Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

ioan67 05.11.2016 12:32:28

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635087)
Dacă te-ai apuca să scrii versuri, ai fi mai dihai ca Bacovia, la cât pesimizm e în tine...

Draga, maestrul Bacovia era intampinat de politisti care aveau, prin ordin regal, rolul sa il care acasa pe maestru de cate ori il gaseau beat mort prin santuri, compunind versuri nemuritoare.
Eu insa am cu totul alte relatii cu politistii. Azi nu le mai plac sub nici o forma poeziile, nici pezimismul. Si nici rege nu mai avem!

P.S. Totusi, sa stii ca "Plumb" nu se refera la picioarele neputincioase ale poetului cand dadea sa se ridice din sant....:))

P.P.S. Da, Dragos, sunt foarte pesimist. Pentru ca traiesc in Romania, aici printre oameni, printre copii, printre batrani si pentru ca am simtit pe pielea mea, cateva mii de zile la rand, ce inseamna societatea romaneasca. Si am si termen de comparatie. Si mai sunt si altele...

ioan67 05.11.2016 12:37:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635090)
Pai care discursuri ? Ca nu am vazut pe nimeni care sa faca din asta o tema majora de campanie, l-am vazut pe Corlatean care a incercat marea cu degetul ( si nu cred ca pentru ca e politician a facut-o ci pentru ca el se simte totusi crestin ) si si-a luat imediat una peste bot. Nu-i interesant ca tu si altii va aflati de aceeasi parte a baricadei cu Dragnea in privinta asta ? Adica sustineti ca nu trebuie sa facem din initiativa asta o problema de campanie ? :71:

Daca ma mai alaturi lui Dragnea, fie si in gluma, sa stii ca chiar ma supar.

Mosh-Neagu 05.11.2016 16:18:03

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635094)

P.P.S. Da, Dragos, sunt foarte pesimist. Pentru ca traiesc in Romania, aici printre oameni, printre copii, printre batrani si pentru ca am simtit pe pielea mea, cateva mii de zile la rand, ce inseamna societatea romaneasca. Si am si termen de comparatie. Si mai sunt si altele...

Desi e clar ca suntem din nou pe contra-sens, ma risc sa-ti amintesc ca societatea romaneasca suntem noi. Nu bulgarii, nu ungurii, nu nemtii sau englezii. Suntem noi, la noi acasa. Si avem anumite variante la dispozitie, ca si romani printre romani:
1 - Ne complacem intr-o lamentare cronica din care nu mai scapa nici un membru al familiei, prieten, coleg sau cetatean roman cu care intram in contact intamplator;
2 - Variantei 1 ii urmeaza automat varianta 2, cand ne pomenim imbacsiti de ura impotriva tuturor, vazand in oricine un potential escroc, si suntem gata sa iesim in strada sa ne strigam drepturile... democratice;
3 - Nici in democratie, nici in totalitarism nu exista "drepturi" pe placul tuturor, si oricum iesim sifonati, mai umili ca inainte, dar nu mai dam vina pe societatea perversa (ca si cum noi am fi altfel!!!), ci pe Dumnezeu care se preface ca nu ne vede, care e nedrept fata de noi, atat de plini de merite...

Nu exista o varianta mai buna ca aceea de a ne lasa in voia lui Dumnezeu si sa mergem pe incredere ca stie El bine ce face. Intr-un fel sau altul, facem parte dintr-un plan al Lui. Pe care astazi nu-l intelegem si tocmai de asta ne lamentam si ne razvratim. Dar sa nu fim in locul celor care o duc intr-adevar bine, (pe spatele suferintei altora), cand vor trebui sa achite nota de plata. Atunci multi vor dori sa fie romani, ACASA. Eu chiar cred intr-un astfel de viitor, dar nu fiindca ma incred in oameni. Haideti sa ne amintim de intelepciunea lui Gheorghe Hagi: "Trebuie sa fie bine, ca sa nu fie rau!"... Aparent e de cascadorii rasului, dar e la fel ca cealalta varianta: "Te iubesc atat de mult incat renunt tine!" Am trait candva aceasta stare de sacrificiu din dragoste, si nu e un paradox, ci o jertfa intotdeuna rasplatita de Dumnezeu din plin!
Probabil sunt suspectat de acea naivitate sora geamana cu prostia... Nu conteaza. Atata doar: niciodata nu mi-a dat Dumnezeu incercari mai mari decat le-as fi putut duce. Chiar daca poate perspectiva lor m-a zdruncinat din toate incheieturile in primul moment; chiar daca pana si cei mai apropiati se intrebau "oare ce va face?", sau altii mai putin apropiati: "E gata; crapa si asta! In cateva luni e in patru scanduri!"... Nu s-a intamplat asa... Au trecut de-atunci 30 de ani, iar cel ce facea o astfel de prezicere... e oale si ulcele acum...
Sa cautam acele comparatii care ne dau incredere... O duceau parintii sau strabunii nostri mai bine? Daca ar fi foamete, sau razboi, sau calamitate sau dictatura sau "inalta democratie" unde la o mica privire piezisa sa fii impuscat... Daca ar fi ca prin Etiopia, sau prin Alaska, sau prin Coreea de Nord, sau prin Peru... ar fi mai bine? De cand n-am mai zis o rugaciune adevarata de multumire, pentru sanatate, pentru familie, pentru viata plina de indestulare fata de a atator alti muritori din lumea asta, sau pentru faptul ca suntem lucratori in "Via lui Hristos", care... nu ne abandoneaza decat daca noi insine decidem sa fugim de El?...
Haideti sa privim in directia potrivita, chiar daca spoturile publicitare ne distrag sau ne tenteaza in orice alta directie... Sa ne incredintam ca suntem inca "in vie"!...

stefan florin 07.11.2016 09:03:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 634976)
Să vedem și când va fi referendumul, pentru că se pare că nu va fi odată cu alegerile, ceea ce e un lucru bun, ca să nu fie exploatat electoral:
sursa.

chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum? A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

abaaaabbbb63 07.11.2016 11:03:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635188)
chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum? A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

Nu doar ca nimic, dar s-a facut exact opusul! A crescut numarul de parlamentari.

Eu as avea grija cu referendumurile astea...

DragosP 07.11.2016 11:42:16

Păi știi de ce a crescut numărul de parlamentari?
Nu mai înghiți orice pe nemestecate...

Numărul de parlamentari a crescut din cauza legii electorale inițiate și susținute tocmai de PDL, cei care au propus și referendumul.

stefan florin 07.11.2016 11:47:20

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635193)
Păi știi de ce a crescut numărul de parlamentari?
Nu mai înghiți orice pe nemestecate...

Numărul de parlamentari a crescut din cauza legii electorale inițiate și susținute tocmai de PDL, cei care au propus și referendumul.

pai cum am spus: referendum=praf in ochi

Penticostalul Traditional 07.11.2016 13:33:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635188)
chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum?
A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

Da, va fi luat in seama.

Insa chiar daca nu va fi modificata Constitutia, exista ceva mai important: unii dintre ne-am prins ca se poate schimba ceva in tara asta. Si ca poanta aia deznadajduita: "orice am face nu vom reusi nimic, asa ca hai sa ne culcam linistiti pe-o ureche" nu are decat efecte nocive asupra vietii.

Biserica din Romania POATE sa-si faca auzita vocea in societate. Are toate instrumentele necesare. Mai multe si mai puternice decat orice partid politic. (Nu uita ca niciun partid politic nu are intalniri saptamanle cu membri lui). Nu este moral ca noi sa trecem o linie fina de demarcatie si sa uitam adevarata noastra menire, aceea de a propovadui Evanghelia. Insa avem suficienta putere pentru a influenta luarea unei decizii corecte si normale in societatea in care traim.

Asa a ne plange de mila, a ne victimiza si a gandi fatalist ca nu se mai poate face nimic, e o atitudine de rasu' curcilor.
Este suficient ca Biserica sa nu dea inapoi. Si nu va da. Sa fie perseverenta. Si va fi.

Da, se va face referendum. Da, se va modifica Constitutia.
Asa se va intampla, asa sa ne ajute Dumnezeu!

stefan florin 07.11.2016 14:57:24

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 635197)
Da, va fi luat in seama.

de cine?

Citat:

Biserica din Romania POATE sa-si faca auzita vocea in societate.
Poate, dar important este ca si societatea sa aplece urechea la ceea ce ai tu de spus. Poti striga in strada zilnic, timp de un an de zile, dar sa nu te asculte NIMENI
Citat:

Asa a ne plange de mila, a ne victimiza si a gandi fatalist ca nu se mai poate face nimic, e o atitudine de rasu' curcilor.
se poate face, dar important este si sa ai cu cine. Societatea actuala (mai ales tineretul), a fost manelizata treptat timp de 26 de ani
Citat:

Este suficient ca Biserica sa nu dea inapoi.
Biserica nu a dat inapoi NICIODATA de cand a aparut
Citat:

Da, se va face referendum. Da, se va modifica Constitutia.
asta s-o crezi tu!
Citat:

Asa se va intampla
peste cativa ani...POATE...
Citat:

asa sa ne ajute Dumnezeu!
INTOTDEAUNA.Doamne ajuta!

Penticostalul Traditional 07.11.2016 15:16:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635199)
se poate face, dar important este si sa ai cu cine.
Biserica nu a dat inapoi NICIODATA de cand a aparut
asta s-o crezi tu!
peste cativa ani
Doamne ajuta!

Deci se poate face, avem cu cine (trei milioane), daca biserica nu a dat inapoi nu va da nici acum, eu cred din toata inima (Doamne ajuta necredintei mele), daca peste doi-trei ani se schimba Constitutia e excelent iar Domnul ii ajuta pe cei care au nadejde, se roaga si actioneaza.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:33:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.