Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Mani 26.05.2012 16:27:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434506)
Va trebui doar să ai puțintică grijă cu principiul "Sola Scriptura" - "stă scris". E de la Hristos și te-ai putea pune în situația nedorită de a păcătui împotriva Lui

Problema cu "Sola Scriptura" consta in cuvantul "sola", nu in "Scriptura". Una este sa crezi ce este scris, si alta e cand interpretezi anapoda scrisul.

osutafaraunu 26.05.2012 17:56:30

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 447578)
Problema cu "Sola Scriptura" consta in cuvantul "sola", nu in "Scriptura". Una este sa crezi ce este scris, si alta e cand interpretezi anapoda scrisul.

Puteți da un exemplu concret? Interpretări anapoda de-a lungul timpului au avut toate denominațiunile.

Mani 26.05.2012 21:12:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447591)
Puteți da un exemplu concret? Interpretări anapoda de-a lungul timpului au avut toate denominațiunile.

Un exemplu din zeci: negarea Sf. Treimi.
In Biserica au existat un Arie si discipolii lui, dar au fost exclusi. Ca denominatie, Biserica a avut dintotdeauna dogma corecta.
Ceea ce nu se poate spune de o multime de denominatii neo-protestante, unele neaga din start dogma Sf. Treimi, altele o accepta pe hartie, dar o neaga cu practica (de ex. nu se inchina Duhului Sfant).

osutafaraunu 26.05.2012 21:26:11

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 447639)
Un exemplu din zeci: negarea Sf. Treimi.
In Biserica au existat un Arie si discipolii lui, dar au fost exclusi. Ca denominatie, Biserica a avut dintotdeauna dogma corecta.
Ceea ce nu se poate spune de o multime de denominatii neo-protestante, unele neaga din start dogma Sf. Treimi, altele o accepta pe hartie, dar o neaga cu practica (de ex. nu se inchina Duhului Sfant).

Eu mă gândeam la confesiunea mea, probabil n-am fost suficient de explicit.

myself00 27.05.2012 21:24:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447647)

iar dvs de ce confesiune aparțineți...?

osutafaraunu 27.05.2012 21:47:48

Adventist de ziua a șaptea.

Mani 27.05.2012 22:14:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447647)

Ok, reformuleaza intrebarea.

osutafaraunu 28.05.2012 07:44:10

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 447809)
Ok, reformuleaza intrebarea.

Puteți da un exemplu concret de "interpretare anapoda" la Biserica AZȘ?

Mani 28.05.2012 10:08:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447886)
Puteți da un exemplu concret de "interpretare anapoda" la Biserica AZȘ?

Intrebarea tradeaza siguranta in doctrina AZS. Aceasi intrebare mi-au pus-o si neamurile mele baptiste, si prietenele penticostale, si cei din forumul BER (tudoristi), ba chiar si martorele lui Iehova care m-au vizitat.
Toti sunt convinsi ca doctrina denominatiei lor este corecta, asa cum crezi si tu despre a ta. Cum cred si eu despre BO.
Nu toti pot avea dreptate, e clar. Cum de-ti imaginezi ca AZS ar avea? (Intrebare retorica.)

Ok. Un exemplu de interpretare anapoda: ca e suficient a lua o Cina cu niste simboluri, in loc de Sf. Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului.

osutafaraunu 28.05.2012 10:19:15

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 447899)
Aceasi intrebare mi-au pus-o si neamurile mele baptiste, si prietenele penticostale, si cei din forumul BER (tudoristi), ba chiar si martorele lui Iehova care m-au vizitat.
Toti sunt convinsi ca doctrina denominatiei lor este corecta, asa cum crezi si tu despre a ta. Cum cred si eu despre BO.
Nu toti pot avea dreptate, e clar.

Foarte logic. Deplin de acord.

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 447899)
Ok. Un exemplu de interpretare anapoda: ca e suficient a lua o Cina cu niste simboluri, in loc de Sf. Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului.

1. De unde știți că cele două nu pot fi împreună (Cina cu simboluri/Sf.Împărtășanie cu Trupul și Sângele Domnului)?
  2. Biserica AZȘ nu susține că "e suficient".
Alt exemplu aveți?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:36:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.