Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10384)

dobrin7m 26.09.2010 14:21:11

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291859)
Nu am spus așa doamnă, se vede treaba că vi-e mai prieten Platon...

citez: Astăzi am lipsit toată ziua de pe forum și constat cu amărăciune că s-a coborât foarte mult standardul [și] pe acest topic.

va las pe dvs sa interpretati in stil platonian ceea ce unii nu inteleg din acest citat, nu de alta dar daca tot sunteti expert in interpretari!!!

tricesimusquintus 26.09.2010 14:23:04

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291864)
In limba romana:
``Primele traduceri ale fragmentelor Bibliei sunt făcute în secolul XVI. Prima traducere integrală a Noului Testament a fost făcută în 1648, iar traducerea integrală a Bibliei în 1688, tipărită la București cu insistența lui Șerban Cantucazino. Această versiune va deveni o călăuză pentru celelalte versiuni ale Bibliei apărute până în 1914. Ulterior, apare Biblia sinodală (1914), iar în 1936, Gala Galaction și Vasile Radu efectuează o traducere a Septuagintei ținând seama la textul ebraic.

Deci anul 1914 traducere dupa septuaginta tinand cont de textul ebraic.

``În 1921, este efectuată o nouă traducere a Bibliei de către diaconul Dumitru Cornilescu. Acesta, în perioada efectuării traducerii, părăsește Biserica Ortodoxă și înființează „Biserica Evanghelică Română". Acest pas influențează și traducerea Bibliei, din care sunt eliminate, modificate pasajele, noțiunile incomode pentru protestanți și neoprotestanți. Traducerea Cornilescu conține numeroase greșeli, iar însuși stilul traducerii conduce la pierderea adâncimii de înțelesuri din traducerea ortodoxă. ``

iata cum acest Cornilescu plin de mandrie prosteasca modifica septuaginta dupa 1500 ani de la scrierea ei deschizand poarta unor mari erezii.

Aveți posibilitatea să acuzați modificările aduse originalului (încă o dată subliniez că originalul VT este cel ebraic nu traducerea Septuaginta) pe topicul potrivit:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=8430&page=9

tricesimusquintus 26.09.2010 14:24:18

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291871)
citez: Astăzi am lipsit toată ziua de pe forum și constat cu amărăciune că s-a coborât foarte mult standardul [și] pe acest topic.

va las pe dvs sa interpretati in stil platonian ceea ce unii nu inteleg din acest citat, nu de alta dar daca tot sunteti expert in interpretari!!!

Vă mulțumesc pentru corectură, totuși mai prieten vi-e adevărul decât Platon...:41:

dobrin7m 26.09.2010 14:25:34

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291869)
Constatarea ta e în urma comparării cu Scriptura ta gata mestecată deja de alții. Și tu și ei ați fost tributari prejudecăților denominaționale. Sau nu.

domnule ilustru filozof explicati aici sensul ``denominational`` pentru umilii ortodocsi care nu stiu ce inseamna. Intrucat dvs l-ati folosit , dvs se cuvine sa il explicati, nu noi ortodcsii care stim.

AlinB 26.09.2010 14:25:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291869)
Constatarea ta e în urma comparării cu Scriptura ta gata mestecată deja de alții. Și tu și ei ați fost tributari prejudecăților denominaționale. Sau nu.

Aha, a mea e amestecata, a dumitale nu.

Prespun ca ar trebui sa te cred pe cuvant, dumneata fiind un om fara doar si poate onest si desavarsit spiritual, din experienta caruia noi toti am avea ceva de invatat.
Si in consecinta sa las orice ratiune (pardon, prejudecata, doar adventistii sunt capabili sa rationeze) si sa te urmez pe acelasi drum.

Plecaciuni, plecaciuni...:77:

dobrin7m 26.09.2010 14:28:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291872)
Aveți posibilitatea să acuzați modificările aduse originalului (încă o dată subliniez că originalul VT este cel ebraic nu traducerea Septuaginta) pe topicul potrivit:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=8430&page=9

în 1936, Gala Galaction și Vasile Radu efectuează o traducere a Septuagintei ținând seama la textul ebraic.
Iaca ca s-a tinut cont si textul ebraic in traducerea septuagintei. Intrebari?

Despre modificarile aduse de cornilescu originalului , dupa bunul sau plac, si al protestantilor eretici, maine ca acum nu mai am timp, ca sunt multe de tot, incalcita minte pe Cornilescu saracu. Ei, ei, ce-i prea mult strica.

dobrin7m 26.09.2010 14:32:11

pentru tricesimusquintus
Cand sunteti in pana de idei ma trimiteti la plimbare in casa mea, sa inteleg? sa ma duc pe topicul X.
Pai asa imi raspundeti dvs? deunazi mi-ati multumit ca nu v-am trimis la plimbare. Si dvs ce ati facut? Cum imi raspundeti acum. Frumos n-am ce zice.

tricesimusquintus 26.09.2010 14:52:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 291875)
Aha, a mea e amestecata, a dumitale nu.

Nu e amestecată, e destul de omogenă, din nefericire e mestecată, rumegată de alții pentru că dumneata nu îndrăznești s-o înțelegi cu inima și mintea proprie.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 291875)
Prespun ca ar trebui sa te cred pe cuvant, dumneata fiind un om fara doar si poate onest si desavarsit spiritual, din experienta caruia noi toti am avea ceva de invatat.
Si in consecinta sa las orice ratiune (pardon, prejudecata, doar adventistii sunt capabili sa rationeze) si sa te urmez pe acelasi drum.

Plecaciuni, plecaciuni...:77:

Persoana mea nu era în discuție, ci doar adventiștii cu care ai vorbit și ți-au servit amestecuri de profeți mincinoși. Eu nu țin minte s-o fi făcut. Dacă am făcut-o totuși în altă viață și într-un Univers paralel, îmi cer iertare!

tricesimusquintus 26.09.2010 14:53:37

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291878)
Despre modificarile aduse de cornilescu originalului , dupa bunul sau plac, si al protestantilor eretici, maine ca acum nu mai am timp, ca sunt multe de tot, incalcita minte pe Cornilescu saracu. Ei, ei, ce-i prea mult strica.

Nici o problemă, aștept cu interes...

tricesimusquintus 26.09.2010 14:56:45

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 291880)
pentru tricesimusquintus
Cand sunteti in pana de idei ma trimiteti la plimbare in casa mea, sa inteleg? sa ma duc pe topicul X.
Pai asa imi raspundeti dvs? deunazi mi-ati multumit ca nu v-am trimis la plimbare. Si dvs ce ati facut? Cum imi raspundeti acum. Frumos n-am ce zice.

Nu vă trimit la plimbare, vă indic doar topicul adecvat. Rămâneți vă rog în "casa dvs.", și nu e nevoie să vă deplasați, topicul e în tot în această debara "Secte și culte".

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:06:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.