Grand Moff Hadrianus |
07.08.2015 12:00:13 |
Citat:
În prealabil postat de Copacel
(Post 597487)
Nu stiu cum este in biserica ta, dar in Biserica Ortodoxa:
1.un mirean are obligatia sa faca ascultare de preot(duhovnicul sau).Ca sa existe mantuire intai trebuie sa fie ascultare.Nu-i ascultare de duhovnic, nu-i mantuire.
2.un mirean nu are voie sa intra in polemici cu al sau duhovnic.Un mirean
are obligatia sa-si lase parerile personale acasa atunci cand este in fatza
duhovnicului.
3.Ce-i spune duhovnicul mireanului este piatra de temelie(lege) pt mirean.
Asa cum oaia asculta de pastorul sau , asa si mireanul are obligatia sa
asculte de duhovnic.
In Biserica Ortodoxa, nici un mirean n-are dreptul sa-si contrazica preotul
de parohie, dar apoi un arhimandrit ?!
Deci Hristos imi spune ca regula intai pentru mantuirea mea este sa
ascult de preot.Din moment ce eu ca mirean trebuie sa fac ascultare de preot
eu n-am voie sa judec preotul meu dar si alti preoti, pentru ca asta inseamna
ascultarea.
Dar eu o sa ma duc sa-mi intreb duhovnicul despre impartasania intra-uterina.Daca duhovnicul ii da dreptate arhimandritului eu va trebui sa
fac ascultarea de duhovnic, pt ca pentru mantuire, ascultarea de
duhovnic este primordial-esentiala.
|
Haios. Ii consideri pe catolici "eretici papistasi", "cazuri din Har", "papolatri", etc., dar ai o soteriologie constituita exclusiv pe disciplina oarba, mai ceva decât ei. Bunul nostru coleg Mihnea poate pune, in mod deferential si intre patru ochi, spusele parohului sau, si el e un catolic extrem de înaintat in credinta, un adevărat crestin, pe care am avut onoarea sa il cunosc personal. Tu însă, cazi pe spate când auzi ca ciudatul respectiv e sacerdot.
Am doua întrebări pentru tine: Primo, daca duhovnicul tau ar zice ca "mariajele" homalailor tre recunoscute de Biserica, cumva ca un pogoramant, te-ai supune la asa o hula la adresa Autorului Decalogului (Care Autor e Acelasi cu Facatorul Universului, in "treacat" fie zis)? Secundo, expresia Sf. Vincentiu de Lerin, "ceea ce întotdeauna, pretutindeni si de către toata Biserica a fost crezut si propovaduit" iti spune ceva? Hint: acela e standardul credintei curate/mantuitoare. Sfântul Spirit i-a dat Sf. Vincentiu sa spună acestea.
|