![]() |
Citat:
Pacatul original este de fapt o anormalitate in natura umana, chiar daca toata lumea se naste cu el, fiindca Dumnezeu nu a creat pe Adam cazut, sau cu vreun pacat pe suflet. Si apoi, Hristos a primit natura umana de la Sf. Fecioara, care in momentul conceperii nu avea pacatul original (ca s-a nascut fara el, ca a fost eliberata de el cand a spus "Da!" asta este alta poveste pe alt fir de discutie.) |
Citat:
Am vazut odata un botez neo-protestant in care pastorul a spus clar ca botezul nu este nici spre iertarea pacatelor, nici pentru a deveni membru al Bisericii, ci un semn ca acea persoana L-a acceptat pe Hristos ca mantuitor personal. :106: |
Multumesc, s-a mai luminat putin.
Totusi, eu intrebam despre mantuirea ortodocsilor iar dumneavoastra mi-ati vorbit mai mult despre Biserica Catolica. Permiteti-mi, va rog, inca o intrebare: - ortodocsii romani sunt rupti de Papa sau in comuniune cu el? Eu nu mai stiu. A fost Marea Schisma apoi la mijlocul secolului trecut s-au impacat... In starea in care sunt acum, ortodocsii romani sunt schismatici sau nu? Iar daca sunt schismatici, intrebarea este: se vor putea mantui chiar fara sa revina in Biserica Catolica? |
Citat:
1. Materie validă (apă, eventual nisip, cenușă etc., dacă nu există apă la dispoziție) 2. Formulă validă ("te botez în numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh") 3. Intenție validă - adică, cel care botează are intenția de a boteza, și nu face doar o pantomimă. |
Citat:
În cazul Botezului aceasta înseamnă: apă (sau altă materie folosită asemenea apei în caz de necesitate), formula treimică, dorința de a boteza, orice persoană anterior botezată. Prin urmare, din câte relatați reiese că acel botez a fost valid. Cel care înainte era un păgân căzut de la grația divină a devenit un catolic. Din păcate, probabil că pentru foarte scurt timp... Dar, atâta vreme cât omul respiră, calea Damascului îi este deschisă. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din cate imi dau eu seama, acel pastor intelegea cu totul altceva prin "te botez" -- putea sa foloseasca orice alt cuvant. Deci in fapt... |
Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.