![]() |
Citat:
|
Citat:
E adevarat si pasajul al doilea, in Biserica e numai adevarul, de aceea ereziile erau indepartate. Acum ceva ce ar trebui sa ii incurce pe neoprotestanti: Mantuitorul a spus ca portile Iadului nu vor birui niciodata Biserica Sa. Timp de 1800 de ani, pana la formarea neoprotestantilor, nu a fost Biserica, adica portile iadului nu au biruit-o? Iar despre faptul ca BO este Biserica am mai discutat, Dumnezeu arata adevarul, prin minuni, nu oamenii. Pentru ca fiecare cult sau religie crede ca acolo e si adevarul, dar asta e doar parerea lor omeneasca. Daca nu are si o dovada, de unde stim ca e si adevarat si asa spune si Dumnezeu? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Domnul fie laudat!
"O! mintea mea e slaba! Ca o mica lumanare, un singur suflu usor e de ajuns pentru a o stinge; dar mintea sfintilor era inflacarata asemenea rugului aprins si nu se temea de nici un vant. Cine imi va da o asemenea inflacarare, incat nici ziua, nici noaptea, iubirea lui Dumnezeu sa nu-mi lase odihna? Iubirea dumnezeiasca e arzatoare. Pentru ea sfintii au rabdat toate suferintele si au dobandi puterea de a savarsi minuni. Vindecau bolnavi, inviau morti, mergeau pe apa, erau inaltati in vazduh la ceasul rugaciunii, prin rugaciunea lor faceau sa cada ploaia din cer. Dar eu nu vreau sa invat decat smerenia si iubirea lui Hristos, ca sa nu ranesc pe nimeni si sa ma rog pentru toti oamenii ca pentru mine insumi." Sfantul Siluan Athonitul "Sufletul care a cunoscut pe Domnul, Facatorul si Parintele sau ceresc, nu poate avea odihna pe pamant. Si cugeta intru sine: Cand ma voi arata inaintea Domnului, voi cere milostivirea Lui spre mantuirea tuturor crestinilor! Dar, in acelasi timp cugeta: Cand voi vedea doritul Tau chip, in bucuria mea nu voi putea spune nimic! caci atunci cand e napadit de bucurie, omul nu poate rosti nici un cuvant. Si din nou cugeta: Ma voi ruga pentru tot neamul omenesc, ca toti oamenii sa se intoarca spre Domnul si sa-si gaseasca in El pacea, caci iubirea dumnezeiasca vrea ca toti sa se mantuiasca!" Sfantul Siluan Athonitul In lucrarea "Viata si invatatura staretului Siluan Athonitul", scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editura Deisis 2004, pp. 290-291 |
Citat:
|
Citat:
Si atunci si azi se numea Biserica. azi se numeste Biserica Ortodoxa ca sa se diferentieze de alte adunari care isi spun si ele biserica, de exemplu Biserica Catolica, or Biserica Ortodoxa e de fapt Biserica Catolica. Dar cum nu exista exclusivitate si inregistratea denumirii oricine isi face un cultulet se poate numi biserica, asa sunt cateva sute sau mii. Dar Biserica a fost intotdeauna numai una, iar aceasta e in zilele noastre Biserica Ortodoxa. restul sunt adunari omenesti simpatizante ale Bibliei. Desigur ca minuni poate face si ingerul cazut, dar doar cateva copii, la fel ca pe timpul faraonului. De aceea intotdeauna in crestinism si apoi in ortodoxie s-a pus accentul pe deosebirea duhurilor. Dar daca ne uitam in Biblie vedem ca tot timpul adevarul era aratat prin minuni, nu prin discutii filozofice. Si nu pentru ca ar avea nevoie adevarul de minuni, ci pentru ca oamenii nu il puteau vedea. Din cauza departarii de Dumnezeu au ajuns la filozofii si idolatrie. Azi au ajuns la ateism. Spui ca in toate cultele sunt minuni. Eu stiu doar de minuni pe la penticostali si mai au si catolicii cateva, dar acestea nu sunt minuni divine. In rest nu prea au nici macar inselari din acestea, doar o filozofie. Iar oameni care nu sunt rai si fapte bune vedem si la musulmani, si la atei, hindusi, etc. Nu numai la cei ce cred in Iisus, deci nu ne putem ghida numai dupa asta. Asadar cu teoria si faptele bune nu e nicio dovada. Poti sa fii ateu sau in alta religie, ai si acolo o teorie si paote face cineva fapte bune, fara sa creada in Iisus sau Dumnezeu. Cum vezi singura dovada din afara sunt minunile. Si un ateu, musulman, hindus sau adventist poate vedea Lumina de la Ierusalim sau sfintele moaste (care exista doar in crestinism si apoi in ortodoxie). |
Citat:
Citat:
Citat:
"Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune, Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie." (1 Cor.1,22.23 - versiunea Sinodală) Citat:
|
Citat:
ps: nu aștept un răspuns |
HRISTOS Cel Adevărat este HRISOS Cel PERSONAL cu deodată toate Capacitățile Sale de Revelație Biblică și de Biserică HARISMATICĂ. Doar un HRISTOS PERSOANĂ DUMNEZEIASCĂ, Același în Descoperirile sale Biblice și Același în HARISMELE Bisericii Sale, este HRISTOSUL Deplin, Căruia se poate ÎNCHINA „toată suflarea”. HRISTOS Cel deodată metafizic, Biblic și ICOANĂ HARISMATICĂ de Biserică este HRISTOSUL Cel UNIC și inconfundabil.
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:54:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.