Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Implementarea si pericolele implanturilor CIP RFID 666 in SUA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15942)

eliza-georgiana 02.02.2013 00:38:34

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 500290)
Experiența duhovnicească empirică și luminată de Duhul Sfânt s-a suprapus fericit cu o pricepere intelectuală dobândită prin studiu temeinic și îndelungat, în foarte multe cazuri. Că tot i-am prăznuit de curând, îi amintim pe Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz și Ioan Hrisostom, toți trei intelectuali străluciți, recunoscuți de Biserică drept "mari dascăli și luminători ai lumii". Apoi Grigorie de Nyssa, Dionisie Areopagitul, Maxim Mărturisitorul, Teodor Studitul, Ioan Damaschin, Isaac Sirul și mulți, mulți alții... inclusiv Grigorie Palama. Tradiția autentică a Bisericii arată destul de clar că Duhul Sfânt lucrează cu materialul clientului.

Tocmai d-aia spune Domnul nostru in mare Intelepciunea sa ca "In Casa Tatalui Meu multe locasuri sunt" - aceste locașuri diferite sunt destinate oamenilor (Sfintilor) în funcție de măsura faptelor bune și apropierii lor de Dumnezeu. Dintre moștenitorii Impărăției Cerurilor unii, în viața lor, s-au apropiat mai mult de Dumnezeu, alții destul, dar într-o măsură mai mică. Unii au cunoscut tainele lumii și ale Împărăției încă de aici de pe pământ, iar alții au rămas doar la micile bucurii duhovnicești.

Și nu vede cineva măsurile celui ce îl întrece, nici ale celui mai jos decât dânsul, ca nu, văzând darul cel covârșitor al prietenului, sau lipsa sa, să se facă lui acestea pricină de întristare și de mânhnire. Să nu dea Dumnezeu să fie una ca aceasta acolo unde nu este întristare, nici suspin, ci fiecare se veselește înlăuntru, după darul cel dat lui, după măsura sa. Așa este rânduiala Împărăției, așa este și rânduiala gheenei și nu este altă rânduială, care să mijlocească între ele, fără numai felurimea deosebirii răsplătirilor :1:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/dis...sa-tatalui-meu

asa ca este evident acordul de vointa (liberul arbitru) al omului dat in momentul cand Duhul Sfant incepe sa "lucreze cu materialul clientului"... sper ca nu te-ai referit la o "obligatie" sau ceva genu', ca oricat de intelept/ intelectual ar fi cineva, daca in ciuda chemarii, a intelegerii lucrurilor - a acelei suprapuneri si priceperi intelectuale dobândită prin studiu temeinic și îndelungat - nu doreste sa raspunda invitatiei, Duhul Sfant nu da buzna pe capul lui, incepand sa-l "lucreze" cu sau fara material!!

Uite o influență suspectă a banalului cip din calculatoare, servere și alte dispozitive electronice care fac posibilă existența acestei lumi imaginare unde are loc discuția de față: confuzia între aproapele în carne și oase plus o grămadă de probleme reale, și "departele" digital fantomatic, fluid, teatral și plin de calități care nu se regăsesc pe teren. Internetul întreține această stranie ficțiune neodochetistă a personajului electronic, parcă din ce în ce mai îndepărtat de persoana reală care-i servește ca emițător ontic. Față de această dramă planetară a înstrăinării de sine prin transfer de identitate într-o hologramă spectrală, "pecetluirea" voastră este un subiect de serial numai bun pentru Cartoon Network.

fictiune neodochetista??? sa ma ierti dar prea vorbesti cocotat pe calul ala peste care sare intr-una Alin :(
"drama planetara" ar putea avea raspuns in cuvintele: Din pricina inmultirii faradelegii, dragostea multora se va raci? ce crezi o fi asta un semn al vremurilor haotice de azi?
pentru ca mersul vremii e conditionat de mersul purtarii!
Parintele Arsenie Boca are un cuvant nemaipomenit cand descrie dialogul dintre om si Dumnezeu: Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti si voi care de cine sa asculte mai intai? Necazurile sunt un grai aspru al lui Dumnezeu cu oamenii, o dovada ca noi silim pe Dumnezeu sa ne bata. Daca in sufletele dreptilor odihneste Dumnezeu, inchipuiti-va cat se chinuieste intr-o daramatura de om! La cata umilinta supun oamenii chipul si asemanarea lui Dumnezeu!! iar Parintele Boca ne avertizeaza ca daca nu ne ascultam glasul constiintei sau glasul Scripturii, sa asteptam implinirea lor (a necazurilor)!
crezi deci ca "pecetluirea" fie si ca subiect de cartoon, ar fi o consecinta fireasca a racirii credintei si umilintei chipului lui Dumnezeu sau efectul neascultarii noastre fata de porunci, adica un necaz in plus? sau chiar nu mai conteaza....ca tot o apa si-un pamant suntem!

eliza-georgiana 02.02.2013 00:49:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 500313)
Dupa ce citesti topicul Razboiul psihotronic (sectiunea vrajitorie), constati ca suntem deja cipofobi, cipologi , cipolatrii.

m-am uitat un pic, dar discutiile deviaza...
in orice caz, razboiul in noi se duce, ca lovitura la cap (a psihicului prin schimbarea gandurilor, a mintii) de multe ori e mortala - poate fi definitiva prin lucrarea diavolilor arhiconi care isi trimit atacurile împotriva mintii oamenilor ce se îndeletnicesc cu stiinta cunoasterii (filozofia, teologia, imaginatiile) si îi îndeamnă la făurirea de idei contrare lui Dumnezeu. Pentru că însesi momelile lor, gândurile insuflate iau forma de gânduri înalte sau de năluciri luminoase, în sensul material sau intelectual al cuvântului.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor2.htm

daca ne lasam astfel atacati, vom fi asa cum zici tu acolo, adica niste marionete :(

Mihailc 02.02.2013 02:07:47

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 500377)
fictiune neodochetista??? sa ma ierti dar prea vorbesti cocotat pe calul ala peste care sare intr-una Alin :(
"drama planetara" ar putea avea raspuns in cuvintele: Din pricina inmultirii faradelegii, dragostea multora se va raci? ce crezi o fi asta un semn al vremurilor haotice de azi?
pentru ca mersul vremii e conditionat de mersul purtarii!
Parintele Arsenie Boca are un cuvant nemaipomenit cand descrie dialogul dintre om si Dumnezeu: Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti si voi care de cine sa asculte mai intai? Necazurile sunt un grai aspru al lui Dumnezeu cu oamenii, o dovada ca noi silim pe Dumnezeu sa ne bata. Daca in sufletele dreptilor odihneste Dumnezeu, inchipuiti-va cat se chinuieste intr-o daramatura de om! La cata umilinta supun oamenii chipul si asemanarea lui Dumnezeu!! iar Parintele Boca ne avertizeaza ca daca nu ne ascultam glasul constiintei sau glasul Scripturii, sa asteptam implinirea lor (a necazurilor)!
crezi deci ca "pecetluirea" fie si ca subiect de cartoon, ar fi o consecinta fireasca a racirii credintei si umilintei chipului lui Dumnezeu sau efectul neascultarii noastre fata de porunci, adica un necaz in plus? sau chiar nu mai conteaza....ca tot o apa si-un pamant suntem!

Nu reușim deloc să părăsim stilul ăsta de comunicare descris de expresia "monolog la dublu"... Cred că ești mult prea absorbită de propriul discurs ca să acorzi măcar o minimă atenție argumentației interlocutorului.

Păi dacă buna purtare ar fi un criteriu suficient pentru a atrage binecuvântarea lui Dumnezeu, fie în formă negativă - scutirea de necazuri- , fie în formă pozitivă, acordarea de favoruri supranaturale, atunci locuitorii Japoniei rurale ar fi cei mai grozavi creștini sine Christi. Ethosul lor conține suficiente, și eficiente, elemente funcționale pentru a construi un tropos (mod de existență) armonios și împăcat cu toți și toate.
Creștinismul, și când spun creștinism mă refer la Biserică, propune infinit mai mult decât un comportament convenabil. Hristos nu s-a întrupat ca să ne convingă că autocontrolul și grija de a nu ne răni reciproc narcisismul congenital ar fi scopul existenței noastre în această lume. Iar sfinții, dacă tot ne place nouă să-i mobilizăm în ajutorul prejudecăților noastre, au rezolvat pe cont propriu complicata ecuație a libertății și iubirii. Pe cont propriu, însă nu singuri, nu izolați în propria lor individualitate ci în comuniunea euharistică a Trupului lui Hristos.

Semnificația cuvântului neodochetism o să-o afli dacă îți înfrânezi lăcomia pentru murăturile teologice servite de blogurile ortodoxiste și îți lărgești orizontul cultural bisericesc de la surse pe primă mână. Dochetismul este o erezie hristologică cu implicații importante pe antropologie. Iar prefixul neo e ușor de înțeles la ce se referă.

PS - Dacă-o să te ostenești să notezi un răspuns, te-aș ruga să nu te mai îndepărtezi de firul discuției, altfel mă obligi să comentez tot timpul unilateral produsele textuale ale evlaviei tale și treaba asta este deopotrivă obositoare și risipitoare.

Miha-anca 02.02.2013 02:51:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 500396)
Semnificația cuvântului neodochetism o să-o afli dacă îți înfrânezi lăcomia pentru murăturile teologice servite de blogurile ortodoxiste și îți lărgești orizontul cultural bisericesc de la surse pe primă mână. Dochetismul este o erezie hristologică cu implicații importante pe antropologie. Iar prefixul neo e ușor de înțeles la ce se referă.

Mihailc, esti sigur ca largirea orizontului cultural bisericesc e calea cea mai scurta si sigura spre mantuire?
Si care ar fi acele surse de prima mana? M-ai facut curioasa!

P.S. Uite, Mihailc, doar in aceasta fraza ai mai multe feluri de manipulare. Chiar nu poti sa te staduiesti si sa eviti acest mod de a comunica cu altii?

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 500396)
PS - Dacă-o să te ostenești să notezi un răspuns, te-aș ruga să nu te mai îndepărtezi de firul discuției, altfel mă obligi să comentez tot timpul unilateral produsele textuale ale evlaviei tale și treaba asta este deopotrivă obositoare și risipitoare.

Optativul conditional nu te ajuta in acest caz.
Spre exemplificare:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16058

Mihailc 02.02.2013 03:31:56

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500400)
Mihailc, esti sigur ca largirea orizontului cultural bisericesc e calea cea mai scurta si sigura spre mantuire?
Si care ar fi acele surse de prima mana? M-ai facut curioasa!

Lărgirea orizontului cultural bisericesc nu e calea cea mai scurtă și sigură spre mântuire, fiidcă nu există nicio cale scurtă și cu atât mai puțin sigură, în afară de mucenicie. Nu-i nici măcar obligatoriu să te instruiești, dar poate fi o expresie a bunului simț mai ales atunci când te implici în dezbateri publice. În rest, este doar o extensie a iubirii ca stare a ființei cu o componentă cognitivă implicită. Dacă ai fost vreodată îndrăgostită înțelegi mai ușor lucrurile astea.
Sursele de primă mînă sunt multe și diverse, depinde în ce zonă ți-ai identificat talantul, ce vrei să-ți lămurești și cât te duce capul. În privința ta, primele două condiții îmi sunt necunoscute.....

Miha-anca 02.02.2013 14:53:26

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 500406)
Lărgirea orizontului cultural bisericesc nu e calea cea mai scurtă și sigură spre mântuire, fiidcă nu există nicio cale scurtă și cu atât mai puțin sigură, în afară de mucenicie. Nu-i nici măcar obligatoriu să te instruiești, dar poate fi o expresie a bunului simț mai ales atunci când te implici în dezbateri publice. În rest, este doar o extensie a iubirii ca stare a ființei cu o componentă cognitivă implicită. Dacă ai fost vreodată îndrăgostită înțelegi mai ușor lucrurile astea.
Sursele de primă mînă sunt multe și diverse, depinde în ce zonă ți-ai identificat talantul, ce vrei să-ți lămurești și cât te duce capul. În privința ta, primele două condiții îmi sunt necunoscute.....

Multumesc pentru raspuns; este asa cum mi-l imaginam... ambiguu.
Dar, Mihailc, lasa-ma pe mine, ca stiu eu ca eu sunt proasta si tu esti neintrecut de destept; vorbeste in continuare cu eliza-georgiana, ca tare frumos iti mai raspunde.

Permite-mi totusi sa te contrazic intr-un punct: este chiar obligatoriu sa te instruiesti, daca e sa dam crezare Sf. Petru, care spune:

4. Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume.
5. Pentru aceasta, puneți și din partea voastră toată sârguința și adăugați la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoștința,
6. La cunoștință: înfrânarea; la înfrânare: răbdarea; la răbdare: evlavia;
7. La evlavie: iubirea frățească, iar la iubirea frățească: dragostea.
(I Petru, 1)

Eram totusi interesata de sursele de prima mana, despre care pomenesti, caci, se pare ca ai altele decat "murăturile teologice servite de blogurile ortodoxiste". Daca asta numesti "extensie a iubirii" si "extensie a bunului simt", atunci prefer sa ma duc la batranul Cleopa si sa ma invete el, ca si pana acum.

In ceea ce priveste "cat ne duce capul", are grija Dumnezeu de noi, in masura in care suntem dispusi sa ne despartim de pacate si sa Il urmam. Conditia este dragostea. Dar si diavolul mareste capacitatea de intelegere si mai ales memoria celor, care i se supun, prin inversare de energii.

"Și a lăudat stăpânul pe iconomul cel nedrept, căci a lucrat înțelepțește. Căci fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii." (Luca 16,8)

Daca "prostia" omului merge mana in mama cu smerenia, atunci "desteptaciunea" merge mana in mana cu mandria.
Pomul dupa roade se cunoaste, si omul dupa vorba.

Mihailc 02.02.2013 19:06:05

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500516)
Multumesc pentru raspuns; este asa cum mi-l imaginam... ambiguu.
Dar, Mihailc, lasa-ma pe mine, ca stiu eu ca eu sunt proasta si tu esti neintrecut de destept; vorbeste in continuare cu eliza-georgiana, ca tare frumos iti mai raspunde.

Dacă-ți imaginezi dinainte răspunsurile, de ce mai întrebi? Că oricum și tu și Eliza cam tot timpul comentați răspunsurile imaginate de voi, nu pe cele ale interlocutorului.
Și-apoi autoafectarea asta a ta prea seamănă cu o situație în care cineva vrea să bată un cui, își dă peste deget cu ciocanul și pune vina pe vecinul care l-a enervat săptămâna trecută....

stefan florin 02.02.2013 19:59:29

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500312)
In cazul de fata tu cine esti, Petru sau Pavel, de iti permiti sa il critici pe un parinte induhovnicit?!?

Ma intreb daca cei, care au dat, dupa cum s-a vazut, dovada crasei nedelicateti si a lipsei de respect fata de Pr. Iustin Pârvu, mai au Duh Sfant.

Dar ma indoiesc ca Duhul Sfant ramane la cel lipsit de delicatete si, mai ales, lipsit de respect fata un parinte al Bisericii. Este lipsa dragostei crestine.

Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.

si de unde stii tu ca parintele Iustin Parvu este induhovnicit?
PS: Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul...NU PROVOACA ISTERIE (cipofobia)

AlinB 02.02.2013 20:02:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500400)

Spre exempificare cum lupul striga "lupul!".

AlinB 02.02.2013 20:05:40

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500317)
Daca as fi catolica, as gandi probabil ca si tine; dar sunt ortodoxa.

Si ca ortodoxa ai voie sa imbratisezi atitudini si idei sectare?

Citat:

Iar ca ortodoxa am fost la Manastirea Petru Voda la Pr. Iustin. Acesta este duhovnic si se roaga pentru cei ortodocsi. Cum sa accept ca unii sa isi bata joc de un duhovnic?
Oare nu le e teama celor, care il vorbesc de rau pe Pr. Iustin Parvu, ca ii va judeca Dumnezeu pentru cuvintele aruncate in bataie de joc pe acest forum?!?
Ca tot vorbesti de manipulare, eu vorbeam de o carte editata de o grupare sectara de peste Prut, si tu ai ajuns sa te isterizezi vizavi de par. Iustin Parvu.
Asta cum se cheama?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:26:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.