![]() |
Un arhimandrit arunca o piatra in balta...
si ramurile copacelului lasa sa cada bolovani. Daca un cleric delireaza pietist, vorba lui Mihailc, nu inseamna ca trebuie bagat in seama doar fiindca e cleric. E tot doar un om, iar parerea lui nu este parerea Bisericii. Pe de obparte societatea laica e tot mai posedat-agresiv pro-avort, mai nou pro-infanticid (vezi satanicul concept de avort post-natal), pe de alta unii credinciosi si clerici arunca la gunoi conceptul de pacat primordial, considerand ca...toti copiii sunt, cica, sfinti/ingeri/ alte bazaconii sentimentaloide.
|
Citat:
Citat:
In rest este domnul/cetateanul, cutare cu CNP-ul cutare. Citat:
este de ieri de azi.Inaintea mea au fost si altii care l-au citit. Faptul ca acel articol n-a fost criticat pana acum, rezulta (logic) ca: 1.Toti cei care au studii teologice, si l-au citit dar n-au protestat, asta inseamna ca sunt de acord.(acordul tacit) Iar daca multi sunt de acord, inseamna ca nenea arhimandrit nu bate campii. Altfel, acel articol nu ar mai exista pe acel portal. 2.Daca nenea arhimandrit bate campii , atunci acel portal se face vinovat de erezie, si atunci ne situam in cazul in care un portal ortodox promoveaza erezii.(adica se comporta ca o tumoare.Face parte din acelasi corp dar actioneaza impotriva lui). 3.Dam peste o problema si mai mare. Daca nenea arhimandrit bate campii si acel articol de pe portalul ala nu a fost dat jos, se puna intrebarea: Oare cat articole de acest gen sunt pe acel portal , si oare cati fara studii teologice le citesc, si pleaca de la buna-credinta, ca acele articole sunt scrise in spiritul dogmei ortodoxe, si nici nu-si pun problema de falsuri. 4.Dam peste o problema mult mai mare.Cati preoti iau de-a buna atunci cele scrise pe acel portal si le raspandesc ba chiar mai mult le pun in aplicare in parohiile lor ? In concluzie, daca ceea ce spune nenea arhimandrit este gresit atunci in Biserica Ortodoxa avem o entropie care incepe sa creasca. Iar pentru un inginer cand vede ca intr-un sistem acest parametru incepe sa creasca inseamna inceperea unui proces de transformare ireversibila in sistem. Problema este, in ce se transforma ?!!! |
Citat:
|
Citat:
inseamna 195 de noduri de sine-statoare care au preluat informatia si sunt la randul lor generatoare (sursa) pt informatia in sine.Tinand cont ca intr-o retea viteza de raspandire a informatie este de obicei exponentiala rezulta ca este imposibil ca acest articol sa nu fii fost citit de catre teologi sau chiar preoti. De obicei ei sunt chiar abonatii (news letter-re, chestii d'astea) la astfel de huburi. Ceea ce ti se pare tie dubios este ca de ce pana acum acel articol n-a generat polemici. Pai ar fi doua cauze: 1.A fost ignorat de majoritatea dar pericolele nu au fost semnalate.(Caz in care cei care nu au semnalat pericolele sunt la fel de vinovati ca cei care l-au creat.Vezi acordul tacit). 2.Au mers pe aceiasi logica pe care am mers eu.Articol postat de un arhimandrit pe un portal ortodox care este des frecventabil.(Deseori la posturile radio ortodoxe mai tot timpul se citeaza de pe acest portal.Iar cei care citeaza sunt insusi preoti care fac emisiuni).Deci acest portal are legitimitate . Ultima chestie la care te gandesti este ca are informatii false. Eu ca mirean am tot dreptul sa iau verosimile cele spuse in articol.Nu vine tzatza Leanea si imi spune acele informatii. Vine un arhimandrit si-mi da aceste informatii.Eu ca mirean sunt obligat sa-l cred.Eu ca mirean n-am voie sa pun la indoiala spusele unui arhimandrit. Si totusi Mihail imi spune ca am tot dreptul s-o fac. Acum daca oaia incepe sa contrazica pastorul, sau pastorii isi dau cu ciomegele in cap unu-altuia, pe aia nu mai este turma.Este doar o chestie nedefinita, caracterizata de un grad mare de dezordine(iar in teroria sistemelor , gradul de dezordine este aceea entropie de care vorbeam in postul anterior.Ori atunci cand entropia creste =>transformarea ireversibila a sistemului in altceva.) |
Citat:
Eventual daca ai si o boala la care nu este 100% exclus sa mori (in definitiv, se poate intampla si la o raceala) primesti si dezlegare sa te impartasesti. Sau donezi sange pentru un copil intr-o stare grava, incapabil sa mai fie impartasit, primesti iarasi dezlegare la impartasanie, nu pentru tine, ci pentru copilul respectiv. Cam asta e ortodoxia in combinatie cu gandirea magica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai general spus: este posibil si chiar indicat sa punem la indoiala spusele unui pastor, daca acest lucru vine in contradictie sau avem impresia ca vine in contradictie cu ce stiam deja. Vom avea grija sa pastram o atitudine deferenta si sa ridicam obiectia, cel putin initial, intre patru ochi. |
Citat:
1.un mirean are obligatia sa faca ascultare de preot(duhovnicul sau).Ca sa existe mantuire intai trebuie sa fie ascultare.Nu-i ascultare de duhovnic, nu-i mantuire. 2.un mirean nu are voie sa intra in polemici cu al sau duhovnic.Un mirean are obligatia sa-si lase parerile personale acasa atunci cand este in fatza duhovnicului. 3.Ce-i spune duhovnicul mireanului este piatra de temelie(lege) pt mirean. Asa cum oaia asculta de pastorul sau , asa si mireanul are obligatia sa asculte de duhovnic. In Biserica Ortodoxa, nici un mirean n-are dreptul sa-si contrazica preotul de parohie, dar apoi un arhimandrit ?! Deci Hristos imi spune ca regula intai pentru mantuirea mea este sa ascult de preot.Din moment ce eu ca mirean trebuie sa fac ascultare de preot eu n-am voie sa judec preotul meu dar si alti preoti, pentru ca asta inseamna ascultarea. Dar eu o sa ma duc sa-mi intreb duhovnicul despre impartasania intra-uterina.Daca duhovnicul ii da dreptate arhimandritului eu va trebui sa fac ascultarea de duhovnic, pt ca pentru mantuire, ascultarea de duhovnic este primordial-esentiala. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:15:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.