![]() |
Am vazut ieri pe HBO un film american, "Un caz despre exorcizare", inspirat dintr`un caz real, care a ajuns in sala de judecata americana. Preotul care a incercat o exorcizare, in final nereusita si cu posedata decedata, a ajuns la tribunal. Apararea a abordat problema dorind sa demonstreze existenta posedarii si a diavolului.
Oarecum asemanator cu cazul Tanacu. Si cand te gandesti ca in ziarele lor au scris despre noi .......... Voi ce parere aveti? |
Titlul original este `The exorcism of Emily Rose` (cred ca vorbim despre aclasi film) si s-a discutat despre el la topicul asta dar si la `bolnavi sau posedati` etc.
|
Krabu,asa este se aseamana foarte mult,as putea zice acel film"Un caz de exorcizare" allias"The Exorcism Of Emily Rose"cu acest caz,numai ca in film s-a terminat totul cu bine si Parintele Richard Moore,Parinte Catolic a fost eliberat si s-a demonstrat ca nu putea face imposibilul daca Dumnezeu si Maica Domnului au ingaduit sa aiba aceasta boala,adica posesiunea,victima Emily Rose(Anneliese Michel)doar pentru a demonstra ca diavolul exista si lumea ar trebui sa creada mai mult in Dumnezeu decat o face si ca datorita suferintei ei reale si nu inutile,vor vedea multi si se vor convinge ca exista si o alta fata a raului si ca exista taramul spiritelor asa cum este specificat in film,asa cum exista si o fata a Binelui,asa cum zice ea foarte clar in scrisoarea redactata de ea insasi,si de asemenea este subliniata ideea ca prin ea si suferinta ei multi se vor intoarce cu fata spre Dumnezeu si Maica Domnului,Cea Care care i-a spus ca demonii nu au vrut sa iasa din ea si sa o lase,dar daca vrea poate parasi aceasta existenta pt.a trece in cealalalta viata,dar daca alege sa ramana,prin ea multi vor fi sensibilizati si se vor schimba,intorcandu-se cu fata catre Dumnezeu.Ea alegand sa ramana("I choose to stay")ca sa sufere tocmai pt.aproapele,Dumnezeu a ingaduit si a invrednicit-o cu Stigmata(ranile Mantuitorului).Frumos ar fi ca si in acest caz sa se termine totul cu bine pt.toti cei care sufera poate pe nedrept,asta numai Dumnezeu stie si cu Maica Domnului.Si as vrea ca Dumnezeu sa ii incununeze cu multe daruri tocmai pt.faptul ca au suferit si sufera si sunt criticati,judecati,barfiti si urati tocmai de unii care se mai declar si crestini,culmea.Ce fel de crestini pot fi daca judeca aspru,la rece si cu sange rece suferinta altora cand Dumnezeu ne cere foarte clar"sa nu judecam pe aproapele nostru" caci eu consider ca are cine sa il judece,ma refer aici la cei cu autoritate si cu imputernicire,adica Judecatorii si Autoritatile in masura sa faca aceasta si care sunt alesi si instituiti in functie de Dumnezeu,nu la hazard si care stiu foarte clar ca se pot strecura si erori judiciare sau altele.
|
Are grija Dumnezeu de noi. Sunt convins ca va fi bine. Peste ani se va vedea adevarul. In momentul de fata, diferenta dintre cele doua cazuri consta in faptul ca cel american este inchis iar cel de la Tanacu este in desfasurare.
|
Sebastiana, Sylvie, nu ati aflat? S-a cerut recurs in cazul Tanacu! Avocatii cer ca procesul sa se stramute din zona Moldovei in Ardeal. Au motivat va nivelul ridicat de spiritualitate din Moldova, ar influenta negativ decizia instantei. cred si eu cu cati catolici si (neo)protestanti sunt in Ardeal, poate in canonozeaza pe Corogeanu. Bineinteles, din respect, o sa ii spuneam "fericit" (cunoscatorii stiu de ce...)
|
Exorcism of Emily Rose este dupa un caz real? Este vb despre Cazul lui Annelise Michel din Germania?
Tanara respectiva a suferit 67 de sesiuni de exorcizare. Degeaba. 4 preoti au fost acuzati de omicid din neglijenta. Filmul este de fapt o noua fantezie american facut sa se vanda. http://www.chasingthefrog.com/reelfaces/emilyrose.php |
Romandragut,asta nu e o noutate ce nespui tu,eu am mai dat ac.adresa mai demult,citeste postarile anterioare ale mele unde am scris aceasta adresa:
http://Emily Rose True Story of Anneliese Michel Exorcism-Real Story- dar uita-te mai bine ca nu era si nu este deloc vb.de 4 patru preoti,ci de un Pastor si de catre un Preot Catolic,citeste mai bine daca intelegi bine engleza.Cat despre film este bazat pe ac.realitate dureroasa,realitate trista a acestei boli care se cheama posesiune,indracire sau demonizare,zii cum vrei tu,si care boala este reala si in ziua de azi.Cat despre film iti spun eu ca in filme se mai schimba putin realitatea,pe aici si pe acolo,dar in mare parte se mentine si adevarul pe pozitie,schimbarea nu este asa de mare. |
Uite,Romandragut iti mai dau indicii daca vrei,cauta la
http://www.sonypictures.com/movies/exorcismofemilyrose/site/intro.swf. sau da pe Google in English si cauta dand click pe Search dupa ce ai scris numele Emily Rose sau Anneliese Michel True Story sau Requiem si gasesti o multime de adrese si site-uri unde te poti informa si documenta,daca te intereseaza cu adevarat si filmul dar, de asemenea,si cazul real din Germania,Bavaria. |
asteptam si filmul pt varianta Tanacu (macar in film poate ii da un final mai fericit)
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:00:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.