sa descoperi tot mai mult din realitate.

Ce s-a adeverit a fi adevarat in cazul lui, apropos? Ca stalpii de rezistenta au fost distrusi. Nu de mine, ci de stiinta. Ideile mele nu sunt un compromis. Faptul ca evolutia exista e confirmat de stiinta. Dar tot stiinta a stabilit si limitele. Nu le-am scos din putul gandirii mele. Vezi? Asta e diferenta intre ce spune Darwin si ce scriu eu: el porneste de la daca (multe infirmate), eu de la concluziile cercetatorilor (si nu aspiranti, ci oameni seriosi). Uiti iar ca atunci cand Darwin a emis teoria, nu cunostea ADN-ul. El vedea doar o celula la microscop cu un gel in ea. Dar ceva atat de complex nu se naste din nimic. Daca ar fi aflat de ribozomi, de mitocondrii, de nucleu si ce e in nucleu cred ca nici nu s-ar mai fi gandit sa continue cu absurditatea asta.

Dumitru73 27.06.2010 18:18:18

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263573)
Ti-am spus deja ca un "daca" a fost invalidat. Din cauza acelui daca s-a tras o concluzie. Daca el e invalid, si concluzia e falsa. Cine sau ce demonteaza creationismul? Evolutionismul? Dar doar ce am lamurit ca evolutionismul nu are baza stiintifica tocmai din cauza acelui daca invalidat .

Nu stiu de ce, dar tot mai mult am impresia ca discut cu vsovivi :)

Sincer am inceput sa ma plictisesc ...

Laur28 27.06.2010 18:21:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263575)
Nu stiu de ce, dar tot mai mult am impresia ca discut cu vsovivi :)

Sincer am inceput sa ma plictisesc ...

Te-ai plictisit, saracul de tine.. Si eu..Nici n-ai idee cum e sa aduci in discutie niste detalii de bun simt (nu exista intermediari intre specii, cum ar fi fost normal; ADN-ul nu sufera modificari in proportie de 90%-100% ca sa apara dintr-o planta un iepure..nici daca acestea ar fi progresive, tot nu s-ar ajunge la asa ceva; ca ceva atat de complex precum celula - chiar si procariotele care nu au toate organitele eucariotelor, nu se naste din eter) si celalalt sa le ignore constant.

Dumitru73 27.06.2010 18:23:14

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263574)
Ce s-a adeverit a fi adevarat in cazul lui, apropos? Ca stalpii de rezistenta au fost distrusi. Nu de mine, ci de stiinta. Ideile mele nu sunt un compromis. Faptul ca evolutia exista e confirmat de stiinta. Dar tot stiinta a stabilit si limitele. Nu le-am scos din putul gandirii mele. Vezi? Asta e diferenta intre ce spune Darwin si ce scriu eu: el porneste de la daca (multe infirmate), eu de la concluziile cercetatorilor (si nu aspiranti, ci oameni seriosi). Uiti iar ca atunci cand Darwin a emis teoria, nu cunostea ADN-ul. El vedea doar o celula la microscop cu un gel in ea. Dar ceva atat de complex nu se naste din nimic. Daca ar fi aflat de ribozomi, de mitocondrii, de nucleu si ce e in nucleu cred ca nici nu s-ar mai fi gandit sa continue cu absurditatea asta.

Darwin NU a fost Hristos.
El nu a emis o dogma, ci o teorie.
Teoria sa nu a fost nici completa, nici nu s-a vrut litera de lege.
Dar gandeste-te cat de mare a fost aportul lui Darwin la progresul stiintei.
Chiar daca nu a avut dreptate in totalitate (asa cum spuneam s-a bazat mult si pe intuitie), multe din cunostintele de azi i le datoram.

Laur28 27.06.2010 18:24:57

Refuzi sa crezi ca daca ipoteza e falsa, concluzia la care s-a ajuns urmand firul ipotezelor e falsa. Din ceva fals nu se naste ceva adevarat. Pentru ca C sa fie adevarat P1 si P2 si P3 trebuie sa fie adevarate. Nu sau. Cand e si, daca una e falsa, C e fals. Nu a zis nimeni ca toate sunt false. Evolutie exista. O Demonstreaza natura. Dar nu precum spunea Darwin. Alea sunt fabulatii. O demonstreaza biologii, geneticienii si arheologii.

Dumitru73 27.06.2010 18:25:04

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263579)
... ADN-ul nu sufera modificari in proportie de 90%-100% ca sa apara dintr-o planta un iepure...

... o sa-mi spui ca iar ma leg de cuvinte ...

Jane Says 27.06.2010 18:25:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263582)
Darwin NU a fost Hristos.
El nu a emis o dogma, ci o teorie.
Teoria sa nu a fost nici completa, nici nu s-a vrut litera de lege.
Dar gandeste-te cat de mare a fost aportul lui Darwin la progresul stiintei.
Chiar daca nu a avut dreptate in totalitate (asa cum spuneam s-a bazat mult si pe intuitie), multe din cunostintele de azi i le datoram.

Teoriei evolutiei nu datoram nimic.
Dupa cum i-am zis si lui topcat cu alta ocazie, tot ce s-a descoperit in stiinta se putea face si in absenta acestei teorii. Construiam microscoape si telescoape, ne uitam, vedeam interactiuni si galaxii, era la fel.
Fara sa batem apa in piua cu teoria evolutiei care cum bine zici, e doar o teorie si acum o fi asa, peste cativa ani poate descoperim missing link intre om si caine, asa ca se revolutioneaza totul si toti aia care au scris fictiune cu varcolaci will rejoice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:27:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.