![]() |
Citat:
Viclenia își face loc și în Biserică. Altminteri, nu are cum sa vina Antihrist. |
Citat:
|
Citat:
Mi-a plăcut acest dialog între părintele Pruteanu și un enoriaș: – Părinte, cum să deosebesc un creștin adevărat de unul fals? – Întreabă-l dacă așteaptă sfârșitul lumii și dorește ca acesta să vină cât mai repede. Și dacă va spune că DA, înseamnă că e creștin adevărat, iar dacă va spune că sfârșitul lumii trebuie evitat sau amânat cât mai mult posibil, înseamnă că acela e un creștin fals și nu vrea să fie cu Hristos! P:S. Cât despre Sfântul Paisie, nu pot să spun decât că mi-a insuflat ideea de a ne apropia cât mai mult de Hristos și să lăsăm preocupările astea legate de antihrist. |
Citat:
Antonia, ține minte, Paștele sunt foarte aproape ! Încă odată te întreb, cum vei răspunde atunci când Lumina Sfântă va veni la rugăciunea unui ierarh care a acceptat Sinodul din Creta ? Te vei pocăi sau veicădea și mai adânc în prăpastia păcatului schismei și a denigrării Bisericii lui Hristos ? |
Citat:
|
a scris simpllu ceva foarte interesant, foarte profund, si mi-a adus aminte de un pasaj citit intr-o carte a lui s. king, un horror cu vampiri. autorul, prin vocea sefului vampirilor, ne spune exact ceea ce ne-a spus simpllu aici:
deci, are loc o confruntare teribila intre un preot si vampirul sef, preotul, cu o cruce de lemn in mana, reuseste sa-l indeparteze pe vampir cand plin de incredere, cu crucea intinsa se arunca asupra lui, crucea prinzand viata si luminand puternic, dar vampirul i se adreseaza, ii spune: preotule, daca esti tare si crezi ca te ajuta dumnezeul tau lasa crucea jos si lupta-te cu mine de pe pozitii egale. ce credeti? pe preot il cuprinde indoiala si... pierde. atunci, victorios, vampirul ii spune: adica acolo era credinta ta? in bucata asta de lemn? astazi m-ai fi putut invinge... exact asta, dar cu alte cuvinte, ne-a spus si simpllu. |
Citat:
|
A cazut si parintele Rafail cum a cazut si Sfantul Munte. Nu au curaj asa cum are saccsiv. :)
Eu am dubiile mele in legatura cu sinodul din Creta. Dar cand te uiti la felul in care se comporta oamenii care sunt impotriva, e clar ca si daca in Creta s-a gresit, ce fac ei e o greseala infinit mai mare. |
Vajnicii apărători ai credinței omit un lucru foarte important, și anume că un Sinod nu poate fi îndreptat decât printr-un alt Sinod, nu prin ruperea de Biserică.
"Sinodul din Creta n-a hotărât și n-a spus nimic important!" http://www.teologie.net/2016/07/12/g...lui-din-creta/ |
Citat:
Faza tare dialog fata in fata intre mine si unul care tinea cu gasca zelotista, dar nu era totusi chiar aglutinat, acum mai putin de o luna: el: o sa cada si muntele athos eu: - Doamne fereste! esti dus? ar insemna un cutremur de 9 grade pe Richter, ne ducem cu totii in Sheol! Peninsula Halcidica nu e pe Luna!!! el: - nu bre, sa nu cada in altceva; eu: - in ce? adica sa devina musulmani? :)))))))))))))))))))))))))))) Cam asta e nivelul lor si al admiratorilor lor. Trage Zizis un vint, si toti din gasca zic "oau, ce miros misto". Da, Sinodul din Creta e dubios in multe aspecte, nu e nici mare, nici sfant, denumirea asta narcisica e ticneala de diplomatie bisericeasca a mosului Bartolomeu. Insa aceste aspecte de indoiala sau de prostii diplomatico-politice nu sint motive, cu nici un chip, pentru contestarea Harului inBiserica sau, la fel de grav, atacarea ierarhiei. A propos, astfel de chitibusarii geopolitice cu masca ecleziala au existat dintodeauna, si la Locale si la Ecumenice (mai ales la cele din urma - vezi aiureala geopolitica cu canonul 28 de la Calcedon), dar pe vremuri crestinii erau disciplinati, nu ca acum. Acum...te pui cu prostii? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:35:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.