Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   joc interactiv- intrebari din Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14007)

catalin2 03.11.2011 09:11:03

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 409018)
Mulțumesc și scuzați de întârziere.
Care sunt darurile Duhului Sfânt?

Citat:

În prealabil postat de lore86
galateni 5, 22
dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor.

Ca o completare, in catehism sunt descrise mai multe. http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism10.html la 240.
Sunt daruri obisnuite si mai deosebite. Cele neobisnuite, pe care nu le primesc toti le numim harisme (si sunt cele ale proorociei, vindecarilor, etc. Sunt amintite in 1 Corinteni, cap. 12.
Cele obisnuite sunt roadele Duhului pe care le da lore (Gal, 5, 22) si mai sunt pomenite si in Isaia 11, 2: duhul intelepciunii, duhul intelegerii, duhul sfatului, duhul puterii, duhul cunostintei, duhul temerii de Dumnezeu si duhul bunei credinte.

lore86 03.11.2011 11:57:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409078)
Revenind la capitolul "fiară" (therion), ce semnificație are marea din care se ridică fiara capitolului 13 din Apocalipsa?

marea reprezinta lumea veche, iar fiara e simbol al ultimului imperiu(o uniune de state) care se va impotrivi lui Dumnezeu si va fi condus de antihrist.

osutafaraunu 03.11.2011 12:49:41

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 409090)
marea reprezinta lumea veche

Foarte corect răspunsul. Așa cum lămurește chiar îngerul (Apoc. 17,15) apele reprezintă "popoare și gloate și neamuri și limbi.", marea fiind deci creuzetul acesta al națiunilor- Lumea Veche (Europa). Vedeți această "mare" din care iese Fiara în antiteză cu "pământul" din care iese fiara cu două coarne (Apoc. 13,11)?

Este o întrebare adițională, deoarece m-a surprins plăcut răspunsul dumneavoastră. Bineînțeles puteți pune întrebarea următoare.

lore86 03.11.2011 13:20:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409097)
Foarte corect răspunsul. Așa cum lămurește chiar îngerul (Apoc. 17,15) apele reprezintă "popoare și gloate și neamuri și limbi.", marea fiind deci creuzetul acesta al națiunilor- Lumea Veche (Europa). Vedeți această "mare" din care iese Fiara în antiteză cu "pământul" din care iese fiara cu două coarne (Apoc. 13,11)?

da, este de remarcat ca fiara ce iese din pamant va fi un inaintemergator al fiarei care iese din mare.(a se vedea paralela).Si intradevar, e interesanta antiteza dintre cea care iese din pamant si cea care iese din mare. caracteristicile(sentimente, concepte) celei care iese din pamant sunt in intregime pamantesti , ale unei firi senzoriale., pe cand a celei care iese din mare, deci din mijlocul lumii sunt demonice. Dar vorbim de un om, care atinge treapta maxima de posesie totala, desavarsita(demonica) si nu de un demon.
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409097)
Este o întrebare adițională, deoarece m-a surprins plăcut răspunsul dumneavoastră. Bineînțeles puteți pune întrebarea următoare.

Daca tot am ajuns la Apocalipsa, ce semnifica rana de pe unul din capetele fiarei?

osutafaraunu 03.11.2011 13:27:14

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 409100)
da, este de remarcat ca fiara ce iese din pamant va fi un inaintemergator al fiarei care iese din mare.(a se vedea paralela).Si intradevar, e interesanta antiteza dintre cea care iese din pamant si cea care iese din mare. caracteristicile(sentimente, concepte) celei care iese din pamant sunt in intregime pamantesti , ale unei firi senzoriale., pe cand a celei care iese din mare, deci din mijlocul lumii sunt demonice. Dar vorbim de un om, care atinge treapta maxima de posesie totala, desavarsita(demonica) si nu de un demon.

Remarcabil! Sunt tot mai uimit, știind faptul că în Biserica Ortodoxă nu se predică din Apocalipsă. Am conspectat din comentariile sfinților Părinți (de părintele Usca) și n-am găsit o asemenea explicație... mă refer strict la cea cu "Lumea Veche (Europa)". Aveți o sursă deosebită în această privință, ori ați ajuns personal la această concluzie?

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 409100)
Daca tot am ajuns la Apocalipsa, ce semnifica rana de pe unul din capetele fiarei?

Având în vedere că termenul "Fiară" se referă la o putere politico-religioasă, această "rană de moarte" nu poate însemna decât slăbirea influenței pe care o exercită Fiara, respectiv un moment de criză în autoritatea acestei fiare asupra locuitorilor Europei (timpul la care s-a petrecut acest lucru se poate deduce din succesiunea evenimentelor descrise in Apoc.).

lore86 03.11.2011 13:50:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409101)
Remarcabil! Sunt tot mai uimit, știind faptul că în Biserica Ortodoxă nu se predică din Apocalipsă. Am conspectat din comentariile sfinților Părinți (de părintele Usca) și n-am găsit o asemenea explicație... mă refer strict la cea cu "Lumea Veche (Europa)". Aveți o sursă deosebită în această privință, ori ați ajuns personal la această concluzie?

Nu as indrazni sa interpretez Apocalipsa dupa bunul meu plac. Sunt idei intalnite la mai multi sfinti parinti ai Bisericii. Sf Lavrentie al Cernigovului, Pr Serafim Rose s.a destul de numerosi, talcuite chiar si la slujbele vecerniei de catre duhovnicii nostrii.
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409101)
Având în vedere că termenul "Fiară" se referă la o putere politico-religioasă, această "rană de moarte" nu poate însemna decât slăbirea influenței pe care o exercită Fiara, respectiv un moment de criză în autoritatea acestei fiare asupra locuitorilor Europei (timpul la care s-a petrecut acest lucru se poate deduce din succesiunea evenimentelor descrise in Apoc.).

asa este. Ce mi se pare interesant si totodata infricosator e ca traim aceste vremuri. Urmeaza doar sa asteptam implinirea scripturilor. Sa fi asadar, cu luare aminte!

ioanna 04.11.2011 08:06:05

Interesant dialogul vostru, insa nu uitati sa puneti o intrebare. :)

Lore, ai cuvantul!

osutafaraunu 04.11.2011 08:38:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 409137)
Interesant dialogul vostru, insa nu uitati sa puneti o intrebare. :)

Lore, ai cuvantul!

Lore a pus întrebarea cu "rana de moarte", eu am răspuns (bănuiesc corect căci mi s-a spus un "așa este") deci pun eu întrebarea sau o așteptăm pe Lore?

ioanna 04.11.2011 09:01:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 409138)
Lore a pus întrebarea cu "rana de moarte", eu am răspuns (bănuiesc corect căci mi s-a spus un "așa este") deci pun eu întrebarea sau o așteptăm pe Lore?

Daca tu urmezi, atunci preia stafeta ... eu am pierdut firul.
De maine am sa revin ;)

osutafaraunu 04.11.2011 09:09:07

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 409143)
Daca tu urmezi, atunci preia stafeta ... eu am pierdut firul.
De maine am sa revin ;)

Menținându-ne pe același subiect, unde apare "Lumea Nouă" în profeția apocaliptică?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:37:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.